#باقلوا_ترکیه_با_خونگی
مواد لازم:
باقلوا40 لایه(برای یک سینی)
مواد لازم : (اندازه لیوان 200مبلی لیتر)
2عدد تخم مرغ
نصف لیوان شیر
1 لیوان ماست (بدون آب)
1لیوان روغن مایع
1قاشق غذا خوری سرکه سفید
نمک یک پنس(نوک قاشق چایخوری)
نصف پاکت بیکینگ پودر (یا1قاشق مرباخوری)
4.5تا5 لیوان آرد
نشاسته ذرت به میزان لازم
مواد لازم برای رویه:
125 گرم کره ذوب شده
نصف لیوان روغن مایع
هر دو رو باهم مخلوط کنید.
مواد لازم برای شربت باقلوا:
4/5 لیوان آب
4لیوان شکر
4 تا 5 قطره آبلیمو
طرز تهیه:
ابتدا همه مواد خمیر را بجز آرد را دریک کاسه بزرگ بریزید و مخلوط کنید.
با کنترل آرد را بریزید و هم بزنید وورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد.
خمیر را به 4 قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را به 10قسمت تقسیم کنید تا 40 عدد چونه خمیر داشته باشیم بعد تقسیم روی چونه هم خمیر یک پارچه تمیز بندازید تا استراحت کنید(حدود نیم ساعت).
روی میز کار کمی نشاسته ریخته و خمیرها رو با وردنه باز کنید .
هر قسمت خمیر10تایی را روی هم بزارید ولابلای خمیرها هم نشاسته ذرت بریزید وباز کنید ،(اندازه سینی که میخواید در اون باقلوا درست کنید باز کنید) حالا 4قسمت 10تایی داریم.
.
حتماً هر قسمت را به اندازه سینی باز کنید و بین هر قسمت به دلخواه مغزیجات خرد شده( گردو,بادام, فندق... ) بریزید.
همه لایه ها را به همین شکل در درست کنید تا به آخر و طبق ویدئو باچاقو خمیر را شکل دهید و در آخر هم کره ذوب شده و روغن مایع را مخلوط وبریزید روی خمیر وسینی را بزارید در فر از قبل گرم شده با دمای 170درجه تا باقلوا پخته و طلایی شود .
.
برای شربت:
شکر و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت بزارید تا 10دقیقه بجوشد و در آخر آب لیمو را بریزید واز روی حرارت بردارید.
بعد از 5 دقیقه که باقلوا رو از فر آوردید بیرون شربت ولرم رو به خنک را روش بریزیدوبزارید بمونه تا باقلوا آماده شود.
نکته:دمای فر حتماً کم باشد تا باقلوا خوب پخته شود حدود 1ساعت.
نکته: میتونید بهمراه گردو هل وپودر قند بریزید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تارت انار و شڪلات
مواد لازم :👇
(برای ۲۰ عدد تارت)
تخم مرغ ڪوچک ۱ عدد
ڪره همدماے محیط ۱۱۳ گرم
پودرقند یا پودرشڪر ۳۵ گرم
آرد ۱۹۰ گرم
وانیل نوک ق چ
نمک ۱ پنس
شڪلات تلخ ۱۲۰ گرم
عسل ۱/۴پیمانه
انار دون شده ۱ عدد
آجیل دلخواه مقداری
عسل یڪے دو ق غ
.
دستور تهیه :
ڪره همدماے محیط و پودر قند رو هم بزنید تا حالت ڪرمے پیدا ڪنه. تخم مرغ و وانیل رو اضافه ڪنید و حدود یک دقیقه هم بزنید تا تخم مرغ مخلوط بشه.
آرد و نمک رو اضافه ڪنید و با نوک انگشت مواد رو مخلوط ڪنید، همینڪه مواد جمع شد و حالت خمیرے گرفت ڪافیه به هیچ وجه خمیر رو ورز ندید چون به روغن میفته. روے خمیر رو بپوشونید و یڪساعت بزارید داخل یخچال.
خمےر رو بین دو تا مشما به عرض دو تا سه میلیمتر پهن ڪنید.
از هر قالبے ڪه در دسترس دارید (بزرگ یا ڪوچک) میتونید استفاده ڪنید. خمیر رو ڪاتر بزنید و داخل قالب پهن ڪنید. همه جاے خمیر رو چنگال بزنید تا موقع پخت پف نڪنه. در فر گرم شده با دماے ۱۸۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه یا تا زمانیڪه دورش طلایے بشه بزارید بپزه.
