بسمه تعالی:
قرآن صدای ملکوتی خدا🌹
صوت بهترین ترجمه قرآن در طول این چهارده قرن اثر استاد علی ملکی(ترجمه خواندنی و پیام رسان قرآن کریم ویژه نوجوانان و جوانان به سبک داستانی و رمان گونه)
https://t.me/sedayemalakooti
کانال در تلگرام فعال است.
💠 ضیافت الهی 1
🔸 عظمت ماه رمضان به #نزول_قرآن است.
🔸 از امام صادق (سلام الله علیه) نقل شده كه، اگر كسی در روز گرمی روزه بگیرد و تشنه شود، خدای سبحان هزار فرشته را موكّل می كند تا چهره او را مسح كنند و تا هنگام افطار به او #بشارت دهند و هنگام افطار خداوند (عزّ وجلّ) می فرماید: «ما أطیب ریحُك وروْحك! یا ملائكتى أشهِدوا أنّى غفرت له» عجب معطری و چه بوی خوبی داری! فرشتگان من شاهد باشید كه من او را آمرزیدم.
🔸 #باطن_روزه انسان را به مقامی می رساند که مخاطب خداوند قرار می گیرد؛ چنان که اگر تاکنون در روز می گفت: «ای خدا»، خدای سبحان هنگام افطار به او می گوید: «ای بنده من».
📚 حکمت عبادات، ص142
🆔 @avaymarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حاج آقای قرائتی در محضر امام خامنهای عزیز...گوش دادن این سخنرانی به اندازه مطالعه چند کتاب بار علمی بویژه نکات تفسیری دارد به زبان سلیس و ملیح حیفه نبیند در آستانه ماه مبارک رمضان التماس دعای ویژه دارم
🔘روزه کله گنجشکی... 🐤
✅«عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِیهِ ع قَالَ: إِنَّا نَأْمُرُ صِبْیَانَنَا بِالصَّلَاةِ إِذَا کَانُوا بَنِی خَمْسِ سِنِینَ فَمُرُوا صِبْیَانَکُمْ بِالصَّلَاةِ إِذَا کَانُوا بَنِی سَبْعِ سِنِینَ وَ نَحْنُ نَأْمُرُ صِبْیَانَنَا بِالصَّوْمِ إِذَا کَانُوا بَنِی سَبْعِ سِنِینَ بِمَا أَطَاقُوا مِنْ صِیَامِ الْیَوْمِ إِنْ کَانَ إِلَى نِصْفِ النَّهَارِ أَوْ أَکْثَرَ مِنْ ذَلِکَ أَوْ أَقَلَّ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ وَ الْغَرَثُ أَفْطَرُوا حَتَّى یَتَعَوَّدُوا الصَّوْمَ وَ یُطِیقُوهُ فَمُرُوا صِبْیَانَکُمْ إِذَا کَانُوا بَنِی تِسْعِ سِنِینَ بِالصَّوْمِ مَا اسْتَطَاعُوا مِنْ صِیَامِ الْیَوْمِ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ أَفْطَرُوا».
✅امام صادق(ع) از پدرشان امام باقر(ع) نقل میکنند: ما از کودکان پنج ساله خود میخواهیم تا نماز بخوانند و شما(شیعیان) از کودکان هفت ساله خود بخواهید تا نماز بخوانند. و همینطور هنگامی که کودکان ما هفت ساله شدند، به آنان توصیه میکنیم که تا حد توان خود و تا نیمه روز و یا اندکی کمتر و بیشتر روزه بگیرند و هرگاه که تشنگی و گرسنگی به آنان فشار آورد، روزه خود را باز کنند، تا کودکان به گرفتن روزه کامل عادت کرده و توانشان افزایش یابد. شما(شیعیان) نیز فرزندان خود را از نه سالگی عادت دهید که اینگونه روزه بگیرند و هرگاه تشنگی آنها را بیتاب نمود، روزه خود را باز کنند.
📚الكافي ج٣ ص ٤٠٩
-----------------------
✍️بر اساس این حدیث برای تمرین و عادت دادن کودکان به گرفتن روزه، میتوان آنها را تشویق کرد تا به مقدار توان خود روزه گرفته و هرگاه احساس ضعف کردند، افطار کنند.
@avaymarefat
🌹دلت را خانه ما كن مصفا كردنش با من
به ما درد دل افشا كن، مداوا كردنش با من
🌷اگر گم كردهای ای دل كليد استجابت را
بيا يک لحظه با ما باش، پيدا كردنش با من
🌸چو خوردی روزی امروز ما را، شكر نعمت كن
غم فردا مخور تأمين فردا كردنش با من
🌺 به قرآن آيه رحمت فراوان است ای انسان
بخوان اين آيه را تفسير و معنا كردنش با من.
@avaymarefat
* #قرآن #رمضان
💠 ضرورت انس با قرآن در ماه رمضان
🔻 بخشی از گلههای قرآن و اهل بیت علیهم السلام از بشر، به دلیل عدم ثبات و عدم استقرار در اعمال عبادی و اعمال صالح و کارهای خیر است. ماه رمضان، ماه ثبات و استقرار در اعمال صالح، به ویژه قرائت قرآن است. ماه مبارک رمضان، ماه انس با قرآنی است که منبع نور و نمایان کننده راه لیلة القدر است. انسانها باید در این ماه، با قرآن انس پیدا کنند و در انس با قرآن، به ثبات برسند. کثرت قرائت در ماه مبارک رمضان به طور ویژه مطلوب است.
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔹 @avaymarefat
* #رمضان #شب_قدر
💠 توصیه ای برای شناخت شب قدر
🔻در روایتی، قرائت صد بار سوره دخان از ابتدای ماه تا شب بیست و سوم، برای شناخت شب قدر وارد شده است. در روایت دیگر به جای آن، هزار بار سوره قدر آمده است...
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔹 @avaymarefat
* #قرآن #رمضان
💠 کثرت تلاوت قرآن در ماه رمضان
🔻گاهی رفقا در مورد كيفيت خواندن قرآن مي پرسيدند؛ عرض می کردم در غير ماه مبارك رمضان انسان با تأمل و توجه به معاني و كلمه به كلمه و با دقت به معانی و تفسير بخواند اشكالي ندارد، ولي در ماه مبارک رمضان کثرت تلاوت مطلوب است.
بزرگان زياد مي خواندند و سفارش هم شده است.
🔸خود ختم قرآن مطلوب بوده و هست لذا اگر كسي نه اين كه بي توجه بخواند، ولي طبق روال عادي هر ۲۵ دقيقه، نيم ساعتي يک جزء قرآن را بخواند خوب است...
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔹 @avaymarefat
#حدیث_روز
✍️ از #امام_صادق عليه السلام روایت شده:
💠 هرگاه در #ماه_رمضان به #مسافرت مى روم [به #احترام ماه رمضان اگر چه مسافرم و روزه بر من واجب نيست ولى] جز به اندازه رمق داشتن #غذا نمى خورم و هرگز از #آب در حدّ سيراب شدن نمى نوشم.
📖 «اِنّي اِذا سافَرْتُ فى شَهْرِ رَمَضانَ ما آكُلُ اِلاّ الْقُوتَ وَ ما أَشْرَبُ كُلَّ الرَّىِّ.».
📚 وسائل الشيعه، ج۷،ص ۱۴۷، ح۵.
#ماه_رمضان/ #مسافرت/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ 🎙#پادکست: «الان در دنیا معنویت، دین و اخلاق شرعیه، مشتری ندارد»
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🍀 در ادعیه هم، شیعه ملازمتشان عجیب و غریب بوده است. ولو اینکه الان دیگر در دنیا معنویت، دین و اخلاق شرعیه مشتری ندارد، مشتریش کم شده!
🔸 وإلا بنده دیده بودم، آن آقایی را که خودش گفته بود که رفتم [در] ماه رمضان، شنیده بودم هفتاد نفر، خواستم خودم حساب بکنم؛ رفتم شمردم در حرم حضرت امیر علیهالسلام و رواقهایش و نمیدانم ایوان را، همه این حدود را شماره کردم، دیدم پنجاه نفر مشغول نماز وترند(رکعت آخر نماز شب)، و در قنوتش مشغول دعای ابوحمزه ثمالی (از ادعیه سفارش شده در ماه رمضان و با مضامین عالی معرفتی) هستند.
🔸بالاخره، الآن چقدر ضعیف شده است معنویت و دین ...!
آنها میگفتند؛ آن آقا هم گفته بود من هفتاد نفر شنیده بودم میخواستم بروم امتحان بکنم؛ من دیدم پنجاه نفر را توانستم [بشمارم]، پنجاه نفر...!
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
* #قرآن #آیت_الله_ناصری #رمضان
💠 اهتمام آیت الله ناصری به قرائت قرآن
🔻 یکی از رفقا که کار زیادی هم ندارد میگفت: من در طول هفته کار و مشغله خیلی مختصری دارم؛ ولی در طول هفته هر چه میخواهم یک جزء قرآن را دو جزء کنم نمیتوانم.
