با یه اموزش خیلی خوشمزه اومدم.
یه جورایی میتونه #کازان_کباب ترکیه باشه با یه پخت جذاب .
هم شیک و هم خوشمزه هستش. و هم راحته .
چندتا بادمجان رو حلقه ای خرد کنید و دو ساعتی داخل نمک بذارید تا تلخی اونا گرفته بشه بعد شسته و کمی بادمجان ها رو سرخ کنید یا همون خام استفاده کنید
مواد لازم برای درست کردن سس:
یک پیاز رو نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت بدین. بعد به ترتیب دو تا فلفل دلمه ای زرد و قرمز خرد شده، دو تا هویج رنده شده، دو تا گوجه خرد شده اضافه کنید. هرکدوم رو کمی تفت بدین که نرم بشه، نمک و ادویه جات دلخواه و فلفل و کمی آب لیموترش هم اضافه کنید و این مواد رو داخل غذاساز کاملا پوره کنید تا سس یکدستی درست بشه.
داخل یک کاسه گوشت چرخ کرده رو با نمک و ادویه ی دلخواه مخلوط،کنید ( میتونید یه پیاز رنده شده اب گرفته ام بریزید. ) و داخل قابلمه یکی در میون یه حلقه بادمجان و یه کتلت کوچولو بذارید تا لایه ها تموم بشه و ظرف پر بشه
بعد سس رو روی مواد بریزید.
و روی گاز بذارید با حرارت کم تا وقتی جا بیفته و سس غلیظ بشه. ( داخل پیرکس توی فر هم میتونید بذارید. فقط فویل روش بکشید حتما و چندتا سوراخ هم رو فویل ایجاد کنید)
بعد روی غذا رو با سبزی معطر تزیین کرده و نوش جان کنید.
👈نکات: زیر غذا کم باشه و مدت پخت طولانی تر که وا نره.
داخل سس میتونید یه ق غ رب گوجه ام بریزید.
سس رو با طعم ترش و کمی تند درست کنید.
داخل گوشت میتونید از سبزی معطر استفاده کنید.
هویج رو میتونید از سس حذف کنید.
سس میتونه فقط پیاز و گوجه و رب گوجه با ادویه جات و چاشنی باشه.
داخل سس میتونید از غوره استفاده کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ژله_قلبی_با_پاناکوتا_وانیلی
عزیزان خودتون اندازه قالبتونو میدونید اندازه ها رو یا دوبرابر کنید یا نصف کنید وقتی میخواید دوبرابر یا نصف کنید باید کل مواد داشته شده باشه
یک بسته پودر ژله قرمز رنگ(انار یا توت فرنگی )
رو با یک ونیم لیوان آب جوش حل کنید وخوب بزنید تا روان ویکدست بشه تو ظرف پیرکس یا قالب نایلون فریزیر بندازید وژله رو توش بریزید وبزارید یخچال تا ببنده
🔷مواد لازم
🔹شیر دو لیوان ونیم
🔹نصف لیوان شکر
🔹یک ونیم قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
🔹نصف لیوان آب
🔹نصف بسته خامه صبحانه(پاکت صورتی)
🔹یک چهارم قاشق چایخوری وانیل
♨️طرز تهیه
پودر ژلاتین رو روی نصف لیوان آب میپاشیم تا اسفنجی شه سپس به صورت بن ماری(بخار کتری) روان میکنیم
خامه رو تو کاسه قابلمه می ریزیم وبا همزن میزنیم تا کمی باز شه سپس دونه دونه مواد رو بهش اضافه میکنم ومیزاریم رو گاز با شعله متوسط ومرتب میزنیم حدود ده دقیقه پودر ژلاتین که روان شده بهش اضافه میکنیم وقتی به نقطه جوش رسید وانیل اضافه کنید گاز رو خاموش کنید نباید جوش بزنه تست کنید آگه شیرینیش کم بود شکر رو اضافه کنید به نظر من شیرینیش کافیه
وبزارید خنک خنک شه
عزیزان خامه صبحانه دوست ندارید خامه قنادی بزنید منتهی شکر کمتر بزنید چون خامه قنادی شیرینه
عزیزان آگه باناکوتا تا زمان آماده شدن داره کمی سفت میشه رو بخار کتری بزارید یکی دو دقیقه روان میشه داغ نشه
قالب رو با چند قطره روغن مایع چرب کنید
ژله رو با قالب قلب بزرگ قالب بزنید وکف قالب بچینید با قاشق مقداری پاناکوتا روش میریزیم تا نصف ژله بیاد ومیزاریم یخچال تا نیم بند بشه سپس دوباره پاناکوتا میریزیم تا روی ژله رو بگیره ودوباره میزاریم یخچال تا نیم بند بشه
بقیه ژله رو قالب قلب کوچک میزنیم ودورتادور قالب میچینیم وباز تا نصف ژله پاناکوتا میریزیم ومیزاریم یخچال تا نیم بند بشه وقتی نیم بند شد بقیه پاناکوتا میریزیم ومیزاریم یخچال یک شب بمونه یا به مدت ۸الی ده ساعت سپس برمیگردونیم تو ظرف مورد نظر
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
يه دسر خوشگل
يك پيمانه شير رو بجوشونيد و يك ق مرباخوري پودر آگار آگار و يك قاشق عسل رو اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد تا پودر حل بشه.
بعد داخل ملون رو مثل فيلم خالي كنيد
ميوه هاي دلخواهتون رو خرد كنيد و داخل ملون بريزيد
آخر سر هم شير رو بريزيد روي ميوه ها و بذاريد داخل يخچال و موقع سرو برش بزنید
پ.ن:دوستان درموردپودراگاراگار منم باراول هست که شنیدم. اما فکرکنم پودرژلاتین میتونه جایگزینش بشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🌸سلام
💜صبح تون بخیر
🌸چون همیشه
💜دعایم برایتان
🌸عاقبت به خیری
💜سلامت جسم و جان
🌸و دلی خالی ازغم وغصه است
💜روزتان پراز رحمت الهی
🌸زندگیتان پراز برکت وموفقیت
💜لبتون خندون ان شاءالله
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ساندویچ_گوشتی_پنیری
سلام دوستان گلم خوبین . یه ایده جالب دیدم و تصمیم گرفتم خودم دست به کار بشم 😊.
خیلی مزه اش شبیه اسنک هستش .
پیاز ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
فلفل دلمه ای نصف عدد
نمک و فلفل و زردچوبه و رب گوجه به میزان لازم
پنیر پیتزا به میزان لازم
نون همبرگر ۴ عدد
پیاز رو خرد کردم و تفت دادم . گوشت چرخ کرده رو هم اضافه کردم و کمی تفت دادم . فلفل دلمه ای رو هم خرد کردم و ریختم و نمک و زردچوبه و فلفل و رب گوجه هم اضافه کردم . (هر چیزی که دوست داشتین به دلخواه می تونید بریزید زیاد و یا کم کنید )
نون همبر گر ها رو برش دادم . لایه زیرین رو داخل ظرفی چیدم از مواد گوشتی روش ریختم . مقداری پنیر پیتزا ریختم . لایه بالایی نون ها رو قرار دادم . کمی کره آب شده رو با قلمو رومال زدم .
داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه قرار دادم .
بسیار عالی و خوشمزه بود .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کوکی_دورنگ
#های_بای
پیمانه معادل یک لیوان دسته دار فرانسوی هست 🛑🛑🛑
کره یا مارگارین،،،، منظورم از مارگارین کره گیاهی هست که سوپریها دارن (من مارگارین مارک مهگل استفاده می کنم) ۲۰۰ گرم(بچه ها رو کلیپ اشتباه زدم ۱۰۰ گرم ولی برای این میزان مواد ۲۰۰ گرم هست😞)
روغن مایع ۱/۴ پیمانه ( ۵۰گرم)
پودر قند ۲/۳ پیمانه (۱۳۰ گرم)
آرد ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم)
نشاسته ذرت یک پیمانه سرخالی (۱۰۰گرم)
نمک ۱/۸ ق چ
بیکینگ پودر ۱ق چ
وانیل ۱/۴ ق چ
پودر کاکائو ۱ق غ سر پر
✔نشاسته ذرت، نمک وبیکینگ پودر را مخلوط کنید و کنار بگذارید، آرد را نیز الک کنید،
✔کره نرم شده در دمای محیط +وانیل+پودرقند+روغن مایع را با همزن خوب بزنید تا کاملااا پوک وحجیم شود،سپس مخلوط نشاسته ذرت ،بیکینگ پودر ونمک را به آن بیفزایید دوباره بزنید تا مایه یکدست وپفکی شود،
در نهایت ارد را کم کم اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید تا خمیر لطیف ویکدستی شکل بگیرد(همین که خمیر جمع بشه کافیه نیاز به ورز دادن نیست)،ارد هم کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر یکدست ونرم بشه،ممکنه بسته به جنس اردتون کمی بیشتر یا کمتر آرد نیاز باشه،
پس دقت کنید
خمیر را دوقسمت کرده به یک قسمت یک ق غ سر پر پودر کاکائو اضافه کنید وبا نوک انگشتان دست به خورد خمیر دهید،
سپس خمیرها را گوله کوچک کنید(بزرگ نباشن زشت میشن😁)
مطابق کلیپ شکل دهید،
