ایشان در زمینه ابتکارات فقهی مرحوم آیت الله سیدمصطفی خمینی نظرات علمی آن مجتهد مجاهد را در زمینه قاعده فقهی "القیمی یضمن بمثله" و حکم فقهی "استصحاب اطلاق ماء" تبیین نمودند.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
آیت الله اراکی هم اکنون در حال تبیین ابعاد و ابتکارات تفسیری مجتهد مجاهد سیدمصطفی خمینی هستند.
◀️ادامه دارد...
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆علامه مصباح یزدی حفظه الله و حجت الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی در همایش مجتهد شهید
✳️علامه مصباح یزدی در همایش مجتهد شهید؛ سیری در آثار علمی و سیره سیاسی آیت الله سیدمصطفی خمینی رحمه الله حاضر شدند.
این همایش هم اکنون در حال برگزاری است.
◀️ادامه دارد...
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
استقبال علما؛ طلاب و فضلای حوزه علمیه قم از همایش مجتهد شهید؛ سیری در آثار علمی و سیره سیاسی آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی
◀️ادامه دارد...
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
با پایان سخنرانی آیت الله اراکی و پیش از آغاز بیانات حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان؛ رونمایی از کتاب "حکومت و ولایت فقیه" ترجمه مبحث ولایت فقیه مرحوم آیت الله سیدمصطفی خمینی برگزار شد.
یکی از مترجمین این کتاب حجت الاسلام کریمی هم اکنون در حال معرفی این اثر هستند.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
بیانات عضو دفتر امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف و تولیت مسجد مقدس جمکران حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان آغاز شد.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
سخنان حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان با تبیین بعد اخلاقی و معنوی مرحوم سیدمصطفی خمینی در حال پیگیری است.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✴️گزارش تصویری همایش #مجتهد_شهید در سایت بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی قم
❌همایش« #مجتهد_شهید » بازکاوی سیره سیاسی و علمی مجتهد شهید حاج سید مصطفی خمینی به همت بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در سالن همایش های موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار گردید.
🔹🔹🔹
https://b2n.ir/71813
🔹🔹🔹
http://bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆بازتاب همایش #مجتهد_شهید در خبرگزاری های رسمی
همایش مجتهد شهید چهارشنبه یکم آبان در سالن همایش های مؤسسه امام خمینی با حضور جمعی از علما، فضلا و عموم علاقه مندان برگزار شد.
این همایش علمی در خبرگزاری های مختلف بازتاب داشت. در ادامه خواهید دید:
◀️خبرگزاری صدا و سیما
🔹🔸https://b2n.ir/81834
◀️خبرگزاری تسنیم
🔹🔸 https://b2n.ir/95515
◀️خبرگزاری مشرق
🔹🔸 https://b2n.ir/40614
◀️خبرگزاری فارس
🔹🔸 https://b2n.ir/07010
◀️خبرگزاری ایرنا-گزارش همایش
🔹🔸 https://b2n.ir/47060
◀️خبرگزاری ایرنا-گزارش پیام تصویری آیت الله العظمی علوی گرگانی
🔹🔸 https://b2n.ir/29189
🔸🔸🔸
http://bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️بذر اندیشه
⚫️به مناسبت رحلت نبی اکرم صلی الله علیه و آله
◀️«پیامبر اکرم این هدف را دنبال می کرد که هرجا زمینه مساعد بود، #بذر_اندیشه و عقیده را بپاشد؛ با این امید که در زمان مساعد، این بذر سبز خواهد شد. هدف این بود که #پیام_آزادی_و_بیداری و خوشبختی انسان به همه دلها برسد.
این جز با ایجاد یک #نظام_نمونه و الگو امکان پذیر نبود؛ لذا پیغمبر به مدینه آمد تا این نظام نمونه را به وجود آورد. اینکه چقدر بتوانند آن را ادامه دهند و بعدیها چقدر بتوانند خودشان را به آن نزدیک کنند، بسته به #همّت آنهاست.
پیغمبر نمونه را میسازد و به همه بشریت و تاریخ ارائه میکند.»(مقام معظم رهبری 1380/2/28)
#پیامبر
#رحلت_پیامبر
#پیامبر_اکرم
🔸🔸🔸
http://bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴رهبر نهضت
⚫️به مناسبت شهادت امام حسن مجتبی علیهالسلام
«امام حسن مجتبی کاری کرد که #جریان_اصیل_اسلام - که از مکه شروع شده بود و به حکومت اسلامی و به زمان امیرالمؤمنین و زمان خود او رسیده بود - در مجرای دیگری، جریان پیدا بکند؛ منتها اگر نه به شکل حکومت - زیرا ممکن نبود - لااقل دوباره به شکل نهضت جریان پیدا کند.
