یا حفیظ
🔶 گروه مطالعات *انسان شناسی* مدرسه دانشجویی قدر برگزار می کند:
✅ *سلسله نشستهای بررسی ذکر در انسان و ثمرات آن در رجوع به قرآن*
📚 نشست پنجم: *بررسی مقدمات ذکر، * برگرفته از کتاب نماز؛ شاکله ذکر
🎙 آقای مختاری
⏰ *یکشنبه ۱۵ فروردین ماه؛ از ساعت ۱۴*
🌐 درگاه ورود به جلسه:
https://vc.quranetratschool.org/jalasate-mad-ghadr
📁 بایگانی صوت جلسات:
Ble.ir/motaleatemadreseghadr
🔻 *ارتباط با مدرسه دانشجویی قدر؛ حفظ و تدبر:*
🌐 Ble.ir/GhadrSchool
#اطلاعیه #مدرسه_قدر #ذکر #انسان_شناسی
🆔 @QuranEtratSchool
🌐 www.QuranEtratSchool.ir
﷽
💠 استفاده از ابزارهای ارتباط
شخصی که با او رابطه دارید را در نظر بگیرید
برای چه مقصدی با او رابطه دارید؟ اگر تا امروز بدون هدف ارتباط داشته اید،حالا می توانید مقاصد متعالی برایش تعریف کنید.
💡حالا از ابزارهای همکلامی، هم فکری، هم دلی، همراهی، هم کاری استفاده کنید.
⁉️ هر کدام به چه کار می آیند؟
✅ من می خواهم همکلام شوم ابزارش زبان و گوش و چشم است.
پس باید توانم را در خوب دیدن، در خوب حرف زدن، و در خوب شنیدن تقویت کنم. (کجا ضعف دارم، مثلا اگر نمی توانم حسن های دیگران را ببینم و فقط ضعف هایشان را می بینم... من بعد از 10 سال زندگی با همسرم من نتوانستم درجا برای کنترل احساسات خودم در جهت رضایت خدا، ناراحتی ام را نشان ندهم. من در لحظه حضور ذهن نداشتم و یادم نیامده.
بعضی چیزها ملکه ذهنمان شده که باید تمرین کنیم. می گویند وقتی انسان ها هم می میرند ملکه شان را به زبان می آورند. اگر در دنیا ذکر خدا ملکه اش بوده همان را به زبان می آورد. اگر ناسزا ملکه ذهن اش بوده، با همان وارد سرای دیگر می شود. پس آدم باید برای اینکه چه چیز ملکه ذهن اش باشد تمرین کند.
چرا وقت عصبانیت، فریاد زدن ملکه ذهنمان است؟ چرا وقت بی حوصلگی ملکه ذهنمان بداخلاقی است؟
مثلا من دو کودک دارم. حسن های کودک بزرگتر را ببینم. مواقع مهربانی و مراقبت او از فرزند کوچکتر در ذهنم باشد ، حالا موقعی که او دستش را کشید هل اش داد، و جیغ کودک کوچکتر بلند شد، من هم فریاد ام بلند نشود. انتظارم را پایین بیاورم، آن موقع فرزندم می شود بهترین فرزند و من خوشرفتارتر عمل می کنم.
با یک دیدن خوب، خیلی چیزها را ندیدم. این باعث شد که من کلام ام نسبت به او تشکر و ادب و تکریم باشد. با خوب دیدن رابطه من با او اصلاح شد. من کلام ام را از سرزنش خالی می کنم، بچه ام اعتماد به نفس پیدا می کند.
یا مثلا بچه ابتدایی من بهانه گیری می کند برای غذا، یک هفته این بهانه گیری ها طول می کشد. من دو روز دلیل اش را برای غذا نخوردن می شنوم و روز سوم می گویم باشه نخور. و این کلام من عدم گوش دادن به دلایل او و تحقیر اوست. و من با این کار دلیلی که شاید غیر از دلیل دو روز پیش او بوده را نشنیدم!
حالا من ساعت ناهارش را دیرتر می کنم و میبینم بچه بداشتهای من، تبدیل شد به بچه خوش اشتها!
این توجه های ریزه ریزه بسیار مهم است و تاثیرگذار برای ارتباط خوب داشتن.
:books: ذیل کتاب بلوغ با هم بودن استاد اخوت (شرح خانم سها)
#شنبه
#ارتباط_با_فرزند
#ابزار_ارتباط (نمونه عملی)
@davat_namaz
﷽
💠 آموزش عواطف (عطف ها: تمایل های همراه با رافت) طیب از طریق لحن و القا
👋 تقدم القای پیام های رفتاری بر گفتاری:
(نسبت تاثیر رفتارمان به گفته هایمان)
📝 چه بسیار صحبت هایی که اگر در کاغذ نوشته شوند پیام های مثبتی دارند اما وقتی از زبان شخص جاری می شوند و بارفتارهای نامناسب و ناپسند همراه می شوند،دارای القای منفی هستند.
🤨 مانند کسی که با رفتاری طرد کننده، سخن به نصیحت دیگری می گشاید. در این حالت، طرف مقابل بیشتر احساس طردشدگی را فهمیده و نصیحت را اتمام حجت یا خط و نشان برای خود تلقی می کند. (این رفتار را می توان در والدین نسبت به فرزندانشان دید، شاید در دلشان هم قصد طرد کردن و سرزنش فرزند را ندارند ولی کلامشان پر از طعنه و سرزنش است. در اینحالت خوب است گاهی در برخورد با فرزند صدای خود را ضبط کرده و بعدا به صدای خود گوش دهیم تا ایرادات آن را متوجه بشویم)
🤥 یا مانند کسی که خود به آنچه می داند عمل نمی کند، پس وقتی آن را به دیگری توصیه می کند، القای عدم جدیت در رابطه با آن را منتقل می کند. (کسی که درست نماز نمی خواند یا خودش حقوق پدرومادرش را رعایت نمی کند، نمی تواند القای خوبی در آن موضوع برای فرزند خود یا دیگران داشته باشد)
🙃 مثلا شخصی را درنظر بگیرید که وقتی با دوستش صحبت می کند، دوستش بدون دلیل نسبت به او موضع می گیرد. پس لازم است ابتدا رفتارهای خود را بررسی کرده چرا که شاید ناخواسته، دوست خود را از رفتارهایش رنجانده یا نگران کرده باشد.
👌 پس هرکس با رفتارهای خود القائاتی دارد که از سخنانش پیشی می گیرد و به عنوان پس زمینه سخنانش بصورت مثبت یا منفی در طرف مقابل موثر واقع می شود.
📚 ذیل کتاب با کودکان خود طیب سخن بگوییم
#یکشنبه
#دوره_اول_رشد (7سال اول)
#عواطف_طیب
#لحن
#القا
@davat_namaz
﷽
💠 جاری کردن رکوع، در زندگی فرزندمان :
لازم است برای تحقق خضوع و خشوع در برابر حق در فرزندان:
🍃 والدین، خود، در برابر اوامر الهی خاضع و مطیع باشند؛ به این معنا که برای انجام احکام الهی ممانعت و حدودی در نظر نگیرند و در هر حالی، اجرای حدود الهی برای ایشان در اولویت باشد.
👿 از محیطها و افراد ناسالم تأثیرگذار بر فرزندان دوری کنند.
🧐 بر محیطها و افرادی که فرزند با آنها در ارتباط است، نظارت داشته باشند.
🤝 روابطی را با فرزند فراهم کرده باشند که او بتواند با آنها در زمینه دوستان و اطرافیانش مشورت و نظرخواهی کند.
🏘 زمینه ارتباط او را با اهل علم و ایمان فراهم آورند.
🎖 خضوع و اطاعت در برابر حق همان حقیقت رکوع در نماز است؛ پس تلاش برای تحقق این مسأله در خود وفرزند، در واقع، یادی از رکوع نماز در زندگی است.
✅ مهمترین اقدامی که والدین میتوانند برای تحقق خضوع و ارادت نسبت به اوامر الهی در فرزند انجام بدهند، فراهم کردن آشنایی و همصحبتی او با جمعهای پاک و معنوی است؛ چرا که با این عمل، طبع تأثیرپذیر او در این سنین را به درستی جهت میدهند.
⁉️ برای همنشین شدن فرزندانتان با جمعهای الهی و پاک چه اقداماتی به نظرتان میرسد؟
📚 کتاب زندگی من و فرزندم با یاد نماز نوشته خانم هنزایی
#دوشنبه
#دوره_دوم_رشد (دبستان)
#رکوع در نماز
@davat_namaz
پـدر ، ارادت خاصـی بـه حـاج آقـا داشـت. ایـن را از خاطـرات کودکـیام هـم بـه خاطـر دارم. هـر وقـت حـاج آقـا بـه خانـه مـا میآمـد، چشـمان پـدر روشـنی خاصـی پیـدا میکـرد و دو زانـو روبـروی حـاج آقـا مینشسـت و انـگار بهتریـن لحظـات زندگـیاش را میگذرانـد. هیـچ موضـو ع مهمـی
پیـش نمیآمـد، مگـر اینکـه پـدر بـا حـاج آقـا مشـورت میکـرد.
بزرگتـر کـه شـدم، گاهـی، در خلوتـی، بـا هـم همکلام میشـدیم و از علت آن رفتارها میپرسـیدم، میگفت: پسـر جان، در خانه خیلیهـا را زدیـم، هیـچ جـا خبـری نبـود.
هـر چـه میخواسـتیم در خانـه اهـل بیـت و خادمیـنِ ایـن خانـه پیـدا کردیـم. از اینجـا هـم جـای دیگـری نمیرویـم. ایـن را با تمـام وجـودش میگفت.
ارادت و خضـو ع بـه ایـن بـارگاه بهتریـن ارثی اسـت که از پدرم برایم مانده، از خدا خواسـته ام مـن هم ارث خوبی بـرای فرزندانم بگذارم... .
📚 کتاب زندگی من و فرزندم با یاد نماز نوشته خانم هنزایی
#دوشنبه
#دوره_دوم_رشد (دبستان)
#رکوع در نماز
@davat_namaz
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
احکام خوشمزه😋
سلام به بچه های گُل و گلاب
اوستا مراد از تعطیلات برگشته و این مدت یه کمی از رساله رو خونده! الانم توی مسجد دیده دو تا آقا پسر گُل دارند نماز میخونند یه ایرادهایی توی نمازشون دیده، میخواد بهشون درستشو یاد بده!
اینم فیلم مسجد و نماز بچه ها👆
⁉️ شما هم فیلم بالا رو نگاه کنید و ایرادهای نمازشون رو برامون بفرستید.
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆
⏰ تا ساعت ۱۷ فردا، سه شنبه، منتظر جوابهای قشنگ بچه های مومن و دانامون هستیم:
@maedeh_mahsolat
#احکام
#دوشنبه
#دوره_دوم_رشد
@davat_namaz
🦋 شناسایی راه های سبک بالی
اگرکسی بخواهد از نماز گزاران باشد لازم است خود را به صفات ایشان آراسته کند . برخی از این صفات مربوط به باور ها و برخی مربوط به رفتارهاست.
برخی از این شرایط عبارتند از:
🔰به وجود آوردن محیطی که بتواند آدم های خوب یک جامعه را دورهم جمع کند؛با ایجاد و رونق دادن به جایی که بهترین انسان های محله لا پایبندی ها و نقاط برجسته ای از خوبی ها در آن جمع می شوند، ضمن اینکه منشأ برکات و خیرات و منفعت ها ی زیادی است، طرح مناسبی نیز یرای اوج گرفتن است.
🔰ایجاد شرایط خدمت به دیگران به واسطه جمع تشکیل شده و هماهنگی برای این امر بین اعضا؛
🔰این خدمت می تواند صرفا مالی نباشد بلکه شامل بلکه شامل خدمات آموزشی و یا فرهنگی نیز باشد .
🔰داشتن آیین نامه اجرایی برای کمک علمی، فرهنگی ، سازندگی به دیگران و نیز تقویت جمع با جذب افراد جدید؛ در این آیین نامه بایستی برنامه هایی برای عهدهای جمعی و نیز داشتن شاهد برای نظارت بهتر تنظیم شود.
🔰 شناسایی خیرات اجتماعی که از عهده جمع بر می آید؛ این خیرات می تواند کاشت گیاه، ساخت خانه، درست کردن وسیله ، برطرف کردن مشکل ، آموزش حرفه یا علم،تبلیغ معارف و.....باشد.طبیعی است وقتی افراد نسبت به خیرات شناختی نداشته باشند نسبت به انجام آنها نیز رغبتی نخواهند داشت.
📚 کتاب خاص تر شدن برای خدا/انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت (علیهم السلام)
#سه_شنبه
#دوره_سوم_رشد
💠 عملیات درباره برپایی نمازهای با روح و پر منفعت
در عملیاتی که مربوط به اقامه نماز و البته اقامه هر کار خوبی است ، حرکت های جهادی و پرشتاب بسیار مهم است ، زیرا بدون جهاد اقامه نماز محقق نمی شود.
در حرکت های جهادی مطالعه اولیه و حرکت کردن با علم بسیار اهنیت دارد، زیرا در غیر این صورت تقض غرض می شود و افراد با تحمل زحمات فراوان نتیجه ای از فعالیتهای خود ننی گیرند و یا نتیجه معکوس می گیرند.
ورود افراد در مکانی با عنوان اردوی جهادی باید مردم آنجا را به حرکت و پویایی بکشاند و اگر صرف خدمت رسانی باشد ممکن است آنها را به آنچه از فرهنگ های نامطلوب گرفتارش هستند، دلبسته تر کند .همچنین وقتی به کسی یا کسانی کمک مالی می شود لازم است جوانب این کمک و آثار مثبت و منفی آن بررسی و باعلم همراه باشد.
مشورت با علما و دانشمندان علوم دینی و علوم مرتبط ضرورتی است که می تواند جهاد رابه اقامه نمازبکشاند .هر قدر افراد خلاق تر و قوی تر باشند بیشتر میل به مشورت با متخصصین را می پسندند و هرقدر تازه کارتر و کم خلاق تر باشند تمایل دارند همه کارهارایک تنه خوشان بکنند و خود را از هر گونه ارتباط با متخصصینی بی نیاز می دانند.
📚 کتاب خاص تر شدن برای خدا/انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت (علیهم السلام)
#سه_شنبه
#دوره_سوم_رشد