#شربت_زعفران
صبر، كليد رسيدن است و كاميابی سرانجام كسی است كه شکیبایی میورزد. امام علی (ع) (بحارالانوار)
سلام یکی از شربت های خوشمزه و سنتی 😍😊، که باعث رفع عطش ، رفع استرس میشه نشاط آور و.... کلی فواید 🤗
درست کردنش هم که خیلی راحته و ماشاا... همه واردند 😊 برای دوستان که تازه می خوان آشپزی کنند .
آب ۴ لیوان
شکر ۴ لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران به میزان لازم
میزان آب و شکر برابر هم هستش .
زعفران رو سابیدم و داخلش یخ انداختم .
آب و شکر رو روی حرارت ملایم قرار دادم و هم زدم تا شکر حل بشه و بعد گذاشتم بمونه تا به قوام بیاد ، آخر کار زعفران و گلاب رو ریختم .
تایم حدودا ۲۰ دقیقه ولی بازم چک کنید .
حجم آب و شکرتون بیشتر باشه تایم هم بیشتر میشه .
شربت که خنک شد داخل شیشه درب دار ریختم و محیط خنک قرار دادم .
اگر حرارتتون زیاد باشه شربتتون شکرک می زنه ، این شربت نیازی به آب لیمو یا جوهر لیمو هم نداره.
می تونید با خاکشیر ، تخم شربتی و تخم ریحان هم این شربت رو میل کنید . از قبلش خاکشیر رو بشورید که تمیز بشه و همچنین تخم شربتی و تخم ریحان رو خیس کنید لعاب بندازه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_شیره_انگور
اندازه هر کس به اندازه همت اوست. امام علی (ع) (نهج البلاغه)
سلام مهربونا و همراهان عزیز 🌹
کیک بدون شکر و با شیره انگور ، چه برای کسانی که منع مصرف شکر دارند و چه برای کسانی که حتی منع مصرف ندارند عالی و خوشمزه و بافت خوبی داره 😍🤗
تخم مرغ ۳ عدد
شیره انگور ۲۰۰ گرم (سه چهارم لیوان)
شیر ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان)
روغن مایع ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
آرد سفید ۲۲۵ گرم (یک و نیم لیوان)
وانیل ۱/۴ ق چ
بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)
تخم مرغ و وانیل رو با همزن ۳ ، ۴ دقیقه خوب زدم . شیره انگور و شیر و روغن مایع رو ریختم و کمی مخلوط کردم .
آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کردم و۳ بار الک کردم. مواد آردی رو کم کم داخلش ریختم و مخلوط کردم .
قالب به قطر ۱۸ سانت رو کفش کاغذ روغنی انداختم و مایه کیک رو ریختم . فر رو از یک ربع قبل گرم کردم و داخل فر ۱۷۰ درجه ، طبقه وسط ، حدودا ۴۵ تا ۵۰ دقیقه قرار دادم . دمای فرها فرق داره حتما چک کنید . بعد از اینکه کمی از دما افتاد از قالب خارج کردم و روی توری قرار دادم تا خنک بشه و در اخر روش شابلون گداشتم و با پودر قند روش طرح زدم .
پ.ن : جای شیره انگور می تونید ، شیره توت و یا خرما حتی استفاده کنید . جای شیره انگورمی تونید شکر یا شکر قهوه ای هم استفاده کنید .
میزان شیرینی نرمال و به نظدم خوب هست اگرپر شیرین دوست دارید تا یک لیوان می تونید شیره انگور بریزید .
بدون فر به راحتی می تونید داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز درست کنید .در مورد دستگاه های دیگه اطلاع ندارم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شارلوت_آناناس
گنج های روزی در گشاده رویی است . امام علی (ع) (کافی)
سلام مهربونا ، دسر شارلوت از دسرهایی هست که با هر طعم و میوه ای می تونید درست کنید😍 ، به هر شکل و با طعم میوه ای و شکلاتی و ....
