☝️📰 #عکس_نوشت📰☝️
#احکام_عزاداری
❌حکم حضور فرد مبتلا به #کرونا، در مراسمات عزاداری امام حسین (ع)
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
#سیاسی_تحلیل
🔴 یادداشت اختصاصی/
❇️نخستین و ریشهایترین جهاد؟
🔷انقلاب ملت ایران در چهار دهه گذشته فراز و نشیبهای زیادی داشته است و تهدیدات گوناگونی را دفع کرده و در پس هر تهدیدی قویتر از گذشته به راه خود در مسیر تعالی و پیشرفت ادامه داده است. اما در دوره کنونی تهدیدات بیرونی با آسیبهای درونی همافزایی تأملبرانگیزی پیدا کرده اند، برخی کمکاریها و سوء تدبیرها در کنار تبلیغات خارجی و همنوایی برخی عناصر داخلی در ناامید کردن جامعه تاثیر انکارناپذیری دارند.
🔶اگر در گذشته این رسانههای بزرگ بودند که حرف اول را جنگهای تبلیغاتی و روانی میزدند، امروزه رسانههای خُرد، سازنده و جهتدهنده بخش اعظمی از افکار عمومی شده و سهم رسانههای بزرگ را در ارتباط مستقیم با عامه مخاطبان کم کردهاند. لذا رسانههای بزرگ با تغییر تاکتیک علاوه بر هدفگیری افکار عمومی جامعه، صاحبان رسانههای خُرد و نخبگان را نیز هدف قرار گرفته تحت شمول ایدههای خود قرار دادهاند.
🔻از اینرو دو ضرورت عمده پیش روی جریان انقلابی و جوانان حزباللهی وجود دارد که رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرازی از بیانیه گام دوم انقلاب از آن به «نخستین و ریشهایترین جهاد» یاد کرده اند؛ اول آنکه در روند و نبرد روایتها، ترس و ناامیدی را از خود و دیگران برانند و دوم آنکه در راهاندازی و بهرهگیری از رسانههای خُرد (کانالهای طرح ثامن) در دام صحنهسازیهای رسانههای بزرگ قرار نگیرند چراکه تاکتیک نوین رسانههای بزرگ تعیین زمین بازی برای رسانههای خُرد است. ما برای شکستن محاصره تبلیغاتی ایران اسلامی نیازمند حرکت رسانهای جبهه ای هستیم، لذا کانالهای طرح ثامن باید از پراکندهکاری پرهیز نمایند و محور جلسات دو هفته یکبار خود را، از کانال مرجع این طرح یعنی از کانال معیار (پیامرسان های سروش ایتا و روبیکا) برداشت نمایند و همچنین برای جذب مخاطبان موردنظر به کانالهای خود، طرحهای ابتکاری و بومی و محلی، تدوین و اجرا کنند.
12.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سیاسی_تحلیل
🎥بلایی که مالی شدن اقتصاد و ربای موجود در آن بر سر دولت آمریکا و اقتصاد جهانی آورده نتیجه همین نظام ربوی است. وقتی اقتصاددان آلمانی حرام بودن ربا در اسلام را نور امیدی برای خود میداند اما...
#سیاسی_خبر
نتیجه بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی
🔹رئیس سازمان هواپیمایی: ۱۹ ثانیه پس از انفجار موشک اول cvr ضبط مکالمات را متوقف کرده است.
🔹۳ نفر کرو در کابین بودهاند که هر سه متوجه شرایط غیرعادی شدهاند، اما صداها نشان میدهد مشکلی از نظر جسمانی در ابتدا نداشتهاند.
🔹از صدای مسافران و کابین مسافران هم اطلاعاتی در دست نیست.
@Farsna - Linkمنبع
16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویژه برنامه "اصحاب اباعبدالله"
موضوع : مسلم بن عوسجه
کارشناس: سیدعلی میرزاده
#کانال_دین_یاران
#دین_یاران
#پاسخ_به_شبهات
#شبهات_مهدویت(١)
❓شبهه: چرا امام زمان (عجلالله فرجهالشریف) در بحران کرونا به داد مردم نمیرسد؟ و اساسا جوامع دینی چه پاسخی برای حل بحران کرونا دارند؟
🖊️ پاسخ:
🔸شبهه مذکور از دو جهت قابل بررسی است:
١. کمک امان زمان (عجل الله فرجه) در بحرانها کجاست؟
٢. امتیاز دینداری در میدان بحران چیست؟
👈در خصوص مورد اول دو احتمال و یک نکته مهم مطرح است:
✔️اول؛ ممکن است بحران کرونا همانند بسیاری از موارد مشابه تاریخی دیگر، امتحان الهی باشد و خداوند رشد بشر را در این میدان تعریف کرده باشد چرا که خلقت انسان با هدف رشد و کمال اوست و این کمال جز با بلا و امتحان محقق نخواهد شد. «وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ ۗ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ(١) قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، و کاهش در مالها و جانها و میوهها، آزمایش میکنیم؛ و بشارت ده به استقامتکنندگان!
✔️دوم؛ این احتمال وجود دارد که کرونا و بیماریهای واگیردار عمومی دیگر مانند طاعون و وبا، غضب الهی و خشم خداوند بر بندگان باشد، چرا که امام رضا(علیهالسلام) در حدیثی فرمود: «کُلَّمَا أَحْدَثَ الْعِبَادُ مِنَ الذُّنُوبِ مَا لَمْ یَکُونُوا یَعْمَلُونَ أَحْدَثَ اللَّهُ لَهُمْ مِنَ الْبَلَاءِ مَا لَمْ یَکُونُوا یَعْرِفُونَ(٢) هرچه بندگان، گناهان تازه و ناکرده انجام دهند خداوند هم برایشان بلاهای تازه و ناشناخته به وجود خواهد آورد».
⭕ گرچه احتمال سوم ترور بیولوژیک در این قضیه است که احتمال قوی هم هست، لیکن منافاتی با دو احتمال اول ندارد، چرا که خداوند عذاب و امتحان خود را گاهی به دست مخلوقات خود انجام میدهد!
✔️نکته مهم: اگر برای مثال امام زمان(عج) در دو روز بیماری کرونا را در ایران ریشهکَن می کرد این ارعاب مردم نبود که اگر امام زمان(عج) نباشد شما از بین می رفتید؟ امام زمانی که بیماری را در یک کشور از بین می برد و به دیگر کشورها توجه ندارد آیا چنین ایمانی از سر جبر نیست؟!
اگر مردم در زمان امیرمومنان(ع) الزام و اجبار ویژه ای می دیدند که مجبور می شدند امام علی(ع) را به عنوان حاکم بپذیرند دیگر ارزش نداشت، ارزش به دیدن و انتخاب از سر اعتقاد و معرفت بود نه از ترس عقوبت یا امید به برخورداری از برخی منافع.
«وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعًا أَفَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّى يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ»(٣) و اگر پروردگار میخواست تمام آنها كه در روی زمين هستند همگی (از روی اجبار) ايمان میآوردند، آيا تو ميخواهی مردم را مجبور سازی كه ايمان بياورند؟ (ايمان اجباری چه سودی دارد؟!)
و اساسا فلسفه ارسال رسل وانزال کتب ودعوت اولیا الهی برای بشر برای هدایت وکمال جان وروح بشر بوده ومسائل مادی وجسمی که علل معده هستند در حوزه وظایف انبیاء واولیا دین اولا وبالذات نیست
انبیاء واولیاء الهی ووحی متکفل علوم طبیعی وریاضی وطب وهیئت وصنعت وغیره نیست
لقد جائتکم موعظه من ربکم وشفاء لما فی الصدور وهدی ورحمه للعالمین
لذا این انتظار بی جا وغیر منطقی است.
✳️بنابراین بنا نیست در عصر غیبت امام زمان علیه السلام مشکلات را به صورت فوق العاده و معجزه آسا حل نماید گرچه می تواند. شما می دانید بکارگیری معجزه برای اتمام حجت است و شاید هنوز وقت وقت آن فرا نرسیده است.
