فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ | #آونگ
فصل اول:
⭕️ جمهوری اسلامی و مساله حجاب
⏯ بخش دوم: جمهوری اسلامی و چالش فرهنگسازی حجاب
⚠️ توجه: این برنامه یکماه قبل از جریانات اخیر ضبط شده است.
🔺 در جامعه یک شیب اجتماعی وجود دارد، وظیفه حاکمیت طراحی این شیب اجتماعی است.
🔺 حجاب در صدر اسلام یک امر لاکچری و عامل فخر بوده است. این عامل فخر را نمیتوان با زور و ... در جایگاه فخر نگهداشت.
______________________
🔆 آونگ؛ سلسله گفتگوهای آزاد و تخصصی پیرامون مسائل و دغدغههای زنان
🔰کاری از گروه رسانهای عصر زنان با همکاری خانهی اندیشه ورزان
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
.
May 11
✍ سحر دانشور
بسمالله
🔹 در اتفاقات اخیر ایران، متفکران شاخصی مثل جودیت باتلر، ژاک رانسیر، سارا احمد، شیلا بنحبیب، آنجلا دیویس و تعدادی دیگر از چهرههای دانشگاهی بیانیهای با عنوان «صدای انقلاب فمینیستی در ایران را بشنوید» منتشر کردند.
🔸 معتقدم فاصله این متفکرین از واقعیتهای ایران و شکلگیری فهمشان به میانجی رسانه، بخشی از عللی است که در پس این مواضع دیده میشود. از سوی دیگر نمیتوان به علت بزرگ بودن نامها چشم بر مواضع خطای آنها بست.
بر هر فرد دغدغهمندی است که زمینه ارتباط و گفتگو را فراهم آورده و تا حد ممکن زوایای وضعیت را به کلمه تبدیل کند.
♦️ از این روی با نوشتن نامهای خطاب به این متفکرین در حد خود تلاش کردم در رابطه با بیانیه آنها موضعم را روشن کنم و زمینه اندیشیدن به واقعیتهای نادیده ایران را برایشان فراهم کنم.
❗️متن نامه که به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده است را برای این متفکرین ارسال کردم و آن را همراه با متن فارسی منتشر میکنم.
http://ble.ir/emroznevesht
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
📍عصر زنان را با همین نشانی در اینستاگرام، روبیکا تلگرام و ایتا دنبال کنید...
@asrezanan_ir
🔰 ترجمه فارسی بیانیه دانشگاهیان خارجی
‼️صداهای یک انقلاب فمینیستی را در ایران بشنوید
♦️ روز ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲ مهسا (ژینا) امینی، یک زن ایرانی کُردِ ۲۲ساله را پلیس امنیت اخلاقی جمهوری اسلامی ایران وحشیانه کُشت. بعدِ دستگیری بهخاطر حجاب بهاصطلاح «نامناسب» چندین بار به سرش کوبیده بودند.
▪️این فقط یکی از انبوهِ جنایتهای حکومتی بوده که حاکمیت مبتنی بر آپارتاید جنسیتی ایران عامدانه و بهشکلی نظاممند مرتکب شده. از زمان وقوع این قتل حکومتی تا همین الان، مردم بسیاری [از] شهرهای ایران درگیر اعتراضات بودهاند.
▪️این خیزش، خیزشی به وسعت کل کشور، علیه نهفقط قتل وحشیانهی مهسا بلکه در مخالفت با اساس حکومت اسلامی بوده. خواستهی معترضان رسا و روشن است: پایان دادن به حاکمیت حکومتی مذهبی که جلوهای از خشونت چندجانبهاش علیه بهحاشیهراندهشدگان جامعه بهروشنی در مرگ مهسا هویداست.
▪️در برابر این وحشتافکنی و سرکوب، ما شاهد انقلابی فمینیستی در ایران هستیم که جرقهاش را خشم از قتل مهسا (ژینا) امینی زد. معترضان با الهام از آنچه کُردها گفتند، شعار میدهند «زن، زندگی، آزادی».
▪️خیزشهای مردمی، بدنهای بیحجاب رقصان، و معترضانی که نمادهای حجاب را آتش میزنند بهمدد ارتشهایی از ترولها که حکومت پشتیبانشان است، قطعهای مکرر اینترنت، گازهای اشکآور، دستگیریهای گسترده، و کشتار وحشیانه با خشونت تمام سرکوب میشوند.
