🍂
🔻پسرهای ننه عبدالله/ ۳۵
خاطرات محمدعلی نورانی
نوشته: سعید علامیان
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🔸 باباحاجی احکام را خوب بلد بود. تعزیه می خواند و نقش شمر را بازی میکرد. به ملا محمد شمر معروف شده بود. به وقت خودش ملایی بود. باباحاجی قاعده ای برای مستأجر گرفتن داشت. می پرسید نماز میخوانی؟ میگفت آره. می پرسید نماز صبح چند رکعت است؟ نماز مغرب چند رکعت است؟ از این سؤالها میکرد. بعد می پرسید رادیو داری؟ اگر میگفت دارم، راهش نمیداد. زمانی داماد خودش - که شوهر عمه ام بود - مستأجرش شد. رادیوی کوچکی خریده بود و شبها آهسته زیر بالش گوش میداد. بابا حاجی وقتی خبردار شد، اول صبح به او گفت وسایلت را جمع کن برو. شوهر عمه ام گفت نمی روم. یادم می آید، بابا حاجی دسته هاون گرفته بود و توی حیاط دنبالش کرد.
عمه ام رادیو را سریع آورد گفت: «باباحاجی بیا خردش کن!» او هم با دسته هاون رادیو را خرد و خاکشیر کرد، بعد اجازه داد آنجا زندگی کنند.
بین خانواده ها رابطه صمیمی وجود داشت. خانمها در جارو و تمیز کردن خانه، بچه داری و خرید بازار به هم کمک میکردند. وقتی مادرم برای خرید به بازار میرفت، میرفتیم خانه همسایه بازی میکردیم تا مادرمان از بازار برگردد. موقعی که خانمها همزمان زایمان میکردند، بچه ها از خانمهای همسایه شیر می خوردند. رابطه عاطفی بینشان برقرار بود.
هجرت، کار سختی است. آدمهایی که هجرت میکنند جرئت ریسک دارند و میتوانند از عقبه خانوادگی و از شهرستانهایشان جدا شوند؛ مخصوصا وقتی هیچ عقبه ای ندارند. همه با احتیاط با همدیگر حرف میزنند. آنها بیشتر مهاجر بودند. دعواها کم کم جایش را به دوستی ها داد. اصفهانیها، تبریزی ها، شیرازیها، جنوبیهای بوشهر و بندرعباس، لرهای بختیاری و عربهای بومی؛ از همه اقوام جمع بودند. زنهایشان با همدیگر رابطه برقرار میکردند؛ مثلا تبریزی کوفته تبریزی درست میکرد به خانواده عرب میداد. آن عرب خوشش میآمد قلیه ماهی درست میکرد به خانواده تبریزی میداد. این بده بستانها رواج پیدا کرد. الآن هم در فرهنگ خوزستانیها مخصوصاً آبادان و خرمشهر خانمها وقتی ناهار خوب و شیرینی خوب درست میکنند حتما به دو سه همسایه می دهند. این مراودات و رابطه خانمها با همدیگر باعث میشد رابطه مردها هم خوب شود. مردها هم سعی می کردند به همدیگر احترام بگذارند چون غریب بودند. نمی خواستند با همدیگر درگیر شوند؛ می خواستند زندگی کنند. اوایل بزرگ ترها کمتر بیرون می رفتند. از کار که می آمدند به کارهای خانه مشغول می شدند. وقتی بچه ها و خانمها به هم نزدیک شدند، دخترها و پسرها ازدواج کردند و یک نسل را ایجاد کرد. منازل شرکت نفت دیوار نداشت و با شمشادهای کوتاه از هم جدا میشد، گاهی نامه پراکنی های دخترها و پسرهای همسایه مشکلات و درگیریهایی ایجاد میکرد و گاهی هم به شیرینی خوری و ازدواج می انجامید. در آبادان و خرمشهر حسینیه ها و مسجدهای زیادی بود، چون قومیتهای متنوعی آنجا زندگی میکردند. هر قومی مسجد یا حسینیه ای به نام خودش داشت و به سیک خودش عزاداری میکرد؛ مثل حسینیه بوشهری ها، اصفهانی ها، تبریزی ها، بهبهانیها، کردها، یزدی ها .......
•┈••✾○✾••┈•
ادامه دارد
#پسرهای_ننه_عبدالله
کانال حماسه جنوب/ ایتا
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 می گويند، اينجا جايی است كه شهيدان ،حسين وار جنگيده اند و من از بدو ورود به خاك پاكت، تشنگی را در تو ديده ام و انتظار اهالی خيام را به نظاره نشسته ام اينجا،
چقدر بوی حنجره های سوخته می آيد و چقدر دستها تشنه وفايند.
من از سكوت راز آلودت درسها آموخته ام!
با من سخن بگو!!! طلائيه!
صبحتون منور و متنعم از انوار شهیدان
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ
#نماهنگ
#طلائیه
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂
🔻 "والفجر هشت "
از شروع تا پایان / ۲۲
برگرفته از دوره دافوس
سردار شهید حاج احمد سیاف زاده
┄═❁❁═┄
🔻 خط شکنی
🔹 باید توجه داشت که نحوهی پدافند دشمن روی هر کدام از این اهداف فرق می کند. یعنی روی [اسکله] چهار چراغ یک طور می ایستد، روی اسکلههای چهارگانه فاو مثل البکر و الامیه یک طور می ایستد، روی این لب آب یک طوری می ایستد. در محور کارخانه نمک مقاومت دیگری دارد؛ لذا این دو قرارگاه[کربلا و نوح] وارد عمل شدند. موجهای پشتیبانی فقط از طریق قرارگاه کربلا برنامهریزی شده بود، یعنی کسی قرار نبود از طریق قرارگاه نوح وارد بشود و توسعه عملیات دهد چرا که اهداف آن طرف مثل کارخانه[نمک] نزدیکتر بودند.
🔸 یگانهایی مثل لشکر ۲۷ محمد(ص)، لشکر ۱۷ علیبن ابیطالب و یگان هایی که از قرارگاه قدس می آمدند مثل تیپ ۲۱ امام رضا(ع) و تیپ ۱۰ سیدالشهدا(ع) و یگانی مثل لشکر ۱۴ امام حسین(ع) و لشکر ۸ نجف باید از این چهار پنج یگان ما عبور میکردند و عملیات را ادامه میدادند.
🔹 مرحله اول عملیات رسیدن به پایان نخلستانهای عراق و رسیدن به جاده البحار است. آن طرف [عراق] یک جادهای مثل جادهی خسروآباد ما است. یعنی پایان نخلها احداث شده و آنها هم همچین جادهای دارند.
🔸 مرحله اول برای این که فرماندهی خیالش راحت باشد، در آن محور سرپل را گرفتیم و قادر بودیم اگر مشکلی در عملیات بود، توسعه عملیات را افزایش دهیم.
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
ادامه دارد
#نکات_تاریخی_جنگ
#سیافزاده
#کلیپ #نماهنگ
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