👈در خصوص مورد دوم باید گفت:
✔️اولا؛ خداوند به عنوان علت همه موجوات، نظام آفرینش را بر پایه قانون علیت بنا کرده است و هیچ پدیده ای بدون علت و سبب پدید نمی آید. «أبَى اللّه ُ أن يُجرِيَ الأشياءَ إلاّ بِأسبابٍ...» (۴) خداوند ابا دارد از اين كه چيزها (امور) را جز از طريق اسباب فراهم آورد... .
اسباب تاثیرگذار بر اشیاء نیز دو گونه است:
١) اسباب عادی و علت های مادی
٢) اسباب غیر عادی و فرا مادی
این هردو از چارچوبه قانون علیت خارج نیستند.
✔️ثانیا؛ دعا، ابداً جای اسباب مادی را نمی گیرد؛ بلکه جزئی از اسباب مادی است؛ یعنی در سلسله مقتضیات و اسباب و شرایط و معدّات اشیاء، دعا هم جایگاه خاص خود را دارد.
وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ(۵) پروردگار شما گفته است: «مرا بخوانید تا (دعای) شما را بپذیرم!
✔️ثالثا؛ از اسباب غیر عادی و فرا مادی تنها در موارد استثنایی و ضرورت استفاده می شود. همانند معجزات و کرامات؛ یعنی این نوع از اسباب، بر خلاف عادت و قاعده اند. پس در زندگی نباید به امید معجزه و کرامت نشست.
✔️رابعا؛ یکی از سنت های قطعی الهی که بر اساس قانون علیت توجیه می پذیرد این است که انسان بما هو انسان -قطع نظر از دین و آئینش- در گرو سعی و تلاش خود است. «وَأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ»(۶) برای انسان بهرهای جز سعی و کوشش او نیست.
به ما بد آمو
ختند یا بد فهمیدیم که دعا جای دوا را می گیرد و توکل و توسل به جای تعهد و تعمل می نشیند؛ بلکه دعا خود دواست.
اگر امروز چین کمونیست بیماری کرونا را کنترل کرده، به خاطر سعی و تلاش و رعایت مقررات است و اگر چنین تلاش و رعایت پروتکل های بهداشتی را ما هم داشته باشیم، پیروزیم.
✔️خامسا؛ به وضوح قابل مشاهده است که کشور ما در این خصوص امتحان خود را به خوبی پس دادهاست، اگرچه هنوز عده ای که کم هم نیستند این ویروس را جدی نگرفتهاند، اما اکثر ملت ایران از آنجایی که شیعهاند و معتقد به اصل «النظافة من الإیمان»(٧) هستند در بهداشت فردی و جمعی کوشا هستند. گروههای جهادی که در مبارزه با کرونا در قالب تهیه و توزیع اقلام بهداشتی و معیشتی، گندزدایی و فرهنگسازی بهداشت عمومی آن هم بدون هیچ چشمداشتی تلاش میکنند و دعا و توسل و هیأت خود را هم دارند، و کادر بهداشت و درمان که مجاهدانه در خط مقدم مبارزه با کرونا شب و روز تلاش میکنند و توجه به معنویات دارند، الگوی خوبی برای مقابله با بحران در سایه دینداری هستند.
✳️نتیجه: نصرت و امداد الهی مشروط بر تلاش ماست. و اگر در سایه تلاش و مجاهدت دعا کردیم، خدای سبب ساز، سایر علل و عوامل موثر را به جریان می اندازد و قطعا از کشورهایی که بر پایه تفکر مادی به موفقیتهایی رسیدهاند موفقتر خواهیم بود. «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ» (۸) ای کسانی که ایمان آوردهاید! اگر (آیین) خدا را یاری کنید، شما را یاری میکند و گامهایتان را استوار میدارد.
................................
١. بقره، ١۵۵.
٢. کافی، ج۲، ص٢٧۵.
٣. یونس، ٩٩.
۴. کافی، ج١، ص١٨٣.
۵. غافر، ۶٠.
۶. نجم، ٣٩.
٧. مستدرکالوسائل، البته سند حدیث در این منبع نیامده و احتمالا جمعبندی دستورات بهداشتی اهل بیت(علیهمالسلام) است.
٨. سوره محمد(صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، ٧.
🌀فتح الفتوح امام حسین ع در عاشورا چه بود؟
🔰امام حسین ع امام تحول آفرین | ج1️⃣
🔻یکی از ویژگی های برجسته اما کمتر پرداخته شدۀ قیام اباعبدالله الحسین ع، تحول خواهی و تحول آفرینی هست. اباعبدالله در آغاز حرکت خودش اعلام کردند که من برای تحول در جامعه و امت پیامبر قیام کردهام.
🔻پیشانی و نوک پیکان حرکت اباعبدالله تحول خواهی بود. وضعیت جامعه و حاکمیت به گونۀ بود که فضای تنفس در آن جامعه برای مومنین و زندگی مومنانه امکان نداشت. برای همین اباعبدالله بر سر جامعه فریاد تحول زد و فرمود چنین وضعیتی قابل تحمل نیست چرا مردم! برای تحول و تغییر وضعیت موجود اقدامی نمی کنید؟
🔻خط اصلی و محوری قیام اباعبدالله، خط تحول خواهی در وضعیت موجود جامعه بود. اگر از ما بپرسند امام حسین ع را به چه ویژگی می شناسیم بلافاصله باید بگوییم به تحول خواهی. امام حسین ع، امام تحول خواه و تحول آفرین هست. روحیه اباعبدالله، روحیه تحول خواهی هست.
🔻عمل امام حسین ع هم در نهایت تحول آفرین بود. اگرچه ظاهر قیام اباعبدالله الحسین ع، شکست بود. اما باطن قیام که به سرعت در ظاهر هم رخ نمایی کرد، پیروزی بود. بلافاصله بعد از کربلا تا کوفه و شام نرسیده ورق برگشت.
🔻فتح الفتوح امام حسین ع در عاشورا چه بود؟ آن فتح الفتوح و پیروزی که اباعبدالله با قیامش انجام داد، تحول روحی هست که حضرت در افراد ایجاد کرد و تا قیامت این خط تحول روحی ادامه دارد.
🔻امام حسین ع، امام تحول آفرین هست. عالی ترین تحول، هم تحول روحی هست. تحول روحی هم به این سادگی ها نیست. شما فکر می کنید آدم ها به این سادگی عوض می شوند؟ حضرت فرمود:«إِزَالَةُ الْجِبَالِ أَهْوَنُ مِنْ إِزَالَةِ قَلْبٍ عَنْ مَوْضِعِه ؛ تکان دادن کوه ها آسان تر هست از تکان دادن قلبی از جایش»(تحف العقول،ص358)
🔻اباعبدالله آن ابرمردی هست که تحول آفرین هست. می دانی آن کارِ کارستانی که اباعبدالله انجام می دهد چیست؟ اباعبدالله دل ها را تکان می دهد. دل ها را تکان دادن کار هرکسی نیست، کار خدایی هست. دخل و تصرف در دل ها کار خداست. این کار خدا به حسین بن علی(ع) داده شده هست. حسین جان! بنشین خدایی کن! در دل ها تحول ایجاد کن!
🔻منتظر حقیقی، شخصیتی تحول خواه و تحول آفرین هست. اگر می خواهیم زمینه ساز فرج باشیم، باید سبک زندگی ما، به صورت فردی و زندگی جمعی، سمت و سوی تحول آفرینی داشته باشد.
🔻در محله همه بگویند این آدم پیش فعال هست. آرام و قرار ندارد. می خواهد محله را ارتقاء ببخشد. مسجد را به هم ریخته هست. می خواهد همه چیز را از نو شروع کند. بالاخره این بی قراری و شوق برای بهتر شدن در گوشت و پوست و خونش هست. ژنش این طوری هست که تحول خواه هست. خدا ان شاء الله ژن ما و نسل ما را تحول خواه و تحول آفرین قرار دهد.
