@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تغذیه_اسلامی #جلسه_چهارم(۶)
🔷عن جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ ابْنِ الْقَدَّاحِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع عَنْ أَبِيهِ ع أَنَّ النَّبِيَّ ص قَالَ: بُورِكَ لِأُمَّتِي فِي الثَّرْدِ وَ الثَّرِيدِ وَ قَالَ جَعْفَرٌ الثَّرْدُ مَا صَغُرَ وَ الثَّرِيدُ مَا كَبُرَ؛[الکافی،ج۱۲،ص۴۴۵]
پيامبر اکرم (صلى اللَّه عليه و آله) فرمودند:
مبارك شده براى امتم آبگوشت ترید ریز و درشت، ( ثرد ترید خرد است و ثريد ترید درشت.)
🔶عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ سَلَمَةَ بْنِ مُحْرِزٍ قَالَ قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع) عَلَيْكَ بِالثَّرِيدِ فَإِنِّي لَمْ أَجِدْ شَيْئاً أَوْفَقَ مِنْهُ.[الکافی،ج۶،ص۳۱۸]
امام صادق (عليه السّلام) فرمودند: بر شما باد به آبگوشت تريد زيرا من نيرو آورتر از آن براى خود نديدم
🔷عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ بُنْدَارَ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ سَعْدَانَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ جَابِرٍ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَدَعَا بِالْمَائِدَةِ فَأُتِيَ بِثَرِيدٍ وَ لَحْمٍ وَ دَعَا بِزَيْتٍ وَ صَبَّهُ عَلَى اللَّحْمِ فَأَكَلْتُ مَعَهُ.[مرآه العقول،ج۲۲،ص۱۴۳]
اسماعیل بن جابر میگوید نزد امام صادق (علیه السلام) بودم که حضرت، سفره غذا را طلب کردند، پس برای حضرت نان خرد شده و گوشت آوردند و بعد حضرت روغن زیتون طلب کردند و بر گوشتها ریخته و من نیز با حضرت خوردم.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز( #تغذیه_اسلامی روزهای شنبه در کانال اَتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تغذیه_اسلامی #جلسه_چهارم(۷)
✍ پیامبر(ص) و ائمه (ع) خودشان آبگوشت میخوردند و به دیگران هم اطعام میکردند.
📗در روایت آمده است:
🔷وَ إِذَا طَبَخْتَ قِدْراً فَأَكْثِرْ مَرَقَهَا وَ إِنْ لَمْ يُصِبْ جِيرَانُكَ مِنْ لَحْمِهَا أَصَابُوا مِنْ مَرَقِهَا لِأَنَّ الْمَرَقَ أَحَدُ اللَّحْمَيْن[ دعائم الاسلام، قاضی نعمان، ج2، ص164.]
یعنی هنگامی که یک دیگ گوشت پختید، آب آن را زیاد کنید و اگر به همسایه از گوشت نرسد، آبگوشت برسد زیرا آبگوشت یکی از دو گوشت است.
🔶پیامبر(ص) میفرماید آبگوشت، گوشت محسوب میشود و آثار گوشت را دارد و تقویت کننده است.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز( #تغذیه_اسلامی روزهای شنبه در کانال اَتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تغذیه_اسلامی #جلسه_چهارم(۸)
✍کله پاچه
📗علی بن سلیمان گفت: نزد امام رضا(ع) مشغول خوردن کله پاچه بودیم که حضرت سویق خواست. گفتم: من سیر شدهام.
حضرت فرمود: مقداری کمی از سویق، کله پاچه را هضم میکند و دوای آن میباشد. [طبّ الإمام الرضا علیهالسلام ، صفحه 64 و بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 321]
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز( #تغذیه_اسلامی روزهای شنبه در کانال اَتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تغذیه_اسلامی #جلسه_چهارم(۹)
✍قلوه و سیرابی
📗امام رضا علیهالسلام در بیانی دیگر در باره مداومت به خوردن قلوه و سیرابی می فرمایند: إدمانُ أکلِ کُلَى الغَنَمِ وأجوافِها ، یَعکِسُ المَثانَةَ ؛ عادت داشتن به خوردن قلوه و شکمبه (سیرابى) گوسفند ، مثانه را دگرگون می کند.
