eitaa logo
آشپزی خاص
99.4هزار دنبال‌کننده
13.7هزار عکس
39.3هزار ویدیو
50 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
مرغ ترش گيلاني: طرز تهيه: اول از همه يه دونه پياز متوسط و نگيني خردكردم و بهش نمك و زردچوبه زدم و تو ديگ سرخش كردم،٢ حبه سير رنده شده رو بهش اضافه كردم تا باهاش سرخ بشه،تكه هاي مرغ و بهش اضافه كردم و تفت دادم،نصف پيمانه لپه از شب خيس شده رو كه يه كوچولو پختم تا كفش بره ابكش كردم و به مواد داخل ديگ اضافه كردم و همه ي مواد و باهم تفت دادم.يه پيمانه سبزي مخصوص مرغ ترش كه اماده و سرخ شده بود رو بهش اضافه كردم.و باز تفت دادم. تو اين مرحله بهش يه ق غ روغن حيواني(دلبخواهي) و يه ق غ رب گوجه فرنگي هم اضافه كردم؛و اينقدر تفت دادم تا مواد به خورد هم برن. بهش آب جوش اضافه كردم تا حدي كه آب روي مرغها رو بگيره. با شعله ملايم اجازه دادم خورشتم بپزه و جا بيفته. وقتي خوب جا افتاد بهش كمتر از يه پيمانه آبغوره خيلي ترش اضافه كردم.نمك فلفل و كمي دارچين به خورشتم اضافه كردم. ٢ تا تخم مرغ و داخل يه ظرفي با چنگال هم زدم و به خورشتم اضافه كردم و اصلاً هم نزدم؛درب ديگ و گذاشتم تا ١٠ دقيقه ي بعدش خورشتم آماده شد. نكته مقدار آبغوره ي اين خورشت به ذائقه تون بستگي داره.اما هرچقدر ترش تَر خوشمزه تَر. سبزي اين خورشت مخصوصه و فقط از شمال ميتونيد تهيه ش كنيد،من خودم چون تهران زندگي ميكنم هر وقت ميرم گيلان ،سبزي مخصوص مرغ ترش و تهيه ميكنم و تميز و اماده ش ميكنم و سرخ شده تو فريزر نگه ميدارم. واسه همين سبزي من آماده بود. سبزيها شامل تره، جعفري، گشنيز، برگ چغندر و شويد به مقدار مساوي، اسفناج و خالواش بيشتر و نعنا كمتر. خالواش نوعي سبزي بومي گيلانه كه در بيشتر غذاهاي گيلاني مصرف ميشه و عطر و بوي بسيار خوشي به غذا ميده. شما مي تونيد در مسافرتهاتون به استان سرسبز گيلان اين سبزي معطر و تهيه كنيد وخشكش كنيد و در مواقع لزوم استفاده كنيد.اگه خالواش تازه در دسترس نداريد يه قاشق غذاخوري پر خالواش خشك رو در كمي آب خيس كنيد و در پايان كار كه سبزي سرخ شد در اون بريزيد. ٤_به جاي آبغوره از آب نارنج يا آب انار ترش هم ميتونيد براي ترشي خورش استفاده كنيد. مقدار آبغوره يا هر نوع ترشي ديگر بستگي به اين داره كه تا چه اندازه مايليد خورش شما ترش باشه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم: بهارنارنج۱کیلو شکر۱کیلو زعفرون غلیظ ۲ق غ آب لیمو ترش۲ق سوپ خوری آب سه پیمانه طرز تهیه: خب اول از همه برای از بین بردن تلخی بهارنارنج باید نصف قابلمه رو پر آب کنیم و بهارنارنج رو با آب بذارین تا جوش بیاد وقتی که جوشید سریعا ابکش میکنیم و با آب سرد میشوریمش این کار رو ۳بار انجام میدین تا تلخیش کاملا از بین بره حالا داخل قابلمه ای ۳پیمانه‌ آب رو با شکر مخلوط کنین وقتی که جوشید بهارنارنج ها رو داخلش میریزین و اجازه میدین تا شربت غلیظ بشه حدودا ۱ساعت زمان میبره وقتی که شربت غلیظ شد بهش زعفرون رو اضافه کنین و در نهایت ابلیمو رو