🥨بار كنجدي🥨
✅وگان ، مدت زمان زيادي توي محيط معمولي ميمونه و خراب نميشه
ليوان استفاده شدي توي اين رسپي : ١٨٠ ميلي ليتر ميباشد.
قالب : ١٨ سانتي به شكل مربع
مواد لازم👇
🔺يك ليوان كنجد خام( بو داده نشده)
🔺نصف ليوان دانه چيا
🔺نصف ليوان عصاره خرما جايگزين شيره خرما يا شيرين كننده هاي طبيعي
🔺نصف ليوان آب ولرم
🔺١ ق م پودر دارچين
🔺نوك انگشت نمك
طرز تهيه:
همه مواد را با هم مخلوط كنيد و ١٠ دقيقه منتظر بمانيد، در اين ميان هر از گاهي دوباره زير و روش كنيد، ( براي اينكه دانه هاي چيا كاملا مايعات و جذب كنن)
سپس كف قالبتون كاغذ روغني پهن كرده و مواد و داخل قالب بريزيد، داخل فر با دماي ١٦٠ درجه سانتي گراد و روي حالت توربو به مدت ١ ساعت بپزيد.پس از خنك شدن برش بديد و سرو كنيد،
قسمت هاي كناري قالب برشته تر ميشه اگر دوست داريد بعد از برش زدن ميتونيد قسمت هاي وسطيو توي فر قرار بديد تا به گرماي خود فر برشته تر بشه.
نوش جان😍
✳️دوستان يك نكته هست كه توي دايركت خيلي پرسيده بوديد خواستم اينجا دوباره توضيح بدم.
كاغذ روغني ها به صورت پشت و رو هستند و ٢ رو دارن اگر از روي اشتباه پهن كنيد امكان اينكه موادتتون بچسبه و جدا نشه هستش، من پيشنهاد ميكنم اول يه كوچولو تست كنيد و بعد كل موادتون و بريزيد و بپزيد.
توي همه اين رسپي ها شما ميتونيد قالب فرتون و بدون كاغذ روغني و با چرب كردن هم استفاده كنيد.
🍲 @bebinobepaz
#بادمجان_شکمپر
مواد لازم برای ۴ نفر:
بادمجان دلمه ای ۴ عدد
گوشت چرخ شده مرغ ۳۰۰ گرم
پیاز یک عدد
فلفل پاپریکا یک عدد
قارچ ۵_۶ عدد
سیر رنده شده ۲_۳ حبه
روغن به میزان لازم
پودر نان خشک یک چهارم پیمانه
تخم مرغ یک عدد
نمک یک ق.چ
فلفل سیاه یک چهارم ق.چ
آویشن یک چهارم ق.چ سر پُر
پنیر پارمزان رنده شده به میزان لازم (یا پنیر پیتزا)
طرز تهیه:
بادمجان ها را از وسط دو نیم کنید، و با کمک چاقو مغز بادمجان را خالی کنید کمی نمک و روغن بپاشید و در سینی بچینید، مغز بادمجانی که خارج کردید را نگینی خرد کنید، پیاز و فلفل دلمه ای را هم خرد کنید. در تابه مقداری روغن بریزید، بادمجان ها را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند سپس پیاز، فلفل دلمه ای قرمز، قارچ، سیر رنده شده را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا سبک و نرم شوند سپس مرغ چرخ شده را هم اضافه کنید و تفت دهید نمک و ادویه ها را اضافه کرده و مخلوط کنید در آخر پودر نان و تخم مرغ را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند. شکم بادمجان ها را با مخلوط مرغ و سبزیجات پر کنید و روی مواد را هم با پنیر بپوشانید. سینی بادمجان ها را در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد (اگر فر برقی دارید دما را ده تا پانزده درجه کمتر بدید) در طبقه وسط بگذارید و به مدت نیم ساعت بپزید بعد از پایان پخت روی بادمجان ها کمی روغن زیتون و جعفری خرد شده بپاشید و سرو کنید. به جای مرغ چرخ شده از گوشت و بوقلمون هم میتونید استفاده کنید.
.
🍲 @bebinobepaz
این شیرینی بدون کره و تخم مرغ هست و در عین حال بافت خوبی داره
#کرابیه_خرمایی
#شیرینی_خرمایی
قرابیه_خرمایی
.
مواد لازم:یک چهارم پیمونه ماست-یک چهارم پیمونه شکر-یک چهارم پیمونه روغن مایع-یک و نیم قاشق مربا خوری زنجبیل(می تونید صرف نظر کنید یا پودر هل بریزید)-نصف قاشق چایخوری وانیل-یک قاشق چایخوری سرخالی بکینگ پودر-حدود یک و نیم پیمونه آرد
مواد میانی:خرما پوست گرفته و له شده+پودر گردو+زنجبیل و پودر هل
طرز تهیه:
ماست و شکر و #زنجبیل و وانیل رو با قاشق مخلوط کنید.روغن رو اضافه و باز با قاشق مخلوط کنید.آرد رو کم کم اضافه کنید و با همون قاشق به هم زدن ادامه بدید.بکینگ پودر رو هم بریزید.همینطور که خمیر داره جمع میشه،با نوک انگشت هاتون آرد رو به خورد خمیر بدید.زیاد با خمیر ور نرید چون روغن میندازه،آرد به اندازه ای بریزید که خمیر به دست تمیزتون نچسبه.از خمیر به اندازه یه فندق درشت بردارید و از مواد میانی وسطش قرار بدید خمیر رو جمع کنید و مهر بزنید و در سینی فرکه کاغذ روغنی انداختید قرار بدید و در فری که از یکربع قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کردید به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط قرار بدید و از عطر بی نظیر زنجبیل و هل لذت ببرید😍.من در ماکروفر با همین درجه و زمان پختم.بعداز پخت به دلخواه تزئین کنید.
.
.
.
🍲 @bebinobepaz
طرز تهیه استرومبولی خانگی
۳۲۰ میلی لیتر آب گرم (بین ۳۸-۴۳ درجه سانتیگراد)
۲و۱/۴قاشق چای خوری مخمر فوری خشک
۱ قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۳/۴قاشق چایخوری نمک
۳و۱/۲فنجان (۴۳۸ گرم) آرد همه منظوره
به علاوه مقداری بیشتر برای دست و سطح کار
۳ قاشق غذاخوری (۴۳ گرم) کره ذوب شده
۲حبه سیر ، خرد شده (یا ۱/۲قاشق چای خوری پودر سیر) ۲ قاشق چای خوری جعفری تازه خرد شده
۴۵۰گرم ژامبون یا برش های بزرگ پپرونی
پنیر ۴۵۰گرم
۱ تخم مرغ بزرگ با ۱ قاشق غذاخوری آب زده شود
نمک دریایی درشت ، فلفل آسیاب شده ، ادویه ایتالیایی و پنیر پارمزان رنده شده یا خرد شده
🍲 @bebinobepaz
موساکای تکنفره
موساکا غذایی یونانی مخلوط از بادمجان ، سیب زمینی و مایه گوشتی و پنیر پیتزا می باشد.موساکای تکنفره خوشمزه میتونه گزینه مناسبی به عنوان پیش غذای سبک و حتی در سایز کوچیکتر برای سینی فینگرفود گزینه مناسبی باشه.موساکا به طور کل غذای پر کالری هشتش اما در این دستور موساکای سبک تر و رژیمی تری خواهیم داشت.
مواد لازم🔻
بادمجون دلمه ای بزرگ : ٢ عدد
گوشت چرخ کرده : ٣٠٠ گرم
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده : ١/٢ پیمانه
پیاز متوسط : ١ عدد
سیر : ١ حبه
پنیر پیتزا : ١/٢ پیمانه
رب گوجه فرنگی : ٢ قاشق غذا خوری
پودر آویشن : ١ قاشق چایخوری
پاپریکا : ١/٢ قاشق چایخوری
نمک ، فلفل و زرد چوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه🔥
۱.بادمجونا رو شسته بعد بدون اینکه پوست بکنیم به صورت ورقه ای نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم برش می زنیم.
۲.داخل سبد گذاشته و نمک میزنیم و اجازه میدیم یک ساعت بمونه.
۳.پیاز و نگینی خرد می کنیم با مقدار خیلی کم روغن مایع یا به دلخواه با روغن زیتون تفت می دهیم تا پیازها کمی سبک بشه سیر رو هم نگینی خرد کرده به پیازها اضافه می کنیم.
۴.وقتی عطر سیر بلند شد گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم و با حرارت ملایم تفت میدهیم.
۵.نصف استکان کوچک آبجوش اضافه میکنیم تا گوشت ها بپزن و خوب نرم بشن.
۶.بعد رب گوجه فرنگی و ادویه ها رو اضافه می کنیم تفت می دهیم و صبر می کنیم تا آب گوشت کشیده بشه.
۷.مایه گوشتی آماده شده رو کنار گذاشته.
۸.حالا داخل تابه گریل خیلی کم روغن ریخته و با حرارت ملایم بادمجونا رو گریل می کنیم در حدی که فقط نرم بشن.
۹.بادمجونا که آماده شدن حالا ظرفی که قراره موساکا آماده بشه ( نیازی به چرب کردن ظرف نیست).
۱۰.یک رینگ تقریبا ٨ سانت با ارتفاع ۶ گذاشتم و اول یه حلقه بادمجون بعد مایه گوشتی ریختم دوباره یه حلقه بادمجون و دوباره مایه گوشتی، تا بشه چهار لایه تو عکس مشخصه.
۱۱.لایه آخر که بادمجون گذاشتم فقط کمی پنیر پیتزا ریختم و رینگ و از بالا به سمت بالا کشیدم بدون اینکه شکل غذا به هم بخوره. بقیه مواد رو به همین صورت آماده می کنیم.
۱۲.در فر ١٨٠ درجه از قبل گرم شده به مدت ٣٠ تا ٣۵ دقیقه تا کاملا پخته بشه و پنیر پیتزا باز بشه و کمی رنگ بگیره.
📍میتونین ده دقیقه آخر پنیر و اضافه کنید.
📍این مدل موساکایی که درست کردم سس سفید نداره چون میخواستم سبک و رژیمی تر باشه.
نوش جان😍❤️
🍲 @bebinobepaz
باقلوا(تاتلی) کاداییف در فنجان🍯
👈مواد لازم
750 گرم کادایف خرد شده
200 گرم کره
1 استکان روغن مایع یا نصف لیوان فرانسوی
2 لیوان گردو
👈برای شربت
4 لیوان شکر
4 لیوان آب
1تا2 قطره آب لیمو
👈برای روی تاتلی
پسته
👈طرز تهیه
ابتدا شربت دسر را آماده کنید ، آب و شکر را در قابلمه بریزید هم بزنید و بزارید جوش بیاید .15 دقیقه بعد از جوش آمدن با حرارت ملایم آن را بجوشانید ،سپس آب لیمو را اضافه کرده و کمی دیگر بجوشانید ، و سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
مخلوط کره و روغن مایع آب شده و سرد شده را داخل کادایف ها بریزید و کادایفها را کاملا با کره و روغن آغشته کنید.
یک پارچه یا تکه کادایف را در یک فنجان قهوه ترک بریزید و گردو خرد شده را در وسط کادایفها قرار داده و دوباره روی آن را با کادایف بپوشانید و کاملاً فشار دهید.فنجان را در ظرف پیرکسی که میخواهید تاتلی کنید برگردانید و کادایفها را در ظرف پیرکس قرار دهید و آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه بپزید تا روی آنها سرخ و طلایی شود. بعد از پخت شربت سرد را روی کادیف های داغ بریزید و روی سینی را روی آن بپوشانید و 5 دقیقه صبر کنید تا شربت را جذب کنند
تاتلی خنک شده را با پودر پسته تزئین کرده و سرو کنید. نوش جان😍
🍲 @bebinobepaz
مرغ آلفردو با کلم بروکسل
مواد لازم:
500 گرم سینه مرغ بدون پوست و خرد شده
2 قاشق غذاخوری روغن
400_800گرم کلم بروکسل (میتونید کلم بروکلی جایگزین کنید)
1 لیوان شیر
1قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
2 تا 3 حبه سیر رنده شده
1 قاشق نشاسته ذرت
1/4 لیوان پنیر رنده شده(پارمسان ،پیتزا،موزارلا)
نمک، فلفل سیاه و ادویه دلخواه طبق ذائقه
طرز تهیه:
ابتدا 1 قاشق غذاخوری روغن را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. تکه های مرغ را اضافه کرده،نمک و فلفل بزنید و تفت دهید تا پخته و طلایی شوند سپس از تابه درآورده و در یک بشقاب کنار بگذارید.روغن باقیمانده را در همان تابه بریزید و کلم بروکسل را تا زمانی که شروع به تغییر رنگ کند تفت دهید، همزمان در یک کاسه جداگانه، شیر ،سیر خرد یع رنده شده، نشاسته ذرت و در صورت لزوم نمک و فلفل را مخلوط کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند. مخلوط شیر را روی کلم بروکسل بریزید و هم بزنید تا بجوش بیاید حرارت را کم کرده تا سس یه کم غلیظ شود سپس مرغ پخته شده را به ماهیتابه برگردانید و در آخر پنیر رنده شده اضافه کرده هم بزنید و پخت و پز را ادامه دهید تا پنیز کامل آب شود و با سس ترکیب شود، از روی حرارت بردارید و در صورت تمایل با جعفری خرد شده و فلفل سیاه بیشتر ،نوش جان
🍲 @bebinobepaz
#کوفته_حسن_پاشا
مواد لازم؛
500 گرم گوشت چرخی گوساله با چربی متوسط ،
1 عدد پیاز متوسط ،
1 عدد تخم مرغ ،
1 پیمانه جعفری ،
1 پیمانه آرد سوخاری ،
1 قاشق چایخوری فلفل چیلی ،
1 قاشق چایخوری زیره ،
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه ،
1 قاشق چایخوری نمک.
مواد لازم برای کرم:
4-5 عدد سیب زمینی متوسط ،
1 قاشق چایخوری نمک ،
1 قاشق غذاخوری کره ،
نصف پیمانه پنیر پیتزا رنده شده ،
نصف کمتر پیمانه شیر ،
فلفل سیاه.
طرز تهیه؛
اول از همه کرم رو آماده میکنیم سیب زمینی های متوسط رو پوست میکنیم ، از طول برششون میدیم، توی یه قابلمه تا نیمه آب میریزیم روی حرارت میزاریم و نمکو سیب زمینا رو به آب اضافه میکنیم و صبر میکنه تا بپزا و تا نرم شه. بعد از پخته شدن ، با کمک چنگال سیب زمینیا رو پوره میکنیم بعد کره و پنیر پیتزا رنده شده رو بهش اضافه کنیم. بهتره برای پوره کردن و مخلوط کردن از غذاساز یا مخلوط کن استفاده کنین تا کرم بهتری بدست بیارین. بعد پوره رو داخل قیف میریزیم و میریم سراغ تهیه کوفته ، گوشت خود رو داخل یه کاسه بزرگ میریزیم ، پیاز و جعفری رو خرد میکنیم و با بقیه مواد به گوشت اضافه کرده ورز میدیم تا کوفته خودشو بگیره و بدست نچسبه. نه تا کوفته درست میکنیم و به شکل کاسه در میاریم و توی سینی فر میزاریم از کرممون داخلشون میریزیم میتونید روش یکم گوجه فرنگی رنده شده یا رب گوجه بریزید ولی نه خیلی بعد داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه میپزیمش.
نوش جان
🍲 @bebinobepaz
امروز اومدم با رسپی یه پلوی اردبیلی معطر و خوش طعم که البته اردبیلی های عزیزمون این پلو رو به صورت کته و با گوشت ماهیچه گوسفندی سرو میکنن😊
سوغان پلو (پیاز پلو) اردبیلی😋
ابتدا برای هر نفر سه یا چهار عدد پیاز کوچک رو پوست گرفته نمک و آبلیمو زده در مقداری روغن تفت بدید تا طلایی و مغزپخت بشن سپس از روغن خارج کنید و کنار بذارید.
یک عدد پیاز متوسط رو نگینی ریز خرد کنید و به روغن ماهی تابه اضافه کنید و سرخ کنید.
برای سه نفر دویست گرم گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده ، دو قاشق غذاخوری آرد نخودچی یا پودر جو دو سر یا آرد سوخاری ، نمک ، فلفل و سماق مخلوط کنید ، خوب ورز
بدید و قلقلی هایی به اندازه گردو درست کنید و تو روغن سرخ کنید سپس پیاز داغ نگینی سرخ شده رو به قلقلی ها اضافه کنید.
سه پیمانه برنج رو که از قبل با نمک خیس دادید زنده تر آبکش کنید کف قابلمه روغن بریزید ته دیگ نان یا سیب زمینی بذارید و از برنج آبکش شده یک لایه بریزید و لایه بعد سوغان ها(پیازهای کوچک) تفت داده شده و گوشت قلقلی هارو قرار بدید و لایه بعد دوباره برنج بریزید و نصف استکان زعفران دم شده اضافه کنید و بذارید دم بکشه.
پلوی معطر و خوش طعم شما آماده اس نوش جان.
🍲 @bebinobepaz