eitaa logo
آشپزی خاص
99.4هزار دنبال‌کننده
13.8هزار عکس
39.3هزار ویدیو
50 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
برای تهیه اش من از یه کلم متوسط کوچولو استفاده کردم . این دو تا ظرف برام شد . کلم رو شستم و بعد خردش کردم ریز خرد بشه بهتره . من از رنده آلمانی برای خرد کردنش استفاده کردم . بعد گذاشتم خشک بشه و اصلا آبی نمونه روش . کلم رو داخل ظرفی ریختم و کمی نمک ریختم و مقداری سرکه سفید و مقداری آب جوشیده خنک اضافه کردم . من نصف آب جوشیده خنک و نصف سرکه ریختم طوری که کلا کلم ردش آب و سرکه بود تا رویه کلم ریختم .گذاشتم روی حرارت وقتی که خواست شروع کنه به جوشیدن خاموش کردم . گذاشتم خنک بشه و بعد داخل ظرف تمیز و خشک ریختم و درش رو خوب چفت کردم و گذاشتم یخچال . نکته ای که بابت خوش رنگ شدن و تغییر رنگ ندادن این ترشی هستش یکی اینکه می تونین خیلی جزیی لبو بریزین خوش رنگ میشه (البته من نریختم ) و نکته بسیار مهم اینه که این ترشی ترجیحا یخچال نگه داری بشه جای گرم باشه زود تغییر رنگ میده . این ترشی خیلی زود میرسه همین که خنک شد قابل استفاده است اما خوب اگه بیشتر بمونه بهتره . جای سرکه سفید سرکه قرمز هم می تونین استفاده کنین .😊 پ.ن : دوستان گلم آب جوشیده خنک اصلا باعث کپکی نمیشه آب عادی باعث کپک میشه . این به خاطر این هست که خیلی ترش و تند نشه اگر دوست ندارین کامل سرکه بریزین . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
واما دستور: تخم مرغ ۳ عدد (همدمای محیط) آرد کیک پزی ۲ لیوان یا پیمانه بیکینگ پودر ۲ ق چ اندازه گیری پودر هل ۱/۲ق چ وانیل ۱/۴ ق چ شیره ۲/۳ لیوان (شیره انگور،شیره توت ویاشیره خرما) من سه شیره ریختم وشیرینی کیک کامل بود اگر شیره انگور تنها ریختین ممکنه کیک کم شیرین بشه می تونید حدود ۱/۳ لیوان شکر به دستوراضافه کنید با تخم مرغ هم بزنید،البته درصورت دلخواه،با شیره خرما تنها هم شیرینی کیک کامل هست چون شیره خرما شیرینه، روغن مایع ۱/۲ لیوان شیر گرم ۱/۲ لیوان گلاب ۱/۴ لیوان خرما ۱/۲ لیوان(خرماها را هسته وپوست گرفته و تکه تکه کنید) کشمش ۲/۳ لیوان(با کمی ارد مخلوط کنید وارد اضافه آن را بگیرید) گردو به دلخواه مقداری 👈 آرد+بیکینگ پودر+پودرهل را الک کنید و کنار بگذارید، درون ظرفی دیگر تخم مرغ ها بعلاوه وانیل را حدود ۵ دقیقه بزنید تا کرم رنگ وکشدار شود،سپس شیره را بیفزایید دو دقیقه دیگر هم بزنید، شیر وگلاب ۱دقیقه هم زده سپس روغن چند ثانیه خرما در حد مخلوط شدن درنهایت مخلوط مواد آردی کم کم اضافه شود وبا لیسک یکدست کنید دراین مرحله کشمش وگردو را مخلوط کنید قالب سایز ۲۲ چرب واردپاشی شده ویا قالب اگر ساده بود کاغذ روغنی انداخته (بهتره میان تهی باشد) مایه کیک را درون قالب ریخته وصاف کنید در فر از ۲۰دقیقه قبل گرم ۱۷۰ درجه حدود ۴۵ دقیقه پخت کیک چک شود شاید کمی بیشتر زمان ببرد😊 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
