🌗 دعای روز بیستوچهارم ماه مبارک رمضان
🔹اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فِيهِ مَا يُرْضِيكَ وَ أَعُوذُ بِكَ مِمَّا يُؤْذِيكَ
🔸اى خدا در اين روز از تو درخواست مىكنم آنچه را كه رضاى تو در اوست و به تو پناه مىبرم از آنچه تو را ناپسند است
🔹و أَسْأَلُكَ التَّوْفِيقَ فِيهِ لِأَنْ أُطِيعَكَ وَ لاَ أَعْصِيَكَ يَا جَوَادَ السَّائِلِينَ
🔸و از تو توفيق مىخواهم كه در اين روز همه را به فرمان تو باشم و هيچ نافرمانى نكنم اى جود و عطابخش سؤالكنندگان.
•┈┈••✾••┈┈•
🔷🔷🔷 تذكر و يادآورى 🔷🔷🔷
📚انسان براى رشد خود و حركت خود، به تضادها و رقابت ها و به حريف ها و دشمن هايى نياز دارد.
👈 اين تضادهاى روانى و اين دشمن هاى پنهان و آشكار، درگيرى هايى دارند و اين درگيرى ها براى انسان آمادگى و ورزيدگى را به ارمغان مى آورند و او را به جريان مى اندازند.
💪يك قهرمان، تا هنگامى كه به تمرين هايى دست نزده باشد، آماده و ورزيده نيست و توانايى درگيرى ندارد. و تحمل و استقامت مبارزه اش صفر است.
✳️بر اساس اين اصل و به خاطر آن نياز، انسان از تضادها و رقابت هايى برخوردار گرديده و با دشمن هايى همراه شده است.
🔴اين دشمن هاى درونى و بيرونى مى خواهند سرمايه هاى انسان و استعدادهاى عظيم او را در راه خود و براى خود به جريان بيندازند و كامروا گردند. اينها دشمن هستند چون از ما مى كاهند و از سرمايه هاى ما مى ربايند و استعدادهاى ما را مى خورند.
❓❓مگر يك دشمن جز اين كارى دارد؟
☘ما با همين ملاك، دشمن خود را مى شناسيم، گرچه در لباس دوست فرو رفته باشد. و با همين ميزان او را مى سنجيم، گرچه در ظاهر به ما چيزهايى هديه كرده باشد.
✅دشمن، كسى است كه مرا براى خودش مى خواهد و از من برداشت مى كند.
و دوست، آن كه مرا براى خودم مى خواهد و بر من مى افزايد.
👈و همين است كه نفس و خلق و شيطان، دشمن ما معرفى مى شوند. كه:
☘«اعْدى عَدُوِّك هِىَ نَفْسُكَ الَّتى بَيْنَ جَنْبَيْك»، «انَّ مِنْ ازْواجِكُمْ وَ اوْلادِكُمْ عَدُوّاً لَكُمْ»،
🔶تغابن، 14🔶
«انَّ الشَّيْطانَ لَكُما عَدُوٌّ مُبينٌ»؛
🔶اعراف، 22🔶
📚 چون اينها در برابر آنچه از ما مى گيرند، چيزى نمى دهند و بر سرمايه هاى ما سودى نمى افزايند و بهره اى نمى آورند.
🌺 و اگر دلى مى سوزانند و راهى نشان مى دهند مسأله اى نيست. كه آن خرسِ بيدار هم، براى زنبورهاى عسل دل مى سوزاند، تا از فلان گل استفاده كنند و در فلان صحرا پرواز كنند؛ چون هر چه عسل مرغوبتر مى شد، خرس نيرومندتر مى گرديد. و هر چه عسل فراهم مى آمد به روده ى خرس راه مى يافت!
💯اينها دشمن هستند و بايد در برابر دشمن به پا ايستاد. اينها دشمن هستند و كارهايى دارند و نقشه هايى ساخته اند. بايد اين كارها را شناخت و آن نقشه ها را به باد داد.
🔴اين نفس است كه خواستار بازى و سرگرمى است و با اين سرگرمى هاست كه به غفلت مى رسد و با اين غفلت هاست كه به اشتباه ها دچار مى گردد.
🔷و اين نفس است كه پر از آرزوست. و براى رسيدن به آرزوها در تكاپوست. و هزار چهره مى سازد و هزار نقش بازى مى كند.
🍁چه لباس هايى كه بر تن خواسته هايش نمى كند و چه رنگ هايى كه بر آرزوهايش نمى زند. «1»
آنها كه اين رنگ كارى ها و تلبيس ها را مى شناسند و شاهد آن بازى ها بوده اند، دريافته اند كه نفسِ بازيگر چگونه با دست عقب مى زند و با پا پيش مى كشد. و ديده اند كه چگونه پشت مى كند و دور مى شود تا به او رو كنند و نزديك شوند. و آگاهند كه چگونه توجيه مى كند و چگونه لباس حق را بر تن باطل مى پوشاند و چگونه خوب و بد را به هم مى دوزد و چگونه فاصله ها را درز مى گيرد.
😈و اين خلق است كه نيازمند و آرزومند است. توقع هايى دارد و خواسته هايى. و در كنار اينها نگاه هايى دارد و جلوه هايى و كارهايى دارد و حرف هايى. چه مهربانى ها كه نمى كنند و چه هديه ها كه نمى آورند و چه دل ها كه نمى سوزاند و چه سلام ها كه نمى كند. اما سلامش بى طمع نيست و دلش بى غرض نيست و هديه اش بى نياز نيست و مهربانى اش بى جهت نيست.
🦂و اين هم شيطان است كه نقطه هاى ضعف را نشان مى گيرد. نفس را تحريك مى نمايد و دنيا را جلوه مى دهد و خلق را بزرگ مى كند و كاه را كوه مى سازد؛
«لِيَحْزُنَ الَّذينَ آمَنُوا»؛
🔶مجادله ۱۰🔶
تا آنها را كه راه افتاده اند محزون كند و از راه باز دارد.
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
✅و در برابر اينها اين خداست كه كارهاى شيطان را نشان مى دهد و نقشه هاى او را بازگو مى كند كه:
🌹«انَّما يُريدُ الشَّيطانُ انْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَداوَةَ و الْبَغْضاءَ فىِ الْخَمِرْ وَالْمَيْسِرِ وَ يَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ عَنِ الصَّلوةِ»، 🔶مائده، 91🔶
و تصميمهاى او را گوشزد مى نمايد:
🌹«لَاقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقيمَ»؛ 🔶اعراف ۱۶🔶
☘كه بر سر راه عبوديت تو مى نشينم و از هر طرف بر آنها مى تازم تا آنها سرمايه هاى خود را در راه تو به جريان نيندازند و به خسارت ها دچار شوند.
🌹 «وَلُازَيِّنَنَّ لَهُمْ»؛ 🔶حجر ۳۹🔶
براى آنها دنيا را و باطل را زينت مى دهم و آرايش مى كنم تا نفسِ هوسباز آنها سربلند كند؛ «وَ لَاغْوِيَنَّهُمْ»؛ 🔶حجر۳۹🔶
☘ و آنها را وسوسه مى كنم و گمراه مى كنم تا در بى راهه هلاك شوند و بى چاره بمانند.
«وَلَاضِلَّنَّهُمْ»؛ 🔶نساء ۱۱۹🔶
🍂🍃آنها را گم مى كنم تا خود را نشناسند و از سرمايه هاى خود آگاه نگردند. آخر اگر من سرمايه ام حساب داشته باشد مى توانم بفهمم كه در فلان تجارت سود كرده ام و در كجا خسارت ديده ام. در نتيجه هيچگاه دنبال خسارت را نمى گيرم. اما هنگامى كه سرمايه ام بى حساب شد و بررسى نشد از خسارت هايم آگاه نمى شوم، تا هنگامى كه سرمايه ام بسوزد و ورشكست شوم و كم بياورم و در آن هنگام است كه ناله مى كنم:
«ياحَسْرَتى عَلى ما فَرَّطْتُ فى جَنْبِ اللَّهِ»؛ 🔶زمر ۵۶🔶
اى افسوس بر آنچه كه در كنار خدا كم آورده ام و كوتاهى كرده ام و از دست داده ام.
«وَلَامَنّيِنَّهُمْ»؛ 🔶نساء ۱۱۹🔶
آنها را به آرزو مى بندم و با آرزوها و وعده ها دلخوش مى كنم و اينگونه مغرورشان مى سازم.
🌹و در برابر اينها اين رسول خداست و اين قرآن خداست كه فراموش شده ها را به ياد مى آورد و با تذكر و يادآورى، نقشه هاى شيطان را مى شكند و از دست رفته ها را بدست مى آورد.
☘مربى بايد در برابر وسوسه ها و گم كردن ها و غرورها، سرمايه هاى انسان را بشمارد و بازارهاى گرمترى را در نظر بياورد و از دزدها و راهزن ها داستان ها بگويد.
💟هنگامى كه نفس با هوس ها و سرگرمى هايش مشغول مى شود و از سرمايه هاى عظيم خود چشم مى پوشد و غفلت مى ورزد و از سودهاى عظيم دل مى كند، انسان به تذكرها نيازمند مى شود.
🔆و اين تذكرها براى كسانى كه جهتى دارند و هدفى دارند و گرايشى دارند سودهايى مى آورد كه از سرمايه ها بهره بگيرند و به كم قانع نشوند و در راه نمانند و با راهزن ها رو به رو نگردند. تذكر براى اينها سودمند است كه: «انَّ الذِّكْرى تَنْفَعُ الْمُؤمنينَ».
🔰اين قرآن خداست كه تذكرهايى مى دهد:
1⃣ از سرمايه هاى عظيم انسان: «انّى جاعِلٌ فِى الْارْضِ خَليفَةً»
2⃣ از وسعت هستى: «فَما مَتاعُ الْحَيوةِ الدُّنْيا فِى الْآخِرَةِ الَّا قَليلٌ»
3⃣ از عظمت اللَّه و رحمت او: «وَ ذَكِّرْهُمْ بِايّامِ اللَّهِ»، «وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ»
4⃣از دشمنهاى انسان و راهزنهاى او: «انَّهُ عَدُوٌ مُضِلٌّ مُبينٌ»، «انَّ مِنْ ازْواجِكُمْ وَاوْلادِكُمْ عَدُوّاً لَكُمْ»
5⃣ از مرگ و دردها و رنجها.
هر كدام از اين تذكرها و يادآورى ها، انسان را از درنگ ها و ركودها و قناعت ها و غرورها و وسوسه ها و تحريك ها، آزاد مى كنند و پيش مى رانند؛ چون هنگامى كه انسان سرمايه هاى عظيم خود را شناخت، ناچار به كارهاى بزرگ رو مى آورد و در بازارهاى بزرگ، تجارت راه مى اندازد.
✳️كسى كه سرمايه ى خودش را پنجاه تومان مى داند، ناچار به شلغم فروشى تن مى دهد. اما هنگامى كه دو ميليارد تومان سرمايه سراغ داشته باشد، ديگر نه شلغم فروشى، كه به صادرات شلغم هم قانع نمى شود و از كارخانه هاى عظيم سر درمى آورد.
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
👈👈👈و هنگامى كه انسان وسعت هستى را شناخت، در تنگناى يك مرحله نمى ماند و به بهره هاى محدود چشم نمى اندازد. هنگامى كه ما دنيا را از دنيا و در دنيا نگاه مى كنيم، ناچار گرفتارش مى شويم، كه نفت و الماس و طلايش قدرت ها را به جان هم انداخته و گرفتار كرده است. اما اگر دنيا را از بالاتر از ماه و در منظومه ى شمسى نگاه كنيم ديگر آن را چيزى نمى بينيم و به چشم نمى گيريم. و اين است كه قرآن به ما اين اصل را تذكر مى دهد كه بهره هاى زندگى دنيا در وسعت هستى و در كنار جهان ديگر و زندگى ديگر، چيزى نيست.
💟و هنگامى كه خدا در دلها بزرگ شد و عظمت و جمال و كمال و دوستى و نعمت هاى او، دلها را به او بست، ناچار ديگران در چشم كوچك مى شوند و از چشم مى افتند.
🌸راستى چه كسى زيباتر از او كه زيبايى ها آفريده ى اوست؟
🌸 و چه قدرتى برتر از او كه قدرت ها از اوست؟
☘و چه كسى مهربانتر از او كه مهربانى را او در دل ها ريخته و من را با خودم او آشتى داده و حب نفس و حب ذات را او در وجودم پاشيده است؟
🌸و چه دوستى همانند او كه كمك مى دهد و كمك مى خواهد؟
☘كه آنچه ما داريم از خود اوست؛ «وَ ما بِكمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّهِ» 🔶نحل ۵۳🔶
🔷و هنگامى كه دشمن ها و دشمنى ها مشخص شدند، انسان جبهه مى گيرد و مبارزه مى كند و نقشه ها و كارهاى دشمن را در نظر مى آورد؛ كه شنيده شيطان دشمن است و گم كننده است. دشمن است چون گم مى كند، خسارت مى آورد؛ و گم كننده است تا بتواند بچاپد و به يغما برد. و كارش را پنهان نمى كند؛ چون در درون است و احتياج به استتار ندارد. انَّ الشَّيْطانَ 1- عَدُوٌّ 2- مُضِلٌّ 3- مُبينٌ.
👌و تذكر مرگ و يادآورى دردها و رنج ها، غرورها را مى شكند و آرزوها را مى خشكاند و انسان را به راه مى اندازد و از اسارت ها آزاد مى نمايد و در نتيجه وعده و غرورهاى شيطان كارى نمى كند، كه:
«يَعِدُهُمْ وَ يُمَنّيهِمْ وَ ما يَعِدُهُمُ الشّيْطانُ الَّا غُرُوراً». 🔶نساء ۱۲۰🔶
🌹تصويرهايى كه در قرآن از مرگ و پس از مرگ و گفت وگوى فرشته ها با تبهكاران و يا گفتوگوى تبهكاران با هم و يا گفت وگوى آنها با خوبان آمده، همه تذكرهايى است كه انسان را به آينده راه مى دهد و از اسارت ها و غرورها آزاد مى سازد.
💟اين تذكرها كه در لحظه هاى حساس و در سر بزنگاه به انسان مى رسد، يك نياز اصيل و يك احتياج عميق است كه در زمينه ى تضاد و در برابر حريف ها و رقيب ها و دشمن ها، دامنگير انسان مى شود.
با اين توضيح نقش تذكر در سازندگى و رشد انسان آشكار مى گردد.
✅اين تذكر است و آن هم نقش سازنده ى آن.
ليكن بايد توجه داشت كه جرقه ها مادامى كه تراكمى نباشد و زمينه اى نباشد، ايجاد حرارت مى كند اما حركتى به وجود نمى آورد. يك دنيا بنزين مادامى كه در زمينه ى خودش متراكم نشود، بر فرض، جرقه ها و استارت ها زياد باشند شعله ور خواهد شد اما حركتى بدست نخواهد آمد.
👈در حالى كه 10 قطره بنزين متراكم با يك جرقه كاميون ها را به دوش مى كشد و راه مى برد.
🔷تذكر، مادامى كه انسان از عشق و تراكم و از زمينه اى برخوردار نباشد، سودى نخواهد داد، كه: «انَّ الذِّكْرى تَنْفَعُ الْمُؤمْنينَ».🔶ذاریات ۵۵🔶
🔰بيدارى و تذكر هنگامى به حركت و عمل منتهى مى شود كه با طلب و عشق همراه باشد و از مقدمات برخوردار.
اين است كه ما با آن كه به آگاهى و حتى به عشق رسيده ايم حركت نمى كنيم؛ چون بارى را مى خواهيم برداريم كه هنوز بازويش را تهيه نكرده ايم.
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
🌒 دعای روز بیستوپنجم ماه مبارک رمضان
❇️ اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مُحِبّاً لأَِوْلِيَائِكَ وَ مُعَادِياً لأَِعْدَائِكَ مُسْتَنّاً بِسُنَّهِ خَاتَمِ أَنْبِيَائِكَ يَا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِيِّينَ
💠ای خدا مرا در اين روز محبّ دوستانت و عدوّ دشمنانت قرار ده و در راه و روش به طريقه و سنّت خاتم پيغمبرانت بدار اي عصمت بخش دلهاي پيغمبران.
3⃣1⃣ قائم
📚با مراجعه به روایات مربوط به حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، میتوان گفت: هیچ لقبی به اندازة «قائم»، برای آن حضرت استعمال نشده است.
🌺 گویا از آنجایی که قیام حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، درخشان ترین فصل زندگی ایشان است؛ اتصاف به این صفت و لقب، همواره در کلام معصومان علیهم السلام مورد تصریح قرار گرفته است.
☘ بنابر این مهمّ ترین علت اتصاف به این لقب، آن است که وی در برابر اوضاع سیاسی و انحرافات دینی و اجتماعی، بزرگ ترین قیام تاریخ را رهبری خواهد کرد.
🔶الارشاد، ص ۷۰۴، ح ۲🔶
✳️البته میتوان تمامی ائمه علیهم السلام را قائم دانست؛ اما ویژگیهای قیام امام مهدی علیه السلام، آن حضرت را از دیگر امامان ممتاز ساخته است.
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
💟درباره وجه نامیده شدن حضرت به «قائم»، میتوان به روایات زیر اشاره کرد:
🌹ابوحمزه ثمالی میگوید: از امام باقر علیه السلام پرسیدم: ای فرزند رسول خدا! آیا همه شما قائم و به پا دارنده حق نیستید؟
فرمود: بلی؛
عرض کردم: چرا حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را قائم نامیده اند؟
فرمود: هنگامی که جدّ من حضرت سیدالشهدا حسین بن علی علیهما السلام شهید شد، ملائکه به درگاه خداوند ضجه و ناله نموده، نزد او شکایت کردند... پس خدای عزوجل امامان از فرزندان حسین علیه السلام را به آنان نشان داد و ملائکه از دیدن آنان خوشحال شدند. در آن هنگام دیدند که یکی از ایشان در حال قیام است و نماز میخواند.
👈پس خداوند عزّ و جلّ فرمود: به وسیله این قائم (ایستاده) از آنان (قاتلان حسین) انتقام خواهم گرفت».
🔶دلائل الامامة، ص ۲۳۹🔶
💟از امام جواد علیه السلام پرسیده شد: چرا او را قائم مینامند؟
فرمود: «لاَنَّهُ یقُومُ بَعْدَ مَوْتِ ذِکْرِهِ وَاِرْتِدادِ اَکْثَرِ القائِلینَ بِاِمامَتِهِ»؛
🔶کمال الدین و تمام النعمة، ج ۲، ص ۳۷۸، ح ۳🔶
☘«چون پس از آن قیام میکند که از یادها رفته است و بیشتر معتقدان به امامتش برگشته اند».
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
📚لقب «قائم» اگرچه در پاره ای ازموارد به تنهایی به کار رفته است؛ ولی در بعضی از موارد، به کلماتی دیگر اضافه شده که هر کدام گویای معنایی خاصّ است؛ مانند:
✅۱۳-۱. «القائِمُ مِنْ وُلْدی» (قیام کننده از فرزندانم) برخی از معصومان علیهم السلام اصرار داشته اند که آن قیام کننده را از فرزندان خود معرفی کنند تا کسانی که از غیر آنان خود را قائم معرفی میکنند، رسوا شوند.
🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «مَنْ اَنْکَرَ الْقَائِمَ مِنْ وُلْدی فِی زَمانِ غَیبَتِهِ فَماتَ ف۰۰۰۰َقَد ماتَ میتَةً جاهِلیةً»؛
🔶کمال الدین و تمام النعمة، ج ۲، باب ۳۹، ح ۱۲🔶
☘ «کسی که قائم از فرزندان مرا در زمان غیبتش انکار کند، به مرگ جاهلی مرده است».
امام صادق علیه السلام فرمود: «اَلقائِمُ مِنْ وُلدی یعْمُرُ عُمْرَ خَلیلِ الرَّحْمنِ... »
🔶دلائل الامامة، ص ۲۵۸؛ الغیبة، ص ۱۸۹، ح ۴۴🔶
☘« قائم از فرزندان من عمر میکند، عمر او به اندازه عمر خلیل الرحمان است... ».
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
✅۱۳-۲. «قائِمهم» (قائم آنان) رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم زمانی که ائمه علیهم السلام را معرفی میکند و سخن از حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف به میان میآورد بیشتر از آن حضرت با عنوان قیام کننده آنان (اهل بیت) یاد میفرماید؛ چنان که خطاب به حسین بن علی علیهما السلام فرمود:
🌹«تو آقا و فرزند آقا هستی. تو امام و فرزند امام هستی. تو حجّت، فرزند حجّت و پدر حجّتهای نه گانه هستی که نهمین آنان قائم ایشان است».
🔶عیون اخبارالرضا علیه السلام، ج ۲، ص ۵۲، ح ۱۷🔶
✳️گویا پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم تنها قیام کننده (موفق) از فرزندان امام حسین علیه السلام را، آخرین ایشان معرفی کرده و او را از فرزندان آن حضرت دانسته است.
✅ ۱۳-۳. «قائِمٌ لِلْحَقِ مِنَّا» (قیام کننده برای حق از ما) رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در روایتی فرمود: «قیامت بر پا نمی شود؛ مگر اینکه قیام کننده ای برای حق از ما (اهل بیت) به پا خیزد ».
🔶عیون اخبارالرضا علیه السلام، ج ۲، ص ۵۹، ح ۲۳۰🔶
✳️از این حدیث به دست میآید که تنها قیام برای اقامة حق، مطلوب است. همچنین قیامی که به تمامی صالحان وعده داده شده، تنها به وسیلة فردی از اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم تحقّق خواهد یافت.
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
✅۱۳-۴. «قائِمُنا اَهْلَ البَیتِ» (قائم ما اهل بیت) امام باقر علیه السلام فرمود: «بهترین لباس هر زمان، لباس اهل آن زمان است؛ اما آن گاه که قائم ما اهل بیت قیام میکند، لباس علی علیه السلام را بر تن کرده و بر روش او حکومت خواهد نمود».
🔶کافی، ج ۱، ص ۴۱۱🔶
✅ ۱۳-۵. «قائِمُ آلِ مُحَمَّدٍ» (قیام کننده از آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم) امام رضا علیه السلام فرمود: «تَمامُ الاَمْرِ بِقائِمِ آلِ مُحَمَّدٍ»؛
🔶شیخ صدوق، التوحید، ص ۲۳۲، ح ۱🔶
«تمام امر به دست قائم آل محمد است».
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
🌒 دعای روز بیستوششم ماه مبارک رمضان
💠 اللَّهُمَّ اجْعَلْ سَعْيِي فِيهِ مَشْكُوراً وَ ذَنْبِي فِيهِ مَغْفُوراً وَ عَمَلِي فِيهِ مَقْبُولاً وَ عَيْبِي فِيهِ مَسْتُوراً يَا أَسْمَعَ السَّامِعِينَ
▫️ای خدا در اين روز سعيم را (در راه طاعتت) بپذير
▫️و گناهانم را در اين روز ببخش
▫️و عملم را مقبول
▫️و عيبم را مستور گردان
◻️ اي بهترين شنواي دعاي خلق.
•┈┈••✾••┈┈•
📚 سیمای حضرت فاطمه علیهاالسلام در سخنان فرزندان اشاره نکات فراوان از سیره صدّیقه طاهره در سخنان پیشوایان معصوم آمده، که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
🌺 از منظر امام مجتبی علیه السلام
1⃣ از مادرم حضرت فاطمه علیهاالسلام شب جمعه ای در محراب عبادتش در حال رکوع و سجود بود، همه اش برای دیگران دعا میکرد و برای خودش دعا نمی کرد. گفتم: مادر جان! دیدم که همه اش برای دیگران دعا کردید، برای خودتان دعا نکردید، فرمود: یَا بُنَیَّ الْجَارَ ثُمَ الدَّار؛ _فرزندم! اول همسایه، سپس داخل خانه.
🔶شیخ صدوق، علل الشّرایع، ج ۱، ص ۱۸۱🔶
2⃣امام مجتبی علیه السلام با مادرش در یک ظرف غذا نمی خورد، حضرت فاطمه علیهاالسلام از علّت آن جویا شد، عرضه داشت: میترسم دست من پیشی بگیرد به لقمه ای که چشم تو بر آن پیشی گرفته باشد، پس عاق بشوم، فرمود: بخور، تو در حلالیت هستی.
🔶حضوری شافعی، نزهة المجالس، ج ۱، ص ۱۹۹🔶
https://eitaa.com/bashakhsiyatha
💟نظیر این مطلب در مورد امام سجاد علیه السلام نیز نقل شده، که با دایه اش در یک ظرف غذا نمی خورد و میفرمود: میترسم دستم پیشی بگیرد بر لقمه ای که چشم مادرم بر آن پیشی گرفته است.
🔶ابن قتیبه، عیون الأخبار، ج ۳، ص ۹۷🔶
3⃣امام مجتبی علیه السلام در موقع احتضار حضرت فاطمه علیهاالسلام، او را بوسه باران کرده بود و عرضه میداشت: یَا أُمَّاهْ! کَلِّمِینِی قَبْلَ أَنْ تُفَارِقَ رُوحِی بَدَنِی؛
☘مادر جان! با من سخن بگو، پیش از آن که روح از بدنم مفارقت کند.
🔶بیرجندی، الکبریت الأحمر، ص ۲۸۳🔶
4⃣ امام مجتبی علیه السلام نقل میکند که مادرم در حال احتضار نگاه تندی کرد و گفت: درود بر جبرییل، درود بر رسول خدا، خدایا با پیامبرت، در رضوان تو، در جوار تو و در خانه تو: دارالسّلام.
🌹 سپس فرمود: آیا شما نیز میبینید آنچه را که من میبینم؟
☘پرسیدیم: شما چه چیزی میبینید؟
🌸فرمود: موکبهای آسمانی را میبینم، این جبرئیل است و این رسول خداست که میفرماید: یَا بُنَیَّةِ اقْدَمِی، فَمَا أَمَامَکِ خَیْرٌ لَکِ؛ _دخترم، به پیش، که آنچه در پیش روی توست، برای شما بهتر است.
🔶علامه مجلسی، بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۲۰۰🔶
https://eitaa.com/bashakhsiyatha