⛔️ بحران در متن، آرامش در عکس
🔶وقتی یک #حادثه، #حمله_تروریستی یا #بلای_طبیعی در #اروپا و #آمریکا اتفاق میافتد، یک قاعدهی مرسوم وجود دارد...
👇👇👇
🆔@asre_tabyin
عصرتبیین عصررسانه
⛔️ بحران در متن ، آرامش در عکس
🔹 وقتی یک #حادثه، #حمله_تروریستی یا #بلای_طبیعی توی #اروپا و #آمریکا اتفاق میافتد، یک قاعدهی مرسوم وجود دارد؛ شما هیچ عکسی از کشتهشدهها یا صحنههای دلخراش نمیبینید. در بخشهای مختلف خبری فقط ماشینهای #پلیس یا خودروهای #امدادی را میبینید و این حس به مخاطب منتقل میشود که اوضاع تحت کنترل است.
🔹این رویه فقط مربوط محدود به حوادث نیست؛ توی هر خبر «منفی»، عکسهایی «مثبت» انتخاب میشوند. بهعنوان مثال اگر شما بخواهید خبر «بحران #کرونا و اولین مورد مرگ در اثر آن» را منتشر کنید، چه عکسی برایش انتخاب میکنید؟ #تلگراف برای این خبر در #انگلیس، عکس یک دختر شاد و پرانرژی در یکی از نقاط توریستی اروپا را گذاشته که ماسک زده و چشمهایش نشان میدهد در حال خندیدن است. (تصویر دوم)
🔹 یا برای خبر گرمای شدید هوا و مرگ #بیخانمانها در اثر آن، چه عکسی مناسب؟ بهعنوان مثال، تیتر گزارش #واشنگتنپست این است: «موج گرمای کشنده در اروپا بیسابقه است؛ میزان مرگومیر نباید اینگونه باشد.» در این مطلب به میزان مرگ ناشی از #گرمازدگی و جزئیات آن اشاره شده ولی تمرکز اصلی گزارش روی افراد بیخانمانی است که در موج گرما قربانی اصلی هستند. موضوعی که ذاتاً تلخ و تکاندهنده است اما در عکس گزارش، خبری از بیخانمانها یا مرگ افراد در اثر گرمازدگی نیست؛ عکسی که برای این گزارش انتخاب شده، پیرمردی را نشان میدهد که در حال آبتنی در میان فوارهها است.(تصویر سوم و چهارم)
🔷امانوئل طیب، استاد علوم سیاسی دانشگاه لیون فرانسه دراینباره میگوید: درحالیکه بیشتر اخبار را #مرگ، #خشونت و #جنگ تشکیل میدهد اما در اخباری که در #تلویزیون یا #مطبوعات منتشر میشود، تصاویر مربوط به این خشونتها اغلب حذف میشود. در #فرانسه، در مورد این موضوعات بیشتر «حرف میزنند» تا اینکه تصاویر را نشان دهند؛ گاهی حتی بینندگان هیچ عکسی در مورد اتفاق بدی که در کشورشان افتاده است را نمیبینند. (تصویر پنجم)
❌حفظ امنیت و #آرامش_روانی عموم مردم در عین دادن اطلاعات از حادثه یا بحران، یک قاعدهی جدی در رسانههای غرب است که خود میتواند در جلوگیری از تشدید بحران نقش مهمی داشته باشد. و حالا مقایسه کنید با نحوهی پوشش چنین اتفاقاتی در رسانههای ایران. آیا رسانههای ایرانی، در جهت #تحدید بحران عمل میکنند یا #تشدید بحران؟!
✍سیده راضیه حسینی
🆔@asre_tabyin
عصرتبیین عصررسانه
🔸رسانههایی که با منطق پروپاگاندا، جذب فالوور و پروپاگاندا فعالیت میکنند در چنین موقعیتهایی سطح سواد و کنشگری شان محک میخورد.
🔹#مدیریت_بحران نداریم چون برخی رسانه های ما بحران را بازتولید میکنند.اینکه در انعکاس فیلم ها و تصاویر خونین حوادث بصورت آلبومی از دیگر رسانه ها سبقت بگیریم، یعنی از منزلت و ماموریت رسانه فقط انعکاس خام و کپشن زنیهای تکراری اش را بلدیم.
🔻در ضمن این تذکر به دوستان صاحب کانال و تریبون و رسانه، لازم به ذکر است که تمرکز #ضدانقلاب(ایرانهراسان) بر مساله #امنیت است و مساله #حجاب فقط یک پوشش فرهنگی با دلالت های عمیق سیاسی_،امنیتی برای بانیان پشت صحنه غربی_عبری_عربی است.
▫️این روزها حواسمان بیشتر به نیروهای حافظ امنیت باشد که #قهرمان_امروز ما که لایق لایک و فالو باشد، این عزیزانند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎فرافکنی و منطق دکارتی هشتگ سازان حامی تروریست ها!
🔸هشتگ سازان ماجرای مهسا امینی، حادثه خونین با #مانیفست_داعشی حرم حضرت شاهچراغ را کار خود نظام برای انحراف افکار عمومی توییت زدند.
🔹عجیب است که قبل از حادثه، آموزش ترور میدهند و بعد از حادثه با وقاحت نجومی نظام را متهم میکنند! مصیبت ماجرا جایی است که برخی در تله جنگ شناختی #هشتگ_سازان، بدیهیات ماجرا را حتی بعد از اعتراف داعش هم انکار میکنند!
🔸اما #فرمول_انکار_بدیهیات چیست؟ بلحاظ معرفت شناختی چگونه میشود که آفتاب روشن را هم انکار کرد؟ در فلسفه مسیر این مدل قبلا طی شده است. سندروم شک فراگیر یا #شک_دکارتی که میگفت: "من شک میکنم، پس هستم". یعنی نسبت به همه چیز شک بکنیم و فقط به شک خود یقین داشته باشیم.(ولو اینکه چون دکارت به دنبال روزنه ای برای کشف واقعیت نباشیم)
🔹این عارضه #شک_گرایی_فراگیر، محصول #جنگ_شناختی بلندمدت است و حاصل مینگذاری نفرت و سمپاشی مستمر شک و شبهات در زمین مجازی و فضای افکار عمومی است. البته ماهم مقصریم که گاهی با صدای پایین پاسخ دادیم و گاهی پاسخی نداشتیم و گاهی بیپاسخ گذاشتیم که باعث #تعمیق و #انباشت_شبهات شد.
🔸با همه این اوصاف، پژوهشهای راهبردی باید برای کنترل این عارضه و ترمیم و تیمار ترکش های جامانده بر قلب و ذهن #افکار_عمومی اقدام پژوهی عاجلی ترتیب دهند.
🔹اما درباره این وقاحت نجومی اغتشاشگران هم باید گفت: فرار رو به جلو و #فرافکنی به سبک شما یعنی همین که آموزش کوکتول مولوتولف و مسلح کردن کُلت را بدهید و در وقت حادثه، طرف مقابل را مقصر بدانید!
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
عصرتبیین عصررسانه
🔎فرافکنی و منطق دکارتی هشتگ سازان حامی تروریست ها! 🔸هشتگ سازان ماجرای مهسا امینی، حادثه خونین با #م
#تحلیلی_کوتاه بر افق تروریسم
▫️هدف از این خشونت های بزن دررویی و ترورهای خوشه ای و نقطه زن این است که #تصویری_ناامن از ایران همچون #دهه_شصت و اوایل انقلاب را تداعی کنند. یک حال بیثبات و لرزان در ذهنیت اجتماعی که هرلحظه وقوع واقعه ای را انتظار کشیده و روی #گسل_حوادث_سیاه قرار بگیرد.
🔸به گمان پشت صحنه عبری و عربی و غربی ماجرا، #دومینوی_ناامنیها، افکارعمومی را خسته کرده و تاب آوری نظام را کاهش میدهد تا برای اتمام ماجرا و دست به یقه نشدن با بدنه اجتماعی، دست به جیب شده و بجای هزینه جاری و سیال، #باج_راهبردی در سطح نظامی و منطقهای بدهد.
🖌علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎تَرَکهای فرهنگی_اجتماعی در جهت شکافهای امنیتی_سیاسی
ژنرال هیدن در جامعهی اطلاعاتی آمریکا تنها کسی است که هم رییس CIA بوده و هم رییس NSA. چند سال پیش، هیدن بازنشسته در یکی از برنامههای تلویزیونی آمریکا نکتهی ۲۰ ثانیهای مهمی گفت.
مجری برنامه با اشاره به گزینش ترامپ به ریاست جمهوری، از او پرسید که "آیا از دید شما، روسیه توانسته در دموکراسی آمریکا دست ببرد؟"هیدن این سخن را پذیرفته و میگوید: "در جایگاه سازمانی که شاید در گذشته #دستکاری_پنهان در دیگر کشورها داشته [خندهی مجری در واکنش به واژهی شاید] ما آموختهایم که شما نمیتوانید در یک جامعه، تَرَک پدید آورید.[از آموخته خود بر مبنای نگاه CIA می گوید]
دخالت پنهان، آنگاه شدنی است که در #جامعهی_هدف، از پیش تَرَک پدیدار شده باشد و سپس شما دیلم را در آن ترکها فرو کنید و آنها را تبدیل به #شکاف کنید. از این رو باید به روسها دست مریزاد گفت که تَرَکهای جامعهی ما را بهتر از خودمان شناسایی کردهاند.
✍دستور ویژه #رهبر_انقلاب بر یَد واحد شدن، ناظر بر همین ماجراست که نهاد فکری و دستگاه قضایی و ساحت اجتماعی دچار تَرَکهای شکافخیز نباشد.
عامل ثبات در اکوسیستم اجتماعی چهار محور دارد. نخبگانی، فرهنگی، اجتماعی،امنیتی. وقتی فضا امنیتی شد و به اصطلاح آمریکاییها، #چیکن_استراتژی(نوعی دوئل) برقرار گردید، دستگاه امنیتی باید تمام عیار حمایت شود تا یکپارچگی سیستم حفظ و تقویت شود.
تبیین اهالی فکر و تبلیغ اهالی رسانه و انسجام مردمی در حمایت از خط مقدم امنیتی باطل السحر این #جنگ_نیابتی غربی_عبری_عربی خواهد بود.
🖌علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎چرا نظام، گارد امنیتی تمام عیار ندارد؟/آیا پشت صحنه امیدوارند که نظام یک جایی کنترلش را از دست بدهد و احساساتی شود؟
✍مهدی محمدی
🔸اجازه بدهید یک مرور بکنیم. از منظر امنیتی در مرحله استمرار اجباری آشوب هستیم. طرف طراح، در حال سوزاندن دسترسی ها و سرمایه های بیست و گاهی ۳۰ ساله خود است، فقط برای اینکه بتواند آشوب را ولو یک روز بیشتر کش بدهد.
🔸در #شریف یک شبکه حداقل دو سه ساله خرج شد. در #اوین شبکه بیش از ده ساله خود را سوزاندند. عبدالحمید در #بلوچستان سرمایه ۳۰ ساله است. شبکه نفوذی در #صداوسیما خیلی قدیمی بود. ولی برایشان مهم نیست. دسترسی ها را می سوزانند و شبکه ها را قربانی می کنند چون کابوسی بدتر از خاموش شدن شعله آشوب برایشان قابل تصور نیست.
🔸قبلا نوشتم که #موساد در هفته های اول موقعیت جامعه ایران را انقلابی ارزیابی کرده بود. اکنون کمی ارزیابی را تصحیح کرده. می گویند ایران در 'آغاز' شکل گیری وضعیت انقلابی است.
طراحی این است که مستقل از هزینه، خیابان فعال بماند. تنها راه تحقق این هدف برای طرف طراح، وارد کردن نظام به 'چرخه خشونت افزایشی' است.
🔸این بازی را جمهوری اسلامی از همان ساعت نخست خوانده بود. تا امروز جمهوری اسلامی در مقابل سنگین ترین فشارها برای برخورد شدیدتر مقاومت کرده است.
🔸فقط در همین دو روز ۷ نیروی نظامی و امنیتی به شهادت رسیده اند. استفاده از ظرفیت انتظامی در خیابان، صرفا در حد پراکندن تجمعات برای جلوگیری از رخ دادن فجایع امنیتی است. استعداد امنیتی اصلی کلافه است که تا کی باید صبر کند.
🔸از حیث تکنیکی و تاکتیکی شاید نقدهای جدی به مهارت های ضد اغتشاش وارد باشد اما از جهت راهبردی نظام عمدا به سمت سرکوب حرکت نکرده و نخواهد کرد. تصمیم گیران می دانند که باید شهید بدهند اما کسی نباید کشته شود.
🔸برای مردانی که کالجبل الراسخ چهل سال جنگیده اند خیلی سخت است. ولی خب این جنگ را هم باید بجنگند و این یکی قانون خودش را دارد.
🔸در این روزها من از نزدیک دیده ام ذهن سیستم بیش از آنکه درگیر سرکوب باشد، درگیر اصلاحاتی است که باید بکند. بحث های بسیار پر حرارتی در جریان است که بخشی از جامعه دیده نشده و باید بشود.بدون یک برنامه اجتماعی، تدبیر امنیتی عقیم می ماند.
🔸از حیث شناختی هم در واقع با یک #فیلم_کارگردانی_شده مواجهیم. در واقع خبری نیست. آشوب درست و درمانی هم نیست چه رسد به انقلاب. صحنه هایی خلق می شود فقط برای اینکه ویدئوهایی از آن وایرال شود.
🔻طرف طراح امیدوار است نهایتا مردم تصمیم بگیرند بازیگر این تئاتر بشوند. منتها مردم فقط موبایل که نمی بینند. خیابان هم می روند و مشاهده شکاف عمیق میان نهاده شناختی و داده فیزیکی به آنها می گوید یک جای این کار می لنگد.حتی بسیار معترضان کمتر آشوب می کنند.
🔸شیوه فعلی طرف طراح را ناگزیر به سمت #خشونت_بیشتر خواهد بود. چاره ای ندارد. انقلاب که نشده، ولی زخم باید زده شود. ضمن اینکه ویدئو لازم دارند و ماشین تحریک مردم بیکار بماند، می میرد.
👌همچنان امیدوارند سیستم یک جا کنترلش را از دست بدهد و احساساتی شود. اما نخواهد شد. پیام رهبر انقلاب برای شهدای شاه چراغ یا تصمیم شورای تامین سیستان درباره فرماندهی انتظامی زاهدان را ببینید. دل، گرم ولی ذهن سرد است.
🔸نهایتا طرف طراح می داند ایران ایستادن و تماشا کردن یا خوردن و پاسخ ندادن بلد نیست. یک جایی معادله منطقه ای و بلکه جهانی خواهد شد. در نقطه ای از مسیر قرار نداریم که بتوان به عقب برگشت.
🆔@asre_tabyin
🔎تکنیک های جریان معاند در جنگ ترکیبی
1⃣تولید نارضایتی در #فاز_اقتصادی با بزرگنمایی ضعفها و کوچکنمایی و تحقیر قوت ها با ترفند بایکوت و #سانسور_دستاوردها
2⃣ القای ناکارآمدی در #فاز_سیاسی و مدیریتی با ضریب دهی به اشتباهات جزء و تعمیم آن به کل و برچسبزنی تحت عنوان #فسادسیستماتیک
3⃣ انگارهسازی مسموم و ذهنیت سازی وارونه، هیجانی و #اروتیک در #فاز_فرهنگی ذیل محورهای مذهبی، قومیتی، جنسیتی و سبک زندگی
4⃣ #دوقطبی_سازی با الگوریتم تولید گسل و شکاف اجتماعی در #فاز_امنیتی ماجرا و امتداد جریان به سمت الگوی تجزیه
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin