فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ســلام صبحتون بخیر 🌸
#فلن_کیک
در خوبی پیرو باشی ، بهتر از آن است که در بدی پیشوا باشی . امام علی (ع) (غررالحکم)
کیک خوشمزه و پر طرفدار😍😋
برای کاراملی
پودر کرم کارامل ۱ بسته
شیر سرد ۲ لیوان
پودر ژلاتین ۱ ق غ
خامه ۱ تا ۲ ق غ (قابل حذف)
برای کیک
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۲۱۰ گرم (یک لیوان)
شیر ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
روغن مایع ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
آرد سفید ۲۲۵ گرم (یک و نیم لیوان)
بیکینگ پودر ۴ گرم (۱ ق م)
وانیل ۱/۴ ق چ
پودر کاکائو ۲ تا ۳ ق غ
برای تهیه این کیک بهتره که قالب میان تهی باشه . قطر قالب بین ۲۳ تا ۲۵ سانت خوبه .قالب رو با یک کم کره چرب کردم .
داخل بسته کارامل ،دو تا بسته هست. قسمت سس رو باز کردم و کف قالب ریختم . قسمت پودرش رو باز کردم و با دو لیوان شیر مخلوط کردم . پودر ژلاتین هم اضافه کردم (پودر ژلاتین باعث بهتر منسجم شدن میشه ) . روی حرارت ملایم قرار دادم و مرتب هم زدم وقتی جوشید یکی دو دقیقه روی حرارت موند و بعد از حرارت برداشتم . اگر تمایل داشتید می تونید اینجا یکی دو قاشق خامه هم بریزید . بعد داخل قالب مواد رو ریختم و در یخچال قرار دادم .( میشه توی محیط گذاشت چون ژلاتین داره کمی بسته میشه و اینکه حتی مواد کیک رو بخواید روی مایه کاراملی بریزید وتوی محیط باشه باز با هم قاطی نمیشه بعد از پخت این دو لایه از هم تفکیک میشه)
برای کیک : تخم مرغ و شکر و وانیل رو پنج دقیقه خوب زدم تا کرم رنگ و کشدار بشه و بعد روعن مایع و شیر رو هم اضافه کردم و یک دقیقه هم زدم . مواد خشک شامل آرد و پودر کاکائو و بیکینگ پودر هم ۳ بار الک کردم و کم کم داخل موادم ریختم و با لیسک مخلوط کردم .
قالب رو از یخچال بیرون آوردم و مایه کیک رو روش ریختم . پخت این کیک به این صورت هست که قالب رو داخل یک ظرفی که توش آب هست قرار داده میشه . من داخل سینی گذاشتم و توی سینی آب ریختم . داخل فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه طبقه وسط ، یک و نیم ساعت قرار دادم . (تایم پخت متفاوته خودتون چک کنید)
بعد از پخت توی محیط موند و از دما افتاد و در یخچال قرار دادم . حداقل ۵، ۶ ساعتی بمونه و بعد دورش رو با چاقو آزاد کردم اگر دیدید که راحت بر می گرده روش یک دیس بزارید و برگردونید اگر نه می تونید چند ثانیه داخل آب ولرم بزارید و برگردونید.
بدون فر هم می تونید تهیه کنید . روی گاز قابلمه رو اب کنید و قالب رو داخل قابلمه که آب داره بزارید اما حواستون باشه آب نباید خیلی زیاد باشه تا دو سوم کمتر از قالب باشه و بعد روی حرارت رو به کم میزاریم تا بپزه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پودینگ_زعفرانی
هر که خداشناس تر باشد ، خداترس تر است . پیامبر اکرم (ص) (بحارالانوار)
سلام دسر راحتی هست این دسر . دست خودتونه که چه مواد میانیش چی باشه 🙂🌹
دسر راحت و خوشمزه که علاوه بر بچه ها ، بابای بچه هم خیلی دوسش داره 🤭😁. این دسرها معمولا پر طرفدارن 😌
برای ۳ نفر ، ۳ تا ظرف
شیر سرد ۲ لیوان
شکر ۱۰۰ گرم (کمتر از نصف لیوان)
نشاسته ذرت ۴۵ گرم (۳ ق غ)
گلاب به دلخواه ۱ تا ۲ ق غ
زعفران به میزان لازم
کره ۱ ق غ(قابل حذف) (می تونید از خامه هم استفاده کنید)
بیسکویت به دلخواه
گردو به دلخواه
شیر و نشاسته ذرت و شکر رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم و مرتب هم زدم .زعفران رو هم اضافه کردم . وقتی به غلظت فرنی رسید گلاب و بعد کره رو اضافه کردم و از حرارت برداشتم .