اضافه کنین و زیر شعله رو خاموش کنین وقتی کاملا سرد شد داخل شیشه داخل یخچال نگهداری کنید به هیچ وجه از یخچال برای خنک‌شدن مربای داخل قابلمه استفاده نکنین وقتی ک کاملا خنک شد داخل یخچال بگذارید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیتا مواد 1 لیوان آب ولرم 1 لیوان شیر ولرم 1 قاشق غذاخوری مخمر خشک (اگر نه مخمر نیمه تازه) 1 قاشق چایخوری نمک ۱ ق چ شکر تقریبا 5 لیوان آرد . توجه: با این اندازه 2 نان پیتا درست میشه ابتدا آب ولرم و شیر ولرم و مخمر خشک و نمک و شکر رو با هم مخلوط میکنیم و ده دقیقه در جای گرم روش رو میپوشونیم و میذاریم تا عمل بیاد، و‌بعد آرد الک شده رو به تدریج اضافه کرده (آرد رو تا جایی اضافه کرده که خمیر به دست نچسبه زیاد آرد نریزین که بافت نونتون سفت نشه ) ،خمیرو خوب ورز میدیم و به دو قسمت تقسیم کرده و هر قسمت رو در ظرف پیتزا چرب شده میذاریم و روش رو میپوشانیم و در جای گرم دو ساعت میذاریم تا حجمش دو برابر و حجیم شه، و بعد با زرده تخم مرغ رومال کرده و با دست چرب شده شکل میدیم و کنجد و سیاهدانه میپاشیم و در فر ۲۰۰ درجه از قبل گرم شده میپزیم تا قهوه ای مایل به طلایی رنگ‌شه( مدت زمان پخت بستگی به فرتون داره ولی زیاد طول نمیکشه پختش )و وقتی هنوز داغه دور دستمال میپیچیم تا خشک نشه نووووش جاان😍 . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سینه مرغ پخته شده و رنده شده یک عدد متوسط، فلفل های رنگی هر کدوم یک قاشق غذاخوری سبزی جعفری یک قاشق غذاخوری، شوید یک قاشق غذاخوری، خیارشور نگینی دو قاشق غذاخوری همه رو مخلوط کنید بهش دو قاشق پر پنیر خامه ای و یک قاشق غذاخوری سس مایونز بهش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید، نون تست رو قالب بزنید همونطور که توی قالب نون هست با قاشق یهمقدار سالاد توش بزارید و با پشت قاشق خوب فشرده کنید و با کمک دستتون از زیر آروم مواد قالب زده رو بیرون بیارید با گوجه گیلاسی یا زیتون میتونید تزئین کنید. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧑🏻‍🍳👩🏻‍🍳😍😍 4 نان گرد لواش(پیتا یا ترتیلا) سس فرانسوی یا مخلوط سس کچاپ و مایونز چند برش ژامبون(کالباس یا پپرونی) چند برش پنیر ورقه ای گوجه فرنگی گیلاسی نمک و فلفل در فر از قبل گرم شده با دمای 200 _210درجه تا زمانیکه روی نان برشته شود . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
جزء بیست و سوم قرآن (تند خوانی) - hasanmojtaba.ir.mp3
4.04M
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک هویج تابه ای😋🍰 مواد لازم: آرد: ۲ پیمانه هویج متوسط رنده شده: ۳ عدد تخم مرغ: ۳ عدد شکر: ۱ پیمانه شیر: ۱/۲ پیمانه روغن مایع: ۱/۲ پیمانه مغزگردو برشته: ۱/۳ پیمانه پودردارچین: ۱ قاشق مرباخوری بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری وانیل: کمی . طرز تهیه: آرد را سه بار الک می کنیم.شکر، وانیل و تخم مرغ ها را آنقدر هم می زنیم تا شکر حل و مایه کرم رنگ شود، شیر و روغن مایع را اضافه می کنیم و هم می زنیم، هویج رنده شده را ریخته و هم می زنیم.