#مرصع_پلو
مرصع پلو غذایے هستش ڪه به خاطر تزیینات معروفه 😜 . شبیه شیرین پلو هستش با تفاوتے ڪه توے شیرین پلو هویج هم استفاده میشه و همچنین توے شیرین پلو بیشتر مواد و خلال با پلو مخلوط میشه اما توے مرصع پلو روے برنج ریخته میشه .
من از سینه مرغ استفاده ڪردم . فیله یا سینه مرغ رو خرد و تڪه اے ڪردم . از ران مرع هم مے تونین استفاده ڪنین .
ےه پیاز رو خرد ڪردم و توے روغن تفت دادم و بعد تڪه هاے مرغ رو اضافه ڪردم و ڪمے تفت دادم و بعد ڪمے نمک و زردچوبه اصافه ڪردم و بعد ڪمے تفت مقدارے اب ریختم . نیم ساعت گذاشتم بپزه .
بعد از پخت هم ڪمے با روغن و زعفران یه مقدار تفت دادم
براے خلال پرتقال یا نارنج ۵ تا ۶ بار جوشوندم و آبش رو خالے ڪردم تا تلخے اش گرفته بشه، هر دفعه آب سرد مے ریختم و میزاشتم بجوشه و بعد توے آبڪش ریختم و دوباره باز هم همین منوال . آخر هم گذاشتم ڪه ڪاملا بجوشه و بپزه وقتے ڪه آبش ڪشیده شد ڪمے روغن و شڪر ریختم و ڪمے تفت دادم .
خلال بادام و پسته رو هم هر ڪدوم رو نیم ساعت با آب (ےا گلاب) خیس ڪردم و بعد توے آبڪش ریختم تا آبش بره و در روغن (ےا ڪره ) یه ڪوچولو تفت دادم .
زرشڪ (و ڪشمش من توے خونه موجود نداشتم اونه این بار نریختم ) رو هم شستم و با روغن یه ڪوچولو تفت دادم . براے زرشک یه عده شڪر مے ریزن ڪه من دوست ندارم و نمے ریزم.
برنج هم من ڪته درست ڪردم و مقدارے رو زعفرانے ڪردم بعد پخت .
و روے برنج هر طور ڪه دوست دارین بریزین و تزیین ڪنین 🤗
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
حليم خونگي بوقلمون در ٣ ساعت 😍
مواد لازم براي ١٠ نفر
بلغور گندم ٨٥٠ گرم
گوشت بوقلمون ١/٨٠٠ گرم
نمك و فلفل و زردچوبه و دارچين
چوب دارچين
شير ١ ليوان
شكر و كنجد و پودر نارگيل براي تزيين
١ ساعت خيس خوردن بلغور گندم
١ ساعت و نيم براي پخت گندم و گوشت
يك ربع براي كوبيدن گوشت و بلغور
يك ربع براي هم زدن نهايي
د من اين حليم رو تو زمان كم خواستم درست كنم ، چون خيليا ميگن كار سختيه 😃 ولي با كمي دستكاري تو دستورهاي قديمي ميشه خيلي راحت تو خونه يه حليم عالي درست كرد 😋
.
ترفندها : به جاي گندم كه هم خيلي بايد خيس بخوره و هم خيلي زمان پخت لازم داره و همچنين بعد از پخت حتما بايد پوستش رو جدا كنيد ، ميشه از بلغور گندم استفاده كرد 😁
.
به جاي كوبيدن بلغور از گوشتكوب برقي استفاده كردم 👍🏻
اب گوشت رو با حليم مخلوط كردم كه طعم و چسبندگي خوبي ميده بهش 👍🏻
.
يك ليوان شير تو اخرين مرحله اضافه كردم به حليم كه عالي ميشه 😌
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فالوده_خونگی
مواد لازم برای شربت فالوده 👇🏻
آب ۴ لیوان
شکر ۲ونیم لیوان
گلاب ۵ ق غ
هل نوک قاشق
طرز تهیه :
آب و شکر رو میزاریم رو حرارت تا شکر حل بشه،هل رو بهش میزنیم ، حل که شد گلاب رو اضافه میکنیم و میزاریم حسابی سرد بشه،بعد داخل یه ظرف فلزی ۱۲ ساعت میزاریم فریزر،بعد از ۱۲ساعت یخی و برفی میشه رنگش سفید میشه.
