✳️آیتالله صافی گلپایگانی: در عصر غیبت، نظام و امور مردم در دست فقها است
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
🔹ما حکومت و اسم های شریفی مانند « #الحاکم » و « #الولی » و امثال این ها را از اختصاصات خداوند متعال می دانیم و حکومتی را مشروع تلقی می کنیم که منشعب و مقتبس از این حکومت باشد. قبلاً حکومت هایی وجود داشت که نوعاً علما آن ها را « #حکومت_ظلمه » می نامیدند، لذا کسانی که متعهد و متدین بودند در مواردی که لازم می دانستند، بدون اجازه علما کاری را انجام نمی دادند؛ یعنی قائل به این مطلب بودند که این ها چون در عصر غیبت از طرف فقها نیستند و حاکمانی هستند که بر مردم مسلط شده اند از این جهت حکومتی ندارند و این افراد ناچار بودند در کارهایی که با فقها در ارتباط است از آن ها اجازه بگیرند...
🔸همان طور که در توقیع شریف آمده است ما معتقدیم که در #عصر_غیبت، نظام و امور مردم در دست فقها می باشد. این موضوع را من در کتاب های «التعزیر»، «ولایت تکوینی و تشریعی» و «ضرورت حکومت» یادآوری کرده و نوشته ام که در عصر غیبت حکومت باید باشد و ضرورت دارد. این ها مسائلی است که بین شیعه مشهور و معروف بوده است.
🔹 در طول زمان موقعیت هایی برای فقها پیش آمده است و مثلاً #حضرت_امام در آن حکمی که برای #بازرگان صادر کردند نوشتند: «من به عنوان حق شرعی تو را معین می کنم» و یا میرزای شیرازی یا سید محمد مجاهد در جنگ با روس ها در حکومت دخالت داشتند یا حاجی محمد باقر حجة الاسلام در اصفهان اقامه حدود می کردند. در تمام این مدت حکومت به دست فقهای شیعه بوده است و هر چند حکام غاصبی بر سر کار بودند، ولی در امور غیر سلطنتی و حکومتی باز هم دستور و حکم علما نافذ بوده است.(امام خمینی و حکومت اسلامی(مصاحبههای علمی)، 15-13)
🔺آیتالله شیخ لطفالله صافی گلپایگانی؛ دومین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻گلایه آیتالله محمدی گیلانی از آزادی تروریستها و منافقین
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
🔹جنایات #گروهکهای_تروریستی در ابتدای انقلاب اسلامی یکی از مسائل جدی مردم و دولت جمهوری اسلامی بود. البته این گروهکها تنها از پشتوانه تسیلحاتی برخوردار نبودند بلکه به واسطه امثال #ابوالحسن_بنیصدر و همچنین نفوذ و شاید سادگی شخصیتهایی همچون آقای #منتظری از پشتیبانی سیاسی نیز برخوردار بودند.
🔸در همین راستا، در میانه سال 59 و پس از ادعاهای بیاساس #بنیصدر مبنی بر شکنجه زندانیان، هیئت تحقیق تشکیل شد. هیئت مزبور تمام زندانهای کشور را بازدید نمود و به نتیجه خاصی مبنی بر وجود شکنجه نرسید.
🔹همچنین در سال های بعد(62/3/19) به آیت اللّه #سیدجعفر_کریمی، #آیتاللّه_محمدی_گیلانی، #آیتاللّه_ابطحی_کاشانی و حجت السلام #شیخ_مهدی_قاضی مسئولیّت رسیدگی به پرونده های دادگستری جهت تشخیص استحقاق عفو یا تخفیف مجازات از طرف امام داده شد. این بار البته قائم مقام رهبری تحت تأثیر حرف های دیگران پا پیش نهاده بود. وی در این زمینه چنین می نویسد:
🔸«مشکلات زندانها هم یکی از مشکلات ما در اوایل انقلاب بود و سر و صداهایی را ایجاد کرده بود. مرحوم امام چند نفر را فرستاده بودند که بروند راجع به امور زندانیان تحقیقاتی انجام بدهند... رفتم خدمت امام ...فرمودند: «خیلی خوب. شما یک هیأتی را مشخص بکنید که بررسی کنند. اگر نماینده اطلاعات و رئیس زندان و نماینده دادستانی تأیید کردند که فردی صلاحیت عفو دارد، شما از طرف من او را مورد عفو قرار بدهید..»..به امام گفتم من این مسئولیّت را قبول میکنم به یک شرط و آن این که اگر گفتند فلانی دارد تندتند افراد را آزاد میکند، شما مبادا یک چیزی در بین جمعیت بگویید یا بنویسید. شما اگر نظری و مطلبی دارید به خودم بفرمایید.»
🔹به دنبال آن، آقایان #محمدی_گیلانی، #ابطحی_کاشانی، #قاضی_خرمآبادی و #سیدمحمد_موسوی_بجنوردی به عنوان هیأت عفو مشخص شدند.(روزگار قائممقامی ص180-178)
🔸البته #آیتالله_محمدی_گیلانی چند ماه پیش از تشکیل این هیئت که با فشار آقای منتظری تشکیل شده بود؛ در تاریخ 28اردیبهشت1361 از حامیان داخلی تروریستها و منافقین و رأفتهای بیجا نسبت به آنان گلایه کرد و گفت:
🔹«حکومت الهی و قضاء شرعی با احساسات و عواطف تطبیق نمیکند. البته یک آدم ضعیفالنفسی میبیند که فلان دارد تیرباران میشود و ممکن است طاقت دیدن را نداشته باشد. آنهایی که در مصادر قضا وارد میشوند، اینها حاجی مقدس نباید باشند... عدهای گفتند که اینها فرزندان این آب و خاک هستند و اینها را ببینیم میتوانیم تعلیم بدهیم و تربیت کنیم و نتیجه این شد که گروهی از اینها از زندان آزاد شدند و شروع به ترور و تخریب و حتی بعضیها که تحت عنوان توابین هم آزاد شده بودند، حالا هم مشغول شیطنت هستند و من فکر میکنم این رأفتهای بیجا آنچنان لطمه به توان و قدرت دادستانی زد که اگر اطاعت حضرت امام نمیبود، قضات و دادستانها میگذاشتند و میرفتند.»(روزنامه جمهوری اسلامی 28اردیبهشت1361)
🔺آیتالله محمدی گیلانی؛ سومین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻مخالفت آیتالله محمد محمدی گیلانی،سومین دبیر شورای نگهبان، با قائممقامی منتظری🔻
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
🔹آیتالله محمّد محمّدی دعویسرایی مشهور به گیلانی در نهم شهریور ۱۳۰۷ در دعویسرا از توابع شهرستان رودسر در استان گیلان متولد شد. ایشان در سال ۱۳۲۵ جهت ادامهی تحصیل به قم عزیمت کرده و ادبیات، سطح و دورهی خارج را در حوزه علمیهی قم به پایان میرساند. ایشان به طور ویژه و در طول سالهای متمادی از محضر #آیتالله_العظمی_بروجردی، حضرت #امام_خمینی (ره) و #علامه_طباطبایی بهرهی وافری برد.(ویژهنامه چشم بینا/2،تارنمای رسمی شورای نگهبان، 18تیر1398)
🔸ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از #آیتالله_خلخالی، توسط امام خمینی قدس سره الشریف به عنوان حاکم شرع و رئیس #دادگاههای_انقلاب_اسلامی منصوب شد و در سال 11تیر1362 به عنوان یکی از فقهای ششگانه؛ به عضویت#شورای_نگهبان درآمد و در تیر1367 پس از استعفای آیتالله صافی گلپایگانی به عنوان سومین دبیر این شورا برگزیده شدند.
🔹آیتالله محمدی گیلانی یکی از مخالفان جدی #قائممقامی آقای منتظری بود و ماجرای مخالفت امام قدس سره الشریف با قائممقامی منتظری که با پنهانکاری آقای هاشمی رفسنجانی به نتیجه نرسید نیز از ایشان نقل شده است:
🔸 «یک روز قبل از مطرح شدن قائم مقامی آقای منتظری در #مجلس_خبرگان (64/4/25) ، من ضمن تماس با دفتر امام کتباً از طریق آقای توسلی و آقای رسولی، از ایشان درخواست ملاقات کردم. در آن موقع اعلام شده بود که امام تا پانزده روز ملاقات ندارند. من در تکه کاغذی نوشتم مطلبی واجب و ضروری است، احساس وجوب کردم به عرض مبارک برسانم. امام اجازه دادند خدمت شان رسیدم. گفتم:
🔹«فردا قرار است موضوع قائم مقامی آقای منتظری در مجلس خبرگان مطرح شود، خواستم به عرض تان برسانم به آقای #هاشمی بگویید مطرح نشود. من به آقای منتظری ارادت دارم؛ خدمتشان درس خواندهام؛ ایشان را عابد و زاهد میدانم؛ ولی این خصوصیّات، کافی نیست. او از عهده این کار برنمیآید...»
🔸امام، گلههای سوزانی از آقای منتظری را آغاز کرد که کجا چه کرده و کجا چه...! و اضافه فرمود: «احمد هم از او دفاع میکند! از منزل #سیدمهدی_هاشمی، دستنویسهای او را آوردهاند. من دیدم نامههای آقای منتظری از نوشتههای مهدی هاشمی الهام گرفته! این را من برای ایشان نوشتم!»
🔹سخن امام که به اینجا رسید، من گفتم: «آقای منتظری عین نامه شما را آورد و در جلسه خواند و با خنده گفت: امام خیال کرده که آن چه من برایش مینویسم، الهام از سیدمهدی میگیرم!»
🔸امام فرمود: «نامه مرا آورد در جلسه خواند؟!» گفتم: «بله! آقای #سیدعباس_خاتم و #سیدجعفر_کریمی و چند نفر دیگر هم بودند.» امام فرمود: «او اینطور است!» عرض کردم: «بفرمایید که فردا ایشان به عنوان قائم مقام رهبری مطرح نشود.»
🔹امام قدری فکر کرد و فرمود: «احمد نیست، میشود شما زحمت بکشید و به آقای هاشمی بگویید بعدازظهر من ایشان را ببینم؟» عرض کردم: «بله، اما به آقای هاشمی نفرمایید که من آمدم [و این جریان را خدمت شما گفتم]. به هیچ کس نگویید. میترسم مرا هم #شمسآبادی کنند یا مثل #شیخ_قنبر در چاه بیندازند!» این را که گفتم، امام _اعلی اللّه مقامه_ سه بار خندید و فرمود: «خاطرت جمع باشد.» از دفتر امام حرکت کردم و آمدم شورای نگهبان. جلسه تمام شده بود و بعد رفتم خدمت آقای هاشمی و گفتم صبح، خدمت امام رسیدم. کاری داشتم. فرمودند: به آقای هاشمی بگویید که من ایشان را ببینم.
🔸فردای آن روز، آقای #هاشمی موضوع قائم مقامی آقای منتظری را در مجلس خبرگان مطرح کرد... پس از این ماجرا، روزی آقای هاشمی در حضور جمعی گفت: من بعدازظهر رفتم خدمت امام ، امام فرمودند: «موضوع قائم مقامی آقای منتظری را فردا مطرح نکن.» گفتم: «چرا؟! ما در اجلاسیه قبل، به آقایان گفتهایم که ایشان را به عنوان قائم مقام، مطرح کنیم.» فرمود: «نه، یکی از دوستان آمده و چنین گفته...» گفتم: «ما اعلام کردهایم. نمیشود ...»
🔹مرحوم #هاشمی_رفسنجانی درباره همین دیدار با امام و صحبت با آیتاللّه محمدی گیلانی در خاطرات روز 14آبان 1364 مینویسد:
«آقای محمدی گیلانی به دفترم آمد و پیام امام را درباره برنامه مجلس خبرگان آورد... گفت: امام با انتخاب آقای منتظری [برای قائم مقامی] موافق نیستند... شب، خدمت امام رفتم و راجع به پیام ایشان در مورد مجلس خبرگان مذاکره کردیم. نگرانند که تعیین آیتاللّه منتظری به عنوان رهبر آینده، باعث عداوت و کارشکنی رقبای دیگر شود. باید با احتیاط و مراعات جوانب کار، عمل شود.» (روزگار قائممقامی ص66-63)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻آیتالله محمدی گیلانی: دولت موقت آقای بازرگان به دنبال نابودی نهادهای انقلابی بود
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
🔹آیتالله محمدی گیلانی؛ سومین دبیر #شورای_نگهبان در سال 1362 سمت حاکم شرع و رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی داشتند. ایشان ضمن مصاحبهای اختصاصی با روزنامه جمهوری اسلامی؛ که 28اردیبهشت1362 منتشر گردید اظهار داشتند:
🔸« از آغاز #پیروزی_انقلاب_اسلامی و شکلگیری دولت موقت جناب آقای #بازرگان یا اشتباه در کار بوده یا املا و دیکته از #بیگانگان و تعمدی در کار بوده که تلاش میشد نهادهای انقلابی با حیلههایی تضعیف شوند، بلکه از بین بروند.
🔹یکی از این نهادها #دادگاههای_انقلاب بوده است. شاید یادتان باشد که خیلی تلاش از طرف دولت موقت میشد که اساس دادگاههای انقلاب مثلا برچیده بشود و یا #سپاه_پاسداران جمع بشود.
🔸این طرز تفکر #غیرانقلابی هنوز در میان ما باقی است. آخر ما انقلاب کردیم، میبایستی حکومت انقلابی را به طور #انقلابی پیاده کنیم و تعارفبردار نیست. حقیقت این است که انقلاب کردیم، ولی به طور انقلابی بعد از انقلاب عمل نکردیم. زیانهایی به ما بر اثر عدم انقلابی عمل نمودن وارد شد.»(روزنامه جمهوری اسلامی، 28اردیبهشت1362، ص12)
🔹این سخنان، که پرده از واقعیات دولت موقت برداشت با واکنش نهضت آزادی روبرو شد و این گروه تلاش کرد کارنامه تاریک خود را روتوش کند.
◀️پینوشت:
ویروس حذف نهادهای انقلابی از #دولت_موقت و به دست سران نهضت آزادی آغاز شد و پس از آن به بدنه سیاسی کشور کم و بیش منتقل و با حذف و هضم #جهاد_سازندگی در دولت آقای سیدمحمد خاتمی؛ وخیم بودن آن نمایان شد.
دولت جناب آقای #حسن_روحانی و شخص وی نیز توهینهای آشکار و نهانی به نهادهای انقلابی داشته و نشان داد که آن بیماری سیاسی هنوز زنده است و ظاهرا مقصد آن حذف نهایی تمام نهادهای انقلابی ،و به تعبیر دیگر: انقلابزدایی از درون، است.
🔺آیتالله محمدی گیلانی؛ سومین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔖 اسنادی از همراهی آیت الله محمدی گیلانی؛ سومین دبیر شورای نگهبان، با #نهضت_امام_خمینی (ره)
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
🔹از اقدامات #آیتالله_محمدی_گیلانی انتشار اعلامیه و عکسهای حضرت امام(ره) درمیان افراد قابل اعتماد بوده است. در سندی از ساواک در سال 1350 آمده است:
«غلامعلی بامداد ماجیانی واعظ اهل رودسر ضمن در اختیار گذاردن یک قطعه عکس خمینی اظهار داشت شیخ محمد محمدی این عکس را که دو بیت شعر بر له خمینی در زیر آن نوشته شده به او داده است»
🔸مرحوم #آیتالله_گیلانی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در شرایط خفقان رژیم پهلوی تلاش مینمود که یاد امام خمینی(ره) را ولو با اشاره و غیرمستقیم زنده نگه دارد میکرد و این تلاشها در اسناد به جا مانده از ساواک مشهود است:
🔹با توجه به اینکه از طریق مرجع مذبور تعهدی کتبی مبنی بر اینکه سخنان خلاف مصالح عالیه کشور بیان نداشته باشند و از حدود موضوعات دینی خارج نگردد معذلک سخنرانی خود در مسجد سقاخانه #رفسنجان بمناسبت میلاد حضرت ولی عصر(عج) پس از ایراد مطالبی در این زمینه و تقاضای کمک مالی جهت اتمام ساختمان #حوزه_علمیه_کرمانیها در قم عنوان داشته :
🔸«بعد از وفات آیتالله بروجردی، #آیتالله_غایب_از_ایران (که جان همه به قربانش) در جلسه درسی که با ما داشتند[فرمودند:] در جلسه درسی که با ما داشتند درباره قم اظهار داشت شبی که حضرت رسول اکرم (ص) به معراج جلوس میفرمودند از جبرئیل سؤال نمودند آن نقطه روشن و پر نور در زمین چیست جبرئیل عرض کرد یا رسول الله این قم است که روزی مرکز علم و دانش و تجمع جامعه روحانیت است.
است علیهذا با توجه به اینکه منظور واعظ مورد نظر خمینی بوده است و بطور غیر محسوس از یاد شده جانبداری نموده است مراتب جهت استظهار و هر گونه اقدام مقتضی بعرض می رسد»
🔺آیتالله محمدی گیلانی؛ سومین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔖سند: زنده نگه داشتن یاد امام توسط آیتالله محمدی گیلانی؛ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
🔺آیتالله محمدی گیلانی؛ سومین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔖 اسنادی از همراهی آیت الله جنتی، چهارمین دبیر شورای نگهبان، با #نهضت_امام_خمینی (ره)
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
🔹آیتالله جنتی یکی از یاران ثابت قدم امام خمینی قدس سره الشریف و انقلاب اسلامی ملت ایران بوده است. اولین مواضع انقلابی ایشان به سال 1342 برمیگردد و اسناد ساواک بیانگر موضعگیری ایشان در تابستان 1342 علیه #بازداشت_امام_خمینی(ره) است:
🔸«طبق اطلاع واصله در قریه رهنان از تاریخ 1342/5/12 الى 42/5/19 مجلس به ظاهر روضهخوانى ولى گویا منظور از تشکیل این مجلس تبلیغات سوء بوده است... شیخ احمد جنتى به تبلیغ و تحریک علیه دولت پرداخته و با لحن بسیار زنندهاى به دولت حمله نمودهاند که سخنرانى نامبردگان در روحیه دهقانان تاثیر به سزائى داشته است.»
🔹در تیر ماه 1346 آیتالله جنتی به منظور تبلیغ در ماههای محرم و صفر به سنندج رفت و به افشای جنایات رژیم اشغالگر قدس پرداخته و به همین دلیل از ادامه سخنرانی وی جلوگیری شده است:
🔸«در حسینیه سنندج احمد جنتی واعظ که بر خلاف تعهد خود مطالبی درباره جنگ اعراب و اسرائیل و شکست مسلمانان بر اثر عدم اتحاد کشورهای مسلمان ایراد نموده بود ... از ادامه سخنرانی او در حسینیه مذکور جلوگیری و شخص مورد بحث تذکر داده شد که حق رفتن به منبر را در شهرهای استان کردستان ندارد. در تمام منابر خود بعد از اتمام وعظ به جان شاهنشاه آریامهر دعا ننموده و شخص میهن پرستی به نظر نمیرسد.»
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️حیثیتِ نداشته!
🔴حامیان تروریسم/1
🔹آنهایی که در خدمت رژیم بودند و چندین سال خدمت کردند به آنها، و الآن هم خدمتگزار به اجانب هستند و الآن هم آرزوی این را می کنند که باز آن رژیم و یا فاسدتر از او برگردد که اینها باز کاخ نشین بشوند و ملت ما حتی کوخ هم پیدا نکند.
🔸اینها الآن هم درصدد هستند. اینها چندتایشان، چند نفرشان، که در همین چند روز اجتماع کرده بودند در یک جایی، افسرده بودند برای اینکه در ایران اشخاصی را اعدام کردند! همان معنایی را که امریکاییها آنجا می گفتند، اینها در ایران و در یک محضر محترم می گفتند که این اعدامها اسباب این می شود که ما دیگر حیثیتمان را در دنیا از دست بدهیم! ما یک حیثیتی در زمان محمدرضا داشته ایم، حالا داریم از دست می دهیم!! ما خیلی حیثیت داشتیم؟ کدام حیثیت را شماها دارید پیش خارج که حالا می خواهید از دست بدهید؟
🔹ما جنایتکارهایمان را بگذاریم راه بروند در بین مردم و مادرها و پدرهایی که [آنها] بچه هایشان را کشته اند، برای اینکه شما دلتان می خواهد که در خارج به شما تبریک بگویند؟ شما این قدر مغزهای خودتان را باخته اید که خیال می کنید که اگر چند تا جنایتکار را مثلاً اعدام کنند و چند تا جنایتکار را تأدیب کنند، حیثیت ما از بین می رود؟ شما چه حیثیتی دارید در دنیا که از بین برود؟ دنیا شما را به چه حیثیتی قبول کرده است؟
🔸دنیایی که امریکایش این طوری است که دوا را می گوید که در اینجا صرف نکنید، و بفرستید در دنیای ثالث، جهان سوم. دوایی که آنجا به مردمش نمی دهند از باب اینکه ضرر دارد، می گویند بفرستید به دنیای سوم. شما این حیثیت را در دنیا دارید! و ما می خواهیم این حیثیت را که شما دارید از بین ببریم، یک حیثیت انسانی برای شما پیدا کنیم. شما این قدر گریه نکنید برای این خائنها که کشته شدند، از قبیل نصیری[1] و امثال ذلک. (8آبان1358، صحیفه امام، ج10، ص400-398)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️مدعیان دروغگوی حقوق بشر
🔴حامیان تروریسم/2
🔹شما می بینید که اینجا احکام اعدام برای [چه] اشخاصی صادر می شود؛ خوب است که این اشخاص را و پروندۀ این اشخاص را ملاحظه کنید ببینید که این اشخاص که حکم اعدامشان صادر شده و اعدام شده اند آیا یک نفر کشتند؟ آیا ده نفر کشته اند؟ آیا یک ملت را بیچاره کردند؟ اینها تمام ملت ایران را بیچاره کردند و در ظرف پنجاه سال همه را در تحت فشار قرار داده اند اینها جنایاتی به این ملت کردند که اگر ... دادگاهها نبود خود ملت می ریختند و آنها را می کشتند! دادگاهها کنترل کردند عواطف ملت را، ملتی که در خیابانها جوانهای خود را با امر امثال اینها به خون آغشته دیده؛ با امر همین شاه و با امر همین هویدا و با امر همین نصیری و امثال اینها. طاقت ندارد که اینها را زنده ببیند.
🔸اینهایی که مدعی حقوق بشر هستند و حالا برای امثال هویدا سینه زنی می کنند و اظهار تأسف و تأثر می کنند، اینها آیا طرفدار حقوق بشرند یا طرفدار مملکتها و حکومتهای ابرقدرتند؟
🔹اگر اینها طرفدار حقوق بشرند چه شد که در مدت پنجاه سال این بشر در اینجا زیر شکنجه بود، [در معرض] اعدام بود، این بشری را که در اینجا با تاوه سرخ می کردند و بشری را که پای او را می بریدند با اره، اینها نفس نکشیدند؟ امروز نفس می کشند و امروز تبلیغات می کنند؟! مگر اینها که کشته شدند بشر نبودند؟ مگر اینها حقوق نداشتند؟ مگر حق بشر این نیست که اگر کسی کسی را کشت قصاص بکند؟ این حق بشر است، حق اشخاصی است که از اولاد او یا از بقایای اوست که قصاص کند از اینها. لکن عمده این است که این جامعه های حقوق بشر در خدمت ابرقدرتها هستند با اسم «حقوق بشر»؛ این جامعه هایی که برای حقوق بشر فریاد می زنند می خواهند حقوق بشر پایمال بشود، این روزنامه نویسها و مطبوعاتی که به اسم بشردوستی انتشار این اکاذیب را می کنند، اینها در خدمت ابرقدرتها هستند، اینها حقوق بشر را پایمال می کنند.»(4اردیبهشت1358، صحیفه امام، ج10، ص111-110)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️هیاهو برای دلسردی ملت
🔴حامیان تروریسم/3
🔹این سازمانهای بین المللی، عفو بین المللی که می خواهند و تقاضا کرده اند که بیایند در ایران اعدامها را ببینند و می خواهند بیایند و به نفع ابرقدرتها نظر بدهند، اینها از ایران اطلاعی دارند؟ اینها از شرارت این منافقین اطلاع دارند؟ بدانید که اطلاع دارند اینها از این انفجارهایی که حاصل می شود. از این کشتارها و حریقهایی که مردم را به باد فنا می دهد و اموال مردم را از بین می برد بی اطلاعند؟ اینها نمی دانند که اتوبوسها را آتش می زنند و کودکها را در توی اتوبوس به آتش می کشند و هلاک می کنند؟ اینها از خبرگزاریها نشنیدند که همین دیروز در شیراز یک اتوبوس را اشرار، همین اشراری که بعضی شان گرفتار شده اند و به جزای خودشان رسیده اند، آتش زدند و دو کودک را شهید کردند و سی نفر یا چهل نفر را مجروح که حال بعضی از آنها وخیم است؟ چطور در این شرارتها یک کلمه آنها اظهار نمی کنند؟ چه شد که سازمان حقوق بشر ایرانی ها را بشر نمی داند که همین بشر را دارند با دست امریکا و با توطئه های قدرتهای بزرگ از بین می برند به جرم اینکه می خواهند خودشان این زندگی فقیرانه که دارند به استقلال و آزادی بگذرانند؟
🔸این سازمانهای فاسد بین المللی چطور در این امور یک کلمه نمی گویند، لکن یک مجرمی که در طول عمرش مجرم بوده امثال «هویدا» و «نصیری»ها را که ایران به جرمهای زیاد اعدام می کند، فریادشان بلند می شود؟ چطور این سازمانها انفجاری که در حزب جمهوری پیدا شد و بیش از هفتاد نفر عالِم و متقی و مسلم و بیگناه را به آتش کشیدند و در نخست وزیری دو نفر آدم متعهد را و مؤمن را به آتش کشیدند، از اینها هیچ صدایی در نمی آید؟ لکن چند نفر که در خیابانها ریختند و مسلّح خواستند مردم را، مردمِ بیگناه را بکشند، گرفتند و بعد از محاکمه، که ثابت شده است که اینها افرادی را کشته اند، اعدام کرده اند، فریادشان بلند شده است؟
🔹برادران و خواهران محترم که از اماکن مختلف در اینجا آمده اید، بدانید که همۀ قدرتهای شیطانی، همۀ وابستگان به قدرتهای شیطانی مثل سازمان عفو بین المللی و دیگر سازمانها، همه دست به هم داده اند که این جمهوری اسلامی را در اینجا خفه کنند و نگذارند شکوفا بشود و خوف این را دارند که این انقلاب به جاهای دیگری که منافع آنها در آنجاها هست، صادر بشود. و شماها را سرد کنند و شماها را سست کنند، به خیال اینکه با اینطور توطئه ها می توانند ملتی [را] که برای خدا و اسلام قیام کرده است، [سست کنند.]»(26مهر1360، صحیفه امام ج15 ص315-314)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️جنجال برای منافع
🔴حامیان تروریسم/4
🔹«آنهایی که منافع خودشان را در خطر می بینند یا منافع اربابهای خودشان را، از این نهضت به هر صورتی که باشد شکایت دارند و با هر توطئه ای می خواهند این نهضت را خاموش کنند. گاهی به بهانۀ «حقوق بشر» از این اعدامهایی که در ایران شده است انتقاد می کنند، و این را یک امر خشونت آمیز می دانند. اینها در ایران نبودند ببینند چه شد، و در پنجاه سال و بیشتر بر ایران چه گذشت و بر جوانهای ما اخیراً چه گذشت؛ لکن اطلاع دارند؛ همچو نیست که اینها بی اطلاع باشند.
🔸اینها مطلع هستند که شاه سابق و شاهِ جلوتر با ایران چه کردند، و جنایات این دو تا مرد یا نامرد به ایران چه بود. خیانات اینها را اینها اطلاع دارند. این جمعیتی که ادعا می کنند جمعیت حقوق بشر و حالا برای حقوق بشر دارند سینه می زنند که «این عده که تا حالا کشته شده است چرا کشته شد؟ این یک خشونتی است!» اینها خشونتهایی که در عصر این پدر و پسر بود نادیده گرفتند. آن قتلهایی که به دست عمال اینها واقع شد، و گاهی هم به دست خود محمدرضا واقع شد، آنها را اصلاً نظری به آن ندارند. نه آن وقت که ملت ایران آن جور ابتلا داشت و آنطور اینها غارت و قتل می کردند یک کلمه گفتند و از «حقوق بشر» اسم بردند؛ و نه در آخر، که تمام جنایاتی که در ایران واقع می شد در ظرف ـ تقریباً ـ دو سال آخر که همۀ ملتها اطلاع بر آن پیدا کردند و ملت ایران آنطور گرفتار شد که جوانهای ما را در خیابانها دسته جمعی کشتند.
پانزده خرداد را اینها اصلاً ذکری از آن نمی کنند.
🔹 15 خرداد به طوری که گفته اند ـ من در حبس بودم، لکن آنطوری که برای من بعد از بیرون آمدن گفتند ـ قریب پانزده هزار نفر را آنها کشتند و از قراری که باز گفتند، خود محمدرضا با هلیکوپتر عامل قتل هم بوده است خودش. اینها، این طرفدارهای «حقوق بشر»، این پانزده هزار جمعیتی که در یک روز کشته شد اینها را مثل اینکه بشر نمی دانند! یا بشر می دانند و برای آنها حقوق قائل نیستند. اگر اینها بشر هستند و حقوق دارند و این شصت هزار نفر یا بیشتری که در این چند صباح، در این چند ماه، از ایران کشته شد ـ از بهترین جوانهای ما کشته شد، از همۀ طبقات، طبقۀ روحانیین، طبقۀ دانشگاهی، طبقۀ تجار، اداری، همه جور جمعیتی، دهقان، کارگر، کشته شد ـ اینها اصلاً به روی خودشان نمی آوردند که این کارها شده است!
🔸ما ندیدیم که هیچ فریادی از اینها درآید که «خیر، چرا حقوق بشر را ملاحظه نمی کنید. چرا اینقدر آدم می کشید». حالا که ما این جنایتکارها را [مجازات می کنیم] ـ که هر کدامشان، بعضی از اینها، چندین نفر آدم را کشته اند، یا آنطور اینها را شکنجه داده اند که در زیر شکنجه مردند، یا پاهای آنها را ارّه کردند، یا آنها را در تاوه گذاشتند و بو دادند، از همۀ طبقات، در زندانها آنطور عمل کردند؛ [سر و صدا راه می اندازند ]یک شب من در آن حبس که بودم صدای ضجّه و نالۀ اشخاصی که [شکنجه] می کردند خودم می شنیدم؛ بعد که آمدند این حبسیها، یعنی صاحبان حبس، پیش من آمدند، اعتراض کردم و گفتم زندانها باید جای تربیت باشد نه جای اینطور وحشیگریها. گفتند «نه، این چیزی نبوده. این یک سربازی بود که فرار کرده بود یک سیلی به او زدند!» در صورتی که شاید بیشتر از یک ساعت شاید شکنجه می کردند و من فریاد می شنیدم.»(25اردیبهشت1358، صحیفه امام، ج7، ص307-306)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️پاسخ امام قدس سره الشریف به خبرنگار معروف غربی؛ در خصوص اعدامها
🔴حامیان تروریسم/5
🔹اوریانا فالاچی: مطلب دیگری که در غرب خیلی در آن سر و صدا شده است مسئلۀ اعدامها که می گویند پانصد نفر تا حال در ایران اعدام شده اند، و اینها بدون وکیل مدافع و بدون تجدیدنظر. باز هم شما با این ترتیب موافقید؟
🔸پاسخ امام خمینی قدس سره الشریف: اینها از باب اینکه یا غرب این افراد را نشناخته است، اولاً پانصد تا نیست و بسیار کمتر است. و علت این است که یا غربیها نشناختند این اشخاص را یا می شناختند و مُتعمِّدند در اینکه خودشان را به نشناسی بزنند. اینها افرادی بودند که علناً بسیاری شان آمدند و مردم را کشتند در خیابانها. یا امر به کشتن مردم در خیابانها دادند. و این یک مسئلۀ مبهمی نبوده است پیش ملت ما که اینها شاید صحیح بگویند. شاید دفاع از خودشان داشته باشند. یک کسی که وارد بشود در یک جمعیتی و با تانک بزند و جوانها را زیر تانک ببرد، آن وقت یک نفر را در مقابل هزار نفر که اینها کشته اند بکشند مع ذلک به آنها مهلت هم بدهند که صحبتهایشان را بکنند. اجازۀ رفتن داده شده است. البته قلم دست دشمن است و برای ما هر چه بخواهد می نویسد. اما واقعیت اینطور نیست. و آنهایی که در اینجا کشته شده اند نه عددشان آنقدر است و نه طوری بوده است که برخلاف موازین باشد. اینها هر کدامشان اشخاصی را کشته اند و فسادها ایجاد کرده اند. خانمانها را سوزانده اند. اشخاص را ارّه کردند در حبسهایشان پای آنها را. اشخاص را روی تاوه گذاشته اند و متصل به برق کرده اند، در تاوه آنها را بو داده اند. این اشخاص البته کشته شدند و اینها هم حق دفاع داشتند و در محکمه به اینها اجازۀ اینکه وکیل بگیرند ندادند. لکن ما چه بکنیم که قلم دست دشمن است و ما را می خواهد اینطور صورت بدهد. (صحیفه امام ج10، ص100-99)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️جراحی غده سرطانی فساد
🔴حامیان تروریسم/6
🔹«تحت مراقبت هستیم و هستید. این مراقبت از دشمن که دنبال این اند که ما را معرفی کنند به دنیا که اینها اینطور هستند. شما ملاحظه کردید که یک عدۀ معدود جنایتکار، آن جنایتکاری که اگر وجودش محفوظ می ماند مثل یک غدۀ سرطانی جامعه را فاسد می کرد، این عدۀ معدود را شما ملاحظه کردید که وقتی که دادگاههای اسلامی اینها را حکم به اعدام کرد و اعدام کرد، سر و صدا از اطراف بلند شد: ما را به عنوان هیتلر خواندند! ما را به عنوان [دیکتاتور] خواندند. قضیه را می دانند؛ لکن دنبال این اند که یک چیزی از ما پیدا بکنند یکی را هزار تایش بکنند. و ما باید مراقب باشیم. »(12تیر1358، صحیفه امام، ج8، ص391-390)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️عقبماندههای فکری!
🔴حامیان تروریسم/7
🔹 «جنگهایی که الآن در دنیا هست و بوده است و سابق بوده است شما ملاحظه کنید که چه می کنند اینها با این بشری که ادعا می کنند که ما برای «حقوق بشر» مثلاً طرح داریم، مجلس داریم. همینها وقتی که چهار نفر در ایران به واسطۀ جنایات پنجاه ساله شان کشته می شوند، در محاکم اینجا محکوم به اعدام می شوند، همینها در آنجا در روزنامه هایشان شروع می کنند به نوحه سرایی کردن و انتقاد از محاکم اینجا! همینهایی که الآن در میدانهای جنگ [مشغول اند به] سرکوبی و کشتن آدمها برای رسیدن به یک چیزی که مثلاً فرض کنید برای او به حسب توهم یک نفعی دارد. اینهایی که الآن مشغول کشتن فوج فوج آدم هستند، [برای] دو سه نفر، چند نفر آدمی که در اینجا پنجاه سال جنایت کرده اند و چند صد نفر آدم یا کشته یا امر به کشتن کرده اند، وقتی که اینها را در محاکم محکوم به اعدام می کنند، فریادشان بلند می شود! در همین حالی که افراد آنها الآن مشغول آدمکشی هستند، فوج فوج مردم را می کشند، در همین حال برای اینها نوحه خوانی می کنند!
🔸 و مع الأسف در بین خود جمعیتهای اسلامی، جمعیت شرقی، در مملکت ما، در مملکت شما، موجودهایی هستند که یا باورشان آمده است حرفهای اینها را، که [باید] آدم بگوید اینها بسیار عقب مانده اند از حیث افکار. یا باورشان نیست، لکن برای آنها کار می کنند که باید بگوییم خیانتکارند. در بین ما هست در بین شما هم هست افرادی که همان مسائلی که آنها می خواهند، همان مسائلی که در غرب گفته می شود، آنها در بطن جامعۀ خودشان طرح می کنند و می گویند، همان طوری که مطبوعات امریکا مطبوعاتی [است] که تحت نظر مستقیم صهیونیسم هستند، همان مطالبی را که آنها می نویسند، نویسنده های ما بعضیشان، و گوینده های ما بعضیشان همان مسائل [را می نویسند.] در ممالک شما هم هست. »(11آبان1358، صحیفه امام، ج10، ص448-447)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️لزوم قاطعیت قاضی در برابر مجرم
🔹«قاضی باید یک آدم قاطعی باشد که در دو طرف قضیه قاطعیت داشته باشد. اگر یک کسی به حسب حکم شرع، باید این را کشت، ترحم نکنند؛ جایز نیست. اگر باید ـ فرض بفرمایید که ـ حبس و تعزیر بشود، تعزیر بکنند. و اگر یک کسی ـ خدای نخواسته ـ یک آدمی است که گناهکار نبوده است، بدون وقفه او را تبرئه کنند و بدون وقفه او را آزاد کنند. قاضی باید این طور باشد، فکرش اینطور [باشد] نه رؤوف و مهربان باشد که جنایتکارها را هم به او رأفت کند...
🔸اگر چنانچه یک آقای قاضی رأفتش بگیرد که امثال اینها را با آنها ملایمت بکند؛ یعنی، نمی گویم که زاید بر آن مقداری که قضای الهی ا جازه می دهد، أبداً ـ حتی یک سیلی نباید بزنند ـ اما آنی که به حسب حکم شرع، حکمش قتل است، مسامحه نکنند. از آن طرف هم طوری باشد که اگر چنانچه یک نفر آدم بی گناه است، حتی مانع بشود از اینکه یک حرف تند به او بزنند. آنها هم که گناهکارند حق نیست به اینکه با آنها معاملۀ غیر انسانی بکنند. آنها [که] مستحق قتل اند، باید قتل بشوند، مستحق اعدام اند، اعدام باید بکنند؛ اما زاید بر آن بخواهند کارهایی بکنند، این را بدانند که مسئول هستند.»(31مرداد1361، صحیفه امام، ج16، ص425-424)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️علت دروغگویی و جنجال رسانههای بیگانه علیه حکم اعدام تروریستها در ایران چیست؟
🔹«امام خمینی قدس سره الشریف:
....تمام این تبلیغات، بر خلاف واقع است. شما میبینید که اینجا احکام اعدام برای [چه] اشخاصی صادر میشود؛ خوب است که این اشخاص را و پرونده این اشخاص را ملاحظه کنید ببینید که این اشخاص که حکم اعدامشان صادر شده و اعدام شدهاند آیا یک نفر کشتند؟ آیا ده نفر کشتهاند؟ آیا یک ملت را بیچاره کردند؟ اینها تمام ملت ایران را بیچاره کردند و در ظرف پنجاه سال همه را در تحت فشار قرار دادهاند اینها جنایاتی به این ملت کردند که اگر ... دادگاهها نبود خود ملت میریختند و آنها را میکشتند! دادگاه ها کنترل کردند عواطف ملت را، ملتی که در خیابانها جوانهای خود را با امر امثال اینها به خون آغشته دیده؛ با امر همین شاه و با امر همین هویدا »(صحیفه امام جلد۱۰، ص۱۱۱-۱۱۰)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸سخنرانی آیتالله مهدوی کنی علیه رژیم پهلوی: همه چیز در این کشور هست به جز دین
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
«ساعت ۲۰:۴۵ روز ۴۴/۴/۱۸ شیخ #رضا_مهدوی در مسجد جلیلی ضمن بیاناتی در مورد جنگ و صلح و زمامداری معاویه اظهار داشته. فعلا در کشور ما مانند زمامداری معاویه جنایت و دزدی و رشوه خواری و تعدی به مال و ناموس یک عده مردم بیگناه و حق کشی رواج داشته و اگر کسی بگوید فوری زبانتان را قطع مینمایند چون که حق را ناحق گفته است. همه چیز در این کشور هست غیر از دین. فساد روی فساد. و اوضاع روز به روز بدتر میشود. قومی به عوض راندن و سرکوبی دشمن در خانه نشسته و دست روی دست گذارده و دفع دشمن را از دعا و خدا میخواهند در صورتی که بزرگترین اشتباه مردم در این است باید بیدار شد و سازمانهایی تشکیل داده و دستجاتی به وجود آورد و با هر جنب و جوشی که ممکن است به دشمن دین حمله کرد. البته با صبر و حوصله سپس چند نامه از جیب خود در آورده. و اظهار داشته است چند جوان سئوالاتی از من کرده اند و یک جوان سئوال نموده چرا اغلب تحصیلکردهها از دین کناره گیری می کنند که پاسخ آن را هفته آینده خواهم داد». (یاران امام به روایت اسناد ساواک،آیت الله محمدرضا مهدوی کنی،ص۱۲)
🔺آیتالله مهدوی کنی؛ اولین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸آیتالله صافی گلپایگانی: ما معتقدیم که در عصر غیبت، نظام و امور مردم در دست فقهاست.
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
ما معتقدیم که در عصر غیبت، نظام و امور مردم در دست فقها می باشد. این موضوع را من در کتاب های «التعزیر»، «ولایت تکوینی و تشریعی» و «ضرورت حکومت» یادآوری کرده و نوشته ام که در عصر غیبت حکومت باید باشد و ضرورت دارد. این ها مسائلی است که بین شیعه مشهور و معروف بوده است.(امام خمینی و حکومت اسلامی(مصاحبههای علمی) 15-14)
🔺آیتالله صافی گلپایگانی؛ دومین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸مرحوم آیتالله محمدی گیلانی: تلاش دولت موقت برای حذف نهادهای انقلابی؛ اشتباه یا املای بیگانگان؟!
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
« از آغاز #پیروزی_انقلاب_اسلامی و شکلگیری دولت موقت جناب آقای #بازرگان یا اشتباه در کار بوده یا املا و دیکته از #بیگانگان و تعمدی در کار بوده که تلاش میشد نهادهای انقلابی با حیلههایی تضعیف شوند، بلکه از بین بروند.
یکی از این نهادها #دادگاههای_انقلاب بوده است. شاید یادتان باشد که خیلی تلاش از طرف دولت موقت میشد که اساس دادگاههای انقلاب مثلا برچیده بشود و یا #سپاه_پاسداران جمع بشود.»(روزنامه جمهوری اسلامی، 28اردیبهشت1362،ص12)
🔺مرحوم آیتالله محمدی گیلانی، سومین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸تأثیر سخنان انقلابی آیتالله جنتی به روایت اسناد ساواک
◀️گزیدهای از مواضع و عملکرد دبیران شورای نگهبان از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز
✳️به مناسبت سالروز آغاز به کار رسمی شورای نگهبان
«طبق اطلاع واصله در قریه رهنان از تاریخ 1342/5/12 الى 42/5/19 مجلس به ظاهر روضهخوانى ولى گویا منظور از تشکیل این مجلس تبلیغات سوء بوده است... شیخ احمد جنتى به تبلیغ و تحریک علیه دولت پرداخته و با لحن بسیار زنندهاى به دولت حمله نمودهاند که سخنرانى نامبردگان در روحیه دهقانان تاثیر به سزائى داشته است.»
🔺 آیتالله جنتی، چهارمین دبیر شورای نگهبان
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️خاطرات خودنگاشت #همسر_امام (۲۵)
🔻 زندگی با روزی پنج تومان
🔹... آقا چند ماهی بعد از تولد احمد کل خرج خانه را به روزی پنج تومان بهعهده من گذارد. این پول کم بود نمیتوانست هزینه جانبی و پول توجیبی ما را تأمین کند. گاهی که بچههایم از پس کوچهها میگذشتم یاد بچگی خودم میافتادم که در کالسکه مینشستم و به نوکری که کنار سورچی و یا کارگری که همراهیام میکرد میگفتم اگر مغازه خوبی دیدند خبرم کنند و یا اگر در مغازهای چشمم به چیزی میخورد که خوشم میآمد و میل میکردم امکان نداشت که بلافاصله تهیه نشود ولی امروز کودکان خردسالم را در بدترین وضع میدیدم اما با تمام این احوال عارم میشد بگویم پول بدهید.بالاخره برنامهریزی برای خرج منزل را در حدود روزی پنج تومان به من سپرد.(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص121)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️خاطرات خودنگاشت #همسر_امام(۲۶)
🔻تولد احمد
🔸 تولد #احمد سال 1324 شمسی بود و سال جنگ جهانی دوم که تورم غوغا میکرد. البته این را بگویم مخارج اصلی بهعهده خود او بود برنج، روغن، قند، شکرو چای همیشه این پنج قلم را آقا تهیه میکرد. ما و پنج فرزندمان و کارگرمان و با آمد و رفت میهمان به طور متوسط باید روزی ده نفر غذا میخوردند، با پنج تومان زندگی اداره نمیشد. ولی با همه این احوال از آنجا که ماهانه خرجی خانه به من واگذار شده بود و دیگر کسی کاری نداشت که چه کردم، فقط باید میرساندم، از این جهت برای من بهتر بود زیرا بالاخره پولی در دست داشتم اگر فرزندم پولی میخواست- مقصودم مصطفی است – دستم بازتر از گذشته بود ... البته ده سال اول را با فقر و فاقه و تنگدستی و نداری سپری کردیم ولی در ده سال دوم، بهخصوص اواخر آن، قدری وضع بهتر شد، در همین دهه هم بود که به اصطلاح باید رفته رفته دخترها و پسرها را به خانه بخت میفرستادیم و تمام زحمتها بهعهده شخص حقیر بود... (زندگینامه بانو #خدیجه_ثقفی (همسر امام) ص122)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴جهاد جوان
«امام جواد مانند دیگر ائمه معصومین برای ما اسوه و مقتدا و نمونه است. زندگی کوتاه این بنده شایسته خدا، به جهاد با کفر و طغیان گذشت. در نوجوانی به رهبری امت اسلام منصوب شد و در سالهایی کوتاه، جهادی فشرده، با دشمن خدا کرد به طوری که در سن بیست و پنج سالگی یعنی هنوز در جوانی، وجودش برای دشمنان خدا غیرقابل تحمل شد و او را با زهر شهید کردند.»(مقام معظم رهبری، انسان 250 ساله ص321)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.