#کیک_سیب_هویج
آرد 2 پیمانه
بیکینگ پودر 1 و 1/2 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری
اگه میخواید کیک کاملا خوش بافت و سبک دربیاد به هیچ وجه جوش شیرین رو حذف نکنید ولی اگه به هر دلیل خواستید حذف کنید،مجموعا 2 و نیم قاشق چایخوری بیکینگ پودر اضافه کنید.
دارچین 1 قاشق چایخوری
شکر 1 تا 1 و نیم پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
روغن 1 پیمانه
گردو نگینی 3/4 پیمانه(قابل حذف است)
هویج ریز رنده شده 1 و نیم پیمانه
سیب پوست کنده و نگینی شده 1 و نیم پیمانه
حتما دقت کنید موقع پیمانه کردن هویج و سیب،به هیچ وجه هویج یا سیب را داخل پیمانه فشرده نکنید...قاشق قاشق از سیب و هویج در پیمانه بریزید تا به اندازه گفته شده برسد.(وگرنه کیک خمیر میشه)
همه مواد را از 1 ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم شود.
فر برقی یا توستر دما را بیست درجه کمتر کنید
آرد+بیکینگ پودر+جوش شیرین+دارچین را مخلوط و 3 بار الک کنید.
تخم مرغ+وانیل+شکر را 7 دقیقه با دور تند همزن بزنید تا سبک و روشن شود.
روغن را اضافه و 1 دقیقه دیگر با همزن مخلوط کنید.
سپس مخلوط آرد و گردو را در 3 مرحله به تناوب اضافه و با لیسک آروم مخلوط کنید.
در پایان سیب و هویج را اضافه و خیلی آروم مخلوط کنید.
قالب گرد میان تهی 30 سانت یا گرد 27 سانت یا مستطیل 20×30 را چرب و آرد پاشی کنید
دقت کنید برای کیکهای میوه ای بهتره همیشه برلی بهتر مغزپخت شدن کیک از قالب میان تهی استفاده بشه.
قالب رو کوچیکتر از سایزی که گفتم انتخاب نکنید وگرنه کیک خمیر میشه
مواد کیک را در قالب بریزید و در فر به مدت 45 تا 60 دقیقه قرار بدید
این تایم حدودیه و بسته به فر شما ممکنه زمان پخت کمی بیشتر طول بکشه...هر زمان خلال دندان تمیز خارج شد کیک آماده ست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بادمجان کباب لقمه ای🍆
3عدد بادمجان دلمه ای
250 گرم گوشت چرخ کرده
2تا3قاشق غذاخوری روغن
1عدد پیاز
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1مشت جعفری
فلفل سیاه
فلفل قرمز پرک ترک یا پول بیبر
نمک 👈برای پوره سیب زمینی
3 عدد سیب زمینی
1 قاشق مربا خوری کره
نصف استکان شیر
1 قاشق چایخوری نمک
👈برای روی غذا
پنیر کاشار یا پیتزا رنده شده
فلفل قرمز 👈برای چرب کردن بادمجان ها
نصف استکان روغن
1 قاشق چایخوری نمک
👈برای سس
1لیوان آب
یک ق غ رب گوجه فرنگی
👈طرز تهیه
بادمجان ها را به صورت ضخیم برش بزنید روی آنها را با مخلوطی از روغن و نمک روغن اسپری کنید و یا با فرچه بمالید و در فر از قبل گرم شده با حرارت 250 درجه از قبل بپزید، وقتی بادمجان ها در فر سرخ شدند از فر خارج کنید و کنار بگذارید.
سیب زمینی ها را آبپز کنید له کنید و با ، شیر ،کره و نمک را مخلوط کنید و آنها را درون قیف بریزید و کنار بزارید
گوشت چرخ کرده را با روغن به مدت 3-4 دقیقه تفت بدید .، سپس پیاز سرخ شده را اضافه کنید و سپس ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید ، در آخر جعفری خرد شده را اضافه کنید و از روی اجاق گاز بردارید. با یک قاشق وسط بادمجانها را کمی فشار داده و گود کنید و مقداری مواد از مواد گوشتی را در قسمت گود بریزید سپس پوره سیب زمینی را با قیف روی مواد گوشتی پایپ کنید و پنیر پیتزا رنده شده بپاشید و فلفل قرمز را اضافه کنید و بپاشید.برای سس رب و آب را مخلوط کرده سس گوجه فرنگی را کناره بادمجانها اضافه کرده و در فر از قبل گرم شده با دمای 250 درجه بپزید تا پنیر آب شود و سرخ شود.نوش جان💖
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#چلو_گردن
گوشت گردن گوسفندی +پیاز دو عدد+سیر ۴حبه+رب گوجه فرنگی ۱/۵قاشق غذاخوری +چوب دارچین ۲تکه+زعفران دم کرده مقداری+زردچوبه وفلفل ونمک
گوشت گردن رو تمیز بشورید کمی زعفران وفلفل سیاه با برس به تمام نقاط گوشت میمالیم. پیاز رو نگینی خرد کرده وبه همراه مقداری روغن تفت میدهیم تا پیاز نرم شود مقداری زردچوبه به پیاز میزنیم گوشت آغشته به زعفران وفلفل سیاه به قابلمه اضافه وهمراه با پیاز خوب تفت میدهیم. آب به اندازه کافی میریزیم تا سطح گوشت رو بگیره (من از آب جوش استفاده کردم)دوتکه چوب دارچین وچهار حبه سیر بهش اضافه میکنیم وقتی جوش آومد در قابلمه رو میزاریم وشعله را کم تا آرام بپزه حدود چهار تا پنج ساعت زمان میبره عزیزان آگه عجله دارید تو زود پز بپزید توجه کنید وقتی تو زود پز میپزید آب کمتری نیاز دارد .یکساعت آخر پخت رب رو با کمی روغن تفت میدهیم فلفل قرمز ونصف لیوان آب به رب اضافه میکنیم ومیزاریم چند جوش بزنه وسس غلیظی بدست بیادوهمراه نمک به گوشت اضافه میکنیم دوباره درشو میزاریم تا بپزه وجا بیفته سس گوشت زیاد آبکی ورقیق نباشه، اواخر پخت چوب دارچین وسیر رو از قابلمه بیرون میاریم وهمراه چلو نوووووش جان بفرمایید 😊
عزیزان میتونید اوایل پخت رب را اضافه با گوشت تفت بدید .من جداگانه رب را تفت میدیم و اواسط پخت اضافه میکنم با این روش رنگ خورش تیره نمیشه همراه سیر وچوب دارچین چند عدد برگ بو اضافه کنید عالی میشه
آگه رب دوست ندارید نزنید با زعفران هم عاااالی میشه
چلو_گردن هم با باقالی پلو هم با چلو سرو میشه در کنارش سبزی خوردن یا پیاز ترشی یا کلم ترشی نوش جان...
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#چیز_کیک_کیوی😍😍
پودر بیسکوییت 1 پیمانه
ماست 1 پیمانه
کره 60 گرم
شکر 1 پیمانه
ژله کیوی 1 بسته
تخم مرغ 2 عدد
خامه 160 گرم
پنیر خامه ای 210 گرم
🔸پودر بیسکوییت و کره را مخلوط کنید و به شکل خمیر در بیارید. مخلوط بیسکوییت را در سطح قالب بریزید و فشار دهیدفر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و قالب را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهیدماست، پنیر خامه ای و شکر را مخلوط کنید و خامه را اضافه کنید، سپس تخم مرغ ها را جدا جدا اضافه کنید و مخلوط کنید. مخلوط را روی قالب بریزید و به مدت 30-40 دقیقه در فر قرار دهیدزمان دهید تا کیک در فر سرد شود سپس به مدت 5 ساعت در یخچال قرار دهیدپودر ژله را با ½ لیوان آبجوش حل کنید و سپس ½ لیوان آب سرد بریزید. مخلوط را روی کیک بریزید. در یخچال قرار دهید. میتونید با خامه کیک را تزئین کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خاگینه_گل
آرد 2 تا 2/5 پیمانه
بسته به درشتی تخم مرغ ممکن است میزان آرد متغیر باشه(من 2/5 پیمانه آرد مصرف کردم)
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
ماست 1/2 پیمانه
روغن مایع 1/2 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ 1 عدد
پودر پسته برای تزئین
مواد شهد:
آب 1/5 پیمانه
شکر 1/5 پیمانه
زعفران سائیده مقداری
گلابت 1 تا 2قاشق غذاخوری
جوهر لیمو 1/4 قاشق چایخوری(یا آبلیمو 1 قاشق غذاخوری)
همه مواد را مخلوط و روی حرارت ملایم بگذارید ابتدا کمی هم بزنید تا شکر حل شود و بعد دیگر هم نزنید تا جوشبیاید و با حرارت ملایم کمی قوام پیدا کند.
بعد حرارت را خاموش کنید تا شهد ولرم شود.
برای خاگینه شعد باید کمی قوام پیدا کنه ولی لازم نیست غلیظ بشه....کمی از شهد سرد رو بین دو انگشت بگیرید باید کمی چسبنده باشه،در این حد کافیه.
تخم مرغها+وانیل را با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
روغن مایع و ماست را هم اضافه و هم بزنید.
آرد+بیکینگ پودر را با هم مخلوط و 3 بار الک کنید و به متیه تخم مرغ کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود.
سپس خمیر را کمی ورز دهید تا یکدست شود.
خمیر در نهایت به دست نمیچسبد.
خمیر را در نایلون قرار بدید و 30 دقیقه در محیط آشپزخانه استراحت دهید.
سپس هر بار مقداری از خمیر را بین دو نایلون باز کنید به ضخامت 3 میلی و با دو کاتر گرد کاتر بزنید و با کارد ابتدا برش+داده و 4 برش بدهید و بعد برش×بزنید تا 8 گلبرگ ایجاد شود.
بعد هر دو دایره کوچک و بزرگ را با کمی سفیده تخم مرغ به هم بچسبانید.
همه خمیر را به همین ترتیب آماده کنید(حتما روی خمیر را بپوشانید تا خشک نشود)
سپس گلهای آماده را در روغن داغ شناور با حرارت ملایم سرخ کنید تا پف کرده و مغز پخت شوند.
در صافی بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود و بعد در شهد ولرم بیندازید.
اگه دوست دارید شیرین بشه باید تایم بیشتری توی شهد نگه دارید ولی من چون طرفدار چیزای کم شیرین هستم بعد از یک دقیقه از شهد در آوردم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فرنی_سه_رنگ
شیر 2 لیوان
آرد برنج 2 قاشق سوپخوری پُر
شکر 4 قاشق غذاخوری(بنا به ذائقه خودتون میشه شکر رو بیشتر ریخت)
گلاب 4 قاشق سوپخوری
خامه صبحانه2 قاشق مرباخوری(به دلخواه،میتونید به جای خامه مقداری کره اضافه کنید ولی به نظرم با خامه طعمش خیلی خوشمزه تره)
شیر سرد را در شیر جوش بریزید و آرد برنج را روی آن الک کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا آرد برنج در شیر حل بشه و هیچ گوله ای از آرد باقی نمونه.
بعد شکر را هم اضافه کنید.
شیر جوش را روی حرارت ملایم قرار بدید و مدام هم بزنید.
حرارت حتما ملایم باشه تا آرد برنج در شیر خوب پخته بشه و مزه خامی نداشته باشه.
حتما مدام هم بزنید وگرنه آرد برنج سریع تهنشین میشه و در شیر تکه تکه میشه و فرنی شما یکدست نمیشه.
وقتی غلظت فرنی به حد دلخواهتون رسید نوبت اضافه کردن گلاب هست،گلاب رو هم اضافه و دوباره روی حرارت هم بزنید .
در آخر به دلخواه میتونید کمی خامه صبحانه اضافه کنید تا فرنی شما کِرِمی و خوش طعم تر بشه.
فرنی را از روی حرارت بردارید و بلافاصله سه قسمت کنید.
یک قسمت آنرا ساده بگذارید .
به قسمت دوم مقداری پودر کاکائو حل شده در آب جوش اضافه کنید(من 1 قاشق سوپخوری پودر کاکائو را در کمی آب جوش حل کردم )
به ظرف سوم مقداری زعفران دمکرده غلیظ اضافه کنید.
ترتیب ریختن فرنی ها به سلیقه خودتون بستگی داره.
من ابتدا مقداری فرنی سفید کف ظرفها ریختم و صبر کردم تا رویه ببنده...
در این فاصله هر از گاهی مواد فرنی زعفرانی و شکلاتی را هم بزنید تا رویه نبنده.
و بعد از اینکه فرتی سفید رویه بست،فرنی شکلاتی و در پایان فرنی زعفرانی در ظرفها ریختم...
روی فرنی رو به دلخواه تزئین و سرو کنید.
اگه فرنی زیاد از حد غلیظ بشه یا بدون پوشش مدت زیادی در محیط بمونه ممکنه رویه اون ترک برداره.
با این مقدار حدود 5 تا 6 استکان فرنی خواهید داشت.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_آرد_نخودچی
این حلوا بسیار بسیار خوشمزه و نرم و لطیف هست 😍حتما یه بار امتحان کنین🙂 . می تونین جای آرد نانوایی هم آرد نخودچی بریزین و کلش آرد نخودچی باشه ولی ترکیب نصف به نصف عالی تره و مزه و طعمش غالب نمیشه .
آرد نخودچی یک لیوان (۱۵۰ گرم)
آرد گندم نانوایی یا آرد سفید شیرینی پزی یک لیوان (۱۵۰ گرم)
شکر ۲ لیوان (۴۰۰ گرم)
آب ۲ لیوان
کره ۵۰ گرم تقریبا
روغن جامد ۲ تا ۳ ق غ
روغن مایع ۳ تا ۴ ق غ
گلاب ۱/۴ لیوان
پودر هل ۱ ق چ
زعفران به میزان لازم
اول بگم که کلا توی این مدل حلواها میزان روغن تقریبیه . من چشمی می ریزم اندازه ها دقیق نیست . باید خودتون توجه کنید . بعد توی حلوا مجموع کره و روعن جامد و مایع استفاده بشه عالی تره . از یه نوع کره یا روعن استفاده نشه . کره باعث لطافت و نرمی حلوا میشه وروغن مایع باعث براق شدن .
ابتدا آرد نانوایی رو الک کردم . من آرد سنگک استفاده کردم و روی حرارت ملایم قرار دادم و حدودا یه ربع روی حرارت تفت دادم . بعد آرد نخودچی رو بهش اضافه کردم و دوباره ردی حرارت تفت دادم بعد اضافه کردن آرد نخودچی هم یه ربع بیست دقیقه ای تفت دادم .
آرد رو بعد از تفت دادن دوباره الک کردم . (این الک کردن هه بابت این هست که حلوا یکدست بشه و گوله گوله نشه )
برای تهیه شربت : آب و شکر رو روی حرارت قرار دادم شکر که حل شد زعفران و گلاب و پودر هل رو ریختم و جوش که زد از حرارت برداشتم .
به آرد تفت داده شده روغن و کره رو اضافه کردم و یکی دو دقیقه هم تفت دادم و بعد شربت گرم رو اضافه کردم و مخلوط کردم . مواظب باشید و احتیاط کنین این موقع . و وقتی حلوا جمع شد از حرارت برداشتم .
حلوا گرم رو توی یه دیس ریختم و با پشت قاشق که آغشته به روغن جامد هست روی حلوا رو صاف کردم . هیچ وقت از روعن مایع در این هنگام استفاده نکنین و الا حلواتون روش ترک می خوره .
و در آخر هر طور دوست دارید تزیین کنید .
من مقداری از حلوا که از دما افتاد روداخل قیف ریختم و با ماسوره شمار 1M طرح گل زدم و مابقی رو با کارد طرح زدم .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سالاد ماکارانی
اموزش سالاد ماکارونی که میدونم طرفدار های زیادی داره.
مواد لازم برای چهار نفر:
ماکارونی شکل دار و یا همان پاستا نصف بسته
خیار شورخرد شده 300 گرم
ذرت پخته (کنسرو ذرت ) 300 گرم
سس مایونز مقدار لازم برای من یه شیشه ( کوچک) کامل مصرف شد
هویج پخته شده و نگینی خرد شده 100 گرم
فلفل دلمه ای قرمز یا سبز نگینی خرد شده نصف پیمانه
نخود فرنگی پخته شده 200 گرم
نمک و فلفل و آبلیمو به مقدار لازم
مرغ پخته شده و ریش ریش شده یک پیمانه
پیازچه خرد شده نصف پیمانه
دستور تهیه:
ابتدا در یک ظرف آب را به جوش می آوریم و ماکارونی های شکل دار را در آن میریزیم و اجازه می دهیم تا حدود 8 الی 10 دقیقه روی حرارت بماند. بزارید حسابی نرم شه . بعد از اینکه ماکارونی ها ی شکل دار کاملا نرم شدند آنها را آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا حسابی خنک شوند.
تمام مواد خرد شده را در ظرف مورد نظر مخلوط می کنیم و ماکارونی را با مواد مخلوط کرده و در انتها یعنی زمانی که مواد حسابی خنک شدن سس مایونز , نمک , فلفل و آبلیمو را را به مواد اضافه می کنیم.
سالاد را دورن قالب ریخته و با پشت قاشق حسابی فشرده کنید و آرام برگردانید و تزیین کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوشمزه و آسون😍
مواد اولیه:
سیب زمینی ۴_۵ عدد
گوشت چرخ شده ۳۰۰ گرم
پیاز کوچک ۱ عدد
ادویه و نمک به میزان لازم
رب گوجه ۱ ق غذاخوری
آب یک لیوان
سیب زمینی ها را مانند ویدیو برش بزنید و در روغن داغ همه طرف آن را به طور یکنواخت سرخ کنید.
مایه ی داخل سیب زمینیها شامل گوشت چرخ شده، پیاز رنده شده و ادویه و نمک هست که داخل سیب زمینیها میریزیم، سس گوجه ی روی آن هم شامل آب و رب گوجه و ادویه و نمک میباشد.
در فر با دمای ۱۸۰ درجه تا زمانیکه گوشت پخته شود بگذارید😍😍
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سمبوسه_پیتزایی 🥓 😋
🔸 سوسیس کالباس و فلفل دلمه ای و قارچ تفت داده شده و رب و ادویه و پودر فلفل و نمک هست که من یه سیب زمینی کوچیک و نگینیِ ریز خرد کردم و سرخ کردم و بهش اضافه کردم.اینو هم میتونید مثل من تو نون لواش درست کنید هم تو نون یوفکا.و اینکه اگه بخواید موادش پیتزایی نباشه میتونید با مواد ماکارونی پر کنید
یه نون لواش مستطیلی و ٤ قسمت کردم و مواد و ابتدای نون گذاشتم و پنیر پیتزا هم روش ریختم و ابتدا این طرف اون طرف نون و دو سانت به داخل تا زدم و بعد رول کردم و سرخ کردم.بعد از سرخ حتما بذارید روی دستمال کاغذی تا روغن اضافیش گرفته بشه بعد میل کنید.اگه بخواید تو فر بذارید باید زرده تخم مرغ و روش رومال کنید و به دلخواه کنجد بزنید و بذارید تو فر
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش_ترخینه
قرص ترخینه اکثرا مغاز ها دارن
قرص ترخینه شامل
گندم ،دوغ،شلغم وبرگهای سبز شلغم
خلاصه وار توضیحی درباره قرص ترخینه
گندم رو تمیز میشورن سپس با آسیاب دستی خرد میکنن ومیپزن شغلم وبرگ های سبز شلغم رو شسته وخرد کرده همراه دوغ به گندم پخته وگرم اضافه کرده وخوب مخلوط میکنن (با هم نمیپزن)ودرشو میزارن یک هفته تا ده روز تا جا بیفته وترش بشه سپس با قاشق به اندازه نارنگی برداشته ورو پارچه تمیز میریزنومیزارن جلو آفتاب تا خشک بشه
عزیزان من برای پخت آش از گوشت استفاده نمیکنم خیلیا گوشت قرمز میریزن
قرص ترخینه رو خوب بشورید وبا مقدار زیادی آب بزارید نیم پز بشه سپس روغن حیوانی ،زردچوبه،فلفل سیاه وفلفل قرمز بریزید باز درشو بزارید تا یکساعت دیگه بپزه
تو این فاصله چند عدد خرما هسته شو در میآریم وبا کمی آب میزاریم بپزه سپس از صافی رد کرده همراه یک پیاله چغندر پخته نگینی به آش اضافه میکنیم
یک ساعت آخر پخت لوبیای قرمز پخته و نخود سیاه پخته هم اضافه میکنیم نمک میزنیم ودرشو میزاریم تا کاملا بپزه
عزیزان توجه کنید لوبیا و نخود باید کاملا پخته باشن چون ترشی قرص ترخینه مانع پخت آنها میشه
اگر نخود سیاه ندارید از نخود ابگوشتی استفاده کنید
اگر چغندرتون خام است با رنده ریز رنده کنید واوایل پخت آش اضافه کنید چون چغندر دیر پزه
اش ترخینه ترش مزه هست برای متعادل کردن ترشی من از خرما چغندر قند استفاده کردم دوست ندارید شما یکی دو قاشق شکر بریزید
ما تو آش ترخینه از پیاز داغ ونعنا داغ وسبزی آش استفاده نمیکنیم قرص ترخینه خودش شلغم فراوان داره
روغن حیوانی ندارید یا طعمش دوست ندارید از روغن جامد یا مایع استفاده کنید
میتونید از قبل قرص ترخینه رو خیس کنید وبعدا بپزید من فرصت نداشتم بدون خیس کردن پختم
این آش باید کمی رقیق باشه گاز رو خاموش کنید بعلت لعاب گندم بعد از سرد شدن زیادی غلیظ وسفت میشه
زمان پخت ۳ الی ۴ ساعت
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم
تخم مرغ ۶ عدد
شکر ۱ لیوان سر خالی
آرد ۱ و ۴/۱ لیوان
نشاسته ی ذرت ۲ ق غ س پُر
آبِ جوش ۶ ق غ
وانیل ۲ ق م
بکینگ پودر ۲ ق م
نکته:
منظور از لیوان،لیوان دسته دار فرانسوی هست،تخم مرغ ها حتما باید سرد باشه یعنی بلافاصله از یخچال خارج کردید همون موقع برای کیک استفاده کنید تا زرده و سفیده به راحتی از هم جدا بشه،اندازه ی قالب به قطر ۱۸ سانت و ارتفاع ۹ سانت میباشد،این نوع کیک مخصوص خامه زنی و فیلینگ و برای کیک تولد میباشد
ابتدا زرده و سفیده را از هم جدا کرده سفیده ها را با دورِ تند همزن شروع به همزدن میکنیم تا کاملا پُف کرده و زمانیکه ظرف رو برمیگردونیم سفیده ها از ظرف نریزه(برای اینکه سفیده ها آب نندازه بلافاصله درون یخچال بزارید)سپس به ۶ عدد زرده وانیل و شکر اضافه میکنیم ۱ لیوان شکر معادل ۱۸۰ گرم میباشد،اگه دوست ندارید که کیک زیادی شیرین بشه میتونید مقدار شکر رو کم کنید مثلا ۴/۳ لیوان شکر اضافه کنید شکر باید دانه ریز باشه اگه دانه درشت بود میتونید یه مقدار آسیاب کنید ولی نه خیلی زیاد در حدیکه دانه ها ریز بشن اگر شکر دانه درشت باشه بعد از پخت دانه های شکر زیرِ دندون میره و کاملا حس میشه بعد با همزن شروع به هم زدن میکنیم تا حدیکه کِشدار و کِرِم رنگ بشه سپس در حینِ هم زدن شروع میکنیم کم کم آبِ جوش رو از مرکز پره های همزن به مواد اضافه میکنیم حواستون باشه که حتما آبِ جوش باید کم کم اضافه بشه تا زرده ها بریده بریده نشه اضافه کردن آبِ جوش باعث میشه زرده ها بیشتر پُف کنن سپس آرد شیرینی پزی(من از آرد سه صفر استفاده کردم که از لوازم قنادی تهیه کردم )نشاسته ی ذرت دو قاشق معادل ۳۰ گرم هست و بکینگ پودر رو مخلوط میکیم و سه بار الک کرده بعد کمی از سفیده و کمی از آرد رو به زرده های زده شدا اضافه میکنیم و به آرامی فولد یا زیر رو روو میکنیم تا مواد یکدست بشه بعد دوباره مقداری سفید و مقداری آرد رو به زرده های زده شده اضافه میکنیم و دوباره فولد میکنیم تا سه مرحله اینکارو انجام میدیم تا مواد تموم بشن بعد به اندازه ی کف قالب کاغذ روغنی رو بُرش میدیم و کفِ قالب رو با روغن چرب میکنیم(فقط کف قالب باید چرب بشه اطراف قالب رو چرب نکنید تا کیک به طور یکدست پُف کنه)سپس قالب رو درون فر که از ۲۰ دقیقه ی قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه قرار میدیم بعد از پخت یکی دو ساعت به کیک زمان میدیم تا کاملا خنک بشه بعد برش میدیم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
برش کیک اسفنجی
وسایل مورد نیاز
صفحه گردانِ کیک
کاردِ اره ای دندانه درشت
صفحه ی زیرِ کیک
قبل از بُرِش دادن کیک اسفنجی حتما باید بزارید کیک کاملا خنک و بافتش منسجم بشه تا هنگام بُرش خرد نشه و حتما برای بُرش از کارد اره ایِ دندانه درشت استفاده کنید که این باعث میشه کیک هنگام بُرش خرد نشه
خب برای بُرش کیک ابتدا قسمت گنبدی یا برآمده ی کیک رو برش میزنیم این باعث میشه کیک سطحی صاف و هموار داشته باشه و موقع فیلینگ یا پر کردن کیک راحت اینکارو انجام بدید و لایه های کیک دقیقا روی هم قرار بگیرند، متاسفانه موقع بُرش دادن قسمت گنبدیِ کیک فراموش کردم دوربین رو روشن کنم در نتیجه توی ویدئو نیست ولی خیلی راحت مثل مراحل بعدی که توی ویدئو هست بُرِش میدیم
ما نیاز داریم به صفحه ی گردان کیک و کارد اره ای دندانه درشت و یک صفحه برای زیر کیک که توی ویدئو میبینید و میتونید از لوازم قنادی فروشی ها تهیه کنید
برای بُرِش دادن ابتدا باید با خط کش ارتفاع کیک رو اندازه گیری کنید با توجه به اینکه کیک اسفنجیِ من ارتفاعش ۶ سانت بود دو سانت دو سانت با خلال دندان علامتگذاری کردم بعد دستِ چپ رو با زاویه ی ۹۰ درجه از بدن قرار داده و کف دست رو روی سطح کیک قرار دادم و کارد اره ای رو در قسمت علامتگذاری قرار دادم و با دست شروع کردم به آهستگی صفحه گردان رو به گردوندن و در همین حین به آرامی خط در اطراف کیک انداختم باید خیلی با دقت اینکارو کنید تا خط کجو کوله نشه و برای اینکه این اتفاق نیوفته کارد اره ای رو اصلا از قسمت خط انداخته شده جدا نکنید و همزمان با گردوندن صفحه گردون خط رو اطراف کیک میندازیم وقتی خط انداخته شد بازم میگم بدون اینکه کارد رو از کیک جدا کنیم یا جا به جا کنیم شروع میکنیم روی همون خط بُرش های عمیق تر انداختن و بایستی حتما با کف دست در تمام مراحل بُرشِ کیک صفحه ی گردون رو بِچرخونید تا بُرشِ صاف و یکدستی بدست بیاد،خب اینکار رو ادامه میدیم تا بُرِش به انتها برسه حالا لایه ها آماده برای فیلینگ یا پر کردن با مغز گردو، موز،آناناس،شکلاتِ چیپسی و خامه ست
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