به دلخواه داخل لیوان ریختم و لا به لاش از بیسکویت و گردو خرد شده استفاده کردم .
یک لایه از پودینگ ریختم و بعد از بیسکویت خرد شده و گردو ریختم و مجدد همین مراحل رو تا اخر تکرار کردم . میشه از موز هم استفاده کرد.
می تونید جای زعفران از وانیل و یا کاکایو هم استفاده کنید و پودینگ با طعم دلخواه درست کنید .
چند ساعتی داخل یخچال قرار دادم و بعد آماده است .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_سیر
سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ات زياد شود. پیامبر اکرم(ص) (خصال)
نان سیر یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین پیش غذای های رستورانی هستش که خیلی راحت می تونید خونه درست کنید🙂😋 .
جای نون تست باگت هم میشه استفاده کرد و اینکه پارمزان اگر طعمش رو دوست دارید می تونید داخلش بریزید و سلیقه ای هست .
برای ۶ عدد
کره ۵۰ گرم
روغن زیتون ۱ تا ۲ ق غ
سیر ۴ تا ۵ حبه
آویشن ۱ ق م (به دلخواه)
نمک وفلفل به میزان لازم
پنیر پارمزان ۱ تا ۲ ق غ (به دلخواه)
پنیر پیتزا به میزان لازم
جعفری به میزان لازم
نان تست ۶ عدد
کره رو آب کردم . سیر رو ریز خرد کردم و به کره آب شده اضافه کردم .
جعفری رو کمی خرد کردم .
آویشن و نمک و فلفل رو ریختم . روغن زیتون و پنیر پارمزان رو هم اضافه کردم و خوب هم زدم .
داخل سینی کاغذ روغنی انداختم و یا چرب بشه و نون است ها رو چیدم و روی نون تست از این مواد ریختم و آغشته کردم . روی اون هم پنیر پیتزا ریختم .
فر رو روشن کردم و ده دقیقه و یک ربع گرم کردم و بعد داخل فر ۱۸۰ درجه نزدیک ده دقیقه قرار دادم . برای اینکه رویه اش خوش رنگ بشه یکی دو دقیقه روشن کردم .
بدون فر می تونید داخل تابه رو چرب کنید و نون ها رو بزارید ، در ماهی تابه رو بزارید تا پنیر آب بشه .
کپی کلیپ ها ممنوع ⛔⛔ ادمین پیج ها و کانال ها کپی نکنید حتی با ذکر منبع
#نان_سیر
سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ات زياد شود. پیامبر اکرم(ص) (خصال)
نان سیر یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین پیش غذای های رستورانی هستش که خیلی راحت می تونید خونه درست کنید🙂😋 .
جای نون تست باگت هم میشه استفاده کرد و اینکه پارمزان اگر طعمش رو دوست دارید می تونید داخلش بریزید و سلیقه ای هست .
برای ۶ عدد
کره ۵۰ گرم
روغن زیتون ۱ تا ۲ ق غ
سیر ۴ تا ۵ حبه
آویشن ۱ ق م (به دلخواه)
نمک وفلفل به میزان لازم
پنیر پارمزان ۱ تا ۲ ق غ (به دلخواه)
پنیر پیتزا به میزان لازم
جعفری به میزان لازم
نان تست ۶ عدد
کره رو آب کردم . سیر رو ریز خرد کردم و به کره آب شده اضافه کردم .
جعفری رو کمی خرد کردم .
آویشن و نمک و فلفل رو ریختم . روغن زیتون و پنیر پارمزان رو هم اضافه کردم و خوب هم زدم .
داخل سینی کاغذ روغنی انداختم و یا چرب بشه و نون است ها رو چیدم و روی نون تست از این مواد ریختم و آغشته کردم . روی اون هم پنیر پیتزا ریختم .
فر رو روشن کردم و ده دقیقه و یک ربع گرم کردم و بعد داخل فر ۱۸۰ درجه نزدیک ده دقیقه قرار دادم . برای اینکه رویه اش خوش رنگ بشه یکی دو دقیقه روشن کردم .
بدون فر می تونید داخل تابه رو چرب کنید و نون ها رو بزارید ، در ماهی تابه رو بزارید تا پنیر آب بشه .
#دونات_مرغ
بهترین مردم کسی است که در برابر بدی ، خوبی کند . امام علی (ع) (غررالحکم
یه غذای خوشمزه و عالی 😍 . هم خودش غذای کاملی هست و هم می تونید به عنوان پیش غذا و فینگرفود در مراسم ها استفاده کنید.می تونم بگم شبیه ناگت مرغ هست که مخصوصا بچه ها دوسش دارند 🤗.
برای حدودا ۹ تا ۱۰ عدد دونات مرغ(۳ تا ۴ نفر)
مرغ خام ۳۵۰ گرم (سینه مرغ یا ترکیب سینه و ران)
سیر ۲ حبه
سیب زمینی ۱ عدد
جعفری به میزان دلخواه
نان تست ۵ تا ۶ عدد
شیر یک لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
آرد سوخاری به میزان لازم
نمک و فلفل و آویشن و پاپریکا و کاری به میزان لازم
بیکینگ پودر ۱/۲ ق چ
می تونید هم از ترکیب ران و سینه مرغ استفاده کنید و هم از سینه مرغ و هم میشه از گوشت بوقلمون استفاده کنید .
سیب زمینی رو پختم و پوستش رو کندم و رنده کردم .
نون تست رو داخل شیر انداختم که به شیر آغشته بشه . نمی خواد خمیری بشه فقط با شیر نرم بشه .
توی یک ظرف سینه مرغ چرخ کرده و سیب زمینی و سیر و جعفری خرد شده و تخم مرغ و ادویه جات دلخواه رو با هم مخلوط کردم . نون تست ها رو از شیر بیرون اوردن و کمی فشار دادم که شیرش خارج بشه و بعد داخل مواد ریختم و ورز دادم . بیکینگ پودر هم اضافه کردم .
از مواد گوله ای برداشتم و داخل آرد سوخاری انداختم و غلتوندم و بعد کف دستم پهن کردم و به شکل گرد در آوردم و وسطش رو سوراخ ایجاد کردم .
داخل یک ظرفی روغن ریختم و روی حرارت قرار دادم که گرم بشه و بعد داخل روغن انداختم . یک طرفَ سرخ شد برگردوندم تا طرف دیگه اش سرخ بشه و بعد خارج کردم . جذب روغن کمی هم داره 😊
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#گراتن_مرغ
محبت با مردم ، نیمی ازخرد است . امام رضا (ع) (کافی)
.
سلام امروز براتون یه گراتن خوشمزه آوردم 😍، خوش خوراک و پر طرفدار .
حالا بریم سراغ گراتن خوشمزه مون🙂
برای ۳ نفر
سینه مرغ پخته شده ۱ عدد
سیب زمینی متوسط ۳ عدد
قارچ ۷ تا ۸ عدد
فلفل دلمه خرد شده ۱ عدد
جعفری خرد شده ۲ تا ۳ ق غ
پیاز ۱ عدد
شیر گرم ۱ لیوان
آرد سفید ۱ ق غ
کره ۲۵ گرم
پنیر پیتزا به میزان لازم
نمک و آویشن و پودر سیر و فلفل به میزان لازم
سیب زمینی ها رو من پوست کندم و ورقه ای کردم و بعد توی داخل آب جوش همراه با نمک گذاشتم ۱۵ دقیقه روی حرارت بعد آبکش کردم .
می تونین سیب زمینی رو آبپز هم کنین و بعد ورقه ای کنین به این شکل تمیز تر و مرتب تر هست .
سینه مرغ رو هم پختم و بعد ریش ریش کردم .
قارچ رو ورقه ای خرد کردم و توی روغن سرخ کردم .
فلفل دلمه ای رو هم نگینی خرد کردم .
یه پیاز رو خرد کردم و تفت دادم . مرغ ریش ریش شده و قارچ و فلفل دلمه ، جعفری رو هم بهش اضافه کردم .و کمی نمک و آویشن و پودر سیر و فلفل ریختم.
برای سس بشامل هم آرد رو کمی تفت دادم وبعد کره رو اضافه کردم و بعد شیر گرم رو مدام هم زدم تا سس به قوام بیاد و کمی غلیظ بشه .