بعد از اینڪه خنک شد با نوک چاقو به آرومے از قالب خارج ڪنید.
برای مواد داخل تارت
شڪلات رو روے بخار ڪترے بزارید تا ذوب بشه. از روے حرارت بردارید و بلا فاصله عسل رو بهش اضافه ڪنید یک لایه از مواد شڪلاتے رو داخل تارت بریزید و مخلوط انار و آجیل و عسل رو فورا و قبل از اینڪه شڪلات خودش رو بگیره بریزید روش. شڪلات باعث میشه مواد تو تارت فیڪس بشن. اگه احیانا شڪلات خودشو گرفت و سفت شد چند ثانیه تارتها رو داخل ماڪروفر بزارید تا دوباره شڪلات آب بشه.
تارتهای خوشمزه مون آماده ست
نوش جونتون😋
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مسمی_مرغ_با_آلو
عزیزان هم میتونید از ران استفاده ڪنید هم از سینه
این مقدار براے چهار نفره
ران چهار تڪه
اگه نصف لیوان
آلو ۸تا ۱۰
رب گوجه فرنگے یک قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد بزرڪ
زعفران ،زردچوبا،نمڪ،فلفل به میزانلازم
قبل از پخت مرغ رو با آب بزارید رو گاز تا ڪف مرغ بالا بیاد ابشو دور بریزید ودوباره بشورید وسپس سرخ ڪنید من همیشه تین ڪار رو انجام میدم(جوش نزنه فقط ڪفش بالا بیاد ڪافیه)
ماهی رو بزارید تا گرم بشه تڪه هاے مرغ رو اضافه ڪنید وسرخ ڪنید وقتے سرخ شدن درشون بیارید
تو همون ماهے تابه پیاز خرد شده بریزید وسرخ ڪنید اواخر سرخ شدن تڪه هاے مرغ رو اضافه زردچوبه وفلفل بزنید وباهاش تفت بدهید آب به اندازه ڪافے میریزیم تا به جوش بیاد وقتے جوش اومد لپه ڪه قبلا ده دقیقه پخته شده بهش اضافه ڪرده درشو میزاریم تا گوشت ولپه نیم پز بشه
رب رو با یک قاشق روغن سرخ ڪرده همراه آلو ڪه قبلا خیس ڪردیم به خورش اضافه نمک هم میزنیم دوباره درشو میزاریم تا ڪاملا بپزه وجاوبیفنه
میتونید آلو رو حذف ڪنید فقط با سیب زمینے سرخ شده سرو ڪنید اونوقت مبشه قیمه با مرغ
عزیزان از زعفران هم میتونید استفاده ڪنید طعمش عالے میشه
میتونید براے چاشنے از ڪمے آبلیمو یا آبغوره استفاده ڪنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نون_ماهیتابه_ای
مواد لازم
آرد:2کیلوگرم
آب پنیر۲ لیوان
شکر۱ لیوان
شیر۱ لیوان
روغن مایع ۱/۲ لیوان
تخم مرغ۲ عدد
مایه خمیر۱.۵ق غ
کنجد۲ق غ
سیاه دانه1ق غ
نمک۱ق چ
طرز تهیه
مایه خمیر را با نصف لیوان آب ولرم برای ۵ تا ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم تا عمل بیاد.
آب پنیر، شیر، شکر، روغن مایع و تخم مرغ ها را با هم مخلوط و روی حرارت قرار می دهیم تا ولرم شود.
داخل ظرفی بزرگ، آرد را ریخته به ترتیب مایه خمیر، نمک، سیاه دانه، کنجد و مخلوط آب پنیر را کم کم اضافه می کنیم و هم می زنیم، خمیر را ورز داده تا یکدست شود.
روی خمیر را پوشانده و در جای گرم قرار می دهیم، بعد یک ساعت ورز می دهیم دوباره روی آن را پوشانده و یک ساعت دیگر کنار می گذاریم.
داخل تابه را با روغن چرب می کنیم، پف خمیر را گرفته و به ضخامت حدود ۲ سانتیمتر کف تابه پهن می کنیم.
روی تابه را پوشانده و برای نیم ساعت کنار می گذاریم.
نان را داخل فر با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد حدود یک ساعت می پزیم.
نکته
برای ترد شدن بهتر نان، از آرد قنادی استفاده کنید.
مقدار شکر رابا توجه به ذائقه می توانید بیشتر کنید.
به جای آب پنیر می توانید ۱ لیوان آب ولرم و ۱ لیوان ماست اضافه کنید
نوش جان ❤️
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽ فیلم طرز تهیه ڪامل ڪاچے 👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺑﺎ ﻫﻤﻪﯼ ﻭﺳﻌﺖ ﺧﻮﯾﺶ
🌸ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻭ ﺧﻮﺍﺑﯿﺪﻥ ﻧﯿﺴﺖ
🌸ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺟﻨﺒﺶ ﺟﺎﺭﯼ ﺷﺪﻥ ﺍﺳﺖ
🌸ﺍﺯ ﺗﻤﺎﺷﺎﮔﻪ ﺁﻏﺎﺯ ﺣﯿﺎﺕ...
🌸ﺗﺎ ﺑﻪ ﺟﺎیے ﮐﻪ ﺧﺪﺍ میخندد
🌷جمعتون پر خنده عزیزان🌷
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خیار_شور_خونگی
عزیزان دستوری که میدم خودم دقیقا از اون دستور استفاده کردم کم وزیادش نکنید
برای داشتن خیار شور ترد وخوشمزه حتما از خیار محلی استفاده کنید خیار گلخانه ای نمیشه ، از نمکی که برای خیار شور استفاده میکنید نمک نمکدان نباشه نمک های که تو کیسه چند کیلوی هستن استفاده کنید نمک کیلویی بهش میگن دونه هاش درشته سوپر مارکتا دارن
مواد لازم :👇
این اندازه ها تقریبا برای سه کیلو خیار کافیه
خیار رو بشورید وبا دستمال آشپزخانه خوب خشک کنید
دویست وپنجاه گرم سبزی(ترخون جعفری ریحان نعنا شوید) رو تمیز کرده لازم نیست خورد کنید فقط چند تکه شه کافیه بشورید کاملا آبش بره
چند عدد فلفل تند تندی خیار شور ذایقه ایه
چند حبه سیر
آب ده لیوان دسته دار فرانسه
نمک نصف لیوان یک ذره بیشتر از نصف لیوان
سرکه سفید یک و نیم لیوان تا دولیوان ( سرکه انگور)
آب رو بزارید بجوشه و نمک رو اضافه کنید وقتی جوشید و نمک تو آب حل شد بزارید سرد شه سرکه رو اضافه کنید
دستور تهیه :👇
مراحل رو طبق فیلم انجام بدید درشو محکم ببندید هوا نده و بزارید تو هوای اتاق بمونه تا چند روز این خیار شور من پنج روزه هست
.
بعد از یک هفته حتما جای خنک بزارید
حتما آب روی تمام خیار وسبزی رو بگیره
اگر خیار وسبزی آب داشته باشه کپک میزنه کم نمک باشه خیار سفید رنگ میشه
بعضی خیار رو با خلال دندان سوراخ میکنن
من سوراخ نکردم همیشه اینجوری میزارم خیلی هم ترد و خوشمزست
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_همبرگر_خونگی
نڪته... این مقدار ارد سه تا نان متوسط و چهار تاڪوچک بشما میدهد
مواد لازم .....
ارد .... ڪیک پزے دولیوان
شیر.....ولرم سه چهارم لیوان
روغن مایع.....ےڪ چهارم لیوان
خمیر مایه فوری.....ےڪ قاشق مرباخوری
شڪر....ےڪ قاشق غذاخورے
نمڪ.....ےڪ قاشق چایخوری
ڪنجد دلخواه
طرز تهیه ......
شےر وروغن وشڪر و خمیرمایه را با هم مخلوط ڪنید ده دقیقه استراحت بدین
اردونمک را مخلوط ومایع عمل امده را به ارد اضافه ڪرده اول با قاشق چوبے یا لیسک مخلوط ڪرده بعد با دست بمدت پنج دقیقه ورز داده تا خمیر نرم ولطیف وبدون چسبندگے باشه بعد زیروروے خمیر را ڪمے ارد زده وخمیر را 45دقیقه استراحت داده بعد خمیر را به سه تا چهار قسمت تقسیم ڪرده هرقسمت را چونه گرفته وخوب گرد ڪنید سینے را ڪاغذ روغتے بیندازید وچونه ها را با رعایت فاصله بچینید حالا اگر دوست دارین نان ڪمے حالت تخت داشته باشه با چهار انگشت ڪمے فشار داده ڪه تخت بشه ولے اگر خواستید نان گنبدے بشه اینڪارو نڪنید بعد با روغن مایع سطح خمیر را چرب درصورت تمایل ڪنجد بریزید ومجددا روے ڪنجد را ڪمے چرب ڪنید ونیم ساعت استراحت بدین فر را از ده دقیقه قبل گرم با دماے 180درجه بمدت تقریبے ده تا پانزده دقیقه چون حرارت فرها متفاوت است ممڪنه زودتر یا دیرتر زیر نان طلایے بشه تا دیدید لبه نانها طلایے شده حرارت پایین را خاموش وچند دقیقه روے نان را گریل ڪنید تا طلایے بشه از فر در اوردین ڪمے از حرارت افتاد ڪیسه فریزر بڪشید با دستمال نخے نیم ساعت بذارید نان ڪاملا نرم بشه
نڪته..... اگر دوست داشتید ڪه روے نان زرد رنگ وطلایے بشه میتونید بجاے روغن از رومال زرده وڪمے شیر وزعفران استفاده ڪنید یا یک قاشق ارد را با نصف لیوان اب مخلوط روے حرارت بذاربد تا غلیظ بشه وبعد رومال نان ڪنید وڪنجد بپاشید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رشته_پلو
عزیزان رشته پلو هم با مرغ خوشمزس هم با کوفته قلقلی😊
عزبزان این مقدار برای پنج الی شش نفره مواد رو اندازه نگرفتم فقطچشمی زدمتقریبی مینویسم😄
مواد کوفته قلقلی
گوشت چرخ کرده حدود ۳۰۰ گرم
پیاز بزرگ یک عدد رنده شده واب گرفته شده با رنده ریز رنده کنید
آرد نخود چی یک قاشق
نمک وفلفل قرمز وفلفل سیاه وزردچوبه به میزان لازم همه مواد رو مخلوط کرده وخوب ورز میدهیم جتما با دست ورز بدید که کوفته ها موقع سرخ کردن ترک برندارن
چهار پیمانه برنج رو از قبل خیس کردم
همراه نمک به آب درحال جوش اضافه میکنیم وقتی که برنج پخته شده مقدار ۳۰۰ گرم رشته رو بهش اضافه کردم یک الی دو دقیقه بپزه کافیه گاز رو خاموش آبکش کنید ته دیگ مورد نظر بزارید ومخلوط برنج درسته روش مابینشون مقداری ادویه پلوی بزنید( پودر دارچین؛پودر تخم شنیبلیه؛پودر آویشن) دم کنی بزارید وبزارید رو گاز با حرارت خیلی کم تا بخار ازش بلند بشه مقداری روغن مایع وکره رو با حرارت کم داغ کرده وبریزید روش وبزارید دم بکشه
هسته چند عدد خرما رو بیرون بیارید وسرخ کنید تو همون ماهی تابه کشمش که قبلا شسته ایم تفت میدیم وکمی زردچوبه میزنیم مواظب باشید کشمش خیلی زود میسوزه
کشمش وخرما خالی کرده تو همون ماهی تابه پیاز داغ وقلقلی ها رو سرخ کرده برنج که دم کشید بکشید تو دیس وبا قلقلی وکشمش وخرما وپیاز داغ تزیین کنید
عزیزان من از رشته خونگی استفاده کردم رشته خونگی حتما باید سرخ بشه(بدون روغن) وبعدا استفاده کنید توجه کنید رشته خونگی قبل از اینکه بریزید تو برنج حتما خوب بشورید با اب سرد
رشته بازاری شستن و سرخ کردن نمیخواد تکه تکه کنید وبریزید داخل برنج اونم یکی دو دقیقه بجوشه کافیه البته اینو بگم من هیج وقت نخوردم واستفاده هم نکردم فقط نت سرج کردم ونوشتم
😊عزیزان یکبار بجای زعفران از زردچوبه استفاده کنید طعمش عالی میشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#گراتن_سیب زمینی_و_قارچ 😋😋
_مواد لازم:
●سیب زمینی..... چهار عدد
●سینه مرغ (بی استخوان)..... پانصد گرم
●فلفل دلمه ای (سبز)..... یک عدد
●فلفل دلمه ای (قرمز)..... یک عدد
●قارچ..... یک بسته
●روغن زیتون..... به مقدار لازم
●نمک..... به مقدار لازم
●فلفل سیاه..... به مقدار لازم
●پاپریکا..... به مقدار لازم
●پودر آویشن..... به مقدار لازم
●پنیر چدار (ورقه ای)..... به مقدار لازم
_مواد لازم سس بشامل:
●آرد..... دو قاشق سوپخوری
●کره..... دو قاشق سوپخوری
●شیر..... دو و یک دوم پیمانه
طرز تهیه:
سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت ورقه های ضخیم برش دهید. آنها را در ظرف فر بچینید. روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و آویشن را با هم مخلوط کنید و با برس به همه جای ورقه های سیب زمینی بمالید. آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا بپزند.
قارچ خرد شده را در تابه تفت دهید تا آب آن کشیده شود و کنار بگذارید.
مرغ را به ابعاد کوچک برش داده و در مقدار کمی روغن تفت دهید تا برشته شود. فلفل دلمه ای های نگینی خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. قارچ تفت داده شده و مقداری نمک اضافه کنید. این مخلوط را روی سیب زمینی های پخته شده پخش کنید. سس بشامل روی آنها بریزید و در آخر ورقه های پنیر چدار را روی مواد قرار دهید. ظرف را دوباره در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا پنیر ذوب و طلایی شود. سپس سرو کنید. نوش جان! *برای تهیه سس بشامل یا همان سس سفید، کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و آرد را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس شیر و نمک را اضافه کنید. هنگامی که شیر شروع به قل زدن کرد، ظرف را از روی حرارت بردارید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ژله_رنگین_کمان
سلام عزیزان مهربون.
قالب هر طرحی دوست دارین میشه . الزامی به این شکلی نیست .
ژله ابتدایی که داخل قالب ریختم من از ۲ بسته ژله آناناس (دل به خواهی هر نوع ژله میشه) استفاده کردم . باز نیاز نیست که حتما بستنی ریخته بشه . هر ژله دلخواه میشه . من بستنی ریختم بابت اینکه وقتی برش میدم راحت تر از قالب خارج بشه .
من ۲ بسته ژله آناناس رو با ۲ لیوان آب جوش حل کردم و گذاشتم خنک شد و بعد ۴ ق غ بستنی وانیلی نرم رو ریختم .
قالب رو کمی چرب کردم و ژله رو ریختم توی قالب و گذاشتم یخچال نیاز نیست که بزارین خیلی بمونه همین که بسته بشه کافیه .
بعد از برش هم ۶ رنگ ژله نصف بسته ( من از زرد موز، سبز لیمو، آبی بلوبری ، بنفش انگور ،قرمز هندوانه ، نارنجی پرتقال استفاده کردم ) رو که با ۳/۴ لیوان آب جوش حل کردم و گذاشتم خنک بشه و طبق کلیپ وقتی یکی در میون ژله آناناس رو خارج کردم داخل قالب ریختم .
یه خراب کاری هم کرده بودم 🙈😁که دو رنگ ژله ام در یه قسمتی با هم قاطی شده بود . که آخر کار همون قسمتی که دو رنگ قاطی شده بود رو جدا خارج کردم و جاش ژله مورد نطر اینجا زرد رنگه بود ریختم .
وقتی که ژله هام به صورت عمودی ریختم و بسته شد ، اون ژله آناناس ابتدایی رو کمیش رو آب کردم و داخل قالب ریختم و یخچال گذاشتم .
این کار رو به خاطر این انجام دادم که وقتی از قالب بیرون بیارم طرح ها بیشتر خودش رو نشون بده .
برای در آوردن از قالب دورش رو با چاقو آزاد کردم و مطمین بشین که ژله از جاش آزاد شدا حتی می تونین یه چند ثانیه داخل آب ولرم بزارین و بعد روش یه دیس مرطوب بزارین و برگردونین .
نکته : من ژله هام رو با آب کمتر درست می کنم و جای آب سرد آب جوش می ریزم . دلیل این کار هم ژله راحت از قالب خارج میشه و زودتر بسته میشه و راحت تر ژله حل میشه و شفاف تر میشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم طرز تهیه ڪامل توپک خرما و بیسڪوییت 👆🏻
(برای سفره افطار و مجالس عالیه. طعم خیلے خوبے هم داره.)
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
64.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽ فیلم ڪامل طرز تهیه حلوا مجلسی👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