کیک رولتی ۲ تا ۳ بسته
پودر ژله آناناس ۲ بسته
خامه صبحانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم (۲ تا ۳ ق غ)
بستنی وانیلی ۱ عدد لیوانی ( ۲ تا ۳ ق غ)
کمپوت آناناس به میزان لازم
بسته پودر ژله آناناس رو با یک و نیم لیوان آب جوش مخلوط کردم و روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) قرار دادم و خوب هم زدم تا ذراتش حل بشه . آب زیاد نریزین می خوایم سفت بشه و دسرمون شل نباشه .
بعد کنار گذاشتم توی محیط که خنک بشه .
بستنی رو که کمی توی محیط مونده بود بهش اضافه کردم و خوب هم زدم و بعد خامه رو ریختم و خوب هم زدم . گذاشتم یخچال نیم بند بشه و بعد کمپوت آناناس رو نگینی خرد کردم و داخلش ریختم و مخلوط کردم .
توی ظرفم سلفون کشیدم ، دو ، سه لا بکشین که یه وقت پاره نشه .
من از این رول کیک ها که توی سوپر مارکت ها هستش استفاده کردم و با چاقو اره ای حدود یک سانت یک سانت برش دادم .
کف طرفم این کیک های رولتی رو چیدم و بعد دیواره هاش ، جاهایی هم که خالی مونده بود رو با خرده های این رول کیک ها پر کردم . سعی کنین زیاد خالی نمونه تا نشت نداشته باشه .
بعد موادم رو که یخچال گذاشته بودم بیرون اوردم و داخل ظرفم ریختم . دلیل اینکه میزاریم نیم بند بشه به خاطر اینکه نشت نکنه . اگه از کیک هاتون مونده بود و دسرتون رو ریختین خالی موند اون ها رو دورش رو با چاقو ببرین و نیم سانت از ارتفاع بزارین بمونه .
دوباره روی اون از کیک های رولتی چیدم . (اگر دسرتون کمی شله بزارید یخچال کمی سفت بشه و بعد از کیک های رولتی روش بچینید.
دوباره یخچال ۳ الی ۴ ساعت گذاشتم بمونه و بعد از این یه دیس روش گداشتم و برگردوندم . با آناناس و خامه فرم گرفته تزیین کردم . دور تا دورش رو هم با خامه فرم گرفته با ماسوره شکوفه زدم . ماسوره من شماره ۱۳۲ هستش.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_پنبه_ای
كسی كه بینش و عقلش كاملترین چیزش نباشد هلاكتش آسانترین چیزش است. امام سجاد (ع) (بحارالانوار)
نونی بسیار نرم و لطیف و پنبه ای . همون طور که از اسمش معلومه و برای صبحونه و عصرونه عالی عالی 🤗 .
.
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۶۰ گرم (۴ ق غ)
پودر خمیر مایه ۶ گرم (۱ ق م سرپر یا ۲ ق چ)
خامه صبحانه ۷۵ گرم (۲ ق غ)
کره آب شده ۸۰ گرم
شیر ولرم ۸۰ میلی (یک سوم لیوان)
آرد نون فانتزی یا آرد سفید قنادی تقریبا ۳۰۰ تا ۳۷۵ گرم (حدودا ۲ تا ۲ و نیم لیوان)
نمک نصف ق چ
داخل شیر ولرم یک قاشق چایخوری شکر ریختم و مخلوط کردم و بعد پودر خمیر مایه رو بهش اضافه کردم و در ظرف رو قرار دادم تا ده دقیقه تا به عمل بیاد .
داخل ظرف بزرگتری یه تخم مرغ رو کمی با چنگال زدم ، کره آب شده ، شکر ، خامه ، نمک رو اضافه کردم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم و مخلوط کردم . آرد رو الک کردم و داخلش ریختم . میزان آرد خیلی تقریبی هست کم کم ریختم و شروع کردم خمیر رو به ورز دادن . آرد تا جایی که خمیر به دست نچسبه . این جا خیلی مهمه وقتی ارد زیادی اضاقه بشه لطافت نون رو می گیره نون رو سنگین می کنه و سفت میشه و حتی نونتون زود بیات میشه .
ده دقیقه ورز بخوره یا یکی دو دقیقه ورز بدین و ۱۰۰ بار روی صفحه کار بکوبین .
داخل ظرف تمیز که خیلی کوچولو کف و دیواره اش چرب کردم قرار دادم . روش رو خوب پوشوندم و توی محیط نسبتا گرم قرار دادم (قبلا هم بارها گفتم که می تونبن فر رو روشن کنین دو سه دقیقه بعد خاموش کنین داخلش که گرم هست ظرف حاوی خمیر رو بزارین برای استراحت) تا حدودا یه ساعت استراحت داشته باشه .
بعد استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم .
طرح دادن و پیچیدنش دل به خواهی هست من شش تا چونه کردم و به این روش توی ظرفم چیدم .
دوباره روش پارچه تمیز انداختم و حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه استراحت دوم داشته باشم .
توی این مدت فر رو روشن کردم .
برای رومال هم یه زرده تخم مرغ و یه کم خامه و و زعفران غلیظ رو با هم مخلوط و با قلمو رومال زدم .
توی فر ۱۹۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دادم .
یه ظرف حاوی آب هم در فر قرار دادم تا رطوبت ایجاد بشه و به نرمی و لطافت کمک کنه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پای_سیب_زمینی
سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشیمان نگردد ، ۱)اجتناب از عجله ۲)مشورت کردن ۳)توکل بر خدا هنگام تصمیم گیری . امام جواد (ع) (مسند امام جواد)
سلام از غذاهای خوشمزه و دوست داشتنی ، همون طور که در دستور و در کلیپ اشاره کردم کلیه مواد داخلی این پای دل به خواهی هست و می تونید سبزیجات و صیفی جات دل خواه خودتون رو هم بریزید .
برای ۳ الی ۴ نفر
سیب زمینی ۵ تا ۶ عدد
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
فلفل دلمه ای نصف عدد
نخودفرنگی ۲ تا ۳ ق غ
کره ۳۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر و آوییشن به میزان لازم
پیازچه خرد شده ۲ ق غ
جعفری خرد شده ۲ ق غ
پنیر پیتزا به میزان لارم
سیب زمینی رو آبپز کردم و پوستش رو گرفتم و رنده و له کردم . کره و پیازچه خرد شده ، نمک و فلفل و زردچوبه ریختم .
مرغ رو با یه پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه پختم و بعد از پخت ریش ریش کردم .
یک عدد پیاز رو خرد کردم و تفت دادم . مرغ ریش ریش شده رو اضافه وررم . فلفل دلمه ای خرد شده ، نخود فرنگی ، جعفری خرد شده و به همراه نمک و فلفل و پودر سیر و زردچوبه و آویشن اضافه کردم و کمی تفت دادم و از حرارت برداشتم .
می تونید جای مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده کنید ، سبزیجات و ادویه جات کاملا بسته به سلیقه و ذایقه شما داره هر چی دوست داشتید می تونید بریزید یا نریزید .
من از قالب کمربندی به قطر ۱۸ سامت استفاده کردم . قالب کمربندی یا قالب تارت و پای که کف جدا بشه خیلی مناسب تره، اما اگر هم ندارید موردی نداره می تونید در یه ظرف نشکن و یا قابلیت حرارت دیدن هم استفاده کنید .
از مواد پوره سیب زمینی مقداریش رو کف و دیواره های قالب رو باهاش پوشوندم ، کمی پنیر پیتزا کفش ریختم ، مواد میانی رو اضافهکردم و روش پنیر پیتزا ریختم . مابقی مواد پوره سیب زمینی رو هم با کمی پنیر پیتزا مخلوط کردم و روش رو باهاش پوشوندم و کمی هم روش دوباره پنیر پیتزا ریختم .
داخل فر ۱۸۰ درجه ، حدودا ۲۵ دقیقه قرار دادم .و با سس گوجه و جعفری تزیین کردم .
بدون فر هم می تونید داخل تابه روی گاز درست کنید .
میزان پنیر پیتزا هم دست خودتونه من کمتر تقریبا استفاده کردم می تونید بیشتر هم بریزید و حتی کل مواد میانی داخلش پنیر پیتزا بریزید که حسابی لایه ها بچسبه و خوشمزه تر بشه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_پریتزل
ياد خدا عقل را آرامش مى دهد، دل را روشن مى كند و رحمت او را فرود مى آورد. امام علی (ع) (غررالحکم)
نان پریتزل (pretzel) ، یک نان آلمانی هستش که محبوبیت زیادی داره 😊🤗. ظاهر این نون گره ای هست و پوسته قهوه ای رنگ و نسبتا سفت داره در حالی که داخلش و وسطش کاملا نرمه .
این نون در هر ناحیه متفاوته ، در واقع این نون هم می تونه شیرین و هم شور تهیه بشه .
آب ولرم ۲۵۰ گرم (یک لیوان)
شکر ۱ ق م
نمک ۱ ق چ
روغن ۲ ق غ
پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ ق م)
آرد سفید یا آرد نان فانتزی حدودا ۳۲۰ تا ۳۵۰ گرم ( حدودا بین دو لیوان تا دو و نیم لیوان)
آب یک و نیم لیتر
جوش شیرین ۲ تا ۳ ق غ
میزان شکر و شیرینی بسته به سلیقه تون داره . من داخلش شکر استفاده نکردم . دوست داشتید می تونید این نون رو شیرین درست کنید .
داخل آب ولرم ۱ ق م شکر به خاطر بهتر عمل اومدن خمیر مایه ریختم و مخلوط کردم و بعدخمیر مایه رو اضافه کردم و در ظرف رو قرار دادم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و عمل بیاد و بعد روغن رو اضافه کردم . آرد الک شده رو کم کم داخلش ریختم و خمیر رو ده دقیقه ورز دادم . از دستگاه خمیرزن هم میشه استفاده کرد . به میزان آرد مثل همیشه توجه کنید که ارد زیادی کیفیت رو خراب می کنه .
خمیر رو داخل ظرفی که کمی چرب کردم قرار دادم و روش رو پوشوندم یک ساعتی استراحت داشته باشه و بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم . اندازه و سایز دست خودتونه من ۶ قسمت تقسیم کردم . هر قسمت ۸۰ گرمی ، می تونید کوچیکتر هپ درست کنید . هر کدوم رو به درازا و لوله ای در آوردم کمی هم باریک تر بشه چه بهتر و بعد مطابق فیلم پیچیدم .
داخل قابلمه ای آب ریختم و جوش که اومد ، جوش شیرین رو ریختم . هر خمیر رو دونه دونه که پیچیده بودم به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه داخل آب جوش انداختم و بعد برداشتم و آبش کمی گرفته بشه و بعد داخل سینی (سینی حتما خوب چرب بشه و اگر کاغذ روغنی هم انداختید کاغذ روغنی هم چرب بشه ) چیدم .
برای رومال یک عدد زرده تخم مرغ رو همراه یکی دو قاشق کره آب شده ترکیب کردم و رومال زدم . روی این نون هم میشه نمک دونه درشت و کنجد و ... ریخت . که من تخم خرفه ریختم .
فر هم که از یک ربع قبل گرم کردم ، سینی رو در طبقه وسط ، دمای ۱۹۰ درجه ، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم . ظرف حاوی آب هم داخل فر قرار دادم . آخر هم یکی دو دقیقه گریل حرارت بالا رو هم روشن کردم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