بکینگ پودر و با آرد مخلوط می کنیم و به مایه کیک کم کم اضافه کرده و هم می زنیم، در انتها پودردارچین و مغزگردو را اضافه و مخلوط می کنیم. کف و اطراف تابه را با روغن چرب می کنیم و کاغذ روغنی قرار می دهیم، مایه کیک را داخل تابه می ریزیم.روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار می دهیم، درب تابه را بسته و روی شعله پخش کن قرار داده و حدود سی تا سی و پنج دقیقه کیک را می پزیم.بعد از تست پخت کیک با خلال، درب تابه را بسته و تابه را برگردانده پنج دقیقه دیگه با همان دما می پزیم. نکات: برای استفاده از تابه دو طرفه، حتما واشر آن را دربیاورید.داخل تابه معمولی همراه با دمکنی با همین شرایط می توانید کیک را بپزید.در زمان پخت کیک به هیچ عنوان درب تابه رابازنکنید.تمام مواد کیک قبل از آماده سازی به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار بدید.کیک را می توانید داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل یک ربع گرم شده، به مدت ۴۰ دقیقه بپزید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
با مواد لازم: اسپاگتی: کمی کم تر از ۱/۲ یک بسته روغن مایع: به مقدار لازم سیر: ۵-۴ حبه رب فلفل قرمز: ۱ قاشق غذاخوری (در صورت عدم دسترسی از رب گوجه فرنگی استفاده کنید) آب گوجه فرنگی: ۱ لیوان (یا ۲ عدد گوجه فرنگی درشت) فلفل سیاه: به مقدار دلخواه نعناع خشک: به مقدار دلخواه آویشن: به مقدار دلخواه نمک: به مقدار لازم رب انار: ۱ قاشق غذاخوری (یا سس سویا) (اختیاری) آب جوش: به مقدار لازم طرز تهیه: در یک ظرف بزرگ، روغن مایع را بریزید و ظرف را روی شعله ی متوسط اجاق بزارید. سیر را له کرده یا ریز خرد کنید و در روغن داغ، تفت دهید. رب فلفل قرمز یا رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید و تفت دهید سپس آب گوجه فرنگی یا ۲ عدد گوجه فرنگی رنده شده را اضافه و مخلوط کنید و اجازه دهید حدود ۲ دقیقه بجوشد. نمک، فلفل سیاه، پودر نعناع خشک و آویشن را اضافه و هم بزنید. ماکارونی ها را به سس، اضافه کرده و به آن آب جوش اضافه کنید طوری که روی ماکارونی ها را بپوشاند. اجازه دهید ماکارونی در سس بپزد. گاهی ماکارونی ها را هم بزنید و دقت کنید که اگر آب خوراک برای پخت ماکارونی کافی نبود، کمی آب اضافه کنید. وقتی ماکارونی تقریبا پخت، در صورت تمایل، رب انار یا سس سویا را اضافه کرده و مخلوط کنید و بعد ۳-۲ دقیقه، ماکارونی را از روی شعله ی اجاق بردارید و سرو کنید برای این خوراک می توانید از ادویه های دلخواه دیگر مانند زردچوبه، زنجبیل و ... استفاده کنید در صورت تمایل می توانید از ماست موسیر یا مخلوط ماست و سیر برای روی این ماکارونی استفاده کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تیرامیسو لیوانی مواد لازم برای کیک: 4 عدد تخم مرغ 1 استکان شکر(70 گرم) 1 استکان آرد(50 گرم) نصف استکان نشاسته(گندم حدود 40 گرم) 3 قاشق غذاخوری آب داغ 1 پاکت پودر کاکائو(2 قاشق غذاخوری) 1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی) 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر 1 پنس نمک برای خیس کردن کیک: 1 قاشق غذاخوری پر قهوه(و یا نسکافه) 1 لیوان آب داغ قهوه را در آب حل کنید برای کرم: 1 قوطی پنیر لبنه(200 میلی) 1 قوطی خامه صبحانه(200 میلی) 1 قوطی پودر کرم شانتی(یا پودر خامه 150 گرم) 2 قاشق غذاخوری پودر قند تمام مواد را در ظرفی ریخته تا وقتی که غلیظ شود و فرم بگیرد هم بزنید. پودر کاکائو برای روی تیرامیسو طرز تهیه: برای کیک اسفنجی زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. زرده تخم مرغ و شکر را تا وقتی که رنگش روشن شود هم بزنید. آب جوش را اضافه کرده و مواد خشک را الک کرده بریزید و کمی هم بزنید. سپس سفیده تخم مرغ را تا وقتی که کف کند و وقتی که ظرف را برمیگردانید نریزر هم بزنید سفیده تخم مرغ را کم کم به بقیه مواد اضافه کنید و بدون اینکه هوای مایه کیک را بگیرید هم بزنید. کانال غذای ترکیه ، داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بریزید و در فر 180 درجه تا وقتی که خلال چوبی تمیز بیرون بیاد بپزید. کیک من در 10 دقیقه پخت. هر چقدر ضخامت کیک کم باشد مدت زمان پخت کم میشود با کنترل بپزید. با لیوانی که استفاده میکنید کیک را برش بزنید. یک لایه کیک داخل لیوان بذارید و با قهوه فراوان خیس کنید. و از کرم با قیف روی کیک بزنید. و مجدد کیک بذارید و خیس کنید و کرم بزنید و پودر کاکائو فراوان بپاشید. بعد از خنک شدن سرو کنید. ❣کرم شانتی در واقع همان پودر خامه هست که هم شیرین شده هست و هم بهش اسانس اضافه شده است. و با شیر هم زده میشود و برای تزیین انواع کیک و دسر استفاده میشود . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یه مدل سالاد براتون اوردم که هم آسونه ،هم سریع آماده میشه. مواد لازم : ماکارونی پخته: 300گرم (یک لیوان) فلفل دلمه ای قرمز :یک عدد قارچ :4عدد سس مایونز :به مقدار لازم ماست :به مقدار لازم(بهتره کم چرب باشه) این مواد تقریبی ست و برای 3نفر کفایت می کند.در صورت نیاز می تونید مقدار مواد رو بیشتر کنید. . طرز تهیه: ابتدا ماکارونی را با آب و نمک و مقدار کمی زردچوبه اجازه دهید بپزد.به حدی که کامل پخته شود چون قرار نیست دم بکشد. سپس قارچ و فلفل دلمه ای را خرد کرده و به ماکارونی اضافه می کنيم.برای سس نیز می توانید مقدار هم اندازه سس مایونز و ماست را با هم مخلوط کرده و به سالاد اضافه می کنیم. پ.ن:بهتر است پس از هم زدن سالاد حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب طعم بگیرد. از هر نوع ماکارونی شکلی می توانید استفاده کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
من چشمی مواد رو می ریزم یه معیاری این بار گرفتم . با مواد زیر برای من دو تا ظرف شد یه ظرف شیشه ای متوسط هم غیر از اینی که توی کلیپ هست برام شد . موادی که استفاده کردم خیار ۲/۵ کیلو (خیار بوته ای ) سبزی (شامل ترخون یا مرزه ، جعفری و شوید ) حدودا ۲۰۰ گرم ‌سیر یه بوته فلفل سبز تند چند عدد حدودا ۲ تا ۳ عدد نخود خام مقدار خیلی کم آب جوشیده خنک رو به ولرم ۱۶ لیوان نمک یک لیوان سرکه نصف لیوان خیارها رو خوب شستم و گذاشتم خشک بشه و نم نداشته باشه. همه مواد باید خشک باشن هم خیار هم سبزی هم فلفل و هم سیر . خیارها که خشک شدن با خلال دندان یا سوزن سوراخ ایجاد کردم این کار باعث میشه که خیارشور توش پوکه نشه . داخل ظرف ردیف اول خیارها رو گذاشتم بعد روی اونها رو سبزی و سیر پاک شده و فلفل سبز و یه کم نخود (🔊🔊نخود باعث تردی خیارها میشه ) بعد روی اون دوباره خیار و بقیه مواد. این کار را لایه به لایه انجام دادم تا ظرف پر بشه . به ازای هر ۱۶ لیوان آب ، یک لیوان نمک لازم داریم . آب را می جوشانیم ولرم بشه نه خیلی داغ و نمک را داخل آب حل می کنیم برای همین مقدار آب و نمک نصف لیوان سرکه لازم داریم. محلول آب و نمک و سرکه را داخل ظرف محتوی خیارها ریختم و درش رو باز میزاریم تا کاملا خنک بشه. توجه کنید که ظرف کاملا پر بشه و ذره ای خالی نمونه و گرنه کپک میزنه. در ظرف رو خوب چفت کردم حتما درش محکم بشه والا کپک می زنه. ظرف رو در جای خنک قرار دادم . این خیارشور الان ده روز یه کم هم کمتر از ۱۰ روز هست که بازش کردم و آماده سرو هست ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سیب زمینی توپی با گوشت مواد لازم: ( برای 4_3 نفر) 250گرم گوشت گوساله چرخ شده 2قاشق غذاخوری روغن مایع 2 عدد پیاز 1 حبه سیر 1 عدد فلفل سبز سیوری 1عدد فلفل قرمز 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی 1 عدد گوجه فرنگی پوره شده نمک ، فلفل سیاه 4 - 5 عدد سیب زمینی متوسط 1مشت پنیر پیتزا 1 قاشق مربا خوری کره 1 قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی طرز تهیه‌: پیاز و سیر را ریز خرد کنید داخل ماهیتابه روغن بریزید و بعد از داغ شدن ماهیتابه پیاز و سیر را تفت بدید سپس فلفل ریز خرد شده و رب را تفت بدید گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و در حالیکه با پشت قاشق له میکنید بپزید. پوره گوجه فرنگی و ادویه ها را اضافه کنید کمی آب گرم اضافه کنید سس حاضر است. پوست سیب زمینی ها را بکنید و خرد کنید و داخل قابلمه بریزید با دو لیوان آب و نمک بپزید بعد از جوشیدن حرارت را خیلی کم کنید و در قابلمه را بذارید تا بپزد بعد از اینکه نرم شد آبکش کنید. مخلوط گوشت را داخل ظرف مخصوص فر بریزید. سیب زمینی را با چنگال له کنید ، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید سپس مقداری از سیب زمینی بردارید و کف دست باز کنید و کمی پنیر داخل سیب زمینی بذارید و ببندید و توپک ها را داخل ظرف بچینید. روی توپک ها خیلی کم کره بمالید یک قاشق مربا خوری رب را در یک لیوان آب حل کنید و روی سیب زمینی ها بریزید داخل فر 180 درجه با گریل تا زمانیکه کمی سرخ شود بپزید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تره فرنگی.....۳شاخه سیب زمینی .....۱عدد پودر تخم گشنیز،اویشن،فلفل سیاه.....۱قاشق چای خوری اب مرغ.....۱لیتر سوپ جو آماده .....۱بسته تره فرنگی حلقه ای برش بزنید.داخل اب خیس کنید تا گل و لای آن بیرون بیاید.روغن داخل قابلمه بریزد.تره فرنگی اضافه کنید.کمی تفت دهید تا سبک بشه.ادویه ها رو اضافه کنید.بعد سیب زمینی خرد شده را بریزد.اب مرغ یا اب گوشت اضافه کنید.اجازه بدید تا سیب زمینی پخته بشه بعد با گوشتکوب یا هر وسیله ای که دارید اون رو پوره کنید.بعد یه بسته سوپ جو مگی داخلش بریزد.اجازه بدید حدود نیم ساعت روی حرارت بمونه.روشو با خامه تزیین کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
این دسر فوق‌العاده خوشمزس حتما امتحان کنید دوست داشتید کمتر درست کنید کل مواد رو نصف کنید با این اندازه ها مقداری که تو عکسه اندازه لیوان دسته دار فرانسه شیر چهار لیوان سر خالی بیسکویت پتی بور ساده یک بسته خامه صبحانه یک پاکت صورتی رنگ کافی میکس یک عدد یا دو قاشق پر نسکافه پودر کرم کارامل یک بسته پودر ژلاتین دو قاشق سوپ خوری آب یک چهارم پیمانه ابتدا پودر ژلاتین رو آب بپاشید تا اسفنجی بشه وسپس بصورت بن ماری روان کنید(رو سماور یا بخار کتری) شیر رو تو قابلمه بریزید وپودر کرم کارامل و پودر کافی میکس یا پودر نسکافه مخلوط وهم بزنید تا مخلوط بشه وبزارید رو گاز با شعله کم تا به نقطه جوش برسه اما جوش نزنه سپس ژلاتین روان شده‌رو بهش اضافه کنید گاز، ‌رو خاموش کنید وبزارید از داغی بیفته وکمی سرد بشه بیسکویت رو اضافه کرده وبریزید تو دستگاه مخلوط کن یا غذا ساز خوب بزنید تا یکدست بشه خامه رو اضافه کنید وچند ثانیه دیگه‌بزنید ووسپس بریزید تو قالب مورد نظر وبزارید یخچال تا یک شب بمونه‌سپس دسر رو از کناره های قالب جدا کرده وبرگردونید تو سینی مورد نظر ونوش جان بفرمایید عزیزان اگه دوست داشتید شیرین تر باشه یک چهارم لیوان شکر بریزید من نزدم شیرینیش خوب بود موقعی که پودر کرم کارامل رو اضافه میکنید همون موقع شکر اضافه کرده کافی میکس سوپر مارکتا وبقال سر کوچه دارن قالب چرب کردن نمیخواد به راحتی جدا میشه قالب پلاستیکی ورویی بهترین قالب برای دسر هستش ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🔷مواد لازم برای 4 نفر : 🔹قطعات سینه و ران مرغ یک اندازه : از هر کدام 3 عدد متوسط (بسته به تعداد نفرات) 🔷مواد مایه خواباندنی : 🔹زعفران دم کرده : قاشق چایخوری 🔹روغن زیتون : 2 قاشق غذاخوری 🔹آبلیمو : 1 قاشق غذاخوری 🔹برگ بو : 1 عدد 🔹پیاز : هرکدام 1 عدد 🔹آرد سفید ساده یا پف کننده : 1 پیمانه 🔹تخم مرغ : 2 عدد 🔹آرد سوخاری یا پودر نان خشک : 1 پیمانه 🔹ترخون خشک، جعفری خشک، پونه کوهی (اورگانو) : هرکدام 1 قاشق غذاخوری 🔹ادویه کاری، زردچوبه : هر کدام 1 قاشق چایخوری 🔹سیر له شده : 1 عدد 🔹دانه کنجد : 1 قاشق غذاخوری 🔹فلفل قرمز پودری یا خشک شده ی آن : بسته به ذائقه 🔹روغن مایع کانولا یا هر نوع روغن گیاهی خالص : به میزان لازم 🔹نمک و فلفل : به میزان دلخواه برای تهیه مرغ سوخاری پیشنهاد می کنم مرغ ها را نیم پز کنید زیرا در این صورت مرغ شما سریعتر آماده می شود و نیاز به سرخ کردن بیش از حد و استفاده از روغن زیاد نمی باشد. روغنی که برای سرخ کردن استفاده می کنید باید دقت کنید که زیاد داغ نباشد تا مرغ ها نسوزد و یا آنقدر سرد نباشه که برای سرخ کردن مدت زیادی در روغن بماند. 