[ طبّ الإمام الرضا علیهالسلام ، صفحه 64 و بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 321]
پ.ن:مصرف زیاد قلوه و سیرابی برای مثانه خوب نیست و کسانی که بیماری مثانه دارند به هیچ عنوان نباید مصرف کنند
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز( #تغذیه_اسلامی روزهای شنبه در کانال اَتنا)
@atna_ir
marg30.mp3
9.08M
#مرور_کتاب_آنسوی_مرگ
"تجربیاتی از عالم پس از مرگ"
📗قسمت ۳۰
#استاد_امینی_خواه
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
marg31.mp3
8.62M
#مرور_کتاب_آنسوی_مرگ
"تجربیاتی از عالم پس از مرگ"
📗قسمت ۳۱
#استاد_امینی_خواه
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
#پیام_صبحگاهی
آنجایی که حرکت و روح جهادی وجود دارد، انسان در ایمان و آرمان و خدمت به دیگران حل میشود و خود را فراموش میکند. این روحیه را باید در جامعه تقویت کرد. ۱۳۸۲/۱۰/۱۴
🇮🇷کانال اَتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
1⃣
☀️هر روز با یک داستان تمدن ساز
✍افطاری
انس بن مالک سالها در خانه رسول خدا خدمتکار بود و تا آخرین روز حیات رسول خدا این افتخار را داشت. او بیش از هرکس دیگر به اخلاق و عادات شخصی رسول اکرم آشنا بود. آگاه بود که رسول اکرم در خوراک و پوشاک چقدر ساده و بی تکلف زندگی میکند. در روزهایی که روزه میگرفت همه افطاری و سحری او عبارت بود از مقداری شیر یا شربت و مقداری ترید ساده. گاهی برای افطار و سحر، جداگانه، این غذای ساده تهیه میشد و گاهی به یک نوبت غذا اکتفا میکرد و با همان روزه میگرفت.
یک شب، طبق معمول، انس بن مالک مقداری
@atna_ir
2⃣
شیر یا چیز دیگر برای افطاری رسول اکرم آماده کرد. اما رسول اکرم آن روز وقت افطار نیامد، پاسی از شب گذشت و مراجعت نفرمود. انس مطمئن شد که رسول اکرم خواهش بعضی از اصحاب را اجابت کرده و افطاری را در خانه آنان خورده است. از این رو آنچه تهیه دیده بود خودش خورد.
طولی نکشید رسول اکرم به خانه برگشت. انس از یک نفر که همراه حضرت بود پرسید: «ایشان امشب کجا افطار کردند؟» گفت: «هنوز افطار نکردهاند. بعضی گرفتاریها پیش آمد و آمدنشان دیر شد.»
انس از کار خود یک دنیا پشیمان و شرمسار شد، زیرا شب گذشته بود و تهیه چیزی ممکن نبود. منتظر بود رسول اکرم از او غذا بخواهد و او از کرده خود معذرت خواهی کند. اما از آن سو رسول اکرم از قرائن و احوال فهمید چه شده، نامی از غذا نبرد و گرسنه به بستر رفت. انس گفت: «رسول خدا تا زنده بود موضوع
آن شب را بازگو نکرد و به روی من نیاورد.»[1]
1.کحل البصر محدث قمی، صفحه 67.
@atna_ir
@atna_ir☀️
✍برنامه مطالعه روزانه ی بیانیه #گام_دوم_اتقلاب
🔷توصیه های اساسی-۲) معنویّت و اخلاق:
معنویّت به معنی برجسته کردن ارزشهای معنوی از قبیل: اخلاص، ایثار، توکّل، ایمان در خود و در جامعه است، و اخلاق به معنی رعایت فضیلتهایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتمادبهنفس و دیگر خلقیّات نیکو است. معنویّت و اخلاق، جهتدهندهی همهی حرکتها و فعّالیّتهای فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است؛ بودن آنها، محیط زندگی را حتّی با کمبودهای مادّی، بهشت میسازد و نبودن آن حتّی با برخورداری مادّی، جهنّم میآفریند.
شعور معنوی و وجدان اخلاقی در جامعه هرچه بیشتر رشد کند برکات بیشتری به بار میآورد؛ این، بیگمان محتاج جهاد و تلاش است و این تلاش و جهاد، بدون همراهی حکومتها توفیق چندانی نخواهد یافت. اخلاق و معنویّت، البتّه با دستور و فرمان به دست نمیآید، پس حکومتها نمیتوانند آن را با قدرت قاهره ایجاد کنند، امّا اوّلاً خود باید منش و رفتار اخلاقی و معنوی داشته باشند، و ثانیاً زمینه را برای رواج آن در جامعه فراهم کنند و به نهادهای اجتماعی دراینباره میدان دهند و کمک برسانند؛ با کانونهای ضدّ معنویّت و اخلاق، به شیوهی معقول بستیزند و خلاصه اجازه ندهند که جهنّمیها مردم را با زور و فریب، جهنّمی کنند.
ابزارهای رسانهای پیشرفته و فراگیر، امکان بسیار خطرناکی در اختیار کانونهای ضدّ معنویّت و ضدّ اخلاق نهاده است و هماکنون تهاجم روزافزون دشمنان به دلهای پاک جوانان و نوجوانان و حتّی نونهالان با بهرهگیری از این ابزارها را به چشم خود میبینیم. دستگاههای مسئول حکومتی دراینباره وظایفی سنگین بر عهده دارند که باید هوشمندانه و کاملاً مسئولانه صورت گیرد. و این البتّه به معنی رفع مسئولیّت از اشخاص و نهادهای غیرحکومتی نیست. در دورهی پیشِرو باید دراینبارهها برنامههای کوتاهمدّت و میانمدّت جامعی تنظیم و اجرا شود؛ انشاءالله.
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
15.mp3
9.77M
کتاب صوتی پایی که جا ماند کتاب تفریظ شده توسط امام خامنه ای مدظله العالی جلد دوم
#قسمت_پایانی
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
🌾🌸عید بزرگ مبعث مبارک باد
🌾🌸اَللّهُمَ
🌾🌸صَلَّ
🌾🌸عَلی
🌾🌸مُحَمَّدٍ
🌾🌸وَآلِ
🌾🌸 مُحَمَّد
🌾🌸وَعَجِّل
🌾🌸فَرَجَهُم
🌾🌸وَ اَهلِک
🌾🌸عَدُوَّهُم...
🌾🌸 اَللّهُــــمَّ
🌾🌸عَجـِّل لِوَلیِّکَ
🌾🌸الفَـرَج
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رقابت فضای مجازی رهاشده با کرونا برای کشتن انسانها
🔹نابینا شدن کودک بخاطر خوراندن الکل به او توسط والدین!/منبع: ایمنا
⏪پی نوشت: شایعهی خوردن الکل برای ایمن ماندن بدن در مقابل ویروس کرونا، در کفِ همین شبکههای اجتماعی وایرال شد و تنه به تنهی کرونا در حال گرفتن تلفات است...
مسئول این فضای مجازیِ بیصاحب کیست؟!
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
@atna_ir☀️
چند نکته از زندگانی #پیامبر_اعظم از زبان مبارک رهبر انقلاب:
▪️کار مهمِ پیامبر خدا، #دعوت به حق و حقیقت و #جهاد [استقامت] در راه این دعوت بود.
پیامبر اکرم دچار #تشویش نشد، سخن حقِّ خود را گفت، تکرار کرد، #تبیین کرد، روشن کرد، اهانتها را تحمل کرد، سختیها و رنجها را به جان خرید تا توانست جمع کثیری را #مسلمان کرد.
▪️پیامبر خدا از ابتدای #بعثت یک جِهادِ مرکّبِ همه جانبهی دشوار را آغاز کرد:
۱. جِهاد او در درون خود
۲. جهاد با مردمی که از حقیقت هیچ ادراکی نداشتند
۳. جهاد با دشمنان
▪️فضایی که پیغمبر در آن دعوت خود را شروع کرد، فضایی بود که همهی ارزشها، ارزشهای #جاهلی است، تعصبها، غیرتورزیهای غلط، کینهورزیهای عمیق، قساوتها، شقاوتها، ظلمها و شهوتها، در آمیخته با هم است.
▪️یک عدهای اسلام را فقط مساله ی فردی دانستند، در حالی که نبیّ مکرم در آغاز هجرت، در اوّلی که توانست خود را از دشواریهای مکه نجات دهد، اولین کاری که کرد، #سیاست بود. بنای جامعهی اسلامی، تشکیل حکومت اسلامی تشکیل نظامی اسلامی... حال چطور میشود اسلام را از #سیاست جدا کرد؟!
▪️تشکیلِ یک جامعهی همراه با #عدالت و #قسط، یک کار سیاسی است و این هدف همهی انبیاست. نه فقط پیغمبر ما، بلکه عیسی و موسی و ابراهیم و همهی پیغمبران الهی، برای سیاست و برای تشکیل #نظام_اسلامی آمدند.
به مناسبت #بعثت پیامبر اعظم
👈 منبع: کتاب انسان ۲۵۰ساله
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
990103_ سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب.mp3
11.9M
🎙 بشنوید | صوت کامل سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب.
۱۳۹۹/۱/۳
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
#سلسله_احادیث_پزشکی
🔸 امام صادق (ع) :
تگرگ خورده نمیشود زیرا خداوند میفرماید: «ضرر میرساند به وسیله آن هرکه را بخواهد.»
📚 منبع : الکافی ، ج6 ، ص388
#آب
#تگرگ
🇮🇷کانال اَتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir