نان خامهای (اکلر)
خمیر کلمی یکی از پرکاربردترین خمیرها در قنادی خانگی است. با فیلینگ های مختلف در شیرینی نامهای مختلفی دارد. در بحث غذاها نیز به عنوان پیش غذا استفاده های زیادی دارد که در پستهای بعدی اشاره میکنیم. توی کلیپی که براتون آماده کردم من با دو برابر مواد درست کرد. پاریس برست هم یکی از شیرنی های خوشمزه فرانسوی که با خمیر نان خامه ای و فیلینگ های متفاوت درست میشه، در آینده سعی می کنم مدلهای دیگه ای ازش درست کنم. در این کلیپ یک مدل ساده را براتون درست کردم. برای رویهی پاریس برست از بادام استفاده کردم و داخلش هم خامه و پودر گردو. من خامه کم ریختم ولی اگه دوست داشتید میتونید روی خامه میوه بچینید و و دوباره یک لایه دیگه خامه قیف بزنید روی میوه ها.
مواد لازم:
1-آّب، 1 پیمانه (250 میلی لیتر، یا 230 گرم)
2- کره، 100 گرم
3- نمک، یک پنسه
4- آرد قنادی، یک پیمانه (145 گرم)
5- تخم مرغ متوسط، 4 عدد
6- وانیل خالص، نوک قاشق چایخوری
7- شکر، 1قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه:
آرد را الک کرده، کنار بگذارید. آب، نمک، شکر و کره را درون قابلمه ریخته، روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی کره آب شد و آب از زیر شروع به خال جوش زدن کرد، آب را از روی حرارت برداشته، آرد را یک مرتبه به آن اضافه کرده و مخلوط را با قاشق چوبی طوری هم بزنید که همه آرد به خورد مواد رفته، خمیر یکدستی به دست آید. خمیر را مجددا روی حرارت بگذارید و به مدت 2 تا3 دقیقه روی حرارت بپزید، تا خمیر کاملا از دیواره ها جدا شده و خمیر یک تکه ای بدست آید. خمیر را درون کاسه ای بریزید و کنار بگذارید تا خنک شود.
فر را روی حرارت 190 درجه سانتیگراد روشن کنید و کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته کنار بگذارید. وقتی که خمیر خنک شد، تخم مرغ ها درون کاسه ای بشکنید و با چنگال مخلوط کنید، سپس از مخلوط تخم مرغ کم کم به خمیر اضافه کنید و پس از هربار اضافه کردن، با دست خمیر را خوب مخلوط کنید تا تخم مرغ به خورد خمیر برود، وانیل را نیز به همراه تخم مرغها اضافه کنید. بسته به اندازه تخم مرغها و کیفیت آرد ممکن است همه تخم مرغ ها مصرف نشود، پس قبل از اضافه کردن...
🍲 @bebinobepaz
سابله شکلاتی با گاناش کارامل نمکی
مواد لازم سابله شکلاتی:
360 گرم کره مکعبی خرد شده نرم
680 گرم آرد همه منظوره
40 گرم پودر کاکائو
280 گرم پودر قند
کمی نمک
100 گرم ، آرد بادام
3 تخم مرغ کامل بزرگ
فر را تا دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کنید.
در کاسه همزن ، کره ، آرد ، پودر کاکائو ، پودر شکر ، نمک و آرد بادام را اضافه کرده و بزنید تا مخلوط شبیه آرد سوخاری شود. تخم مرغ ها را اضافه کنید و مخلوط کنید تا جمع شود. خمیر را تا ضخامت 2 میلی متر بین دو قطعه کاغذ روغنی ، با وردنه باز کنید ، با نایلون بپوشانید و یک ساعت در یخچال بگذارید. سپس با کاتر دایره قطر ۱۰ سانتیمتر برش زده و روی ایرمت قرار دهید و به مدت 15-20 دقیقه با دمای 160 درجه سانتیگراد بپزید. بعد از پخت بگذارید سابلهها خنک شود.
مواد لازم گاناش کارامل نمکی:
224 گرم خامه
120 گرم گلوکز
60 گرم شوگر اینورت(انتهای کپشن دستور تهیه گذاشته شده)
224 گرم شکر
224 گرم شکلات شیر، ذوب شده
30 گرم کره کاکائو
120 گرم کره شور ، نرم شده
نمک دریا کمی
در یک قابلمه متوسط خامه را با گلوکز و شوگر اینورت به جوش بیاورید. در یک قابلمه ، شکر را به آرامی گرم کنید تا ذوب شده به رنگ کهربا طلایی برسد. مخلوط خامه را به آرامی به کارامل اضافه کنید ، سپس مایع داغ را روی شکلات و کره کاکائو بریزید. تا زمانی که یکدست شود هم بزنید. قبل از افزودن کره و نمک دریایی بگذارید دمایش به 35 درجه سانتیگراد برسد بعد کره و نمک دریا را اضافه کرده با همزن دستی بزنید تا یکنواخت شود. بگذارید گاناش در دمای 23 درجه سانتیگراد برسد سپس در قیف بریزید.
برای جفت کردن سابلهها پشت یکی از سابلهها را گاناش کارامل نمکی پایپ کرده و یک سابله روی آن قرار دهید.
مواد لازم شوگر اینورت:
شکر ۱۰۰ گرم
آب ۴۸ گرم
جوهر لیمو یک پینچ
همه مواد را در قابلمه آلومینیومی ریخته روی حرارت بگذارید (به هیچ عنوان هم نزنید) تا به دمای ۱۱۴ درجه سانتیگراد برسد سپس از روی حرارت برداشته بگذارید خنک شود.
🍲 @bebinobepaz
یه دسر خوشمزه و راحت
مواد لازم
کیک:
2 تخم بزرگ
150 گرم شکر
کمی نمک
50 گرم ارد
75 گرم کاکائو
5 گرم بیکینگ پودر
چوش شیرین یک پینچ
60 میلی لیتر آب گرم
50 گرم روغن
⠀
کرم پودینگ:
5 زرده تخم مرغ
75 گرم ارد
500 میلی لیتر شیر
250 گرم کره دمای اتاق
150 گرم شکر
مقداری عصاره وانیل
⠀
کرم سفیده تخم مرغ:
5 عدد سفیده تخم مرغ
1.5 قاشق غذاخوری ژلاتین
150 گرم شکر
چند قطره عصاره وانیل
⠀
سس شکلاتی:
100 گرم شکر
50 گرم خامه ترش
75 گرم کاکائو
60 گرم کره
1 قاشق چایخوری ژلاتین
⠀
طرز تهیه:
1. برای کیک. تخم مرغ ها را با شکر و نمک بزنید تا روشن و سبک شود.
آرد الک شده ، کاکائو ، بیکینگ پودر و جوش شیرین را مخلوط کرده به تخم مرغ اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید. آب ، روغن را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
2. خمیر را درون قالب (قطر 26 سانتی متر) که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بریزید و برای مدت زمان حدود 18 دقیقه با دمای 180 درجه بپزید.
3. بعد از پخت ، کیک را به مدت 10 دقیقه در قالب بگذارید ، سپس روی توری خنک کننده بگذارید تا کاملاً خنک شود.
4- برای پودینگ خامه ای. یک لیوان شیر را با زرده تخم مرغ و آرد مخلوط کنید. بقیه شیر را به جوش بیاورید ، سپس درون مخلوط تخم مرغ-شیر بریزید و با همزن سریع هم بزنید.
5- سپس ظرف را روی حرارت بگذارید مرتب هم بزنید تا زمانی که غلیظ شود. از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود گاهی اوقات با همزن هم بزنید.
6. کره را با پودرشکر با همزن بزنید تا سبک شود. به تدریج به مایع غلیظ شده زرده تخم مرغ و شیر و آرد که به دمای اتاق رسیده اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید
کیک خنک شده را در حلقه هم قطر خودش بگذارید بعد کرم آماده شده را روی کیک بریزید و در یخچال بگذارید.
7. برای کرم سفیده، ژلاتین را در 3-4 قاشق غذاخوری آب سرد خیس کنید و بگذارید تا شکوفته شود.
8- ژلاتین را به روش بنماری حل کنید و بگذارید خنک شود.
9. سفیدهها را با همزن بزنید تا به استیف پیک برسد، به تدریج شکر اضافه کنید. بزنید تا شکر کاملاً حل شود.
10. سپس ژلاتین هم دمای اتاق و وانیل را اضافه کرده و سریع مخلوط کنید.
11- کرم سفیده را روی کرم زرده بریزید و صاف کنید و دوباره در یخچال بگذارید.
12. برای سس. ژلاتین را با مقدار کمی آب خیس کنید سپس به روش بنماری حل کنید.
13. شکر، خامه ترش، کاکائو و کره را روی حرارت گذاشته تا جوش آید. ژلاتین را اضافه کرده مخلوط کنید تا یکدست شود.
14. سس شکلاتی هم دمای اتاق را روی کیک را بریزید و مجدداً در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
🍲 @bebinobepaz
مواد لازم ناگت مرغ:
سینه مرغ: نصف یک عدد
فلفل : به مقدار لازم
عصاره مرغ:نصف 1 عدد
پنیر پیتزا: سه چهارم پیمانه
پیاز:1 عدد متوسط
سیر : 3 حبه
پودر پفک نمکی یا کرانچی(نصف پیمانه)
اول یه توضیحی در مورد پودر پفک نمکی بدم ... استفاده از این پودر فقط برای رنگشه که شکل ناگت ها به نوعی که تو بازاره نزدیک بشه ،
میشه به کل حذفش کرد ...مهم مزه اشه که عالیه
پودر نان سوخاری یا پودر سوخاری اماده:3 قاشق غذاخوری
پودر سوخاری برای مخلوط کردن با پودر پفک نمکی:1 پیمانه
خب اول :
سینه مرغ و پنیر و سیر و پیاز رو با هم چرخ کنید یا تو غذاساز بریزید و عصاره مرغ و فلفل و اون 3 قاشق پودر نون سوخاری رو هم اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و ورز بدید.
دوستان عزیز عصاره مرغ شوره پس مواظب باشید نمک زیادی تو غذا نریزید که شور میشه من خودم
اصلا نمک نزدم چون هم پنیر نمک داره هم عصاره مرغ
اول یه توضیح بدم و اونم اینه که شما میتونید ناگت رو مثل من قالب بزنید یا اینکه با دست شکل بدید
و سرخ کنید هیچ فرقی نداره.
خب برای اینکه ناگت ها رو قالبی درست کنید باید یه کیسه فریزر رو باز کنید و کمی با کف دستتون که
خیس هست روی اون بکشید و مواد رو با ضخامت یکسان روی کیسه پهن کنید و قالب بزنید.
بعد توی مخلوط پودر سوخاری و پفک نمکی(کرانچی) پودر شده بغلتونید و توی روغن زیاد سرخ کنید
(قبل از سرخ کردن اگه وقت داشتید 1 ساعت تو یخچال بذاریدشون)
بعد با دستمال آشپزخونه میتونید روغن اضافه ی اونو بگیرید.
🍲 @bebinobepaz
#كيك_شكلاتی
آرد سه ليوان
شكر يك و نيم ليوان
تخم مرغ ٦عدد
روغن مايع سه چهارم ليوان
آبجوش يك ليوان
بيكينگ پودر سه ق.چ
جوش شيرين نوك ق.چ(حذف نشه بهتره،حالا انقدر جوش شيرين نميكشه مارو ولي كيك و معركه ميكنه😁)
وانيل نصف ق.م
پودركاكايو تيره ٤ق.غ
.
تخم مرغ و با شكر و وانيل هفت دقيقه(وقت نذاريد پف كيك كم ميشه) هم بزنيد تا حجمش دوبرابر بشه.روغن و اضافه و در حد مخلوط شدن هم بزنيد.
بعد آبجوش و با پودر كاكايو مخلوط كنيد و اضافه كنيد و هم بزنيد.
آرد و بيكينگ پودر و جوش شيرين و الك كنيد و تو سه مرحله اضافه و هم بزنيد با ليسك شكل دوراني .
قالب قطر ٢٤با ارتفاع ده سانت و چرب و كف اون و كاغذ روغني بيندازيد.
موادتون و بريزيد داخلش(من سه تا كاپ كيكم ازين مواد پختم.قالبم جا نداشت😊)
بذاريد تو فر از قبل گرم شده با دماي ١٨٠به مدت حدودي يكساعت.
بعد ٤٥دقيقه با سيخ چوبي كه در مركز كيك فرو ميكنيد .چك كنيد.
اگر مواد خام كيك بهش نچسبيد پخته. .
كيكهايي كه تو حجم بالا پخته ميشه
نبايد حرارت فر بالا باشه كه كف كيك بسوزه ولي داخلش خام بمونه.
حتما قبل خارج كردن از فر با سيخ چوبي امتحان كنيد كه پخت كامل شده باشه.
قالب كوچيك و مواد زياد باعث ميشه كيك گنبدي بشه.
حرارت بالاي فر هم دليل گنبدي شدن ميتونه باشه.
🍲 @bebinobepaz
یه بشقاب خوشمزه😍
#سیب_زمینی_بامیه_ای
مواد لازم:
آرد سفيد 3/2 پ( بیشتر از نصف لیوان)
آب 3/2 پ(بیشتر از نصف لیوان)
تخم مرغ 1 عدد
کره 15g
نمک 1ق چ
بکینگ پودر 2/1 ق چ
سیب زمینی کوچک 2 عدد معادل 170g
منظور از لیوان همون لیوان دسته دار فرانسوی هست.
طرز تهیه :
سیب زمینی رو آبپز کرده و داغ رنده میکنیم(یا حسابی بکوبید تا صاف و یکدست شه)
آب و کره و یکم زرد چوبه رو روی حرارت ملایم میگذاریم تا جوش بیان بعد همه آرد رو یک مرتبه میریزیم تو قابلمه و هم میزنیم تا خمیر منسجم شه و مثل توپ وسط ظرف جمع شه و دیگه نشه با قاشق هم زد.
خمیر كه كمي از حرارت افتاده رو داخل ظرفی میریزیم و تخم مرغ رو بهش اضافه میکنیم و ورز میدیم تا تخم مرغ به خورد خمیر بره.
بعد بکینگ پودر،نمک و سیب زمینی رو اضافه میکنیم و خوب ورز میدیم.حسابی با پشت قاشق یا اینکه ی دستکش یک بار مصرف بپوشید و حسابی ورز بدید تا ی خمیر یکدست درست شه و اثری از گلوله های ارد و یا سیب زمینی باقی نمونه .
مواد رو داخل قیف با ماسوره کنگره دار میریزیم و از مواد به اندازه 3.4 سانت با قیچی چرب شده میبریم و داخل روغن داغ سرخ میکنیم.
این مقدار مواد برای ۵ نفر
#جوجه_چيني بدون تخم مرغ
با سس تارتار
فيله مرغ
آرد سفید به میزان لازم(دو لیوان)
بیکینگ پودرنصف قاشق چایخوری
دلستر ساده یک لیوان
آب یه لیوان
نمک فلفل پودر سیر(به مقدار دلخواه)
سینه مرغ را به شكل فیله درمیآوریم و دراز برش ميزنيم .تكه هاي مرغ را با آبلیمو و نمک و یک پیاز حلقه شده و زعفران(من بجای نمک و زعفران از سس آلس پایس)استفاده کردم کاملا آغشته می کنیم و می گذاریم حدود چهار ساعت مزه دار شود(من از شب قبل گذاشتم توی یخچال بمونه)
در يه کاسه اب ودلستر را با هم مخلوط کرده، سپس نمک و و پودرسیربه آنها اضافه کنید ، در این مرحله بسته به تمایل خود می توانید مقدار ی فلفل قرمز نیز به این مواد اضافه کنید . سپس كمكم آرد را به مخلوط اضافه میكنیم تا جایی كه غلظت خمیر مانند غلظت حلیم شود. و خوب توجه كنيد بكينگ پودر به مواد اضافه كنيد و خيلي اروم هم بزنيد و سه چهار دوره هم بزنيد كافيه تا اثر پفش كم نشود تکه های مرغ آماده را در این مواد بغلطانید و در روغن داغ درون ظرفی کاملا گود بیندازید.
ميتونيد با همين دستور بجاي مرغ از ميگواستفاده کنید
سس تارتار:
خیار شور: ۴ عددکوچک خرد شده
آب لیموی یک چهارم یک عدد
سس مایونز۲۰۰ گرم
پیاز خرد شده ريز نصف یک عدد کوچک
جعفری: ريزخردشده دو ق.غ
نمک و فلفل به میزان لازم...همه مواد رو باهم مخلوط كنيد نوش جاان .
🍲 @bebinobepaz
بستنی بی نظیر 👌😋
خامه ۲۰۰ گرمی یک بسته
شکر نصف پیمانه
شیر نصف پیمانه
نشاسته یک قاشق مربا خوری سر پر
شکر یک قاشق غذاخوری
میوه دلخواه میکس شده نصف پیمانه
گلاب سه قاشق غذاخوری
اول نشاسته رو با یک قاشق غ شکر مخلوط و بعد شیرو بهش اضافه کنید و روی حرارت گذاشته و مدام همش بزنید تا غلیظ و پودینگی بشه و بعد در یک پیاله بریزید و بذارید یخچال تا خنک بشه، حالا قالب بستنی رو چرب کنید و چند تکه توتفرنگی بذارین . سپس خامه، نصف پیمانه شکر،گلاب ،توتفرنگی میکس شده و پودینگ خنک رو مخلوط کنید تا شکر حل بشه .
بستنی را داخل قالبهای بستنی بریزید و چوب بستنی رو هم داخلش بذارید وبرای ۲۴ ساعت در فریزر بذارید .موقع استفاده قالب رو کمی در آب گرم بذارید تا بستنی خیلی راحت خارج بشه و نوش جان کنید.این بستنی بافت خامه ای و نرم داره و واقعا لذیذه حتما امتحانش کنید.
🔴نکته:اگر قالب بستنی ندارید میتونید بجاش از لیوان یک بار مصرف استفاده کنید
🔴 نکته:میتونید مقدار پودینگ رو دو برابر کنید تا بستنی کمی رژیمی تر بشه.
🍲 @bebinobepaz
این شربت ها رقیق هستن و با نی هممیشه خورد
مواد لازم برای شش لیوان شربت
ژله هر رنگ دوست دارین دو بسته من از ژله آلبالو و آناناس استفاده کردم
برای هر بسته ژله یک لیوان آبجوش+دو لیوان و نیم لیوان آب سرد
تخم ریحان یا تخم شربتی یک ق غ سرپر +یک لیوان آب ولرم(تخم شربتی خیلی ریز و تخم ریحان درشت تره)
ابتدا آب ولرم و تخم ریحان یا تخم شربتی رو مخلوط و چند دقیقه میزلریم بمونه تا لعاب بده
هر بسته ژله رو اول با یک لیوان آبجوش مخلوط وقتی ژله خوب حل شد بهش دو لیوان آب سرد رو اضافه میکنیم( بهتره کمی بچشید اگر براتون کم شیرین کمی شکر بزنید)و میزلریم داخل یخچال تا نیمبند بشه من حدود یکساعت داخل فریزر گذاشتم سریع گرفت بعد که نیم بند شدن تخم ریحان یا شربتی رو باهاشون مخلوط میکنیم برای اینکه ته نشین نشه میزارین وقتی ژله نیمبند شد مخلوط میکنیم بعد داخل لیوان میرزیم و آماده خوردن اگر دوست داشتین شربت ها رقیق تر باشن کمی آب یخ بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسه
برای دو رنگ شدن هم من اول ژله قرمز رو داخل لیوان ریختم بعد با قاشق ژله آناناس رو ش چون شربت ها بافت ژله ای داره با هم ترکیب نمیشه
🍲 @bebinobepaz