برای ۴ الی ۵ نفر: -کلم پیچ: ۱ عدد بزرگ (با ۳-۴ لیوان آب و ۲ قاشق آبلیمو باید بپزه) روغن (برای سرخ کردن): ۴ قاشق غذا‌خوری -پیاز: ۲ عدد -گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم -زرد‌چوبه، پودر‌سیر: ۱ قاشق چای‌خوری -فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری -نمک: به اندازه (همیشه تست کنید که بی نمک یا شور نشه) -سبزی معطر تازه: مرزه، ترخون، تره، گشنیز، ریحون، نعنا(نعنا نصف بقیه) از همه سبزی ها به یک اندازه، فقط نعنا نصف بقیه باشه، و وزن کل سبزی: ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم باشه -لپه (یا لوبیا سفید یا باقالی یا هیچ‌کدوم): ۵ قاشق غذاخوری (قبل از اضافه شدن، ۱ ساعت پخته شود) -سبزی معطر خشک: نعنا، ترخون، جعفری و ریحون (من اینارو داشتم، میتونید جای ریحون مرزه بریزید): از هر کدوم یک قاشق غذاخوری پُر. -برنج خام شسته شده: ۳ پیمانه (۶۰۰ گرم) -روغن (یا روغن زیتون- برای آخر کار: ۴ قاشق غذاخوری) برگ های کلم پخته شده رو از قسمت رگ، به آرومی جدا کنید (آموزش در هایلایت دلمه‌کلم)، و دلمه ها رو بپیچید -رب انار (ترش یا ملس یا شیرین- با توجه به علاقه خودتون): حدود ۱ لیوان. میشه از ترکیب سرکه سفید و شیره انگور هم استفاده کرد. رب انار رو لایه لایه اضافه کنید، بشقاب روی دلمه ها برای فرم گرفتن دلمه هست. -کره (یا هر مدل روغن) ۶۰ گرم - ۷ قاشق . ‌🔴⏰زمان پخت: پخت مواد دلمه: ۳۰ دقیقه پخت کلم: ۱ ساعت پخت اولیه دلمه(با بشقاب، رب انار و ۲ لیوان آب): ۴۰ دقیقه پخت دوم: (بعد از اضافه کردن رب انار): ۱ ساعت پخت سوم: (بعد از روغن، کره یا روغن حیوانی): ۱۰ دقیقه حرارت زمان پخت: کم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
به ازای هر نفر یک فنجان شیر یک قاشق چایخوری پر قهوه مخلوط کنید وبزارید رو گاز با شعله کم هم بزنید تا خوب مخلوط بشن به مرحله جوش که رسید واز کناره ها بالا اومد گاز رو خاموش کنید وبزارید یخچال تا سرد سرد بشه تو لیوان نوشیدنی چند اسکوپ بستنی شکلاتی یا وانیلی بریزید وشیر قهوه سرد بریزید روش هر کدوم یک قاشق خامه قنادی وکمی پودر کاکائو ویا سس شکلات روش بپاشید ونووووش جان کنید شیر قهوه باید بدون شکر باشه شیر قهوه سرد سرد باشه گرم باشه بستنی زود آب میشه خامه اختیاریه بریزید خیلی خوشمزه تره اگه در این وضعیت قهوه ندارید از کافی میکس ویا نسکافه استفاده کنید . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیب زمینے ها برش یک دست شوند بشورید و نمک بزنید و با سبزے هایے مث جعفرے، شوید، تره، گشنیز و نعنا میتونید فیڪس ڪنید و ته قابلمه بچینید. مدت زمان آماده سازے ۲۰ تا ۲۵ دقیقه با شعله ڪم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕊زندگی موسیقــی گنجشک هاست🕊 🕊زنــــدگی بــاغ تمـــاشای خداست زنـــدگی یعنـی🕊 🕊همین پـروازها صبــــح ها لبخنــدها آوازها🕊 سلام دوستان،صبح بخیر😍 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