اما دورتادور دنیا گروهی وسیعتر از دانشگاهیان و فعالان سیاسی و اجتماعی عمدتاً در برابر آنچه در ایران دارد میگذرد، هنوز ساکتاند. بحران ایران بین دو دیدگاه تقلیلدهنده اما مسلط و مستقر در رسانهها و همچنین جوامع دانشگاهی گیر افتاده.
▪️از یک طرف تاریخ دیرپای سرکوب استعماری همپای ظهور تازهی گفتمانهای بیگانههراسانه، نژادپرستانه، و ضد حقوق زنان و اقلیتهای جنسی در غرب، مسایلی چندوجهی چون حجاب را به «مسئلههایی فرهنگی» تقلیل دادهاند.
مشخصاً همین قضیه مانع شده تا چهرههایی مترقی در کشورهای جهاناولی قاطع و رسا با مبارزات مردم خاورمیانه و دیگر کشورهای مسلمان همراه شوند، بیترس از اینکه موضعگیریشان خوراک تبلیغاتی ایدئولوژیهای ضد حقوق زنان و اقلیتهای جنسی در غرب بشود.
▪️از طرف دیگر یک رویکرد بهاصطلاح مترقی اما نوشرقنگرانه هم هست که آینده و عاملیت ساکنان کشورهای غیرغربی، بهخصوص مردمان خاورمیانه و شمال افریقا را ندیده گرفته. این دیدگاهها موجب شده مقاومتهای فمینیستی و دگرباشانهی ایرانیان نه مطالعه و نه از منظر سیاسی جدی گرفته شود.
▪️سرکوب لایهلایه و مبارزاتشان ناشناخته مانده و به چشم نمیآیند مگر آنکه مبارزاتشان را گره بزنند به مسائل موردتوجه غربیها یا خودشان را با آنچه نوشرقنگران انتظار دارند، تطبیق دهند.
♦️ علیه و ورای این گرایشهای تقلیلدهنده، ما، گروهی از فعالان دانشگاهی فمینیست، از جمعیتهای فمینیستی بینالمللی میخواهیم برای ایجاد همبستگیای فراملیتی با زنان و بهحاشیهراندهشدگان در ایران به ما بپیوندند.
جایگاه مبارزات خواهران ما در ایران در متن تحول تاریخی مناسبات قدرت در جوامع بهاصطلاح اسلامی و بحران معاصر مرتبط با مناسبات بازتولید اجتماعی در نظام سرمایهداری جهانی است.
❗️تأکید ما بر برنامهای دگرباشفمینیستمحور، ضدسرمایهداری، و ضدفاشیستی است که مبارزات همپیمانانمان در ایران را به مسائلی مختص جوامع جهاناولی تقلیل نمیدهد. بهعکس، ما باید این مبارزات را قطعهای از یک زنجیره ببینیم و با تصدیق اینکه مبارزات ما مبارزاتی مشترک است نبرد را ادامه دهیم. لازمهی ایجاد و حفظ چنین زنجیرهای پذیرفتن ماهیت مشترک مبارزاتی است که زنان و دیگر بهحاشیهراندهشدگان دارند در کشورهایی چون ایران و زیر سیطرهی حکومت اسلامی کنونیاش تجربه میکنند.
❗️حالا حیاتیتر از همیشه است که همبستگی فراملیتی مؤثری نشان بدهیم با زنان و دیگر بهحاشیهراندهشدگان در ایران.
📝 جودیتباتلر، ژاک رانسییر، سارا احمد، شیلا بنحبیب، اَلنکا زوپانچیچ، و صدها دانشگاهی دیگر
✍ مترجم: بهرنگ رجبی
http://ble.ir/emroznevesht
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
1_1847436151.pdf
649.7K
✔️ پاسخ خانم سحر دانشور به بیانیه دانشگاهیان خارجی
{ترجمه فارسی}
31.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ | #آونگ
فصل اول:
⭕️ جمهوری اسلامی و مساله حجاب
⏯ بخش سوم: جایگاه گشت ارشاد در مسأله حجاب
⚠️ توجه: این برنامه یکماه قبل از جریانات اخیر ضبط شده است.
🔺 قانون حجاب از سال ۵۸ رسمی شده، مشخصا سوال این است که آیا قوه قهریه به اجرای این قانون کمک کرده است یا خیر؟
🔺 اساسا با قانون پوشش در هیچ جای دنیا نمیتوان مخالفت کرد
🔺 مدیران میانی باید نظریه حجاب را فهم کنند و قوه قهریه یا گشت ارشاد باید در انتهای پله های
قانون پوشش قرار بگیرد.
________________
🔆 آونگ؛ سلسله گفتگوهای آزاد و تخصصی پیرامون مسائل و دغدغههای زنان
🔰کاری از گروه رسانهای عصر زنان با همکاری خانهی اندیشه ورزان
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
هدایت شده از فکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پادکست
💠 ویرانگی مفهوم زن در غرب
💢 دکتر سهیل اسعد با اشاره به دگرگونشدن مفهوم زن در تمدن غرب میگوید: امروز متأسفانه با تحولاتی که به صورت تحمیلی اجرا کردهاند و نظریهپردازیهای جدیدی که مطرح کردند، در فضای آکادمیک و در فضای آموزشی- تربیتی غرب چیزی به اسم زن، تقریباً میشود گفت نداریم.
💢 مبلّغ دین در آمریکای لاتین میگوید: در غرب گفته میشود که من انسانِ مختار خلق شدم و جزو اختیارات انسان این است که جنسیت خودش را انتخاب کند. این یعنی انقلاب ارزشی یعنی ارزشها منقلب شده است. اصل توجیهکننده همۀ تغییرات و تحولات و برنامهها اصل آزادی است. از اینرو فضای جنسی فضای کاملا آزادی شده است.
•┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈•
#اختصاصی
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
May 11
#اختصاصی | #یادداشت
✍ الهه سادات شفیعی
🔺کدام «زن»؟
حامیان خارج نشین #زن_زندگی_آزادی از همراهی و حمایت جامعهی +LGBTQ(جامعهی رنگینکمانی) در پوست خود نمیگنجند؛ در حالیکه در خود در قالب این آزادی، هستیِ جنسیت «زن» را نشانه گرفته و در صدد امحای آن هستند.
شاید بپرسید چگونه؟!
با ارائه و برجستهسازی جنسیتهای گوناگون، و تشکیک در جنسیت مرد و زن و ایجاد تزلزل در هویت جنسی افراد. تا جایی که کوییرها، بیناجنسگراها و بیجنسگراها (از جدیدترین تقسیمبندیهای این جامعه) به خوبی گویای اين اضمحلال در هویت جنسی و جنسیتی افراد است.
⁉️ سوال اینجاست؛ در چنین جامعهای؛ «زن» اساسا دارای کدام هویت جنسیتی مد نظر آنها است؟!
از ثمرات این پروژه این است که برخی افراد که تا دیروز مشکلی با جنسیت خود نداشتند امروز با ابهام به این مساله مینگرند و دچار بحران هویت جنسی هستند.
🔺کدام «آزادی»؟
شاید برخی در داخل نیز ساده انگارانه خط آزادی در شعار #زن_زندگی_آزادگی را جدا از این مسیر بدانند و چنین فضایی را در ایران متصور نشوند؛ ولی آنچه که امروز در حال وقوع است به دست هواداران این تفکرات شکل گرفته و به پیش میرود و در فقدان معیاری برای آزادی، هرگونه چارچوبمندی آن را نفی میکند!
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
سلبریتی های ایرانی و مدیریت روایتها.mp3
9.24M
#صوت
🔺 سلبریتی ایرانی و مدیریت روایتها
🎤️ دکتر #حوریه_بزرگی
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
🔹روایت نسبت جدی دارد با کسی که روایت میکند.
🔹 غالبا دو رویکرد وجود دارد: رویکرد انقلابی که امنیتی، سیاسی و ایدیولوژیک است، رویکرد رقیب که فرهنگی، مردمی و عاطفی است.
🔹 سلبریتی رویکرد فرهنگی و مردمی را انتخاب میکند هرچند توسط رویکرد انقلابی تامین میشود.