🔸 ولی ابوی ما [آیتالله حاج شیخ محمد ناصری] با آن کثرت مشغله، روزی چند نماز جماعت و چند منبر و جوابگویی به مسائل مردم و امور دیگر، در طول ماه مبارک رمضان روزی شش جزء قرآن میخواند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @Nasery_ir
🔸 واتساپ: www.al-hady.ir
آنگاه بگو:
أَصْبَحْتُ اللهُمَّ مُعْتَصِما بِذِمَامِکَ الْمَنِیعِ الَّذِی لا یُطَاوَلُ وَ لا یُحَاوَلُ مِنْ شَرِّ کُلِّ غَاشِمٍ وَ طَارِقٍ مِنْ سَائِرِ مَنْ خَلَقْتَ وَ مَا خَلَقْتَ مِنْ خَلْقِکَ الصَّامِتِ وَ النَّاطِقِ فِی جُنَّةٍ مِنْ کُلِّ مَخُوفٍ بِلِبَاسٍ سَابِغَةٍ وَلاءِ أَهْلِ بَیْتِ نَبِیِّکَ مُحْتَجِبا مِنْ کُلِّ قَاصِدٍ لِی إِلَى أَذِیَّةٍ بِجِدَارٍ حَصِینٍ الْإِخْلاصِ فِی الاعْتِرَافِ بِحَقِّهِمْ وَ التَّمَسُّکِ بِحَبْلِهِمْ مُوقِنا أَنَّ الْحَقَّ لَهُمْ وَ مَعَهُمْ وَ فِیهِمْ وَ بِهِمْ أُوَالِی مَنْ وَالَوْا وَ أُجَانِبُ مَنْ جَانَبُوا فَأَعِذْنِی اللهُمَّ بِهِمْ مِنْ شَرِّ کُلِّ مَا أَتَّقِیهِ یَا عَظِیمُ حَجَزْتُ الْأَعَادِیَ عَنِّی بِبَدِیعِ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ إِنَّا جَعَلْنَا مِنْ بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّا وَ مِنْ خَلْفِهِمْ سَدّا فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لا یُبْصِرُونَ.
خدایا صبح کردم درحالیکه پناه آوردهام به پناهگاه بلند و استوار تو پناهگاهى که در معرض دستبرد و دگرگونى قرار نمیگیرد از شر هر بیدادگر و هر شبگرد رهزن از هر که و هرچه آفریدى، از آفریدگان خاموش و گویایت، در حفاظتى مصون از گزند هرچیز هراسناکى، همراه با لباسى ساخته از محبّت خاندان پیامبرت، و در پوششى استوار از هرکه قصد آزار مرا دارد در پس دیوار محکمى فراهم آمده، از اخلاص در اعتراف به حق اهل بیت و تمسک به رشته ولایتشان با یقین به اینکه حق از آن ایشان و با ایشان و در ایشان و پابرجا به وجود آن بزرگواران است. دوست دارم کسانیکه آنها دوست دارند و برکنارم از آنانکه ایشان دورى میگزینند، خدایا پس به حقشان مرا از گزند هرچه که از آن پروا دارم پناه ده، اى بزرگ، از خود دور ساختم دشمنان را به یارى پدید آورنده آسمانها و زمین، همانطورکه قرآن میفرماید: در برابر و پشت سرشان سدى قرار دادیم پس دیدگان آنها را پوشاندیم، ازاینرو هرگز نمیبینند
و این دعایى است که هر صبح و شام خوانده میشود. و نیز دعایى است که امیر المؤمنین علیه السّلام شب هجرت پیامبر صلّى الله و علیه و آله و لیلةالمبیت وقتی در جاى آن حضرت خوابید خواند و از شرّ تمام اشرار جن و انس در امنیت شدند.
(منبع: کتاب مفاتیح الجنان)
@avaymarefat
بعد از نمازها سه مرتبه بگو:
اُعیذُ نَفْسى وَ دینى وَ اَهْلى وَ مالى وَ وَلَدى وَ اِخْوانى فى دینى وَ ما رَزَقَنى رَبّى وَ خَواتیمَ عَمَلى وَ مَنْ یَعْنینى اَمْرُهُ بِاللهِ الْواحِدِ الاْحَدِ الصَّمَدِ الَّذى لَمْ یَلِدْ وَ لَمْ یُولَدْ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُواً اَحَدٌ وَ بِرَبِّ الْفَلَقِ مِنْ شَرِّ ما خَلَقَ وَ مِنْ شَرِّ غاسِقٍ اِذا وَقَبَ وَ مِنْ شَرِّ النَّفّاثاتِ فِى الْعُقَدِ وَ مِنْ شَرِّ حاسِدٍ اِذا حَسَدَ وَ بِرَبِّ النّاسِ مَلِکِ النّاسِ اِلهِ النّاسِ مِنْ شَرِّ الْوَسْواسِ الْخَنّاسِ الَّذى یُوَسْوِسُ فى صُدُورِ النّاسِ مِنَ الْجِنَّةِ وَ النّاسِ
خودم و دینم و خانواده و ثروتم و فرزند و برادران دینیام و آنچه را پروردگارم روزیام نموده و سرانجام کارم و هرکس که سرپرستى او به دست من است و ارتباطی با من دارد، همه و همه را در پناه خداى یگانه و یکتاى بینیاز قرار میدهم، خدایى که نزاده است و زاییده نشده است و کسى همتاى او نیست، و (پناه میبرم) به آفریدگار سپیده دم از شر آنچه آفرید و از شر شب تاریک آنگاه که درآید و از شر ساحران دمنده در گره ها و از شر حسود، زمانى که حسد ورزد و پناه میبرم به پروردگار آدمیان، فرمانرواى آدمیان، معبود آدمیان، از شر شیطان که در سینه هاى مردمان وسوسه میکند، چه شیطان جنى و چه شیطان انسى.
(منبع: کتاب مفاتیح الجنان)
@avaymarefat
* #آیت_الله_کشمیری #قرآن
🔻علي رغم كارهائي كه آیت الله کشمیری داشتند مي گفتند هر روز ده جزء قرآن مي خوانم و اين يكي از كارهايشان بود كه در حدود هفتاد سالگي اين كار را انجام مي دادند.
🔸اين توفيق مي خواهد.
ما هر چه قدر بي كار باشيم مگر در روز چه قدر مي توانيم قرآن بخوانيم؟! انس با قرآن و لذت از قرآن زياد داشتند و سفارش مي كردند...
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
#رمضان
* #قرآن #توجه
💠 راهگشایی قرائت قرآن
🔻دوستان حوزوی ما که غالباً الحمدلله با ترجمه ومفاهیم قران آشنا هستند؛ گاهی سوال می شود افراد غیر حوزوی که در ارتباط با قران ودرک مفاهیم وترجمه ان دچار مشکل هستند و آن انس و توجه لازم برای او اتفاق نمی افتد، آنها چه کنند؟ برای همینها هم باز قرائت قرآن بهتر است [و راهگشاست].
🔸و اصلاً توجه، معنایش تحریک خیال نیست. یک نفر بگوید من همزمانی که میگویم بسم الله الرحمن الرحیم، باید بدانم یا فکر کنم یا تخیل کنم که به نام خداوند بخشندۀ مهربان، مثلاً، یا مشابهش ، خیر. توجه یک حس و حالی است که با تلاوت میآید و هر کسی که پیدا کرد متوجه میشود که یک حسی است ماوراء این صحبتها.
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
#رمضان
* #توجه #ذکر #تشتت
نمی توانیم با #خیال ، #خیال را از بین ببریم.
🔻موقع انجام عبادات و گفتن اذکار توجه به معنى آن ها تخيل انسان را بيشتر بيدار مى كند.
🔸بعد از توجه به معنای آن ها شخص شروع مى كند تصورات گوناگون كردن و دنبال آن تصورات، رفتن. وقتی «اللّه الصمد» دارد از دهان شما خارج مى شود، اگر به همين نام شريف، گوش كنيد كافى است و خود این کار كم نيست.
🔹همین که نگذاريد ذهنتان به بازار و غیره برود و دنبال امور پراکنده دنيايى نرود و کنار همين شنيده باشد، همين كافى است. شیوه های دیگرش اسباب زحمت مى شود و از جهت اعتقادى هم مشكل است و اصلا تحريك قواى خیال مى شود.
🔸یکی از مشكلاتى كه ما داريم اين است که برای قطع ريشه قواى تخيلى، خود خيالاتمان را تشديد مى كنيم. ما نمی توانیم با #خيال، #خيال را از بين ببريم. اصلا مرتبه بعد از خيال ديگر خيال نيست، يك وادى است پر از حقيقت و اصلا قابل وصف نيست.
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
#رمضان
خاطره زیبا از دانش آموز شهید محمدمهدی صادقی:
محمدمهدی صادقی 16 سال و نیم داشت و کلاس سوم دبیرستان مکتب المهدی بود که در مرحله دوم عملیات کربلای 5 شلمچه در لشکر41 ثارالله کرمان به فرماندهی حاج #قاسم_سلیمانی به شهادت رسید.
خاطره 1:
سال اول راهنمایی بود.مادربزرگ مهدی برای تهیه نان به نانوایی رفته بود. کرمانیها به مادربزرگ مادری میگویند ننه جان. وقتی مادربزرگش به خانه برمی گردد مهدی به او میگوید: ننه جان شما نون بینوبت گرفتی؟ مادربزرگ میگوید: من گفتم پسرم میخواد بره مدرسه و من عجله دارم، برای همین زودتر به من نون دادند. مهدی هم میگوید: من این نون رو نمیخوام، مال خودتون. من نمیدونم که حق چه کسی رو گرفتی و آوردی. بدین ترتیب او آن روز را بدون خوردن صبحانه، به مدرسه میرود.
خاطره 2:
دوستان مهدی تعریف میکردند: در عملیات کربلای یک مهران، مهدی مرتب آیه «وجعلنا...» از سوره یس میخواند و به خاطر همان «وجعلنا»ها علیرغم اینکه دشمن همه اطراف ما را بمباران کرد؛ اما آنجا که ما بودیم هیچ بمبی اصابت نکرد.
