14.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ویدیو ی ۱۳ آبان
#پرورشی
#مناسبت_بسیج
🔵👈 موضوع "دعا و توسل"
اگر هرکسی بطور واقعی درِ خانه خدا برود، به جان امام زمان (عج) قسم، امکان ندارد دست رد به سینه او زده شود؛ همه را میپذیرد چون خدا ما را دوست دارد. بروید در خانه خدا و خالصانه بگویید خدایا من اشتباه کردم نفهمیدم، او می پذیرد.
از دعا کوتاهی نکنید؛ هرچه میخواهید دعا کنید؛ خیر دنیا و آخرت را از خدا بخواهید. در روایت داریم میهمان را هرکه باشد، باید احترام کرد. در اینجا باید گفت که خدایا ما با پروندههای آلوده میهمان تو هستیم. خدایا پروندههای قبلی و بایگانی شده ما را نابود کن و ما را سبک کن. فقط لازمهاش این است که بخواهید.
🌹 سخنرانیهای ایت الله ناصری دولت ابادی🌹
🌐یکی از ابعاد خود آگاهی
هیجانات هستند.
اصلی ترین هیجانات:
🔴خشم
⚫️غم
🔶ترس
🔵شادی
با مدیریت هیجانات با ما همراه باشید. 👇👇👇
🔰 برای موفقیت در زندگی، انسانها به مهارتهای مختلفی نیاز دارند. اما در مسیر یادگیری و ارتقاء مهارتهای زندگی همواره موانعی وجود دارد.
🔅یکی از این موانع خودتحقیری می باشد. دستکم گرفتن خود، تواناییها و موفقیتهایی که کسب میکنید، بعنوان یک ضعف روانشناختی محسوب می شود که میتواند مانع شکوفایی مهارتهای شما شود.
✔️با توجه به گسترش سریع اینترنت و تاثیر وسیع آن در زندگی تمام انسانها بررسی خودتحقیری از این منظر قطعا مفید و راهگشا خواهد بود.
📱امروزه کمتر کسی است که کاربر شبکه های اجتماعی نباشد و همچنین کمتر کسی است که تاثیر این شبکه ها بر زندگی مردم را منکر شود.
📊تعداد زیاد استفادهکنندگان از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، در حالی است که هنوز اکثر کاربران این شبکه ها با آزمون و خطا و تجربه کردن، راه و رسم حضور در این فضاها را یاد می گیرند و در اصطلاح علمی تر، «سواد رسانه ای» را می آموزند.
📌در این مطلب به یک پدیده اجتماعی مهم در جامعه می پردازم. موضوعی که در فضای واقعی وجود دارد و اتفاقا در فضای مجازی هم خبر ساز شده است. تلاش خواهم کرد پدیده «خودتحقیری» را از ابعاد مختلف بررسی کنم.
🔰منظور از تصور خودتحقیری در فضای مجازی چیست؟
🔸با توجه به تجربه های متعدد کاربران در فضای مجازی، حدس درباره منظور از خودتحقیری در فضای مجازی از دیدگاه شخصی سخت نیست. اما این پدیده علاوه بر جنبه شخصی، دارای بعدی اجتماعی هم می باشد.
🔘عده ای از کاربران فضای مجازی پس از اعلام اخبار مربوط به رویدادهای مهم ملی، با ناباوری با این اخبار برخورد می کنند و به نوعی حس خودتحقیری را در میان افکار عمومی در فضای مجازی ترویج می دهند. این موضوع از جنبه سواد رسانه ای هم قابل بررسی است.
✳️برای بررسی پدیده خودتحقیری در جامعه واقعی و مجازی ابتدا باید بدانیم که از نظر روان شناسی در روان افراد چه جریانی رخ می دهد که فرد دچار خود تحقیری می شود و علم روان شناسی در این باره چه پاسخ هایی دارد؟
⁉️چه عللی باعث بروز خودتحقیری در افراد می شود؟
🔅برای پی بردن به ریشههای روانی خودتحقیری در انسان که باعث بروز این احساس در افراد می شود باید دانست که خودتحقیری واژه ای است که با مفهوم عزت نفس و احساس حقارت ارتباط مستقیم دارد.
📜برخی از روانشناسان روی ۲ مفهوم عزت نفس و احساس حقارت مطالعاتی داشته اند، از جمله آلفرد آدلر که میگوید همه انسان ها با یک مشکل حقارت عضوی به دنیا می آیند که برای مثال یک نفر چهره خوبی ندارد و یک نفر قد بلندی ندارد و به هر نوعی مشکل را در خود احساس می کند. این حقارت عضوی باعث می شود که افراد احساس حقارت کنند.
🔖همچنین در نظریات دیگری صحبت از عزت نفس می شود. یعنی افرادی که عزت نفس کمی دارند، بسیار سرزنش یا تحقیر می شوند.
یا در مقابل خیلی به آنها توجه می شود و خواسته های آنها برآورده می شود که در اینصورت ممکن است توانایی ها و استعداد های خود را نادیده بگیرند و خود را تحقیر کنند.
⭕️عامل دیگر خود تحقیری، می تواند برخی از اختلالات روانشناختی باشد. در واقع این عامل به نقش بیماری های روانی بر خودتحقیری و عزت نفس اشاره دارد.
برای مثال افرادی که مبتلا به اختلال افسردگی یا اضطراب هستند ممکن است خود را قبول نداشته باشند، خود را کوچک بشمارند و نتوانند خود را ابراز کنند.
🔻بنابراین کسانی که مبتلا به افسردگی یا اضطراب هستند ممکن است با فقدان عزت نفس و خود تحقیری روبرو شوند.
❓ اما چه افرادی در جامعه بیشتر مستعد خودتحقیری هستند؟
👇👇👇
آیا تا بحال خود را تحقیر و سرزنش کرده اید؟؟
بیشتر در چه مواقعی با این حالت برخورد کردید؟
👆👆
🔰چه افرادی در جامعه بیشتر مستعد خودتحقیری هستند؟
⚠️ آیا روند موجود در فضای مجازی، می تواند در افرادی که زمینه های خودتحقیری را دارند، سبب افزایش خودتحقیری شود؟
🔻متاسفانه در پاسخ به این سئوال باید گفت بله؛ به دلیل اینکه در شبکه های اجتماعی افراد تصویر واقعی خود را نشان نمی دهند و تصویری ایده آل و کمال طلبانه از خود و زندگی خود را به نمایش می گذارند، گاهی افرادی که دچار احساس حقارت هستند با دیدن این تصویر ها نسبت به خود و شرایط زندگی شان احساسات منفی پیدا می کنند.
🔷واژه مخالف خودتحقیری، خودشیفتگی است.
در واقع خودتحقیری در برابر خودشیفتگی قرار می گیرد. همچنان که کسی که احساس حقارت می کند ممکن است احساس انزوا کرده، تعاملات اجتماعی برقرار نکند و از جمع دور شود، خودشیفتگی هم مطلوب و پسندیده نیست و مشکلات خاصی به همراه خود دارد.
☑️ البته نمیتوانیم این طور بگوییم که فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باعث افزایش خود تحقیری در جامعه می شوند. زیرا درباره برخی از افراد، شبکه های اجتماعی هیچ تأثیری روی آنها ندارد. ممکن است فردی دارای شرایط اقتصادی پایینی باشد اما از عزت نفس مطلوبی برخوردار باشد و بنابراین برای او تصاویر شبکه های اجتماعی اصلاً مهم نیست.
💢در عین حال ممکن است فردی جز افرادی باشد که درگیر اختلالات روان شناختی مثل افسردگی هستند و این افراد در هر شرایطی احساس حقارت را تصور می کنند. یعنی برای آنها فضای مجازی و فضای واقعی تفاوتی ندارد.
❇️این طور نیست که فضای مجازی بتواند اثر بیشتری روی این افراد بگذارد. این افراد در فضای واقعی زندگی هم ممکن است با این احساس مواجه شوند.
برای مثال اگر این فرد به یک سوپرمارکت برود و چیزی بخرد و صاحب مغازه باقی پول او را به کندی پرداخت کند، او تصور می کند که چون وضع مالی پایینی دارم پولم را به کندی پرداخت کرده است.
📑 بنابراین کسی که احساس حقارت می کند در هر فضایی احساس حقارت می کند و فضای مجازی یکی از این فضاها است. این طور نیست که فکر کنیم حتماً فضای مجازی ایجاد احساس حقارت را در این افراد افزایش می دهد یا این طور نیست که بتوانیم بگوییم فضای مجازی باعث احساس حقارت در افراد شده است.
💐 💐 💐 💐
🔆 شناسایی و بیان موانع رشد زمانی میتواند موثر باشد که راه کارهای مناسب نیز بررسی و اجرا گردد.
✅یکی از ریشه های خودتحقیری، خود کم بینی است و این مسئله ارتباط مستقیمی با میزان عزت نفس و اعتماد به نفس دارد.
📑تقریبا تمام کارشناسان معتقدند اولین قدم در مسیر رفع این موانع مهارت خودآگاهی است.
⚜در این کانال بارها در مورد این مهارت نکاتی بیان شده و از زوایا مختلف مورد بررسی قرار گرفته که همراهان همیشگی کانال حتما این موارد را مطالعه کرده اند.
لذا امروز با تکیه بر مطالب قبلی به چند تکنیک کاربردی در این زمینه اشاره میکنم.
چقدر خودتان را میشناسید⁉️
🔹آیا میدانید چه تواناییها و شایستگیهایی دارید؟
از ضعفها و قوتهایتان آگاهید؟ میدانید چه اثری روی دیگران میگذارید؟ و… .
💎برای آنکه بتوانید به سؤالاتی ازاینقبیل پاسخ دهید، لازم است بر یکی از مهارتهای بسیار مهم زندگی مسلط شوید: مهارت خودآگاهی.
🔖میتوانید با افزایش میزان خودآگاهیتان، از بسیاری از بیماریها و آسیبهای روانی و اجتماعی جلوگیری کنید، شخصیت محکمتری داشته باشید و زندگیتان را طوری بسازید که لایقش هستید.
Ⓜ️خودآگاهی یعنی دانستن اینکه چه چیزی به شما انگیزه میدهد. خودآگاهی یعنی درک نیازها و خواستههای خود شما، شناخت ضعفها و قوتهایتان و توانایی ارزیابی دقیق احساساتتان.
✅افرادی که خودآگاهاند، میدانند که در اعماق وجودشان چه کسی هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مشاوره_فردی
#خجالتی_بودن
#عدم_حضور_در_جمع
سوال❓
سلام و خسته نباشین
من با حضور تو جمع مشکل دارم حتی نمیتونم سر سفره های شلوغ بشینم این باعث شده که وقتی مهمون داریم براشون سوتفاهم پیش بیاد بشدت هم زودرنج و عصبی شدم اینا همه باعث خیلی از مشکلات برای من شده خیلی از اطرافیانم از من رنجیدن و این منو بیشتر آزار میده یکی دو ساله که این رفتارا توی من نمایان شده یعنی ۱۸۰ درجه با ادمی که بودم فرق پیدا کردم لطفا راهنماییم کنید
مرسی از شما
☘☘☘☘☘☘☘☘☘
پاسخ✅
با سلام خدمت شما
👌مسئله ای که مطرح کردید می تواند علل مختلفی داشته باشد که من به چند علت اشاره میکنم.
👈1. مشکل روانشناختی : مشکلات فردی مانند اضطراب ، افسردگی می تواند علت مسئله ای را که مطرح کردید باشد.
👈2. خطاهای شناختی راجع به خود: ممکن است علت مشکل شما، قضاوتهای شما راجع به خودتون باشه
مثلا من نمیتونم تو جمع حرف بزنم
اگر تو جمع حرف بزنم ضایع میشم
و...
در مجموع احساس توانمندی و یا ارزشمندی نسبت به خود کم هست.
👈3. قضاوت دیگران: تصور اینکه راجع به شما چه فکرهایی می کنند؟
مثلا من الان این طور نشستم و یا حرف زدم، فلان فامیل تو ذهنش میگه عجب آدم پررویی هست.
در کل بهتر است علت این حضور کم رنگ شما در جمع بررسی بشود و بعد راهکارهای دقیق تری ارائه گردد.
کارشناسان مشاوره
پرسش
#تربیت_فرزند
سلام خوب هستین حالم خ خرابه دختر 6ساله ام ناخواسته از گوشی اطرافیان فیلم پورن رو به مدت 10 دقیقه نگاه کرده خودم خ اهل رعایتم
نميدونم چیکارکنم چه تاثیرات بدی دوباره تو ذهنش میذاره .اصلا یادش میره یانه؟خواهشا راهنمایی بفرمایید حال خودم خ بده
پاسخ را بخوانید👇
پاسخ
با سلام و احترام
در این شرایط ،نگرانی و حال شما قابل درک است و بسیار پریشان کننده.
عزیزم ، آرامش خودتان را حفظ کنید و در مقابل بچه عکس العملی که برآمده از هیجان منفی و بالا هست بروز ندهید .
به هر حال این مسئله پیش آمده و نگرانی شما مشکلی را حل نمی کند و بدانید شما تنها مادری نیستید که فرزندتان به هر دلیلی پیش از زمان مناسب با این مسئله آن هم به این صورت آشنا شده .صبور باشید و به خداوند توکل کنید.
* تفاوت رفتار درست و نادرست در این شرایط ، رفتار مادر و پدر بر اساس علم و عقل هست نه بر اساس عصبانیت و هیجان .
* اینکه اون فیلم تا چه حد ورود کرده به این مسئله و چقدر موجب تعجب و دلمشغولی فرزندتان شده اهمیت دارد.
* اجازه بدید شروع کننده صحبت در مورد آنچه دیده خودش باشد .با آرامشتان اجازه رجوع او را بدهید و کاملا اجازه برون ریزی بدهید.او را سوال پیچ نکنید.
* آیا موجب ترس در او شده یا کنجکاوی او را بیشتر کرده یا هیجانت دیگری را رقم زده واکنش متفاوت خواهد بود.
* سعی کنید اگر سوالی میکند دقیق و کامل پاسخ نگویید ولی دروغ و گمراه کننده هم نباشد.راست باشد اما زبان کودکانه تا به شما اعتماد کند.بگذارید هر چی میداند بیرون بریزد ولی رفتار شما باید به نحوی باشد که پرده حیاء دریده نشود و همچنین اطمینان او جلب شود.زیرکانه و هوشیارانه
* تا مدتی که از ذهنش خارج شود با فردی که باعث این قضیه شده ارتباط نداشته باشید تا با حضور او مجدد مسئله یادآوری نشود.
* سرگرمی های کودک را بیشتر کنید تا تنها نباشد ،تنهایی فرصت فکر کردن و تخیل به او می دهد.
* مدتی ارتباط لمسی و عاطفی خود و همسر را از دیدش مخفی کنید تا تداعی نشود.
* شاید بخواهد این تجربه را برای یک نفر دیگر از دوستانش به گفتگو بنشیند ، به او گوشزد کنید این حرفها راز است و خودتان هم به طور نامحسوس حواستان به بازیهایش باشد.
زمان لازم است تا این دلمشغولی کمتر شود و این نسبت به هر کودک ، محتوای فیلم و خانواده ها متفاوت است.
بهتر است اگر دیدید علائمی از قبیل کم اشتهایی یا بالعکس ، انزوا و کناره گیری ، گریه های مکرر، زود رنجی، پرخاشگری و کنجکاوی بالا و یا علائمی از خودارضایی را بروز می دهد از روانشناس کودک حضوری کمک بگیرید.
موفق باشید
#سرکار_خانم_حسن_پور
#همسرداری
نامزد بنده گواهینامه رانندگی نداره و وقتی بهش میگم ممکنه توی زندگی نیمه شب خدایی نکرده کار حیاتی پیش بیاد میگه باشه اما عملا اقدامی نمیکنه و اکثرا میگه از رانندگی میترسم ، یه بار برادرش گفت بهم : " زن داداش راستش ایشون سال۸۷ بی اطلاع ماشین میبره تمرین و یهو یه عابر جلوش در میاد و کنترل از دستش در میره و ماشین بدجور داغون میشه "
و اینجوری شد که من فهمیدم ریشه این ترس کجا بوده
حالام هر وقت ازش میخوام و حتی باوجود روحیه هایی که بهش میدم میگه : " میترسم و این خواستت غیر عملیه چرا که اگه قرار بود راننده بشم تا الان میشدم و از من راننده در نمیاد ،بیخیال شو "
منم بهش گفتم اگه بخوای میتونی و عروسی رو عقب میندازیم تا گواهینامه ات رو بگیری چون هیچ جوره قبول نمیکنه اما خودمم دلم نمیخواست این حرفو بزنم چون انگار به نوعی تهدید و گروکشی بنظر میاد و از طرفی هم میترسم از این که گفتم برو دنبال گواهینامه چون خدایی نکرده هربار شاید اون صحنه ناگوار رو بیاد بیاره و خدایی نکرده تکرار بشه و خانواده اش بگن تقصیر تو هست
اگر ممکنه بفرمایید چطور وارد عمل بشم چون هرچی قربون صدقه رفتم بی فایده بوده و بهانه میاره و اطرافیان دائم با حرفاشون ازارم میدن(میگن انقدر بی دست و پاست که حتی بلد نیست یه دوچرخه سوار بشه و بخاطر نداستن گواهینامه حتی یه پارک به سختی میریم چون هوا گرمه و دیر میریم و برگشتنه که ساعت ۱نیمه شب هست گوشه خیابون بخاطر پیدا نشدن ماشین خیلی منتظر میمانیم درحالیکه توی حیاطشون ماشین هست و گاهی برادرم باید بیدار بمونه و بیاد دنبالمون)
و درضمن از سرکار که میاد خیلی خسته است ۶:۳۰صبح تا حدود۷:۳۰شب سرکار هست ، از طرفی میدونم بعد از عروسی دیگه امیدی به عملی شدنی این موضوع نیست
پاسخ را بخوانید👇
پاسخ
سلام بانو جان🌹
صحبت شما رو متوجه شدم، مقداری دلنگرانی شما بجا و طبیعی هست.
برای این اقدام هم از نظر بینشی و هم رفتاری خود و همسرتون نیاز هست مشاوره حضوری تشریف ببرید تا اصلاح رفتار صورت بگیرد. مورد مواجهه با ترس نامزدتون از طریق مشاور روانشناس صورت بگیرد .
نکاتی را دقت بفرمایید: خیلی افراد هستند که زندگی خوبی دارند و همسرشون هم گواهینامه ندارد.
ملاک اینه که دیدگاه شما نسبت به این موضوع چگونه باشد. تو صحبتهاتون اشاره کردید که حدود دوازده ساعت سرکار هستند پس بی مهارت نیز نیستند. شاید در مهارت رانندگی اعتماد بنفس ندارند که این به مرور زمان ممکن هست تعدیل بشه.
بانوی عزیز اقتدار همسر شما به جوهره ی کار و امین بودن هست. صفات مقتدرانه ی ایشون را برجسته کنید و روی مهارتی که کسب نکردند زوم نکنید، اگر چنین تفکری داشته باشید که بخواهید نداشته ها را بزرگنمایی کنید، هیچگاه از زندگی رضایت پیدا نمیکنید.
موفق و پیروز باشید. 🌹
#سرکار_خانم_وجگانی