🔸 راهکار: ایجاد اکوسیستم فرهنگ سلبریتی
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
هدایت شده از جَذَوات | فاطمه داداشی
🔺این نه «زن» است
نه «زندگی» است
نه «آزادی»
این نتیجهی توهمات و شایعات بیسند است
این نتیجهی جنبش بیمبنا و بیپایه است
این نتیجه سواریدادنِ هشتگی به رجویستها و تروریستهاست
هشتگ بزنید و ببینید نتیجهی توهماتِ دور از واقعیت تان را
#شاهچراغ
✍️ #فاطمه_داداشی
@fatemedadashi_arani
#ید_واحده
💢 هر چند سخن رهبری واضح و مبیّن است ولی توجه بیشتر به چند نکته در سخنان ایشان خالی از لطف نیست.
▪️حمله به شاهچراغ تلنگری بود برای هر آنکه تا دیروز چشمهایش را بسته بود و گوشهایش را گرفته بود، تا اکنون ببیند و بشنود که به بهانهی حجاب یا هر چیز دیگر، همداستان شدن با افرادی که به پشتوانهی دشمنان دیرینهی ایران و اسلام حرکت میکنند، چه تبعاتی به همراه دارد.
▪️اما دیگر خود را به بیراهه و نافهمی زدن راه به جایی نمیبرد. آنکس که واقعا دلسوز ایران و ایرانی باشد با دست خودش هموطنانش را به منجلابی که دشمنان برایشان تدارک دیدهاند نمیکشاند، مگر اینکه یا خائن به هموطنانش باشد و یا غافل و جاهل.
❗️اگر خائن باشد که وظیفهی قوای سهگانه است که با بررسی و اقدام قاطع دست خیانتکارشان را کوتاه کنند و اگر غافل یا جاهل هستند وظیفهی تکتک افراد ناظر به صحنه و آگاه و نهادهای تبلیغی و فرهنگیست که تلاش کنند ایشان را از خواب غفلت بیدار کنند تا صف خود را از افراد خائن و معاندین جدا کنند.
✅ قطعا در این صورت عاقبت امر ختم به خیر خواهد شد، چرا که #ید_الله_مع_الجماعه و این همان #ید_واحده است.
✍🏼 | گروه رسانهای عصر زنان
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #بازنشر | #کلیپ
✍🏼|محمدامین حسام
✔️ یکم
این تجمع دیروز ایرانیان ساکن در لندن است.
فرد هیجانزده، حس لیدری بهش دست داده و برای تهییج حاضرین داد میزند: برای ناموسمون باید فلان کار را بکنیم!
به لحظه نکشیده، فحش میخورد که چرا از کلمه #ناموس استفاده میکند.
✔️ دوم
از منظر #فمینیست ها، از دل کلماتی مثل #غیرت ، ناموس، #حمایت و...؛ آزادی که مدنظر فمینیستها هست در نمیآید و احساس تسخیرشدگی میکنند.
ازقضا این همان چیزی است که سرمایهداری میخواهد.
یک نیروی ارزان و مطیعی برای تولید و کالای پرمشتری برای فروش به نام #زن !
اما نه زنی که برای خودش قید و بندی متصور است؛ زنی که از محوریت خانواده خارج شده و دنبال کنشگری بدون هیچ شرطی است.
و کلیدواژه رسیدن به این افق یک چیز است و آن هم #آزادی!
✔️ سوم
بزرگترین چالش معترضین کنونی این است که می دانند چه نمیخواهند، اما نمیدانند چه میخواهند! اعتراضشان نه تئورایز شده است و نه رهبری دارد. علینژاد و اسماعیلیون و پهلوی و رجوی به رقابت پنهانی باهم افتادهاند و به اسم نافرمانی مدنی یک الگوی دور از منطق و متوحش ارائه میدهند و نتیجهاش شده است تودهای عربدهکش مجازی و حقیقی که همانطور که در فیلمهای اینچنینی میبینید حتی قادر به تحلیل مطلب یا برقراری دیالوگ با مخالفین فکریشان نیستند!
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
🔺 هخامنش و زنان
🔹 «ویل دورانت» در ص۵۵۲، جلد اول «تاریخ تمدن» چنین میگوید:
✓ در زمان داریوش، زنانِ طبقات بالای اجتماع، جز در تخت روان روپوشدار، از خانه بیرون نمیآمدند... در نقشهایی که از ایران باستان برجای مانده است هیچ صورت زنی دیده نمیشود.