البته در این دوره، کار این نهضت، به مراتب مشکل تر از دورهی خود پیامبر بود؛ زیرا شعارها در دست کسانی بود که #لباس_مذهب را بر تن کرده بودند؛ درحالیکه از مذهب نبودند. مشکلىِ کار ائمهی هدی(علیهمالسّلام)، اینجا بود.» (مقام معظم رهبری 1369/1/22)
#امام_حسن
#امام_حسن_مجتبی
#شهادت_امام_حسن_مجتبی
🔸🔸🔸
http://bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✒ گزارش اجمالی همایش «مجتهد شهید» در تارنمای رسمی بنیاد تاریخپژوهی
🔸 همایش «مجتهد شهید» بازکاوی سیره سیاسی و علمی مجتهد شهید حاج سید مصطفی خمینی به همت بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در سالن همایش های موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) و با حضور علامه مصباح یزدی و سخنرانی اساتید گرانقدربرگزار گردید.
🔹 شما میتوانید گزارش اجمالی این همایش را در تارنمای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی مشاهده کنید:
🔸🔹 https://b2n.ir/71813
◀ گزارش تفصیلی؛ به زودی از رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✅ با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻به مناسبت تصویب لایحه کاپیتولاسیون
🎙برای مستشارها مصونیت میگیرید؟! بیچاره وکلا داد زدند آقا از این دوستهای ما بخواهید به ما این قدر تحمیل نکنند، ما را نفروشید، ما را به صورت مستعمره درنیاورید، کی گوش داد به اینها؟ از «پیمان وین» یک ماده را اصلش ذکر نکردهاند! ماده ۳۲ ذکر نشده است. من نمیدانم آن ماده چه است؛ من که نمیدانم، رئیس مجلس هم نمیداند، وکلا هم نمیدانند. نمیدانند که؛ قبول کردند طرح را! طرح را قبول کردند، طرح را امضا کردند، تصویب کردند اما عدهای اقرار کردند که ما اصلًا نمیدانیم چیست! آنها هم لا بد امضا نکردند، آن عده دیگر بدتر از اینها بودند. یک عده جُهّالند اینها!
📣 سخنرانی امام خمینی در مخالفت با لایحه کاپیتولاسیون و اعلام عزای عمومی۴ آبان ۱۳۴۳
📚جلد ۱ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۴۱۵ تا صفحه ۴۲۴
🔹🔹🔹
Www.bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✒ رساله ولایتفقیه آیتالله سیدمصطفی خمینی ترجمه شد
🔸 شاید بسیاری از افراد و حتی نخبگان علوم سیاسی جامعه این کتاب ارزشمند را نشاسند. کتابی در زمینه #ولایت_سیاسی_فقها؛ که از جهت تنوع و تعدد ادله موافقان و منکران و همچنین اثبات و انکار ضرورت #حکومت_دینی توسط ولیفقیه اثری کمنظیر است و نویسنده آن؛ آیتالله سیدمصطفی خمینی رحمهالله با وسعتمشربی مثالزدنی و ستودنی، بهترین تقریر را از ادله و شبهات مخالفان ولایت سیاسی فقها ارائه کرده و در ضمن مباحث خویش بدان پاسخ گفته است.
🔹 برخی دیگر از ویژگیهای ممتاز این رساله عبارتاند از:
تقسیمبندی رتبی ادله و باببندی مباحث و عنوانگذاریهای ابتکاری، کلاننگری به تمام ابواب فقهی در عین #تحلیل_جامع و عمیق نسبت به مناسبات اجتماعی و ملزومات حیات بشری و همچنین عدم انحصار در ادله لفظی در عین مباحث فنی و عمیث روایی.
🔸 مترجمان رساله ولایتفقیه در خصوص ضرورت ترجمه این رساله مینویسند:
علیرغم امکان دسترسی همگانی به متن رساله، به دلیل عدم اطلاعرسانی کافی، تا کنون مورد توجه بایسته محققان عرصه «فقه سیاسی» واقع نشده است. این کمتوجهی در فقدان ارجاعات علمی به این اثر، یا عدم وجود مقالات توصیفی مرتبط (جز برخی موارد محدود» و همچنین به واسطه عدم بازتاب در برخی موسوعههای مربوطه، قابل مشاهده است. عدم ترجمه این متن به زبان فارسی را میتوان یکی از دلایل عدم توجه محافل علمی حوزوی و دانشگاهی به این اثر گرانسنگ برشمرد. این وضعیت مهمترین عامل انگیزشی مترجمان در ترجمه این اثر بوده است.
🔻 متن کامل معرفی کتاب:
🔹🔸 https://b2n.ir/57411
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
#اطلاع_نگاشت_آبان
دانلود نسخه با کیفیت در ytre.ir/t1f
@Bonyadtarikh
🌀بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴 عالم مجاهد
⚫ به مناسبت شهادت آیتالله قاضی طباطبایی
« بسم اللَّه الرحمن الرحيم
إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ
🔸با كمال تأسف ضايعه ناگوار شهادت #عالِم_مجاهد، حجت الاسلام و المسلمين، آقاى حاج سيد محمد على قاضى طباطبايى- رحمة اللَّه عليه- را به عموم مسلمانان متعهد و علماى اعلام مجاهد و مردم غيور مجاهد آذربايجان و خصوص بازماندگان اين شهيد سعيد تسليت عرض، و از خداوند متعال صبر انقلابى براى #مجاهدين_راه_حق و اسلام خواستارم.
