eitaa logo
آشپزی خاص
97.3هزار دنبال‌کننده
13.8هزار عکس
40.3هزار ویدیو
67 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام دوشنبه 16 اردیبهشت ماه🌸 خدایا🙏 دستانمان را در آخرین روز ماه مبارک شعبان 🌙 به امید استجابت دعاهایمان به سوی تو بلند است معبودا پرکن ظرف وجودمان را از آنچه برای بهترین بندگانت عطامیکنی🙏 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دسر فرنی بستنی 🍧 ویژه ماه رمضان 🌄🕌🌅 . مواد لازم: نشاسته هشت ق غ پر شیرچهار لیوان گلاب نصف لیوان شکریک لیوان بستنی وانیلی لیوانی خامه صبحانه سه ق غ زعفران به میزان لازم طرز تهیه: همه مواد به (جز زعفران وخامه )بریزید تو قابلمه بزارید رو شعله از بالا سرش تکون نخورید هم بزنید هم بزنید تا جوش بیاد به غلظت دلخواهتون برسه .شعله رو خاموش کنید حالا خامه رو اضافه کنید مخلوط کنید.حالا نصف موادو میتونید زعفرونی کنید.میتونید شکلاتی کنید . بریزید تو ظرف دلخواه تزیین کنید بزارید یخچال سرد بشه البته گرم هم سرو میشه.نوش جان نکته: این فرنی رو میتونید با هر مزه و طعمی دوست دارید درست کنید .میوه ای🍓 شکلاتی🍫 از پودر ژلاتین هم استفاده میکنن که حالت ژله ای میگیره میتونید تو هر قالبی که دوس میدارید بریزید خدمتتون عرض شود هر لیوان شیر دوقاشق نشاسته میخواد دوتا قاشقم شکر برای اینکه کمتر یا بیشتر خواستید درست کنید اندازه دستتون باشه بستنی و خامه دلخواه بریزید دیگه😉 چاق نمیشید. این مقدار مواد که دادم هشت لیوان دسربهتون فرنی میده. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فرنی بستنی #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم:آرد1پ.125گرم.آب یک پیمانه.روغن ذوب شده 4_5ق غ.من از کره استفاده کردم.تخم مرغ 3عدد.من از 2 عدد استفاده کردم. مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا و بامیه: شکر2پ.آب1پ.گلاب1/2پ.آبلیموی تازه1/2ق چ. طرز تهیه: برای تهیه شربت آب و شکر و گلاب را روی حرارت قرار دهید تا بجوش آید و غلیظ شود غلظت آن به حدی شود که مثل شربت قوام آمده باشد سپس آبلیمو را اضافه کنید یکی دو جوش که زد از روی حرارت بردارید.من کمی زعفران دم کرده داخل شربت ریختم. برای تهیه بامیه آب و روغن را درون ظرفی ریخته تا شروع به جوشیدن کرد آرد را بلافاصله درون آن ریخته و سریع به هم بزنید مرتب خمیر را با قاشق بازکنید و به هم بزنید تا خمیر در عین لطافت آب آن تبخیر شود پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغها را یکی یکی اضافه کرده و خوب مخلوط کنید( کمی هم وانیل زدم) من با همزن برقی این کار را انجام دادم.با اینکه در دستور سه تا تخم مرغ داشت من فکر کردم دوتا کافیه چون خمیر لطیفی به من داد و راحت از ماسوره بیرون می آمد .روغن را درون ظرف گودی بریزید خمیر را از قیفی که ماسوره شکوفه زن دارد بیرون آورده و با نوک قیچی تمیزی که به روغن آغشته باشد به اندازه ای که لازم است جدا کنید و درون روغن انداخته تا سرخ شود حرارت روغن زیاد نباشد تا نسوزد در عین حال به حدی باشد که تا خمیر درون روغن قرار گرفت پف کند حرارت ملایم باشد تا مغز پخت شود.اگر خمیر داخل روغن پف نکرد به احتمال زیاد کمی تخم مرغ اضافه کنید مثلا نصف تخم مرغ یا همان یک عدد باقیمانده اما مراقب باشید خمیر شل نشود. پس از اینکه کاملا طلایی شد از روغن خارج کرده درون صافی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود سپس درون شهد خنک انداخته بعد از یک دقیقه از شهد خارج کنید.اگر شهد رقیق باشد باعث نرم شدن بامیه می شود.در صورتی که بخواهید رنگ بامیه طلایی و یا به اصطلاح خرمایی رنگ شود یکی دو قاشق شکر از ابتدا به آب و روغن اضافه کنید که من اینکار را انجام ندادم به همین دلیل رنگ بامیه ها روشن شده است ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بامیه #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
😋 یک عدد پیاز رو رنده کنید و آبش رو خوب بگیرید و همراه ادویه و نمک و زردچوبه به گوشت چرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید بعد قلقلی های خوشگلتونو آماده کنید،کوچیک باشن که زودتر بپزن،اونها رو توی ظرف بچینید و توی یخچال بگذارید تا خودشونو بگیرن. یه تابه رو روی حرارت بگذارید و یک عدد پیاز رو سرخ کنید بعد از اینکه کامل سرخ شد قلقلی ها رو بهش اضافه کنید و هر ازگاهی تابه رو تکون بدین تا کمی سرخ بشن،بعد ادویه و زردچوبه ،نمک،فلفل سفید و سیاه رو اضافه کنید و تفت بدین ،بعد مقداری رب اضافه کنید و باز هم تفت بدین و کمی فلفل دلمه ایی ریز خرد شده و مقداری از آب پاستای در حال جوش به سس اضافه کنید بعد از پخت گوشت ها اونها رو از تابه خارج کنید و پاستای آبکش شده رو بهش اضافه کنید و به سس آغشته کنید. پاستا رو توی ظرف سرو بریزین و گوشت ها رو روش بچینید و کمی پنیر پیتزا بریزید،(پنیر روی گوشت ها رو نگیره که مشخص باشن) بعد چند دقیقه در فر یا ماکروویو بگذارید تا پنیر ذوب بشه،آخر سر هم کمی سبزی خورد شده روش بریزید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاستا #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
😋 طرز تهیه من سینه مرغ و با ی پیاز ، نصف ق چایخوری زنجبیل، نمک، آبلیمو می پزم و بعد از پخت با یکم روغن و زعفرون سرخ می کنم . یک عدد پیاز متوسط و رنده می کنم و با کمی روغن تفت می دم رنگش که تغییر کرد ،یک لیوان گردوی چرخ شده رو اضافه می کنم و یک دقیقه تفت می دم و با پشت قاشق بازش می کنم بعد سه لیوان آب سرد رو کم کم اضافه می کنم و هم می زنم تا گردو کامل باز بشه و روغنش و پس بده. وقتی شروع به جوشیدن کرد سه ق غذا رب انار و نصف ق غذا رب گوجه اضافه می کنم و می ذارم با شعله کم بپزه. هر از گاهی چند تکه یخ می ندازم توش . اینکار باعث میشه گردو روغن بندازه. نیم ساعت آخر، مرغ سرخ شده و نمک اضافه می کنم. (قبلا هم گفتم چون دوست ندارم مرغ خیلی سیاه بشه به خاطر همین جدا می پزم و در آخر به خورشت اضافه می کنم). و برای ملس شدن خورش یک ق غذا شکر اضافه می کنم چون خورش ملس باشه خوشمزه تر میشه. وقتی به همین غلظتی که تو عکس می بینید رسید یعنی جاافتاده شده. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورش_فسنجان #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خانوم_خونه 🚺برای خلاصی از موخوره یک زرده تخم مرغ را با سه قاشق روغن زیتون و ۱قاشق عسل مخلوط کرده و یک ساعت قبل حمام به ساقه مو زده و سپس بشویید. #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دونات های پیتزایی یک قاشق غذاخوری مایه خمیر را با یک لیوان اب گرم بذارید عمل بیاد بعد نصف لیوان شیر ولرم بهش اضافه کرده و مقداری نمک،سپس در حدود یک لیوان ارد اضافه کنید که یک مایه شل به دست بیاد.بعد یک عدد فلفل دلمه خورد شده و تقریبا حدود یک و نیم لیوان کالباس رنده شده را اضافه کنید. کالباس و فلفل دلمه را بعد از مخلوط شدن تا حدودی که خمیر به دست نچسبد آرد اضافه کنید و ورز دهید.خمیر را به مدت یک ساعت استراحت داده بعد با وردنه بازش کنید و باقالب دونات قالب بزنید و تو روغن شناور سرخ کنید. #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کباب تابه ای و پلو😍 یه تزئین ساده و زیبا👌 مواد لازم گوشت چرخکرده پیاز نمک و زعفران یک عدد پیاز رو رنده کنید؛ کمی آبش رو بگیرید. بعد نمک بهش اضافه کنید و با گوشت کاملا ورز دهید. حالا زعفرون که از قبل دم کردین و توش یه یخ انداختین رو به گوشت اضافه کتید. دوباره ورز میدیم و در ماهی تابه با حرارت ملایم سرخ میکنیم. #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
آشپزی خاص #لازانيا_رولى 🍲 ورق هاي لازانيا رو در آب جوش گذاشتم تا نرم بشن ،نجوشونيد كه باز ميشن،وقتي نرم شدن وسطش گوشت چرخ كرده ،سيب زميني سرخ شده ،قارچ و پنير پيتزا گذاشتم و رول كردم ،قبل رول كردن كمي سس مايونز به ورق ها ماليدم.داخل قالب كمربندي چيدم و روشون پنيرپيتزا وآويشن پاشيدم و گذاشتم فر حدود نيم ساعت با دماي ١٦٥ #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ارد شیرینی پزی 500 گرم حتما سه صفر باشه شکر دانه ریز 90 گرم خمیر مایه 20 گرم روغن جامد ذوب شده 70 گرم تخم مرغ 3 عدد نمک 1 ق چ وانیل یک ق چ زنجبیل و دارچین از هرکدام 1 ق م ماست سفت نصف پیمانه مواد رومال زرده تخم مرغ 1عدد پودرقند 1 ق غ ماست 1 ق غ ویا شیره انگور (همون دوشاب) درصورت تمایل فقط بازرده تخم مرغ طرز تهیه ابتدا ارد رو با نمک ونصف وانیل 5 بار الک کنید وکنار بگذارید وهمه مواد باید به دمای محیط رسیده باشن خمیر مایه رو با نصف فنجان اب نیم گرم ویک ق م شکر مخلوط کرده وجای گرمی گداشته تا عمل کند وسپس بقیه مواد شامل ماست تخم مرغ ویک پنسه نمک روغن شکر رو خوب مخلوط کرده وهم میزنیم تا مواد کاملا یکدست وصاف باشد وبعد خمیر مایه به عمل امده رو اضافه کرده فقط درحد مخلوط شدن یک بارهم زده وبعد ارد الک شده رو اروم به مواد اصافه کره وبا دست مخلوط کرده تا خمیر صاف ونرمی به دست اید ( البته شاید ارد ازمیزان گفته شده کمی بیشتر نیاز باشد که اضافه کنیم) وبعد درون کاسه ای مناسب بادست کمی روغن مایع چرب میکنیم وخمیر رو داخل کاسه قرار دا ده ومیگداریم تا خمیر ماحجمش دوبرابر بشه به مدت یک الی 2 ساعت وروش رو با پارچه ای تمیز میپوشانیم ودرجای گرمی گذاشته تا خمیر بیاید وبعد از مدت گفته شده پف خمیر را گرفته با دست ودر سینی مخصوص فر یا قالب اول کمی چرب کنید سپس خمیر رو پهن کنید داخل سینی وکمی از خمیر رو برداشته وروی خمیر رو به هرشکلی که دوست داشته باشیم شکل میدیم وبعد مواد رومال رو با قلم مو میزنیم ودوباره به مدت نیم ساعت استراحت داده و واین استراحت دوم خیلی لازم هست که بدیم ودراخر ازروش کنجد میپاشیم ودر داخل فر از قبل گرم شده به مدت 30 الی 35 دقیقه داخل فر قرار داده در طبقه وسط فر بادمای 180 ال170 درجه میگداریم تا بپزد نکته دمای فر ها متفاوت هست که باید با دمای فر خودمون اندازه کنیم نکته دوم این که باید حتما فر رو از قبل به مدت 15 دقیقه پیش گرمایش بدهیم وتا زمانی که خوب پف نکرده در فر رو باز نکنیم وبعد از اینکه پخت به مدت 10 گریل بالا رو زده تا روی نان هم طلایی وبرشته