توی ظرف مورد نظر رو از سس بشامل کفش زدم . لایه اول سیب زمینی ورقه ای چیدم و بعد روش از مواد مرغی و بعد روش پنیر پیتزا بعد سس بشامل . دوباره روش سیب زمینی چیدم و مواد مرغی و بعد پنیر پیتزا و بعد سس بشامل ریختم . دو سری این کار رو انجام دادم می تونین براساس موادتون هر چند لایه هم درست کنین .
حالا ظرف رو در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه قرار دادم ، در آخر گریل رو کمی روشن کنید تا پنیر برشته بشه و رنگش تغییر کنه .
به راحتی هم می تونید بدون فر توی تابه روی گاز درست کنید فقط یک کم روش برشته نمیشه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مرغ_کاری_ (مَدرَس مرغ)
هر که در قبال خوبی مردم مردم تشکر نکند، از خداوند عز و جل هم تشکّر نکرده است . امام رضا (ع) (عیون الرضا)
خوراک خیییلی خوشمزه .کاری مرغ مَدرَس که نوعی خورش هندی که میتونید با برنج یا نان سرو کنید .
ادویه ها هر چه قدر بیشتر و تندتر بهتر . البته من کمی با ملاحظه مصرف می کنم بابت بدن خودم 🙈
برای ۳ نفر
گوشت مرغ (سینه مرغ) ۵۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۲ تا ۳ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۲ حبه
ادویه ها ( کاری وفلفل سیاه و قرمز ، پاپریکا ، میخک ، زنجبیل ، زردچوبه ، پودر سیر ، زیره ، ادویه ماسالا ،فلفل چیلی آسیاب شده ونمک و ....)
رب گوجه ۱ ق غ
جعفری یا گشنیز به میزان لازم
گوشت مرغ رو تکه و خرد کردم . با کمی ادویه (زردچوبه و نمک و فلفل و پاپریکا و پودر سیر و زنجبیل ) مزه دار کردم و گذاشتم نیم تا یک ساعت یخچال بمونه .
گوجه فرنگی رو رنده کردم و پوره کردم .
پیاز رو هم ریزخوب خرد کردم . سیر رو هم رنده کردم .
داخل تابه مرغ های مزه دار شده رو ریختم و با کمی روعن تفت دادم و سرخش کردم و بعد از تابه خارج کردم .پیاز خرد شده رو ریختم و تفت دادم و سیر رو هم اضافه کردم و کمی تفت دادم و بعد رب گوجه رو ریختم و بعد ادویه (نمک و پاپریکا و فلفل سیاه و کاری و میخک و ...) و بعد گوجه پوره شده رو اضافه کردم . می تونید سس فلفل هم اضافه کنید .
مرغ ها رو بهش اضافه کردم و دو ، سه لیوان اب ریختم و در تابه رو گذاستم روی حرارت ملایم بمونه و تا بپزه ..وقتی جا افتاد آخر کار کمی جعفری ریختم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کلم_پلو_شیرازی
مواد برای 5 نفر
پیاز 2 عدد
روغن و نمک و فلفل و آبلیمو به مقدار لازم
سبزی خرد شده (تره-ترخان-شوید-ریحان) نیم کیلو
برنج (یا 1 کیلو) 6 پیمانه
کلم خرد شده 1 کیلو
گوشت چرخ کرده 300 گرم
روغن و ادویه به مقدار لازم
پیاز 1 عدد
آرد نخودچی 4 ق غ
برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس می کنیم، کلم ها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ می کنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه می کنیم.
سبزی را شسته و خوب خرد می کنیم
برنج را با نصف ق م زردچوبه می جوشانیم، آبکش می کنیم، سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط می کنیم و در قابلمه می ریزیم و دم می کنیم.
#کوفته_ریزه
پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده می کنیم. آرد نخودچی، نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم. و آنها را به صورت کوفته ریزه در می آوریم و سرخ می کنیم. پیاز را هم خرد و سرخ می کنیم.
کوفته ها را وسط پلو می گذاریم تا همراه پلو دم بکشد. وقتی پلو دم کشید آن را در دیس می کشیم و با پیاز سرخ شده تزیین می کنیم.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌻🌺🌹خدایا
☀️☘🌼🌻گره بزن
🌻☘☘🌺🌹زندگی دوستانم را
☀️☘☘☘🌼🌻به
🌻☘☘☘☘🌺🌹شادی
☀️☘🍀☘☘☘🌼🌻 سلامتی
🌻☘☘☘☘🌺🌹عشق
☀️☘☘☘🌼🌻برکت
🌻☘☘🌺🌹عاقبت بخیری
☀️☘🌼🌻خوشبختی
🌻🌺🌹گره بزن گره ای کور
جزء یازدهم قرآن (تند خوانی) - hasanmojtaba.ir.mp3
4.07M
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پودر_پیاز_خونگی
از نشانه هاى خوشنامى و نیكبختى ، همنشینى با خردمندان است. امام حسین (ع) (بحارالانوار)
سلام پست امروزمون طرز تهیه یه ادویه خونگی عالی هست😊 .
دوست دارید این مدل پست ها هم بزارم 🙂😉
پودر پیاز یکی از ادویه هایی هست که در تهیه انواع غذا مثل انواع سوپ و پلوهای مخلوط و انواع سس هاو در تهیه آرد سوخاری و مزه دار کردن گوشت و ... می تونید استفاده کنید .
👈بهترین پیاز برای خشک کردن پیاز سفید هست و اگر نبود پیاز زرد . پیاز بنفش مناسب نیست .
پیاز خیلی سریع میکروب محیط رو جذب می کنه ، پس روش خشک کردن در محیط باز و جلوی آفتاب گزینه خوبی نیستش .
داخل فر یکی از گزینه های خوبی هست که بخوایم خشک کنیم .
پیاز ها رو پوستش رو گرفتم و شستم و حالت حلقه ای خرد کردم .یا حلقه ای ویا خلالی خرد بشه . ضخامت خیلی زیاد نباشه و کلفت نباشه و الا دیر خشک میشه . خیلی هم نازک نباشه و الا به سینی می چسبه .
داخل یک دستمال تمیز پیاز ها رو ریختم که کمی آب پیاز ها گرفته بشه . و بعد داخل سینی فر ریختم .
فر رو روشن کردم .درجه رو کمترین حرارت فر قرار دادم و داخل فر سینی رو گذاشتم .
هر نیم ساعت پیاز ها رو زیر و رو کردم . بعد که همه خوب خشک شد داخل آسیاب ریختم و پودر کردم .
.
هر چه قدر دمای فر پایین تر باشه و مدت خشک شدن بیشتر باشه ، پودر پیاز روشن تر میشه .
.
👈حتما بعد از اینکه خشک شد بلافاصله پودر بشه و الا رطوبت محیط رو می گیره و خوب پودر نمیشه .
.
👈بعد از اینکه پیاز ها خوب پودر شد داخل ظرف درب بسته ریختم و توی یخچال قرار دادم .محیط خنک و تاریک باشه .
.
.
🛑روش دیگه برای خشک کردن ماکروفر هست
بعد از اینکه پیاز ها خرد شد و روی دستمال آب پیاز گرفته شد داخل ماکروفر ۵ تا ۶ دقیقه بمونه به این روش کاملا خشک نمیشه و نیاز هست که داخل تابه دوباره ریخته بشه و با حرارت خیلی کم و دائم هم زده بشه تا کاملا خشک بشه و یا حتی میشه روی شوفاژ هم گذاشت .
هر یک عدد پیاز متوسط حدودا یک ق غ پودر پیاز به شما میده .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خوراک_بادمجان
آفت موفقیت تنبلی است. امام علی (ع) (میزان الحکمه)
سلام غذای فوری دوست دارید 😍، غذای راحت با مواد ساده و دم دستی ، بدون گوشت و مرغ ، یه خوراک خوشمزه و دوست داشتنی که می تونید برای شام و حتی ناهار درست کنید 😋🤗😊
بادمجان ۲ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
فلفل دلمه ای نصف عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
رب گوجه ۱ ق غ
بادمجان رو پوست گرفتم و خرد کردم . روشون کمی نمک پاشیدم و جلوی آفتاب قرار دادم یا برای گرفتن تلخی می تونید نیم ساعت داخل آب و نمک بزارید . با دستمال تمیز رطوبت بادمجان رو گرفتم و داخل تابه با کمی روعن سرخ کردم . برای کمتر روغن استفاده کردن من در تابه رو میزارم . بعد از پخت بادمجان ها رو له و ساطوری کردم .
یه پیاز خرد شده رو کمی تفت دادم ، سیررنده شده و فلفل دلمه ای خرد شده رو ریختم و کمی تفت دادم ، گوجه ها رو رنده کردم و اضافه کردم و رب گوجه ریختم و تفت دادم . بادمجان رو اضافه کردم ، نمک و فلفل و زردچوبه ریختم . در تابه رو گذاشتم ۱۵ الی ۳۰ دقیقه بمونه تا جا بیفته .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_پیده
با خوبان معاشرت كن تا از آنان باشى و از بدان دورى كن تا از آنان نباشى. امام علی (ع) (نهج البلاغه)
این نون ترکیه ای هست بسیار نرم و لطیف 😍، یک نون رژیمی حساب میشه ، تخم مرغ هم نداره .
این که چه تعداد درست کنید دست خودتون هست حتی می تونید کل خمیر رو دو قسمت کنید و دو تا نون درست کنید 🙂 و این نون کم شیرین هست در واقع شیرینی نداره و خیلی با پنیر و یا حتی عسل می چسبه . اگر بخواید می تونید کمی شکر بریزید ولی این جوری عالیه و دیگه اینکه همه چی رو کامل کپشن تایپ کردم و بخونید.
آرد سفید یا آرد نان فانتزی تقریبا ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم (تقریبا دو و دو سوم لیوان تا سه لیوان )
روغن مایع یا زیتون ۳۰ میلی (۳ ق غ)
آب ولرم ۱۲۰ میلی ( نصف لیوان)
شیر ولرم ۱۲۰ میلی (نصف لیوان)
پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ ق م)
شکر ۱ ق غ
نمک ۱ ق چ
در ظرفی خمیر مایه رو با آب ولرم و شکر مخلوط کردم ، حالا اگه درش رو بزاریم بهتره و میزاریم ده دقیقه بمونه تا به عمل بیاد . این کار به خاطر این هست که ببینیم خمیر مایه مون سالمه کیفیتش از دست نرفته .
حالا توی ظرف بزرگتر شیر و نمک و روغن رو مخلوط کردم و خمیر مایه به عمل اومده رو هم بهش اضافه کردم .حالا آرد رو تدریجا اضافه کردم ، با احتیاط بریزین و کم کم بریزین . آرد در نون ها تقریبی هست حواستون بلشه ارد زیادی نون تون رو سفت می کنه لطافتش از بین میره . بعد خوب ورز دادم ، صد بار هم خمیر رو کوبیدم . توی ظرف تمیز که کمی چرب کردم خمیر رو چونه کردم و روش پارچه تمیز کشیدم و خمیر رو جای نسبتا گرم قرار دادم تا یک ساعت استراحت کنه . ( دور ازکولر باشه )
بعد از استراحت پف خمیر رو گرفتم ، یک دقیقه ورز دادم .کف سینی فر کاغذ روغنی انداختم ، میشه چربش هم کنید. این خمیر رو چهار قسمت کردم و چونه کردم . هر چونه رو با دستم توی سینی پهن کردم . بعد دستم رو یک کم با کره چرب کردم با انگشت هام اول دورش حالت گردی ایجاد کردم و بعد داخلشرو به صورت جدولی شکل دادم . روی سینی یه دستمال کشیدم برای استراحت دوم ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بمونه .
بعد از استراحت دوم برای رومال ، یک زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده غلیظ و یک قاشق مربا خوری شیر رو با هم خوب زدم و رومال کردم ، روش هم کمی کنجد پاشیدم .
خمیر رو در فر از پیش گرم شده ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه طبقه وسط قرار دادم . یکی ، دو دقیقه اخر هم گریل رو روشن کردم که روش تغییر رنگ بده . ظرف آب هم داخل فر فراموش نشه برای ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نان ها.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_رمضان
سخن زیبا نشانه فراوانی عقل است .امام علی (ع) (غررالحکم)
سلام یک نون عالی و خوشمزه با بافتی عالی و نرم و پنبه ای🙂 برای افطار گزینه خیلی خوب و عاالی .
تخم مرغ ۱ عدد
پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ ق م)
آب ولرم ۶۰ گرم (۱/۴ لیوان)
شکر ۵۰ گرم (۲ تا ۳ ق غ)
روغن مایع ۶۰ گرم (۱/۴ لیوان)
ماست ۶۰ گرم( ۱/۴ لیوان)
نمک ۱/۴ ق چ
بهبود دهنده ۱ ق چ( قابل حذف)
آرد سفید یا آرد نان فانتزی تقریبا۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم (حدودا ۲ لیوان یک کم بیشتر)
برای به عمل آوردن خمیرمایه ، داخل آب ولرم یک ق م شکر ریختم و بعد خمیر مایه رو اضافه کردم در ظرف رو قرار دادم تا ده دقیقه به عمل بیاد.
