#سوپ_جو
🍲🌾🍗🍋🍅
مواد لازم:
جو پوست ڪنده: ۱ پیمانه
مرغ: ۱/۲ یک سینه
پیاز: ۳ عدد
هویج: ۲ عدد
لیموترش: ۱ عدد
جعفرے تازه: ۴ قاشق غذاخوری
آردگندم: ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگے: ۲ قاشق غذاخوری
عصاره مرغ: ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
جو پوست ڪنده را از روز قبل داخل آب سرد خیس مے ڪنیم.
هوےج و پیاز ها را بصورت نگینے ریز مے ڪنیم.
سینه مرغ را همراه با یک پیاز ریز شده و ڪمے روغن تفت مے دهیم، پس از تغییر رنگ مرغ، هویج ریز شده را اضافه و تفت مے دهیم، جو را به همراه مقدارے آب ریخته و با شعله ملایم غذا را مے پزیم، پس از حدود دو ساعت و پخته شدن مرغ ها، آنها را درآورده و ریش ریش مے ڪنیم و داخل سوپ مے ریزیم.
دو عدد پیاز ریز شده را داخل روغن سرخ مے ڪنیم، پس از ڪمے طلایے شدن پیاز ها، رب گوجه فرنگے، زردچوبه، فلفل سیاه، آرد و عصاره مرغ را ریخته، تفت داده و هم مے زنیم و داخل سوپ مے ریزیم.
پس از جا افتادن سوپ، نمک، آبلیموترش و جعفرے ریزشده را ریخته و هم مے زنیم.
نوش جان 😄😍
نڪات:
جو را از روز قبل داخل آب سرد ریخته و آب آن را چند بار عوض ڪنید تا مدت زمان پخت جو ڪمتر شود
به جاے جو پوست ڪنده مے توانید از جو پرک استفاده ڪنید ڪه نیاز به خیس ڪردن ندارد.
هوےج را بصورت نگینے درشت ریز ڪنید تا وا نرود.
برای غلظت سوپ مے توانید در ابتدا یک مشت رشته سوپے به آن اضافه ڪنید.
در صورت نداشتن جعفرے تازه از جعفرے خشک استفاده ڪنید.
میزان غلظت سوپ بستگے به ذائقه شما داره و مے توانید با آب جوش آن را تنظیم ڪنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#گوشفیل
مواد لازم:
زرده ے تخم مرغ...... دوعدد
شیر...... نصف لیوان دسته دار فرانسوے یا نصف پ
بڪینگ پودر.....ےڪ ق مرباخورے ڪاملا سرصاف
#شربت_بار یا عسل.......ےڪ ق غ
روغن مایع........ےڪ ق غ
ارد سفید....... به میزان لازم
اول زرده و شربت بار و روغن رو باهم مخلوط ڪنید
شیر رو بهش اضافه و مخلوط ڪنید
یک پ ارد رو با بڪینگ پودر مخلوط ڪنید و بهش اضافه و خوب مخلوط ڪنید
حالا هر بار یک قاشق ارد بهش اضافه ڪنید مخلوط ڪنید ، وقتے ک خمیر شڪل گرفت،روی میز آرد بپاشید و خمیر رو ورز بدید، تا زمانے زیرش آرد بپاشید و ورز بدین ک خمیر بدستتون و به میز نچسبه مواظب باشید آرد زیادے به خوردش ندین چون باعث سفت شدن گوشفیل میشه
حالا یک خمیر تقریبا سفت داریم و میزاریمش تو یه نایلون و دو ساعت استراحت میدیم
بعداز دوساعت میبینید ک خمیرحسابے نرم و لطیف شده
از خمیر گلوله ڪوچک اندازه گردو بردارید و با وردنه مطابق فیل بازش ڪنید ،تا اونحا ڪه میتونید نازک باشه سپس مطابق فیلم وسطشو جمع ڪنید و برش بدین و در روغن داغ بندازید،
درتابه باید حدود یک بند انگشت روغن بریزید ،گوشفےل باید در روغن شناور باشه و بزارید روغن با حرارت متوسط داغ بشه و گوشفیل رو در روغن داغ بندازید
یک طرف ک سرخ شد برگردونید تا طرف دیگش سرخ بشه
سپس سے چهل ثانیه در شربت ولرم بذارید بعدش درصافے بزارید شربت اضافیش بره
من براے شربت این گوشفیل گلوڪز نریختم و بجاش عسل ریختم و همونطور ڪه میبینید گوشفیلا خیلے براق شدن
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ڪوفته برنجی
مواد لازم :👇
پیاز متوسط رنده شده ۱ عدد
گوشت چرخ ڪرده ۵۰۰ گرم
لپه پخته شده ۱ پیمانه
برنج ڪمے زنده ۱/۵ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
شوید ۴ قاشق غذاخورے
مرزه ۴ قاشق غذاخورے
ترخون ۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱/۵ چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
براے سس :
پیاز بزرگ نگینے خرد شده ۱ عدد
رب گوجه فرنگے ۳ ق غ
نمک و فلفل به میزان لازم
آب ۵ لیوان
دستور تهیه :👇
پیاز رو رنده میڪنیم و گوشت چرخ ڪرده رو به پیاز اضافه میڪنیم ،برنج و لپه و سبزے ها، نمک و فلفل و زردچوبه به علاوه تخم مرغ ها اضافه میڪنیم
و حسابیییے یعنے حسابے ها ورز میدیم، بعد از ورز دادن حسابے یه ڪاسه آب میزاریم ڪنار دستمون و توپ هاے یه اندازه برمیداریم و اگر خواستیم میتونیم
داخلش آلو و زرشک قرار بدیم.
.
برای تهیه سس :
پیاز بزرگ رو نگینے خرد میڪنیم وقتے ڪمے طلایے شد زردچوبه رو اضافه میڪنیم و بعد از ڪمے تفت رب گوجه فرنگے و نمک و فلفل رو اضافه ڪرده و تفت میدیم و به اندازه ۴ تا ۵ لیوان آب میریزیم مقدار آب هم باید در حدے باشه ڪه روے ڪوفته ها رو بگیره.
بعد از اینڪه آب جوش اومد میتونیم ڪوفته ها رو داخل سس بزاریم و بعد از اون زیر گاز رو ڪم میڪنیم و میزاریم
در حدود ۱ ساعت بپزد.
میتونےن ڪوفته ها رو قبل از انداختن داخل سس حدود نیم ساعت داخل
یخچال قرار دهید. .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
قيمه بادمجون🍲🍆
مواد لازم
پياز ١عدد
بادمجون ٦ عدد
آب ٦ ليوان
لپه ريز ١٥٠ گرم
رب ١ و نيم قاشق غ خ
گوشت گوسفندي ٣٥٠ گرم
فلفل سياه ١ قاشق چ خ
زرد چوبه ١ قاشق چ خ
نمك ١ قاشق مربا خوري
ليمو عماني ٢ عدد
زعفرون دم كرده ٣ قاشق غ خ
دارچين ١ قاشق چ خ .
.
اول بايد بگم لپه رو ١٢ ساعت خيس كردم,پياز و تفت بدين گوشت رو اضافه كنيد بعد از تغيير رنگ ادويه خا رو اضافه كنيد ،بعد لپه خيس خورده رو با آب گرم بجوشونيد ( ٥ الي ٧ دقيقه ) بعد با آب گرم ابكش كنيد،لپه رو اضافه كنيد تفت بدين بعد رب رو تفت بدين آب رو اضافه كنيد حرارت رو سوزني كنيد تا لپه پخت نمك رو اضافه كنيد بعد ليمو عماني رو ٢٠ دقيقه با آب گرم خيس بدين اون رو هم اضافه كنيددر ظرف و بزاريد خورش جا افتاد زعفرون و دارچين اضافه كنيد،بعد بادمجون ٢ ساعت تو نمك بخوابونيد با دستمال خشكش كنيد سرخش كنيد به خورش اضافه كنيد ،١٠ دقيقه با خورش قل بزنه و آماده است😉👌
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نان پنجره اے
نشاسته گل ۷۵ گرم
گلاب ۳ تا ۴ قاشق سوپ خوری
تخم مرغ ۵ عدد
آرد برنج الک شده ۲ قاشق سوپ خوری
آرد سفید قنادے (الڪ شده) ۷۵ گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ ڪردن) به مقدار لازم
پودر قند ۱۰۰ گرم
پودر هل ۱/۴ قاشق چاے خوری
پودر پسته به دلخواه براے تزئین
اول نشاسته و گلاب را در ظرفے بریزید و هم بزنید تا به صورت خمیر در بیاید، اما زیاد شل نشود.
بعد تخم مرغ را به آن بیافزایید و با همزن دستے هم بزنید تا یڪدست شود.
حالا آرد برنج و آرد نول را در ظرفے مخلوط و دوبار الک ڪنید سپس آن را به مخلوط بالا بیافزایید و با لیسک هم بزنید. اگر خمیر سفت بود چند قاشق شیر اضافه ڪنین خمیر را از صافے رد ڪنید
تا گلوله در مواد باقے نماند و بگذارید به مدت یک ساعت در دماے محیط بماند تا استراحت ڪند.
حالا مقدار زیادے روغن در قابلمه اے ڪوچک بریزید و روي حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود سپس قالب مخصوص نان پنجره اے را در آن فرو ڪنید. زمانے ڪه قالب داغ شد، قالب را از روغن خارج ڪرده، در مایه فرو ببرید (تا حدي ڪه مایه تا لبه قالب را بگیرد) سپس بلافاصله داخل روغن داغ فرو ڪنید و آن را تڪان دهید تا از قالب جدا شود.
هر از گاهے مواد را هم بزنید تا ته نشین نشود و یڪدست باقے بماند پس از اینڪه هر دو طرف نان ها طلایے رنگ شدند، آن ها را از روغن بیرون آورید، روي حوله ڪاغذے قرار دهید تا روغن اضافے آن ها گرفته شده و ڪاملاً سرد شود.
نان ها را در ظرف مورد نظر بچینید. پودر قند، هل و پودر پسته را در ظرفے بریزید و هم بزنید تا ڪاملاً با یڪدیگر مخلوط شوند سپس آن را روے نان ها بپاشید و سرو ڪنید.
ےا اگر دوست داشتین شهد یا شربت شیرین حاضر ڪنین و جاے پودر قند در حد چند ثانیه نان پنجره اے هارو بزنین تو شهد دربیارین
نڪته : اگر گرم شدن قالب بیش از حد باشد، مایه بلافاصله از قالب جدا مے شود و اگر ڪمتر از حد لازم گرم شود، مایه به قالب نمے چسبد.
نشاسته این شیرینے، حتماً باید نشاسته گل باشد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خاگینه_گل
آرد 2 تا 2/5 پیمانه
بسته به درشتے تخم مرغ ممڪن است میزان آرد متغیر باشه(من 2/5 پیمانه آرد مصرف ڪردم)
بیڪینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
ماست 1/2 پیمانه
روغن مایع 1/2 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ 1 عدد
پودر پسته براے تزئین
مواد شهد:
آب 1/5 پیمانه
شڪر 1/5 پیمانه
زعفران سائیده مقداری
گلابت 1 تا 2قاشق غذاخوری
جوهر لیمو 1/4 قاشق چایخوری(ےا آبلیمو 1 قاشق غذاخوری)
همه مواد را مخلوط و روے حرارت ملایم بگذارید ابتدا ڪمے هم بزنید تا شڪر حل شود و بعد دیگر هم نزنید تا جوشبیاید و با حرارت ملایم ڪمے قوام پیدا ڪند.
بعد حرارت را خاموش ڪنید تا شهد ولرم شود.
برای خاگینه شعد باید ڪمے قوام پیدا ڪنه ولے لازم نیست غلیظ بشه....ڪمی از شهد سرد رو بین دو انگشت بگیرید باید ڪمے چسبنده باشه،در این حد ڪافیه.
تخم مرغها+وانیل را با همزن دستے مخلوط ڪنید تا یڪدست شوند.
روغن مایع و ماست را هم اضافه و هم بزنید.
