#آش_بلغور_خراسانی
به نیم دونه جو یا گندم خراسونیها میگن بلغور
مواد لازم😋👇برای 4 نفر
نیم دونه جو یا گندم به دلخواه یک پیمانه من از گندم استفاده کردم
نیم دونه برنج 2 قاشق غذاخوری برنج دلبخواه
شوید دو قاشق غ خ خشک
نعنا یک تا دو قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد بزرگ
سیر به دلخواه
نمک فلفل
زردچوبه این غذا یکم بیشتره حدود نصف قاشق مربا خوری
حبوبات یک پیمانه (نخود لوبیا چیتی و عدس)
حبوبات از شب قبل بخیسونید
و روز بعد جداگانه بپزید
پیاز من درشت سرخ کردم در آخر هم سیر تفت دادم اگر با کره محلی یا روغن حیوانی باشه لذیذتره😋
بعد از طلایی شدن پیاز نعنا و شوید و زردچوبه کمی تفت میدیم بهش نیم لیتر اب اضافه کنید و نیم دونهای خیسونده شده را اضافه میکنیم تا نیم پز شد حدود یک ساعت بعد حبوبات اضافه کنید و نمک و فلفل بگذارید حدود یک ساعت به ارامی پخته شه بعد سرو کنید با پیاز داغ و نعنا تزیین کنید
🍲 @bebinobepaz
چلو گوشت
دستور:
گوشت گوسفند یا ماهیچه یا گوساله به دلخواه
پیاز دو عدد نگینی
دلمه یک عدد
هویج یک عدد
زعفران مقداری
چوب دارچین یک عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
رب به مقدار لازم
پودر سیر یا چند حبه سیر دلبخواهی (من پودر سیر ریختم)
طرز تهیه:
پیازو نگینی خورد کنین و تفت بدین (روغن کمتر استفاده کنین چون خود گوشت دوباره روغن میده )کمی سبک شد بهش زردچوبه بزنین بعد هویج رو حلقه ای برش بدین بریزین داخلش. بعد گوشت رو بزارین داخل قابلمه روش کمی زعفرون بریزین تا خوش رنگ بشه فلفل هم بریزین دلمه هارو هم اضافه کنین بزارین مواد کمی تفت بخوره اگه دوست دارین رب گوجه رو جدا تفت بدین بعد بریزین تو قابلمه یا مثل من یک سره بریزین تو قابلمه و همراه بقیه مواد تفت بدین گوشت تغییر رنگ داد و کمی روش حالت سرخ شده گرفت اب بریزین(چوب دارچینو بزارین داخلش)اول شعله زیاد باشه تا جوش بیاد بعد شعله رو خیلی کم کنین و چند ساعت با شعله کم بهش زمان بدید تا اروم اروم بپزه من نمک رو یک ساعت قبل خاموش کردن اضافه کردم اونم روی گوشت نریختم و اطراف ریختم خودش جذب گوشت میشه.(نمک رو همون اول نریزین گوشت نمیپزه) بعد پخت چوب دارچینو بیرون بیارین . * مقدار رب به خورتون بستگی داره بعضیا اصلا نمیریزن و زعفرونی دوست دارن.
* ریختن هویج و دلمه هم دلبخواهیه ولی هویج خوشمزش میکنه من اگه داشتم حتما هویجو میریختم.
* نوع گوشت همون طور گفتم بازم به سلیقه خودتون گوشت گوسفند یا ماهیچه و یا گوساله هر کدومو دوست دارین انتخاب کنین.
* اینجا تو خانواده من تو این خورش الو هم میریزن اکه دوست دارین میتونین الو هم بریزین.
*مقدار مصرفی رب من زیاده چون دلبر جان غذاهارو قرمز دوست داره
🍲 @bebinobepaz
#فسنجون
روغن ونمک به میزان لازم
زعفران ساییده به دلخواه کمی
پیاز (رنده شده) ۱عدد
رب انار (ترش یا شیرین بودن رب انار به شما بستگی دارد) ۲ الی ۳ پیمانه
مغز گردو آسیاب شده نیم کیلو
شکر ۲الی ۳ ق غ
گوشت چرخكرده٤٠٠گرم
آلو درصورت تمايل
ابتدا یه پیاز متوسط اندازه یه نارنگی درشت رو با رنده درشت، رنده کنین،خوب تفت بديد
بعد از اون گردوىآسياب شده رو اضافه کنین(من برای ٤،٥نفر ٢٥٠گرم کردو استفاده میکنم)
گردو رو خوب آسیاب میکنم البته نه در حدی که خمیر بشه و به روغن بیافته. به پیاز ها اضافه میکنم و تفت میدم تا زمانی که بوی خاميش بلندبشه،داخلش آب کاملا سرد میریزم ،اینجور به گردو شک وارد میشه و کمک میکنه تا روغنشدربياد،تاکید میکنم فسنجون به زمان طولانی و شعله ملایم نیاز داره تا گردو تو این مدت تغيير رنگ وروغن بندازه،البته رب انار هم بسته به رنگش در رنگ خورش ما تاثیر میذاره یه موردی که استثناعا فقط در مورد خورش فسنجون داریم اینه که هر موقعی میخواییم بهش آب اضافه کنیم باید آب کاملا سرد یا حتی یخ بزنیم. اینجور به گردو کمک میکنیم تا روغنش رو پس بده و فسنجون جا افتاده و خوش آب و رنگی داشه باشیم.
بعد از ساعت های طولانی گردو به روغن اافتاده وتيره رنگشده رب انار و شکر بهش اضافه میکنم. میزانش رو هیچ وقت اندازه نمیگیرم.میزان ترشی و طعم رب انار ها با هم فرق داره و طبع و ذائقه ها هم با هم فرق داره. پس من چشمی رب و شکر میزنم و بعد ده دقیقه میچشم و اگه احساس کردم رب بیشتر نیاز داره، اضافه میکنم،گوشت قلقلى رو كه قبلا اماده كردم(گوشت چرخكرده رو با پياز رنده شده نمك وفلفل كمى آردنخودچى خوب ورز ميديم نيم ساعت داخل ظرف دربسته دريخچال قرارداده بعد قلقلى كرده داخل روغن سرخ كردم)
این مرحله گوشت قلقلى رو به خورشم اضافه ميكنم بعد يك ساعت ميبينيم كاملا جا افتاده وآماده (نيم ساعت آخر پخت بنا به ذائقه ميتونيد مقدارىآلوى خيس خورده بهش اضافه كنيد)
🍲 @bebinobepaz
ژله چرخشی:
ژله الورا 3 بسته
شیر یک لیوان
ابتدا2تا ژله الورا را با دو لیوان آب جوش به خوبی مخلوط کرده به طوری که هیچ اثری از دونه ها ژله در طرف دیده نشود وروی بخار آب بنماری می کنیم میگذاریم کنار تا کاملاسردبشه حال 1لیوان شیر به آن اضافه کرده و خوب بهم میزنیم و در قالب خود میریزیم
وقتی که ژله بستنی خوب بست آن را از یخچال بیرون اورده و همانطور که در قالب هست به دلخواه به ۴ یا ۸ قسمت برش میدهیم و سپس برش ها را خارج کرده وقسمت هایی از ژله را که بیرون آورده بودیم رادر ظرفی ریخته و روی بخار اب میگذاریم تا مایع بشن
حال ژله الوورا دیگر را مانند قبلی خوب با اب جوش مخلوط کرده و بعد نصف لیوان سر خالی اب سرد به ان اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم من برای قسمت های گل تزریقی 4تا لیوان یکبار مصرف را تانصفه از ژله آلوئه ورا پرکردم وداخل یخچال گذاشتموداخل هرلیوان مثل گل تزریق کردم ( فیلم آموزشیش پست های پایین تر هست )ودوباره داخل یخچال گذاشتم تاکاملا ببنده بعد زیر آب گرم گرفتم تاژله از لیوان خارج بشه ودر جاهای خالی که ژله رو برش زدیم برعکس قرار می دهیم و سپس روی ان با قاشق ژله الوورا بریزید و دوباره بگذارید در یخچال ببندد
حال ژله هایی که روی بخار اب گذاشتیم ومایع شدن رو با رنگ خوراکی آبی مخلوط کنید یا همونطور به رنگ سفید روی ژله بسته شده بریزید و دوباره بگذارید که ببندد
حال قالب را از یخچال بیرون اورده و کناره های ژله را از قالب با چاقو ازاد کنید و قالب را درون اب جوش بگذاریددر حد چند ثانیه حدود 5ثانیه قالب من چدنی بود اگر از شما پلاستیکی بود چند ثانیه بیشتر درآبجوش بذارین اگه زیاد بگذارین ژله اب میشه یک تکان بدهید اگر از قالب ازاد شده بود برگردونید این کار را با سشوار هم میتوانید انجام دهید
🍲 @bebinobepaz
نكته هاي مرصع پلو
🔑من مرصع پلو رو با فيله حلزوني درست مي كنم كه روش درست كردنش توي استوري هاي هايلايت هست
🔑هويج رشته اي رو با روغن حيواني و كمي شكر تفت دادم و نصف استكان آب اضافه كردم و يك ربع زمان دادن تا بپزه و كامل آبش كشيده بشه
براي
🔑🍊مرصع پلو از خلال پوست پرتقال هم استفاده ميشه كه من اين بار نداشتم، نريختم، ولي براي درست كردنش، پوست پرتقال رو نازك خلال كنين و دقت كنين قسمت سفيدش رو كامل جدا كنين، بعد دو دفعه هر بار به مدت يك ربع داخل آب با چنتا تكه يخ بريزين و آبكشي كنين ، بعدش دو دفعه داخل آبجشو بذارين چند دقيقه بجوشه، اينجوري تلخيش گرفته ميشه، بعدش با كره يا روغن حيواني تفت بدين،
🔑براي خلال پست و بادوم هم من فقط كمي داخل روغن مي ريزيم ، تفت نمي دم چون رنگ پسته تغيير مي كنه خيلي دوسش ندارم، در اين مورد اگر پيشنهادي دارين بگين
.
🔑🍇براي زرشك هم يك ربع خيس مي كنم بعد با شكر و روغن حيواني يا كره همزمان مي گذارم روي حرارت و تفت ميدم ، خيلي كم ، به حدي كه شكر آب بشه، زياد بمونه تيره ميشه
.
🔑براي كشمش هم مثل زرشك يك ربع خيس مي كنم و بعد همزمان بهش روغن اضافه مي كنم و ذارم روي حرات و يك تفت كوچيك ميدم ، كشمش نبايد زياد حرارت ببينه.
🍲 @bebinobepaz
کیک ارده
✍مواد لازم
تخم مرغ 3عدد
شکر یک ویک سوم پیمانه
روغن مایع 2/3پیمانه
شیر 1/2 پیمانه
ارد دو پیمانه
بکینگ پودر 1قاشق س
ارده1/2 پیمانه
کنجد 2 قاشق سوپخوری
گردوی خرد شده 2قاشق سوپخوری در صورت تمایل 🍜طرز تهیه
تخم مرغ ها و شکر را با هم بزنید تا حجم ان 2برابر شود, روغن مایع و شیر را اضافه کرده و با دور کند همزن هم بزنید,ارد و بکینگ پودر رو که سه بار الک کردین را اضافه کرده و مخلوط کنید,در اخر ارده را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
قالب را چرب کنید,کنجد بپاشید,مایه را ریخته,در صورت تمایل به استفاده از گردو,انها را روی مایه کیک بریزید. در فر 170 درجه به مدت 40 دقیقه (تا زمانی که تستر از داخل کیک تمیز بیرون بیاید) قرار دهید.
🍲 @bebinobepaz
فوت و فن انواع تهدیگ
✔ته دیگ نان
اگه میخواهید یه ته دیگ نون خوب و برشته داشته باشید کف قابلمه روغن و کمی زعفرون و یک الی دو ق غ شیر بریزید بزارید کمی داغ بشه بعد نون ها رو بچینید اگه میخواهید ته دیگ چند لایه و ترد داشته باشید و برنج هم بهش نچسبه چند لایه نون رو روی هم قرار بدید و روی هر لایه کمی روغن بریزید .ابتدا دو سه دقیقه شعله رو زیاد کنید تا بخار کنه بعد با شعله نسبتا ملایم بزارید بمونه تا برنج دم بکشه
✔ته دیگ سیب زمینی
ته دیگ سیب زمینی رو به اشکال مختلف میتونید استفاده کنید .از شکل حلقه ایش گرفته تا خلالی یا نگینی یا رنده شده
برای مدل رنده شده سیب زمینی رو رنده کنید و آبش رو بگیرید بعد کف قابلمه روغن و زعفرون بریزید و سیب زمینی رنده شده و آب گرفته رو که کمی هم نمک میزنیم کف قابلمه پخش کرده و بعد برنج رو روش میریزیم
✔ته دیگ تخمه آفتابگردان
ته قابلمه کمی روغن و زعفرون بریزید سپس مغز تخمه آفتابگردون رو کاملا کف قابلمه ریخته بعد برنج رو قاشق قاشق که تخمه ها تکون نخورن روش میریزیم .این ته دیگ زود آماده میشه و حرارت بالا موجب سوختن آن میشه
✔ته دیگ پودر سوخاری پنکو
کف قابلمه روغن و زعفرون بریزید و پودر سوخاری پنکو رو کف قابلمه بریزید و برنج رو قاشق قاشق روش بدید .یه ته دیگ کاملا ترد و کرانچی خواهید داشت.
🍲 @bebinobepaz
#فسنجون
روغن ونمک به میزان لازم
زعفران ساییده به دلخواه کمی
پیاز (رنده شده) ۱عدد
رب انار (ترش یا شیرین بودن رب انار به شما بستگی دارد) ۲ الی ۳ پیمانه
مغز گردو آسیاب شده نیم کیلو
شکر ۲الی ۳ ق غ
گوشت چرخكرده٤٠٠گرم
آلو درصورت تمايل
ابتدا یه پیاز متوسط اندازه یه نارنگی درشت رو با رنده درشت، رنده کنین،خوب تفت بديد
بعد از اون گردوىآسياب شده رو اضافه کنین(من برای ٤،٥نفر ٢٥٠گرم کردو استفاده میکنم)
گردو رو خوب آسیاب میکنم البته نه در حدی که خمیر بشه و به روغن بیافته. به پیاز ها اضافه میکنم و تفت میدم تا زمانی که بوی خاميش بلندبشه،داخلش آب کاملا سرد میریزم ،اینجور به گردو شک وارد میشه و کمک میکنه تا روغنشدربياد،تاکید میکنم فسنجون به زمان طولانی و شعله ملایم نیاز داره تا گردو تو این مدت تغيير رنگ وروغن بندازه،البته رب انار هم بسته به رنگش در رنگ خورش ما تاثیر میذاره یه موردی که استثناعا فقط در مورد خورش فسنجون داریم اینه که هر موقعی میخواییم بهش آب اضافه کنیم باید آب کاملا سرد یا حتی یخ بزنیم. اینجور به گردو کمک میکنیم تا روغنش رو پس بده و فسنجون جا افتاده و خوش آب و رنگی داشه باشیم.
بعد از ساعت های طولانی گردو به روغن اافتاده وتيره رنگشده رب انار و شکر بهش اضافه میکنم. میزانش رو هیچ وقت اندازه نمیگیرم.میزان ترشی و طعم رب انار ها با هم فرق داره و طبع و ذائقه ها هم با هم فرق داره. پس من چشمی رب و شکر میزنم و بعد ده دقیقه میچشم و اگه احساس کردم رب بیشتر نیاز داره، اضافه میکنم،گوشت قلقلى رو كه قبلا اماده كردم(گوشت چرخكرده رو با پياز رنده شده نمك وفلفل كمى آردنخودچى خوب ورز ميديم نيم ساعت داخل ظرف دربسته دريخچال قرارداده بعد قلقلى كرده داخل روغن سرخ كردم)
این مرحله گوشت قلقلى رو به خورشم اضافه ميكنم بعد يك ساعت ميبينيم كاملا جا افتاده وآماده (نيم ساعت آخر پخت بنا به ذائقه ميتونيد مقدارىآلوى خيس خورده بهش اضافه كنيد)
🍲 @bebinobepaz
اين سالاد كه مى بينيد اسمش سالاد " نيسواز" هست و فرانسوى الاصل.. البته تو موادش " تن ماهى" هم داره كه من نریختم
موادش: كاهو، تخم مرغ آبپز، زيتون، گوجه، لوبيا سبز پخته شده با كمى نمك، سيب زمينى، و تن ماهى كه من نريختم
سس:
مشتى ريحان، سس خردل، سركه قرمز، روغن زيتون، چند عدد پيازچه و چند عدد مغز گردو( دو مورد اخير كاملا بر اساس صلاحديد خودم اضافه شد😂) و كمى نمك و پودر سير رو ريختم تو بِلِندر و مخلوط كردم
( نسبت ها دست خودتونه) نتيجه يه سس بسيار بسياااار خوشمزه ميشه، كه با خيلي سالادا قابل خوردنه ...( ميتونيد با روغن زيتون و ليموترش سرو کنید) . .
اين سالاد يه نكته داره اونم اينكه شامل پروتيين، كربوهيدرات، ويتامين و چربى هست و يه وعده ى كامل و خوشمزست
🍲 @bebinobepaz
ته چین یونانی
مواد لازم :👇 برنج 4 پیمانه ماست همزده (یونانی) 3 لیوان زرده تخم مرغ 4 عدد نمک و فلفل به میزان لازم زعفران به مقدار زیاد
دستور پخت :👇 ۱.اول از همه مرغ رو با پیاز نگینی شده و نمک و فلفل و زردچوبه و مقداری زعفران میپزیم و تکه تکه و یا ریش ریش میکنیم. ۲.برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس میکنیم. ۳.زرده های تخم مرغ را جدا میکنیم و در کاسه میریزیم و فلفل سیاه و زعفران سائیده رو بهش اضافه میکنیم و خوب مخلوط و هم میزنیم تا بوی زرده کامل گرفته بشه(من همیشه این کارو میکنم و هیچ وقت هم تهچینم بوی بد تخم مرغ نمیگیره) ۴.حالا ماست سفت و پرچرب رو اضافه کنید،بهتره از ماست همزده یا ماست یونانی استفاده کنید چون در طعم تهچین بسیار اثر مطلوبی داره. ۵.در پایان نمک اضافه و مواد رو هم بزنید و روی ظرف رو بپوشانید و حداقل برای ۲ ساعت در یخچال قرار بدید تا زعفران خوب رنگ بندازه و طعم مواد به خورد هم بره. ۶.حالا برنج رو آبکش کنید و صاف کرده و بعد به مواد ماست اضافه و مخلوط کنید. ۷.مخلوط ماست و برنج را به دو قسمت تقسیم کنید . ۸.کف قالب یا قابلمه مورد نظرتون رو با روغن خوب چرب کنید،دست و دلبازانه روغن بریزید(استثنا)چون در طلایی شدن تهچین خیلی نقش داره... ۹.نیمی از مواد ماست و برنج روکف قابلمه بریزید وخوب پرس کنید و بعد مرغهای تکه شده رو روی اون بچینید. در این مرحله بعد از چیدن مرغها با پشت قاشق کمی روی آنها فشار دهید تا به لایه برنج بچسبند در غیر این صورت بعد از پخت دولایه تهچین از هم جدا میشن... لایه مرغ را کمی با فاصله از دیواره قابلمه بچینید در غیر اینصورت مرغها میسوزن و نمایی زشتی تهچین پیدا میکنه! بعد بقیه برنج رو روی مرغها بریزید و صاف کنید. 🍴اگر تهچین رو در قابلمه درست کردید زیرقابلمه شعله پخش کن بذارید و بگذارید روی حرارت تا تهچین طلایی بشه. 🍴اگه توی قالب ریختید و خواستید در فر اون رو بپزید ،روی قالب رو با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید تا بخار برنج در زمان پخت خارج بشه و برنج شفته و نمدار نشه. قالب را در فر 180 درجه قرار بدید برای حداقل یک ساعت تا زمانی که تهچین طلایی بشه.
🍲 @bebinobepaz
رول سبزیجات پنیری
موادلازم:
3 عدد تخم مرغ
1 عدد فلفل چارلستون (ریز خرد شده)
1 عدد سیب زمینی (رنده شده)
1عدد هویج (رنده شده)
نصف لیوان روغن مایع
نصف لیوان ماست
1 قاشق چای خوری نمک
1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم و یا 2.5 قاشق چای خوری)
1.5 لیوان آرد
مقداری جعفری ریز خردشده
مقداری شوید ریز خرد شده
برای داخل رول:
300 گرم پنیر خامه ای
1 قاشق غذاخوری پنیر لبنه
طرز تهیه:
تخم مرغ ، روغن و ماست را باهم مخلوط کنید سبزیجات را اضافه کنید دوباره هم بزنید آرد ، بکینگ پودر ، نمک اضافه کنید مایع کیک آبکی به دست آورید داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بریزید ودر فر 180 درجه تا زمانیکه روی کیک سرخ شود بپزید بلافاصله بعد از اینکه کیک را از داخل فر بیرون آوردید بدون اینکه کاغذ کیک را جدا کنید از طرف بلند رول کنید بعد از اینکه کیک سرد شد رول را آرام باز کنید و روی کیک پنیر لبنه و پنیر خامه ای بمالید آرام آرام در حالیکه کاغذ را جدا میکنید کیک را رول کنید. کیک رولی را با سلفون بپوشانید و 3_2 ساعت استراحت بدید(در یخچال) سپس سلفون را جدا کنید و به ضخامت یک انگشت برش بزنید و سرو کنید. .
🍲 @bebinobepaz
#خورش_کرفس
کرفس هارو اندازه دلخواه خرد و سرخ میکنیم میزاریم کنار، پیاز رو نگینی خرد میکنیم و تفت میدیم گوشت رو اضافه میکنیم و تفت میدیم فلفل و زردچوبه رو هم اضافه میکنیم . اصل سبزی خورش کرفس جعفری و نعناع هست که کاملا باید خرد بشه و بعد سرخ کنید و به خورش اضافه کنید و هرچقدر ریزتر خرد بشه خورش بهتری خواهید داشت، اکثرا دوست دارن همین دوتا طعم تو خورش باشه ولی خوب ما یه مقدار سبزی قرمه هم میریزیم ،نعناع رو هم به صورت خشک دو قاشق جدا تفت میدم و به خورش اضافه میکنم خیلی نعناع خشک نریزید چون بعد از پخت تلخ میشه ،کرفس هارو اضافه میکنیم و میزاریم با دو لیوان آب بپزه میتونید آب بیشتری اضافه کنید بستگی داره خورش پر آب دوست داشته باشید یا نه... ده دقیقه ی آخر پخت لیمو عمانی یا پودرش و کمی آبغوره و نمک اضافه میکنیم و میزاریم جا بیفته ، به نظرم آبغوره چاشنی خیلی خوبی برای خورش کرفسه...
🍲 @bebinobepaz
#سالاد_بروکلی_ذرت
ذرت 3 لیوان_ازکنسروذرت هم می تونین استفاده کنین
بروکلی 1لیوان خردشده_من بروکلی راحدوددو سه دقیقه داخل ابجوش میندازم کمی که جوشیدخارج می کنم وبلافاصله داخل اب سردقرارمیدم به این صورت هم بافتش کمی نرم میشه وهم رنگش حفظ میشه_
خیارشورخردشده 1لیوان
هویج خردشده 1/2لیوان_می تونین هویج راکمی بپزید_
ژامبون درصورت دلخواه 1/2لیوان
نمک،فلفل،ابلیمو،سس مایونزبه اندازه کافی
کلم سفیدخردشده 1لیوان که من کلم نریختم.
همه موادراباهم مخلوط کنید،سس مایونزرابامقدارکافی نمک،فلفل،ابلیمو مخلوط وپس ازسردشدن کامل موادبه ان اضافه کنید،هم بزنیدودریخچال بگذاریدتاسالادسردشودوموادطعم دار،
*مقدارسس مایونزبه دلخواهه ومی تونین ان را باماست نیزمخلوط کنید.
*میزان موادرابه دلخواه می تونین کمتریابیشترکنید.
*به جای ژامبون می تونین ازسینه مرغ پخته وتکه شده هم استفاده کنید
بینظیره عاشقش میشین .
🍲 @bebinobepaz