#مرغ_ماستی
مواد لازم:
ران مرغ ۱ کیلو( قسمت انتهاشو جدا کنید که ظاهرش بهتر باشه)( استفاده از قستمای دیگه مرغ هم امکانپذیره)
ماست ۱ استکان کوچیک یا نصف پیمانه
نمک ۱ ق چ
پودر زیره ۱ ق چ
روغن زیتون ۱ چهارم پیمانه . میتونه کمتر بشه تا ۱ ق غ
پاپریکا ۱ ق چ
آویشن ۱ ق چ
آب لیموترش ( اب نصف لیمو سنگی) یا یک چهارم پیمانه
سالسا یا رب گوجه فرنگی ۱ ق غ
فلفل قرمز و سیاه در صورت علاقه که من توصیه میکنم حتما استفاده کنید.
در یک ظرف ماست ، ادویه جات ، روغن ، نمک و رب گوجه فرنگی رو مخلوط کنید . تکه های مرغ رو داخلش چیده و به سس آغشته کنید آب لیموترش هم اضافه کنید. و سلفون کشیده بذارید چندساعتی داخل یخچال مزه دار بشه
بعد کف تابه پیاز چیده و تکه های مرغ رو روی پیازها بچینید چند تکه کره هم روی مرغ بذارید بعد روی حرارت گذاشته ، در تابه رو هم بذارید و اجازه بدید با حرارت ملایم تا متوسط یک تا یک و نیم ساعت پخته و کاملا ابش جمع بشه و سرخ بشه...👍👍👍یا اینکه در فر ۲۰۰ درجه با فویل به مدت ۱ ساعت و نیم ساعت هم بدون فویل بذارید بپزه. زمان پخت در فر بستگی به دما فر، سایز تکه های مرغ داره👍👍👍
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ژامبون خانگی
مواد لازم :👇
ترڪےب سینه مرغ وران مرغ چرخ شده 750 گرم و ۱۰۰ گرم گوشت چرخ شده (اختیاری)
سےر 5حبه درشت
جوز هندے پودر شده 1قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 1ق چ
نمک 1ق غ
فلفل 1ق چ
پودرسیر ۱ق چ
پودرڪارے ۱ق چ
تخم گشنیز 1ق چ
آویشن 1ق چ
پودر دارچین 1ق چ
پودر هل 1ق چ
فلفل سیاه 1/2ق چ
نشاسته ذرت یا آرد سفید 2 ق غ
روغن مایع (۶۰گرم) 4 ق غ
گوشت قرمز چند تڪه ڪوچڪ
هویج نیم پز شده نگینے خرد شده 1عدد ڪوچڪ
پسته خام 2ق غ (اگر پسته خام دردسترس نداشتید پسته خشک رو 20 دقیقه داخل آب گرم بریزید تا نرم بشه بعد خشک ڪنید و استفاده ڪنید)
قارچ بلانچ شده ۳۰۰ گرم
.
دستور تهیه :👇
گوشت مرغ رو همراه سیر چرخ میڪنیم سپس داخل غذاساز ریخته وخوب بزنید. (اگر غذاساز ندارید دوبار از چرخ گوشت ردڪنید) تا ڪاملا نرم و یڪدست بشه. همه ادویه هاے ذڪر شده ونشاسته یا آرد و روغن مایع رو بهش اضافه میڪنیم و خوب ورز میدیم.
گوشت قرمز رو خیلے نازک وریز خرد ڪنید.
هوےج رو بخارپز ونگینے خرد ڪنید.
همراه با پسته به مواد اضافه و خوب مخلوط ڪنید.
ته ڪاور ڪالباس رو با بست ڪمربندے پلاستیڪے یا نخ خیلے محڪم ببندید. مواد را با قاشق داخل وڪیوم ریخته و با دست ماساژ داده ومثل غلتک چندین بار وبه دفعات بغلتونید تا هواے اضافه خارج، گوشت منسجم شه.اےن قسمت مهمه! درست هوادهے بشه تا فضا وسوراخ داخل ژامبون به وجود نیاد. و خیلے محڪم بپیچید و با نخ محڪم ڪنید.
