استاک مرغ
.
استاکها(عصاره ها) در آشپزی خیلی کاربرد دارن.
یکی از معمولترینهاش،#استاک یا #عصاره مرغه که مخصوصا برای سوپها خیلی خوبه.برای غذای بچه ها هم خیلی مقویتره و بهتره بجای آب از این عصاره استفاده کنید.خیلیها از قرص عصاره که بصورت آماده در بازار هست استفاده میکنن،نمیگم اونها بده ولی بهتره اینجور چیزها رو اگر فرصت داریم بصورت خانگی و بدون افزودنیها و کاملا سالم درست کنیم.کم هزینه و راحتم هست.
برای تهیه #استاک_مرغ بهتره از قسمت استخوان سینه مرغ که گوشتشو مثلا برای جوجه کباب یا چرخ کردن یا موارد اینجوری جدا میکنید استفاده کنید.بعضیها از بال و گردن مرغ هم استفاده میکنن ولی من ترجیحم قسمت استخوان سینست چون بنظرم سالمتر،کمچربتر و خوشطعمتره.حتی بعضی مرغ فروشیها که جوجه کباب تهیه میکنن این اسکلت مرغ رو برای فروش با قیمت مناسب دارن.
این موادی که میگم حدودا ده لیوان عصاره مرغ میده که میتونید فریز کنید و به مرور استفاده کنید.
طرز تهیه:حدود دو کیلو اسکلت مرغ+یدونه هویج بزرگ گه دو سه قسمتش کردید+دو تا پیاز که درسته استفاده میشه و فقط یه برش به شکل بعلاوه(+) روش میزنید+چهار تا پنج حبه سیر که یکم با پشت چاقو فشار بدید تا بشکنه+دو تا ساقه کرفس حدود ده دوازده سانتی+دو یا سه برش نازک زنجبیل تازه(میشه حذف کرد ولی من استفاده میکنم هم خیلی مفیده هم خیلی خوش عطر)+ده یا دوازده تا جعغری با ساقه(درسته و کامل)+یکم زردچوبه+یکم پودر فلفل سیاه(البته من از دانه های ساییده نشده استفاده میکنم)+یدونه برگ بو(عطاری داره ولی میتونید حذف کنید)+دوازده تا چهارده لیوان آب
همه رو بشورید(میدونم درستش «بشویید» هست😅)،داخل قابلمه بریزید،وقتی جوش اومد شعله رو کم کنید و بذارید آروم حدود دو ساعت با در بسته بجوشه.من نمک به استاک نمیزنم که بعدا در غذا باعث احتمال شوری نشه و بعدا نمک رو به خود غذا میزنم.اگه روش کف جمع شد حتما با قاشق بردارید.وقتی پخت و زمان طی شد،بذارید یکمی سرد بشه و بعد صاف کنید.اگر قسمتهای چرب مرغ استفاده کردید بعد از صاف کردن بذارید کاملا سرد بشه و چربی که روش جمع میشه رو جدا کنید(این کار اختیاریه ولی من کاملا چربی رو جدا میکنم).حالا میتونید در قالبهای یخ بریزید و بذارید فریز بشه بعد از قالبها در بیارید و در مشما فریز کنید و هر وقت خواستید متناسب با حجم غذا از هر تعدادی لازم دارید استفاده کنید.
امیدوارم این دستور براتون مفید بوده باشه.
🍲 @bebinobepaz
سوپ عدسي با اسفناج
😅آموزش یک سوپ خوشمزه و پر خاصیت براتون میذارم که هم برای سرماخورده ها خوبه و هم برای بقیه.
#عدسي معمولي رو که فكر كنم همتون بلديد ولي يك توضيح مختصري ميدم:پياز رو كمي تفت بديد تا طلايي بشه بعد زردچوبه و فلفل اضافه كنيد(بعضيها در اين مرحله كمي رب گوجه فرنگي و سيب زميني نگيني خرد شده هم ميريزن)،عدس رو هم اضافه كنيد و به مقدار لازم آب بريزيد و بذاريد جا بيفته ،اواخر پخت نمك رو اضافه كنيد.
#سوپ عدسي با اسفناج يكم موادش بيشتره. من خيلي از تركيب اسفناج و عدسي خوشم مياد،حتما امتحان كنيد👌🏽
طرز تهيه:يدونه پياز متوسط رو تفت بديد تا طلايي بشه بعد زردچوبه و فلفل سياه بزنيد.يك ليوان عدس+يدونه هويج كوچك+يدونه ساقه كرفس كوچك(ميتونيد حذف كنيد) هم اضافه كنيد و چهار تا پنج ليوان آب(يا آب مرغ) بريزيد و بذاريد چهل و پنج دقيقه بپزه،حالا سه ليوان برگ اسفناج(درشت خرد كنيد يا اگر اسفناجها كوچولو بودن اصلا خرد نكنيد) و مقداري نمك به سوپ اضافه كنيد و يك ربع تا بيست دقيقه ديگه بپزيد تا جا بيفته و غليظ بشه. اين سوپ عالي رو كه براي تمام وعده ها مناسبه،با ليموي تازه سرو كنيد.
نوش جان 💋
🍲 @bebinobepaz
#سوپ_رژیمی
انواع سبزیجات دلخواه مثل نخود فرنگی، هویج، ، کرفس، جعفری .. رو به یه اندازه خرد کنین و ادویههای دلخواهتون رو بهشون بزنین 🔶
ارزش غذائی برای یک نفر: 227 کالری 🔶 طرز تهیه:
• مرغ را با کمی نمک و پیاز پخته و ریش ریش کنید.
• جو را که از شب قبل خیس کردهاید تا زمانی روی حرارت قرار دهید که نیمپز شود.
• آب مرغ، مرغ و هویج خرد شده و سیب زمینی را به جو اضافه نمایید. وقتی هویج و سیب زمینی نیمپز شد رب، نمک و فلفل را اضافه کنید.
• 15-10 دقیقه قبل از آماده شدن سوپ، گشنیز و جعفری و آبلیمو را اضافه کنید.☘🥕🌽🍜🍗
🍲 @bebinobepaz
سالاد چغندر پنیری
3 عدد چغندر متوسط
3 عدد سیب زمینی متوسط
2 حبه سیر رنده شده
2 قاشق غذاخوری پنیر لبنه
2 قاشق غذاخوری سس مایونز
1 کاسه ماست بدون آب (یا ماست چکیده)
نمک
مقداری شوید
طرز تهیه:
سیب زمینی ها را به شکل مکعبی کوچک خرد کنید و سرخ کنید. چغندر ها را رنده کنید و با کمی روغن زیتون تفت بدید. وقتی آب چغندر کشیده شد و نرم شد اجاق را خاموش کنید. وقتی هر دو سرد شد داخل ظرفی بریزید. پنیر لبنه خرد شده ، مایونز ، سیر رنده شده ، نمک و ماست را داخل ظرف دیگری بریزید و خوب هم بزنید و به مخلوط سیب زمینی و چغندر اضافه کنید و هم بزنید. روی سالاد را با شوید تزیین کنید. نوش جان .
🍲 @bebinobepaz
#کلمپه
مواد لازم
آرددسفید 500گرم
روغن جامد 250گرم
آب 1/2پیمانه
ماست غلیظ وشیرین 1/2پیمانه
گلاب یا زعفران دم کرده 1قاشق غذاخوری
مواددمیانی
خرمای چرخ کرده،گلاب وگردو وپودر زنجبیل یا میخک
آرد وروغن وماست احتیاجی به هم دما شدن با محیط نداره ومستقیم از یخچال بیرون کرده واستفاده کرده
خمیر بدست آمده را نباید زیاد ورز داد چون به روغن افتاده وکلمپه خشک میشه
این خمیر بکینگ پودر ویا خمیرمایه نداره ومهر خیلی خوب روی آن شکلش میمونه
در یک ظرف آب وماست وگلاب یا زعفران وروغن جامد را باهم مخلوط می کنیم وبعدارد را کم کم اضافه کرده وابتدا با لیسک هم میزنیم وهمین که خمیری شد با نوک انگشتان خمیر را ورز داده وداخل نایلون به مدت 30دقیقه در یخچال استراحت می دهیم
در این بین مواد میانی که شامل خرما وبقیه مواد دیگه را روی حرارت کم گذاشته تا نرم بشه اگر خرما سفت بود به آن کمی آب یا روغن مایع اضافه کرده ونرم شد از روی حرارت برداشته تا خنک بشه
خمیر را به ضخامت نیم سانت باز کرده وقالب زده برای هر شیرینی احتیاج به دو تا خمیر گرد داریم
از خرمای آماده کمی روی آن قرار داده ودوباره خمیر روی آندقرار داده وبا نهر چوبی که به آرد آغشته هست روی آن میزنیم ودور تا دور آن را شکل داده وداخل سینی فر چیده
فر گرم شده 180درجه مدت تقریبی 15 تا18دقیقه
رنگ کلمپه اصلا در هنگام پخت تغییر نمی کنه فقط زیر آن کمی طلایی شد کافیه
بسته به دما وگرمای فرها زمان پخت آن فرق میکنه
🍲 @bebinobepaz
توپک سیبزمینی و پنیر :
سیب زمینی بزرگ پوره شده : ۴ تا
هویج رنده ریز شده ( در صورتی که طعم رو به شیرینک دوس میدارین): یکی
فلفل دلمه : یکی
پنیر پیتزا : ب مقدار لازم
آویشن و پودر سیر به مقدار لازم
کره : ۵۰ گرم
اول از همه بعد بسم اللوو،
فلفل سیاه، یکمی زردچوبه، آویشن، یکمی هم اگه دوس داشتین پودر سیر رو به پوره سیب زمینی اضاف کنین و حسابی مخلوط کنین.
بعدش فلفل دلمه ای و هویجتون رو با کره تفت بدین🤦♀️
یکمی از سیب زمینی رو تو دستتون باز کنین و بینش پنیر و مواد فلفل دلمه ای بذارین و شبیه گردو گردالیش کنین😊
حالو توپکاتونو بزنین تو تخم مرغ زده شده بعد تو آرد سوخاری بغلتونین.(البته خودوم دوس داشتم بدون پودر سوخاری و اینا فقط سرخش کنم،کاملا مختارید)
حالو دوسیاا باید بزنین تو کار deep frying .شعله اجاقو کم بکنین و حالا بندازین تو ظرف تا سرخ شن🤤
من طرز تهیه سسش هم بگم و رفع زحمت کنم.
سس تایلندی:
اول شکر و آبلیمو رو تو کاسه بریزین و مخلوط کنین.
حالو سس سویا و سس گوجه رو اضافش کنین و با هم مخلوط کنید
نوش جونتوون🙈
🍲 @bebinobepaz
#کیک_کرمدار
کیک کرمی کاستارد مواد لازم :
ارد 320 گرم
پودر کاستارد یا کاسترد 60گرم
تخم مرغ 6عدد درشت
كره 220گرم
بیکینگ پودر 3 ق چ
شكر 220گرم
وانيل يكدوم قاشق چايخوري
نمك یک پنس
مواد لازم براي کرم میانی (کرم کاستارد)
پودر کاستارد 60گرم
شکر 120گرم
شیر 600میلی لیتر
طرز تهیه کرم میانی ( کاستارد )
1.ابتدا پودر کاستارد و شکر را در ظرفی ریخته و باهم مخلوط کنید. به این ترتیب حین پخت کرم گلوله نمیشه.
2..شیر سرد را به شکر و پودر کاستارد اضافه کرده و خوب هم بزنید.وقتی شکر و پودر کاستارد در شیر سرد حل شدند، ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید.
3. مرتب مواد را با قاشق یا ویسک هم بزنید.کرم کاستارد را تا زمانی که به غلظت مناسب برسد روی حرارت هم بزنید این مدت زمان بیش از چند دقیقه طول نمیکشه پس از کرم چشم برندارید و مرتب و آهسته آن را هم بزنید
طرز تهيهي كيك:
1.كره و شكر را با همزن ﺑﺰﻧﯿﺪ تا کرم لطیف و سبکی بدست بیاد .
2.حالا تخممرغها را دانه دانه اضافه کنید بهمراه وانیل وخوب هم بزنيد بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ حداقل سی ثانیه هم بزنید تا مایه کاملا کرم رنگ ، سبک و روشن شود .
3. آرد ، پودر کاستارد ، نمک وبيكينگپودر را با هم مخلوط كنيد و سه بار الک کنید و به مايه بالا اضافه کنید .( در این مرحله نیازی به همزن برقی نیست )
4. نیمی از مایه کیک را در سینی مخصوص فر (باندازه 20* 30 )که با کاغذروغنی کف انراپوشانده اید بریزید و صاف كنيد .
5. کرم کاستارد که کاملا خنک شده رو بهتره که داخل قیف بریزید و یک لایه روی مایه کیک داخل سینی بریزید .(استوری ها رو ببینید )
6.با قاشق و به آرامی نیمه باقی مانده مایه کیک را روی کرم کاستارد بریزید .
7.سینی را در طبقهي وسط فربادمای 180درجه به مدت 50 دقيقه قرار دهید تا آماده شود .(البته از چهل دقیقه به بعد چک کنید)
ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺑﺎﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺑﻮﺩﻥ ﻓﺮﻫﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﯿﮏ ﺍﻣﺎﺩﻩ ﻣﯿﺸﻪ ﮐﻪ رویه ﮐﯿﮏ ﻃﻼﯾﯽ بشه و تستر تمیز باشه البته چون کیک کرم میانی داره توجه کنید که تستر رو زیاد داخل کیک فرو نکنید
🍲 @bebinobepaz
#عدس_پلو_مجلسی
برنج....٣ پيمانه
عدس.... ١/٥ پيمانه(من يه پيمونه ريختم)
مرغ ريش ريش شده و يا كوشت چرخ كرده.... ٣٠٠ گرم
كشمش پلويي
پياز داغ چيپسي
هويج سرخ شده
زعفران دم كرده....دو قاشق غ
اول عدس رو كمي نيم پز ميكنيم.حدودا يك ربع بجوشه كافيع.آبكش ميكنيم و ميذاريم كنار.برنج رو كه از قبل خيس كرده بوديم رو مثل هميشه آبكش ميكنيم.فقط يك دقيقه قبل از آبكش كردن برنج عدس هامونو بهش اضافه ميكنيم و بعد آبكش ميكنيم.ته ديگ رو ميذاريم.هرچيزي كه دوست داريد،نون،سيب زميني حلقه اي،سيب زميني رنده شده،بسته به ميل خودتون.برنج و عدس آبكش شده رو ميريزيم،كمي آب و روغن ميديم و دمكني رو ميذاريم و يكم شعله رو زياد ميكنيم تا اصلاحا دم بده و بعد از بخار دادن شعله رو كم ميكنيم.
پياز رو سرخ ميكنيم.هويج رو سرخ ميكنيم.اگر از گوشت چرخ كرده استفاده ميكنيد هم ميتونيد با كمي پياز داغ و زردچوبه تفتش بديد تا سرخ بشه و هم ميتونيد به صورت گوشت قلقلي سرخ كنيد و سرو كنيد.من اينجا از مرغ ريش ريش شده استفاده كردم.كشكش رو هم با حرارت خيلي كم تفت ميديد و زود از حرارت برش داريد.زعفرون هم براي برمج زعفرونيش استفاده ميكنيد.بعد هم هرجور كه دوست داشتيد آماده كنيد و سرو كنيد.
🍲 @bebinobepaz
🍎رولت با سیب🍎
مواد لازم
👈مواد داخلی
6 عدد سیب متوسط
1لیوان شکر(اندازه لیوان 200ml)
1قاشق مربا خوری دارچین
سیب ها را پوست بکنید و رنده کنید و شکر و دارچین را روی سیبها بریزید و بزارید تا بپزد و آب سیبها کشیده شود.کف سینی فر را کاغذ روغن پهن کنید و مخلوط سیب را به طور مساوی روی کاغذ روغنی بریزید و پخش و صاف کنید.
👈برای کیک
3عدد تخم مرغ
1لیوان شکر(اندازه لیوان 200 ml)
1استکان شیر(100گرم)
1پاکت وانیل 5 گرمی یا مقدار کمی وانیل شکری
1پاکت بگینک پودر(10گرم یا 2.5ق چ)
1.5لیوان آرد
شکر و تخم مرغها را با همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید.شیر را اضافه کرده و 1تا 2 ثانیه هم بزنید .آرد و بگینک پودر و وانیل را الک کرده و به مواد مایع اضافه کنید و با دور کند همزن با هم مخلوط کنید.مایه کیک حاضر شده را روی مخلوط سیب بریزید و پخش کنید و صاف کنید و در فر از قبل گزم شده با دمای 170 درجه
با شعله پایین و بالا بپزید(برای فر های گازی چند دقیقه آخر فر گریل را روشن کنید و با کنترل و با توجه به حرارت گریل بپزید تا روی کیک طلایی شود.بعد از اینکه کیک پخت و کیک را برگردانید و کاغذ روغنی را آرام از روی مخلوط سیب بردارید و هنگامی که داغ است کیک را به صورت سفت بپیچید و رول کنید و بگذارید سرد شودبعد از اینکه کیک سرد شد روی آن را پودر شکر بپاشید و برش بزنید.نوش جان💟
🍲 @bebinobepaz