هدایت شده از درسواره
💢 نماز و غسل توبه روزهای یکشنبه ماه ذیقعده
🔸 براى روز یکشنبه این ماه نمازى با فضیلت بسیار از رسول خدا صلى الله علیه و آله روایت شده که، هرکس آن را بجا آورد، توبه اش پذیرفته و گناهش آمرزیده می شود، و طلبکاران او در قیامت از وى راضى گردند، و با ایمان از دنیا برود، و ایمانش از او گرفته نشود و قبرش وسیع و نورانى گردد و پدر و مادرش از او راضى شوند، و آمرزش حق نصیب پدر و مادر و فرزندان ونژاد او گردد، و روزى او توسعه یابد و فرشته مرگ در وقت مردن با او مدارا کند، و جانش را به آسانى بستاند.
🔹 کیفیت آن نماز در روز یکشنبه چنین است:
▫️ غسل بجا آورد.
▫️ وضو بگیرد.
▫️دو نماز دو رکعتی بخواند، در هر رکعت سوره «حمد» را یک مرتبه و سوره «توحید» را سه مرتبه و سوره «فلق» را یک مرتبه و سوره «ناس» را یک مرتبه بخواند.
▫️ پس از نماز هفتاد مرتبه استغفار کند، و استغفار را با:
لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ
ختم نماید، سپس بگوید:
یَا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلّا أَنْتَ.
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
🌀نماز روزهای یکشنبه ماه ذیقعده
🔸حضرت آیتالله خامنهای: روزهای یکشنبهی ماه ذیقعده ایّام توبه و انابه است و عملی دارد که مرحوم عارف بزرگوار حاج میرزا جواد آقای ملکی در المراقبات نقل میکند از رسول مکرّم اسلام که خطاب به اصحاب خود فرمود: کدامِ از شماها مایلید توبه کنید؟ همه گفتند ما میخواهیم توبه کنیم -ظاهراً ماه ذیقعده بوده است- طبق این نقل و این روایت حضرت فرمودند که در روزهای یکشنبهی این ماه این نماز را -یک نمازی با یک خصوصیّتی در مراقبات ایشان ذکر میکنند- انجام بدهید.
🔹غرض، ایّام در ماه ذیقعده که اوّل ماههای حرام است در این سه ماه متوالی، ایّام و لیالی مبارک و متبرّکی است، پر از برکات است؛ باید از اینها استفاده کرد.» ۱۳۹۴/۶/۱۸
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
darsvareh_روش تحصیل در حوزه علمیه.mp3
11.46M
☀️ #زی_طلبگی ☀️
#روش_تحصیل
#حوزه_علمیه
🔻 روش تحصیل در حوزه علمیه ۹۵/۱۲/۳ - حوزه علمیه نجف آباد
1⃣ طلبگی شغل نیست، وظیفه است
2⃣ اهتمام ویژه به ادبیات عربی و فارسی
3⃣ تلاوت قرآن
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
darsvareh_پرسش و پاسخ.mp3
3.33M
☀️ #پرسش_پاسخ ☀️
#روش_تحصیل
#حوزه_علمیه
🔻پرسش و پاسخ؛
۹۵/۱۲/۳ -حوزه علمیه نجف آباد
1⃣چرا انگیزه عالی هنگام ورود به حوزه علمیه به مرور زمان ضعیف می شود؟
2⃣ نشاط در طلبگی و حوزه
@darsvareh
🌀جریان فکری شهید مطهری(ره)
▫️امام خامنه ای:
«امروز در محیط ذهنی انقلاب،جریان فکری شهید مطهری یک جریان ممتاز است و مباحث اجتماعی، فکری، عمومی و فلسفی ایشان برای جامعه ما لازم وحیاتی است و باید کاری کرد که آحاد جامعه بویژه جوانان بتوانند از مطالب آن شهیدبزرگ استفاده کنند و اهل تحقیق و علاقمند به کار علمی باید نظرات و تفکرات شهید مطهری را در باب وجود، انسان، اختیار، عدالت، تاریخ، قضا و قدر، عرفان و موضوعات متنوع دیگر استخراج کنند تا بر مبنای آن راه پیشرفت و شکوفائی فکری جامعه هموارگردد.» ۶۹/۲/۱۲
#آیت_الله_مرتضی_مطهری
@darsvareh
🌀داستان شیخ بهایی در تخت فولاد اصفهان
📝مجلسی اول (پدر مرحوم مجلسی معروف) که او هم مرد بسیار جلیل القدر و عالم و متقی و فوقالعادهای بوده و از شاگردان شیخ بهایی است نقل میکند که شش ماه قبل از وفات شیخ بهایی، روزی ما در خدمت ایشان به زیارت اهل قبور در تخت فولاد اصفهان رفتیم.
یک وقت دیدم ایشان رو کرد به ما و گفت: شما چیزی نشنیدید؟ گفتم: نه. دیگر سکوت کرد و حرفی نزد، راه افتاد و آمد.
⬅️از آن روز ما دیدیم حال شیخ تغییر کرده، بیشتر به خود پرداخته، حال توبه و انابه پیدا کرده و یک حال دیگری غیر از حال سابق دارد.
همه ما شاگردها حدس زدیم هرچه بود، آن روز اتفاق افتاد. ایشان میگوید من از سایر شاگردها جسورتر بودم، قرار شد من از ایشان بپرسم که منشأ این تغییر حالت شما چیست؟ رفتم از ایشان پرسیدم، ایشان گفت: من آن روز وقتی از کنار قبر عبور میکردیم این صدا را از قبر شنیدم که «شیخ در فکر خود باش، مرگت نزدیک است، چرا به خودت نمیپردازی؟» و شش ماه بعد مرد.
👈حال میبینید که از یک گروه، یک صدا را یکی میشنود و دیگری نمیشنود.
عالم ما عمیقتر و پیچیدهتر و رشتهدارتر از این حرفهاست که وقتی قرآن به ما گفت تمام ذرات عالم تسبیح میکنند، بگویید من که گوشم را میگذارم نمیشنوم! و چرا در لابراتوارها هرچه تجزیه کردهاند، این صدا را نشنیدهاند؟! این حرفها [از روی] نادانی است، حقیقتْ چیز دیگری است.
📙 آشنایی با قرآن ، ج۴ ، ص ۱۷۷
@darsvareh
🌹 به زبان خودتان با امام رضا علیهالسلام حرف بزنید
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: سعی کنید درحرم امام رضا ولو دو دقیقه، ولو پنج دقیقه، دل را فارغ کنید از بقیّهی شاغلها و متّصل کنید به معنویّتی که در آنجا حضور دارد و حرفتان را بزنید. به زبان خودتان هم با امام رضا حرف بزنید. اشکال ندارد. گفت:
گوش کن با لبِ خاموش سخن میگویم
پاسخم گو به نگاهی که زبان من و توست. ۱۳۸۲/۱/۶
🗓 انتشار به مناسبت ۲۳ ذی القعده روز مخصوص زیارت حضرت امام رضا (علیهالسلام)
@darsvareh
🔅آثار محبت امام زمان(عج) را زنده نگه داریم
🔸آیت الله مصباح یزدی(ره):
اگر ما بخواهیم معرفت و محبّتمان، به ولىّ عصر (علیه السلام) ثابت بماند، باید آثارش را زنده نگه داریم؛ او را فراوان یاد کنیم؛ نام مقدّسش را جلوی چشم خود، روى میزمان یا لابه لاى کتابهایمان بنویسیم؛ هر روز براى حضرت دعاى فرج بخوانیم؛ هنگام نماز و دیگر مناسبتها، از آن بزرگوار یادى بکنیم و براى وجود مقدّسش، صدقه بدهیم. درست است که صدقههاى ما براى امام زمان (علیه السلام) نفعى ندارد؛ ولى صدقهاى که با کمال تواضع و سرافکندگى باشد، نشاندهنده محبّت خالصانه ما به حضرت است.
📙 آفتاب ولایت، ص۴۴
#امام_زمان
#جمعه
@darsvareh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برای تعطیلات خود برنامه تعریف کنید!
🔻امام خامنه ای: کشور در آینده به مباحث فقهی عمیق نیاز دارد.
#فقه
#حکومت_اسلامی
@darsvareh
darsvareh_آملی لاریجانی.mp3
46.15M
🎙آیت الله آملی لاریجانی دام ظله
▫️سخنرانی پایان درس
(توصیه های اخلاقی - درسی)
سه شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۱
🔺اتقان و تعمیق در مباحث اصولی
🔻جدیت در معنویت و عبادت
📌پ ن:
برخی چگونه داعیه مرجعیت و اعلمیت بلکه ادعای اجتهاد دارند!؟
@darsvareh
▪️ شهادت حضرت #جوادالائمه، امام محمد تقی علیهالسلام تسلیت باد.
▪️قالَ علیهالسلام:
لَوْ سَکَتَ الْجاهِلُ مَا اخْتَلَفَ النّاسُ؛
چنانچه افراد جاهل ساکت باشند، مردم دچار اختلافات نمىشوند.
📙 بحارالانوار، ج۷۵، ص۸۱
#شهادت_امام_جواد
@darsvareh
🔅زیارت امام جواد علیه صلوات الله
▪️السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَلِیَّ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا نُورَ اللهِ فِی ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى آبَائِکَ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى أَبْنَائِکَ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى أَوْلِیَائِکَ أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلاةَ وَ آتَیْتَ الزَّکَاةَ وَ أَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَیْتَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تَلَوْتَ الْکِتَابَ حَقَّ تِلاوَتِهِ وَ جَاهَدْتَ فِی اللهِ حَقَّ جِهَادِهِ وَ صَبَرْتَ عَلَى الْأَذَى فِی جَنْبِهِ حَتَّى أَتَاکَ الْیَقِینُ أَتَیْتُکَ زَائِرا عَارِفا بِحَقِّکَ مُوَالِیا لِأَوْلِیَائِکَ مُعَادِیا لِأَعْدَائِکَ فَاشْفَعْ لِی عِنْدَ رَبِّکَ...
@darsvareh
✨اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلا.
▫️آفتابے،نفس صبح دل آرایے تو
مَہ من،شاخ گل نرگس رعنایے تو
▫️چشمهاے من اگر رخصت دیدار نیافت
رو بہ هر سوے نماید دلم،آنجایے تو
#امام_زمان
#جمعه
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@darsvareh
کتاب فرایند استنباط معنی از متن.pdf
6.16M
📚 دانلود کتاب «فرایند استنباط معنی از متن»
✍️ نویسنده: حجتالاسلام احمد میرزایی
🔺بررسی دلالی، یکی از خردهفرایندهای اجتهاد است. در کتاب فرآیند استنباط معنی از متن، نویسنده کوشیده است تا روش بررسی دلالی یک متن (فقه النص) را تشریح نماید. تفکیک قواعد عام زبان (شامل همه زبانها)، قواعد خاص زبان (شامل زبان عربی) و قواعد اخص زبان (شامل قرآن و روایات) از نکات قابل توجه در این تحقیق است. (این کتاب توسط نویسنده اخیرا به صورت رایگان در اختیار فقهپژوهان قرار گرفته است.)
@darsvareh
🌀 پدری که استاد بود
🔹رهبر انقلاب اسلامی:
پدر ما را عادت داده بود که هیچ فرصتی را از دست ندهیم و هیچ روزی را بدون بهرهگیری از درس و مباحثه نگذرانیم. ایشان از فرصت تعطیلی درس حوزه در ایّام ماه محرّم و همچنین ماههای تابستان هم بهره میگرفت. در هفت روز اوّلِ ماه محرّم به من درس میگفت و سه روز بعد از آن را به مجالس روضهی امام حسین (علیهالسّلام) میرفت.
🔆 چیزی را به نام «تعطیلی تابستانی» قبول نداشت و میگفت: ما در نجف علیرغم هوای طاقتفرسا و گرمای سخت، درسمان را ادامه میدادیم؛ بنابراین تابستانها در مشهد چرا باید درس و تحصیل تعطیل شود؟!
🔸 مطوّل را در ماههای تعطیل تابستان خواندم. شیخ فشارکی در تابستان از قم به مشهد میآمد و دو ماه میماند. من او را قبلاً دورادور میشناختم، چون پیشتر در مشهد ادبیات عرب را تدریس میکرد و بعد هم که به قم میرفت، به تدریس همین دروس در قم میپرداخت. از او خواستم در مشهد به من مطوّل درس بدهد، که پاسخ مثبت داد و من ساعتهایی طولانی از روز را به درس خواندن در نزد او میپرداختم. لذا بیان و مقداری از معانی و بدیع مطوّل را در خلال دو تابستان ـ یعنی ظرف چهار ماه ـ به پایان رساندم.
🔹 شیخ فشارکی بعداً فهمید که من مکاسب هم میخوانم و لذا از پیشرفت سریع من در فقه شگفتزده شد. او خود، این کتاب را در قم تدریس میکرد.
🔸 پدرم بر درس خواندن ما به طور مستمر نظارت میکرد. ما را گاه با تشویق و گاه با تندی، به آن ترغیب میکرد. من همیشه تسلیم روش پدر و مجری خواست او بودم. هرگاه در مورد درسی که میخواندم، اظهار نظر میکردم، پدرم خیلی خوشحال میشد و به من که چهارده پانزده ساله بودم، میگفت: تو مجتهدی و قدرت استنباط داری.
🔹 با برادرم مباحثه میکردم. پس از مباحثه، پدرم ما را به اتاق خود میخواند، از ما پرسش میکرد و آنچه را نتوانسته بودیم بفهمیم، برایمان توضیح میداد.
🏡 خانهی ما سه اتاق داشت. دو اتاق از آنِ پدر بود: یک اتاق نسبتاً بزرگ برای میهمانها، و یک اتاق هم برای مطالعه و غذا خوردن و استراحت؛ شبیه حجرهی طلّاب. ما هم همگی یک اتاق داشتیم: چهار برادر و چهار خواهر، با مادر! در مواردی که مادر میهمان یا روضه داشت، ناگزیر بودیم بیرون خانه بمانیم! در اتاق مخصوص پدر، میزی به درازا و پهنای ۸۰ در ۴۰ بود. پدر در سمت طول میز چهارزانو مینشست، ما هم هر دو کنار یکدیگر در یک سمت عرض آن مینشستیم. بهخاطر هیبت و جدّیّت پدر در اثنای درس و مذاکره، من و برادرم بر سر اینکه کدام دورتر از پدر بنشینیم، با هم کشمکش داشتیم!
🔸بیشک این تندی و خشم پدر هرچند جنبههای منفی داشت، امّا منکر جنبههای مثبت آن نمیتوانم بشوم؛ زیرا این سختگیری ما را منضبط بار آورد و از انحرافاتی که برای برخی فرزندان روحانیّون به علّت عدم توجّه به آنها پیش میآمد، به دور داشت. یکی دیگر از اثرات آن نیز این بود که من توانستم ادبیات عرب و دورهی سطح فقه و اصول را در پنج سال و نیم به پایان برسانم...
📙 بخشی از خاطرات دوران جوانی و مبارزات آقا به نقل از کتاب «خون دلی که لعل شد»
▪️به مناسبت سالگرد درگذشت آیتالله سیدجواد حسینیخامنهای
@darsvareh
▪️الإمامُ الباقرُ عليه السلام ـ لاِبنِه الصّادِقِ عليه السلام ـ
🔅 يا بُنَيَّ ، اِعرِفْ مَنازِلَ الشّيعَةِ عَلى قَدرِ رِوايَتِهِم و مَعرِفَتِهِم ؛ فإنَّ المَعرِفَةَ هِيَ الدِّرايَةُ لِلرِّوايَةِ ، و بِالدِّراياتِ لِلرِّواياتِ يَعلو المُؤمِنُ إلى أقصى دَرَجاتِ الإيمانِ ، إنّي نَظَرتُ في كِتابٍ لِعَلِيٍّ عليه السلام فَوَجَدتُ فِي الكِتابِ ; أنَّ قيمَةَ كُلِّ امرِئٍ و قَدرَهُ مَعرِفَتُهُ .;
▪️امام باقر عليه السلام ـ خطاب به فرزند خود حضرت صادق عليه السلام ـ فرمود :
فرزندم! منزلتِ شيعيان را از اندازه روايت و معرفتشان بشناس؛ زيرا معرفت همان فهم روايت است و با فهم روايات است كه مؤمن به عاليترين درجات ايمان مى رسد. من در كتاب على عليه السلام نگريستم؛ در آن جا اين جمله را يافتم; همانا قدر و قيمت هر انسان، به معرفت اوست.
📙 معاني الأخبار : ۱٫۲
#شهادت_امام_باقر
#امام_باقر
@darsvareh
🔅صلوات خاصه حضرت امام محمد باقر علیهالسلام
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ
بَاقِرِ الْعِلْمِ وَ إِمَامِ الْهُدَى
وَ قَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى
وَ الْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِکَ
اللهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهُ عَلَما لِعِبَادِکَ
وَ مَنَارا لِبِلادِکَ
وَ مُسْتَوْدَعا لِحِکْمَتِکَ
وَ مُتَرْجِما لِوَحْیِکَ
وَ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ
وَ حَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِیَتِهِ
فَصَلِّ عَلَیْهِ یَا رَبِّ
أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ
مِنْ ذُرِّیَّةِ أَنْبِیَائِکَ
وَ أَصْفِیَائِکَ وَ رُسُلِکَ وَ أُمَنَائِکَ
یَا رَبَّ الْعَالَمِینَ
@darsvareh
🔴 در بی حوصلگی چکار کنم؟!
▫️ یکی از طلبهها در دیداری از شهید #صدر میپرسد:
«خیلی وقتها دچار بیحوصلگی میشوم و درس و مطالعه و تألیف را کلاً رها میکنم. چه کنم [که از این حالت رها شوم]؟!»
▫️و شهید صدر پاسخ میدهد:
«کسی که توطئهها و دسیسهها و تبانیها بر ضد اسلام و تهمتها و دروغپردازیهایی که نسبت به مبانی اسلامی میشود را میبیند چگونه دلش میآید که مطالعه و کار جدی و بیوقفه را رها کند؟!»
📙 محمد باقر الصدر؛ السيرة والمسيرة فی حقائق و وثائق، ج٢، ص٢٨٩
@darsvareh
دلالت_منصب_وکالت_از_معصوم_بر_وثاقت.pdf
570.6K
🌀 دلالت منصب وکالت از معصوم(ع) بر وثاقت
🖋 استاد سیدمحمدجواد شبیری زنجانی
پژوهشهای رجالی، ش۳
یکی از عناوینی که در توصیف برخی از راویان به کار رفته، وکیل بودن از سوی ائمه ع است. در مباحث رجالی دلالت چنین وکالتی بر وثاقت راوی ارزیابی شده است. برخی مانند آقای خویی این دلالت را به دلیل امکان توکیل شخص فاسق در امور مالی انکار میکنند؛ ولی با توجه به مجموع مطالب موجود در منابع اصیل، به نظر میرسد که وکالت در زمان ائمۀ متاخر ع -به خلاف عناوینی مثل خادم- از معنای لغوی خارج و تبدیل به یک اصطلاح تشکیلاتی شده است. وکالت در واقع منصبی است که دارای شئون مهمی از جمله جانشینی معصوم، وساطت بین مردم و معصوم و لازم الاطاعه بودن را داشتهاند و انجام معجزات توسط آنها بسیار عادی بوده است؛ با توجه به این نکات وکالت از سوی ائمه ع بسیار بالاتر از توثیق بوده است و حتی اگر چنین شئونی را نیز برای وکلا قائل نباشیم و آن را محدود به امور مالی کنیم، نیز دلالت بر توثیق راوی خواهد داشت.
@darsvareh
✨ بزرگترین ذکر خدا، ذکر در نماز است!
🌀حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
برای تحصیل #حضور_قلب در نماز، عمداً و اختیاراً روی [دلِ] خود را بر نگرداند. بالأخره یک آن، متوجّه میشود که برای خدا نماز میخواند. آن را اختیاراً از دست ندهد! این، خیلی آسان است. برهان این مطلب را کسی میداند که عمل کند و نتیجه بگیرد. شیطان هم قبول ندارد که کسی بدون اختیار، عبادتش کند.
بزرگترین ذکر خدا، ذکر در نماز است. «وَلَذِکرُ اللَّهِ أَکبَرُ» [عنکبوت: آیۀ ۴۵].
📙 زمزم عرفان، ص٣٧٧
@darsvareh
🌀 نفس را مشغول بدار و گرنه او تو را مشغول مى كند!
🔰 علامه حسن زاده آملی(ره) :
اين رسالت در اتحاد عاقل و معقول و بسيارى از نتائج علمى متفرع بر آن در تطورات نشئات وجودى و آغاز و انجام آدمى، به قلم اين خوشه چين خرمن اقبال بزرگان حسن حسن زاده آملى، بحث مى كند.
🔻از آنرو كه حكيمان گفته اند: نفس را مشغول بدار و گرنه او تو را مشغول مى كند، دأب راقم سطور اين بود كه هرگاه تعطيلى حوزه علميّه طهران يا قم اقبال مى نمود، در شهرش بلد طيّب آمل به انبساط بساط درس و بحث با تنى چند از خواصّ صاحبدل متمتّع بود، و به بركات آن ذوات محترم خير مآل، و نفوس شيّقه به كمال، از اين مأدبه الهى مائده هائى عائد اين كمترين مى شد كه چند رساله در فنون موضوعات به سلك تحرير درآورد، از آن جمله همين صحيفه است كه نمودارى از آن محضر است، تا چه قبول افتد و چه در نظر آيد.
◽️شروع تصنيف و تدريس آن در ۲۹/۹/۱۳۵۵ ه. ش بود و در مدّت حدود دو سال به پايان رسيد.
📙 اتحاد عاقل به معقول، ص: ۱۳
@darsvareh