بین اونها می تونید شکلات عدسی شکل یا سکه ای یا تخته ای خرد شده بگذاریدالبته شکلاتش به روانی بازاریها نمیشه ،
فرم بدین ودرون سینی کاغذ روغنی انداخته بچینید،
در فر ازقبل گرم ۱۸۰درجه حدود بیست دقیقه، تا حدی که زیر کوکیها طلایی بشه،دست بزنید نرم هستن ولی از فر خارج کنید وسرد بشن منسجم میشن،
زیاد پخت ندین که سفت وخشک شوند
پس از سرد شدن درون ظرف دربسته وداخل یخچال نگهداری کنید،
در ضمن این میزان مواد حدود 40 عدد شیرینی خواهد شد،
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک هویج و کارامل تابهای
یک تعریف سریع و ساده بدون نیاز به فر
مواد لازم:
۲ عدد تخم مرغ
۱ لیوان شکر
۱ لیوان شیر
نصف لیوان روغن مایع
۱ استکان گرد و خورد شده
۲ عدد هویج رنده شده (اگر کوچیک بود ۳ عدد)
۲ لیوان آرد
۱ پاکت/ساشه بیکینگ پودر
۱ پاکت/ساشه وانیل
برای کارامل:
۱ استکان شکر
۱ پاکت کوچیک خامه
خامه زده شده سفت
تخم مرغ ها رو با شکر میزنیم، مواد مایع رو اضافه میکنیم، آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کرده و اضافه میکنیم. هویج رنده شده و گردو رو اضافه میکنیم و توی یک تابه در داره تفلون رو شعله متوسط با در بسته میپزیم.
حدود ۴۵ دقیقه (با یک چاقوی کوچیک تمیز یا خلال دندون توی کیک فرو کنین اگر تمیز رد اومد یعنی کیکمون پخته.)کیک که پخت برش گردونین و بذارین خنک بشه
اگر از اجاق برقی استفاده میکنین چند ورق فویل آلومینیوم زیر تابه بذارین که کیکمون ته نگیره
(برای اجاق گازی و برقی از شعله پخش کن میتونین استفاده کنین)
برای کارامل شکر رو تو یک تابه روی شعله متوسط آب کرده و هر وقت خوش رنگ و کاراملی شد (تیره رو به قرمز)
خامه شل رو اضافه کنین و یواش یواش هم بزنین تا صاف و یکدست بشه و بذارین کنار تا کمی خنک بشه
کیکمون که خنک شد روش رو با یک لایه ضخيم خامه زده شده بپوشونین و کارامل رو قشنگ و یکدست روش بریزین
با یکم پسته خورد شده تزیین کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کباب_تابهای_ترکی
مواد لازم
نیم کیلو گوشت چرخ کرده (به سلیقه خودتون، من همیشه مخلوط گوشت گوسفند و گوساله با کمی چربی رو ترجیح میدم)
۱ دسته کوچک جعفری پاک کرده و خورد شده
۱ عدد فلفل سبز
۱ عدد فلفل قرمز
۲ عدد پیاز
۲-۳ حبه سیر
۱ قاشق مربا خوری فلفل قرمز پولکی تند/شیرین
۱ قاشق مربا خوری پودر فلفل قرمز تند/شیرین
۱ قاشق مربا خوری فلفل سیاه
نصف قاشق غذا خوری نمک
برای مالیدن روی سینی:
۱ قاشق غذا خوری رب فلفل و گوجه
۴ قاشق غذا خوری روغن (اگه دوست داشتین کره)
برای سس روش:
۱ قاشق غذا خوری رب فلفل و گوجه
۴ قاشق غذا خوری روغن (اگه دوست داشتین کره)
۱ قاشق مربا خوری فلفل قرمز پولکی تند/شیرین
۱ قاشق مربا خوری پودر فلفل قرمز تند/شیرین
کافیه همه مواد رو خورد مخلوط کرده توی سینی که رب فلفل و گوجه با روغن/کره کفش مالیدین پهن کنین، مواد سس رو توی یک لیوان مخلوط کنین و روش بریزین، فلفل و گوجه و پیاز رو مثل تصویر ببرین و روی کبابتون بچینین و در فر که از قبل رو ۲۰۰-۱۸۰ درجه گرم کردین حدود ۴۰-۳۰ دقیق بپزین تا روش خوب سرخ و خوشرنگ بشه (زیادی نپزین که خشک و سفت بشه!!
نکتهها این کباب بعد از پخت به اندازه ۳-۲ سانت از هر طرف کوچیک میشه، پس اگه قصد پذیرایی از چند نفر رو دارین این رو هم در نظر بگیرین!!
رب فلفل در واقع همون فلفل قرمز پخته شده و له شدهاست، پس تو کمتر از نیم ساعت میتونین برای خودتون به مقدار لازم درست کنین، نبود هم خیلی مهم نیست رب گوجه فقط بریزین و بجای رب فلفل از پودر فلفل قرمز بیشتری استفاده کنین
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#جوجه_ترش
#جوجه_فسنجونی
من میزان مواد را معمولا چشمی میریزم ولی برای تقریبا نیم کیلو گوشت سینه یافیله مرغ این مقدارموادی که نوشتم کافیست وبهتره ترتیب افزودن مواد رعایت بشه وحتما حتما گوشت راحداقل ازشب قبل مزه دارکنید_از گوشت هم میشه استفاده کرد که میشه #ترش_کباب
۱.نمک وفلفل سیاه به مقدار لازم
۲.خلال پیاز یک عدد متوسط،برای تهیه خلال پیازدرمزه دارکردن جوجه ها بهتره درابتداپیازراخلالی درشت خردکنیدبعدبرروی انها کمی نمک بپاشیدحدودده دقیقه ای صبرکنید تاپیازهاکمی نرم شوندسپس بادست پیازها راخوب فشرده کنیدبااین روش گازموجوددرپیازکه طعم بدی به جوجه ها خواهددادازبین رفته وخلال پیازبرای گرفتن بوی مرغ وایجادطعم مطلوب به ان افزوده خواهدشد،
۳.سیر له شده یا ریزخردشده دوسه حبه
۴.گردوی اسیاب شده یارنده شده حدود ۱۰۰گرم
خوب مخلوط کنید سپس،
۵.پودر تخم گشنیز ۱ق م یا گشنیز تازه ساطوری شده یکی دو قاشق غ
۶.رب انار به مقدار کافی حدود سه قاشق ،به حدی بریزید که گوشتها آغشته به رب انارشوند نه شناور_رب انار ترش یا ملس بسته به ذائقه خودتون داره،من ترش می پسندم_
۷.زعفران دم کرده غلیظ برای طعم و رنگ بهتر ۱ق غ
و_
بعداز مخلوط کردن مواد دراین مرحله بایدبه مرغها حدودسی دقیقه ای استراحت دهید وپس ازاین زمان مرحله اخر یعنی مرحله چرب کردن مرغهارا بااضافه کردن۸.کمی روغن زیتون یامایع انجام دهید،
دلیل اینکه مرغها حتما سی قیقه ای بایداستراحت داده شوندوسپس چرب ،این است که به محض اینکه روغن به مرغها اضافه شد،چربی ،منافذموجوددرمرغ رابسته ومانع ازمزه دارشدن ان خواهدشد،
سپس روی ظرف راسلفون بکشید دریخچال استراحت دهید،پس ازاین زمان ازمواد مزه دارجداکنید و به سیخ بکشید و کباب کنید البته روی ذغال خیلی آروم بادبزنید که گردوها نسوزن،
یادرون تابه برروی گاز بپزید،اول باحرارت ملایم کمی جوجه هاراسرخ کنید بعد حرارت راکم کنید و اجازه بدین تا کاملا مغزپخت شوند،
می تونین سس باقیمانده از جوجه هایی را که به سیخ کشیدین کمی روی حرارت بجوشونین تا غلیظ بشه وبعد ازپخت روی جوجه ها بدین_البته پیازهاشو درارین_
یا کلا همه مواد را باجوجه ها بدون سیخ داخل تابه بریزین و باحرارت کم بپزین،
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مانتی
در ترکیه این لقمهها به نام مانتی خوانده شده و معمولاً به صورت جوشونده شده در آب یا سرخشده با ماست زده شده و فلفل قرمز پولکی و نعنا داغ به عنوان سس سرو میشه.
مواد داخل این لقمهها معمولا یا مخلوط گوشت چرخکرده و پیاز هست یا سیبزمینی پخته شده است.
سایز مانتیها در ترکیه در منطقههای مختلف متفاوته... مواد لازم برای خمیر:
۴ لیوان آرد (لازم شد یکم بیشتر)
۱ لیوان و نیم آب
۳ قاشق چایخوری نمک
۱ عدد تخممرغ
مواد داخل:
نیم کیلو گوشت چرخکرده
۱ عدد پیاز
نمک و فلفل
برای روش:
ماست زده شده (خیلی شل نباشه)
رب گوجه
نعنا
آرد رو الک کنین نمک رو باهاش مخلوط کنین، تخم مرغ رو روش بکشونین و کمی با آرد مخلوط کنین، آب رو یواش یواش اضافه و با آرد مخلوط کنین خوب ورز بدین و بذارین حدودا یک ساعت تویه ظرف استراحت کنه، روی ظرف رو با دستمال مرطوب بپوشونین
گوشت چرخکرده و پیاز ریز یا رنده شده رو با نمک وفلفل مخلوط کنین
خمیر رو به تکه های کوچک تقسیم کرده تا ضخامت ۳-۲ میلی متر باز کنین، به اندازه دلخواه ببرین و مثل تصویر بپیچین
برای پخت مانتی ها رودتوی آب در حال جوش آنقدر بپزین تا از زیر آب به روی آب بیان و مغز پخت بشن. توی ظرف دلخواهتون ریخته و با ماست و مخلوط رب و نعنای داغ شده تو کره و یا روغن زیتون تزیین کنین
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سالاد_روسی
حدودا برای ۴ تا ۵ نفر
سیب زمینی ۲ تا ۳ عدد
هویج یک عدد
خیار شور ۲ عدد
ذرت ۳ ق غ
تخم مرغ ۲ عدد
کالباس ۲ ورق (از سینه مرغ هم می تونید استفاده کنید)
نخود فرنگی ۳ ق غ
شوید تازه یا خشک و یا هر سبزی دلخواه به میزان دلخواه
سس مایونز و مقداری ماست به دلخواه .
سیب زمینی ها رو پوستشون رو کندم و نگینی خرد کردم .
داخل یه ظرفی آب جوش ریختم و مقداری نمک روی حرارت قرار دادم . سیب زمینی ها رو داخل آب جوش ریختم و حدودا ۱۰ دقیقه بجوشه تا بپزه و بعد آبکش کردم .
هویج رو هم نگینی خرد کردم و پختم .
تخم مرغ ها رو هم آبپز کردم و ریزو نگینی خرد کردم .
داخل ظرف بزرگتری . سیب زمینی و تخم مرغ و هویج و کالباس خرد شده و نخود فرنگی پخته شده و ذرت رو اضافه کردم . مقداری هم شوید و یا هر سبزی دلخواه ریختم ،مخلوط کردم .
برای سس داخلش من فقط مایونز نریختم . ترکیب ماست و دو قاشق مایونز کمی نمک و فلفل و آبلیمو رو اضافه کردم و مخلوط کردم .
یه ساعت در یخچال بمونه و بعد سرو بشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرغ شکم پر سوخاری
دستور تهیه :👇
اول یه مرغ زیر دو کیلو انتخاب کنید داخلش رو خوب تمیز کنید و با فلفل دلمه پیاز و زردچوبه یه ربع بزارید بپزہ تا باد کنه آبکشی کنید و با مخلوط روغن زیتون و سیر له شدہ و نمک و زعفران کل مرغ و ماساژ بدین ھمچنین لیمو ترش ھم بزنید سپس کف ظرف مورد نظر چند حلقه پیاز بزارید مرغ و بزارید روش سیب زمینی و ھویج ھم دورش بچینید حالا بریم سراغ مواد داخلش که یه پیاز نگینی رو تفت بدید به ھمراہ زرشگ آلو بی ھستہ گردو پودر شدہ و رب انار سبزیجات معطر نمک و فلفل خوب که تفت خوردن شکم مرغ و از این مواد پر کنید نمیخواد بدوزین فقط پاھای مرغ و ببندید تا موقع پخت وانرہ بعد ھم دو تا سه ساعت با حرارت ملایم داخل فر بپزید اگه دیدید پخته ولی پوستش طلایی نشدہ چند دقیقه گریل کنید و تمام.
(با قلمو در حین پخت از آبگوشت روی مرغ بمالید که عالی میشه)
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تهیه_ماقوت_بستنی_زعفرانی👆
موادلازم:
شیر ۲ لیوان
نشاسته ذرت۲ قغ
خامه صبحانه۲قغ
بستنی ۱۰۰ گرم (یک عدد بستنی وانیلی لیوانی)
گلاب نصف لیوان
پودرژلاتین ۲قغ
شکرنصف لیوان
زعفران کمی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کالباس_خانگی
تفاوتی که با دستور سوسیس داره اینه که ادویه های کالباس نسبت به سوسیس خیلی کمتر هست و ملایمتر همچنین بعضی ازموادی هم که با سوسیس مشابه میزانشون متفاوته،
گوشت بدون استخوان ران مرغ یا مخلوط ران وسینه ۵۰۰ گرم +حدود ۳۰ گرم چربی من از دنبه وکمی گوشت گوسفندی هم استفاده می کنم هیچ طعم خاصی به کالباس نمیده فقط باعث لطافت بیشتر اون میشه می تونین کمی گوشت چرخ شده نیز اضافه کنید،
سیر ۳ حبه
نشاسته ذرت (سفید رنگ هست)نصف لیوان
آرد ذرت (زرد رنگ هست با نشاسته فرق داره) ۲ ق غ
روغن مایع ۵ ق غ
زرده تخم مرغ ۱عدد
اب ویخ نصف لیوان
شیر خشک قنادی نصف لیوان
ادویه ها شامل:
میخک پودر شده ۱/۴ق چ
فلفل سفید ۱/۲ق م
پودر سیر ۱/۲ق غ
زنجبیل ۱/۲ق م
پودر هل سفید ۱/۲ق م
پودر آویشن ۱ق م
جور هندی ۱/۴ق چ
پودر پیاز ۲ق غ
نمک یک ق م (بچشید اگر کم بود میزان کنید چون کالباس بی نمک طعمی نداره)
اسانس دود۱۰ قطره یا چاشنی دود ۱ق م
رنگ خوراکی قرمز به دلخواه چندقطره (من نریختم)
قارچ بلانچ شده،هویج پخته شده نگینی،خلال پسته ،بیکن،باقالا سبزو...به دلخواه
گوشت را به همراه سیر دو سه مرتبه خووب چرخ یا میکس کنید سپس روغن مایع،زرده تخم مرغ،نشاسته ذرت،شیرخشک قنادی،آرد ذرت،اب ویخ و ادویه ها را اضافه کنید خوب ورزدهید (اگر میکسر دارید که چه بهتر نبود با دست مخلوط کنید ولی سریع ) درنهایت اسانس دود ،هویج و قارچ را بریزیدو
خوب مخلوط کنید،
خمیر کالباس رابا قیف یکبار مصرف درون کاور مخصوص فشرده کنید،
کاور مخصوص سوسیس کالباس واسانس دود را ازلوازم قنادی تهیه کنید،ادویه جات راهم از عطاری بعد پودر کنید وبرای مدتها استفاده کنید
مواد رادرون کاور خیلی خوب فشرده کنید وبانخ چهارپنج لا سرته ان را محکم کنید،فشرده کردن کالباس مهمه علت چروک کاور بعد ازپخت ویکدست نبودن کالباس خوب فشرده نکردن اونه،
بعد درون ابجوش به مدت یک ساعت ونیم بپزید می تونید بخار پز کنید و بلافاصله درون اب ویخ بگذارید وپس ازسردشدن ۲۴ ساعت دریخچال استراحت دهید وسپس میل کنید
به جای کاور می توان خمیر کالباس را درون سلفون محکم کنید وسپس بافویل بپیچانید و بپزید،
بلانچ کردن قارچ:قارچ را شسته خردکنیدداخل ظرف ریخته روی آن ۱ق غ اب لیمو،کمی نمک ومقداری اب ریخته وبه مدت ۵ دقیقه روی حرارت گذاشته سپس استفاده کنید،
اگر کالباس گوشت خواستین تهیه کنید به جای گوشت مرغ از مغز ران گوسفند یا گوساله استفاده شود
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