مواد لازم🔻
مرغ: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۳ عدد
مغز گردو: ۱۰۰ گرم
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری: به مقدار لازم
طرز تهیه🔻
ابتدا مغزگردوها را میکس یا چرخ می کنیم و پیاز ها میکس یا رنده می کنیم داخل تابه روغن ریخته و مرغ ها را به خوبی سرخ می کنیم و برمی داریم.
پیاز ها را داخل تابه ریخته و سرخ می کنیم، به ترتیب گردو، رب انار، شکر، نمک و ادویه ها را اضافه و تفت می دهیم و هم می زنیم.
سه لیوان آب اضافه می کنیم بعد جوش آمدن مرغ ها را داخل مواد چیده، شعله را کم می کنیم و درب تابه را قرار می دهیم و حدود دو ساعت با شعله ملایم می پزیم.
نکات⚠️
ابتدا با روغن بیشتر مرغ ها را سرخ می کنیم، روغن اضافه را برداشته و پیاز ها را سرخ می کنیم.
مقدار شکر و رب انار به ذائقه شما (ملس، ترش) بستگی دارد و به اختیار می توانید کم یا زیاد کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کرپ_مرغ_قارچ
🌸مواد لازم برای 8 عدد کرپ
3 عدد تخم مرغ درشت
پودر سیر و نمک به میزان دلخواه
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
شیر 1/2 پیمانه
آب 1/2 پیمانه
آرد 3/4 پیمانه
🌸مواد میانی کرپ
سینه مرغ 400 گرم
قارچ 300 تا 400 گرم
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد متوسط
نمک و فلفل و ادویه دلخواه
نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه 100 گرم
جعفری ساطوری 2 قاشق غذاخوری
.
برای کرپ ابتدا تخم مرغ ها را به همراه کمی نمک و پودر سیر هم بزنید تا یکدست شوند.
سپس روغن+شیر+آب را اضافه کنید.
آرد را به تدریج با الک اضافه و هم بزنید تا یکدست شود.
در انتها مواد کرپ را از صافی رد کنید.
کف تابه را کمی چرب کرده و هر بار به اندازه یک ملاقه کوچک از مواد در تابه ریخته و تابه را بچرخانید تا مواد یکنواخت پخش شود.
صبر کنید تا حباب بزند بعد برگردانید تا طرف دیگر هم پخته و کمی طلایی شود.
◀تابه را فقط باب اول چرب کنید و برای دفعات بعدی نیاز به چرب کردن تابه نیست.
◀کرپهای آماده را در بشقاب روی هم قرار داده و در انتها روی آنها را با کیسه فریزر بپوشانید تا نرم بمانند.
.
برای مواد میانی ابتدا سینه مرغ را خورد کنید و با سیر ورقه یا پودر سیر و نمک و فلفل و ادویه دلخواه مزه دار کرده و 1 ساعت در یخچال استراحت دهید.
◀من از ترکیب سس ووستشایر+کمی سس خردل ملایم+سیر ورقه و نمک و فلفل برای طعم دار کردن مرغ استفاده کردم.
پیاز را نگینی خورد کرده و تفت دهید تا سبک و شفاف شود و بعد مرغ مزه دار شده را اضافه و با حرارت ملایم تفت دهید تا مرغ بپزد.
سپس قارچ ورقه به همراه 1 قاشق آبلیمو اضافه و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
نمک و آرا ذرت اضافه کنید.
◀آرد ذرت برای قوام دادن به آبی که از قارچ و مرغ خارج میشود اضافه شده و آنرا به صورت سس غلیظ در می آورد.
در انتها خامه و جعفری ساطوری افزوده و حرارت را خاموش کنید.
هربار از مواد مرغ و قارچ مقداری روی کرپ قرار داده به صورت مربع یا لوله ای بپیچید.
کرپها را در ظرف فر کنار هم بچینید.
کمی سس سفید(سس بشامل) برای جلوگیری از خشک شدن کرپها روی آنها ریخته.