#دهه_تحول
#محرم
#منبرک
#کانال_دین_یاران
#تفسیر_قرآن
🔺آیه ۵۱و ۵۰ سوره اسرا
قُلْ کُونُواْ حِجَارَةً أَوْ حَدِیداً
أَوْ خَلْقاً مِّمَّا یَکْبُرُ فِى صُدُورِکُمْ فَسَیَقُولُونَ مَن یُعِیدُنَا قُلِ الَّذِى فَطَرَکُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ فَسَیُنْغِضُونَ إِلَیْکَ رُءُوسَهُمْ وَیَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَن یَکُونَ قَرِیباً
ترجمه
بگو: (استخوان خرد شده که آسان است، شما) سنگ باشید یا آهن.
یا هر مخلوقى از آنچه که در نظر شما از آن هم سخت تر است (باز خدا مى تواند شما را دوباره زنده کند) آنان به زودى خواهند گفت: چه کسى ما را باز مى گرداند؟ بگو: همان کسى که نخستین بار شما را آفرید. پس بزودى سرهاى خویش را (با تعجّب) به سوى تو تکان خواهند داد و گویند: آن روز، چه زمان خواهد بود؟ بگو: شاید نزدیک باشد!
🔻گرچه انسان پس از مرگ، متلاشى و خاک مى شود، ولى خاک، سرچشمه و دروازه حیات و زندگى است. گیاهان از خاک مى رویند و موجودات زنده در خاک پرورش مى یابند. پس زنده کردن مردگان از خاک، نزد خداوند متعال مهم و دشوار نیست، حتّى اگر شما سنگ و آهن و سخت تر از اینها هم باشید، که فاصله شان با حیات، دورتر است، باز هم خداوند، شما را زنده خواهد کرد.
منکران، دلیلى بر انکار معاد ندارند، تنها سؤال دارند که چه کسى و چه زمانى و چگونه ما را زنده مى کند؟ پاسخ قرآن این است که همان خدا که اوّلین بار شما را آفرید، قدرت بازآفرینى شما را دارد، زمان آن نیز خیلى دور نیست، شاید نزدیک باشد! «مَن یُعیدنا؟ مَتى هو؟ عسى أن یکون قریبا»
🔹پیام ها
۱- پیامبر، مأمور پاسخگویى به سؤالات، شبهات و ایرادهاست. «قل»
۲- زنده ساختن مجدّد مردگان، حتّى اگر سنگ و آهن هم شده باشند، بر خدا آسان است. «حجارةً او حدیداً او خلقاً ...»
۳- معاد جسمانى است. «کونوا حجارة او حدیدا...»
۴- بسیارى از چیزها، تنها در ذهن و دل ما بزرگ مى نماید، ولى در واقع بزرگ نیست. «یکبر فى صدورکم»
۵ - دلیل انکار معاد، غفلت از قدرت الهى است. «مَن یُعیدنا... الّذى فَطرکم»
۶- افراد لجوج با شنیدن دلیل نیز از روى استهزا و انکار و استبعاد، سر تکان مى دهند. «فسیُنغضون الیک رئوسهم»
۷- عمر دنیا نسبت به آخرت، کم و کوتاه است و هر کس باید مرگ و قیامت را نزدیک بداند. «أن یکون قربیاً»
#کانال_دین_یاران
💌 قهرمان زندگی ما
استاد پناهیان
#عکس_نوشته
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرح یک حدیث از زبان "مقام معظم رهبری"
ُظلم سه قسم است...
#کلیپ
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
#سیاسی_تحلیل
⭕️ محمد امینی رعیا، دکتری مدیریت گرایش سیاستگذاری و تصمیمگیری:
🔹میدانید چرا با وجود این همه بیتدبیری که در دولت وجود دارد کشور زمین نمیخورد؟ دلیلش حجم گسترده کار تولیدی، توسعهای، توانمندسازی و رفع فقر است که در ستاد اجرایی فرمان امام، بخش اقتصادی سپاه و آستان قدس و ... انجام میشود. این نهادها هرچند ضعفهایی دارند، اما "سوپاپ اطمینان" کشورند.
#مدیریت_انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سیاسی_تحلیل
🔴 دوربردترین موشک بالستیک تاکتیکی دنیا در اختیار ایران است
🔹شلتوکی کارشناس مسائل دفاعی: سامانه پدافندی سوم خرداد، دوربردترین سامانه دنیاست که می تواند در حین حرکت شلیک کند.