🔆طرز تهیه 🔅1 – قطعات مرغ را به روغن زیتون، آبلیمو، زعفران دم کرده، برگ بو و نمک و فلفل آغشته کرده و به مدت حداقل 1 ساعت در یخچال قرار دهید (در این صورت گوشت مرغ پس از پختن سفت نمی شود). سپس پیاز را از وسط نصف کرده و به همراه قطعات مرغ درون آب جوش قرار دهید. نمک و فلفل و کمی سیر به دلخواه زده و به مدت 20 تا 30 دقیقه مرغ ها را نیم پز کنید(می توانید کمی زردچوبه و ادویه کاری نیز بیفزایید). سپس مرغ ها را آبکش کرده و اجازه دهید تا خنک شوند. 2 – به ترتیب، آرد ساده را در بشقابی بریزید، تخم مرغ ها را در یک کاسه با چنگال کمی هم بزنید، آرد سوخاری یا پودر نان خشک را هم با سبزیجات خشک، ادویه کاری، زردچوبه، سیر له شده، فلفل قرمز و دانه کنجد به همراه نمک مخلوط کرده و در بشقاب دیگری قرار دهید. قطعات مرغ را کمی با آب خیس کنید تا آرد و مواد به راحتی به آن بچسبد (زیاد هم نباید خیس باشد که آب از آن بچکد فقط کمی تر شود). ابتدا قطعات مرغ را در آرد ساده بغلطانید تا اطراف مرغ ها کاملا” آغشته شود. سپس در تخم مرغ قرار دهید تا کامل آغشته شود. در آخر اطراف مرغ ها را به طور کامل در مخلوط پودر سوخاری بغلطانید تا سرتاسر قطعات مرغ آغشته به پودر سوخاری شود. (چنانچه لازم بود مقدار بیشتری آرد ساده یا سوخاری اضافه کنید. بسته به تعداد مرغ ها و درشتی آن ها دارد) 3 – روغن را با توجه به توضیحات داده شده در شیرجوش کوچک عمیقی با حرارت بالا حرارت داده و قطعات مرغ را درون آن بگذارید. حرارت را متوسط کنید و درب آن را بگذارید حدود 2 تا 5 دقیقه کافی است تا کاملا” اطراف مرغ ها سوخاری شود. مرغ ها را هرازگاهی بچرخانید تا همه جای آن ها طلایی شود. سپس دستمال آشپزخانه را روی روزنامه قرار دهید و مرغ ها را روی کاغذ آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود(روزنامه را برای جذب بیشتر روغن بگذارید). در ظرف مورد نظر قرار داده و با سبزیجات بخارپز شده تزیین کنید. با توجه به ذائقتون شما می تونید ادویه ها رو تغییر دهید و یا سبزیجات خشک رو کم یا زیادتر اضافه کنید. چنانچه تمایل دارید رنگ مرغ سوخاری شما روشن تر شود، می توانید ادویه کاری و فلفل سیاه نریزید و سبزیجات خشک هم کمتر بریزید تا رنگ مرغتان روشن تر شود. هرچه آرد سوخاری شما بهتر و مرغوب تر باشه، طعم غذاتون خوشمزه تر خواهد شد. من از آرد مخصوص کیک که پف کننده است, استفاده می کنم که نام آن هست Self Raising Flour با این کار مرغ شما حالت پفکی پیدا می کند. در صورتی که این آرد را در اختیار ندارید, برای تهیه آن به ازای هر پیمانه آرد ساده، 2 قاشق چایخوری بکینگ پودر به آرد خود اضافه کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