مقداری پنیر پیتزا بریزید.
در فر 180 درجه قرار دهید تا پنیر ذوب شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیتزا_مرغ_بدون_فر
بریم سراغ دستور 👇🏻
مواد لازم برای نون پیتزا :
پودر خمیر مایه فوری یک ق غ
شکر یک ق غ
آب حتما ولرم یک سوم لیوان
آرد سفید گندم ۲ لیوان
آب نصف لیوان
روغن مایع ۵ ق غ
طرز تهیه نون پیتزا :
اول از همه آب ولرم و شکر رو ترکیب میکنیم،شکر که حل شد توش،پودر خمیر مایه رو اضافه و با قاشق چوبی(حتما چوبی) یه کوچولو هم زده،درشو میزاریم یک ربع تایم میدیم تا اسفنجی شه،اگه اسفنجی نشد و بالا نیومد پودرتون خرابه.
بعد که اسفنجی شد داخل یه کاسه ریخته و بهش روغن و آب رو اضافه و آرد رو توش الک کرده و حسابی هم میزنیم تا خمیر نرم و لطیف دست بیاد ، بعد درشو گذاشته نیم ساعت توی فضای خونه تا خمیر پف کنه.
مواد لازم برای مواد پیتزا : (مواد پیتزا کاملاااا دلخواهی هست،هرچی میتونه باشه طبق سلیقتون)
مرغ یا گوشت پخته شده
فلفل دلمه ، ذرت
سس قرمز یا سفید
یک ق غ رب گوجه یا پوره گوجه
پیاز نگینی شده
نمک و فلفل و زردچوبه به مقداری که خودتون دوس دارین
طرز تهیه :
اول پیاز رو داخل تابه با زردچوبه تفت میدیم بعد فلفل دلمه و ذرت رو اضافه میکنیم،نمک و فلفل هم بزنین بعد رب و حسابی تفت بدین و بعدش مرغ رو ، مواد که حاضر شد خمیر پیتزا رو توی سینی پهن کرده و با چنگال میزنیم رو سطحشو و بعد سس و پنیر و مواد پیتزا و در آخر پنیر به ترتیب اضافه و روی گاز با شعله کم گذاشته و درشو با یه ظرف نسوز و نشکن میزاریم تا بپزه🤗💪
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش
#آش_گندم
این مقدار مواد لازم مقدار آش تو قابلمه هستش میخواید کمتر درست کنید مواد رو نصف کنید.
گندم پوست کنده یک لیوان ونیم سوپر مارکتها فراووونه
نخود نصف لیوان
لوبیا چیتی دوسوم لیوان
عدس دوسوم لیوان
اسفناج ۳۰۰گرم جعفری و گشنیز وتره صد گرم
پیاز بزرگ دو عدد این آش پیاز فراووونه لازم داره
نمک وفلفل سیاه وقرمز وزردچوبه وروغن برای سرخ کردن پیاز میزان لازم
نخود ولوبیا رو از شب خیس کنید
عدس وگندم خیس کردن نمیخواد
عزیزان توجه کنید اگه نخود رو همراه حبوبات دیگه بزارید بپزه .آش وقتی که کاملا بپزه ولعاب بده باز نخود دندون گیره نخود دیرپزه پس نخود باید نیم پز بشه بقیه حبوبات رو اضافه کنید.پیاز داغ درست میکنیم نصفش بر می داریم
نخود خیس خورده وگندم پوست کنده رو اضافه واب رو میریزیم تا نخود وگندم نیم پز بشه حدود چهار ویا پنج لیتر آب بریزید برای پخت آش آب لازمه بعدا دوباره مجبور نشیم آب بریزیم اینجا اگه آب قلم داشتید میتونید بریزید که بسیار خوشمزس از عصاره بره هم میتونید استفاده کنید من هیچ کدوم نداشتم😁
نخود وگندم که نیم پز شد لوبیای چیتی خیس خورده هم اضافه کنید. لوبیا هم که نیم پز شد عدس رو به همراه نصف پیاز داغی که نگه داشته بودیم و ادویه ها رو باهاش تفت دادیم اضافه میکنیم .سبزی شسته وخرد شده هم اضافه میکنیم اینجا دیگه در قابلمه رو نمیزاریم تا رنگ سبزی و آش کدر نشه حدود چهل دقیقه تا یکساعت دیگه بپزه آش کاملا پخته ولعاب انداخته وجا افتاده. نزارید زیادی سفت بشه چون گندم داره بعد از سرد شدن زیادی سفت میشه
شعله زیاد رو هی کم وزیاد نکنید.بزارید تا آخر پخت با شعله یکسان پخته بشه متوسط کمی رو به پایین .
بدلیل داشتن گندم زود زود هم بزنید وگرنه ته میگیره.
این آش بدون چاشنیه دوست داشتید نصف لیوان کشک اضافه کنید. وبا پیاز داغ نوش جان بفرمایید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دستور یه شیرینی خوشمزه اوردم براتون
این شیرینی هم با فر درست میشه وهم بدون فر توجه کنید شیرینی کشمشی هیچ وقت روش طلای نمیشه فقط زیرش که طلای شد کافیه زمان پختش چهدر فر و چه بدون فر حدود ۱۵ الی بیست دقیقه است
میتونید کل مواد رو نصف کنید
آرد ۴۲۰ گرم حدود سه لیوان
پودر قند ۳۰۰ گرم یک لیوان ونیم
روغن صاف قنادی ۱۰۰گرم روغن جامد پخت وپز ۵۰ گرم
تخم مرغ درشت دوعدد
ماست ۱۴۰ گرم یا نصف لیوان
وانیل نصف قاشق چایی خوری
کشمش ۱۵۰ گرم یا یک لیوان
گاز رو روشن کنید کمترین درجه حرارت شعله پخش کن بزارید ماهی تابه رژیمی روش تا گرم بشه از فر استفاده میکنید.از فر دست ساز هم میتونید استفاده کنید دمای فر ۱۷۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه
روغن وپودر قند رو بزنید حدود چهار الی پنج دقیقه تا پوک وسفیدرنگ بشه سپس تخم مرغ رو دونه دونه اضافه کرده ومیزنیم وانیل هم اضافه ،سپس ماست رو اضافه کرده در حد مخلوط کردن میزنیم همزن رو خاموش آرد رو یکدفعه میریزیم وبا دست مخلوط میکنیم زیادی ورز ندید که بهروغن بیفته فقط با نوکانگشتان مخلوط کنید آخر سر کشمش که قبلا نیم ساعتی تو آب خیس کردیم تا نرم بشه آبکش کردیم میریزیم ومخلوط میکنیم میریزیم تو قیف ساده نداشتید از دو قاشق استفاده کنید
ماهی تابه که گرم شده دو عدد کاغذ روغنی انداخته خمیر رو قیف میزنیم میخواید رویه شیرینی کمی ترد بشه کمی پودر قند روش بپاشید(اختیاریه)در ماهی تابه رو میبندیم ومیزاریم رو شعله پخش کن حدود پانزده دقیقه شعله خیلی کم باشه به ارومی درشو باز میکنیم زیرش طلای شد کافیه اونو خالی میکنیم کاغذروغنی انداخته سری بعد دوباره میزازیم
توی فر هم تو سینی کشمشی ها رو قیف زده ومیزاریم تو فر از قبل گرم شده به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه از پشت شیشه نگاه کنید زیرش طلای شد کافیه بعد از سرد شدن از کاغذ روغنی جدا میکنیم کاغذ روغنی چرب کردن نمیخواد
به جای روغن صاف میتونید از جامد پختوپز استفاده کنید ویا فقط از روغن صاف قنادی استفاده کنید لوازم قنادیا دارن
روغن مایع به هیچ عنوان نمیشه
میتونید به این مقدار روغن از کره استفاده کنید وای من طعم کره رو تو شیرینی دوست ندارم طعمش غالب میشه
سعی کنید از ترازوی دیجیتالی برای اندازه گیری استفاده کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رول_سیب_زمینی_گوشت
مواد لازم:
۳ عدد سیب زمینی
۱/۵ لیوان پنیر کاشار رنده شده(پنیر پیتزا)
۱ دسته کوچک جعفری ۱۵-۲۰ ساقه
۲ عدد تخم مرغ
۱قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه
مواد برای مایه گوشت:
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۳۵۰-۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ عددپیاز
۱ عدد فلفل سبز ۲ عددفلفل دلمه قرمز
۱قاشق رب گوجه فرنگی
۱ لیوان آب گرم
۱ق مرباخوری نمک
۱ ق مرباخوری پودر فلفل قرمز
فلفل سیاه
برای رویش:
رنده پنیر کاشار (پیتزا )
جعفری و فلفل قرمز برای تزئین
طرز تهیه:
ابتدا سیبزمینی ها را پوست گرفته ،شسته ورنده درشت کنید. آبشو بگیرید ودر ظرف مناسبی بریزید.
پنیر رنده شده ، جعفری خرد شده،تخم مرغ ها ،نمک وفلفل سیاه را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد مایه سیب زمینی آماده شده را روی سینی فر که کاغذ روغنی پهن کرده اید بریزید و به ضخامت ۱ سانتیمتر به شکل مستطیل پهن کنید. سینی را در پنجره پایین فر قرار دهید و در ۱۸۰ درجه تا زمانی که سرخ شود بپزید.
در این فاصله مایه گوشتی را آماده کنید. به همین خاطر در ماهیتابه مناسبی روغن زیتون و گوشت چرخ کرده را بریزید وتفت دهید.بعد پیاز خرد شده وفلفل های خرد شده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. رب گوجه فرنگی را هم اضافه کرده و مخلوط کنید سپس آب گرم را هم اضافه کنید. نمک و پودر فلفل قرمز و سیاه را هم اضافه کرده و اجازه دهید تا زمانی که آب گوشت کشیده بشه بپزد. زیر و روی سیبزمینی که سرخ شد از فر خارج کنید. مایه گوشت را به طور یکدست و یکنواخت روی سیبزمینی پخش کنیدو سپس به کمک کاغذ روغنی از طرف طول با دقت شروع به رول کردن سیب زمینی بکنید.در انتها روی رول سیب زمینی پنیر رنده شده بریزید ودر فر ۱۸۰ درجه تا زمان سرخ شدن قرار دهید بعد از طلایی شدن رول سیب زمینی را در ظرف سرو گذاشته و به عرض ۵ سانتیمتر برش دهید وبا فلفل قرمز وجعفری تزئین کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من اومدم با #فینگر_فود راحت و فوری
۳ عدد سفیده ی تخم مرغ
آرد ۶ ق غ
۱ ق غ بکینگ پودر
نمک
پنیر چدار ۲۰۰ گرم
پودر سوخاری ۱۰۰ گرم
روغن برای سرخ کردن
ابتدا سفیده ی تخم مرغ رو با همزن میزنیم تا کرم رنگ بشه، نمک اضافه و آرد و بکینگ پودر هم الک میکنیم و میریزیم، پنیر چدار رنده شده ریخته و خوب مخلوط میکنیم از مواد به صورت توپک بر میداریم و داخل پودر سوخاری غلتونده و در روغن داغ سرخ میکنیم❤️
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم طرز تهیه کامل حلیم (سریع و راحت)
🌾🌾🌾
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیرینی_شکری
مواد لازم:
پودر قند یک و نیم لیوان
مخلوط شکر و پسته خرد شده ریز به مقدار لازم
اسانس کره ¼ ق چ سر خالی
روغن صاف قنادی 375 گرم(میتونید از کره استفاده کنید در اینصورت اسانس کره روحذف کنید)
وانیل 1 ق چ
آرد قنادی( گندم) 750 گرم
بیکینگ پودر1 و نیم ق چ
تخم مرغ 3 عدد
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دسر عربی
سلام دوستای گلم
یه دسر خیلی خوشمزه و عالی 😊. برای بچه ها هم گزینه خوبیه . خیلی هم ساده است و راحت آماده میشه .
شیر ۲ لیوان
پودر کرم کارامل ۱ بسته
پودر کافی میکس ۱ بسته (حدودا ۲ ق غ)
پودر ژلاتین ۱ ق غ (۷ گرم)
بیسکوییت پتی بور نصف بسته
خامه صبحانه (یا قنادی ) نصف بسته حدودا ۲ ق غ .
پودر ژلاتین رو روی یک سوم لیوان آب سرد ریختم و روی حرارت غیر مستقیم (بخار کتری ) قرار دادم تا ذراتش حل بشه .
شیر و پودر کرم کارامل و کافی میکس رو با هم مخلوط و روی حرارت قرار دادم و بعد از اینکه مخلوط شدن ژلاتین حل شده رو اضافه کردم .
از حرارت برداشتم و داخل مخلوط کن همراه با بیسکوییت و خامه ریختم و میکس کردم .
داچون خامه داره قالب نیاز به چرب کردن نیستش مواد رو ریختم و گذاشتم توی یخچال تا خوب ببنده حدودا ۶ الی ۷ ساعت .
بعد از بسته شدن دورش رو با چاقو آزاد و روش یه دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دسر_موز_شکلاتی
#دسر_میوه_ای
شیر ۳ لیوان
پودر ژلاتین ۳۰ گرم (۳ ق غ)
شکر ۱ تا ۲ ق غ (میزان شیرینی دست خودتون هست)
موز ۲ عدد
پودر کاکائو ۱ تا ۲ ق غ
خامه صبحانه یا قنادی ۱۰۰ گرم
روی نصف لیوان شیر سرد ژلاتین رو پاشیدم و گذاشتم روی حرارت غیر مستقیم تا ذراتش خوب حل بشه .
دو و نیم لیوان شیر رو با موز ها داخل مخلوطکن میوس کردم داخل قابلمه ریختم ، پودر کاکائو و شکر رو اضافه کردم و روی حرارت ملایم قرار دادم تا گرم بشه و شکر حل بشه و بعد ژلاتین حل شده رو بهش اضافه کردم و مخلوط کردم و از حرارت برداشتم .
وقتی که از دما افتاد خامه رو با کمی چنگال زدم تا نرم بشه و بعد داخلش ریختم و مخلوط کردم .
داخل قالب (قالب من جنسش پلاستیکی هست) چون دسر خامه داره و چربی داره نیاز به چرب کردن قالب هم نیست نهایتا با یکی دو قطره روعن مایع چرب بشه ، مواد رو ریختم و داخل یخچال حداقل ۷ الی ۸ ساعتی بمونه .
بعد که خوب بسته شد دورش رو با چاقو آزاد کردم به طرف مرکز کشیدم دیدم که خوب از جاش آزاد شده روش یه دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم .
نکات : میزان خامه بستکی به علاقه خودتون داره می تونین حذف کنین با وجود خامه دسر خوشمزه تر و لطیف تر میشه و در اوردنش هم از قالب راحت تر .
در صورت استفاده از خامه قنادی ، توجه به میزان شکر بشه چون این خامه شیرین هست .
پودر کاکائو قابل حذف هستش در این صورت به دلیل وجود موز در دسر بعد از خارج کردن دسر از قالب زود مصرف بشه چون زود رنگش تغییر رنگ میده .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کاپ کیک شکلاتی
ﻣﻮاد ﻻزم:آرد يک و سه چهارم پیمانه(لیوان دسته دار فرانسوی یا پیمانه شیرینی پزی)،شکر يک و نيم پيمانه(زیادنیست چون مقدار پودر کاکائو زیاده)، پودر کاکائو سه چهارم پيمانه،بيکينگ پودردو قاشق چايخورى،نمک نوک قاشق چايخورى،روغن مايع نصف پيمانه،تخم مرغ دو عدد،پودر وانيل خالص نصف قاشق چايخورى، شير سه چهارم پیمانه، ماست دو قاشق غذاخورى،آب جوش يک پیمانه سر خالى،پودر نسکافه فورى يک قاشق غذاخورى(نداشتید حذف کنید ولی طعمشو بهتر میکنه)
طرز تهيه:اول فر رو با صدو هشتاد درجه روشن کنيد و قالباتونو آماده کنيد.اگه قالب کاپ کيکه, توشون کاغذ مخصوص(کپسول)بزاريد و اگه قالب بزرگه(بيست تا بیست و سه سانتى)،خوب چرب کنيد و کمى پودر کاکائو توش بپاشيد.
شير و ماست رو مخلوط و چند دقيقه کنار بزاريد.در يک ظرف تمام مواد خشک(آرد,بيکينگ پودر,پودر کاکائو,نمک,شکر,نسکافه) رو مخلوط و الک کنيد.در يک کاسه,تخم مرغ,وانيل,روغن مايع و مخلوط شير و ماست رو با همزن خوب بزنيد تا کاملا يکدست بشه بعد اين مايعو روى مواد خشک بريزيد و با دور کند همزن خوب مخلوط کنيد تا يکدست بشه.بعد به آرومى آب جوش رو اضافه و مخلوط کنيد تا مواد يکدست بشه.در اين مرحله مواد رقيق ميشه ولى نگران نباشيد,اين کيک بافت مرطوبى داره.حالا موادو داخل قالباتون بريزيد,قالب ها تا دو سوم از مواد پر بشه تا جا براى پف کيک باشه و بعد طبقه وسط فر,قالب بزرگ حدود چهل و پنج دقیقه و قالب کاپ کيک بيست تا بيست و پنج دقيقه بپزن.اصلا در طول اين مدت در فر باز نشه.بعد با خلال دندان چک کنيد.خلال را تا انتها در کيک بزنيد,اگه مواد خيس کيک بهش نچسبيده بود, پخته,در غير اين صورت حدود ده دقيقه بيشتر زمان بديد. بعد هم که از فر خارج کرديد اجازه بديد کمى خنک بشه و بعد از قالب بیرون بیارید🌹
.و روشو یکم خامه شکلاتی بزنید یا سفید فرقی نداره بعد با شکلات چیپسی پوشش بدید و با ماسوره برگ شماره 67u طرح بدید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سبزی_پلو_با_گوشت
سبزی پلو از اون پلوهایی که من خیلی دوسش دارم چه با ماهی ، چه تن ماهی ، چه گوشت و یا مرغ
اما خود سبزی پلو چند روش پخت داره . یه عده سبزی رو تفت میدن و لا به لای پلو می ریزن و یه عده تفت نمیدن و لا به لای پلو می ریزن و یه عده مثل بنده درست می کنن .
برای ۳ تا ۴ نفر
سبزی پلویی نوبر سبز یک بسته حدودا ۴۰۰ گرم
گوشت ۴۰۰ گرم
برنج ۳ تا ۴ پیمانه
ادویه پلویی به میزان لازم (عطاری ها و سوپری ها آماده من می گیرم )
نمک و زردچوبه و زعفران و چوب دارچین به میزان لازم
سیر در صورت دلخواه یه حبه
پیاز ۱ عدد
برنج رو از قبل خوب شستم و بعد با نمک خیس کردم .
برنج رو در قابلمه آب جوش ریختم و گذاشتم بپزه تا برای آبکشکردن آماده بشه . من از سبزی آماده سبزی پلویی نوبر سبز استفاده کردم یک بسته رو باز کردم همون طور منجمد باید استفاده بشه در اواخر آبکش کردن کمی سبزی داخل آب و برنج می ریزم این کار باعث میشه که رنگ سبری در سبزی پلو بهتر بشه ، یه نقدار جزیی زردچوبه ریختم خودم خیلی علاقه به زردچوبه توی این پلو ندارم ابن بار ریختم گفتم امتحان کنیم ببینیم 😁😉 و بعد آبکش کردم .
در قابلمه هر نوع ته دیگی بخواین می تونین استفاده کنین . برنج رو ریختم و لا به لاش سبزی و کمی ادویه پلویی ریختم یه حبه سیر هم اگه دوست داشتین از وسط به دونیم کنین لای پلو بزارین عطر و طعم خوبی بهش میده . و بعد دم کنی قرار دادم و گذاشتم دم بکشه .
برای گوشت هم من اگه وقت داشته باشم گوشت رو با پیاز خرد شده میزارم چند ساعتی بمونه و مزه داره بشه و اگر وقت نداشته باشم دیگه هیچ 😉 یه پیاز رو خلالی کردم و تفت دادم و بعد گوشت رو بهش اضافه کردم و تفت دادم و کمی زردچوبه ریختم و مقداری اب و یک عدد چوب دارچین و گذاشتم ۴ تا ۵ ساعت روی گاز تا خوب بپزه . باز هم عجله دارین زودپز چاره کاره 👌 .
اواخر پخت هم کمی نمک و زعفران ریختم و گاهی اوقات من رب گوجه هم تفت میدم و توش می ریزم و همچنین هویج و فلفل دلمه هم برای پخت گوشت عالیه .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_سیب_زمینی
طرز تهیه......
تخم مرغ چهارتا
آردکیک پزی یک لیوان ونیم
ماست معمولی یک لیوان
روغن مایع نصف لیوان
پودرپاپریکاوفلفل قرمز وفلفل سیاه ونمک به میزان دلخواه
بیکینگ پودریک قاشق مرباخوری
شوید تازه یا خشک یک قاشق غذاخوری
پیازچه چهار ساقه
سیب زمینی متوسطی که کوچک باشه دوتا نگینی خردشده وسرخ شده
کنجد وسیاه دانه جهت تزیین
طرز تهیه....... سیب زمینی را سرخ کنید وحتما روغن اضافه رابگیرید
تخم مرغ رابزنید تا کمی پف کنه وسبک بشه بعد ماست وروغن را اضافه ودرحد مخلوط شدن بزنید بعد ارد از قبل الک شده را اضافه وادویه جات وبیکینگ پودرومخلوط کنید در اخر سیب زمینی سرخ شده را اضافه وبا لیسک مخلوط کنید قالب دلخواه که نباید طرحدار باشه را کاغذ روغنی انداخته وبا ارده یا روغن جامد چرب کنید مایه کیک را توی قالب ریخته وکنجد وسیاه دانه بپاشید ودر فری که از قبل گرم شده با دمای 180درجه بمدت تقریبی 45دقیقه حتما چک کنید اطراف کیک باید طلایی شده باشه ودراخر کمی گریل کنید تا روی کیک هم طلایی بشه
نکته..... این کیک مثل کیکهای معمولی نیست که زیاد پف کنه وپوک بشه ولی با این وجود بسیار بافتی نرم وطعمی خوشمزه داره
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کباب_بیتی
مواد لازم برای کوفته:
500 گرم گوشت چرخ کرده گوساله
1 عدد پیاز (در غذاساز خرد کنید و یا ریز خرد کنید ، رنده هم میشه کرد)
1 حبه سیر (به دلخواه ، رنده شده)
نصف استکان آرد سوخاری
نصف استکان آب
فلفل سیاه ، زیره ، پودر فلفل قرمز، فلفل قرمز پرک شده
1 قاشق چای خوری جوش شیرین (میشه حذف کرد)
1 قاشق مرباخوری نمک
مواد لازم برای برای سس:
برای هر پرس
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
آب (نه خیلی آبکی و نه خیلی غلیظ باشد)
نمک
و:
کره
ماست
طرز تهیه:
تمام مواد کوفته را داخل ظرفی بریزید و فقط در حد مخلوط شدن به مدت کم بدون له کردن ورز بدید . از مواد برداشته شکل بدید و داخل ماهیتابه بدون روغن یا کم روغن سرخ کنید.
برای سس ، رب ، آب و نمک را بجوشانید و مقداری از سس با داخل لواش بزنید. کوفته های سرخ شده را داخل لواش بذارید و رول کنید.
لواش های رول شده را داخل ماهیتابه بدون روغن پشت و رو کمی سرخ کنید. از روی اجاق بردارید و مورب ببرید. داخل ظرف سرو بذارید.
از سس جوشیده شده روی بیتی ها بریزید. ماست اضافه کنید و در آخر کره را گرم کنید و روی بیتی بریزید.
با فلفل و گوجه فرنگی سرو کنید. نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم قيمه نثار براى چهار نفر🔻
گوشت قیمه شده (براي هر نفر ١٥٠ )
برنج ٤ پيمانه
پیاز بزرگ نگيني شده يك عدد
نمک
زردچوبه
زرشک 150 گرم
خلال بادام 100 گرم
خلال پسته 100 گرم
روغن مایع و کره به مقدار لازم
خلال پرتقال يا نارنج نصف پيمانه
پودر يا عرق هل و پودر دارچين نصف قاشق چایخوری
زعفران دم كشيده
شکر ١ قاشق
رب گوجه فرنگی ٣ قاشق غذا خورى
طرز تهيه👈من اينطوري درستش ميكنم ،يك پياز بزرك را نگيني كردم تفت دادم وقتي رنگش تغيير كرد گوشت رو به صورت قيمه اي خرد شده (گوسفند)را به اون اضافه كردم تفت دادم بعد بهش خيلي كم جوز هندي زدم تا بوي گوشت گوسفندي رو بگيره،فلفل سياه وكمي زردجوبه و كمي پودر زنجبيل زدم وبعد رب گوجه فرنگي زدم سرخ كردم ودو ليوان آب به آن اضافه كردم ويك چوب دارچين در آن انداختم وگذاشتم تا گوشت بپزه وحالت سس غليظ به خودش بگيره زیاد آب احتیاج نداره اواخر پخت گوشت بهش پياز داغ خلالي يك قاشق گلاب ويك چهارم استكان زعفران دم شده ونمكو كمي پودر هل زدم كه اگه عرق هل داريد ميتونيد ازش استفاده كنيدخلال بادام كه از قبل با گلاب خيس كردم و خيلي كم با روغن مايع تفت دادم وزرشك را هم با روغن مايع تفت دادم كه هم ميتوانيد در صورت تمايل از خلال پسته وبادام زرشك و خلال پرتقال خيلي كم به سس گوشت بزنيد وبقيه را براي تزيين روي برنج استفاده كنيد برنج هم بصورت آبكش دم كردم وزمان سرو غذا گوشت را لاي برنج در ديس ريختم ومقداري از گوشت را روي برنج ريختم ودور آنرا با مختلفات و پلو زعفراني تزيين كردم
⚠️نكته ها:
خلال بادام و پسته و زرشک رو جدا جدا تفت میدیم.خلال ها رو با گلاب خیس ميكنمو بعد خيلي كم تفت بدید.
به زرشک هم شکر ميزنم ،زرشک رو داخل روغن داغ سی ثانیه تفتش میدم
براي خلال پرتقال تقريبا ٣ بار با آب سرد بجوشانید تلخیشوگرفته با شكر تفت داده كه حالت چيپسي شود.براي پلو زعفراني پنجاه گرم كره رو اب كردم و بهش زعفران زدم و برنج دم كشيده رو بهش اضافه كردم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