توی ظرف دیگه تخم مرغ و مابقی شکر و روغن مایع و ماست و نمک رو اضافه کردم . خمیر مایع به عمل اومده رو هم ریختم . (بهبود دهنده هم اگر ندارید قابل حذفه ، بهبود دهنده در افزایش کیفیت نان عالیه)
آرد الک شده رو کم کم ریختم . اول با قاشق مخلوط کردم و بلد از دست کمک گرفتم. میزان آرد تقریبی هست . خمیر رو ده دقیقه خوب ورز دادم . حواستون باشه آرد زیاد نریزید که نونتون رو سفت می کنه . داخل خمیر چنگ نزنید خمیر رو ورز بدید و چسبندگی رو با ورز بگیرید .
خمیر رو داخل ظرفی که کمی چرب کردم قرار دادم و روش رو خوب پوشوندم محیط نسبتا گرم یک تا دو ساعت قرار دادم تا حجم خمیر بیشتر بشه . بعد پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم . دو قسمت کردم یک قسمت رو بیشتر از قسمت دیگه است . داخل ظرفی کفش کاغذ روغنی انداختم و دیواره هاش رو چرب کردم . خمیر بیشتر رو داخل ظرف قرار دادم و پهن کردم .( اگر قالب گرد دارید به قطر ۲۰ تا ۲۲ سانت خوبه) از خمیر دیگه به هر طرح و شکل که دوست دارید طرح بدید و روش بزارید . من به این صورت طرح گل و کناره ها برگ (تقریبا ☺️😁) در آوردم .
دوباره روی ظرف یک پارچه تمیز کشیدم و ۲۵ دقیقه استراحت دوم قرار دادم .
فر هم از یک ربع قبل روشن کردم .
برای رومال از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران و خیلی کم روعن مایع استفاده کردم و رومال زدم .
داخل فر ۱۹۰ درجه حدودا ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قرار دادم . ظرف حاوی اب هم از ابتدا که فر رو روشن کردم قرار دادم تا مرطوب بشه و برای لطافت نون هاخوبه .
بعد اگر دوست داشتید می تونید روی نون کمی عسل رقیق شده هم بزنید.
می تونید هر نوع مغزی هم روی نون بزارید . این رو هم بگم داخل خود خمیر هم هر نوع مغزی و هر چی دوست داشته باشید می تونید قرار بدید.
پ.ن : دوستان گلم چون در مورد دستگاه های دیگه درجه و تایم اطلاع ندارم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کله_گنجشکی
با رفتار نیک خود بدکار را اصلاح کن و با گفتار نیکویت به سوی نیکی رهنمون باش .امام علی (ع) ( غررالحکم)
از غذاهای سه سوته و راحت و آسون . خیلی هم خوشمزه است .
قلقلی ، کوفته قلقلی ، کله گنجشکی و ... چه قدر اسم داره این غذا🤭.
.
برای ۳ نفر
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیب زمینی ۱ تا ۲ عدد
سبزیحات خشک معطر دل به خواهی ۱ ق غ
نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکا و پودر سیر و با هر نوع ادویه دلخواهی
رب گوجه ۱ ق غ
یک پیازرو رنده کردم و کمی آبش رو گرفتم و با گوشت چرخ کردهو سبزیجات معطر خشک و نمک و زردچوبه و فلفل و پاپریکا و پودر سیر پخلوط و ورز دادم .
یک ساعت داخل یخچال قرار دادم تا کگی خودش رو بگیره . بعد ازش به اندازه گردو برداشتم و توی دستم قل دادم و قلقلی درست کردم قلقلی ها رو داخل روعن کمی تفت دادم و بعد از تابه خارج کردم .یک پیاز خرد شده رو اضافه کردم و تفت دادم و زردچوبه و رب گوجه اصافه کردم و تفت دادم آب اضافه کردم و نمک و فلفل هم ریختم .قلقلی ها رو داخلش انداختم . یکی دو تا سیب زمینی هم برای لعاب دار کردنش خوبه هم اینکه خوشمزه هم نیشه خرد کردن و داخلش ریختم و درش رو گداشتم تا بپزه و جا بیفته .
هم با نون و هم با برنج میشه سرو کرد اگر با نون خواستید ابش رو کمی بیشتر نگه دارید و تیلیت کنید .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