💕 مواد لازم: 500 گرم فیله گوساله یا گوسفندی برای مزه دارکردن: 1لیوان شیر 1 عدد پیاز 1 عدد گوجه فرنگی 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن مایع 1قاشق غذاخوری سرکه 2 تا 3 حبه سیر 1قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی زیره و آویشن مقداری نمک و فلفل سیاه به میزان لازم روغن مایع برای سرخ کردن مواد لازم برای تزیین: چند تکه نان بربری 1 لیوان ماست جعفری خرد شده مواد لازم برای سس گوجه روی کباب: 2 تا 3 عدد گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری کره نمک و فلفل سیاه به میزان لازم طرز تهیه: 1.گوشت را به تکه های نازک، به اندازه کف دست ببرید. مواد سس جهت مزه دار کردن را آماده کنید. (یعنی پیاز، سیر و گوجه فرنگی را رنده کنید و همه مواد را همراه با سرکه، روغن مایع و رب گوجه فرنگی داخل شیر بریزید. نمک، فلفل، زیره و آویشن را نیز اضافه کنید). 2.گوشت را داخل این سس بخوابانید و چند ساعت داخل یخچال نگهدارید.سپس گوشت را از سس در بیاورید. در تابه روغن بریزید و گوشت را با کمی روغن سرخ کنید و نمک و فلفل به آن بزنید. گوشت را روی نان بگذارید. سپس سس گوجه فرنگی را آماده کنید. (یعنی در یک قابلمه گوجه فرنگی رنده شده، رب و کره را بریزید و چند دقیقه تفت دهید. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید). ابتدا روی گوشت ماست و بعد سس گوجه فرنگی بریزید و باجعفری خرد شده تزیین کرده و سرو کنید. نکته: معمولاً در ترکیه همراه با این غذا بلغور ساده نیز سرو می شود.این غذا سرشار از پروتئین و اهن هست ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
‍ ✅نان تافتون😋 ✍ مواد لازم: آرد نان ۳۵۰ گرم مایه خمیر فوری ۱ قاشق غ بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چ نمک ۱ قاشق چ ماست ۱۵۰ گرم پودر قند ۱/۲ و ۱ قاشق چ شیر ولرم ۱۵۰ میلی لیتر(۱۵۰ گرم) زردچوبه، زعفران، زیره در صورت تمایل 🥣طرز تهیه: آرد و مایه خمیر و پودر شکر را مخلوط کنید، سپس بیکینگ پودر و نمک را اضافه کنید. وسط مخلوط آرد گودی ایجاد کنید و ماست(خیلی سرد نباشد) و شیر زردچوبه یا زعفران را اضافه کنید، مواد را هم بزنید و وقتی خمیر جمع شد حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید. خمیر را در کاسه چرب شده بگذارید و رویش را بپوشانید و بگذارید ۴ ساعت استراحت کند. پس از استراحت هوای خمیر را با فشار دست خارج کنید و خمیر را ۸ قسمت کنید و هر قسمت رو به ضخامت حدود ۲ میلیمتر باز کنید و با هر وسلیه‌ای که دارید رویش سوراخ ایجاد کنید(چنگال یا شونه قنادی) و روی تابه چدنی یا ساج یا پشت سینی داغ شده بپزید. ✔️آرد نان رو می‌تونید از نان فانتزی ها یا لوازم قنادی ها تهیه کنید. ✔️من ۱۷۵ گرم آرد نان سفید و ۱۷۵ گرم آرد سبوس دار(سنگک) استفاده کردم. ✔️اگر خمیر سفت بود کمه شیر و اگر شل بود کمی آرد اضافه کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
عزیزان ترشی مخلوط هر کسی به روشی درست میکنه گل کلم یک عدد متوسط هویج نیم کیلو کرفس با ساقه یک عدد متوسط سیر دو بوته فلفل سبز تند ۲۵۰ گرم خیار یک کیلو خیار چنبر نیم کیلو خیار چنبر اختیاریه سبزی معطر نیم کیلو شامل جعفری،ریحان،نعنا،ترخون،شوید ،برگهای کرفس من گشنیژ نمیزنم منطقه هویج رو نمیپزیم خام میریزیم آگه میخواید ترشی خوشمزه وبدونه کپک زدگی داشته باشید باید نکات رو رعایت کنید نباید برای درست کردن ترشی ومربا عجله داشته باشید بگید زود جمع وجور کنیم وتموم بشیم مقدار گل کلم از همشون بیشتر باشه دوست دارید فلفل دلمه ای رنگی هم بریزید همه مواد رو خرد میکنید جز فلفل این رو بگم من وقتی مواد رو خرد میکنم من خیار و هرچه رو درسته میریزیم همه مواد رو حدود چند ساعتی تو آب ونمک میزارم بعد از طی این مدت آبکش میکنم یک آب سرد میکشم روش، وکنار میزارم تا آبش کاملا بره ، همه رو تو کاسه بزرگ میریزیم ومخلوط میکنم نمک رو اضافه میکنم ومیریزیم تو دبه یا شیشه هر کدوم رو که خواستید کمی تخم گشنيزوکلپر هم مابینش بریزید سرکه رو روش بریزید وبزارید جای خنک و دور از آفتاب عزیزان آگه دوست ندارید تو آب ونمک بزارید فقط بشورید به این نکته توجه کنید حتمااا موادتون خشک باشن وگرنه کپک میزنه یا رنگ موادتون سفید میشه از سرکه سفید انگور استفاده کردم اگه از سرکه قرمزاستفاده کنید تنده کمی آب جوش بهش اضافه کنید بارها گفتم از نمک ید دار استفاده نکنید سیر تون سبز رنگ میشه از نمک دریایی دونه درشت استفاده کنید آب ونمک باعث میشه گل کلم وسیر و موسیر سفید بمونه ترشی تا چند روز نزارید بهش هوا بخوره درش کیپ باشه بعد از دوسه روز نمکشو بچشید کم نمک بود نمک بزنید ترشی کم نمک رنگ موادش بخصوص سبزی میپره نور خورشید بهش نزنه ترجیحا جای تاریک باشه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم: سبزی آش: ۵۰۰ گرم رشته آش: ۴۰۰ گرم بلغور جو: ۳ قاشق غذاخوری بلغور گندم: ۳ قاشق غذاخوری آرد گندم: ۴ قاشق غذاخوری عدس: ۱/۳ پیمانه نخود: ۳/۴ پیمانه لوبیاچیتی: ۱ پیمانه پیاز متوسط: ۲ عدد سیر: ۲ گوله نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری نمک و روغن: به مقدار لازم ترکیب سبزی آش: جعفری، گشنیز، تره، سبزی سیر، اسفناج طرز تهیه: نخود، لوبیا و بلغورها را از روز قبل داخل آب قرار می دهیم. نخود، لوبیا و بلغورها را با مقداری آب، کامل می پزیم. عدس و سبزی آش را داخل ده لیوان آب ریخته، حدود یک ساعت تا پخت کامل عدس صبر می کنیم، حبوبات پخته شده را به همراه آردگندم که داخل یک و نیم لیوان آب رقیق شده به سبزی و عدس اضافه می کنیم هم می زنیم، بعد از جوش آمدن رشته را اضافه می کنیم. بعد از نیم ساعت جوشیدن آش، پیاز نگینی ریز شده را داخل روغن تفت می دهیم تا سبک شود، سیر رنده شده را اضافه می کنیم تا طلایی شود، نعناع، فلفل سیاه و زردچوبه را می ریزیم و تفت می دهیم و به داخل آش اضافه می کنیم. نکات: به دلیل داشتن آرد، رشته و بلغورها، برای سفت نشدن آش آب جوش اضافه کنید، ما برای این آش رشته حدود ۱۰ لیوان آب جوش بعد ریختن رشته داخل آش اضافه کردیم. حتما لوبیا و نخود قبل از ریختن داخل آش پخته باشه. مزه آش رشته به جا افتادن و آن هست. برای پخت این آش به غیر از پخت حبوبات دو ساعت زمان نیاز هست، در ریختن پیاز و سیر و نعناع خساست به خرج ندهید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پیراشکی 😍مواد خمیر پیراشکی: آرد: ۳.۵ تا ۴ پیمانه مایه خمیر: ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم: ۱/۲ پیمانه تخم مرغ: ۲ عدد کره آب شده: ۱/۳ پیمانه شکر: ۱/۲ پیمانه شیرداغ: ۱/۲ پیمانه وانیل: ۱/۳ قاشق چایخوری نمک: ۱/۳ قاشق چایخوری 😍مواد کرم پیراشکی: شیر: ۲.۵ پیمانه شکر: ۱ پیمانه زرده تخم مرغ: ۳ عدد نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری وانیل: ۱/۳ قاشق چایخوری نمک: ۱ پر (خیلی کم) طرز تهیه: ابتدا مایه خمیر و با آب ولرم مخلوط می کنیم و برای چند دقیقه کنار می گذاریم تا عمل بیاد. شیر داغ، شکر، کره آب شده، وانیل، نمک و یک پیمانه آرد و با هم مخلوط می کنیم، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه و هم می زنیم، همه مایه خمیر و مابقی آرد را کم کم اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا خمیر به دست نچسبه، کف ظرف را با کمی روغن چرب کرده، خمیر را داخل آن قرار می دهیم و روی خمیر را می پوشانیم و برای یک ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا خمیر ور بیاد. بعد از آماده شدن خمیر با کمی ورز دادن پف آن را می گیریم و خمیر را به ضخامت نیم سانتیمتر با وردنه پهن می کنیم و قالب می زنیم. خمیرهای قالب زده را برای ۱۵ دقیقه با روی پوشیده کنار می گذاریم. خمیرهای قالب زده را داخل روغن مایع با شعله ملایم سرخ می کنیم. برای تهیه کرم پیراشکی: شیر، شکر، زرده های تخم مرغ، نشاسته ذرت و نمک را با هم مخلوط می کنیم و تا زمان غلیظ شدن و گرفتن بوی خامی نشاسته روی شعله متوسط هم می زنیم و در انتها وانیل را اضافه می کنیم. پس از سرد شدن کرم و پیراشکی ها، کرم را داخل پیراشکی ها می ریزیم. نکات: برای عمل اومدن مایه خمیر حتما آب ولرم باشه. برای تهیه خمیر حتما آرد را کم کم اضافه کنید و ورز بدید و این کار و تا نچسبیدن به دست ادامه دهید تا خمیر یکدستی داشته باشید..ضخامت خمیر موقع قالب زدن، بین نیم تا یک سانتیمتر باشد. برای پف بهتر پیراشکی ها، حتما بعد قالب زدن خمیر، روی خمیرهای قالب زده رو بپوشانید و یک ربع کنار بزارید. شعله گاز موقع سرخ کردن پیراشکی ها کم باشه تا هم داخل پیراشکی ها بپزه و هم خوب پف کنه. در صورت بوی خامی دادن کرم پیراشکی مقدار شیر بیشتری بریزید. وانیل زمانی که کرم پیراشکی درست شد اضافه کنید چون در اثر حرارت دیدن باعث تلخی کرم می شود. نشاسته ذرت سفید رنگ و آرد ذرت زرد رنگ می باشد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قندهای رنگی مواد لازم رنگ خوراکی به مقدار لازم تخم مرغ (سفیده) زده شده ۴ قاشق چای خوری شکر ۲ فنجان طرز تهیه ۱- نصف فنجون شکر رو داخل ظرفی بریزین .. و مقدار کمی رنگ خوراکی بهش اضافه کنین ۲- و به هم بزنین تا رنگ مورد نظرتون به دست بیاد .. ۳- یک قاشق چایخوری سفیده تخم مرغ زده شده رو به کاسه اضافه کنین و بهم بزنین تا موادمون شکل ماسه خیس بشه ..دقت کنین اگه زیاد سفیده تخم مرغ اضافه کنین نتیجه مورد نظر به دست نمیاد . ۴- موادمون که شبیه ماسه خیس هست رو روی سطح صافی پهن میکنیم و با کمک دست و وردنه اون رو صاف میکنیم ۵- من از سه رنگ روی هم استفاده کردم و در آخر خیلی با دقت و با حوصله قالب میزنیم.من با کمک چاقو اونها رو به شکل مربع برش زدم. ۶- در نهایت قند ها رو باید ده دقیقه داخل فر قرار بدیم تا قندها سفت بشه من روی بخاری با شعله کم قرار دادم تا قندها سفت شدن . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃 🎥 💢✍ کامل با تمام نکات ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😋😍☝️ دیزاین با شکلات آب شده ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