#شیرینی_لب_دلبر
موادلازم:
آرد سفید 4پیمانه
آب 200الی 180میلی لیتر
زرده تخم مرغ 2عدد
سفیده تخم مرغ1عدد
کره125گرم
شکر 2ق غ
بیکینگ پودر 1ق چ
نمک1/2ق چ
پودر هل1/2ق چ
نشاسته ذرت به میزان لازم
آرد راداخل کاسه گودی بریزیدوشکر،نمک،بیکینگ پودروهل رابهش اضافه ومخلوط کنید.حالا کره ذوب شده وتخم مرغ را اضافه وبادست ورز داده تابشکل خرده نان درآید.آب ولرم را کم کم اضافه کنید وورزدهید تا خمیر لطیفی بدست بیاد که به دست نچسبه(بسته به نوع آردهاشاید میزان آب ذکر شده توی دستورکامل مصرف نشه پس تا وقتی خمیری شد آب اضافه کنید،همه رو یکباره نریزید.برای من 180میلی لیتر نیاز شدوخمیرم شکل گرفت)خمیر را دوسه دقیقه ورز دهید وداخل کاسه بزارید وروش سلفون بکشیدوبزاریددردمای محیط 1ساعت استراحت کنه.بعدسطح کاررانشاسته ذرت بپاشیدوخمیرراباوردنه بازکنید روی خمیر نشاسته بریزید وبادست ماساژ دهید وطبق تصویر از 3جهت تابزنیددوباره سلفون بکشید واجازه دهید 10دقیقه استراحت کنه.باوردنه به ضخامت2میل باز کنید وکاتردایره لبه دالبری بزنید.داخل پیاله یک عدد سفیده رابزنید از لختگی دربیادوبانوک انگشت اشاره مرکز 3تا ازدایره ها رو سفیده تخم مرغ بزنید وروی هم قراربدیدومرکز رو یکم فشار بدید وبعدتاکنیدوباانگشت قسمت تاشده رو فشاردهید تابهم بچسبن وباچنگال خط بیاندازید تافیکس شه.تمام خمیرها رو به این شکل آماده کنید وروی سینی که پارچه گذاشتید بچینیدوتااتمام کار روی خمیرها هم پارچه بکشید خشک نشن.روغن مخصوص سرخ کردنی راروی حرارت گذاشته تا داغ شودوخمیرها روداخلش سرخ کنیدوبلافاصله بعدازسرخ شدن داخل شربت بار خنک بزارید،شربت جذب کردن داخل صافی بزاریدتاشهداضافه گرفته شه.کنجد بپاشید
سوالات احتمالی؛بااضافه های خمیر چکارکنیم؟سعی کنیدباراول که خمیروباز میکنید کل خمیرو کاتر بزنیدچون اضافه ها رو که جمع کردید ودوباره بازکردید وکاتربزنید مثل دفعه اول شیرینیها پف نمیکنن.خراب نمیشه ها ولی کیفیت شیرینی باراول بهتر میشه.
سعی کنیدداخل یک قابلمه نسبتا بزرگ طوری که همه جا بشن یکباره سرخ کنیدچون برای باردوم روغن خیلی کف میکنه ومدام باید بالا سرش باشید سرریز نشه.کف کردن روغن به علت وجود تخم مرغ داخل خمیر ونشاسته ذرته
طرزتهیه شربت باردوپست قبل👉
🍲 @bebinobepaz
#حلوا_شكلاتی_دورنگ
مواد لازم :
آرد سفید 125 گرم - آردنخود چی 60 گرم - روغن جامد 50 گرم - پودر قند 60 گرم - دارچین 2 ق چ - شکلات تلخ یا شیری 150 گرم -- شکلات سفید 170 گرم برای قسمت سفید
طرز تهيه :
آرد سفید و نخود چی را جداگانه تفت دهید تا کمی تغییر رنگ پیدا کند و از خامی در آید (نیازی به تفت دادن زیاد ارد به مانند حلوای سنتی نیست ) سپس آرد ها را آلک کرده و مخلوط کنید .