🔹 «استرابون» نیز در صص۱۲۳ و ۱۲۴ کتاب «تاریخ پوشاک اقوام ایرانی» بخش پوشاک اقوام آریایی آورده است:
✓ ایرانیان اگر بخشی از بدنشان برهنه باشد آن را بیشرمی میدانند و همیشه بلند (طوری که ساق پا پوشیده باشد) لباس میپوشند.
⁉️ حال اگر روزی را به پاس کوروش پادشاه هخامنشی، بزرگ میداریم از چه جهت است؟!
✓ آنهایی که به آریایی بودن خود میبالند، باید گفتار نیک، پندار نیک و کردار نیک را سرمشق گفتار و پندار و کردار خویش قرار دهند و ببینند چقدر با آنچه به آن میبالند فاصله دارند یا به آن نزدیکند!
✓ و اگر به دنبال جایگاه زنان در ایران باستان هستند و به متمدن بودن ایرانیان صدها سال پیش از میلاد مسیح و اسلام افتخار میکنند، باید آن را در گفتار پژوهشگران و اندیشمندانی چون ویل دورانت و استرابون جستجو کنند تا بدانند بدننمایی و جلوهگری جنسی در ایران باستان هم نشانهی بیشرمی و بیتمدنی بوده است.
#هفتم_آبان
#کوروش_کبیر
#عصر_زنان
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
نمونهی دیگری از سنگنگارههای تخت جمشید مربوط به پوشش زنان در دوران هخامنشیان
@asrezanan_ir
فایل صوتی خانم حاجی اسماعیلی_1.mp3
8.92M
#بازنشر | #صوت
♦️ موضوع:
رویههای حاکمیت در مواجهه با پدیدههای فرهنگی
🎙 #دکتر_حاجی_اسماعیلی
⏳ ۱۴ دقیقه
📌گزیده:
✓ یکی از آرمانهای حکومت اسلامی، اجرای احکام وقوانین اسلامی است و بی شک باید در اجرای آنها مداخله داشته باشد، بحث بر سر نحوه اجرای احکام است.
✓ توجه و تمرکز بر بی حجابی باید به عنوان معلول باشد، نه علت معلولهای دیگر.
✓ حاکمیت باید به دنبال احیای مرجعیت های گذشته من جمله خانواده باشد.
✓ نسل نوجوان امروز نگاه بالا به پایین و دستوری نسبت به فرهنگ را نمی پذیرد.
✓ این نسل توانایی تحول آفرینی دارد و طرد کردن آنها می تواند منجر به خودویرانگری شود.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
هدایت شده از جَذَوات | فاطمه داداشی
🔺 اعتراضات؛ از توهم تا واقعیت| قسمت اول
✍️ #فاطمه_داداشی
🔸من جزو اولین کسانی بودم که در دفاع از مهساامینی، رویه غلط گشت ارشاد را محکوم و به آن اعتراض کردم.
اعتراضم هنوز سر جایش است. اعتراضم به خیلی عملکردهای دیگر مثل فیلترینگ و عدم شنیدهشدن حرف مردم درباره عدالت و معیشت و... هنوز سر جایش است و این چندوقت با مسئولینی که دیدار داشتم اعتراضم را به آنها رساندم.
🔸اما معتقدم فوت مهسا بهانهای برای عقدهگشایی علیه ج.ا بود. آنچه از همان روزهای ابتدایی اعتراضات دیدیم اعتراض نه به گشت ارشاد بود نه به قانون حجاب. بلکه اصل حاکمیت را نشانه رفته بود.
پس این تحلیل که: اگر بابت گشت ارشاد عذرخواهی میکردند کار به اینجا نمی کشید، تحلیل غلطی است. (هرچند باید بخاطر این رویه غلط عذرخواهی میکردند)
و نیز این تحلیل که: اگر راه اعتراض قانونی وجود داشت به اینجاها ختم نمیشد؛ این هم تحلیل غلطی است.(هرچند باید راه اعتراض قانونی هم باز بشود)
چرا غلط است؟
🔸فرض کنید اعتراض قانونی به گشت ارشاد انجام میشد و عذرخواهی هم صورت میگرفت؛ این شایعاتی که بعد از چهل روز هنوز هم هیچ فکتی بر صحت آن ارائه نشده اما هنوز هم مصرانه بر آن تاکید میکنند(مثل ضربه به مهسا یا شایعات بعد از آن مثل کشتن نیکا و..)، آیا با اعتراض قانونی مخالفان گشت ارشاد و عذرخواهی مسئولین حل میشد؟ آیا منوتو و اینترنشنال و بیبیسی و جُهال داخلیشان کوتاه میآمدند و ذهن مردم را با شایعات بیپایه بمباران نمیکردند و مردم را با همین شایعات علیه حاکمیت نمیشوراندند؟
📌ادامه مطلب در پست بعد:
@fatemedadashi_arani
هدایت شده از جَذَوات | فاطمه داداشی
🔺اعتراضات؛ از توهم تا واقعیت| قسمت دوم
✍️#فاطمه_داداشی
🔸این تحلیلهای ساده ناشی از نشناختن قدرت رسانه و شایعه است. قدرتی که حتی سپاه علی ابن ابیطالب را هم از هم میپاشد.
🔸ما همچنان به وضعیت معترضیم. اما بعد از روزهای اول، ماهیت اعتراضها در میدان متفاوت شد. کف خیابان خشونتهای کلامی و فیزیکی اصالت پیدا کرد و لیدرهای این سبک اعتراضات در شبکههای اجتماعی این خشونت را تایید و تشویق میکردند. لیدرهایی که هیچکدام ساکن ایران نیستند.
این چندان دور از انتظار هم نبود و همان ابتدا گفتیم مسیر اعتراض کف خیابان نیست.
🔸حالا وقتی میگوییم اعتراضات هشتگی و کف خیابانی زمینه ساز خشونتها و تر.ورها هستند، منظور همین اعتراضات است.
این معترضان یا دشمناند(موافق براندازی به هر قیمتیاند) یا جَوزده و بیمبنا که نمیدانند چه میخواهند: «اعتراض برای اعتراض»؛
و دسته سوم بخشی از همان معترضان حقیقی که فکر میکنند با همراه شدن با اعتراضات هشتگی و کف خیابانی ولو با تدارک آشوبطلبان به خواستههای بهحقشان میرسند؛ اما ناخواسته آتش این آشوبها و تر.ور را شعلهورتر میکنند.
.
🔸بخواهیم یا نخواهیم، مستقل دانستن آشوب از اعتراضات کف خیابانی «در ایران» یک توهم فانتزی است.
ایران را سوییس دیدن و سوئیس خواستن یک توهم فانتزی است. فرقههای متعدد رادیکال اساسا اجازه نمیدهند در ایران اعتراضاتِ مبنادار و حقیقی، در «کف خیابان» به نتیجه برسد.
نمونههایش را در ۸۸ و ۹۶ و ۹۸ و ۰۱ دیدیم.
این دست اعتراضات، راه اصلاح و اعتراضات حقیقی را نیز تنگ و مسدود میکند.
📌ادامه مطلب در پست بعد:
@fatemedadashi_arani
هدایت شده از جَذَوات | فاطمه داداشی
🔺اعتراضات؛ از توهم تا واقعیت| قسمت سوم
✍️#فاطمه_داداشی
🔸اعتراض فقط فریاد زدن و با این و آن همراه شدن که نیست. اعتراض، چشم و گوش باز میخواهد و دیدن واقعیات میدان.
واقعیت میدان اینها است دوستان.
🔸آزادی و احترام به همه سلایق بعد از براندازی، یک توهم فانتزی است. باید خیلی سعی میکردیم تا بگوییم که ایران بعد از براندازی، ترکیه نخواهد شد. اما معترضان کف خیابان این را به خوبی نشان دادند که با هرکسی که نمادی از مخالفانشان دارند چگونه مواجهه میکنند.
حتی «ایرانِ» فردای براندازی نیز دیگر وجود خارجی نخواهد داشت.
واقعیت میدان به شما خواهد گفت فردای براندازی نه ایران میماند و نه تمدن ایرانی.
🔸حالا با لحاظ این واقعیات، باید بنشینیم و برای راه حل اصلاح، غیر کف خیابان فکری بکنیم.
بله میدانم سخت است. میدانم مسئولین در برابر اصلاح مقاومت دارند. میدانم یک عده فقط ماله کشیدن بر اشتباهات را میپسندند.
اما تنها راه همین است و الباقی «توهم».