🔹 ملت عزيز برومند ايران و آذربايجانيان غيرتمند عزيز بايد در اين مصيبتهاى بزرگ، كه نشانه شكست حتمى دشمنان اسلام و كشور و عجز و ناتوانى و خودباختگى آنان است، هر چه بيشتر مصمم، و در راه هدف اعلاى اسلام و قرآن مجيد بر مجاهدات خود افزوده و از پاى ننشينيد، تا احقاق حق مستضعفين را از جباران زمان بنمايند.
🔸 عزيزان من، در انقلابى كه ابرقدرتها را به عقب رانده و راه چپاولگرى آنان را از كشور بزرگ بسته است اين ضايعات و ضايعات بالاتر، اجتناب ناپذير است.
🔹 ما بايد از كنار اين وقايع با تصميم و عزم و خونسردى بگذريم؛ و به راه خود- كه راه جهاد فى سبيل اللَّه است- ادامه دهيم.
🔸 شهادت در راه خداوند زندگى افتخارآميز ابدى و چراغ هدايت براى ملتهاست. ملتهاى مسلمان بايد از #فداكارى_مجاهدين ما در راه استقلال و آزادى و اهداف مقدسه اسلام بزرگ الگو بگيرند؛ و با پيوستن به هم سد استعمار و استثمار را بشكنند، و به پيش به سوى آزادگى و زندگى انسانى بروند. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمين و رحمت و مغفرت براى شهداى راه حق و #شهيدِ_سعيد طباطبايى خواستارم.
11 ذى الحجة الحرام 99
آبان 58
روح اللَّه الموسوي الخمينى »(صحيفه امام، ج10، ص 421-420)
🔸🔸🔸
www.bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻 بازخوانی یک مذاکره
◀ به مناسبت سالروز مذاکره بازرگان-برژینسکی/بخش اول
🔸 به دنبال رفتن شاه در نخستین روز آبان 58 به امريكا و در حالی که ملت ايران چون آتشفشانی كه عليه ظلمها، ستمها، فتنهها، اختلافافکنیها و ترورهای سلطهگران امريكايی به فوران در آمده بود، خط ديگری در جامعه انقلابی ما گام به گام به سمت و سوی #امريكا حركت ميكرد و در حالی که سراسر کشور تظاهرات ضد امريكايی به راه افتاده بود و همه خواستار بازگرداندن #شاه به ايران بودند، #دولتمردان كشور، پس از گذشت نه ماه از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز در حال و هوای مردادماه سال 1332 و آنچه رهبرشان در آن ماه در آن سال انجام داد به سر میبردند و هنوز در فکر مذاکره با امريكا و جستن راه حلی برای حل مشکلات انقلاب اسلامی با کمک آنان بودند و در حالی که امريكا داشت توطئههايی گوناگون را توسط عوامل داخلیاش به خصوص #عوامل_نفوذی خود در دولت موقت، به هم گره میزد تا آخرین قدمها را برای بازگشت به ایران بردارد، اينان در فکر انجام توطئه علیه امام و انقلاب و مذاکره با امريكا بودند.
🔹 رئیس دولت موقت؛ #مهندس_مهدی_بازرگان به همراه وزیر امور خارجه خود #ابراهیم_یزدی؛ بدون اطلاع امام و امت و برخلاف میل آنان؛ در تاریخ 9آبان1358 با #برژینسکی آمریکایی مذاکره کردند.
🔸 بازخوانی این مذاکره؛ ما را به یاد مذاکرات دنبالههای امروز جبهه ملی و نهضت آزادی میاندازد چرا که ابراهیم یزدی هم مثل برجامنویسان از عاشورا درس مذاکره گرفته بود و آنگاه که با هجمه عمومی علیه مذاکراتش مواجه شد رهبری و نهادهای انقلابی را سپر بیکفایتی خود کرد.
🔹 در چند روز آینده این مذاکرات را بازخوانی خواهیم نمود تا با عبرتهای تاریخی؛ شکستهای تلخ تکرارنشود.
🔸🔸🔸
www.bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم
⁉️تاریخ نگار انقلاب اسلامی در همایش #مجتهد_شهید چه گفت؟
🔹 #حاج_آقا_مصطفی نه خودش را آقازاده میدید نه برای خودش نقشی قائل بود.
🔸 از نظر ایشان یکی از شرایط مرجع تقلید این است که از وضع معیشتی کوچک ترین طلبه حوزه خودش اطلاع داشته باشد.
🔹 ایشان در همه علوم حوزوی تبحر کامل داشت.
🔸 #حاج_آقا_مصطفی بنا بر گفته خود احتمالاً قبل از بیست سالگی مجتهد شده بود.
🔹ایشان از نظر معنوی و تهذیب نفس بینظیر بود.
🔸 چرا حوزه ما امروز در مقابل جنایت و خیانت و ظلمی که به اسلام میشود به روحانیت می شود دم فرو بندد؟
🔹 چه فرقی است امروز بین این #شیخ_کذاب به عنوان رئیسجمهور با شاه؟
🔸ما امروز باید #مقام_معظم_رهبری را ابوذر و عمار باشیم.
🔹حوزههای علمیه نباید نسبت به سخنان غیرعاقلانه رئیسجمهور بی تفاوت باشد!
◀️متن کامل سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی در همایش #مجتهد_شهید را در پیوند زیر بخوانید؛👇
https://b2n.ir/07054
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻رسوایی مذاکرهکنندگان
◀️به مناسبت سالروز مذاکره بازرگان-برژینسکی /بخش دوم
🔸رئيس #دولت_موقت که همراه وزير خارجه و چند تن از وزرا جهت شركت در جشن سالگرد استقلال #الجزاير در روز 9آبان1358 به این کشور سفر کرده بود همراه با وزیر خارجه دولت موقت، دکتر #ابراهیم_یزدی با «برژینسكی» مشاور امنيت ملی #كارتر رئیسجمهور امريكا در یک جلسه یک و نیم ساعته به مذاکره پرداخت. مذاکره مهندس بازرگان با برژینسکی قبل از ملاقات با رئیسجمهور الجزایر بود.
🔹این خبر در میان اعجاب #مردم_انقلابی_ایران با سرعت توسط خبرگزاریها به همه جهان مخابره شد.
🔸این ملاقات برای مهندس بازرگان و دولت او بسیار گران تمام شد. همانگونه که مصاحبه ایشان با #اوریانا_فالاچی و بیان این موضوع که «من از اول با انقلاب موافق نبودم و خواستار سیاست گام به گام بودم و اینک نیز به همان سیاست اعتقاد دارم و آن را از #سیاست_امام بهتر میدانم»، برای ایشان و همفکرانش بسیار گران تمام شد و لبه تیز حمله همه #جناحهای_انقلاب را به سویشان گرداند.
🔹مذاكره رئيس دولت موقت و وزير خارجه او با برژينسكی، مشاور امنيت ملی كارتر در الجزاير آنچنان مردم انقلابی و مسلمان ايران را به خروش آورد و آنچنان برای دو طرف #مذاکره کوبنده بود كه پيروان خط سازش و طرفهاي امريكايی آنها به دليل آثار و عواقب آن، هيچ كدام مسئوليت پيشنهاد شروع آن را نپذيرفتند و برگردن طرف مقابل انداختند.
🔸برای روشنتر شدن موضوع، نظريات هر دو آورده میشود:
مهندس #بازرگان در اینباره در مصاحبهای با خبرگزاری پاریس بیان داشته است:
سهشنبه گذشته یعنی دو روز قبل از عزیمت من به الجزایر کاردار سفارت امريكا در تهران به من اطلاع داد که برژینسکی مایل است هنگام اقامت من در الجزایر، ملاقات و مذاکره انجام دهد و امروز این دیدار انجام شد.
🔹دکتر ابراهیم یزدی پس از بازگشت از الجزایر و اطلاع از مخالفت گسترده با این ملاقات کاملاً غافلگیر میشود؛ با عجله مطالبی کاملاً متناقض با مهندس بازرگان را بیان میدارد و موجب رسوايی بیشتر خود و دوستانش میگردد:
ایشان در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسیده بود که آیا قبل از سفر موضوع ملاقات با برژینسکی با امام مطرح شده بود یا نه بیان داشت:
🔸اینکه چه کسانی به الجزایر میآمدند به درستی نمیدانستیم! بنابراین کلیات مسائل و گفتوگوهای احتمالی که ممکن بود پیش بیاید را خدمت ایشان [حضرت امام] مطرح کردیم. تصور میکنم آنچه را که در مورد #استرداد_شاه انجام داده بودیم و آنچه را که در مدنظر داشتیم [برای استرداد شاه] انجام دهیم، امام تأیید کردند. (البته ایشان بیان نکردهاند آنچه را که باید به امام میگفتهاند، نگفتهاند!)
اما ایشان دقت نکرده است که مهندس بازرگان بیان داشته است که دو روز قبل از سفر به الجزایر، کاردار سفارت در ایران از ایشان چنین درخواستی را نموده است! و دکتر یزدی نیز از این جریان مطلع بوده است! حال باید پرسید مهندس بازرگان درست گفته است یا دکتر ابراهیم یزدی؟! (مقاله انقلاب اسلامی و بازخوانی ریشههای تنفر ملت ایران از آمریکا، فصلنامه 15خرداد ص190-188، شماره30)
🔸🔸🔸
www.bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️ روزگار قائممقامی در مشهد مقدس
❇️قابل توجه مخاطبان محترم؛ کتاب روزگار قائممقامی در شهر #مشهد_مقدس عرضه شد. زائران و مجاوران میتوانند جهت تهیه این کتاب به نشان زیر مراجعه کنند:
خیابان آیت الله شیرازی, بین شیرازی۱۸و۲۰, پاساژ گنجینه فرهنگ، کتابتریا ستارهها.
سایر مراکز فروش:
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49.
📞تلفن: 32904231-025
📞تلفن: 22579192_021
🏢نشانی سوم: قم، چهار راه شهدا به سمت درمانگاه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، کتابفروشی مطبوعات کیهان.
💻 خرید اینترنتی:
🔹🔸 https://b2n.ir/30372
روزگار قائممقامی؛ اثری جامع و مستند پیرامون فراز و نشیب سیاسی آقای حسینعلی منتظری.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻 عاشورای لیبرالها؛ کلاس سازشکاری و مذاکره
◀ به مناسبت سالروز مذاکره بازرگان-برژینسکی /بخش سوم
🔸 خبری حیرتانگیز جامعه انقلابی ایران را تکان داد. رئیس دولت موقت؛ #مهندس_مهدی_بازرگان به همراه وزیر امور خارجه ابراهیم یزدی با برژینسکی آمریکایی دیدار کرده بود.
واکنش منفی مردم و جریانهای انقلابی آنقدر سنگین بود که بازرگان و یزدی به تناقضگویی آشکار دچار شدند:
🔹 البته سران دولت موقت به تناقضگویی اکتفا نکردند و برای پوشش اشتباه فاحش خود از عاشورا و حضرت اباعبدالله الحسین سوء استفاده کردند و از #قیام_حماسی_عاشورا درس مذاکره گرفتند:
دکتر ابراهیم یزدی در تاریخ 27شهریور59 در جلسه #مجلس_شورای_اسلامی که نمایندگان پیرامون گروگانها مذاکره داشتهاند، جریان را اینگونه شرح داده است:
🔸 شما به وزیر خارجهتان اعتراض میکنید که چرا با یک دیپلمات خارجی ملاقات کرده... آن هم ما ملاقات نکردیم. او[برژینسکی] عیناً مثل شمرابن ذیالجوشن که شب عاشورا به دیدن ابوالفضل رفت به دیدن آقای مهندس بازرگان آمد. مهندس بازرگان هم گفتند چه کنیم او را بپذیریم یا نپذیریم؟
🔹 غیر از تناقض کلامی آقای یزدی با بازرگان؛ ایشان دقت نیز نکرده است که حضرت ابوالفضل(ع) به دستور امام حسین(ع) با شمر صحبت کرد و نه اینکه پیش خود و با عجله و اشتیاق و با #پنهانکاری موضوع از امام حسین(ع)! به ملاقات شمر برود و #شمر فقط آمده بود که برای ایشان اماننامه بیاورد و ایشان را از یاری امام خود بازدارد. اما در مذاکره با #برژینسکی اگر قول مهندس بازرگان را که تا حدی در مجموعه زندگی خود صادقانهتر از دکتر یزدی رفتار کرده و صادقانهتر از او سخن گفته است و مانند او به تحریف و دوگویی عادت ندارد را بپذیریم، دو روز قبل از سفر، کاردار سفارت امريكا از آنها درخواست مذاکره با برژینسکی در الجزایر را نموده است و ایشان بعد از این تاریخ و قبل از سفر به الجزایر آن هم نه همراه با مهندس بازرگان بلکه بدون ایشان، به ملاقات امام میرود و متأسفانه لازم نمیدیده است که ایشان را از جریان ملاقات با #مشاور_امنیتی رئیسجمهور امريكا مطلع نماید. این موضوع به رغم این است که مهندس بازرگان نیز به ایشان توصیه کرده است که از امام در رابطه با ارتباط با امريكا استفسار نماید و این نیز در حالی است که جو عمومی کشور به شدت ضد امريكایی شده بود و حضرت امام نیز به شدت به امريكا حمله نمودهاند.
🔸 طراحان #توطئه_انحلال_مجلس_خبرگان همواره مهندس بازرگان را متهم به عدم قاطعیت نمودهاند و دلیل آن را این موضوع میدانستهاند که ایشان در جریان انحلال مجلس خبرگان جرئت نمیکند در برابر امام بایستد و مصوبه هیئت دولت درباره انحلال این مجلس را قبل از گزارش به امام در رسانهها اعلام دارد و اجازه خواستن مهندس بازرگان از امام را موجب عقیم ماندن آن توطئه میدانند.
🔹 احتمالاً همین افراد بر اساس توطئهای از قبل طراحیشده، موجب میگردند مهندس بازرگان در جلسه خداحافظی با امام برای سفر الجزایر شرکت نکند و دکتر #ابراهیم_یزدی همراه چند تن از وزرا به خدمت امام برسد و در آنجا با زرنگبازی خاص خود، از گزارش آنچه قرار بوده است در الجزایر انجام دهد- به خصوص مذاکره با برژینسکی- امام را مطلع ننماید!
یقیناً او و دوستانش به خوبی میدانستهاند که اگر موضوع ملاقات با برژینسکی را با امام در میان بگذارند، امام با آن مخالفت خواهند نمود. لذا با توجه به تجربه شکست توطئه انحلال مجلس خبرگان موضوع قرار ملاقات خود و مهندس بازرگان با برژینسکی را با امام مطرح نمیکنند.
🔸 هدف او و دوستانش که این توطئه را چیده بودند این بوده است که در ابتدا ملاقات با برژینسکی انجام شود، تا پس از انجام این ملاقات تاریخی! و در نتیجه شکستن #قبح_مذاکره با امريكا و عادی کردن آن، امام در برابر عمل انجامشده قرار گیرد.
🔹 اعجابانگیزتر از همه موضوعات این است که هیئت ایرانی در این سفر حامل پیام ضد امريكایی امام، به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب الجزایر بوده است.
🔸 حجتالاسلام سید احمد خمینی در مصاحبهای در تاریخ 14آبان58 در پاسخ به سؤالی در اینباره بیان داشتهاند:
🔹 آنچه مسلم است آقای نخستوزیر برای شرکت در جشن سالگرد آغاز انقلاب الجزایر به این کشور دعوت شده و آقای بازرگان به الجزایر رفت. امام بیش از این چیزی نمیدانستند... امام از ملاقات با برژینسکی مطلع نبودند.(فصلنامه پانزده خرداد مقاله انقلاب اسلامی و بازخوانی ریشههای تنفر ملت ایران از آمریکا، ص192-190، شماره 30)
🔸🔸🔸
http://bonyadtarikhbook.ir/
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻 مذاکرهکنندگان توپ را به زمین رهبری میاندازند
◀ به مناسبت سالروز مذاکره بازرگان-برژینسکی /بخش چهارم
🔹 #مهندس_بازرگان و ابراهیم یزدی بر خلاف خواست امام و مردم با برژینسکی آمریکایی دیدار کرد. نمایندگان انقلابی آن دوره که #وکلای_حقیقی_ملت بودند از کنار این اشتباه فاحش دولت به سادگی عبور نکردند و به این عملکرد اعتراض نمودند.
🔸 دکتر ابراهیم یزدی در تاریخ 27شهریور59 در جلسه مجلس شورای اسلامی که نمایندگان پیرامون گروگانها مذاکره داشتند، در برابر اعتراضات نمایندگان به سیاستهای دولت موقت در مقام پاسخگویی برمیآید و سایر نمایندگان نیز به سخنان او پاسخ میدهند.
🔻 در ادامه گوشههایی از این مذاکرات آورده میشود.
🔹 دکتر ابراهیم یزدی در برابر اعتراضات مخالفان ميگويد:
اگر رهنمود شورای انقلاب و #رهبر این بوده که در همان روزها قطع رابطه کنیم، خوب باید قطع رابطه میشد. مثل جریان #مصر. اما وقتی رهنمود این بوده که فعلاً کجدار و مریز کار بکنیم معلوم است که من باید بروم راجع به این مطالبات ملت ایران صحبت کنم. کار #وزارت_خارجه این است. اگر من بعد از تصویب قطع رابطه با امريكا به عنوان وزیر خارجه، رابطه خود را قطع نمیکردم آن وقت باید مرا محاکمه میکردید... در تمام این موارد ما گزارش خودمان را هم به #دولت، هم به شورای انقلاب دادهایم. بعد از اینکه گروگانگیری اتفاق افتاد من اولین کسی بودم که تأیید کردم و با آقای #موسوی_خوئینیها تماس گرفتم و گفتم این کار لازم بود.
🔸 #آيتالله_سیدعلی_خامنهای به دنبال این سخنان بیان داشتند:
اولاً شورای انقلاب کی و طی چه حکمی به آقای دکتر یزدی گفته بود که با امريكا کجدار و مریز رفتار کنید که ایشان این را اظهار کردند. هرگز شورای انقلاب چه مستقیم، چه غیر مستقیم، چه به دولت و چه به شخص #وزیر_امورخارجه، نگفته است یا نفهمانده است که با امريكا کجدار و مریز رفتار کند. اگر اینطور بوده و میتوانند باید ثابت کنند. دوم اینکه شورای انقلاب از اینکه قرار است هیئت ایرانی در الجزایر با برژینسکی ملاقات کند مطلقاً خبر نداشت. اگر ضمن فرمایشات ایشان این مطلب به نحو اشاره فهمانده میشود، بنده به عنوان عضوی از اعضای شورای انقلاب تکذیب میکنم. ما هیچگونه اطلاعی نداشتیم که ایشان قرار است با مقامات امريكایی آن هم با برژینسکی که یک #مقام_امنیتی است، تماس بگیرند. گزارش کتبی ملاقات با برژینسکی [به شورای انقلاب] را هم تا آنجا که که به یاد دارم نمیتوانم تأیید کنم. من هر چه به حافظهام مراجعه کردم یادم نیامد که ایشان یک گزارش کتبی مشروحی از مذاکراتشان و موارد آن با برژینسکی را به ما داده باشند.
🔹 حجتالاسلام #هاشمی_رفسنجانی نیز در پاسخ به دکتر یزدی بیان داشتند:
ما همان موقع همیشه در شورای انقلاب از آقای دکتر یزدی گله داشتیم که چرا شورای انقلاب را در جریان کارهای خود قرار نمیدهد.
🔸 مرحوم حجتالاسلام اسماعیل #فردوسیپور نیز بیان داشت:
من همان موقع که این ملاقات در الجزایر صورت گرفت، در #دفتر_امام بودم. تلفنی از ما خواستند که از امام سؤال کنید که آیا از این ملاقات اطلاع دارند یا نه؟ من سؤال را کتباً به حضور امام دادم. امام در جواب نوشتند که من از این ملاقات بیاطلاع هستم و قبلاً هم با من در این زمینه مذاکره نشده است. این نوشته هماکنون با خط امام موجود است. آقای یزدی که میفرمایند امام رهنمود ندادهاند، چرا موقعی که هیئت دولت برای خداحافظی نزد امام آمدند مسائل را با امام در میان نگذاشتند و سؤال نکردند که باید این کار را بکنیم یا نکنیم؟ و حالا به گردن امام میاندازند که به ما خط مشی نشان ندادند. به علاوه #خط_مشی_امام از اول مشخص بوده است. (فصلنامه پانزده خرداد مقاله انقلاب اسلامی و بازخوانی ریشههای تنفر ملت ایران از آمریکا، ص192-190، شماره 30)
🔸 🔸 🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹 🔹 🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴 عصبانیت بازرگان از شعار مرگ بر آمریکا
◀ به مناسبت 13آبان روز مبارزه با استکبار
🔸آیا جریانهای ملی-مذهبی واقعا حامی ملت و مذهب بودند؟ تاریخ پاسخ مثبتی برای این سؤال ندارد. به طور مثال زمانی که ملت ایران یکپارچه علیه آمریکا به خروش آمده بودند، سران ملی-مذهبی از این خروش به خشم آمده بودند و به مردم مظلوم ایران خرده میگرفتند. مقام معظم رهبری در رابطه با دیدگاه آقای بازرگان نسبت به موضع مردم علیه آمریکا، خاطرهای نقل کردهاند که جالب توجه است:
🔹 مبارزه با #امريكا در نهضت عظیم اسلامی ما یکی از خطوط اصلی و لاینفک این نهضت، از آغاز تا #تسخیر_لانه_جاسوسی که اوج این مبارزه به حساب میآمد، بود و تا امروز هم هست. در سال 1342 امام اعلان کردند که رئیسجمهور امريكا، منفورترین مردم در نزد #ملت_ایران است، یعنی امام آن روز با این جمله حرکت سیاسی- تبلیغاتی عظیمی را بر ضد سیاست امريكا در ایران انجام دادند و همچنان که شما میدانید، زمامداران جهانی خیلی مایلاند در میان ملتها وجهه داشته باشند و این را یک زمینه مناسب برای پیشرفت سیاستهای خودشان میدانند، لذا آخرین چیزی که در یک مملکت از دست میدهند همان وجهه سیاسی است، یعنی آنها سعیشان بر این است که اگر منافع اقتصادیشان را هم از دست میدهند لااقل آبرویشان را از دست ندهند و امام از آن روز این مبارزه صریح علنی با #حیثيت_امريكا را در ایران و در میان مردم شروع کردند.
🔸 در طول این مدت ما همیشه احساس میکردیم طرف مبارزه ما شاه و امريكا هستند؛ یعنی واقعاً #شاه را از امريكا جدا نمیدانستیم، لذا هر حرکتی علیه رژیم انجام میدادیم احساس میکردیم داریم بر ضد امريكا انجام میدهیم و چنین تصوری در انقلاب جا افتاده و قطعی بود تا این که انقلاب پیروز شد و بعد از پیروزی انقلاب هم طبعاً این روند وجود داشت، لذا با هر گرایش و انگیزهای که اندکی جانبداری امريكا در آن تصور میشد، به شدت مخالفت میکردیم.
🔹 به خاطر دارم در جلسات #هیئت_دولت یک روز رئیس هیئت دولت موقت با عصبانیت به این مضمون و با ناراحتی در کمال تعجب گفت: چرا این مرگ بر امريكا را مردم ول نمیکنند!؟
🔸 ما که از ناراحتی و تعجب ایشان به شدت متعجب و ناراحت شدیم، به ایشان گفتیم این چه حرفی است که میگویی؟! مگر میشود شعار مرگ بر امريكای مردم را که یک شعار طبیعی است و هیچکس در ذهن مردم نگذاشته، بلکه فرهنگ مبارزه و #انقلاب این را به آنها یاد داده از ذهن مردم بگیریم و مگر چنین کاری جایز است؟(مقاله انقلاب اسلامی و بازخوانی ریشههای تنفر ملت ایران از آمریکا، 166-165، فصلنامه 15خرداد شماره 30)
🔸🔸🔸
www.bonyadtarikhbook.ir
🔹 🔹 🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻چرایی و پیامدهای مثبت تسخیر لانه جاسوسی به زبان ساده
◀️به مناسبت روز مبارزه با استکبار/بخش دوم
🔸نيروهای انقلاب متوجه شدند كانون بسياری از #توطئهها، در سفارت امريكاست و اين مركز بهظاهر ديپلماتيک به جای آنكه به وظايف اداری متعارف دولت و شهروندان كشور خود بپردازد، با خیال راحت و در کمال امنیت به كار #جاسوسی و #دسيسهچينی عليه انقلاب اسلامی مشغول است، لذا دانشجويان مسلمان پيرو خط امام برای مقابله بهتر با توطئههای امريكا و عوامل آن در ايران و نيز افشای چهره #شيطان_بزرگ در سطح جهان، دست به #تسخير_لانه_جاسوسی زدند و سپس با افشای اسناد آنجا موجب شدند كه جلوی بسياري از توطئههای براندازان انقلاب گرفته شود.
🔹مردم ايران چه قبل و چه پس از پيروزی انقلاب همواره به امريكا به چشم يک دشمن مكار نگاه می كردند و میكنند؛ چراكه امريكا كودتای 28مرداد سال 32 را به خاطر بازگشت #شاه به اريكه قدرت توسط #سيا انجام داد و پس از آن نسبت به حكومت پهلوی حمايتهای مطلق و آشكاری نمود كه تا آخرين لحظات پيروزی انقلاب اسلامی ادامه يافت.
🔸به ويژه مخالفتهای بیشمار آمريكا با حكومت #جمهوری_اسلامی و تلاش برای بیثبات كردن نظام نوپای ايران و بیاعتنايی به شعارها و خواستههای انقلابی ميليونها ايرانی كه خواهان بازگشت شاه جنايتكار و محاكمه آن در ايران بودند، از جمله مهمترين عواملی بود كه دانشجويان مسلمان تهران را وادار به تسخير سفارت امريكا نمود.
🔹حضرت امام در 11آبان سال 58 از #طلاب_جوان و دانشجويان انقلابی میخواهد كه جهت حملات خود را متوجه امريكا- كه امالفساد قرن است- بكنند.
🔸اين تلنگر محكمی بود كه دانشجويان را به اين نتيجه قطعی رساند كه بايد كاری بكنند و در يك حركت نمادين، اوج خشم و انزجار مردم ايران از رفتار دولتمردان امريكا عليه انقلاب را به نمايش بگذارند. ملاقات #برژينسكی با #بازرگان هم كه پيش آمد، دانشجويان مسلمان را برای اجرای چنين اقدامی بيشتر مصمم كرد تا اينكه نقشهای را براي اشغال لانه جاسوسی امريكا طراحي نمودند.
🔹تسخير لانه جاسوسی، بركات زيادی در داخل و خارج كشور داشت. اما مهمترين پيامد اين اقدام، ايجاد يك جريان شفاف و صريح عليه سياستهای استكباری امريكا بود. يک جريان سياسی كه دولت موقت را هم در دست داشت، تلاش میكرد تا پس از پيروزی انقلاب گذشته خيانتبار امريكا را از ذهن مردم پاک و حتی توطئههايش عليه انقلاب را توجيه نمايد اما تسخير لانه جاسوسی اين جريان را ناكام كرد و دشمن اصلی را به خوبی به مردم شناساند و جهتگيریهای عمومی را بيش از پيش به سمت مقابله با توطئههای امريكا كشاند؛ جهت انقلاب را به سمت اصلیاش سوق داد، جلوی انحراف را گرفت و #نيروهای_انقلابی و متعهد را متحد كرد.
🔸از طرف ديگر با افشای اين اسناد، سيستم جاسوسی و ارتباطات امريكا در داخل كشور به طور كامل مختل شد و سرپلهايش در ايران لو رفتند و از همه مهمتر خود سفارت به عنوان يك جاسوس خانه رسمی و مطمئن از دست رفت. در سطح بينالمللی هم حادثه تسخير لانه، يک موج عظيم ضد استكباری عليه امريكا ايجاد كرد و اميد تازهای در جان مردم تحت سلطه دميده شد و جسارت و جرئتی برای همه دنيا به وجود آورد كه ميتوانند به آسانی در برابر امريكا بايستند و نه بگويند.
🔹امام اشغال سفارت امريكا كه به «لانه جاسوسی» معروف شد را « #انقلاب_دوم » ناميد و كارتر رئيسجمهور وقت امريكا از آن به عنوان «كابوس وحشتناك» ياد كرد. همچنين اين واقعه در داخل كشور با برخوردها و ديدگاههای متفاوتی روبهرو شد. در ايران برخلاف نظر #دولت_موقت و مخصوصاً ملیگراهايی مثل #مهندس_بازرگان و دكتر ابراهيم يزدی كه همصدا با امريكا و دولتها غربی مخالف اقدام دانشجويان پيرو خط امام بودند، انبوه عظيم ملت مسلمان به پيروی از امام راحل با تمام وجود به حمايت از اشغال لانه جاسوسی پرداختند. (مقاله بوران توطئه در نخستین سال پیروزی انقلاب،ص159-157، فصلنامه15خرداد شماره30)
🔸🔸🔸
Www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.