روغن را داخل ظرف مناسبی ریخته و آردها را اضافه کرده کمی تفت دهید - در این مرحله حلوا حالت پودری دارد- مواد را از روی حرارت برداشته و پودر قند و دارچین را اضافه کنید - شکلات تلخ را روی بخار آب ذوب کرده و اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید - قالب ناودانی را با سلفن پوشانده و مواد شکلاتی تیره را داخل آن ریخته و کنار بگذارید تا ببندد.
برای حلوا با شکلات سفید هم تمام مراحل را طبق دستور بالا انجام داده فقط در مرحله آخر به جای شکلات تلخ شکلات سفید ذوب شده را اضافه کنید .
حلوای شکلات سفید را روی شکلات تلخ ریخته و کنار بگذارید تا ببندد- برای حلوا با شکلات سفید میتوانید به جای دارجین از پودر زنجبیل استفاده کنید .
🍲 @bebinobepaz
#شیرینی_بادامی
#بیسکوییت_بادامی
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱/۲ پ
وانیل ۱/۴ ق چ
پودر هل ۱/۴ ق چ
شیر ۱/۴ پ
گلاب ۱ _۲ ق
روغن مایع ۱/۴ پ
پودر بادام پوست کنده ۱/۴ پ
آرد قنادی ۱و۳/۴ پ
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق مرباخوری
خمیر مایه ۱/۲ قاشق چایخوری
کنجد
مواد رومال:
زرده تخممرغ ۱ عدد
روغن مایع ۱ قاشق
زعفران دمکرده ۱ قاشق مرباخور
همه مواد هم دمای محیط باشند
تخم مرغ، وانیل، شکر و هل را با همزن زده تا شکر حل شود
شیر، گلاب و روغنمایع را اضافه کنید و هم بزنید.
پودر بادام، بیکینگ پودر، خمیر مایه و آرد را الک کرده به مواد اضافه کنید اول با قاشق مخلوط کنید بعد با دست خمیر را جمع کنید
بیش از حد آرد نریزید در حدی که خمیر کمی جمع بشه کافیه(میزان آرد تقریبی هست)
زیاد ورز ندید که به روغن میوفته
با دستمال پوشانده، یک ساعت استراحت داده
خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانت باز کرده و قالب دلخواه بزنید
روی خمیر رومال زده و شکر بپاشید
به مدت ۱۰ تا ۸ دقیقه داخل فر قرار داده
بعد از اینکه از داغی افتاد در ظرف دردار نگهداری کنید که خشک نشه
نکته
فر را حتما از یک ربع قبل با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید.
🍲 @bebinobepaz
#ساوارین_کیک
مواد لازم برای مایه کیک:
خمیر مایه فوری: ۱۰ گرم
شیر ولرم: ۸۰ میلی لیتر
پودر قند: ۱ قاشق چایخوری
آرد سفید: ۲۱۰ گرم
نمک: یک پینچ
تخم مرغ: ۳ عدد، در دمای اتاق
کره نرم شده در دمای محیط: ۱۱۰ گرم (۱۰ گرم برای چرب کردن قالب)
رنده ریز پوست پرتغال: ۱ قاشق چایخوری
رنده پوست لیمو: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای تاپینگ.
مارمالاد (گلیز) زردآلو: ۳-۴ قاشق سوپخوری(در صورت تمایل)
میوه های مختلف دلخواه: مقداری برای تزیین، مانند انگور، انگور فرنگی، انواع توت، برش های پرتغال، کیوی و غیره
خامه زده شده: مقداری برای تزیین
🍲 @bebinobepaz
شربت های رنگی با گل پنیرک
شربت پنیرک یکی از بهترین خنک کننده های بدن در تابستان است.
🔴پستو ورق بزنید کلیپ تهیشم ببینید
از مهم ترین اثرات آن می توان به مواردی چون ضد درد،ضد التهاب،ضد عفونی کننده،قابض،ملین،ادرار آور، خلط آور و مقوی رحم،ضد تب،رفع گرفتگی بینی،درمان زخم میتوان نام برد و مصرف زیادش برای خانمهای باردار توصیه نمیشود.
گل پنیرک رو از عطاری تهیه کردم،برای این شربتها من ۴ قاشق غذاخوری گل پنیرک خشک رو یکبار با آب سرد زود شستم تا رنگش نره بعد روش یک لیوان آب سرد ریختم و اجازه دادم نیم ساعت بمونه تا گلهاش رنگ پس بدن.
این گیاه طعم خاصی نداره پس باید یه شربتی رو درست کنید و عصاره پنیرک رو با اون مخلوط کنید،از عرق بیدمشک،عرق بادرنجبویه،عرق بهارنارنج،گلاب به عنوان طعم دهنده میتونید استفاده کنید.شربت آبلیمو رنگ آبیشو میبره و صورتیش میکنه.
من از شربت بیدمشک استفاده کردم برای شربت بیدمشک یک لیتر آب رو با نصف پیمانه عرق بیدمشک و دو ملاقه شکر مخلوط کردم و توی پارچ ریختم.
مقدار شکر بستگی به خودتون داره.
یک لیوان آب رو هم با مقداری زعفران و یه قاشق گلاب و دو قاشق شکر مخلوط کردم به عنوان شربت زعفران استفاده کردم.
وقتی پنیرکها رنگ پس دادن از صافی رد کنید و با پشت قاشق بهش فشار بیارین تا خوب رنگ پس بدن،این عصاره رو توی لیوانها بریزید و روش شربت بیدمشک بریزید،اگه مقدار عصاره رو زیاد بریزید رنگش کاربنی میشه اگه به این رنگ کاربنی یه قاشق آبلیمو اضافه کنید صورتی پررنگ میشه،اگه مقدار عصاره رو کم بریزید آبی کمرنگ میشه اگه به آبی کمرنگ یک قاشق آبلیمو بریزید صورتی کمرنگ میشه،اگه به کمی از عصاره کمی شربت زعفران اضافه کنید رنگش سبز میشه،خلاصه با کم و زیاد کردن عصاره پنیرک رنگهای خیلی قشنگی بدست میاد،باقیمانده شربت زعفران رو هم تو یک لیوان بریزید و روش شربت بیدمشک بریزید.
تخم شربتی ها رو هم از قبل با آب سرد خیس کنید تا ژله ای شوند و به هر لیوان یک قاشق اضافه کنید و به دلخواه داخل لیوانها یخ بریزید.
دوستان بهتره برای مهمونیاتون تو همون ساعت آخر این شربت رو درست کنید چون این شربت هرچقد میمونه کمرنگتر میشه.
حتما پنیرک رو با آب سرد بذارین تا رنگشو پس بده.
🍲 @bebinobepaz
سوپ دال عدس😋
مواد لازم
1 فنجان دال عدس (می توانید از رنگ زرد یا قرمز استفاده کنید)
1 عدد پیاز
2 حبه سیر
2 قاشق غذاخوری روغن
1 قاشق غذاخوری کره
1.5 قاشق غذاخوری آرد
1.5 فنجان آب گوشت یا مرغ
(با توجه به مقدار قوام سوپ آب گرم اضافه می کنیم)
1 قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه و قرمز
طرز تهیه
ابتدا کره و روغن را در یک تابه اضافه کنید، بعد از گرم شدن روغن و ذوب شدن کره پیاز و سیر خرد شده را اضافه کرده تا مواد نرم بشن. سپس آرد را روی پیازهای نرم شده ( مقداری رنگ کاراملی گرفته باشند) اضافه کنید و اون رو هم بزنید (ترجمه از پیج آشپزی دورهمی) تا رنگ اوم برگرده و بوش به مشامتون برسه.
در ادامه دال عدسهایی که از قبل شستید رو به مواد اضافه می کنیم و اون رو با باقی مواد ترکیب کنید.
آب مرغ یا آب گوشت رو اضافه کنید و بسته به سلیقه خودتون برای مقدار قوام سوپ (ترجمه از پیج آشپزی دورهمی) ، 2-3 لیوان آب گرم هم بهش بیفزایید.
نمک و فلفل رو به مقدار لازم اضافه کنید و درب طرف رو بگذارید تا عدس ها پخته و نرم بشن.
بعد از پخت دال عدس اجازه بدید مواد پخته شده کمی سرد بشن و اون رو با مخلوط کن یا گوشت کوب برقی میکس کنید. اگر لطافت و نرم بودن سوپ براتون خیلی مهمه میتونید اون رو از یک صافی هم عبور بدید.
سوپ شما آماده است. نوش جان
میتونید برای روی سوپ از ترکیب روغن و فلفل قرمز ( فلفل داغ) هم استفاده کنید.
میتونید بعد از میکس سوپ مقداری جعفری خرد شده به مواد اضافه کنید و اجازه بدید درحد چند دقیقه روی حرارت بافت نرمی پیدا کنه و اون رو سرو و نوش جان کنید.
🍲 @bebinobepaz
سوتلاچ يك دسر تركيه ايه كه بيشتر در ماه رمضان سرو ميشه.
اين دسر در واقع نوعي شير برنجه.
مواد لازم براي چهار تا كاسه
يكنفره :
شير سرد چهار ليوان ،برنج نصف ليوان،آب يك و نيم ليوان،آرد برنج دو ق غ،نشاسته دو ق غ (ميتونيد بجاش آرد برنج بريزيد)
،شكر چهار ق غ(ميتونيد بنا به ذائقه بيشتر بريزيد)،
زرده تخم مرغ يك عدد،پودر هل نصف ق چايخوري يا وانيل يك هشتم ق چايخوري
طرز تهيه:
برنج رو چند ساعت خيس كنيد(بدون نمك).
برنج رو با آب (يك و نيم ليوان) بپزيد
تا آب كاملا جذب و برنج پخته بشه.
شير+آرد برنج+نشاسته+شكر+وانيل يا هل+زرده تخم مرغ رو خوب مخلوط و روي شعله ملايم بذارید و هم بزنيد تا مايع گرم بشه ولي نجوشه.حالا برنج پخته شده
رو اضافه كنيد و اجازه بدید بجوش بياد و يكربع باهم بپزن،هم زدن فراموش نشه.
مواد رو داخل ظرفهای مقاوم به حرارت بريزيد و داخل فر بذارید.
فر بايد از قبل با دويست درجه گرم بشه و در همين درجه حرارت حدودا بيست دقيقه بپزيدش
و بعد يكم گريل رو روشن كنيد تا روش مثل تصوير برشته بشه.
شير برنج متفاوت و خوشمزه ايه،معمولا سرد سرو میشه.
🍲 @bebinobepaz
شربت تخم شربتى
آب / 2 لیوان
تخم شربتی / 2 قاشق غذاخوری
عرق بيدمشك /1 ليوان
عسل یا شکر / به اندازه دلخواه
تخم شربتى رو خيس كرده بشوييد وقتى تخم شربتى لعابدارشد آب آن خالى كرده خاك و سنگريزه هاى كف ظرف رو خالى كرده ،چندبار آب تخم شربتى را تعويض مى كنيم تا كاملا"شسته شوند،
به چندين روش تخم شربتى رو تهيه مى كنند ،
١:به همراه شكر يا عسل و آبليموى تازه و يخ مخلوط.
٢:شربتى از شكر و آب تهيه كرده بعد از قوام و سرد شدن گلاب و يا عرق هل و يا هردو را اضافه كرده و با تخم شربتى و يخ مخلوط .
٣:شربت رو آماده كرده بعد از سرد شدن عرق بيدمشك رو اضافه كردم و با يخ و تخم شربتى مخلوط.
.
.
من دو طعم شربت آماده كردم اون رنگ سفيد لايه اول با طعم بيدمشك و لايه بعدى(زرد رنگ) شربت زعفرانى كه اين دولايه را كمى غليظترآماده كردم بعد لايه اى درون ليوان ريختم ،لايه سوم تخم شربتى غليظ (كم آب)و لايه آخر همون شربت زعفرانى ست كه خيلى رقيق شده ،اگر شما كم شيرين دوست داريد مى تونيد حجم دو لايه پايين رو كمتر بريزيد و لايه آخررو آب ساده يا آب زعفرانى اضافه كنيد.
نگيد تخم شربتى زياد شده ما با حجم زياد دوست داريم بخصوص دختر گلم☺️
.
پ ن ١:عسل رو نبايد بيش از ٣٠دوجه حرارت داد.
پ ن ٢:اندازه عرقيات و شكر و تخم شربتى كاملا"سليقه اى هست.
🍲 @bebinobepaz