ڪاور رو خیلے محڪم ببندید. حتے یک قطره آب نباید داخل ڪاور نفوذ ڪنه.
اگر ڪاور مخصوص ندارید👇
چند لایه سلفون رو روے میز ڪار بڪشید و گوشت رو روش پهن ڪنید و مواد خردشده : هویج وپسته وگوشت رو روش پخش ڪنید و رول ڪنید (توجه ڪنید مثل غلتک چندین بار ودردفعات زیاد رول رو به عقب و جلو بغلتونید تا منسجم و هوادهے بشه) و بعد دوسر نایلڪس رو محڪم ببندید و دوباره چندین لایه سلفون بچیدید.
ےڪ قابلمه اندازه رولتون پر آب ڪنید و روے اجاق بزارید بجوشه ورول رو آروم داخلش بندازید تا یک ساعت و نیم باحرارت ملایم بجوشه. بعد از قابلمه خارج ڪرده و بلافاصله داخل آب یخ بزارید تا بهش شوک واردشه. داخل یخچال بزارید ۲۴ساعت بمونه این تایم خیلے مهمه✌
بعد برش بزنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ڪیڪ_معجون
دوستان این ڪیک را داخل هرقالب دلخواهے مے تونین تهیه ڪنید داخل فر روے گاز وحتے دستگاه ساندویچ ساز هم قابل پخت هست،من داخل قالب تک نفره ریختم وبه شڪل دونات دراوردم،خوب بریم سراغ دستور ومیزان مواد،اےن اندازه اے ڪه مے نویسم همین تعدادے میشه ڪه داخل قالب هست:
#ڪیڪ_معجون
خرمای بدون هسته ۵عدد(رطب استفاده ڪردین پوستش را بگیرید)
شیره انگور ۲ق غ (ازشیره خرما یا توت هم میشه استفاده ڪرد)
عسل ۳ ق غ
مغزیجات دلخواه ۱/۳لیوان مثلا گردو ،بادام ریز شده یا حتے ڪنجد
پودر نارگیل ۱/۳لیوان
ڪره اب شده ۵ ق غ(ڪره را اب ڪنید وسپس ۵ ق بردارید)
شےر ۶ق غ
موز یک عدد خییلے ڪوچک یا نصف یک موز بزرگ
ارد سفید ۲/۳ لیوان حدود ۱۰۰ گرم
بیڪینگ پودر ۱و ۱/۴ق چ پر
تخم مرغ ۱عدد
پودرهل یا پودر دارچین ۱/۴ق چ
همه مواد به جز آرد وبیڪینگ پودر را داخل مخلوط ڪن بریزید وخوب میڪس ڪنید،سپس مواد معجون را داخل ظرف مناسبے برگردانید مخلوط الک شده آرد وبیڪینگ پودر را طے دو سه مرحله به آن اضافه ڪنید وبا لیسک درحد یڪدست شدن هم بزنید،
مایه ڪیک رادرون قالب دلخواه ریخته (قالب را با ڪره سرد خوب چرب وسپس آرد پاشے ڪنید)درفر ازقبل گرم شده ۱۸۰درجه حدود بیست تا سے دقیقه بگذارید ،،، پخت ڪیک راچک ڪنید،
پس از سرد شدن با شڪلات ذوب شده ویا عسل سرو ڪنید، چون شیرینے ڪمے داره ،من شڪلات زدم وبا شڪلات خوشمزه بود،
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم :
مرغ یک عدد
پیاز یک عدد متوسط
گردوے آسیاب شده چهارقاشق غذاخوری
رب انار (ترش یا ملس) چهارقاشق غذاخوری
روغن زیتون (ےا مایع افتابگردان)
روغن سرخ ڪردنی
نمک فلفل
زعفرون دم ڪشیده (دلخواه)
سےخ چوبے (دلخواه)
دستور تهیه :👇
من یک عدد مرغ رو پاک ڪردم. سینه و رونش رو جداگونه جوجه ڪبابے خورد ڪردم. شما میتونید فقط از رون یا سینه استفاده ڪنید.
میتونید ڪمے سبزے معطر مثل نعناع خشک هم اضافه ڪنید. با اضافه ڪردن سبزیجات تازه و معطر گیلان اسم این غذا میشه جوجه ترش و میتونید روے منقل ڪباب ش ڪنید.
مرغ رو از مواد جدا ڪنید و به سیخ بڪشید یا سرخ ڪنید. من اون مواد رو داخل قابلمه با ڪمے اب سرد گذاشتم نیم ساعت قل بخوره و گردوش به روغن بیفته. پیازش رو جدا ڪردم و به عنوان سس روے جوجه ها موقع سرو ریختم.
روغن رو از اول به جوجه ها اضافه نڪنید، مانع از مزه گرفتنشون میشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽ فیلم طرز تهیه ڪامل قطاب 👆🏻👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
من براى تميز كردن سر شعله هام
برای برق افتادن شعله هاى گاز صابون رنده شده میریزم روشون یا روی اسکاچ میکشم و بعد هم آبکشی وحسابی تمیز و براق میشن.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام
اول هفته تون عالی
سیزدهم اردیبهشت ماه هشتم رمضان
خدایا🙏
باتوکل به نام اعظمت
هفته رو شروع میکنیم
به امید
۷روز خیروبرکت
۷روز سلامتی
۷روز آرامش و پیشرفت
۷روز زندگے پر از خوشبختی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#موساکا
.
در ورژن اصلی و ابتدایی موساکا فقط از ترکیب بادمجان و مایه گوشتی استفاده میشه به همراه پنیر...و اضافه کردن سیب زمینی آبپز ورقه یا پوره شده و یا گوجه فرنگی حلقه شده در بین لایه ها کاملا سلیقه ای و به ذائقه شما بستگی داره
بادمجان ها رو پوست کنده و ورقه کنید و نمک بپاشید و کمی صبر کنید و بعد بشوئید و خشک کرده و در روغن سرخ کنید و روی دستمال حوله ای روغن اضافی بادمجان رو بگیرید.
برای تهیه مایه گوشتی از ترکیب پیاز نگینی شده+ گوشت چرخکرده+فلفل دلمه نگینی+قارچ ورقه شده+یک تا دو قاشق رب گوجه یا پوره گوجه فرنگی استفاده کنید .
برای طعم دادن به مایه گوشتی از یکی دو حبه سیر رنده شده(یا پودر سیر) به همراه آویشن استفاده کنید.
آویشن رو در مرحله آخر قبل از اینکه حرارت رو خاموش کنید اضافه کنید چون اگه آویشن زیاد روی حرارت بمونه عطرش رو از دست میده و البته در نظر داشته باشید که اضافه کردن آویشن به مقدار زیاد باعث تلخ شدم مایه گوشتی میشه.
میتونید کمی آویشن هم بین لایه ها بپاشید.
من معمولا بین لایه ها سس بشامل نمیریزم چون باعث شل شدن موساکا میشه و فقط سس بشامل رو روی لایه آخر به همراه پنیر میریزم که هم بافت موساکا رو لطیف میکنه و هم کمک به خوب کش اومدن پنیر پیتزا میکنه.
.در پایان ظرف را در فر از قبل گرم شده با دمای 180درجه قرار بدید تا پنیر ذوب و روی موساکا طلایی بشه...در صورت لزوم چند دقیقه گریل رو روشن کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
عزیزان ڪتلت رو هم با سیب زمینے خام درست ڪردم هم با پخته هزدوشون خوشمزس ولے خانواده م خام رو بیشتر پسنیدن
سیب زمینے وپیاز رو حتمااا با رنده ریز رنده ڪنید
ابشو بگیرید خیلے تاثیر داره تو برشته شدن ڪتلت
حتما تو روغن شناور سرخ ڪنید روغن ڪم بیشترش جذب ڪتلت میشه ومغز پخت هم نمیشه هر ڪتلت رو دوسه دفعه این طرف واون طرف ڪنید تا یڪدست سرخ بشه
بجاے آرد نخود چے از آرد گندم و ارد سوخارے هم میتونید استفاده ڪنید .
من تخم مرغ نزدم تخم مرغ موقعے زده میشه ڪه مواد ڪتلت انسجام نداشته باشه
عزیزان گوشت رو حتما با سوراخ تورے ریز چرخ ڪنید
بخوبے ورز بدید تا ڪتلت موقع پخت ترک برنداره
میتونید همراه مواد ڪمے جعفرے تازه بزنید
وقتے ڪه میخواید ڪتلتها رو بچینید تو ماهے تابه روغن زیادے داغ نباشه گرم باشه خوبه
با شعله متوسط سرخ ڪنید گوشت چرخ ڪرده حدود ۴۰۰گرم یا گوساله یا گوسفند یا مخلوط هردو
سیب زمینے متوسط سه عدد
پیاز بزرگ یک عدد
آرد نخود چے یک قاشق
نمک وفلفل سیاه وفلفل قرمز وزردچوبه وڪمے آویشن به مقدار لازم
پیاز وسیب زمینے را رنده ریز ڪرده و آبشو بگیرید
همه مواد رو با هم قاطے ڪنید وخوب ورز بدید یڪساعتے بزارید یخچال تا ڪمے خودشو بگیره وسپس سرخ ڪنید
ڪتلتها رو زیاد نازک نگیرید ڪه ترد وشڪننده بشن زیاد هم ضخیم نباشه ڪه وسطش خام باشه
میخواید همراه سیب زمینے سرو ڪنید
ابتدا سیب زمینے رو سرخ ڪنید سپس ڪتلتها بعد از ڪتلتها گوجه فرنگی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورش_ریواس
این مقدار براے پنج نفره
گوشت گوسفند ویا گوساله ۳۰۰ الے ۴۰۰ گرم
پیاز یک عدد نسبتا بزرگ
نعنا وجعفرے پاک شده ۲۰۰ گرم نسبت جعفرے بیشتر باشه
ریواس ۳۰۰ گرم (پنج الے شش عدد)
نمڪ وفلفل سیاه وفلفل قرمز وزردچوبه وروغن به میزان لازم
پیاز رو همراه روغن تفت بدید تا سبک وشیشه اے بشه
گوشت تڪه اے رو بهش اضافه ڪنید وباهاش تفت بدید زدچوبه و فلفل سیاه وفلفل قرمز بزنید وباهاش تفت بدید آب جوش بریزید وبزارید گوشت نیم پز بشه
تو این فاصله سبزے رو شسته وریز خرد ڪنید
ریواس رو پوست گرفته و دو سانتے خرد ڪنید
ریواس رو با ڪمے روغن تفت داده حدود سه الے چهار دقیقه از ماهے تابه خارج ڪرده وسبزے رو نیز تفت بدید به اندازه سبزے قورمه سرخ نڪنید
گوشت ڪه نیم پز شد سبزے ونمک بزنید وبزارید گوشت ڪاملا بپزه
ریواس رو اضافه ڪنید وبزارید ده الے پانزده دقیقه آروم جوش بزنه نزارید زیادے بپزه ڪه ریواس ها له بشن
گاز رو خاموش ڪنید وبا ڪته خوشمزه نوش جان بفرمایید 😄
این خورش با مرغ هم میتونید بپزید یک دستور دیگه هم هست خیلے خوشمزس خلاصه وار توضیح میدم
تو این دستور سبزے نمیزنن به جاے سبزے لپه ورب میزنن
گوشت رو ڪه با پیاز وادویه تفت دادید رب هم بزنید وباهاش تفت بدید.آب بریزید تا گوشت نیم پز بشه لپه هم بریزد وقتے ڪه مواد خورش ڪاملا پخته شد ریواس رو اضافه ڪنید ده الے پانزده دقیقه با ریواس بپزه ڪافیه
سعے ڪنید از ریواس ترش وشیرین استفاده ڪنید ریواس تلخ خورش رو تلخ میڪنه
از ریواس جوان و تازه استفاده ڪنید ریواس پیر وخشک تو خورش ریش ریش میشه وزود وا میره
عزیزان چیلے خشڪه، قیچے میڪنم ومے ریزم تو خورشت فلفل قرمز پودریمون تموم شده بود هنوز فرصت نڪردم چیلے ها رو آسیاب ڪنم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_خرما_گردو
این نون رو من با خمیر جادویے درست ڪردم
براے ۱۶ تا ۱۷ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ولرم ۱۲۰ میلے (نصف لیوان)
شکر ۳۰ گرم(۲ ق غ)
روغن مایع ۳۰ میلے (۳ ق غ)
پودر خمیر مایه ۶ گرم (۱ ق م)
آرد سفید تقریبا ۲۲۵ گرم ( حدودا یک و نیم لیوان) (مقدار آرد تقریبے ممڪنه بیشتر و یا ڪمتر لازم باشه)
نمڪ نصف ق چ
مواد میانے : خرما ۱۰ عدد، گردو ( دلخواه) ، پودر دارچین ۱ ق م (به دلخواه) ، گلاب ۱ ق غ
یه قاشق شڪر رو با شیر ولرم مخلوط ڪردم و بهش پودر خمیر مایه اضافه ڪردم ، گذاشتم ده دقیقه تا به عمل بیاد .
توی یه ظرفے تخم مرغ و مابقے شڪر و روعن و نمک رو ترڪیب ڪردم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم اضافه ڪردم و ارد رو ڪم ڪم ریختم . میزان آرد خیلے خیلے تقریبے هست براے من اینجا ڪمے بیشتر از این مقدار استفاده شد ارد تا زمانے اضافه بشه ڪه خمیر به دست نچسبه اما حواستون باشه ریختن آرد زیادے باعث میشه ڪه نونتون لطافتش از بین بره و سنگین و سفت بشه همیشه این نڪته مهمه در پخت نون ها .
خوب خمیر رو ورز دادم دو سه دقیقه ورز دادم و بعد ۱۰۰ بار روے صفحه ڪار ڪوبیدم .
داخل طرف تمیزے جزیے چرب ڪردم و خمیر رو قرار دادم و روش رو خوب پوشوندم و جاے نسبتا گرم یک ساعت استراحت قرار دادم .
بعد پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم و خمیر رو دو قسمت ڪردم و با وردنه باز ڪردم شڪل دایره برش دادم و بعد به صورت ڪلیپ . پیچیدن ڪاملا دلخواه هست من مدل ڪروسان پیچیدم .
براے مواد میامے مواد ڪاملا دل به خواهے هست . من پوست و هسته خرماها رو گرفتم و له ڪردم . پنج شش دونه گردو رو هم نیم ڪوب ڪردم و گلاب و دارچین و اگر دوست دارین هل هم مے تونین بریزین .
بعد لاے خمیر قرار دادم و پیچیدم .
داخل سینے فر چیدم و ۲۰ دقیقه استراجت دوم قرار دادم . بعد از استراحت رومال یه زرده تخم مرغ و زعفران ۱ ق م شیر رو ترڪیب ڪردم و رومال زدم و توے فر از قبل گرم شده با دماے ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم .
ظرف حاوے اب هم توے فر فراموش نشه تا نون هاتون لطیف بشه .
نون هاتون رو بعد از خنک شدن توے طرف درب بسته توے محیط خنک قرار بدین تا چهار پنج روز با ڪیفیت مے مونه .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ڪیم بستنے
اول نڪات رو بخونید بعد برید سراغ تهیه این بستنے خوشمزه میتونید به جاے خامه صبحانه از خامه قنادے هم استفاده ڪنید ڪه در این صورت باید مقدار شڪر رو نصف ڪنید .
حتما به شڪلاتتون براے ڪاور بستنے روغن مایع اضافه ڪنید در غیر اینصورت لایه شڪلات دور بستنے خیلے ضخیم میشه . هرچے شڪلات روون تر بشه، لایه دور بستنے نازک تر میشه .
میتونےد داخل شڪلات از مغزیجات خرد شده هم استفاده ڪنید ڪه در این صورت میشه ڪیم بستنے مگنوم
داخل بستنے از هر اسانسے مے تونید استفاده ڪنید ، من وانیل زدم شما میتونید ڪاڪائو و نسڪافه هم بزنید. یا میتونید داخل بستنے از میوه هایے مثل توت فرنگے، موز ، هلو، انبه و ... به صورت قطعه اے یا پوره استفاده ڪنید . با این مقدار مواد من ۴ تا بستنے ڪوچیک و ۲ تا بستنے بزرگ داشتم
#ڪیم_بستنی
مواد لازم :
شےر 250 گرم
شڪر 1/2 پیمانه
خامه صبحانه 90 گرم
نشاسته ذرت 1 قاشق سوپخوری
نشاسته گل 1 قاشق غذاخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
نشاسته و شڪر و شیر را در قابلمه ے ڪوچک مخلوط ڪنید و روے حرارت متوسط رو به پایین گذاشته تا به غلظت فرنے برسد .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وانیل و خامه را اضافه ڪنید و هم بزنید تا یڪدست شود سپس از روے حرارت بزارید تا ڪمے خنک شود . هر از گاهے هم بزنید تا مواد رویه نبندد.
میتوانےد در این مرحله به بستنے میوه خرد شده یا پوره شده نیز اضافه ڪنید .
مواد را در قالب بستنے ریخته و در فریزر حدود 5 ساعت گذاشته تا ڪاملا منجمد شو
د براے ڪاور شڪلاتے بستنے حدود ۱۵۰ گرم شڪلات را به روش بن مارے ذوب ڪنید و در یک لیوان بلند به سایز بستنے ها بریزید، و بستنے ها را بعد از انجماد در شڪلات فرو ڪنید .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
عزیزان ڪتلت رو هم با سیب زمینے خام درست ڪردم هم با پخته هزدوشون خوشمزس ولے خانواده م خام رو بیشتر پسنیدن
سیب زمینے وپیاز رو حتمااا با رنده ریز رنده ڪنید
ابشو بگیرید خیلے تاثیر داره تو برشته شدن ڪتلت
حتما تو روغن شناور سرخ ڪنید روغن ڪم بیشترش جذب ڪتلت میشه ومغز پخت هم نمیشه هر ڪتلت رو دوسه دفعه این طرف واون طرف ڪنید تا یڪدست سرخ بشه
بجاے آرد نخود چے از آرد گندم و ارد سوخارے هم میتونید استفاده ڪنید .
من تخم مرغ نزدم تخم مرغ موقعے زده میشه ڪه مواد ڪتلت انسجام نداشته باشه
عزیزان گوشت رو حتما با سوراخ تورے ریز چرخ ڪنید
بخوبے ورز بدید تا ڪتلت موقع پخت ترک برنداره
میتونید همراه مواد ڪمے جعفرے تازه بزنید
وقتے ڪه میخواید ڪتلتها رو بچینید تو ماهے تابه روغن زیادے داغ نباشه گرم باشه خوبه
با شعله متوسط سرخ ڪنید گوشت چرخ ڪرده حدود ۴۰۰گرم یا گوساله یا گوسفند یا مخلوط هردو
سیب زمینے متوسط سه عدد
پیاز بزرگ یک عدد
آرد نخود چے یک قاشق
نمک وفلفل سیاه وفلفل قرمز وزردچوبه وڪمے آویشن به مقدار لازم
پیاز وسیب زمینے را رنده ریز ڪرده و آبشو بگیرید
همه مواد رو با هم قاطے ڪنید وخوب ورز بدید یڪساعتے بزارید یخچال تا ڪمے خودشو بگیره وسپس سرخ ڪنید
ڪتلتها رو زیاد نازک نگیرید ڪه ترد وشڪننده بشن زیاد هم ضخیم نباشه ڪه وسطش خام باشه
میخواید همراه سیب زمینے سرو ڪنید
ابتدا سیب زمینے رو سرخ ڪنید سپس ڪتلتها بعد از ڪتلتها گوجه فرنگی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماست خونگے
5 لیتر شیر پر چرب
1 قاشق غذاخورے ڪره یا خامه و 3 قاشق غذاخورے ماست
ابتدا شیر خام را درون قابلمه ریخته و آن را بجوشانید. بعد از جوش آمدن ، صبر ڪنید و به جوشاندن ادامه دهید تا شیر یک بند انگشت ڪم بشه و آب شیر تبخیر بشه.
دوم ، آن را از روے اجاق گاز بردارید و تقریباً نیم ساعت صبر ڪنید.
برای اینڪه بفهمید آیا به دماے مورد نظر براے مایه زدن رسیده است ، انگشت ڪوچک خود را در شیر قرار داده و 7-8 ثانیه صبر ڪنید
اگر انگشت شما دما را تحمل ڪرده و نسوخت ، به این معنے است ڪه شیر شما براے مایه زدن آماده است
سپس ڪره و ماست را باهم مخلوط ڪنید و با ڪمے از شیر مخلوط ڪنید و در ظرف هایے ڪه میخواهید ماست درست ڪنید بریزید.
بعد ،بقےه ے شیر را درون ظرفها بریزید
یک پارچه چند لا روے میز پهن ڪنید و قابلمه هاے ماست رو بزارید روش و سر قابلمه تون رو با سبد مثل فیلم بپوشونید در براشون نزارید بعد با همون ملحفه روشون رو بپوشونید و ۴ساعت بهشون دست نزنید و تڪونشون ندید و بعد از چهار ساعت اگر ماستتون گرفته بود بزارید یخچال و به مدت یک روز دست بهش نزنید و درشون رو نزارید بعد از اون یک روز میتونید استفاده ڪنید نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍲#ڪوفته_بادمجان_ڪبابی
مواد لازم:
بادمجان متوسط ڪبابے شده 2 عدد
سیب زمینے متوسط آب پز شده 2 عدد
جعفرے خرد شده دو قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا رنده شده یک لیوان
پیاز یک عدد
پیازچه دو عدد
سیر یک حبه
تخم مرغ یک عدد
آرد سوخارے دو تا سه قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، پول بیبر(فلفل قرمز پرک شده)، نعناع
آرد دو قاشق غذاخوری
براے سرخ ڪردن:
روغن مایع
آرد سوخاری
.#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
جزء هشتم قرآن (تندخوانی) - hasanmojtaba.ir.mp3
4.07M
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سوتلاچ_در_فر
مواد لازم:
نصف لیوان برنج
2 لیوان آب
1 لیتر شیر
نزدیک 1 لیوان شکر
1 عدد زرده تخم مرغ
2 قاشق غذاخوری نشاسته (ترجیحا نشاسته ذرت)
2 قاشق غذاخوری آب
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
فندق بو داده و یا پسته برای روی سوتلاچ
طرز تهیه:
برنج را با 2 لیوان آب بپزید. وقتی مقدار کمی از آب برنج ماند از روی اجاق بردارید. (در فیلم بی آب دیده شدنش شمارو به اشتباه نندازه. به خاطر این است که وقتی میماند آب را جذب میکند. در زمانی که دوربین را آماده میکردم کمی ماند و آب برنج کشیده شد)
شکر و شیر را داخل قابلمه دیگری بریزید و هم بزنید. برنج آب پز شده را بدون اینکه آبکش کنید به شیر اضافه کنید و هم بزنید. 2 قاشق نشاسته را در 2 قاشق غذاخوری آب حل کنید. زرده تخم مرغ را به آب و نشاسته اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته به حالت گلوله نماند. مخلوط نشاسته را آرام آرام داخل قابلمه بریزید و مجدد هم بزنید. روی اجاق بذارید و در حالیکه هم میزنید منتظر بمانید بجوشد. بعد از اینکه جوشید 10_8 دقیقه دیگر بپزید.(یادتان نرود گاهی هم بزنید) سپس از روی اجاق بردارید. وانیل را اضافه کنید و داخل کاسه های سفالی و یا شیشه ای مقاوم در برابر حرارت بریزید (برای من 6 کاسه شد) کاسه ها را داخل سینی که کمی آب سرد داخل سینی ریخته اید بذارید. 10 دقیقه صبر کنید سپس در فر بذارید(ده دقیقه برای این است که روی سوتلاچ پوسته ببندد تا داخل فر بهتر سرخ شود). در فر 220 درجه از قبل گرم شده روی طبقه بالا بذارید و با شعله بالا بپزید(شعله پایین خاموش باشد) وقتی روی سوتلاچ قهوه ای شد از فر بیرون آورید. میتوانید با فندق بو داده تزیین کنید. 3_2 ساعت در یخچال بذارید سپس سرو کنید. نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاپ_کورن
🔷مواد لازم برای 2 نفر:👇
🔹 ذرت برای هر نفر تقریبا 1 مشت دانه شده
🔹نمک به میزان لازم
🔹کره 1 قاشق مربا خوری سر خالی
🔹روغن1 قاشق مربا خوری سر خالی
🔹فلفل به میزان لازم
🔆طرز تهیه:
🔅برای این کار به یک قابلمه بزرگ در دار احتیاج داریم. روغن و کره را با هم داخل قابلمه ریخته و روی حرارت می گذاریم که کمی گرم شود (در حدی که کره آب شود) بعد دانه ذرت را به اندازه ای که کف ظرفمان را کامل بپوشاند می ریزیم و در آن را می بندیم.شعله را چند ثانیه زیاد و بعد از آن کم می کنیم. بعد از حدود یک دقیقه ذرت ها با صدا شکفته شده و به در ظرف می خورند. هر چند لحظه یک بار در قابلمه را سفت نگه داشته و ظرف را تکان بدهید که ذرت ها نسوزند.
وقتی این صدا تمام شد. زیر ظرف را خاموش کنید و بعد از حدود یک دقیقه در ظرف را باز کنید و نمک و فلفل یا آویشن به میزان دلخواه اضافه کنید ( اول مطمئن شوید که دیگر ذرتی نمانده که شکفته شود بعد در ظرف را باز کنید).
#نکات:
* برای تهیه پاپ کورن حتما باید از ذرت مرغوب استفاده کنید وگرنه پف نمیکنه
* حرارت نباید خیلی کم باشه چون باعث عرق کردن داخل قابلمه میشه و پاپ کورن ها خوب پف نمکنه و خیس میشه
* گاهی افراد فکر می کنند مثلا اگر جای روغن فقط از کره بریزند، بهتر نمی شود؟ اما جواب اینکه که اگر فقط کره استفاده کنیم سریع می سوزد و ذرت ها سیاه می شوند.
* اگر اسپری هم داشته باشید می توانید سرکه را با استفاده از اسپری تا زمانی که ذرت های شکفته داغ هستند روی آن بپاشید و می شود سرکه نمکی.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