بشه سپس از فر خارج نموده واز روی نان کمی عسل به عنوان چسب استفاده میکنیم وخلال بادام وپسته رو میزاریم ودوباره به مدت 5 دقیقه داخل فر میزاریم تا روش براق وطلایی بشه وبعد خارج میکنیم از فر تا خنک بشه درصورت تمایل میتوانیم کمی شهد درس کرده با قاشق از روی نان بدیم شهد هم مثل شربت مربا باشه کافیه فقط کمی زعفرون وگلاب وانیل مخلوط کرده داخل شهد از روی نان میدهیم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_رمضان_مخصوص_تبریز #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مرغو به قطعات کوچک هر مدلی خواستید تقسیم کنید وبا اب وکمی رب وپیاز وزعفرون فلفل بپزید تا یک مقدار اب مرغ بمونه وبعد مرغو کمی تفت بدید البته با کره خوشمزه تر میشه😋 پیاز خلالی شده را تفت داده کرفس های خرد شده را اضافه میکنیم وکمی با پیاز تفت داده یه قاشق رب وکمی فلفل زده ویک لیوان اب بریزید تا کرفس پخته ونرم شود(البته من دوتا هویج هم با کرفس خرد کرده واضافه کردم) در اخر اب مرغ هم به کرفس اضافه کنید وکمی هم زعفرون و دو قاشق اب لیمو تازه البته اگر دوست داشتید خود مرغ هم اضافه کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خوراک_کرفس_ومرغ #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
😍😋 تخم مرغ : 3 عدد آرد : 2 پیمانه شیر : 1 پیمانه شکر : 1 پیمانه روغن مایع : نصف پیمانه بکینگ پودر : دو قاشق چایخوری نمک : 1 پنسه (مقداری که با نوک دو انگشت برمی دارید) وانیل : 1/4 قاشق چایخوری طرز تهیه :👇👇👇 روغن و شکر را با همزن بزنید تا مایعی کرم رنگ حاصل شود و کمی پف کند. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و هر کدام را یک دقیقه با همزن بزنید. با تخم مرغ آخر، وانیل را هم اضافه کنید. آرد، نمک و بکینگ پودر را دوبار از الک رد کنید. حالا یک سوم آرد را به تخم مرغ اضافه کرده و با لیسک یا قاشق بطور دورانی و آهسته مخلوط کنید. سپس نصف پیمانه شیر را اضافه کرده و با لیسک یا قاشق بطور دورانی و آهسته مخلوط کنید. دوباره یک سوم دیگر آرد را اضافه کنید و همین عمل را تکرار کنید و بعد نصف شیر و نهایتاً باقیمانده آرد را اضافه کرده و با لیسک یا قاشق مخلوط کنید. مواد کیک را در هر قالبی که دوست دارید حتی مافین ریخته و برای پخت در فر 175 درجه به مدت 45 دقیقه برای کیک درسته و نیم ساعت برای مافین ها تا وقتی که روی کیک کمی طلایی شود، قرار دهید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_عصرونه_عالی_ساده #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
شیره انگور : یک و نیم پیمانه کره و یا روغن : 3/4 پیمانه آرد : دو پیمانه زعفران دمکرده : یک قاشق غذاخوری گلاب : نصف پیمانه پودر هل : به مقدار لازم طرزتهیه: برای درست کرد این نوع حلوا، ابتدا آرد را الک کنید سپس آرد الک شده را درون تابه ای مناسب بریزید و تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود و رنگ آن مقداری تغییر کند.بعد از اینکه رنگ آرد کمی تغییر کرد دوباره آن را الک کنید و بعد از الک کردن؛ آرد را دوباره درون تابه بریزید.در مرحله بعدی طرز تهیه حلوای شیره انگور روغن و یا کره ذوب شده را به آرد بیفزایید و مخلوط آرد و کره را به خوبی هم بزنید تا کره و یا روغن به خورد آرد بروند.سپس شیره انگور را به صورت آرام آرام به مخلوط آرد اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا نسوزند در این مرحله از طرز تهیه حلوا با شیره انگور مخلوط آرد و شیره انگور شروع به جمع شدن می کند.زعفران دمکرده و پودر هل و گلاب را به حلوا اضافه کنید و مواد حلوا را هم بزنید و بعد از اینکه حلوا به طور کامل آماده شد شعله گاز را خاموش کنید و تابه را از روی حرارت گاز بردارید و دوباره مواد حلوا را هم بزنید.حلوا آماده شده ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_شیره_انگور #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🌹🌻🌹🌻🌹🌻🌹 مواد لازم: آرد یک لیوان (بهتره آرد سنگک استفاده بشه)-شیره انگور یک لیوان-روغن مایع نصف لیوان-گلاب یک سوم لیوان-زعفران دم‌کرده یک قاشق سوپخوری-گردو برای تزیین طرز تهیه: آرد رو حدود ۵ دقیقه در تابه تفت بدید تا بوی خامی آرد از بین بره و بعد آرد رو الک کنید و روغن اضافه کنید و مرتب روی شعله متوسط هم بزنید تا رنگش قهوه ای روشن بشه(می تونید از اول کار روغن رو بریزید و با روغن تفت بدید.فقط زمانش کمی طولانی تر میشه.ولی دیگه دردسر الک کردنو ندارید!) بعد شیره رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا حلوا جمع بشه و بعد گلاب و زعفرونو اضافه کنید و کمی دیگه هم بزنید تا حلوا از ظرف جدا بشه و فرم بگیره. نکته: این حلوا چون شیره انگور داره و شیره خودش باعث تیره شدن حلوا میشه،نیازی به تفت دادن زیاد آرد نداره.در حدی که بوی خامی نده و رنگش قهوه ای روشن بشه کافیه مواد لازم برای کیک: آرد دو پیمانه سرخالی کره ۲۰۰ گرم شکر یک پیمانه شیر یک سوم پیمانه پکینگ پودر دو ق م تخم مرغ: دو عدد درشت هل یک ق چ وانیل کمی طرز تهیه : اول شکر و روغن را مخلوط کرده وبا هم زن خوب میزنیم تا پف کنه و کرم رنگ بشه بعد تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و تخم مرغ بعدی رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و بعد نصف آرد و بکینگ پودر را که قبلا با هم الک کردیم رو آرام اضافه میکنیم و در این مرحله شیر رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و باقی مانده آرد رو هم اضافه میکنیم و در قالب پای کیک ریخته ودر فری که قبلا گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰درجه قرار میدیم و میزاریم تا کامل سرد بشه. حلوای گرم رو روی کیک سرد میریزیم و به دلخواه تزیین میکنیم. نوش جان 😍 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پای_حلوا #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سلام صبحتون بخیر خوشبختی نگاه خداست دراین صبح بهاری دعا میکنم خدا هیچوقت چشم ازتون برنداره در پناه خدا روز و روزگارتون موفق و خوبیهاتون مستدام روزتون سرشار از برکت و آرامش ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نون شیرمال 😋😊😎 مواد لازم برای تهیه نان شیرمال پودر مایه خمیر مایه 1/5 ق غ آب ولرم 3 ق غ برای خمیر مایه شیر ولرم 1 پیمانه تخم مرغ 1 عدد شکر 1/2 پیمانه روغن 1/2 پیمانه آرد حدود 400 گرم هل 1 ق چ نمک 1/4 ق چ برای مواد رو مال نان شیرمال زرده تخم مرغ یک عدد شیر یک قاشق سوپ خوری شکر 1/2 قاشق سوپ خوری زعفران وکنجد ( در صورت تمایل) طرز تهیه نان شیر مال اول از همه اینکه تمام موادی که میخوایم استفاده کنیم باید به دمای محیط برسن. پودر مایه خمیر فوری رو به همراه یک قاشق چایخوری از شکرمون شکر در آب ولرمی که داشتیم میریزیم و مخلوط میکنیم(حل نمیشه). برای اینکار ظرفی رو انتخاب کنید که نصفش خالی بمونه. چون قراره که خمیر مایه پف کنه. روش رو میپوشونیم و میذاریم تا عمل بیاد.شیر ولرم و شکر و تخم مرغ و نمک رو با هم مخلوط میکنیم. در حدی که شکر کمی درون مایع حل شه. حدود یک دقیقه با قاشق یا همزن دستی هم میزنیم. لازم نیست که دونه های شکر کاملا از بین برن. بعد “نصفی” از روغن رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.هل رو هم اضافه میکنیم.مایه خمیرمون که عمل اومد به موادمون اضافه میکنیم. در این مرحله احتیاجی به هم زدن نداره و شروع میکنیم آرد رو اضافه کردن و مرتب هم میزنیم. آرد رو باید کم کم اضافه کنیم تا آرد زیادی به خورد خمیر نره. وقتی آرد رو اونقدری اضافه کردیم که خمیر خودش رو گرفت و کمی سفت شد، اون رو به سطح صافی که آردپاشی کردیم منتقل میکنیم و شروع میکنیم به ورز دادن.ورز دادن به این صورته که با کف دست به خمیر فشار میاریم و وقتی پهن شد دوباره جمعش میکنیم و با کف دست فشار میدیم. سعی کنید انگشتتون رو داخل خمیر نبرید چون باعث میشه خمیر آرد بیشتری رو به خودش بگیره و سفت بشه. ورز دادن این خمیر خیلی مهمه و باید به مدت ده دقیقه تا یک ربع ورز بخوره. دوستای گلی که بلد نیستن ورز بدن یا سختشونه، میتونن خمیر رو 100 تا 150 بار به سطح بکوبن( پرت کنن). البته ابتدا چند دقیقه ای با دست ورز بدید و بعد بکوبید تا خمیر با کیفیت بهتری داشته باشین. هرجا خمیر به دستتون چسبید ( در حدی که تکه ای از خمیر جدا شد و به دستتون چسبید) مقداری از روغن باقیمانده رو اضافه کنید. کلا نون هایی که در اونها روغن استفاده میشه بهتره که نصفش در مواد مخلوط بشه و نصف دیگش موقع ورز دادن کم کم به خمیر اضافه بشه. عملیات ورز دادن که تموم شد باید خمیر صاف و یکدست و خیلی سبک و نرم و لطیفی داشته باشیم. ظرفی رو که گنجایش دو تا سه برابر خمیر رو داشته باشه آرد پاشی میکنیم و خمیر رو در اون میذاریم و به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت در دمای محیط به خمیر استراحت میدیم تا اصطلاحا ور بیاد.بعد از اینکه استراحت خمیرمون تموم شد، چهار انگشتمون رو چند بار در خمیر فرو میبریم تا پف اضافیش گرفته بشه و اون رو به سطح آرد پاشی شده ای منتقل میکنیم. لازم نیست که خمیر رو دوباره ورز بدیم. تکه تکه خمیر رو جدا میکنیم و شکل هایی که میخوایم باهاش درست میکنیم. البته نان شیرمال معمولا گرد و ساده درست میشه و روش رو یه شکل هایی میدن یا مهر میزنن و رومال میمالن و میذارن تا پخته بشه. هر شکلی که به نون میدید، چه گرد و چه با شکل بافت و گیسو ، بعد از اینکه شکل دادید باید بیست تا بیست و پنج دقیقه دوباره استراحت کنه. این استراحت دوم خیلی مهمه و نباید بیشتر از نیم ساعت بمونه چون در غیر این صورت موقع پخت ترک میخوره بعد از استراحت دوم روش رو با مخلوط زرده تخم مرغ و شیر و شکر و زعفران رومال میزنیم و کنجد میپاشیم و میذاریم توی فر در دمای 180 درجه سانتی گراد (که از قبل گرم شده) به مدت بیست دقیقه میپزه. روش که طلایی شد از فر خارج میکنیم. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نون_شیرمال #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نون_شیرمال #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نون_شیرمال #آشپزی_خاص ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