✳️ تفاوتهای مردمسالاری دینی با دموکراسی غربی(قسمت اول)
✴️ حوزه مبانی و پیش فرضها
1️⃣ دموکراسی ناب قابل تحقق نیست و باید به وسیله اصول و ارزش هایی تعدیل یابد اما اصول تعدیلکننده دموکراسی لیبرال، از جمله سکولاریزم، اومانیزم، فردگرایی و مانند آن، با جوهر دموکراسی تغایر داشته و حتی گاهی تناقض ایجاد می کنند. به عنوان مثال جمع میان اراده جمعی در دموکراسی و آزادی فردی ناشی از فردگرایی لیبرالیزم، همواره از معضلات دموکراسی غربی بوده است؛ اما میان دین و مردم سالاری پیوستگی ناگسستنی وجود دارد.
2️⃣ از جمله اصول دموکراسی لیبرال، انسانمحوری(اومانیسم) است. آن ها مشروعیت به معنای حق حاکمیت را منحصر در خواست و اراده انسان میدانند. در دیدگاه آنها تنها خواست انسانهاست که قانون لازم التبعیة را ایجاد می کند و تنها اراده انسان است که حق حاکمیت به اشخاص می بخشد.
اما براساس اسلام مشروعیت و حق حاکمیت تنها از آن خداست و «هیچ کس حق قانونگذاری ندارد و هیچ قانونی جز حکم خدا را نمی توان به اجرا گذاشت.
3️⃣ در دموکراسی غربی تفکیکی میان مشروعیت و مقبولیت نمی شود و این دو عینیت دارند. اما در مردم سالاری دینی، میان این ها به شکل دقیقی تفکیک شده است. مردم در این نظام ملاک مقبولیت هستند نه مشروعیت. اهمیت رأی مردم به کارایی نظام و مقبولیت آن است.
4️⃣ مقبولیت در دموکراسی غربی به معنای پذیرش اکثریت است؛ یعنی میان مقبولیت ( مشروعیت) و اراده اکثریت ملازمه وجود دارد اما شرط تحقق مردمسالاری دینی بسط ید حاکم الهی است و نیازی به پذیرش اکثریت مردم ندارد. به صرف ایجاد قدرت تشکیل حکومت، تکلیف بر عهده حاکم الهی مستقر می شود.
5️⃣ پذیرش و مشارکت مردم در دموکراسیهای غربی صرفا حقمدارانه است؛ به عبارت دیگر آنها در امر حکومت شرکت میکنند تا حقوق فردی خود از قبیل: حقوق مدنی، آزادی بیان، عدالت فردی، حق انتخابشدن و انتخابکردن برخوردار شوند اما به تکلیف و احساس مسولیت برای مشارکت در امور سیاسی کمتر توجه می شود؛ یا حداکثر به مسولیتهای سلبی مانند عدم تعرض به حقوق فردی دیگران تأکید میشود و هیچگونه توجهی به تکالیف ایجابی وجود ندارد. در منطق مردمسالاری دینی، مشارکت در امر سیاسی نه تنها حق، بلکه مسولیت ارزیابی میشود. پیامد چنین نگرشی به مشارکت سیاسی، برطرفشدن بسیاری از عواقب ناخوشایند موجود در دموکراسیهای غربی خواهد بود.
6️⃣ در مردمسالاری دینی حدود و مرز اعمال اراده اکثریت بر اساس قوانین و آموزههای دینی خطاناپذیر هستند و زیانهای ناشی از اشتباه اکثریت به آن اصول کلی خدشه وارد نمیکند ولی در دموکراسی غربی این اصول و مقررات کلی از تفکر مادی و تک ساختی فرهنگ غربی أخذ شده که هیچ گونه تضمینی بر درستی آن پجود ندارد.
7️⃣ مبانی دموکراسی غربی حق هر تصمیم را به اکثریت داده است؛ از این رو می تواند به استبداد اکثریت منجر شود در حالی که در مردمسالاری دینی تصمیمات باید مبتنی بر اصول کلیای مانند عدالت باشد.
📖دیدهبان اندیشه شماره 27
🆔 @didebane_andisheh
✳️ تفاوتهای مردمسالاری دینی با دموکراسی غربی(قسمت دوم)
✴️ حوزه اهداف و راهکارها
1️⃣ در دموکراسی غربی رویکرد حاکم بر اهداف نظام سیاسی تقلیلگرایانه میباشد به این معنا که گستره اهداف در این دیدگاه در موارد مادی و این جهانی خلاصه میشود اما در مردمسالاری دینی ضمن تأکید بر سعادت و اهداف دنیوی، هدف اصلی سعادت ٱخروی است.
2️⃣ در مردمسالاری دینی حضور و مشارکت مردم در سیاست وسیله تحقق اهداف الهی است یعنی مردم مکلف هستند با حضور در صحنه، اهداف الهی حکومت را محقق کنند. مشارکت آن ها به منظور تحقق خواست و هوا های شخصی نیست.
3️⃣ از آنجا که مشروعیت در دموکراسی غربی به صرف رای و خواست اکثریت است، حاکم یا حاکمان سیاسی به دلیل فقدان احتمالی عنصر اخلاق و معنویت و دیانت، ضمینه سوءاستفاده از آراء اکثریت را دارند و یگان ابزار کنترل آنها، ضمانتهای بیرونی است؛ اما در نظریه مردمسالاری دینی ایمان و تقوای درونی ولی مشروع، ضمینه ی بسیاری از سوءاستفادهها را بدون نیاز به نظارت بیرونی منتفی میسازد.
4️⃣ از آنجا که فضیلت و ارزشهای اخلاقی، جزئی از جوهره یا ایدئولوژی موجود در دموکراسی غربی نیست، برای نیل به هدف، کاربرد هر ابزار و وسیلهای مجاز است؛ در حالی که در مردمسالاری دینی فقط باید از ابزار مشروع بهره برد.
5️⃣ یکی از اصول دموکراسی غربی اصالت فرد است؛ از این رو در آن توجه به حقوق فردی بر حقوق اجتماعی تقدم دارد. برخلاف مردمسالاری دینی که سعی می شود حتیالمقدور میان حقوق فردی و اجتماعی جمع شود.
📖دیدهبان اندیشه شماره 27
🆔 @didebane_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ دین؛ مُراد تشریعی خداوند
🎞دکتر حمید پارسانیا
🆔 @didebane_andisheh
💠 تفاوت علمالنفس با اومانیسم
1️⃣ اومانیسم با تأکید بر قدرت اختیار انسان، منزلت او را در آزادی، خودمختاری و خودمحوری در تمام عرصهها دانسته و در پی آن است که انسان را بر طبیعت و تاریخ مسلط و حاکم گرداند؛ از این رو در برابر هر نوع دینباوری به مقابله برمیخیزد و دین را در ستیز کامل با آزادی و اختیار بی قید و شرط انسان میداند و او را بینیاز از هر نوع الگوی مذهبی و مبدأ متعالی معرفی مینماید. اما براساس تبیین علامه حسنزاده، ارتقاء و منزلتیافتن نفس ناطقه در گرو معرفت و عمل اوست. انسان در صورتی به مقام فوق تجرد عقلی میرسد و خلیفةالله و میزان همه چیز میشود که از سویی با معارف عقلی و شهودی فوق عقلی و از سوی دیگر با ملکات نفسانی اتحاد یابد و مظهر اسماء الهی گردد.
2️⃣ باور و تأکید بر اختیار و آزادی انسان، از ارکان مکتب اومانیسم است. از دیدگاه آنها انسان میتواند در هر زمانی با اراده خلاقانه در نظرات یا رفتارش تغییر ایجاد کند و نیازمند به پیروی از هیچ مرجعی نیست. در مقابل، اسلام آزادی انسان را تنها در حوزه تکوین محترم میداند و به هیچ مرجعی اجازه سلب آن را نمیدهد. به گونهای که حتی خدا در مقابل اصرار بندگان به امری که موجب سلب اختیار از آنها میشود(مانند انزال ملک)، آن را نافی اختیار بشر و بنابراین ناشدنی میشمارد. اما اسلام انسان را در مقام تشریع، آزاد و رها نمیداند و برای او تکلیف معین کرده است و همین تکالیف شناختی و رفتاری است که سازنده حقیقت نفس ناطقه است «نفس ناطقه، همان ساخته از علم و عمل خود است».
3️⃣ مکتب اومانیسم، انسان را بر مبنای اختیار و آزادیاش، مسئول سرنوشت خود میداند و با برابردانستن خرد انسانی با خرد خداوندی، به کفایت آن برای اداره امور زندگی انسان حکم میکند. اما اسلام، خرد انسانی را برای راهیابی به مسیر مستقیم سعادت، ناکافی میداند و در کنار عقل که حجت درونی نامیده شده است، حجتی بیرونی یعنی پیامبر را نیز برای راهنمایی انسانها به سمت باورها و اعمال صحیح، تدارک دیده است.
📖دیدهبان اندیشه شماره 32
#اومانیسم
#اسلام
🆔 @didebane_andisheh
💠 درخت فلسفه
✴️ علامه حسنزاده فلسفه را درختی میداند که ریشهاش مابعدالطبیعه، تنهاش طبیعیات و شاخههایش باقی علوم هستند. از نظر ایشان، فلسفه، علم به حقایق اشیاء است. پیبردن به حقایق اشیاء و معرفت به کلمات وجودی آنها را از نظر ایشان «فلسفه» گویند؛ یعنی اگر انسان کتاب وجودی موجودات را درست بخواند، اعم از گیاهشناسی، معدنشناسی، ستارهشناسی، حیوانشناسی، زمینشناسی و آدمشناسی و غیرها و به کمالات وجودیه، اسرار و خواص اینها پی ببرد، این را میگویند «فلسفه».
❇️ از طرف دیگر علامه معتقد است که فلسفه واقعی یعنی قرآن؛ بنابراین فلسفه اسلامی طبق نظر ایشان یعنی منطق قرآن؛ یعنی منطق روایات و واقعیت حقیقت اشیاء و پیبردن به اسرار واقعی اشیاء.
📖دیدهبان اندیشه شماره 32
#علامه_حسن_زاده
#فلسفه
🆔 @didebane_andisheh
💠 عدم آرامش روحی
✴️ در غرب بين معنويت و عقل و بين عقل و شريعت، فاصله افتاده است؛ از این رو هميشه نخبگان فرهنگى، با بحران روحى مواجهاند، چنانكه در برخى مواقع به جنون يا خودكشى انجاميده است.
☑️ دليل اين امر آن است كه گاهى مىخواهند به شريعت تندهند، ولى عقلشان با آنان همراه نمىشود؛ گاه نيز مىخواهند عقل را آرام كنند، در نتيجه بايد از شريعت تحريفشده چيزى را كم كنند. از اين روى، با بحران روحى مواجه مىشوند.
✅ اما اگر راههاى كشف واقع همه به يك حقيقت برسند، تعارض روحى رخ نمىدهد؛ همانطور که نخبگان ما در سنت صدرايى و سنت فكرى و فرهنگى اسلامی، آرامش و تعادل روحى خاصى دارند.
📖دیدهبان اندیشه شماره 32
🆔 @didebane_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ نقد رویکرد غربپذیری
🎞 آیتالله میرباقری
🆔 @didebane_andisheh
💠 انسان مسلمان یا لیبرال
✴️ لیبرالیسم انســان را مالک بی چون و چرای خود و اموال خود میداند؛ مالکی که جز خود و منافع خود مســئولیت دیگری ندارد. در حالی که اسلام مالکیت را از آن خداوند می داند و انسان را جانشین و نماینده او به شــمار میآورد؛ خویشمالکی یکی از علل پذیرش سه مبنای ِ ایدئولوژیــک آزادی، عدم دخالت دولت و مالکیت خصوصی در نظام اقتصاد سرمایهداری است و در مقابل خلیفهبودن انسان، دلیل پذیرش مبانی ایدئولوژیک آزادی در کادری محدود، دخالت دولت بر اســاس مصالح فرد و جامعه و مالکیت مختلط به شمار میرود.
✳️ بر اســاس جهانبینی لیبرالیســم، کمال مطلوب انســان، ارضای هر چه بیشــتر خواستههای مادی اســت. این مطلب وقتی وارد اقتصاد می شود، هدف انسان را در فعالیتهای اقتصادی حداکثر مطلوبیت در ناحیه مصرف و حداکثر سود در حوزه تولید و سرمایهگذاری میسازد. اما در مقابل نظام اقتصادی اسلامی باید در پی هدفهایی باشد که انسان را به هدف کلی آفرینش نزدیک ســازد. از این رو هر تفســیری از رفاه مادی که با سیر انسان به ســوی خداوند منافات داشته باشد نمی تواند مورد قبول اسلام باشد.
📖دیدهبان اندیشه شماره 23
#لیبرالیسم
#اسلام
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥نخستین همایش بینالمللی #دشمن_شناسی
🖇به مناسبت دومین سالگرد رحلت استاد محمدحسین فرجنژاد
⏰زمان برگزاری: 23 تیرماه 1402
⏱ مهلت ارسال آثار: 6 تیرماه 1402
👈جهت ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر به آی دی ایتا @f_mhfaraji یا سایت زیر مراجعه فرمایید:
🌐farajnejad.ir/hamayesh
http://eitaa.com/joinchat/1842479109C6a0ba6652b
💠 روح روشنفکری در سه کالبد
روشنفکری در جهان اسلام معاصر در سه جریان خلاصه میشود:
1️⃣ جریان غربگرا: این جریان معتقد است برای حل مشکلات میبایست از تمدن غرب اقتباس کرد؛ اینان ممکن است به وجه استعماری غرب معترض باشند؛ اما در تحقق جامعه آرمانی خود از جهت اهداف، اصول و روشها، مدلی جز آنچه در غرب دیدهاند، ندارند.
2️⃣جریان اسلامگرا: این جریان در مقابل جریان غربگرا، معتقد است برای حل مشکلات میبایست آموزههای اسلامی را در عرصههای سیاسی و اجتماعی زنده کرد و همواره با مظاهر تجدد مدرن مبارزه کرد.
3️⃣جریان تجدد در میراث اسلامی: این جریان را میتوان خطی میانه، میانِ دو جریان بالا در نظر گرفت که خود به شاخههای متعددی از جمله لیبرالیسم، سکولاریسم، ناسیونالیسم و سوسیالیسم تقسیم میشوند.
📖دیدهبان اندیشه شماره 33
#روشنفکری
#غربگرا
🆔 @didebane_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ اوقات تاریخی انسان
🎞 دکتر شهریار زرشناس
🆔 @didebane_andisheh
💠 چرخی در اندیشه شریعتی
❇️ دکتر علی شریعتی نسبت به تمدن غرب انتقادات جدی داشته و معتقد است هر ملتی باید هویت و شخصیت فرهنگی و تاریخی خودش را پاس دارد تا بتواند بر اساس آن، به حیات خود سامان دهد. او اسلام را یک مکتب ایدهآلیسمی معرفی میکند و در تعریف ایدهآلیسم میگوید: ایدهآلیسم، برخلاق رئالیسم، معقد است که عالم «رئال» واقعیت حقیقی ندارد و این ذهن ماست که عالم خارج را میپندارد و «ایده» اصل است نه «رئالیته» یعنی واقعیت خارجی بی ذهن ما وجود ندارد و اگر ذهن ما نباشد، آن هم اصلاً نیست.
✴️ شریعتی بسیاری از مفاهیم دینی را با مبانی هرمنوتیک فلسفی، بازخوانی میکند؛ او با نگاه پدیدارشناختی و به دین، این کار را پیش میبرد. او خود را اومانیسم میداند اما نه اومانیسمی که پایه تمدن غرب است بلکه اومانیسم توحیدی؛ از این رو همه چیز را با معیار و شاخص «به چه درد انسان میخورد» اندازه میگیرد.
📖دیدهبان اندیشه شماره 33
#علی_شریعتی
#روشنفکری_دینی
🆔 @didebane_andisheh
💠 تفاوت تجدد و اسلام
1⃣ در تجدد، انسان مرکز است اما در اسلام، خداوند مرکز است و انسان، مخلوق خدا و به هدف عبادت آفریده شده است.
2⃣ در تجدد، انسان، هویت معینی ندارد زیرا حقیقتِ معینی وجود ندارد؛ اما در اسلام، انسان هویت خاصی دارد که از باورها و ارزشهای معین و ثابتی منبعث میشود.
3⃣ بیهدفی در تجدد و آرمانگذاری اسلام برای انسان از دیگر تمایزات اسلام و تجدد به شمار میآید.
4⃣ گسست مداوم معرفتی از امور ذاتی تجدد است به خلاف اسلام که مبتنی بر معارف ثابت است.
5⃣ تعارض با شمولیت فردی و اجتماعی دین از لوازم ذاتی تجدد به شمار آورد که این برخلاف دیدگاه اسلام ناب است.
📖دیدهبان اندیشه شماره 33
#تجدد
#اسلام
🆔 @didebane_andisheh
💠 انقلاب و احیای امت اسلامی
✴️ به تعبیر محسن مهاجرنیا «نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران هم از مصادیق بازسازیشده و اسلامی پدیده «دولت-ملت» طبق متفاهم دنیای امروز است و هم مصداق بازسازیشده نظام سیاسی «امامت-امت» است.
❇️ اصلاً ما معتقدیم امتیاز انقلاب اسلامی و امتیاز اندیشه بنیانگذار این انقلاب به همین است که توانست سنت اسلامی را برای انسان معاصر بازسازی و در دسترس قرار دهد.
📖نشریه دیدهبان شماره37
🆔 @didebane_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ پیدایش عقل مدرن
🎞 دکتر حمیدطالبزاده
🆔 @didebane_andisheh
💠 تعارض منافع «امت» و «ملت»
✴️ ترجیح منافع ملت بر امت
برخی معتقدند که در صورت تزاحم، پاسداشت حقوق ملتها مقدم بر حقوق امت اسلامی است. مهمترین دلیل اینان ناممکنبودن تقدم امت در تاریخ سیاسی معاصر جهان است. توضیح آنکه تقدم امت در دوران سنتی که دو امت ایمان و کفر گرداننده عرصه بینالمللی بودند، امری پسندیده و مطلوب بود؛ اما در جهان كنوني این دولتها هستند که نقش اصلی را در تنظيم مناسبات بينالمللي کشورها بازي ميكنند. اگر واقعيت موجود در مناسبات جهاني محوربودن دولت - ملت باشد، در آن صورت در انتخاب ميان اهداف ملی يا اهداف ايدئولوژيك قطعا بايد اهداف ملي را ترجيح بدهيم.
❇️ ترجیح منافع امت بر ملت
در مقابل گروهی دیگر بر ترجیح منافع امت تاکید میکنند. از نظر اینان اولاً، روح حاکم بر قانون اساسى بر این برترى شهادت مىدهد. ثانیاً، آنچه از اصل چهارم قانون اساسى به عنوان اصل مادر، استفاده مىشود، ترجیح جانب منافع «امت» مىباشد. این تزاحم یا تعارض، فرع بر تزاحم یا تعارضی کلىتر یعنى «تزاحم یا تعارض موازین شرعى با منافع ملى» است. فرمان قتل سلمان رشدى به خاطر ارتداد و سبّ پیامبراکرم(ص)، اصرار بر اجراى حدود الهى که با اعلامیه جهانى حقوق بشر همسویى ندارد، پشتیبانى از نهضتهاى آزادىبخش و بویژه انتفاضه در سرزمینهاى اشغالى فلسطین، موضعگیرى در برابر قدرتهاى استکبارى در فرضى که کشورهاى دیگر ـ نه کشور ما ـ را مورد تعرض قرار دهند و صدها نمونه از این قبیل، بر مبناى منافع ملى غالباً غیرمنطقى به نظر مىرسند.
📖نشریه دیدهبان شماره37
🆔 @didebane_andisheh
💠 صهیونیسم رسانهای
📺 محمدحسین فرجنژاد تاکید داشت که ماهیت رسانهها خنثی نیست و مقاصد اربابان آنها در پشت رنگ و لعاب ظاهری این بسترهای ارتباطی نهفته است. ازنظر ایشان اکثر رسانهها و مخصوصاً سینما از بدو پيدايش تا امروز غالباً برآورنده خواستهها و نمايانگر سیاستهای جهاني صهيونيسم هستند و سعی دارند تا اهداف این گروه را فراهم کنند.
✴️ اهدافی ازقبیل:
1️⃣ بسط ارزشهای مادیگرايانه که امروزه در ارزشهای آمريکايي متبلور است و شامل انحرافات جنسي، خشونت، وهم انگاری، و شکاکیات می شود؛
2️⃣ جهانيکردن اسطورهها و خرافات و دروغهای صهيونيستي – يهودی؛
3️⃣ جلوگیری از اعتراض و فشار افکار عمومي داخلي و جهانی به سیاستهای اشغالگرانه و توسعهطلبانه صهیونیستها و غربیها در کشورهاي مختلف خصوصاً فلسطين اشغالي در عرصه سينما؛
4️⃣بیتمدن، عقبمانده و تروريست جلوه دادن و تحقیر دشمنان واقعي و خيالي خود خصوصاً مسلمانان؛
5️⃣ الگودهي و آموزش نسل جدید کشورهای مختلف، همانگونه که خود ميپسندند؛
6️⃣کسب و تجارت سودآور گیشهها به هر بهايی و برتر جلوه دادن يهوديان و قوانين آنها در تمام عرصهها و تحقير ديگر اديان.
📖نشریه دیدهبان شماره29
#فرج_نژاد
#سواد_رسانه
🆔 @didebane_andisheh
💠 آزادیِ بهشتی
❇️ آزادی از منظر شهید بهشتی یعنی «تسلط انسان بر ساختن خویش و ساختن محیط خویش.» با این تعریف درواقع دو معنای متمایز آزادی را یادآور میشود که البته وابستگی تام و تمامی با یکدیگر دارند. این دو معنای متمایز از آزادی عبارتاند از:
1️⃣ آزادی به معنای یک نیاز عمیق و اصیل درونی که هر فردی بهطور طبیعی خواهان آن است و از عدمش رنج میبرد؛
2️⃣ آزادی به معنای یک واقعیت اجتماعی.
✴️ شهید بهشتی دو معنای متفاوت آزادی، یعنی معنای فردی و معنای اجتماعی را از هم تفکیک میکند. معنای فردی آزادی، خواستی است ذاتی و درونی که به شخص انسان مربوط میشود؛ و معنای اجتماعی آن واقعیتی است اجتماعی که به نوع روابط اجتماعی مربوط میشود.
📖 دیدهبان اندیشه شماره 28
#شهیدبهشتی
#آزادی
🆔 @didebane_andisheh
💠 انصاف متن عدالت
❇️ از نظر شهید بهشتی، انصاف یعنی خود و دیگران را با یکدیده نگاه کردن؛ یعنی آنچه بر خود نمیپسندی، بر دیگران هم مپسند و آنچه برای خود میپسندی، برای دیگران هم بپسند. ازنظر ایشان این اصل رفتاری به دو نتیجه فرعی دیگر منتهی میشود که هریک، قوامبخش عدالت اجتماعی هستند:
1️⃣ نخست، شکلگیری یک اقتصاد اخلاقی؛
2️⃣ دوم اینکه در این برداشت از انصاف، نوعی عقلانیت نهفته است که در آن احتمال قرار گرفتن افراد در پایینترین موقعیتهای اقتصادی، اجتماعی و جسمانی، یک فرض منطقی است.
✴️ در چنین وضعیتی، فرد یا افرادی که با نوعی محرومیت مواجه هستند، انتظار دارند که قربانی موقعیت نازل اقتصادی یا اجتماعی خود نباشند و از برخورد «منصفانه» بهرهمند شوند. تحقق این هدف مستلزم وجود نهادهایی است که ضامن استقرار و استمرار انصاف در جامعه باشند.
📖 دیدهبان اندیشه شماره 28
#شهیدبهشتی
#عدالت
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از دیدهبان اندیشه
♨️ دیدهبان اندیشه ♨️
📣 «دیدهبان اندیشه»، محفلی است برای:
✔️ بازتاب تقابل جریانات مختلف اندیشهای در فضای مجازی؛
✔️ تبیین حقایق به صورت منصفانه و عالمانه؛
✔️ آگاهسازی نخبگان نسبت به جریان تحریف.
✅ ما را در پیامرسانهای روبیکا و ایتا دنبال کنید.
🆔 http://rubika.ir/didebane_andisheh
🆔 https://eitaa.com/didebane_andisheh
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ آیندهنگری راهبردی الگوی اسلامی پیشرفت
🎞 دکترمسعود درخشان
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از فکرت
#اختصاصی
🔶 شماره جدید نشریه دیدهبان اندیشه
🔸با موضوع | شهید بهشتی ؛ چه میگویند چه بود؟
ویژهنامه رصدی و تحلیلی بازنمایی اندیشههای دکتر #شهید_بهشتی (ره) در فضای مجازی
موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره بیست و هشتم، تیرماه ۱۴۰۰
🔻در این شماره نشریه تخصصی رصد رویدادهای اندیشهای، تلاش شده خوانشهایی که از شهید بهشتی در حوزه ژورنالیسم اندیشه از سوی جریانات روشنفکری و غیر روشنفکری مطرح هست، بررسی و مورد نقد و نظر قرار گیرد.
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#شهید_بهشتی
#اندیشه_بهشتی
#تفکر_تشکیلاتی
#تئورسین_انقلابی
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
هدایت شده از فکرت
DIDEBAN_ANDISHE_N0.28.web.pdf
8.78M
🔶 نشریه دیدهبان اندیشه
(شماره ۲۸. تیرماه ۱۴۰۰)
🔸با موضوع | شهید بهشتی ؛ چه میگویند چه بود؟
🔻 آنچه در این شماره از دیدهبان اندیشه ملاحظه میکنید : بازخوانی تفکرات شهید بهشتی (ره) از منظر جریانات فکری و مروری بر بازنمایی اندیشه شهید بهشتی در فضای مجازی با رویکرد ژورنالیسم اندیشه است.
🔻چهار محور اصلی در بازنمایی و روایت از اندیشههای شهید بهشتی:
1- رویکرد تخریبی
2- رویکرد تقلیل گرایی
3- رویکرد تقدیسی
4- رویکرد اصیل و جامع
🏛موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
🔻لینک دانلود فایل نشریه:
🌐 http://fekrat.net/?p=5424
📌آدرس کانال؛
🆔 @fekrat_net
💠 اسطورههای صهیونیستی در سینما
❇️ بی شک یکی از تفریحها وسرگرمیهای همه ما تماشای سریال، کارتون،فیلمهای تلویزیونی و سینمایی است؛ اما شاید هیچگاه به این موضوع فکر نکردهایم برنامهای که ما با کمال میل تماشا میکنیم و از آن لذت میبریم هدف و رسالتی صهیونیستی را با خود دارد! و دشمن از ساخت این برنامهها اهداف شومی را دنبال می کند.
✴️ برای آگاهی از این اهداف مطالعه کتاب اسطورههای صهیونیستی سینما را به شما پیشنهاد میکنیم. کتابی که با نگاهی موشکافانه تمامی اهداف این کمپانیها را برای شما بررسی کردهاست. «اسطورههای صهیونیستی در سینما» سعی در شناسایی همهی نشانهها و نمادهایی دارد که سینمای غرب با وامگرفتن از معتقدات، باورها، تعصبها، اهداف و خط مشی یهود و صهیونیسم آنها را در آثار سینمایی و تلویزیونی به تصویر کشیدهاست.
#فرج_نژاد
#صهیونیست
🆔 @didebane_andisheh