گزاره های امید افرینی.pdf
136.2K
#سیاسی_تحلیل
🌀نسخه pdf
🛑 اختصاصی
🔷110 گزاره پیرامون امید در ادبیات انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سیاسی_تحلیل
✅ گزارش شبکه سعودی از فروش موشک های ایرانی به ونزوئلا...!
#احکام
معاشرت و رفت و آمد با شخص بی نماز
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
19.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 ویژه برنامه #عشق_خونین
▫️سلسله بیانات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با موضوع «تحلیل قیام سید و سالار شهیدان علیه السلام در پرتو عشق و محبت الهی»
▪️ جلسه چهارم
▫️ پخش از شبکه های سیما
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd
1_437513800.pdf
95.9K
📚چه کسانی از لشکر عمرسعد به سپاه امام حسین(ع) پیوستند؟
23.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویژه برنامه "عبرت های عاشورا"
موضوع : عزت طلبی در فرهنگ حسینی۱
کارشناس: رضا حیدریان
محرم ۱۳۹۹
کیفیت اصلی در:
https://aparat.com/v/lnaeg
@baghiatollaah
#دین_یاران
#پاسخ_به_شبهات
#شبهات_عاشورا(٣)
پرسش :
چرا از مختار ثقفي كه به خون خواهي امام حسين ـ عليه السلام ـ تمام قاتلين ايشان را كشت، به طور شايسته ياد نمي شود؟
پاسخ :
يكي از مردان نامي تاريخ اسلام بالاخص تاريخ شيعه كه به خاطر اقدام درست و خداپسندانه اش دل اهل بيت و خاندان پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ را بعد از واقعة عاشورا شاد كرد مردي است از تبار ثقيف و از شيعيان آل علي ـ عليه السلام ـ كه در هميشة تاريخ جايگاه خاصي نزد علماي شيعه و مورخين دارد.
اما اينكه چرا از ايشان به طور شايسته ياد نمي شود شايد منظور اين باشد كه چرا در منابع تاريخي يادي از مختار به تناسب اقداماتش نمي شود؟ بايد خاطرنشان كرد كه در منابع تاريخي شيعه در اكثر منابعي كه به واقعة عاشورا و تاريخ زندگاني امام حسين ـ عليه السلام ـ پرداخته به اقدام مختار هم اشاره شده است. نيز به جملاتي كه در تحسين عمل مختار از ائمة معصومين ـ عليهم السلام ـ وارد شده پرداخت گرديده است، كه اين خود شايسته ترين يادي است كه امام معصوم ـ عليه السلام ـ از يك شيعه خالص مي كند. از لابلاي روايات بسياري بر مي آيد كه امامان و پيشوايان مذهبي همواره نسبت به مختار اظهار علاقة فراوان مي كردند و از اقدام او در انتقام گرفتن از قاتلين امام حسين ـ عليه السلام ـ و اصحابش ـ عليهم السلام ـ مسرور بوده اند. امام باقر ـ عليه السلام ـ فرمودند: «مختار را بد نگوئيد كه او دشمن ما را كشت و انتقام خون ما را گرفت.»[1] در جاي ديگر به پسر مختار مي فرمايد: «خدا پدرت را بيامرزد، حق ما را از هر كه بر او حق داشتيم گرفت.»[2] و همچنين زماني كه سر عبيدالله بن زياد را به مدينه نزد امام سجاد ـ عليه السلام ـ آوردند امام فرمودند: «كه هيچ كس از بني هاشم نبود مگر اينكه به مختار درود فرستاد و در حق وي دعا كرد و نسبت به وي سخن نيك گفت.»[3] و يا اينكه ابن عباس در جواب ابن زبير كه مختار را كذاب مي خواند گفت: «او كسي است كه قاتلان ما را كشته، انتقام خون ما را گرفته، دل هاي ما را تسكين داده و پاداش چنين كسي از سوي ما اين نيست كه او را دشنام دهيم.»[4]
اما از آنجا كه مختار ضربات زيادي بر پيكر امويان و زبير زده و همچنين در برابر اشراف كوفه از موالي - ايرانيان مسلمان شده كه نزد اشراف عرب نسبت به اعراب از جايگاه پايين تري برخوردار بودند- در سپاه خود استفاده كرد لذا مورخين سني مذهب و طرفداران گروه هاي ذكر شده نسبت ها و تهمت هاي ناروائي به مختار زده و رواج مي دادند كه باعث كم فروغ شدن اقدام مختار مي شد. البته اين نسبت ها اغلب بعد از مرگ مختار به او داده شده، اتهاماتي چون ادعاي نبوت، ادعاي مهدويت براي محمد ابن حنفيه و يا تاسيس فرقة كيسانيه و شايعتر از همه دادن لقب «كذاب» به مختار است كه در تمام متون اهل تسنن و دشمنان اهل بيت ـ عليهم السلام ـ و كينه توزان آمده است.[5] همان طور كه بيان شد روايات وارده در كتب تاريخي شيعه و سني در رابطه با مختار دو دسته هست، يك دسته كه كاملا اقدام مختار را ستايش كرده و او را از شيعيان مخلص اهل بيت ـ عليهم السلام ـ و از معارضين امويان شمرده است. اما دستة ديگر از روايات كه از طرف دشمنان مطرح شده و تا مدت ها هم رواج داشت نسبت هاي مختلف را به او داده اند و اين شائبه را در اذهان ايجاد كرده كه مختار به خاطر اغراض شخصي دست به اين اقدام زده و از اين عمل بهره برداري سياسي كرده است. البته اگر مختار در زمان قيام توابين كه در كوفه بود با آنها همدست مي شد جلو اين شايعات نيز گرفته مي شد.
اما اگر منظور ياد شايسته است كه در مراسم و سوگواري ها يادي از مختار نمي شود بايد گفت كه اين هم نسبت به مناطق مختلف متفاوت است در برخي مناطق تعزيه خواني هايي قيام مختار و اقدام او را به صورت نمايش ارائه مي دهند، البته شايد رسانه هاي گروهي در اين زمينه اطلاع رساني خوب و مبسوطي نداشته باشند ولي همان طور كه گفته شد در منابع مختلف از زبان معصومين ـ عليهم السلام ـ و بزرگان مذهبي و علماء و دانشمندان ديني از اقدام مختار به فراخور نامش ياد شده و ذكر اين نكته لازم است كه تمام قيام ها بعد از قيام امام حسين ـ عليه السلام ـ تحت الشعاع اين قيام بود.
--------------------------------------------------------------------------------
[1] . عالمي، محمدعلي، حسين نفس مطمئنه، تهران، انتشارات هاد، چاپ اول، 1372، ص 39.
[2] . مجلسي. بحارالانوار، بيروت، موسسه وفاء، چاپ دوم، 1403، ج 45، ص 351.
[3] . محمد بن سعد. طبقات الكبري، بيروت، دارالاحياء التراث العربي، 1405، ج5، ص 285.
[4] . بلاذري، انساب الاشراف، بيروت، 1397، ج2، ص 287.
[5] . جعفريان، رسول، تاريخ خلفاء، تهران، نشر الهادي، چاپ اول، 1377، ص 531.
#دین_یاران
منبع: ashoora.ir
به گناه عادت کردم چه کنم ؟؟.mp3
2.19M
🔖 #سخنرانی_کوتاه 🔖
#استاد_رفیعی
📌سوال از پیشگاه امام حسین علیه السلام:
به گناه عادت کرده ام چه کنم ؟؟؟
💠مضرات عادت به گناه
۵ کار رو انجام بده بعد هر چه خواستی گناه کن
#محرم
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا قمر بنی هاشم یا اباالفضل العباس(ع)
990418_ امام حسین ع امام تحول آفرین_محرم99_ بیانیه گام دوم_a5.pdf
2.51M
🏴مناسبت: #محرم_99🏴
🌀عنوان: «امام حسین ع؛ امامِ تحول آفرین»
🔰 موضوع: «تبیینی بر چیستی ؛ چرایی و چگونگی #تحول براساس #بیانیۀ_گام_دوم»
🔻شب 1⃣: امام حسین؛ امام تحول آفرین
🔸پیام: «ضرورت تحول، در زمینه سازی برای ظهور»
الف. تبیین و بررسی رابطه تحول، با حماسه اباعبدالله ع
ب. مهدویت و تحول آفرینی: امام زمان؛ امام تحول آفرین
🔻شب2⃣: تحول روحی؛ آغاز و اصل هر تحولی
🔸پیام: «#معنویّت و #اخلاق»(بیانیه گام دوم)
الف. فطرت تحول خواهی در انسان. بررسی مبداء انسان شناسانه تحول در وجود انسان.
ب. نقش خانواده و مدرسه در تحول آفرینی
🔻شب 3⃣: موانع تحول روحی: 1. ترس
🔸پیام: «معنویّت و اخلاق»(بیانیه گام دوم)
🔻شب 4⃣: موانع تحول روحی: 2. غرور و یاس
🔸پیام: «معنویّت و اخلاق»(بیانیه گام دوم)
🔻شب 5⃣: موانع تحول روحی: 3. دون همتی
🔸پیام: «معنویّت و اخلاق»(بیانیه گام دوم)
🔻شب 6⃣: موانع تحول روحی: 4. راحت طلبی
🔸پیام: «معنویّت و اخلاق»(بیانیه گام دوم)
🔻شب 7⃣: تحول اقتصادی
🔸پیام: «#اقتصاد و تحول در سبک زندگی اقتصادی»(بیانیه گام دوم)
🔻شب 8⃣: تحول اجتماعی
🔸پیام: «#عدالت و مبارزه با فساد»(بیانیه گام دوم): و نقش جوانان در تحولات اجتماعی
🔻شب9⃣: تحول سیاسی
🔸پیام: «#عزّت ملّی و روابط خارجی و مرزبندی با دشمن»(بیانیه گام دوم) | نقش مدیران جامعه در تحولات سیاسی اجتماعی اقتصادی
🔻شب 🔟: غرب زدگی بزرگترین مانع تحول [اقتصادی، اجتماعی، سیاسی]
🔸پیام: «#استقلال و آزادی»(بیانیه گام دوم)
#محرم_99
#بیانیه_گام_دوم
#تحول
#منبر_مکتوب
✅ #دین_یاران
#تفسیر_کوتاه_قرآن
🔺 وَمَنْ يُهَاجِرْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يَجِدْ فِي الْأَرْضِ مُرَاغَمًا كَثِيرًا وَسَعَةً ۚ وَمَنْ يَخْرُجْ مِنْ بَيْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا
🔺یکى از مسلمانان مکّه بیمار شد گفت مرا از مکّه بیرون ببرید تا جزء مهاجران باشم. همین که او را بیرون بردند، در راه درگذشت. سپس این آیه نازل شد.
همهى هجرت هاى مقدّس، مثل هجرت براى جهاد، تحصیل علم، تبلیغ و ... مصداق این آیه است.
امام صادق (ع) فرمودند: کسى که براى معرفت امام زمان خود از خانه و شهر خود خارج شود، ولى اجل به او مهلت ندهد، از مصادیق این آیه است.
پیام ها
۱- هجرت، زمینه ساز گشایش و توسعه است. «من یهاجر... یجد فى الارض مراغماً» نابرده رنج، گنج میسّر نمى شود.
۲- ما مکلّف به وظیفه ایم، نه نتیجه. مهم خروج از منزل است، نه وصول به مقصد. «و من یخرج من بیته»
۳- راه خدا و رسول را بروید، نگران مرگ و حیات نباشید. «ثم یدرکه الموت»
۴- پاداش «مهاجر» با خداست و بالاتر از بهشت است. «وقع اجره على اللّه»
#تفسیر_قرآن
#کانال_دین_یاران
✅اهمیت زیارت عاشورا
رجبعلی خیاط
#عکس_نوشته
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #پادکست | نماز
💠 گزیده بیانات حجت الاسلام و المسلمین عالی
#پادکست_صوتی
#نماز #سبک_زندگی
#کلیپ
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir