#تر_حلوا
آرد :۱کیلو
پودر قند :۴۰۰گرم
کره :۳۰۰گرم
روغن مایع یا روغن نیمه جامد :۲۰۰گرم
پودر زنجبیل :۲قاشق غذاخوری سر پر
پودر هل :۱قاشق غذاخوری سر پر
زعفران ساییده :هرچقدر که برای رنگ وطعمش خواستین میتونید بزنید (من نصف قاشق چایخوری زعفران ساییده رو با کمی آب جوش حل کردم وزدم )
ابتدا کره وروغن مایع یا نیمه جامد را درون تابه بزرگی میریزیم تا روغن وکره آب بشه بعد آرد الک شده را اضافه میکنیم وحرارت رو متوسط کرده وشروع میکنیم به هم زدن آرد وروغن ؛حدود ۴۰تا ۴۵ دقیقه لازمه که آرد رو با روغن هم بزنیم تا زمانی که بوی آرد بلند بشه بعداز این مدت ؛آرد تفت داده را از روی حرارت بر میداریم ومیگذاریم تا کمی سرد شود ؛محلول زعفران را کم کم به آردتفت خورده اضافه میکنیم و با قاشق چوبی مخلوط میکنیم (تا آرد تفت داده سرد نشده زعفران رو اضافه نکنید چون توش گلوله گلوله میشه وباز نمیشه )بعدازاینکه زعفران رو قشنگ به خورد آرد دادیم پودر قند الک شده را اضافه کرده ومخلوط میکنیم پودر زنجبیل وپودر هل را هم می افزاییم و با قاشق چوبی به خورد هم میدهیم تا کامل مخلوط بشه
به این حلوا گردوی خردشده هم میتونید اضافه کنید که خوشمزگیش رو دوبرابر میکنه
میتونید این حلوارو قالب بزنید یا دورنگ کنید ویا بصورت کفگیری ،حلوای فوق العاده خوشمزه ایه ،کافیه فقط یه بار امتحان کنید
من حلوارو توی قالبای سیلیکونی بدون چرب کردن ،کم کم ریختم و قشنگ فشرده کردم وبه مدت دو ساعت گذاشتم فریزر ،بعداز این مدت از فریزر خارج کرده واز قالب درش اوردم وتزیین ساده کردم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ کیک قرابیه😋
✍مواد لازم
3 عدد تخم مرغ
1 لیوان شکر (لیوان یا پیمانه قنادی)
1 لیوان روغن مایع
500 گرم آرد
4 قاشق غذاخوری نشاسته
1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم و یا 2.5 قاشق چای خوری)
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
رنده پوست 2 عدد لیمو
3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
✍برای روی کیک:
عسل و یا مربا
پودر نارگیل
🍜طرز تهیه
ابتدا تخم مرغ ها را داخل ظرفی بشکنید و شکر را اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید. وانیل و یک پنس نمک اضافه کنید و مجدد هم بزنید سپس روغن مایع را اضافه کنید و کمی هم بزنید. نشاسته و بکینگ پودر را اضافه کنید حدود 1 لیوان آرد بریزید و هم بزنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید به یکی پودر کاکائو و کمی آرد اضافه کنید و خمیری با نرمی متوسط آماده کنید به خمیر سفید مجدد آرد اضافه کنید و خمیری با نرمی متوسط آماده کنید. از هر دو خمیر نوارهای باریک و بلندی به ضخامت مداد داخل سینی فر یک خمیر ساده و یک خمیر کاکائویی کنار هم بچینید. در فر 170 درجه از قبل گرم شده تا وقتی که کمی سرخ شود بپزید. بعد از بیرون آوردن از فر بلافاصله روی کیک عسل و یا مربا بمالید و پودر نارگیل بپاشید و کنار بذارید خنک شود. سپس به شکل مربع مربع برش بزنید.
#کیک_قرابیه🍰
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🌱اردور سبزی با فیله مرغ 🌱
مواد لازم برای۶ نفر
هویج ۱۵۰ گرم
لوبیا سبز ۱۵۰ گرم
فیله مرغ ۱۵۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
فلفل دلمه ای ۲ عدد
گوجه فرنگی ۱۰۰ گرم
پیازچه ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل و زرد چوبه و پودر سیر به مقدار لازم
●طرز تهیه
۱- ابتدا پیاز را خرد كرده و با روغن سرخ میكنیم.
۲- هویج خلال شده را كمی با پیاز سرخ كرده و با لوبیا مخلوط میكینم تا به مدت پنج دقیقه سرخ شود سپس نمك و ادویه را میریزیم و در تابه را میگذاریم، تا لوبیا و هویج نیمپز شود.
۳- فیله مرغ را داخل مواد، پخته و بعد از یك ربع فلفل دلمهای و پیاز و گوجهفرنگی را به آن اضافه میكنیم و در آن را میگذاریم تا به مدت 15 دقیقه بخارپز شود. این غذا را به همراه لیموترش سرو می کنیم .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#خاگینه_شیر_عسلی
موادلازم
ارد سه صفر 6 ق ع
تخم مرغ 3 عدد
شیر عسلی 1/2 قوطی 450 گرمی
پکینگ پودر 1 ق چ
هل 1 م خ
کره برای چرب کردن
مواد شربت
شکر 2 پیمانه
اب 1و1/2 پیمانه
زعفران به میزان لازم
طرزتهیه
✏️✏️✏️✏️
تخم مرع وشیرعسلی رو
نیم ساعت قبل دردمای
محیط باشه ظرف پیرکس
رو با کره چرب کنید وکنار
بگذارید تخم مرغها رودرون
ظرفی ریخته وانیل رو هم ریخته
کمی باهمزن بزنیدتا ازلختگی در
بیادوکمی کف کند حدود یک الی
یک ونیم دقیقه بعد شیرعسلی رو
اصافه کرده مجددبا دورکند همزن
بزنیدکمی سپس ارد پکینگ پودر رو
الک کنیددر3 مرحله به مواد اضافه
کنید وبا دور کند هم میزنیم میتوان
ازلیسک اسنفاده کردبرای هم زدن
با دمای 175 درجه حدود20 الی 25
دقیقه مدت پخت خاگینه اس اما
چک کنید سطح روی خاگینه بهتر
است که کمی طلایی وبرشته باشد
که بعدازریختن شربت خمیر نشود
بعد از20 دقیقه ابتدا بانوک انگشت
روی سطح خاگینه میزنیم اگر چسبناک نبود وبه دستمان نچسبید
اماده است سپس با حلال دندون
تست میکنیم تگر نمیز درامد خاگبنه
پخته است وظرف رو ازفردراورده کاملا
میگذاریم خنک شود اگر زودخاگینه
رو برش بدهیم متلاشی میشودبعد
لبه های خاگینه رو ازظرف جداکرده
وبا چاقو وبا چنگال از چند جا سوراخ
میکنیم تاشهد کاملا به خورد خاگینه
هابرود جای سوراخها رو بعدازریختن
شربت جاش مشخص نخواهدشد
شربت رو باید کمی ازداغی که افتاد
روی خاگبنه های سرد بریزبم
نکته خاگبنه ها باید کاملا سرد
یرد بشه بعد از روش شهد بریزیم
میتوان به شکل لوزی مربع مثلث
برش بدهیم سپس روش رو با گردو
خلال پسنه وبادوم تزیین میکنیم
نکته اگر خاگبنه رو قالبی درس کنیم
خاگینه ها رو برمیگردانیم وروش رو
تزیین میکنیم
ودر دستور اصلی زعفرون وهل نبود
ولی برای خوش رنگ وخوش طعم
شدنش اضتفه کردم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کیک_المانی#کیک_بدون_روغن
این کیک بدلیل نداشتن هرگونه روغن و کره کیک ارزون و مناسبی در میاد
تخم مرغ ۵ عدد
شکر ۳۰۰ گرم
ارد ۳۰۰ گرم
ارد برنج۵۰ گرم
بکینگ پودر ۱/۲ق سوپخوری
وانیل ۱/۴ق چ
شیر سرد ۱ لیوان
شربت ۱و ۱/۲ق سوپ خوری(برای تهیه شربت ۱/۲ پیمانه اب و۱/۲ پیمانه گلاب و۱/۲شکر رو روی حرارت خیلی ملایم قرار بدین تا شکر به خودی خود و بدون هم زدن در اب حل بشه و کم کم شربت قوام بیاد و به حجم مورد نظر که یک و نیم قاشق سوپخوریه برسه)
حتما اجازه بدین شربت سرد بشه.
میتونید بجای شربت از عسل استفاده کنید که ممکنه یکم رنگ کیکو تیره تر کنه فقط
زرده و سفیده تخم مرغهارو جدا کنید.سفیده رو حسابی با همزن برقی بزنید تا جایی که جای پره های همزن روش بمونه و کم کم یک سوم از شکر رو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا فرم بگیره
زرده رو بهمرا وانیل و مابقی شکر خوب هم بزنید تا کرم رنگ بشه در حین اینکار شربت رو بهش اضافه کنید و در اخر نصف مقدار شیر سرد رو باهاش مخلوط کنید.
اردهارو مخلوط و با بکینگ پودر سه بار الک کنید
سفیده زده شده و اردهاروبه تناوب به زرده ها اضافه کنید در سه الی چهار مرحله و هم بزنید
حتما با لیستک هم بزنید و بصورت دورانی خیلی حساسه این مرحله
نباید ارد داخل مواد گلوله گلوله بشه
نصف دیگه شیر سرد رو هم با مواد مخلوط کنید
و بازم با لیستک هم بزنید تا مواد یکدست بشه
مواد کیک رو در قالب از قبل چرب و ارد پاشی شده با قطر ۲۵ سانت بریزید
با فر از پیش گرم شده در دمای ۱۸۵ درجه بمدت تقریبی ۵۵ دقیقه لطفا در اخر پخت با خلال چوبی امتحانش کنید اگر نپخته بود حدود ۱۰ دقیقه دیگه بهش زمان بدین
این کیک بافت پوک و نرمی داره و هم بدون تزیین خوشمزه است و هم اینکه میتونید خامه کشی کنید چون یجورایی مثل کیکهای شیفون هست ته مزه ارد برنج داره که خیلی خوش بو و خوشمزه میشه البته اگه ارد برنج ایرانی و مطمئنی توش بریزید.
در اخر بگم که چون قالب من کوچکتر بود من با ۴ تخم مرغ کیکم رو درست کردم
قطر قالب من در کف ۲۰ هست وقسمت بالاش ۲۴ میشه
حتما قالب کیکتون دیواره اش از ۷ سانت بیشتر باشه چون این کیک پف زیادی میکنه و ممکنه از قالب سر ریز شه.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
____
#سکنجبین
شکر ۴لیوان
آب ۲لیوان
سرکه ترجیحا سفید نصف لیوان(اگر سرکه قرمز بود ۱/۴لیوان)
نعناع پاک شده و شسته شده ۱بشقاب غذاخوری
شکر و اب رو روی حرارت میذارم تا شکرش حل بشه و آروم بجوشه و غلیظ بشه کمی که قوام اومد(حدودا بیست دقیقه زمان میبره تا قوام بیاد) نعناع رو اضافه میکنیم میذاریم با حرارت کم بجوشه تا عصاره و عطر نعناع به شربت برگرده.وقتی غلظتش کافی بود سرکه رو اضافه میکنیم و بعد از چند جوش حرارت رو خاموش میکنیم.به این شربت از ۱ساعت به بالا استراحت میدیم تا خوب جابیفته، یه شب بمونه بهتره.بعد صاف میکنیم و درشیشه میریزیم .
میتونید همراه با سرکه خیلی کم زعفران دمکرده هم داخل شربت بریزید که خوشرنگ بشه.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