این تنهاراه نیاز به تفصیل دارد. نیاز به نظریهپردازی دارد. نیاز به گفتگو دارد، نیاز به آزمون و خطا دارد. ساده نیست. هزینه دارد.
«اصلاح» خودش یک «مسأله» است و این مسأله پاسخ تکخطی و تکوجهی ندارد.
🔸نهایت اینکه اگر مدعی هستیم با جماعت معترض هفتههای اخیر همراه نیستیم(به همان دلایلی که عرض کردم)، ولو با جمهوری اسلامی هم همراه نباشیم، سکوت کردن در مقابل این اعتراضات معنایی جز همراهی با آشوبها و تر.ورها نخواهد داشت.
📌برای دوستانتان ارسال کنید:
@fatemedadashi_arani
#علی_کریمی تنها هزینهای که بابت این استوری داده، هزینه اینترنت و نهایتا شنیدن حرفهای مخالف در دایرکت پیجش باشد.
اما صحبت از #امنیت به واقع حق کسانی است که بابت آن هزینههای سنگینتری پرداخت کردهاند و در ازای این هزینه بجای تشکر و قدردانی تهمت و زخم زبان شنیدند، البته نه فقط در دایرکت پیجشان که در زندگی روزمرهشان...
در تصویر، واکنش #همسر شهید بلباسی به استوری علی کریمی را میخوانید.
#شهید_بلباسی، از شهدای مدافع حرم است که در خانطومان سوریه به شهادت رسید.
علی کریمی در برابر زنی که همسرش را در #خارج بابت دین و امنیت و ناموس این وطن از دست داده، نباید حرفی برای گفتن داشته باشد!
✍🏼| #فاطمه_صادقی
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
دکتر قوامی ( فایل صوتی )_1.mp3
5.76M
#بازنشر | #صوت
♦️ موضوع:
بدلوارههای اربعین
🎙#دکتر_قوامی
⏳ ۹ دقیقه
📌گزیده:
✓ مساله اجتماعی دو ویژگی و رکن دارد:
• افکار عمومی را شوکه میکند
• باعث برانگیخته شدن اراده جمعی میشود.
✓ اکنون مساله حجاب و پوشش و آزادی زنان این دو رکن را دارد و یک مساله اجتماعی است و حتی به بحران تبدیل شده است.
✓ ما در پرداختن مساله هم، در حاشیهایم و به مسائل اصیل خودمان نپرداختهایم.
✓ در پرداخت مسائل اصیل اجتماعی، نه تنها انسداد عملی داریم، بلکه نظریه آن را هم نداریم.
✅ پیشنهاد:
• نیاز به تظاهرات داریم؛
• باید تظاهرات را تئوریپردازی کنیم؛
• #اربعین تجربه هزارساله تظاهرات انسان شیعی است.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#اختصاصی| #یادداشت
💢 کمی عقبتر برویم
▪️زن که بود
▪️که هست
▪️و قرار است چه کسی باشد؟!
🔺 زن در تفکر #شرقی زنی بوده گوشهنشین که مامن او پستوی خانه بوده و با کنش اجتماعی بیگانه!
🔺 زن در تفکر #غربی زنیاست که بیرون از خانه است، در جامعه است و هویتش را از کف جامعه میگیرد ولی با خانه بیگانه شده!
🌱 اما اکنون، تفکر #نه_شرقی_نه_غربی، زنی را به جهان معرفی کرده که نه تنها در جامعه حضور دارد بلکه در متن و مرکز قرار دارد و از طرفی خانه را از محور اولویتهایش خارج نکرده.
🔸 هم عفیف و پاک است هم در جامعه است و هم هویتش اصالت دارد و برساختهی مدرنیت نشده.
❗️ریشه دشمنیها با ایران اسلامی همین است که زنی را به جهان معرفی کرده که نه مثل زن شرقی در حاشیه و پستو عزلت است و نه مثل زن غربی تنها به مثابه نیروی کار در اختیار جامعه است.
بلکه زنی است که هم #کنشگر است و هم برای رسیدن به جایگاه کنشگری نیازی به نمایش بدن و جاذبههای جنسیاش نمیبیند.
زن در این تفکر کالایی برای نظام سرمایهداری نیست.
🌱 اوست که هویت میبخشد؛ هم به خانه و هم به جامعه.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|