خاطره3:
سر پل دژ را با کلی شهید و مجروح به زحمت گرفته بودیم و حالا حتی مهماتی برای حفظش هم نداشتیم.میخواستم سرم را روی زانو بگذارم که متوجه شدم گروهانی از عراقی ها آمدند.محمدمهدی و سه چهار نفر از رفقا به جان عراقیها افتادند و حسابی آنها را تارومار کردند.صبح روز بعد در جریان غافلگیری دیشب که گروهان عراقی را به رگبار بست، وقتی به مهدی گفتم نترسیدی که من هم بین عراقیها باشم گفت: با وجودیکه حدس میزدم شاید تو هم اون سمت باشی، باز شلیک کردم؛ چون تکلیف من توی اون لحظه، #حفظ_خط بود #نه_حفظ_جان_رفیقم.
@avaymarefat
-#پرسش_و_پاسخ از محضر آیتالله بهجت قدسسره
❓سؤال: آیا برای خواندن نماز شب، روش آسانتری وجود دارد؟
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 بله، اینکه اکتفا بر واجبات آن کند؛ مانند آنکه در قرائت اکتفا کند به حمد و در رکوع و سجود به مطلق ذکر.
@avaymarefat
همسر طلبه شهید حرم امام رضا(علیه السلام) حاج محمد اصلانی : برات شهادت حاج محمد را حاج قاسم امضا کرد/ همسرم همیشه در گمنامی خدمت میکرد | خبرگزاری فارس
https://www.farsnews.ir/news/14010122000307/%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%B5%D9%84%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%D9%87%D8%A7%D8%AF%D8%AA-%D8%AD%D8%A7%D8%AC-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%AD%D8%A7%D8%AC-%D9%82%D8%A7%D8%B3%D9%85-%D8%A7%D9%85%D8%B6%D8%A7-%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1%D9%85
@avaymarefat
خیلی جالب و خنده داره😄👇
واکنش ایرانیها به «روزهخواری» در عهد قاجار
در عهد قاجار روزهخواران چه وضعیتی داشته باشند، خوب است؟ 1-روزهخواری در دربار مشکلی نداشت!
2-ولی در میان مردم عادی، روزهخواران رسوا بودند و یک ماجرای جالب هم در تاریخ هست درباره رفتار عجیبی که با روزهخواران شد.
1-در دربار قاجار وضعیت روزه خیلی جالب بوده است و ناصرالدین قاجار که خودش مشهور بود به روزهخواری در خاطراتش گزارش داده است: «کسانی که روزه میخوردند اول خودمان بودیم که به هزار دلیل عقلی و نقلی و شرعی نمیتوانستیم روزه بگیریم. مجدالدوله هم ناخوش است، میخورد. اکبرخان هم ناخوش بود و میخورد... برادر اکبرخان هم ناخوش بود، میخورد. امینالملک، قبل از رمضان ناخوش شده بود و حقیقتا خیلی ضعیف و لاغر بود، نمیتوانست روزه بگیرد، میخورد. میرزاحسینخان... هم ناخوش نبود، میخورد و راه میرفت؛ خودش میگفت ناخوشم. صنیعالملک معمارباشی، ابدا عیبی نداشت و روزه میخورد؛ ولی میگفتند دُمَل دارد…
اعتمادالسلطنه هم گویا روزه میخورد. زیندارباشی هم گویا روزه میخورد. اقبالالدوله هم بهجهت خوردن روزه، به محمدآباد رفته بود که تماما بخورد. معیرالممالک قدیم هم روزه میخورد. ناصرالملک هم روزه نبود. حاجبالدوله و کالسکهچیباشی هم روزه میخوردند، اغلب هم مشکوک بودند. امیناقدس هم که ناخوش بود و روزه نبود. عایشهخانم میخورد. بدرالدوله هم روزه نبود. گلینخانم هم روزه نمیگرفت...
میرزامحمودخان وزیرمختار هم چون مسافر بود و قصد اقامه نکرده بود، روزه میخورد. حکیمالممالک چون میخواست به گلپایگان برود، روزه نبود. امینلشکر هم چون از گلپایگان معزول شده بود، روزه نبود. ایلخانی ریشسفید که هیچوقت روزه نبوده است».
غیرقابل بخشایش بود
2-میان مردم عادی وضعیت روزهخواری اصلا شبیه دربار نبود و جور دیگری بود و بهقول «جعفر شهری» در کتاب «طهران قدیم»: «آنچه برای خرد و کلان مردم غیرقابل بخشایش بود، آن که فردی بدون علت به روزهخواری بپردازد یا احدی دیده شود که در انظار مبادرت به روزهخواری کند یا حتی با معاذیر شرعی، اطلاع روزهخواریِ کسی به گوش دیگران رسیده باشد».
ایرانیها رمضان را انگار که نوروز باشد به استقبالش میرفتند و در رفتارهای روزمره نیز حرمتی بزرگ برای این ماه قائل بودند و بهگواه تاریخ: «در این ماه کارها تقریبا تعطیل میشد و مردم به عبادت مشغول بودند» و «اگر کسی طلبی از کسی داشت تا احتیاج مبرم محرک او نمیشد، سروقت بدهکار خود نمیرفت» و «مرافعات شرعی در محاضر علما متوقف میگشت» و «اگر کسی از دولت طلبی داشت در این ماه به مطالبه نمیرفت» و «در خانهها جز کارهای ناگزیر زندگانی کار دیگری از نوکر و خدمتکار توقع نمیکردند» و «اگر بنای نیمهتمام بود، صاحب کار به عمله و بناها مزد تمام میداد ولی بیشتر از نصف روز تقاضای کار نمیکرد». معلوم است با چنین روحیهای که مردم داشتند روزهخواران روز خوش و روی خوش نمیدیدند.
خاکمال میکردند!
3-«عبدالله مستوفی» در کتاب «شرح زندگانی من» شرح مفصلی از رفتارها و عادات مرسوم مردم عهد قاجار در ماه رمضان ارائه داده است و روایتی شگفتانگیز هم دارد از یک واقعه روزهخواری به این شرح: «شبهای ماه رمضان بهخصوص در تابستان، مردم تا صبح بیدار میماندند و این کار در تمام طبقات مرسوم بود. بعضی مشغول عبادت و خواندن دعا و قرآن میشدند و برای درک ثواب هر شب تا صبح بیدار میماندند...
زمرهای شبها را بیدار میماندند که صبحها لامحاله تا نزدیک ظهر بتوانند بخوابند و اثر روزه در آنها کمتر باشد. بالاخره دسته سومی هم بودند که شب را به قمار [بازی و سرگرمی] صبح میکردند و میگفتند اگر به این سرگرمی مشغول نشوند، ناچارند بخوابند و روز دیگر خواب نمیروند و روزه برای آنها مشکل خواهد شد. این دسته بیشتر اعیانزادهها بودند ولی روزه را در هر حال میگرفتند و اگر اشخاصی بودند که میخواستند طفره بروند، چون حتی در خانه خود هم جایی نداشتند که روزهخواری کنند، ناچار بودند همرنگ جماعت باشند...
مرحوم احمد منشوری میگفت: با برادرم شبی در مجلس قمار تا صبح مشغول بودیم. چون به سحری نرسیدیم، روزه را خورده بعد به منزل آمدیم. خبر روزهخواری ما زودتر از خودمان به منزل رسیده بود. همینکه وارد شدیم مادرم از ما رو گرفت، چند روز با ما مثل جذامیها رفتار میکردند، قدغن شده بود نوکر و خدمتکار دور ور ما نمیآمدند، غذا که برای ما میآوردند در اطاق گذاشته، فرار میکردند، ظرفهای غذای ما را علیحده [جداگانه]و مخصوصا در حضور ما کنار حوض خاکمال میکردند [روش شرعی برای تطهیر ظرفی که سگ در آن غذا یا آب خورده باشد!] تا بالاخره بهوساطت برادرهای بزرگتر ما را توبه رسمی دادند». (نقل از خبرگزاری فارس)
@avaymarefat
* #حضرت_خدیجه
💠 برتر از یک ملت
🔻زنهاي مکه نسبت به ايشان (حضرت خدیجه سلام الله علیها) بد عمل کردند، زخم زبان زدند: "ما نميآييم، برو همان جايي که پولهاي خود را خرج کردي!" با اين همه سختيها نمیگذارد غم در چهره او خود را نشان بدهد، تا وقتي رسول خدا میآيند او را خوشحال ببينند و ناراحت نشوند.
🔸 فاطمه زهرا (سلام الله عليها) دختر چنين مادري است، زني در اين جايگاه، با اين اموال و مکنت خدمت رسول خدا آمده است، همه زندگي خود را داده است، حالا يک کفن ميخواهد، حتي حجب و حيا و عفت در کلام به گونهاي است که قدرت اظهار در مقابل رسول خدا ندارد که بگويد عباي خود را به من بدهيد! خيلي عجیب است!
🔹 در زمان جاهليت چنين زني ظهور می کند که مَلَک بايد از او درس بگيرد! اين همه مظلوميت، اين همه عفت، اين همه گذشت، اين همه ايثار، قاعده عشق را به هم زد، مرد عاشق زن مي شد. در تاريخ هست ليلي و مجنون، خسرو و شيرين، شيرين و فرهاد. وایشان اين همه عشق و فداکاري را اينطور مديريت کرد.
🔸 وقتي گفته میشود یکی از زنان برتر عالم است، ميتوانيم تصور صحيحي بکنيم که اينها چه کساني بودند؟
آنقدر دانم که آن عاليجناب
نيست پيغمبر ولي دارد کتاب
🔹 چقدر فضيلت داشتند! از يک ملت برتر بودند نه از يک فرد. وقتي دقت میکنیم به عظمت منبت و منشأ از حيث جايگاه حمل حضرت صديقه طاهره پی میبریم که عادي نيست.
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
@avaymarefat
*پیشنهاد ویژه* 🌹
امشب شب جمعه و اولین شب از ايام البيض ماه رمضان است و دعای مجیر در این ایام فضیلت بسیار دارد
مرحوم کفعمی در مصباح از نبی اکرم صلی الله علیه وآله نقل نموده هر که *دعای مجیر* را در «ایام البیض» ( *١٣ و ١٤ و ١٥* ) ماه رمضان بخواند گناهش آمرزیده می شود، هرچند به عدد دانه های باران و برگ های درختان و ریگ های بیابان باشد!
خواندن آن برای شفای بیمار و ادای دین و بی نیازی و توانگری و رفع غم و اندوه سودمند است.
متن دعای مجیر
پ ن : استعداد یعنی بیشترین استفاده در کمترین زمان...
#دعای_مجیر
━━💠🍃🌺🍃💠━━
* #رمضان #حیات_طیبه
🔻يک حقيقتی هست كه اگر ما همين يك حقيقت را در این ماه مبارک پي ببريم، ماه رمضان مباركي بر ما گذشته است و خيلي چيز فهميده ايم و آن اين است كه ما در روزگار در يك مداري حركت مي كنيم و متدين به يك ديني هستيم كه پيغمبر آن دين زنده است.
🔸هر مقدار که ما بتوانيم بهره كسب كنيم، آنها بهره خواهند داد. اين يک مسأله كه رسول خدا زنده است.
🔹مسأله ديگر اين كه قرآن هم زنده است و تك تك آيات قرآن روح دارد و جان دارد. دو طرف اين قضيه و دو زاویه اين مثلث، يكيش مربوط به قرآن است كه زنده و جاندار است ويكي هم الگوهاي ديني ما (اهل بیت علیهم السلام) هستند كه آنها هم زنده هستند.
🔸يک زوايه ديگر این مثلث ميماند كه مربوط به ما است و آن اين است كه ما دلمان را زنده كنيم. اگر دل ما هم زنده شد ديگر همه چیز برای ما دارای حيات ميشود. يعني اگر دل ما زنده بشود، ممكن است بر لحظه لحظه ما آيات الهي تجلي كند.
🔹مینشينيم و برمیخيزيم آيات قرآني تجلي می كند و ما بهره و لذت فوق العاده می بریم. اگر ما ميگوئيم مسلمان هستیم يعني يك پيوند با حقايق جاندار داریم.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #قرآن #رمضان #علم
💠 آثار تلاوت قرآن به ویژه در ماه رمضان
🔻در ماه مبارک، تلاوت قرآن انواع برکات را دارد، اگر هیچ اثری نداشت مگر اينکه انسان را مشغول ميکند، فعلاً در حدّ عمل به بهترين کار و بعد هم توجه، کافی است. کمکم اين آيات اثر ميگذارد. الآن شما داريد در ماه رمضان قرآن ميخوانيد، سالهاي ديگر نوار بر ميگردد؛ يعني شروع به خواندن ميکند. قرآن با کلام ديگر فرق ميکند. يک حسابهايي در چيدمان حروف و کلمات قرآني است که وقتي خواندن انسان به حدّ نصاب رسيد، بعد متوجه ميشود که با چه سر و کار داشته است!؟
🔸 آن چه ما الآن داريم تلاوت ميکنيم، چون هنوز به حدّ نصاب نرسيده است، دارد با افکار ما و با اندوختههاي ذهني ما، کم و وجه ميکند. بايد آنقدر تلاوت کرد تا ملکه شود. باب اصلي علم نیز همين جا است. از هربار تلاوت قرآن يک چيزي نصيب انسان ميشود. از هر ختم قرآن، ختم نه، هر سورهاي، سوره نه، هر قصهاي، قصه هم نه، هر جملهاي، جمله هم نه، از هر کلمهاي ما نصیب میبریم و مقدار آن بستگي به توجه دارد.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #شب_قدر #آیت_الله_بهجت #آیت_الله_غروی_اصفهانی #استغفار #توبه
💠 آثار تلاوت سوره قدر
🔻تلاوت سوره قدر انسان را به درک ليلة القدر، نزديکتر و نزديکتر ميکند. خوشا به حال آن کساني که با این سوره انس داشتهاند و زياد ميخواندهاند. چون وقتي اين حرکت شروع شد دیگر پايان ندارد.
🔸 مرحوم آيت الله بهجت به اين سوره خيلي علاقه داشتند و از بعضي اساتيدشان، نقل ميکردند (شايد مرحوم کمپاني بوده) که وقتي ميپرسيدند از ایشان که شما چه ميخوانيد که اينقدر مشغول هستيد؟ نميگفت چه ميخوانم؛ ولی ميگفت: هر کسي در شبانه روز 1000 مرتبه سوره قدر بخواند، عمودي از نور بين او تا آسمان برقرار خواهد شد. چه انسی! چه لذتی! چه معرفتی! چه شهودی! چه درکی! چه يقينی! چه اطمينانی! چه ليلة القدری!!!
🔹 ولی اينها يک ورودی و لازمه دارد و آن طلب مغفرت از حق تعالي است. استغفار و طلب مغفرت، مقدمات توبه را فراهم ميکند؛ توبه، مقدمات فضل و رحمت الهي را؛ فضل و رحمت الهی مقدمه ميشود براي اتصاف به تهذيب و تزکيه؛ تهذيب و تزکيه، راه را بازتر و بازتر ميکند و شب قدر، شب عظيمي است. شب انس با خدا است. شب قدر است نه فقط براي رزق مادي، آنقدر سفرهها هست که انبياء ميدانستند چه بخواهند: «رَبَّنا أَنْزِلْ عَلَينا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَکونُ لَنا عيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا» ديگر يک نفر نيستند.
🔸 انسان وقتي شروع ميکند، يک نفر است. خودش است و خودش. وقتي به باور رسيد فضا متفاوت ميشود. سفره بزرگتر ميشود. ديگر خودش نيست. یک تفکر است، يک حرکت و باور است. در يک مدار ديگر قرار ميگيرد. فقط مانع در گامهاي اوليه بسته بودن در است که فتحش با استغفار است و توبه، و برون رفت از تشتت فکري و به کار بستن اخلاص و صلاة و سجده.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #شب_قدر #رمضان
💠 شب قدر، گوهری گرانبها
🔻گوهر هر چه گرانبهاتر، مخفيتر. خداي متعال اين شب را شب مبارکی قرار داده است و قطعاً اين ليله در ماه رمضان پنهان است و احتمال اينکه شب بيست و سوم دستيابي به قدريّت قدر ممکن باشد، زياد است.
🔸 الّا اينکه مشکل ما دانستن اين مطلب نيست، مشکل ما تهيأ (آمادگی) براي ورود به «لَيْلَةُ الْقَدْرِ» است و اين امکان پذير نيست، مگر اينکه انسان وارد «شَهْرُ رَمَضانَ» بشود. باطناً، تکويناً درک بکند. اين ليلةالقدر گوهري گرانبها است که در گوهر گرانبهاي ديگري پيچيده شده است يعني «شَهْرُ رَمَضانَ». پس اينها به هم مربوط است.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #قرآن #رمضان
💠 نتیجه احترام و انس با قرآن
🔻انسان هر چه زیادتر قرآن بخواند، اثرش را میبیند؛ به خصوص در ماه مبارک رمضان. البته قرائتی که همراه با انس و احترام به قرآن باشد، بسیار اثربخش است. وقتی قرآن کنار انسان است، انسان باید احساس کند از کلمه کلمه آن، نور تراوش میکند. یکی از راه های ورود به قرآن، قرائت کثیر و اُنس با قرآن همراه با تعظیم و احترام است. گاهی انسان ساکت است؛ ولی دلش قرآن میخواند. یک آیه در خواب برایش میخوانند و معانی بسیاری به او اِلقا میکنند که او را مشغول به آن معانی میکند...
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔻در روایات اهلبیت علیهم السلام و در ادعیه ماه مبارک رمضان، از روز اول، اهمیت درک #شب_قدر تذکر داده شده و از درگاه خداوند متعال از روز اول طلب درک این شب می شود، تا انگیزه استفاده در انسان ایجاد شده، از خواب غفلت بیدار گردد و فضیلت این شب را از دست ندهد.
▪️در کلمات بزرگان اخلاق، از جمله مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در مراقبههای ماه مبارک رمضان چنین رسیده است:
از مهمترین دعاها در ماه رمضان، دعای زیاد برای توفیق عبادت شب قدر و شب عید فطر است.
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️ ذکر مصیبت شهید مطهری برای واپسین روزهای حیات امیرالمؤمنین امام علی(ع)
━━💠🍃🌺🍃💠━━
* #شب_قدر #آیت_الله_مولوی_قندهاری
💠 ضرورت پاکی دل برای درک حقیقت لیلة القدر
🔻خدا آیه الله مولوی را رحمت کند. ایشان می فرمودند: من بچه بودم، از خدا خواستم حقیقت لیله القدر را متوجه شوم. مدتی به امام رضا علیه السلام التماس کردم تا اینکه یک روز در حرم بودم، گویا از ناحیه آن حضرت در دلم افتاد که: اگر می خواهی ماه رمضان امسال، حقیقت لیله القدر را درک کنی، چشمت را پاک کن.
🔸میفرمودند: به همین اشاره ای که از آن ناحیه شد، چشم هایم را مواظبت کردم. پاکی چشم، مربوط به لیله القدر است؛ به این دلیل که در روایت نقل شده است: لیله القدر، حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام است.[1]
🔹برای پیوند و ارتباط با حضرت زهرا علیهاالسلام مرتبه بالایی از طهارت، لازم است. دلی که آلوده است نمی تواند یاد صحیح از حضرت زهرا علیهاالسلام داشته باشد. انسان باید خیلی پاک باشد تا وقتی که «یا فاطمه الزهرا» می گوید، یک خبری بشود.
[1]. تفسیر فرات کوفی، ص ۵۸۱.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری