آشپزی ایرانی🍔
#دونات_شکری
#دونات_شکری
آرد 3لیوان +سە قاشق برای اردپاشی صفحه کار
نمک نوک ق م
خمیر مایه ۱ ق غ
شکر یک ق غ
کره ۵۰ گرم
شیر ولرم ۱ لیوان
وانیل ۱/۴ق چ
تخم مرغ ۱ عدد درشت
روغن سرخ کردنی
طرز تهیه؛
آرد الک شده+ نمک+ خمیر مایه+ وانیل و شکر رو باهم مخلوط کنید . داخل کاسه ای یه دونه تخم مرغ رو کمی با چنگال ەم زدە و مخلوط کنید و به مواد آردی اضافه کنید بعد که کمی مخلوط شدن بهش کم کم شیر اضاف کنید تا خمیر خودشو جمع کنه سپس بهش کره نرم رو اضافه کنید و اینقد ورز بدید (دە دقیقە)تا یه خمیر لطیفی به دست بیادبعد بزارید داخل ظرف چرب شده و سلفون بکشید روش و بزارید داخل فر خاموش تا نیم ساعت استراحت کنه( استراحت اولیه) بعد از نیم ساعت خمیر را بازکرده و با لیوان و قیف کاتر میزنیم و روی دایره خمیری ساده را با اب خیس میکنیم و دایره خمیری دوم که وسطش رو کاتر زدیم را روش میزاریم روشونو بپوشونید و بزارید جای نسبتا گرم(استراحت دوم) تا حجمشون دوبرابر شە(یە ربع) بعد داخل روغن سرخشون کنید بعد در مخلوط شکر و دارچین بغلطونید . .و داخلشونو با شکلات یا مارمالاد پرکنید.
آشپزی ایرانی🍔
#کیک_عسل_و_گردوی_یونانی @ashpazy_irani
#کیک_عسل_و_گردوی_یونانی
دوستان، یک کیک ساده و راحت ولی خوشمزه و لطیف از یونان براتون دارم که موادش ساده ودر دسترس است و امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم:
آرد ۲۰۰ گرم
نشاسته ذرت ۵۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
ماست یونانی ۲۰۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ ml
شکر ۶۰ گرم
عسل ۱۰۰ گرم
گردو ۵۰ گرم
بیکینگ پاودر ۲ ق چ
نمک ۱ پینچ
وانیل مایع ۱ ق چ
طرز تهیه:
_تخم مرغها و وانیل را با شکر زده که کرم و کشدار شود .
_بترتیب عسل و ماست و روغن را اضافه و هرکدام را کمی هم زده و مایه را یکدست کنید.(ماست را میشه با شیر جایگزین کرد.)
_آرد و ب پ و نمک و نشاسته را مخلوط و روی مواد قبلی الک کرده و با دور کند همزن و یا لیسک فقط در حد مخلوط شدن هم زده ولی زیادی نزنید.
_گردو را شسته و خشک و خرد کرده و با یک ق چ آرد آغشته کنید و با لیسک به مایه کیک بیفزایید. گردوی بیشتر هم میشود .
_ قالب گرد ۲۴ سانتیمتری را با کره چرب و آرد پاشی کنید و آرد اضافه را بتکانید.
_مایه کیک را در قالب ریخته و رویش تکه های گردوی اصافه چیده و در فر از قبل گرم ۱۸۰ درجه سانتیگراد بمدت تقریبی ۴۰ دقیقه بپزید.
_کیک بعد از فر چند دقیقه درقالب بماند و بعد درآورده و روی شبکه فلزی خنک شود.
خود یونانیها برش های کیک را با ماست یونانی و عسل هم میل میکنند.
نوش جان👌.
@ashpazy_irani
آشپزی ایرانی🍔
#کوفته @ashpazy_irani
#کوفته
مواد لازم برای 8 تا کوفته اندازه همین کوفته ها
گوشت چرخکرده گوسفندی یا گوساله 350 گرم
گوشت سینه مرغ 550 گرم
برنج یک و نیم لیوان (300گرم)
لپه یک لیوان (200 گرم) لپه رو بهتره از شب قبل خیس کنید
تخم مرغ دو عدد
پیاز 3 عدد بزرگ
ادویه:نمک/فلفل/زردچوبه/ادویه کاری هم باشه خوبه
سبزی کوفته: مرزه/ترخون/پیازچه/تره/جعفری
یادتون باشه میزان مرزه و خصوصا ترخون زیاد نباشه که مزه کوفته به تلخی نزه
رب گوجه 6قاشق (به دلخواهتون میتونید کم و زیادش کنید)
پوره گوجه فرنگی اگه داشتید به میزان دلخواه به رب اضافه کنید
زرشک و آلوبخارا برای وسط کوفته ها و تزیین روی کوفته
لیمو امانی 4 عدد
حالا برای پختن :
لپه رو حدود ده دیقه میزاریم بپزه بیشتر نپزه که باعث میشه هم کوفته خمیر بشه و هم اینکه کوفته وا بره بعد تو مولینکس یا با گوشت کوب باید لپه رو له یا پودرش کرد
گوشت مرغ و گوشت قرمزو چه چرخ شده باشه و یا تیکه ایی باشه حتما حتما باید داخل مولینکس ریخته بشه و چند دور حسابی بچرخه و یادتون باشه که یه پیاز بزرگ رو هم با گوشتای داخل مولینکس مخلوط کنید
برنجو هم طوری باید نیم پز کنید با اب کم مثل کته که دونه های برنج حالت چسبندگی داشته باشن و بهم بچسبن
حالا دوتا پیاز رو با ادویه ها تف میدیم و رب گوجه رو بهش اضافه کرده و تف میدیم تا مزه خامی رب بره
حالا باید مواد رو با هم قاطی کنیم گوشت و لپه و برنج و سبزی و تخم مرغ و ادویه و همینطور تقریبا یک سوم از مخلوط پیازداغو رب رو با هم قاطی کرده و حسابی با دست ورز میدیم تا موادمون یکدست بشه بعد به اندازه دلخواه برداشته و وسطش آلوبخارا یا زرشک میزاریمو گردش میکنیم و میندازیم تو قابلمه ایی که مابقی رب سرخ شده مونده بود و توش آب ریخته بودیم و در حال جوش هست و میزاریم حدود دوساعت بپزن قبل از خاموش کردن هم بهش ترشی یا لیموامانی اضافه میکنیم
آب رو برای پختن به اندازه ایی بایدریخت که روی کوفته پوشیده نشه.
@ashpazy_irani
آشپزی ایرانی🍔
#ترایفل_شکلات_وقهوه @ashpazy_irani
#ترایفل_شکلات_وقهوه
شیر 4 پیمانه
شکر 3/4 پیمانه
نشاسته ذرت 3 ق غذاخوری
آرد سفید 2 ق غذاخوری
پودر کاکائو 2 ق غذاخوری
قهوه دم کرده 1/4 پیمانه
شکلات خرد شده 50 گرم
خامه صبحانه 200 گرم
کره 50 گرم
وانیل 1/3 ق مرباخوری
بيسکوئيت یا خرده کیک به مقدار لازم
شکر،آرد، نشاسته ذرت و پودر کاکائو رو داخل قابلمه بریزید وهم بزنید شیر رو کم کم اضافه کنید تا ارد ونشاسته گلوله نشه. بعدروی حرارت بذارید و مرتب هم بزنید. کم کم قوام پیدامیکنه و و مثل فرنی میشه. وقتی به این شکل دراومد کره، شکلات و قهوه رو اضافه کنید و باز هم بزنید. درحدی که کره وشکلات باز بشه. وبعد از روی حرارت بردارید و وانیل و 50 گرم از خامه رو اضافه کنید.
بذاریدموادتون کاملا سرد بشه.دقت کنید که بعد از سرد شدن موادتون سفت تر میشه. پس زمان پخت نذارید زیاد سفت بشه. رنگ و روش انقدرجذابه که فکرنکنم بتونید صبرکنید تا سردبشه😋
عطر خوش شکلات وقهوه هم که دیگه جای خود😌
حالاوقتشه موادتون رو بریزید توظروف سرو.من از شیشه مربا استفاده کردم.لایه اول بيسکوئيت خردشده و،لایه دوم کرم شکلاتی، ولایه ی بعدی خامه ی صبحانه وموز.وبه همین ترتیب لایه هارو تکرارکنید.
بذاریدچندساعت تویخچال بمونه.
فوق العاده خوشمزه ست. 😋
من باخامه ی صبحانه و موزوشکلات و فندق روش روتزئین کردم.
توصیه میکنم از خامه ی صبحانه استفاده کنیدطعم خیلی مطلوبتری نسبت به خامه قنادی به این دسرمیده!ولی خب بازم سلیقه ایِ دیگه🤷♀️
درضمن شکرش رومیتونید بیشترکنیداین میزان شایدکم باشه اگه شیرین ترمیپسندید.
@ashpazy_irani
آشپزی ایرانی🍔
#موساكا @Ashpazy_irani
#موساكا
براي داشتن يه موساكاي خوشمزه،كافيه ٤تا سيب زميني متوسط رو ابپز كنيد،
بعد از پخت، رنده و در صورت تمایل میتونید با کمی پیاز داغ و زردچوبه ،مزه دارشون کنید.
٢٥٠ گرم گوشت چرخ كرده رو به همراه پياز و فلفل دلمه و رب گوجه، مثل مايه ماكاروني تفت بديد (با حداقل روغن)و اماده كنيد .
يك كيلو بادمجون متوسط(نه خيلي باريك و نه خيلي درشت)
رو با پوست حلقه حلقه كنيد،(در صورت تمايل و داشتن وقت كافي😜 بزاريد داخل اب و نمك)
بعد اونهارو سرخ كنيد و بزاريد كنار،
٤ تا گوجه فرنگي خام رو هم بصورت حلقه اي برش بزنيد.
كف ظرف مورد نظرتون رو يكمي سس سفيد بريزيد،بعد سيب زميني هارو كه با نمك و فلفل و زردچوبه مزه دار كرديد( ميتونيد كمي زعفرون دمكرده و پياز داغ براي خوشمزه تر شدنش اضافه كنيد)
بريزيد كف ظرف، روي اونها مايه گوشتي،بعد به ترتيب و يكي در ميون گوجه و بادمجون هارو بچينيد.
بعد يكمي سس سفيد روي اونها بريزيد و در اخر،هر اندازه كه دوست داشتيد پنير پيتزا...
بعد بزاريد داخل فر از قبل گرم شده،با دماي ١٨٠ درجه
براي مدت تقريبي ٤٥ دقيقه،✋🏻☺️
ميتونيد به جاي رنده كرده سيب زميني ها، اونهارو بصورت حلقه اي برش بزنيد و كف ظرف بچينيد.
بادمجونارو بعد از سرخ كردن حتما بزاريد روغن اضافيشون گرفته بشه.
.🍆🍆🍆🍆 (براي سس سفيد:يك پيمانه شير+يك ق غ آرد + ١٥گرم كره و كمي نمك) نيازه كه،
اغلب ابتدا كره رو با ارد تفت ميدن و بعد شير و كم كم اضافه ميكنن،وقتي مثل فرني غليظ شد ، سس سفيد يا بشامل آماده ست.
خودم همه مواد به جز كره رو ميزارم روي حرارت وقتي كه به غلظت رسيد كره رو اضافه ميكنم و از روي شعله برميدارم. 🌹🤗
@ashpazy_irani