فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📓کتاب اقدس
مقاله ي محققانه استاد در اين زمينه را با عنوان «كتاب اقدس» در ذيل مي خوانيد: «نخستين بحث كتاب شناسي كه قبلا به نظر خوانندگان ماهنامه ي تحقيقي «گوهر» رسيد مربوط به كتاب تاريخ قديم و جديد بابيه بود كه دنباله ي آن به موضوع كتاب مطالع الانوار، ترجمه ي دوان بريكرز ]و[ تأليف شوقي افندي، كشيده شد كه پس از چاپ و انتشار، به ملا محمد نبيل، شاعر زرندي مداح ميرزا حسينعلي بها نسبت داده شده بود. اين بحث چند تن از مبلغان و پيش كسوتان معروف هر دو دسته ي بابي و بهايي را برانگيخت تا بر آن خرده بگيرند و رد و انتقادي بنگارند كه پاسخ آن ها نيز بعدا در ضمن مقالات تكميلي به استحضار خوانندگان حقيقت جو رسيد. اينك مي خواهيم بحث تازه ي كتاب شناسي را در مورد «كتاب اقدس» تصنيف ميرزا حسينعلي بها، بر پژوهندگان بي طرف عرضه داريم و برخي نكات و دقايق را كه در طي مراجعه و مقايسه ي نسخه هاي متعدد خطي و چاپي اين كتاب دريافته ايم، بر بساط پژوهش و سنجش قرار دهيم تا نظر خوانندگان را به سير نظر درباره ي آن جلب كند. پيش از آغاز بحث، بايد راجع به كيفيت تصنيف اين كتاب نظري افكند و ديد با وجودي كه از تاريخ جدايي فرزندان ميرزا بزرگ نوري در ۱۲۸۰. ق و تشكيل دو فرقه ي بهايي و ازلي و تفرقه ي ميان آن ها از سال ۱۲۸۵، هر دو گروه در كشور عثماني زير اسم بابي به سر مي بردند و بنا به تعهداتي كه هنگام توقف بغداد و قبول تابعيت سپرده بودند، درباره ي عقيده ي مذهبي خود، كه نوعي از تصوف معرفي شده بود، حق هيچ گونه تبليغ و ترويج شفاهي و كتبي نداشتند و به همين سبب در طول مدت چهل سال، قادر به جذب افرادي از عنصر عرب و ترك و ارناؤط حتي به تعداد شماره ي انگشتان دو دست نشدند و هر كاري انجام مي دادند، خواه در عكا و خواه در قبرس و از پيش در آدرنه و بغداد، در پرده ي استتار انجام مي گرفت و مربوط به همان عده ي ايراني بود كه از كاشان و اصفهان و شيراز و تبريز و بلده ي نور دنبال ايشان به كشور عثماني رفته بودند. پس از بيست و اندي سال، چند بار اظهار انكار و تكرار ادعا و سكوت، عاقبت در سال ۱۲۹۰ يا ۱۲۹۲. ق دفتري مشتمل بر شش هفت هزار كلمه به نام «اقدس» به زبان عربي براي تسجيل انفصال و استقلال خود از بابيان، در عكا تدوين شد كه صورت هاي متعددي از آن به خط چند تن خطاط كه با خود از اين برده بودند در پرده ي استتار نوشته و به اتباع مطمئن سپرده شد. در ضمن تكرار استنساخ، نسخه ها گاهي به دست افراد عربي داني مي افتاد كه در آن آثار ضعف انشا و نقص ماده ادبي مي جستند. در سال ۱۳۰۸ كه مدتي بود ميرزا حسينعلي به واسطه ي پيري و بيماري، كارهاي دنيوي و ديني خود را ميان دو پسرش: عباس افندي (غصن اعظم) و ميرزا محمدعلي (غصن اكبر) قسمت كرده بود و هر كدام در بخشي از امور دسته جمعي مشغول انجام بودند
📓کتاب اقدس، محيط طباطبايي، صص۱۴-۱۶
#کتاب_اقدس
#بهائیت_کذاب
🚫@bahaiyat🚫
🕸مجیر صمیمی
بر خلاف ادعای تشکیلات بهائیت، مجیر صمیمی از اعضای رده بالای سازمان بهائی و از کارمندان جمع آوری اطلاعات گوگل و دیتا در آمریکاست. بی شک این عضو رده بالای تشکیلات بهائیت در خانه تیمی خود در مازندران، اعضای بهائی را از سایر شهرها با هدف برگزاری مجلس دعا یا کمک به زنان در خانهاش گرد نیاورده بود!
مجیر صمیمی از اعضای بنیاد و مؤسسه بهائی طاهره است. وی مهندس نرم افزار و از کارمندان شرکت گوگل در بخش آنالیزور اطلاعات و دیتای آمریکا و از اعضای رده بالای تشکیلات بهائی است که ۹ شهریور در خانه تیمیاش در قائمشهر دستگیر شد.
خبرگزاری های وابسته به تشکیلات بهائی، از دستگیری ۱۴ عضو بهائیت در روز چهارشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در قائمشهر مازندران و انتقال آنان به اداره اطلاعات ساری خبر دادند. تمام این اعضاء به جز ساناز حکمت شعار و گلبن فلاح، ساعت ۴ بعد از ظهر در خانه تیمی مجیر صمیمی بازداشت شدند و سپس نیروهای امنیتی، این دو عضو تشکیلات بهائیت را بازداشت کردند.(۱)
اما دستگیری اعضای تشکیلات بهائیت در خانه مجیر صمیمی، بهانه ای شد تا تحلیلی کوتاه از او و شبکه سازی بهائیت داشته باشیم.
سایت هرانا در خبر خود اعتراف کرد که تمام این اعضاء در خانه مجیر صمیمی دستگیر شدند. اما مجیر صمیمی کیست؟! مجیر صمیمی از اعضای بنیاد و مؤسسه بهائی طاهره است که به مرکز عدالت طاهره شهرت دارد. مجیر صمیمی، مهندس نرم افزار و از کارمندان شرکت گوگل در بخش آنالیزور اطلاعات و دیتا آمریکاست.
مؤسسه بهائی طاهره به اسم حمایت از زنان آسیب دیده در سال ۱۹۹۹ میلادی تشکیل شد و پروژه حمایت از زنان آسیب دیده افغانی را به اجراء در آورد. هرچند این مؤسسه زیرنظر مستقیم بیت العدل نیست، اما مثل مجموعه رها ثابت یا بنیاد بدیع، به صورت غیرمستقیم به اجرای نقشههای تشکیلات بهائیت میپردازد.
این مؤسسه به اسم دفاع از زنان آسیب دیده و شعارهای حقوق بشری، به نفوذ و کادرسازی برای تشکیلات صهیونیستی بهائیت میپردازد. فریده عزیزی از اعضای این مؤسسه بهائی (که این مؤسسه خود را الهام گرفته از بهائیت میداند) جهت ارائه گزارش، به کاخ سفید مراجعه و با دولت آمریکا همکاری دارد.
البته جالب آنست که تشکیلات بهائیت در عین استفاده ابزاری از جنس زن، نفوذ کرده، اطلاعات جمع آوری میکند و کادرسازی خود را به اسم حمایت از حقوق زنان به پیش میبرد. فرقه و تشکیلاتی که با کپی برداری شعار حقوق زنان از جریانهای فمنیسم، ادعا دارد زنها عزت خود را مدیون بهائیت هستند: «در این دور بدیع اماء (کنیزان) رحمن باید هر دَم هزار شکرانه نمایند که ید عنایت نساء (زنها) را از حضیض (پستی) ذلّت نجات داد و به اوج عزّت رجال (مردها) رسانده.»(۲)
پس مجیر صمیمی از اعضای رده بالای تشکیلات بهائیت و از اعضای جمع آوری اطلاعات گوگل در آمریکا، با هدف برگزاری دعا یا کمک به زنان در خانهاش جلسه برگزار نکرده و به این بهانه، اعضای تشکیلات بهائیت را از شهرهای دیگر به خانه خود فرا نخوانده است! لذا بیشک خانه این عضو تشکیلات بهائی از مراکز تجمع و فعالیت سازمانی بهائیت و خود او از مسئولان این تشکیلات غیرقانونی بهائیت در شمال کشور بوده است.
لذا در اطلاعیه اداره کل اطلاعات مازندران، ضمن اشاره به دستگیری تعدادی از اعضای تشکیلات صهیونیستی بهائیت در مازندران، بیان میشود: «بر اساس این گزارش ۲ نفر از سرکردگان این تشکیلات جاسوسی در تشکیلات صهیونیستی بیت العدل مستقر در سرزمینهای اشغالی آموزش دیده و با اعضای تشکیلات خود در سراسر استان مازندران هسته جاسوسی تشکیل داده بودند.»(۳)
همچنین هدف از این دستگیری ها، نه باور افراد، بلکه شبکه سازی تشکیلات معاند عنوان شده است؛ چنانکه در ادامه اطلاعیه تأکید شده است: «اطلاعات مازندران هرگونه فعالیت شبکههای مرتبط با رژیم صهیونیستی و ضدانقلاب را در رصد دقیق اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عجّلاللهفرجه) قرار داده و با عوامل آن برخورد قاطعانه خواهد کرد.»
پینوشت:
۱-به نقل از خبرگزاری وابسته به تشکیلات بهائیت.
۲- اشراق خاوری، پیام ملکوت، هند: بینا، ۱۹۸۶ م، ص۲۳۱٫
#مجیر_صمیمی
#بهائیت
🚫@bahaiyat🚫
ه-) سفر عبدالبهاء به اروپا و امریکا
در پی انقلاب ترک جوان در ترکیه و برکناری سلطان عبدالحمید از سلطنت، محدودیت های سیاسی و اجتماعی عبدالبهاء نیز تا آنجا که از ناحیه حکومت بود، برطرف شد و او در سال ۱۳۲۸ ه- .ق به دعوت بهاییان اروپا و امریکا از فلسطین به مصر و از آنجا به اروپا و یک بار دیگر به امریکا رفت. وی در این سفر سه ساله، آموزه هایی را به عنوان آموزه های اصلی بها معرفی کرد که امروزه آنها را به نام آموزه های دوازده-گانه می شناسند؛ گرچه با گذشت زمان تعداد آنها بیشتر شد.(۱) آنچه در سفرهای عبدالبهاء به غرب بیش از هرچیز دیگر خودنمایی می کرد، شیفتگی این شخصیت به ظاهر مذهبی، به تمدن پر زرق و برق غرب بود. وی در سخنرانی خود در منزل یکی از بهایی های امریکا گفت:
امشب من نهایت سرور دارم که در همچو مجمع و محفلی وارد شدم. من شرقی هستم. الحمدلله در مجلس غرب حاضر شدم و جمعی می بینم که در روی آنان نور انسانیت در نهایت جلوه و شهور است. ...من می گویم که ممکن است ملت شرق و غرب متحد شوند و ارتباط تامّ میان امریکا و ایران حاصل گردد. (۲)
📗۱- موژان مومن، ص ۱۸۵
📗۲- خطابات عبدالبهاء، ج ۲، ص۳۰.
📗تحلیل و نقد بهائیت، علیرضا روزبهانی، ص۷۳
#تحلیل_نقد_بهائیت
#سفر_عبدالبهاء_به_اروپا_امریکا
🚫@bahaiyat🚫
▪️ارزش اعتقاد▪️
ــــــــــــــــــــ
📜عَنِ اَلْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى ضَمِنَ لِلْمُؤْمِنِ ضَمَاناً قَالَ: قُلْتُ وَ مَا هُوَ؟
قَالَ: ضَمِنَ لَهُ إِنْ هُوَ أَقَرَّ لَهُ بِالرُّبُوبِيَّةِ وَ لِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بِالنُّبُوَّةِ وَ لِعَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ بِالْإِمَامَةِ وَ أَدَّى مَا اُفْتُرِضَ عَلَيْهِ أَنْ يُسْكِنَهُ فِي جِوَارِهِ
📄مفضل بن عمر گوید: امام صادق عليه السّلام فرمودند:
خداوند متعال براى مؤمن چيزى را
ضامن شده است. عرض كردم: آن چيست؟
فرمودند: برايش ضامن شده كه اگر او به پروردگارى خداوند، به نبوت رسول الله صلّى الله عليه و آله و به امامت امیرالمؤمنین عليه السّلام اقرار کند و آنچه را كه بر او واجب شده به جا آورد او را در همسايگى خود ساكن گرداند.
ــــــــــــــــــــ
📚 توحید صدوق ج ۱، ص ۱۹
#حدیث_روز
🚫@bahaiyat🚫
✅صالحان وارثان زمیناند
✍تا کِی این زمین مصیبتهای تحمیل شده بر مظلومان و جنایات بشر و کشتار انسانهای بیگناه را تاب میآورد؟ شاید او هم مانند ما به این وعدهٔ خداوند در کُتب آسمانی دلخوش است که روزی بندگان صالحِ خدا وارث کل جهان هستی میشوند*۱ و مستضعفین وارث حکومت حق خواهند بود.
انگار او بهتر از ما میداند، بندگان صالحی که وارث زمین خواهند شد، حضرت مهدی و یارانش هستند. (عِبادِیَ الصَّالِحُونَ) آری! روزی او میآید تا بندگان صالح خدا و مستضعفین بر زمین حکومت کنند و وارث آن شوند.۲ حال صالح یعنی چی؟ به چه شخصی صالح میگویند؟ صالح یعنی فردی که همهٔ خوبیها را یکجا دارد.
🔺 ما چقدر برای صالح شدن تلاش کردهایم؟ این شرط خداست؛ صالح شو تا زمین از آن تو شود.
📚 ۱. سوره انبیاء، آیه ۱۰۵
۲. سوره قصص، آیه ۵
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🚫@bahaiyat🚫
معرفی فرقه های ضاله:
سازمان سیاسی بهائیت:
بهائیت «سازمانی» با همه ابعاد آن از قبیل برنامهریزی، نظم اداری، هدف و روابط معین در میان مجموعهای از افراد است.
اول:
اینکه بهائیت دارای یک تشکیلات منظم اداری است که خود بهاییان به آن «نظم اداری» میگویند.
در حقیقت نظم اداری یکی از مهمترین ویژگیهای بهائیت است که هر بهایی مکلف است از کودکی آن را بیاموزد و در برابر دستورات آن اطاعتپذیر باشد. این نظم اداری بیش از یکصد سال است که سابقه دارد. اول سادهتر بود اما به مرور زمان پیچیدهتر و بزرگتر شد.
#بهائیت
🚫@bahaiyat🚫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹❤️اینم یه هدیه ویژه برای شما که درانتخابات حسابی برای عزت ایران تلاش کردید و گل کاشتین
🚫@bahaiyat🚫
و) مرگ عبدالبهاء
عبدالبهاء در سال ۱۳۴۰ه-..ق /۱۳۰۰ خورشیدی برابر با ۲۸ نوامبر سال ۱۹۲۱م. در پی بیماری ای نه چندان طولانی مرد. پس از مرگ وی، هواداران و دوستداران غربی او به شکل های گوناگون با بازماندگانش هم دردی کردند. «وزیر مستعمرات حکومت اعلی حضرت پادشاه انگلستان، مستر وینستون چرچیل ... تقاضا نمود مراتب هم دردی و تسلیت حکومت اعلی حضرت پادشاه انگلستان را به جامعه بهایی ابلاغ نماید... و ایکونت النبی نیز... اعلام نمود به بازماندگان فقید سر عبدالبهاء عباس افندی و جامعه بهایی تسلیت صمیمانه مرالله ابلاغ نمایید... . فرمانده کل قوای اعزامی مصر، جنرال کنگرویو نیز تلگراف ذیل را مخابره نمود: «متمنی است احساسات عمیقه مرا به خاندان فقید سر عباس بهایی ابلاغ نمایید». (۱) آرامگاه او در کنار آرامگاه باب، واقع در کوه کرمل است؛ همان جایی که به فرمان بهاءالله، استخوان های سید علی محمد باب در آنجا قرار گرفت.
📗۱-خطابات عبدالبهاء، ج ۲، ص ۲۲۶.
📗تحلیل و نقد بهائیت، علیرضا روزبهانی، صص۷۴-۷۵
#تحلیل_نقد_بهائیت
#مرگ_عبدالبهاء
🚫@bahaiyat🚫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📓کتاب اقدس
ميرزا محمد علي را، كه خطي زيبا داشت، با ميرزا آقاجان كاشي خادم، كه از آغاز ادعا تا اين تاريخ همواره يار و خادم وفادار بها مانده بود، به بمبئي فرستاد تا كتاب ها و نوشته هاي او را به چاپ برسانند. در ضمن بديشان اجازه داد كه در اصلاح عبارات كتاب ها تا جايي كه زبان عيب جو بسته شود از سعي لازم دريغ نورزند. در نتيجه، صورت چاپ شده ي آثار بهاء نسبت به صورت خطي قبال از انتشار آن ها، اختلاف صورت پيدا كرد. اكنون پس از تقديم مقدمه، به اصل مطلب مي پردازيم. از نسخه هاي چاپي و خطي اقدس كه تا 25 سال پيش، گاهي ديده بودم، هرگز ذهن متوجه به امكان وجود اختلاف صورت و كم و بيش در مندرجات آن ها نشده بود، تا آنكه 24 سال پيش نسخه ي اقدس چاپ حروف سربي بغداد را در آن شهر ديدم كه از مطابقه ي چند نسخه ي خطي با يكديگر، به تفاوت هاي موجود در آن ها پي برده و در پاورقي صفحه ها ضبط كرده بود. صرف نظر از اختلاف كلمه و كلمات، گاهي در برخي از صفحات آن تا چند سطر هم كم و بيشي ديده مي شد. تا آنكه چند سال پيش، به نسخه ي چاپ ممتاز و معتمد كه در حيات مصنف و با اجازه ي صريح او، به وسيله ميرزا محمد علي غصن اكبر پسرش و ميرزا آقاجان خادم كاشي در بمبئي اندكي پيش از مرگ صاحب كتاب به ضميمه مقداري از نامه هاي عربي بها به اشخاص مختلف برخوردم كه در يك مجموعه مشتمل بر 380 صفحه با خط نسخ خوب و خوانا به چاپ رسيده كه تنها 64 صفحه ي آن به متن اقدس اختصاص يافته و 315 صفحه ي ديگرش شامل نامه هاي بي عنواني مي شود كه محل فصل و وصل غالب آن ها در متن مشخص و معين نشده است. متأسفانه در اين موقع، نسخه ي اقدس چاپ بغداد يا نسخه ي خطي مربوط به قبل از تاريخ 1308 هجري نخستين چاپ كتاب، در دسترس نبود تا با مطالعه، معلوم دارد آيا اختلاف نسخه ها در نسخه ي چاپ استاندارد بمبئي هم وجود دارد يا نه؟ پنج سال پيش از اين، شادروان حبيب الله عتيقه فروش اصفهاني چند جلد كتاب چاپي و خطي از آثار بهائيان را، كه در بمبئي به چاپ رسيده بود، با دو مجموعه خطي از مكاتيب ميرزا حسينعلي را براي فروش و تقديم بر اين جانب عرضه داشت كه از آن ميانه يك مجموعه اش در 1294 هجري يعني شانزده سال پيش از مرگ بها نوشته شده بود و جلب توجه مرا كرد.
📓کتاب اقدس، محيط طباطبايي، صص۱۶-۱۷
#کتاب_اقدس
#بهائیت_کذاب
🚫@bahaiyat🚫
▪️میزان عمل▪️
ــــــــــــــــــــ
📜 قَالَ أَبُوجَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
قِيمَةُ كُلِّ اِمْرِئٍ وَ قَدْرُهُ مَعْرِفَتُهُ إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يُحَاسِبُ اَلنَّاسَ عَلَى قَدْرِ مَا آتَاهُمْ مِنَ اَلْعُقُولِ فِي دَارِ اَلدُّنْيَا.
📄امام باقر عليه السّلام فرمودند:
معيار ارزش و مقام هر كس، اندازۀ آگاهى و شناخت وى مىباشد، زيرا خداوند تبارک و تعالى هنگام سنجش اعمال انسان، به اندازۀ خردى كه در دنيا به او داده است كردارش را حساب مىکند.
ــــــــــــــــــــ
📚 معانی الأخبار ج ۱، ص ۱
#حدیث_روز
🚫@bahaiyat🚫
50.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 حضور بهائیان در حکومت پهلوی
✂️برشی از نشست «بهائیت؛ خیانت، خرافه و خشونت»
👤 حجّتالاسلام دکتر #روزبهانی
#بهائیت_خیانت
🚫@bahaiyat🚫
🔹معرفی کتاب
📓سازمان سیاسی بهائیت
نویسنده: حمیدرضا اسماعیلی
تاریخ چاپ: ۱۴۰۰
تعداد صفحه: ۶۱۶
شابك:۹۷۸-۶۰۰۵۷۸۶۵۰۷
#معرفی_کتاب
🚫@bahaiyat🚫
🕸بهائیت در حکومت پهلوی بالاترین حد نفوذ را داشت
در دوران پهلوی دوم، محمدرضا سعی داشت بهائیت را به عنوان دین به رسمیت بشناسد؛ اما به دلیل ترسی که از مراجع و جریانهای مذهبی داشت، این اتفاق نیفتاد. لذا وقتی که اینها غیررسمی بودند، حتی استخدامشان در مراکز دولتی با مشکل قانونی همراه بود. بههمینخاطر به شیوههای پنهانکاری روی آوردند.
یکی از موضوعاتی که رهبر انقلاب درباره وضعیت دوران پیش از انقلاب اسلامی به آن اشاره داشتهاند، موضوع فساد گسترده و فراگیر دستگاه پهلوی و درباریان در ابعاد گوناگون بوده است. ایشان همچنین در این باره تأکید کردهاند: «انقلاب، یک حرکت عظیم در مقابل فساد و بیکفایتىِ رژیمی بود که تا خرخره در لجنزارهای فساد و وابستگی گرفتار شده بود.» ۱۳۸۰/۰۱/۰۱
رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ایام پیروزی انقلاب اسلامی ایران در گفتوگو با دکتر حمیدرضا اسماعیلی پژوهشگر تاریخ معاصر و نویسنده کتاب سازمان سیاسی بهائیت، به بررسی نفوذ جریان فاسد بهائیت در ارکان مختلف حکومت پهلوی و تلاش آنها در راستای رسمیت بخشیدن به این سازمان سیاسی پرداخته است.
📓کتاب سازمان سیاسی بهاییت که در سال ۱۴۰۰ برنده جایزه کتاب سال و جایزه جلال آل احمد شد را شاید بتوان فصل جدیدی در حوزه مطالعات بهاییت دانست که تلاش کرده با استفاده از مطالعات کلاسیک و سنتی مربوط به این حوزه راه جدیدی را در مطالعات بهاییت باز کند. در این اثر از منابع دست اول از جمله اسناد دولتی، نشریات تاریخی و کتابهای اصلی استفاده شده است. مزیتها و سخنان جدید اثر عبارتند از:
۱. معرفی «حلقه کوفه» یا گروه پدیدآورنده بابیت، و نیز فعالیتهای سیاسی و مبارزاتی بابیها برای تصاحب قدرت از مبارزه مسلحانه تا کودتا و ترور با روایتی جدید
۲. بررسی چگونگی پیدایش ازلیت و بهایت با روایتی متفاوت و مبتنی بر منابع اولیه
۳. تحلیل جامعهشناختی از پیدایش بابیت
۴. تشریح نقش محافل مختلف آمریکایی در تأسیس بهاییت
۵. نقش صهیونیستها در تأسیس بهاییت
۶.بررسی روند سازمان شدن بهاییت در ایران در دوران پهلوی
۷. تشریح ساختار سازمانی بهاییت و تشریح برخی از عناصر ایدئولوژی سیاسی بهاییت.
این کتاب ضمن نوآوریهایی که در این حوزه دارد ما را متوجه دو موضوع مهم میکند. اول آنکه بهاییت موضوع تاریخی صرف نیست؛ درحالی که قریب به اتفاق مطالعات این حوزه مربوط به مسائل تاریخی هستند. ثانیاً، بهاییت ایران شعبهای از سازمان جهانی بهاییت است و همه امور آن ذیل مرکز جهانی آن که در اسرائیل واقع شده قرار میگیرد. این درحالی است که بسیاری از کتابها و پژوهشهای این حوزه در عمل آن را مستقل بررسی کردهاند.
تشکیلات بهاییت در چند دهه گذشته تلاشهای فراوانی را در نگارش تاریخ ایران و اسلام به طور کلی کرده و در ذیل آن هم به تاریخسازی از بهاییت پرداخته است. این سیاست به ویژه در محافل اروپایی و آمریکا با جدیت بیشتری پیگیری میشود. از این جهت کتاب سازمان سیاسی بهاییت نیز در چنین شرایطی میتواند آغازی بر تغییر مطالعات در این حوزه و گذار از مسائل تاریخی صرف به موضوعات جدیدتر باشد.
کتاب مذکور سازههای این سازمان را تا انقلاب اسلامی ترسیم و تشریح کرده و وعده داده که ادامه این پژوهش را در آثار دیگری منتشر سازد. در حقیقت اتصالات این سازمان با شبکه جهانی قدرت و یهود بینالملل موجب میشود که به رغم ضربه محکمی که به آن تشکیلات خورد، بخواهد خود را در دهههای بعد با برنامههای جدیدتری و متناسب با شرایط کشور بازسازی کند. مطالعه این کتاب که به شناخت ماهیت این تشکیلات پرداخته میتواند ابزار مناسبی برای درک و شناخت رویدادها و تغییرات جدید سازمان بهاییت در همین سالها باشد.
#معرفی_کتاب
📓کتاب سازمان سیاسی بهاییت
🚫@bahaiyat🚫
🔹معرفی کتاب
📓سازمان سیاسی بهائیت
نویسنده: حمیدرضا اسماعیلی
تاریخ چاپ: ۱۴۰۰
تعداد صفحه: ۶۱۶
شابك:۹۷۸-۶۰۰۵۷۸۶۵۰۷
#معرفی_کتاب
🚫@bahaiyat🚫
🔹گفتگو با نویسنده کتاب سازمان سیاسی بهائیت(۱)
در ابتدای صحبت بفرمایید که چه شد مسئله بهائیت برای شما دغدغه شد و به دنبال تالیف کتاب سازمان سیاسی بهائیت رفتید؟
درحوزه تاریخ معاصر که فعالیت میکردم، کار را حدوداً سال ۹۲ شروع کردم. در مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی که در حوزه تاریخ معاصر ایران پژوهشهایی انجام میدهد؛ از بین چند موضوعی که مدنظرم بود، درنهایت این موضوع را انتخاب کردم. تصورم این بود که نسبت به جامعهشناسی فرقهها باید کار جدیدی صورت بگیرد.
با ادبیات کلاسیک و سنتی با این پدیدههایی که خودشان را بهروز کردند، نمیشود صحبت کرد. باید یک مقدار ادبیات را بهروز کرد و از علوم انسانی از جمله جامعهشناسی و علوم سیاسی استفاده کرد. کمااینکه بسیاری از تحولات تاریخ ایران متأثر از این فرقههاست.
عدم شناخت این فرقهها باعث ناشناختن تحولات و پدیدههای اجتماعی سیاسی ایران است. من علوم سیاسی خوانده بودم و به هر حال نقدی که به گفتمان رایج علوم سیاسی در داخل کشور دارم این هست که بیتوجهند؛ و نسبت به تاریخ معاصر ایران آن توجه و شناخت کافی وجود ندارد. لذا سازمانهای ذینفوذ، گروههای فشاری مثل همین سازمان بهائیت که بسیار هم تأثیرگذار بودند نادیده انگاشته شدند. در حالی که مثلاً یک حلقه کوچکی را در موردش کتابها نوشتند اما در مورد این سازمان که این قدر تأثیرگذار بوده کاری نکردند. لذا مجموع این مسائل باعث شد که در نهایت سراغ این موضوع آمدم.
#بهائیت
🚫@bahaiyat🚫
📓کتاب اقدس
پس از تعيين بهاي كتاب ها، از او خواستم اين مجموعه ۹۴ را يكي دو روز در دسترس من بگذارد و با اجازه ي او، از اول و آخر بخش اول آن مجموعه، زيراكسي برداشته شد. خط اين مجموعه به خط متعارف ميرزا محمد علي و ميرزا عباس و برخي از نويسندگان نزديك به ميرزا حسينعلي فوق العاده نزديك بلكه بيشتر به خط عباس افندي پيش از دوران پيري و لرزش دست و خط شباهت دارد. خوشبختانه چند نسخه از اين مجموعه ي خطي و چاپي را يكي از كتاب دوستان معاصر خريده و اكنون در تصرف دارد و نمي دانم كه او بدانچه در اين مقاله از بابت نسخه شناسي مجموعه مكاتيب معهود گفته مي شود آگاهي يافته يا نه؟ محتويات اين مجموعه (۹۴) عبارت است از: ۱ - كتاب اقدس كه در پايانش تاريخ چهارشنبه ۷ صفر المظفر ۱۲۹۴ دارد. در ذيل آخرين صفحه، صورت مكتوبي از بهاء به يكي از مريدان او نوشته شده كه طرف مكاتبه معلوم نيست. ۲- كلمات مكنونه فارسي كه بعدا در حاشيه صفحات آن چيزهايي افزوده شد و تاريخ آن ۱۴صفر ۱۲۹۴ است. ۳- سر مكنون عربيه كه در همان زمان و به همان قلم نوشته شده ولي رقم تاريخ ندارد. ۴ - نوشته اي است مفصل در اثبات حقانيت دعوي بها كه نويسنده ي آن شايد عبدالبها يا ميرزا آقاجان باشد. چه، در ضمن آن مي نويسد: «اين عريضه اي است از اين عبد موسوم به عبد حاضر لدي العرش به سوي شاربان رحيق.... و به لسان پارسي عرض مي شود...». ۵ - مكتوبي است كوتاه از بها به آقا جمال بروجردي كه پيش اين دو فرقه، بعدها معروف به كفتار، و مطرود شده بود؛ ۶ - مكتوبي است به شيخ مرتضي انصاري عليه الرحمه كه شايد هرگز به دست آن مرحوم نرسيده باشد؛ ۷ - مكتوب ديگري است كه مخاطب آن معلوم نيست؛ ۸ - نوشته اي است مفصل بر رد ]برادر بها، ميرزا يحيي صبح[ ازل به طرفداري از بها كه با خط بدي در كنار صفحه ي اولش اين عنوان را يافته است: «كتاب حب حبيب و بطلان ازل»؛ ۹ - دعايي براي شفاي بيمار از بها؛ ۱۰ - لوح سلطان ايران يا عريضه ي بها به ناصرالدين شاه در سلب تهمت شركت بابيان در سوء قصد به شاه؛ ۱۱ - زيارت نامه ي بديع كه بايد نه مرتبه رو به طرف مشرق بخوانند؛ ۱۲ - مناجات گونه اي از بها كه در حاشيه ي آن دعاي كارگشايي او نوشته شده است؛ ۱۳ - مكتوبي به خط متوسط، كه طرف خطاب بها در اين نامه محمد علي دهجي است كه پيك نامه بر بها در ايران بود و در همين نامه هم مأموريت داشته كه به كرمان و شهر بابك و حسن آباد و بهرام آباد برود و پيام برساند.
📓کتاب اقدس، محيط طباطبايي، صص۱۷-۱۸
#کتاب_اقدس
#بهائیت_کذاب
🚫@bahaiyat🚫
ز) آثار عبدالبهاء
۱. مقاله شخصی سیاح به فارسی (تاریخ دوره اول دیانت بهایی)؛
۲. رساله مدنیه به فارسی؛
۳. کتاب سیاسیه (در سیاست مدرن) به فارسی؛
۴. کتاب مفاوضات (دربرگیرنده نوشته های مهم و فلسفه و روحانی و تفسیر و غیره)؛
۵. کتاب مکاتیب در چهار جلد (شامل الواح به فارسی و عربی)؛
۶. تذکره الوفا (شامل شرح احوال نفوس زکیه)؛
۷. مجموعه مناجات ها به فارسی؛
۸. مجموعه مناجات ها به عربی؛
۹. پاسخ نامه جمعیت لاهای (برای اجرای صلح عمومی)؛
۱۰. پاسخ پروفسور فورل؛
۱۱. خطابات مبارکه در دو جلد به فارسی و عربی؛
۱۲. مجموعه الواح به زبان آذری؛
۱۳. لوح امریک؛
۱۴. الواح وصایای مبارکه (وصیت نامه)
📗تحلیل و نقد بهائیت، علیرضا روزبهانی، ص۷۵
#تحلیل_نقد_بهائیت
#آثار_عبدالبهاء
🚫@bahaiyat🚫
🔸فصل سوم: قائميت زمينۀ من يظهره اللّهى
🔹الف) شناخت قائم(۲)
چنين شناختى از امام دوازدهم، كه مسلم روايات و مراجع اصلى عقيده شيعى است در مواضع متعدد در مورد تأييد و تصديق على محمد شيرازى و بعدها ديگر مدعيان ازليت و بهائيت قرار گرفته است.
مداركى كه چنين اعترافى را بيان مى دارد ذيلًا به استحضار مى رساند:
۱- على محمد شيرازى در كتاب: صحيفه عدليه [۱] مى نويسد: «ثالث معرفت ابواب است و در اين مقام فرض است بر مكلف، اقرار به وصايت اميرالمؤمنين عليه السلام نمايد...رابع معرفت امامت است و در اين مقام بر كل موجودات فرض است معرفت دوازده نفس مقدس كه قائم مقام ولايت مطلقه بوده باشند.. الحسن بن على و الحسين بن على و على بن الحسين و محمد بن على و جعفر بن محمد و موسى بن جعفر و على بن موسى و محمد بن على و على بن محمد و الحسن بن على و الحجة القائم محمد بن الحسن صاحب الزمان و الفاطمة الصديقة صلوات اللَّه عليهم اجمعين. و اين شموس عظمت و نجوم عزت در هر شأن قائم مقام رسول اللَّه صلى الله عليه و آله بوده اند. »
در صفحه ۳۸ كتاب مذكور، تصريح مجدد مى كند كه: «دعائى كه در باب خامس ذكر مى شود، جامع جميع مراتب اعتقاد است كه عبد بعد از قرائت آن عمل به اصول دين خود نموده كافى است اين دعا كل را در مقام اعتقاد. »
----------
📗[۱]: صص ۲۶- ۲۷.
📗 بهائیان، نجفی، محمد باقر،صص ۱۹۰-۱۹۱
#بهائیت
#شناخت_قائم
🚫@bahaiyat🚫
▪️او بوده و نهایتی ندارد▪️
ــــــــــــــــــــ
📜قالَ أبوعَبدِاللّهِ عَلَیهِ السَّلامُ:
إِنَّ اَللَّهَ تَعَالَى كَانَ وَ لاَ شَيْءَ قَبْلَهُ وَ هُوَ بَاقٍ وَ لاَ نِهَايَةَ لَهُ فَلَهُ اَلْحَمْدُ عَلَى مَا أَلْهَمَنَا وَ اَلشُّكْرُ عَلَى مَا مَنَحَنَا
📄امام صادق علیه السلام فرمودند:
خداوند هميشه بوده است، بىآنكه پيش از او چيزى باشد و هميشه باقى خواهد بود، بىآنكه پايانى داشته باشد. او را سپاس كه به ما الهام كرد و او را شكر كه به ما عطا كرد.
ــــــــــــــــــــ
📚 توحید المفضل ج ۱، ص ۴۴
#حدیث_روز
🚫@bahaiyat🚫