آرد+بیڪینگ پودر را با هم مخلوط و 3 بار الک ڪنید و به متیه تخم مرغ ڪم ڪم اضافه ڪنید تا خمیر جمع شود.
سپس خمیر را ڪمے ورز دهید تا یڪدست شود.
خمےر در نهایت به دست نمیچسبد.
خمےر را در نایلون قرار بدید و 30 دقیقه در محیط آشپزخانه استراحت دهید.
سپس هر بار مقدارے از خمیر را بین دو نایلون باز ڪنید به ضخامت 3 میلے و با دو ڪاتر گرد ڪاتر بزنید و با ڪارد ابتدا برش+داده و 4 برش بدهید و بعد برش×بزنید تا 8 گلبرگ ایجاد شود.
بعد هر دو دایره ڪوچک و بزرگ را با ڪمے سفیده تخم مرغ به هم بچسبانید.
همه خمیر را به همین ترتیب آماده ڪنید(حتما روے خمیر را بپوشانید تا خشک نشود)
سپس گلهاے آماده را در روغن داغ شناور با حرارت ملایم سرخ ڪنید تا پف ڪرده و مغز پخت شوند.
در صافے بگذارید تا روغن اضافے آنها خارج شود و بعد در شهد ولرم بیندازید.
اگه دوست دارید شیرین بشه باید تایم بیشترے توے شهد نگه دارید ولے من چون طرفدار چیزاے ڪم شیرین هستم بعد از یک دقیقه از شهد در آوردم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فرنی_سه_رنگ
شیر 2 لیوان
آرد برنج 2 قاشق سوپخورے پُر
شڪر 4 قاشق غذاخوری(بنا به ذائقه خودتون میشه شڪر رو بیشتر ریخت)
گلاب 4 قاشق سوپخوری
خامه صبحانه2 قاشق مرباخوری(به دلخواه،میتونےد به جاے خامه مقدارے ڪره اضافه ڪنید ولے به نظرم با خامه طعمش خیلے خوشمزه تره)
شےر سرد را در شیر جوش بریزید و آرد برنج را روے آن الک ڪنید و با همزن دستے خوب هم بزنید تا آرد برنج در شیر حل بشه و هیچ گوله اے از آرد باقے نمونه.
بعد شڪر را هم اضافه ڪنید.
شےر جوش را روے حرارت ملایم قرار بدید و مدام هم بزنید.
حرارت حتما ملایم باشه تا آرد برنج در شیر خوب پخته بشه و مزه خامے نداشته باشه.
حتما مدام هم بزنید وگرنه آرد برنج سریع تهنشین میشه و در شیر تڪه تڪه میشه و فرنے شما یڪدست نمیشه.
وقتی غلظت فرنے به حد دلخواهتون رسید نوبت اضافه ڪردن گلاب هست،گلاب رو هم اضافه و دوباره روے حرارت هم بزنید .
در آخر به دلخواه میتونید ڪمے خامه صبحانه اضافه ڪنید تا فرنے شما ڪِرِمے و خوش طعم تر بشه.
فرنی را از روے حرارت بردارید و بلافاصله سه قسمت ڪنید.
ےڪ قسمت آنرا ساده بگذارید .
به قسمت دوم مقدارے پودر ڪاڪائو حل شده در آب جوش اضافه ڪنید(من 1 قاشق سوپخورے پودر ڪاڪائو را در ڪمے آب جوش حل ڪردم )
به ظرف سوم مقدارے زعفران دمڪرده غلیظ اضافه ڪنید.
ترتےب ریختن فرنے ها به سلیقه خودتون بستگے داره.
من ابتدا مقدارے فرنے سفید ڪف ظرفها ریختم و صبر ڪردم تا رویه ببنده...
در این فاصله هر از گاهے مواد فرنے زعفرانے و شڪلاتے را هم بزنید تا رویه نبنده.
و بعد از اینڪه فرتے سفید رویه بست،فرنی شڪلاتے و در پایان فرنے زعفرانے در ظرفها ریختم...
روی فرنے رو به دلخواه تزئین و سرو ڪنید.
اگه فرنے زیاد از حد غلیظ بشه یا بدون پوشش مدت زیادے در محیط بمونه ممڪنه رویه اون ترک برداره.
با این مقدار حدود 5 تا 6 استڪان فرنے خواهید داشت.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مرغ_حلزونی
سینه مرغ رو به نوارهاے باریڪے برش میزنیم ورول میڪنیم وبه سیخ میڪشیم نگران تڪه وتڪوهاے ڪه از سینه باقے میمونه نباشید همه رو به اضافه یڪے دوتڪه ران چرخ ڪردم میشن ڪوبیده مرغ😉دستور اونم میزارم🙂 میتونید با تڪه ها اضافے پیتزاے مرغ/پیراشڪی/ماڪارونی.... درست ڪنید خیلے هم خوشمزس😋
مقدارے زعفران دم میڪنیم وبا برس به مرغاے سیخ ڪشیده شده میمالیم.
یک عدد پیاز بزرگ رو خرد میڪنیم یڪے دوقاشق روغن زیتون نمک فلفل ڪمے زردچوبه یک حبه سیر رنده شده ڪمے آب لیمو رو با هم قاطے میڪنیم ومرغاے زعفرانے رو میزاریم مابین مواد ودر ظرف رو میبندیم ومیزاریم یخچال یک شب، فرداش مرغا رو در میاریم ومے تڪونیم تا مواد ازش جدا شه وتو روغن با شعله متوسط سرخ میڪنیم وبا پلو نوووووش جان میفرماییم 😋😋
گوجه فرنگے وفلفل دلمه اے هم با همون سیخاے چوبے سرخ ڪردم (عزیزان آگه بخواید گوجه فرنگے ومرغ رو یک درمیان بزنید وسرخ ڪنید گوجه ها زود وا میرن وله میشن ولے هنوز مرغ پخته وسرخش نشده)
در ماهے تابه رو بزارید هم مرغ مغز پخت میشه هم روغن نمیپاشه تا موقعے ڪه داره ڪم ڪم سرخ میشه 🙂سیخ فلزے ندارید اشڪال نداره همون سیخاے چوبے عالییے (سیخای چوبے وفلزے پلاستیک فروشا دارن)
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
چیز برگر داخل خمیر جادویی
موادلازم:
گوشت چرخ ڪرده ۸۰۰ گرم(میتونیدےه پیازهم رنده ڪنید تومخلوط گوشت بریزید )
نمڪ ۱ق چ
فلفل ۱ق چ
پونه ۱ق چ
خمیرجادوییر۶۶۰ گرم
سے ڪچاپ نصف پیمانه
پنیر مازارلا دو سوم پیمانه
سوسیس پپرونے ۲تڪه(تند)
ڪره، سیر، جعفرے نصف پیمانه
طرزتهیه:
گوشت وفلفل و نمک وپونه راباهم مخلوط ڪرده ورزشان دهید ومثل ڪلیپ سرخ ڪنید.
ےڪ گلوله ازخمیرپیتزابرداشته وپهنش ڪرده وبه ترتیب همبرگرسرخ شده،گوجه وپنیرموزارلا،دوبرش ازسوسیس ودرآخردوباره یک همبرگر گذاشته وطبق ڪلیپ خمیررادور موادبپیچید.
نان هاراروے ڪاغذ روغنے درقالب قرارداده
وروشونوباقلمو (مخلوط ڪره ذوب شده وسیرخرد شده)مالیده ودرفر۱۸۰ درجه سانتے گراد بمدت ۳۰ دقیقه قرارشان دهید. 😁خمیر_جادویی
ازاین خمیرمیتونید براے اشترودل وپیراشڪے وپیتزا و.. استفاده ڪنید.
بافت این خمیرفوق العاده میشه.
موادلازم:
نمڪ نصف ق چ
پودرخمیرمایه ۱ ق م
شیرولرم نصف پیمانه
شڪر ۱ق م
آرد ۲_۱لیوان
تخم مرغ ۱عدد
روغن مایع ۳ق غ
طرزتهیه:
شیرروباشڪروخمیرماےه مخلوط ڪنید وبذارید یه ربع بمونه تاعمل بیادبعد روغن ونمک وتخم مرغ رویه ڪم هم بزنیدوخمیرمایه عمل اومده رواضافه ڪرده همشون بزنید.آردروکم ڪم اضافه ڪنید تاخمیربه دستتون نچسبه وخمیرروبمدت دوساعت تومحیط آشپزخانه بذاریدوبعدش میتونید استفادش ڪنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
جزء دوم قرآن (تند خوانی) - hasanmojtaba.ir.mp3
3.97M
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شله_زرد
مواد لازم
برنج نیم دانه ایرانی ۱ لیوان
۱ لیوان آب و ۱ ق غ گلاب برای خیس کردن برنج (میتونید گلاب رو حذف کنید)
شکر ۲ لیوان(میتونید کمتر هم بریزید)
آب ۸ لیوان
زعفران غلیظ ۳ ق غ
گلاب نصف لیوان
پودر هل ۱ ق چ یا ۳ ق غ عرق هل
خلال بادام ۱/۳ لیوان (با مقداری گلاب خیس کنید باعث میشه خیلی معطر بشه)
طرز تهیه
برنج نیم دانه رو خوب بشورید و با آب و گلاب چند ساعت یا یک شب تا صبح بزارید خیس بخوره
آب رو روی حرارت بزارید وقتی شروع به جوشیدن کرد برنج رو بهش اضافه کنید
کف روی آب برنج رو جمع کنید
صبر کنید تا برنج کاملاً بپزه و شکفته بشه اگه در حین پخت برنج دیدید که آبش داره تموم میشه میتونید کمی آب اضافه کنید
قبل از اینکه برنج بپزه هم نزنید چون باعث میشه ته بگیره و بعد باید پای گاز وایستید و مدام همش بزنید
زمانیکه برنج کاملاً پخت، زعفران رو اضافه کنید و هم بزنید تا برنج خوب رنگ بگیره
بعد شکر رو اضافه کنید دقت کنید که شکر رو حتماً بعد از پخت کامل و شکفته شدن برنج اضافه کنید چون اگه قبلش اضافه کنید باعث میشه برنج خوب نپزه و له نشه
حتما اول زعفران بعد شکر رو اضافه کنید چون اگه قبل از زعفران اضافه کنید باعث میشه برنج خوب رنگ نگیره و توش سفید بمونه
بعد از اینکه شکر کاملاً حل شد، کره رو اضافه کنید بعد خلال بادوم و در نهایت وقتی شله زرد تقریباً پخت هل و گلاب رو اضافه کنید
میتونید در قابلمه رو نیمه باز بزارید تا آب شله زرد تموم بشه و به غلظت مناسب برسه
ولی من برای اینکه شله زرد خوب جا بیفته حرارت رو خیلی کم میکنم یا شعله پخش کن میزارم و رو در قابلمه هم دم کنی میزارم و ۲۰ دقیقه میزارم شعله زرد دم بکشه و جا بیفته بعد از این مدت حرارت رو خاموش کنید تا ۲۰ دقیقه دیگه هم بزارید در قابلمه با دم کنی روش باشه تا بخار اضافی شله زرد رو بگیره
این کار باعث میشه شله زرد بعد آب نندازه
شله زرد رو همونطور داغ تو ظرف بکشید بعد از اینکه روش کمی سفت شد و رویه بست به دلخواه تزئین کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش
#آش_گندم
این مقدار مواد لازم مقدار آش تو قابلمه هستش میخواید ڪمتر درست ڪنید مواد رو نصف ڪنید.
گندم پوست ڪنده یک لیوان ونیم سوپر مارڪتها فراووونه
نخود نصف لیوان
لوبیا چیتے دوسوم لیوان
عدس دوسوم لیوان
اسفناج ۳۰۰گرم جعفرے و گشنیز وتره صد گرم
پیاز بزرگ دو عدد این آش پیاز فراووونه لازم داره
نمک وفلفل سیاه وقرمز وزردچوبه وروغن براے سرخ ڪردن پیاز میزان لازم
نخود ولوبیا رو از شب خیس ڪنید
عدس وگندم خیس ڪردن نمیخواد
عزیزان توجه ڪنید اگه نخود رو همراه حبوبات دیگه بزارید بپزه .آش وقتے ڪه ڪاملا بپزه ولعاب بده باز نخود دندون گیره نخود دیرپزه پس نخود باید نیم پز بشه بقیه حبوبات رو اضافه ڪنید.پیاز داغ درست میڪنیم نصفش بر مے داریم
نخود خیس خورده وگندم پوست ڪنده رو اضافه واب رو میریزیم تا نخود وگندم نیم پز بشه حدود چهار ویا پنج لیتر آب بریزید براے پخت آش آب لازمه بعدا دوباره مجبور نشیم آب بریزیم اینجا اگه آب قلم داشتید میتونید بریزید ڪه بسیار خوشمزس از عصاره بره هم میتونید استفاده ڪنید من هیچ ڪدوم نداشتم😁
نخود وگندم ڪه نیم پز شد لوبیاے چیتے خیس خورده هم اضافه ڪنید. لوبیا هم ڪه نیم پز شد عدس رو به همراه نصف پیاز داغے ڪه نگه داشته بودیم و ادویه ها رو باهاش تفت دادیم اضافه میڪنیم .سبزی شسته وخرد شده هم اضافه میڪنیم اینجا دیگه در قابلمه رو نمیزاریم تا رنگ سبزے و آش ڪدر نشه حدود چهل دقیقه تا یڪساعت دیگه بپزه آش ڪاملا پخته ولعاب انداخته وجا افتاده. نزارید زیادے سفت بشه چون گندم داره بعد از سرد شدن زیادے سفت میشه
شعله زیاد رو هے ڪم وزیاد نڪنید.بزارےد تا آخر پخت با شعله یڪسان پخته بشه متوسط ڪمے رو به پایین .
بدلےل داشتن گندم زود زود هم بزنید وگرنه ته میگیره.
اےن آش بدون چاشنیه دوست داشتید نصف لیوان ڪشک اضافه ڪنید. وبا پیاز داغ نوش جان بفرمایید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ڪیک مغزدار پنیری
براے ڪیڪ::::::
عدد3 تخم مرغ
نصف لیوان روغن
1لیوان شڪر
3 ق غ ڪاڪائو
از 1لیوان یه انگشت ڪمتر شیر
1 ق غ ماست
2.5 لیوان آرد الک شده
1 بسته پودر بیڪینگ یا 2.5 ق غ(10 گرم)
1 ق چ وانیل شڪرے ترک یا مقدار ڪمے وانیل شڪرے ایرانی(ےڪ چهارم ق غ)
برای مخلوط ڪیک پنیر::::::
نصف لیوان شڪر
200 میلے لیتر پنیر لبنه (200گرم)
1 عددتخم مرغ
1 پاڪت وانیل5گرمے یا مقدار ڪمے وانیل شڪری
2 ق غ نشناسته ذرت
طرزتهیه::::::
برای ڪیڪ::: شڪر ، تخم مرغ و وانیل را در ظرفے بریزید و با همزن برقے هم بزنید تا ڪف ڪند و ڪرم رنگ شود سپس روغن و ماست و شیر را اضافه ڪرده و ڪمے دیگر هم بزنید سپس آرد و پودر ڪاڪائو الک ڪرده و بگینک پودر را اضافه ڪرده و به صورت دورانے هم بزنید.
براے مغز پنیری::::::
شڪر،تخم مرغ ،پنیر، وانیل و نشاسته را با همزن دستے هم بزنید تا مواد به خوبے با هم مخلوط شوندسپس ڪمے بیشتر از نصف مایه ڪیک را در قالب ڪیک بریزید(قالب چرب شده و آرد پاشے شده) و بعد مخلوط پنیرے را روے مایه ڪیک ریخته (مثل ڪلیپ) و باقے مانده مایه ڪیک را مخلوط پنیرے بریزید و در فر از قبل گرم شده با دماے 180درجه به مدت 45دقیقه بپزید. 10دقیقه بعد از اینڪه ڪیک پخت و خنک شد ڪیک را در ظرف پذیرایے برگردانید و بزارید ڪاملا سرد شود و به دماے اتاق برسد و بعد بدلخواه تزیین ڪنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