❌در مقدار مواد شربت خیلی دقت کنین که اگه کم و زیاد بشه شربت یخ نمیزنه یا خوب نمیشه❌
📌ظرف حتما باید فلزی باشه.
یک بسته رشته ی فالوده رو که از لوازم قنادی فروشی ها میتونین تهیه کنین رو داخل آب جوش میریزیم،۵دقیقه زمان میدیم بپزه،بعد با آب سرد آبکشی میکنیم،حالا شربتمون رو که یخ بسته از یخچال میاریم بیرون با قاشق پوره میکنیم(شربت خیلی نرم و یخی و لطیفی میشه)،پوره که کردیم،حالا توی یه ظرف فلزی یه لایه رشته میزاریم یه لایه پوره شربت تاااا بالا بعد دوباره ۱۵ دقیقه بزاریم فریزر ، بعد از این تایم حسابی رشته ها سفیده و ترد شدن و آماده سرون.
با لیموی تازه و شربت سرو کنین😊
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽ فیلم طرز تهیه ڪامل زولبیا 👆🏻👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلام به سهشنبه 9 اردیبهشت خوشآمدید🌹
🌼زندگے رویش یک حادثه نیست
🌺زندگے رهگذر تجربههاست
🌸تڪه ابرے است به پهناے غروب
🌼آسمانے است به زیبایے مه
🌺زندگانے چون گل نسترن است
🌸باید از چشمه جان آبش داد
🌼زندگے مال ماست
🌺خوب و بد بودن آن
🌸عملے از من و ماست
🌼پس بیا تا بفشانیم همه بذر
🌺خوبے و صفا و بگوییم به دوست
🌸معنے عشق و حقیقت چه نڪوست
#صبح_بخیر🌼
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#هویج_پلو
برای ۳ نفر
برنج ۳ پیمانه
سینه مرغ یا ران مرغ ۱ عدد
هویج ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
زعفران به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم .
.
برنج رو شستم و خیس کردم .
مرغ رو همراه پیاز و نمک و زردچوبه و کمی آب گذاشتم بپزه ، میتونین داخل آب مرغ زعفران هم بریزین .طوری که بعد از پخت کمی آب مرغ بمونه . وقتی مرغ پخت ، اون رو ریش ریش کردم .
هویج رو شستم و پوستش رو کندم و با رنده خلالی کردم . (ازرنده آلمانی استفاده کردم) هویج رو با کمی روغن تفت دادم . بهش آب مرغ کمی ریختم و گذاشتم بپزه ، حالا اگه آب مرغ دوست ندارین ، آب بریزین ولی با آب مرغ خوشمزه میشه . من و همسرم غذای شیرین دوست نداریم به هویج شکر نمی ریزم ، حالا این کاملا سلیقه ای و ذایقه ای هست ، دوست دارین توی این مرحله به هویج هاتون شکر بریزین .
مرغ ریش ریش شده و هویجی که پخته و آبی نداره رو با هم مخلوط کردم .
برنج رو آبکش کردم ، اگر دوست دارین داخل آبی که برنج هست قبل آبکش زردچوبه بریزین .
کف قابلمه من از ته دیگ نونی استفاده کردم ، هر ته دیگی بخواین میتونین درست کنین . برنج رو داخل قابلمه ریختم و لا به لا از مواد مرغ و هویج ریختم . البته کمی نگه داشتم برای تزیین روش و گداشتم که برنج دم بکشه . اون استکان هم زعفرون هست .
حالا باز هم سلیقه ای هست اصلا میتونین موادرو لا به لاش نریزین و موقعی که توی دیس کشیدین ، روش بریزین .
وقتی برنجم پخت ، یه کفگیر برداشتم و کمی زعفرانی کردم . برنجم روداخل دیس کشیدم . با بقیه مواد مرغ و هویج و برنج زعفرانی و زرشک و کشمش و خلال پسته و بادام روش رو تزیین کردم .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نان_بربری_خانگی
مواد لازم
شکر ۱/۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم ۱ و ۱/۴ لیوان
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
سیاهدانه و کنجد مقداری
مواد لازم برای عمل آوردن خمیرمایه:
آب ولرم ۱/۴ لیوان
شکر ۱ قاشق چایخوری
خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
مواد لازم رومال:
آرد ۲ قاشق غذاخوری
شیر یا آب حدود ۱/۴ لیوان
شیر رو کم کم به آرد اضافه کنید تا به غلظت فرنی برسه و برای رومال ازش استفاده کنید.
میتونید بجای این مخلوط از مخلوط زرده و زعفران استفاده کنید.
✦••┈❁🍟🍔❁┈••✦
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طرز_تهیه
اول خمیر مایه رو عمل میاریم. شکر رو به آب ولرم اضافه کنید و بعد خمیرمایه رو بپاشید روش و کمی هم بزنید تا خمیرمایه مرطوب بشه. روی ظرف رو بپوشونید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیرمایه پف کنه و عمل بیاد. برای درست کردن خمیر، تو یه کاسه بزرگ آب ولرم، شکر، نمک و روغن مایع رو مخلوط کنید بعد خمیرمایه عمل اومده رو اضافه کنید. حالا وقتشه آرد رو اضافه کنید. آرد رو کم کم اضافه کنید تا زمانیکه خمیر نسبتاً شلی بدست بیاد. در نهایت خمیر کمی چسبنده ست، دستتون رو چرب کنید و خمیر رو ۱۰ دقیقه ورز بدید تا لطیف بشه. روی ظرف رو با سلفون بپوشونید و در جای نسبتا گرم یکساعت بهش استراحت بدید. بعد از استراحت پفش رو بگیرید. کف سینی رو با کره یا روغن چرب کنید. خمیر رو به شکل دلخواه پهن کنید. نوک چاقو رو چرب کنید و روی خمیر شیار بندازید و بعد رومالش کنید. روی خمیر کنجد و سیاهدانه بپاشید و در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه بزارید بپزه. در آخر هم گریل رو روشن کنید تا روی نون خوشرنگ بشه. بلافاصله بعد از پخت نون رو از سینی خارج کنید و روی توری سیمی یا پارچه نخی بزارید.
.✦••┈❁🍟🍔❁┈••✦
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رولت_گوشت_با_نان لواش
این هم آموزش یک غذا یا فینگر فود خوشمزه،عالی و آسان👌
مواد لازم
نان نازک لواش(ےا پیتا) ۳عدد.
گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
هویج ۱ عدد
خامه ترش ۲۰۰میلے لیتر
تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه
.ابتدا پیاز نگینے و هویج رنده شده را تا زمانے ڪه سبک شود تفت دهید و گوشت چرخ ڪرده را اضافه ڪنید ، درب آن را ببندید بعد از ۱۰ دقیقه درب آن را برداشته ، نمک ، فلفل و زردچوبه اضافه ڪرده و تفت دهید تا همه آب آن تبخیر شود.باےد بگذارید آب آن تمام شود سپس گاز را خاموش ڪرده،حالا نصف خامه ترش را روے نان ها بمالید وروے خامه ها مواد گوشتے بطور مساوے پخش ڪنید سپس نان ها را رول ڪنید،رولت ها را درون ظرف چرب شده قرار داده و با یک تخم مرغ و ۱۰۰ میلے لیتر خامه ترش ڪه خوب با هم مخلوط شده روے نان ها را آغشته ڪنید ، رول ها را به مدت۲۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه قرار دهید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_ستاره_شڪلاتی
ڪره 30 گرم(حدود 2 قاشق غذاخوری)
شکر 1/3 پیمانه
زرده تخم مرغ 2 عدد
سفیده ها را براے رومال ڪنار بگذارید
شیر ولرم 3/4 پیمانه
خمیرمایه فورے 1 و نیم قاشق چایخوری
آرد حدود 4 پیمانه
میزان آرد ڪاملا تقریبے بوده ممڪن است ڪمتر یا ڪمے بیشتر آرد مصرف شود
شڪلات صبحانه حدود 1 پیمانه
ڪره نرم به دماے محیط رسیده+شڪر+زرده ها+وانیل را با هم مخلوط ڪنید تا یڪدست شوند.
1 قاشق مرباخورے شڪر+خمیر مایه+شیر ولرم را مخلوط و روے ظرف را بپوشانید و 5 دقیقه صبر ڪنید تا خمیرمایه عمل ڪردهذو ڪف ڪند.
سپس خمیرمایه عمل آمده را هم اضافه و آرد را به تدریج اضافه و مخلوط ڪنید تا خمیر جمع و قابل ورز دادن شود.
آرد را از قبل سه مرتبه الک ڪنید.
خمےر را روے سطح آردپاشے 10 دقیقه ورز دهید.اگر خمیر زیاد چسبنده بود ڪم ڪم آرد اضافه و دوباره ورز دهید ولے حتے الامڪان با ورز دادن چسبندگے خمیر را بگیرید تا خمیر ڪاملا لطیف شود.
خمےر را در ڪاسه چرب قرار داده و +روے آن با ڪارد بزنید و روے ظرف را بموشانید و 1 تا 2 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دوبرابر شود.
سپس با مشت پف خمیر را بگیرید.
خمےر را به 4 قسمت مساوے تقسیم ڪنید.
قسمت اول را روے سطح آردپاشے شده باز ڪرده و به ڪاغذ روغنے انتقال دهید.
با قالب گرد 25 سانت روے خمیر رد بیندازید و محدوده دایره را با شڪلات صبحانه بپوشانید.
قسمت دوم خمیر را باز ڪرده و روے قسمت اول پهن ڪرده و دوباره با دهانه قالب روے آن رد بیندازید و محدود را با شڪلات صبحانه ڪاور ڪنید.
قسمت سوم را به همین ترتیب باز ڪنید و مراحل را تڪرار ڪنید.
قسمت چهارم را هم باز ڪرده و روے سه قسمت قبلے پهن ڪرده با دهانه قالب رد بیندازید.
وسط دایره لیوان قرار داده.
سپس ابتدا دایره را به 4 قسمت تقسیم ڪرده و بعد هز قسنت را دوباره 4 قسمت ڪنید تا مجموعا دایره به 16 قسمت تقسیم شود.
و با ڪارد یا قیجے برش زده.
دو به دو مطابق ویدئو بپیچید و فرم دهید.
با سفیده تخم مرغ رومال ڪنید.
در فر 180 درجه به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید.
حتما ڪف فر در زمان پخت یک ظرف آب جوش بگذارید.
وقتی خلال دندان تمیز خارج شد نان ڪاملا پخته.
در صورت نیاز چند لحظه گریل روشن ڪنید تا روے نان طلایے شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تهچین_مرغ
مواد لازم :👇
برنج سه پیمانه
ماست یک پیمانه
روغن نصف پیمانه
تخم مرغ یک عدد
زعفران آبکرده
زرشک 100گرم
خلال بادام (دلبخواهی هستش)
.
دستور تهیه :👇
اول از همه سینه ی مرغ رو با یه دونه پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر
میذارم تا پخته شود.
بعد ریش ریش میکنیم و کنار میذاریم.
حالا برنج رو به روش آبکشی شده آماده میکنیم و میذاریم تا آب اضافیش گرفته بشه.
بعد یه دونه تخم مرغ رو میزنیم، یک پیمانه ماست شیرین بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم. حالا زعفران میریزیم و هم میزنیم.
بعد برنج رو میریزیم با روغن و هم میزنیم.
تابه یا قابلمه ای (بهتره از قابلمه ی چدنی یا سرامیکی استفاده کنید)
رو کمی روغن میریزیم
و نصف برنج زعفرانی رو میریزیم داخل قابلمه وسطحش رو صاف میکنیم و مرغ های ریش شده رو رویش میریزیم. حالا زرشک از قبل خیس خورده رو هم میریزیم روش بعد خلال بادام میریزیم و دوباره مابقی برنج زعفرانی را اضافه کنید و سطحش رو صاف کنید و دمی بذارید و بذارید روی شعله اجاق گاز به مدت 45 دقیقه تا ته دیگش طلایی بشه.
اگر میخواهید برنجتون بیشتر و منسجم تر باشه دوتا تخم مرغ بزنید.
لینک کانال اشپزی👇
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم طرز تهیه ڪامل دلمه ے برگ انگور👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
جزء چهارم قرآن (تندخوانی) - hasanmojtaba.ir.mp3
4.13M
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خاگینه مغزدار
تخم مرغ ۴ عدد
آرد سفید قنادی ۶ ق غ ( حدودا ۱۰۰ گرم)
ماست سفت ۴ ق غ (حدودا ۱۰۰ گرم)
بیکینگ پودر ۲ ق م
وانیل مقداری(نوک قاشق)
زعفران مقداری
اول میریم سراغ شهدش ، برای شهدش ، یک لیوان آب رو با یک لیوان شکر داخل ظرفی ریختم و روی حرارت قرار دادم . بعد زعفران دم کرده رو اضافه و بعد از ۴ الی ۵ دقیقه جوشیدن مقداری گلاب اضافه کردم . میتونید هل هم بریزید . بعد از حرارت برمیداریم و میزاریم خنک بشه.
تخم مرغ و وانیل رو هم زدم من از همزن دستی استفاده کردم می تونین برقی هم استفاده کنین با دستی یکی ، دو دقیقه زدم . بهش ماست و بیکینگ پودر رو اضافه کردم . حالا آرد رو الک کرده و به مواد اضافه کردم . میتونید داخل مواد زعفران هم بریزید .
حالا داخل تابه ای من در تابه به قطر ۲۵ سانت استفاده کردم رو روی حرارت قرار دادم و روغن در حد کم یکی ، دوقاشق ریختم نصف از مواد رو داخل تابه ریختم در تابه رو قرار دادم وقتی بست مواد مغزدار داخلش ریختم . مواد مغزدار هر چی بخواین سلیقه ای پودر گل محمدی ،گردو خرد شده و دارچین . من از گردو و دارچین استفاده کردم .
بعد بقیه مواد رو روش ریختم و در تابه رو گذاشتم و وقتی یه طرفش سرخ شد برگردوندم تا اون طرفش هم سرخ بشه .
بعد از پخت از حرارت برداشتم و شهد خنک رو روی خاگینه داغ ریختم و بعد که به خوردش رفت حدودا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بمونه داخل ظرف سرو قرار میدیم و برش می زنیم .
روش هم کمی پودر گل سرخ و پودر پسته برای تزیین ریختم .
برای فر در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه اگه قالب بزرگ باشه تا ۴۰ دقیقه زمان می بره حتما خودتون چک کنن
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رولت_خرما
مواد لازم :👇
آرد گندم یا ارد سفید(آرد کیک) چهار لیوان
خرمای هسته گرفته هفتصد گرم. کره صد گرم - روغن مایع ب میزان لازم_ پودر دارچین یا پودر زنجبیل یک ق مربا خوری سر پر
رولت خرما ی دسر بینهایت خوشمزه.
دستور تهیه :👇
ابتدا خرما رو هسته گرفته و چرخ کنید. اگه چرخ گوشت ندارید میتونید خرما رو روی بخاری یا حرارت خیلی کم روی گاز بزارید تا خرما نرم بشه. خرما رو که چرخ کردین کنار بزارید. بریم سراغ مواد میانی ارد را درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا ارد بو بخوره و کمی تغییر رنگ بده. من خودم از ارد سفید استفاده کردم به خاطر همین مواد میانی کم رنگ شد. اگه از ارد گندم استفاده کنید مواد میانی پر رنگ تر و تیره تر میشه. بعد از بو دادن ارد آن را الک کنید و دوباره روی حرارت بگدارید. کره و روغن مایع را اضافه کنید ابتدا کره بعد کم کم روغن بریزید تقریبا نصف لیوان روغن مصرف شد. حتما باید کره یا روغن جامد بریزید . مواظب باشید زیاد روغن نریزید و مواد رو شل نکنید چون موقع برش دادن مواد از خرما بیرون میزنه. مواد میانی به سفتی حلوا باید باشه. در این مرحله یا دارچین یا زنجبیل به مواد اضافه کنید و هم بزنید و بعد از پنج دقیقه خاموش کنید. ی پلاستیک روی میز پهن کنید و اونو چرب کنید. دستتون هم چرب کنید و از خرما مقداری روی پلاستیک بزار. ی پلاستیک دیگه هم که البته اونم باید چرب باشه رو خرما بزار. یعنی خرما بین دوپلاستیک چرب شده قرار میگیره. با وردنه یا کف دست خرما رو پهن کن . به ضخامت سه تا چهار میل. پلاستبک رویه رو بردار . مواد اردی رو با قاشق روی خرما پهن کن اگه موادت خنک و سفت شده دوباره گرمش کن تا بهتر صاف شه. و بعد بزار مواد رویه خنک شه بعد اروم اروم و ب کمک پلاستیک که در زیر خرما قرار داره رول کن. و یکی دو ساعت درون یخچال بزار و بعد با چاقوی تیز برش بزن. دوستان بعد از برش زدن درون ظرف سرو مقداری کنجد بپاشید تا رولت ها به کف ظرف نچسبن. خرمای بم و خرماهای نرم اصلا نمیشه استفاده کرد. باید خرما یکم سفت باشه مثل خرمای خشت و دشتستان. نیازی به گرفتن پوست خرما نیس.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
لاهماجون
به معنای گوشت و خمیر 😊 ،
پیتزای ترکی خوشمزه و خوش خوراک که از خمیر گرد و نازکی تشکیل می شود و روی آن گوشت چرخ کرده و سبزیجات خرد شده مانند پیاز، گوجه فرنگی و جعفری می ریزند و می پزند. معمولاً روی آن لیموی تازه می ریزند و آن را لوله کرده و با ترشی، گوجه فرنگی، فلفل، پیاز و... میل می کنند .
طرز تهیه
برای خمیر
کره یا روغن مایع ۱۵ گرم (۱ ق غ)
آب ولرم ۱۰۰ میلی (تقریبا نصف لیوان)
شیر ولرم ۳۰ میلی (۴ تا ۵ ق غ)
نمک نصف ق چ
پودر خمیر مایه ۴ گرم ( حدودا ۱ ق م)
آرد سفید حدودا ۲۲۵ گرم ( یک و نیم لیوان)
مواد گوشتی
گوشت چرخ کرده ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۱ تا ۲ عدد
فلفل دلمه ای کوچک ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
رب گوجه ۱ ق غ
نمک و فلفلبه میزان لازم
جعفری خرد شده ۲ تا ۳ ق غ
روغن مایع (آفتابگردان ، کنجد و ...) ۱ ق غ
برای تهیه خمیر :
برای اینکه خمیر مایه رو عمل بیاریم ، آب ولرم داشتم که بهتره برای عمل اومدن از یه کم شکر حدودا یه قاشق مربا توری داخلش ریختم و خمیر مایه رو اصافه کردم و مخلوط کردم درش رو گذاشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه تا به عمل بیاد .
توی یه ظرف دیگه کره نرم ، شیر و و خمیر مایه به عمل اومده رو ریختم و مخلوط کردم و آرد رو الک کردم و کم کم ریختم ارد میزانش تقریبیه کم کم ریختم و شروع کردم ورز دادن ، ارد تا جایی که خمیر به دست نچسبه . نمک هم اصافه کردم . خمیر رو ده دقیقه خوب ورز دادم . داخل طرف تمیز قرار دادم و روش رو خوب پوشوندم و محیط نسبتا گرم قرار دادم ۴۵ تا ۶۰ دقیقه برای استراحت باشه.
.
مواد گوشتی :
گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای و پیاز و رب گوجه رو داخل غذاساز ریختم و میکس کردم ، گوشت چرخ کرده و جعفری و و نمک و فلفل و روغن رو هم اضافه کردم و میکس کردم .
خمیر رو بعد از استراحت پفش رو با کمی ورز گرفتم و روی سطح کار کمی آرد پاشیدم و با وردنه نازک باز کردم و قالب زدم و توی سینی فر چرب شده قرار دادم . می تونین خودتون چونه بردارین و کف سینی پهن کنین . من باز کف سینی پهن کردم تا باز هم نازک تر بشه .
روش از این مواد گوشتی مالیدم یه لایه نازک .
فر هم از یه ربع قبل روشن کردم داخل فر ۱۸۰ درجه طبقه وسط ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم .
بستگی داره که چه سایزی و چه شکلی درست کنین من کوچیک درست کردم و ۱۲ تا این شکلی شد 😊 برای ۳ نفر این میزان مواد خوبه .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