💢برنامه فرانسه برای اخراج شخصیتهای مسلمان
🔹ایکنا: وزیر کشور #فرانسه فهرستی را تهیه کرده است که حدود ۱۰۰ شخصیت از مبلغان مذهبی و رؤسای انجمنهای اسلامی را شامل میشود.
🔹بر اساس تحقیقاتی که وبسایت فرانسوی «Mediapart» انجام داده است، جرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه، در حال تهیه فهرستی از وعاظ و رؤسای انجمنها برای اخراج از این کشور است؛ از جمله این افراد میتوان به رئیس سابق اتحادیه سازمانهای اسلامی در فرانسه اشاره کرد که طبق این گزارش؛ متحد تاریخی وزارت کشور محسوب میشود.
🔹این اقدام وزارت کشور فرانسه پس از آن انجام میشود که وزیر کشور به ناتوانی در اخراج حسن ایکوسن، امام مسجد متهم شد؛ کسی که به افراطگرایی متهم شده بود.
🔹وزیر کشور فرانسه در یک برنامه زنده تلویزیونی تصریح کرد که از زمان به قدرت رسیدن امانوئل ماکرون در این کشور؛ ۷۳۴ خارجی تندرو از کشور اخراج شدهاند که از این تعداد ۷۲ نفر در هفت ماه گذشته از این کشور طرد شدهاند.
🔹در بخش دیگری از این گزارش تصریح شده است: به نظر میرسد یکی از اهداف وزیر کشور، احمد جابالله، رئیس سابق اتحادیه سازمانهای اسلامی است که به حمایت از ماکرون شناخته میشود؛ کسی که از دهه ۱۹۸۰ در خاک فرانسه زندگی می کند اما حدود سه سال است مقامات فرانسوی تمایلی به تمدید اقامت وی ندارند.
@dolatedin
💢انتقاد شدید کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از نتفلیکس
🔹الجزیره: کمیته رسانههای الکترونیکی شورای همکاری خلیج فارس که مقر آن در شهر ریاض عربستان سعودی است با صدور بیانیهای از #نتفلیکس خواست تا محتوای توهین آمیز به ارزشهای اسلامی را حذف کند.
🔹این کمیته به نظارت بر تعدادی از برنامههای پخش شده از این پلتفرم پخش فیلم آنلاین اشاره کرد که با ارزشهای اسلامی و اخلاقی مربوط به کودکان در تضاد است.
🔹این کمیته همچنین تاکید کرد در صورت عدم پاسخگویی به این درخواست، اقدامات قانونی لازم را انجام خواهد داد.
🔹اوایل امسال، پس از اکران فیلم «Light year»، محصول استودیو پیکسار و والت دیزنی فیلمز، اعتراضات زیادی به وجود آمد. منتقدان از این فیلم به دلیل داشتن صحنههایی مربوط به همجنس گرایان انتقاد کردند.
🔹این فیلم در 14 کشور مسلمان به دلیل نقض قوانین مربوط به پخش محتوای رسانهای در این کشورها، توقیف شد.
🔹شبکه دیزنی پلاس همچنین از ممنوعیت نمایش این فیلم بر روی پلتفرم خود در خاورمیانه خبر داد که از ابتدای ژوئن در این منطقه راه اندازی شده است.
@dolatedin
💢 طالبان خبر ممنوعیت سفر اربعین را تکذیب کرد
🔹فارس: سخنگوی وزارت حج و اوقاف #طالبان در یک مصاحبه رادیویی خبر ممنوع شدن سفر افغانستانیها به #اربعین از سوی این وزارت را تکذیب کرد.
🔹سیدمحمد حسینی سخنگوی وزارت حج طالبان روز چهارشنبه، (۱۶ شهریور) در یک مصاحبه با رادیو دری با رد خبر ممنوعیت سفر زائران به عراق گفته است که این خبر از سوی این وزارت منتشر نشده است.
🔹وی همچنین افزود با توجه له اتفاقات اخیر در عراق احتمال صادر شدن نامه از طرف وزارت خارجه بوده است اما هیچ خبری از سوی وزارت حج در مورد ممنوعیت سفر به عراق صادر نشده است.
🔹 برخی رسانه ها روز چهارشنبه،(16 شهریور) از ممنوع شدن سفر زائران اربعین از #افغانستان به دستور وزارت حج طالبان خبر دادند.
🔹بر اساس نامهی که در این رسانهها نشر شده، وزارت خارجه طالبان اعلام کرده است به دلیل مشکلات و ناامنیها در #عراق و عدم تفاهم دولت عراق مبنی بر حضور زائرین افغانستانی در آن کشور، امسال هیچ زائری از افغانستان نمیتواند عازم عراق شود.
🔹از سویی هم، سیدمجید میراحمدی، رییس ستاد مرکزی اربعین ایران، با اشاره به «عدم موافقت طرف عراقی برای ورود اتباع افغانستان و پاکستان» گفته است که «زائران تا زمان اعلام نظر نهایی دولت عراق، وارد مرزهای ایران و عراق نشوند».
🔹در سالهای اخیر هزاران تن از #شیعیان افغانستان برای شرکت در مراسم اربعین به عراق سفر میکردند و شمار زیادی از شرکتهای سیاحتی و زیارتی در این زمینه فعالیت داشتند.
@dolatedin
⭕ پاپ به تایوان خیانت کرد؟
🔹ایسنا: #واتیکان تنها متحد دیپلماتیک تایوان در اروپاست، اما #پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک به سمت #چین متمایل شده و نگرانی تایپه را برانگیخته است. #تایوان جزیرهای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و گزینه حمله نظامی برای پس گرفتن آن را رد نکرده است. این جزیره به دلیل فشارهای چین، با تنها ۱۴ کشور جهان روابط دیپلماتیک دارد.
🔹دفتر ریاست جمهوری تایوان روز جمعه اعلام کرد که «چِن چیِن جن» معاون سابق رئیسجمهوی این جزیره که یک کاتولیک بااعتقاد است، در مراسم آمرزش پاپ ژان پل اول شرکت میکند که در سال ۱۹۷۸ از دنیا رفت. این رهبر سابق کلیسای کاتولیک تنها یک ماه و دو روز رهبری کاتولیکهای جهان را برعهده داشت.
🔹در بیانیه دفتر ریاست جمهوری تایوان آمده است که این سفر «نشاندهنده دوستی نزدیک میان این دو "کشور" است». نماینده تایوان همچنین در میهمانی آکادمی علوم پاپ شرکت خواهد کرد.
🔹تسای اینگ ون، رئیسجمهوری تایوان ابراز امیدواری کرد که چن چین جن «دوستی تایوان و واتیکان را عمیقتر کرده و از ارزشهای مشترک میان تایوان و واتیکان» حفاظت کند.
🔹این معاون سابق رئیسجمهوری تایوان در دوران فعالیت خود سه بار به واتیکان سفر کرد و در مراسمهایی مانند تقدیس «مادر ترزا» شرکت کرد.
@dolatedin
💢 پیروزی موقت یهودیان در مقابل همجنسگرایان!
🔹 فوروارد: دیوان عالی آمریکا در ادامه احکام محافظهکارانه خود، به طور موقت، حکم مربوط به اجبار دانشگاه یهودی یشیوا برای پذیرش یک گروه همجنسگرا در این دانشگاه را مسدود کرد.
🔹 این دانشگاه که کاملا سبقه #یهودی و مذهبی دارد، از ثبت نام عدهای از متقاضیان همجنسگرا سرباز زده بود و بدین خاطر یک دادگاه بدوی در ماه ژوئن طی حکمی اعلام کرد که امتناع دانشگاه یشیوا از ثبت نام و به رسمیت شناختن این گروه از دانشجویان، ناقض قوانین ضد تبعیض علیه اقلیتهای جنسی در شهر نیویورک است.
🔹 در ادامه با کشانده شدن این پرونده به دیوان عالی، این نهاد قضایی بالادستی در آمریکا، دستور تعلیق موقت حکم دادگاه بدوی را صادر کرد و یک پیروزی موقت به دانشگاه یشیوا اهدا کرد. گروههای مذهبی و یهودی مسئول در دانشگاه یشیوا معتقدند که حکم دادگاه بدوی، متمم اول قانون اساسی #آمریکا مبنی بر آزادی ادیان را نقض میکند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ کنارهگیری علمای الجزايری از عضویت در اتحاد العلماء 🔹راشاتودی: ۲۵ نفر از علمای #الجزاير در اعترا
💢 جانشین ریسونی مشخص شد.
🔹 رای الیوم: شورای امنای اتحادیه جهانی علمای مسلمان از تعیین #حبیب_سالم_سقاف_الجفری به عنوان رئیس جدید این اتحادیه خبر داد.
🔹دفتر مرکزی این اتحادیه در دوحه پایتخت قطر امروز(شنبه) در بیانیه ای اعلام کرد: در جلسه ویژه ای که به صورت مجازی برگزار شد، حبیب سالم سقاف الجفری پس از استعفای احمد #الریسونی به عنوان رئیس #اتحاد_العلماء منصوب شد.
🔹انتخاب السقاف از بین سه معاون رئیس این اتحادیه برای دوره باقی و تا زمانی صورت گرفت که طی جلسه مجمع عمومی روتین این اتحادیه که قرار است اوایل سال آینده برگزار شود، ریس جدید و معاونانش انتخاب شوند.
🔹الریسونی رئیس سابق اتحادیه جهانی علمای مسلمان درپی اظهاراتی درباره صحرای غربی از سمت خود استعفا کرده بود.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
💢 جانشین ریسونی مشخص شد. 🔹 رای الیوم: شورای امنای اتحادیه جهانی علمای مسلمان از تعیین #حبیب_سالم_سق
💢 سقاف الجفری رئیس جدید اتحاد العلماء کیست؟
🔹ارم نیوز: حبیب سالم سقاف الجفری در 17 ژوئیه 1954 در سولو، بخشی از استان جاوه مرکزی اندونزی به دنیا آمد.
🔹رئیس جدید #اتحاد_العلماء در سال 1365 شمسی موفق به اخذ مدرک دکترای شریعت از الجامعة الإسلامية شد.
🔹 سقاف الجفری در اندونزی سمت وزیر امور اجتماعی را برعهده داشت و به عنوان مدرس تحصیلات تکمیلی در دانشگاه اسلامی دولتی شریف هدایت الله در جاکارتا مشغول به کار بود.
🔹او همچنین به عنوان مدرس در دانشکده شریعت در مؤسسه علوم اسلامی و عربی در جاکارتا، وابسته به دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود، فعالیت داشته است.
🔹السقاف همچنین سمت مدیر مرکز مشاوره شرعی در جاکارتا و رئیس هیئت مشورتی بیت المال «معمالات» و عضو هیئت شرعی بیمه اسلامی «تکافل» و عضویت در هیئت شرعی بانک ملی در جاکارتا را بر عهده داشته است.
@dolatedin
💢تداوم تبعیض علیه مسلمانان در انگلیس/ اعطای شهروند درجه دوم
🔹فارس: در تداوم تبعیض علیه مسلمانان مقیم انگلیس، رسانههای این کشور روز دوشنبه از سلب تابعیت شهروندی #انگلیس و معرفی مسلمانان مقیم این کشور به عنوان «شهروند درجه دوم» خبر دادند.
🔹به گزارش وبگاه «ایسترن آی» اندیشکده «روابط نژادی» مستقر در لندن گزارش کرد که اختیارات سلب شهروندی که از سال ۲۰۰۲ در انگلیس ارائه شد، اعطای «شهروندی درجه دو» را به طور عمده برای مسلمانان مقیم این کشور در نظر گرفته است.
🔹بر اساس گزارش این اندیشکده، دولتهای کارگر و محافظهکار انگلیس هر دو به وزرا اختیارات گستردهتری برای لغو تابعیت شهروندی دادهاند.این گزارش نشان میدهد که هدفها تقریباً منحصراً «مسلمانان انگلیسی جنوب آسیا» هستند.
🔹این اندیشکده یادآور شد که در دسامبر ۲۰۱۳، «ترزا می» وزیر کشور وقت انگلیس برخلاف آنچه که پیشتر اظهار داشته بود تابعیت ۲۰ مسلمان مقیم این کشور را لغو کرد.
🔹در گزارش این اندیشکده تحت عنوان «شهروندی، از حق تا امتیاز» آمده است که این اقدام تبعیض آمیز که توسط مقامات بعدی وزارت کشور تکرار شد، تنها متوجه مسلمانان و نه کل جمعیت انگلیس است.
🔹بر این اساس، برای انگلیسیهای «بومی»، شهروندی انگلیس یک حق مسلم، فسخناپذیر و بدون قید و شرط است اما برای دیگران اعم از متولد انگلیس، یا اخذ تابعیت، تنها یک امتیاز قابل پس گرفتن است.
🔹چندی قبل نیز گزارش شد که از هر ۱۰ مسلمانی که در انگلیس مشغول به کار است، هفت نفر گفتهاند که نوعی برخورد اسلام ستیزانه را تجربه کردهاند.
🔹بر اساس نظرسنجی که موسسه «ساوانتا کامرس» انجام داد رفتارهای اسلام ستیزانه در اروپا و انگلیس طی دوره اخیر افزایش داشته است.
🔹نتایج این نظرسنجی نشان داد که مسلمانان سیاه پوست انگلیسی شاهد رفتارهای بدتری در مقایسه با دیگر مسلمانان بودهاند. در حالی که رفتار تبعیض آمیز با تمام مسلمانان در انگلیس ۳۷ درصد گزارش شد، این آمار میان مسلمانان سیاهپوست تا ۵۸ درصد افزایش داشت.
@dolatedin
💢 تلاشها برای احیای دین زرتشتی در کردستان عراق
🔹الجزیره: در تحقیقی که توسط «فدراسیون جوامع زرتشتی آمریکای شمالی» در سال 2012 انجام شد، تعداد کل زرتشتیان در جهان تنها 112000 یا 122000 تخمین زده شده است و این عدم دقت ناشی از برآوردهای متفاوت در ایران است.
🔹هند با حدود 61000 به اصطلاح «پارسیها» بیشترین #زرتشتیان را در جهان دارد و پس از آن ایران با کمتر از نیمی از این تعداد در رتبه بعدی قرار دارد.
🔹در این تحقیق اشارهای به حضور هیچ زرتشتی در #عراق نشده است، اما با گسترش درگیریهای فرقهای و قومی در چند سال گذشته، یک گروه کرد در اقلیم کردستان عراق آیین زرتشتی را با این اعتقاد که مناسبترین دین برای ریشههای ملی خود است، احیا کرده است.
🔹لقمان حاجی حکیم، رئیس شورای عالی دین زرتشتی اقلیم کردستان، در گزارشی که 7 سال پیش توسط خبرنگار الجزیره تهیه شده بود، گفت که احیای این دین باعث افزایش اعتماد کردها به خود میشود. وی معتقد است که نبود این دین دلیلی بر نداشتن دولت مستقل کردها بوده است. او افزود که افزایش تعداد زرتشتیان کرد باعث شد تا اولین معبد خود را در ماه اوت 2015 افتتاح کنند.
🔹در گزارش دیگری که سال گذشته خبرنگار الجزیره در کردستان تهیه کرده بود، روحانی زرتشتی، إسروان قادرؤك، اذعان داشت که پیروان این آیین از زمان سقوط امپراتوری ساسانی به طور مخفیانه در کردستان عراق به انجام آداب و رسوم خود میپرداختند. پس از اینکه دولت محلی مذهب آنها را به رسمیت شناخت، زرتشتیان در ملاء عام نیز اعمال دینی خود را انجام میدهند.
🔹در پایان سال 2020، فَرسَت مرعي، محقق کرد مقالهای با عنوان «نخبگان کرد سکولار و تلاش برای احیای دین زرتشتی» منتشر کرد که در آن اشاره کرد که تلاشها برای پیوند ناسیونالیسم کرد با دین زرتشتی به دست برادران کرد جلادت و كاميران بدرخان از طریق مجله ملی «هاوار» که در سال 1932 در دمشق منتشر کردند، آغاز شده است.
🔹این محقق همچنین خاطرنشان کرد که بسیاری از مورخان کرد و عرب وجود این پیوند قومی کردها با دین زرتشتی را انکار کردند؛ چرا که دین زرتشتی یک دین ایرانی است و بیشتر آتشکدههای آنها در ایران قرار دارند و تنها تعداد کمی در سرزمینهای کردنشین شرق کردستان حضور دارند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ یهودیت ارتدوکس بر سر مطالعه ریاضی و انگلیسی اختلاف نظر دارند برخی از والدین ارتدوکس اکنون موضع دی
⭕ هدررفت بودجه آمریکا در مدارس دینی یهودی
🔹به گزارش نیویورکتایمز #مدارس_دینی یهودیان حسیدی نیویورک در چهار سال گذشته از یکمیلیارد دلار بودجه دولتی بهرهمند شدهاند، اما در برابر نظارتهای خارجی پاسخگو نیستند و سه سال پیش در یک آزمون سراسری بدترین نتایج را به دست آوردند.
🔹جامعه #یهودیان #حسیدی مدتهاست که یکی از بزرگترین مدارس خصوصی نیویورک را براساس مقررات خود اداره و در برابر هرگونه بررسی خارجی در مورد وضعیت دانشآموزان مقاومت میکند. اما در سال 2019، مدرسه، آکادمی مرکزی متحد تلمودیک، موافقت کرد که آزمونهای استاندارد دولتی در ادبیات و ریاضی را برای بیش از هزار دانشآموز این مدارس برگزار کند که نهایتا همه آنها شکست خوردند.
🔹دانشآموزان نزدیک به 12 مدرسه دیگر که توسط جامعه حسیدی اداره میشوند نیز نتایج مشابهی را در آن سال ثبت کردند، الگویی که در شرایط عادی نشاندهنده یک سیستم آموزشی شکستخورده است. این روزنامه یادآور شده در جایی که مدارس دیگر ممکن است به دلیل کمبود بودجه یا سوءمدیریت با مشکل مواجه شوند، این مدارس متفاوت هستند و بودجههای کلان را هدر میدهند.
@dolatedin
⭕ احمد الطیب: تندروها همواره تلاش کردهاند مانع دیدار من با پاپ شوند
🔹عربی21: احمد الطیب، شیخ #الازهر گفت: تندروهایی وجود دارند که پیوسته سعی کردهاند مانع ملاقات من با #پاپ شوند و حتی گاهی اوقات دیدار من با رهبر کاتولیکها را تحریم کردهاند.
🔹شیخ الازهر طی سخنانی در هفتمین اجلاس رهبران دینی جهان افزود: وقتی این دو نفر خالصانه اولین بار با هم ملاقات کردند، هر کدام احساس کرد که دیگری را چند سالی است میشناسد. پس خیلی زود احساس محبت و دوستی و صمیمیت نسبت به هم پیدا کردند.
🔹#احمد_الطیب در ادامه گفت: سند برادری انسانی به عنوان اولین پیمان بشردوستانه بین مسیحیان و مسلمانان در عصر مدرن تدوین شد تا نظریهای را تأیید کند که الازهر پیوسته به آن اعتقاد داشته و در همه جا به آن فرا خوانده است: اینکه هر زمان طوفانهای شيطانی سعی میکنند، پايههای تمدن بشری را به لرزه درآورده و آن را ريشهکن کنند، هرگونه ملاقات جدی و مسئولانه بین رهبران ادیان، ناگزیر به مسیری برای نجات آن تبدیل میشود.
🔹شیخ الازهر از علمای ادیان و شخصیتهای مختلف خواست تا جلسهای ویژه برگزار کنند و در آن با صراحت و شفافیت کامل به این موضوع بپردازند که آنها و رهبران، سیاستمداران و اقتصاددانان در قبال این بلایای اخلاقی و طبیعی که آینده همه بشریت را تهدید میکند، چه وظایف و مسئولیتهایی دارند.
🔹هفتمین کنفرانس رهبران دینی روز چهارشنبه با حضور احمد الطیب، شیخ الازهر و پاپ فرانسیس، پاپ کلیسای کاتولیک و تعدادی از رهبران دینی سراسر جهان در قزاقستان آغاز به کار کرد.
🔹احمد الطیب در سخنرانی خود در این کنفرانس گفت: هر چند که ما معترفیم تمدن غرب در دو قرن گذشته جهشهای بزرگی برای بشریت داشته و دستاوردهای عملی شگرفی را در زمینه های علمی، صنعتی، پزشکی، آموزشی، هنری و فرهنگی، حمل و نقل، علوم ارتباطات و علوم فضایی محقق کرده است، اما زوال جنبه معنوی و فقدان بعد اخلاقی در سرنوشت انسان معاصر و تمسخر عمدی و از پیش برنامهریزی شده پیامهای آسمانی، باعث شده که این تمدن فاقد از هرگونه ارزش واقعی باشد.
✍️ احمد طیب و پاپ فرانسیس در سال 2019 در دیداری که در ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی داشتند، با هدف مبارزه با افراطگرایی سند «برادری انسانی» را امضا کردند.
@dolatedin
⭕️ اسقف محافظهکار: پاپ باید از شرکت در «سوپرمارکت ادیان» پرهیز کند
🔹واشنگتن پست و تی وی پی: با پایان یافتن سفر #پاپ فرانسیس به قزاقستان در روز پنجشنبه، او مورد انتقاد شدید یکی از اسقفهای #کاتولیک قرار گرفت که آشکارا ارزش نشستهای بینالادیانی بزرگ مانند نشست اخیر را که پاپ در آن شرکت کرد به چالش کشید و آنها را "سوپرمارکتی از ادیان" نامید که موقعیت کلیسای کاتولیک را تضعیف میکند.
🔹آنچه فرانسیس را به قزاقستان و پایتخت آن آستانه آورده بود، هفتمین کنگره رهبران مذاهب جهانی و سنتی بود که از روز چهارشنبه آغاز شد. این کنگره مسیحیان، یهودیان، مسلمانان، بوداییها، هندوها و بسیاری از مذاهب دیگرِ عمدتاً کوچکتر را گرد هم آورد.
🔹اما به نظر آتاناسیوس اشنایدر، اسقف محافظهکار و یکی از منتقدان سرسخت پاپ نواندیش، رویدادهایی مانند این کنگره گرچه قابلیت "ترویج احترام متقابل در جهان" را دارند، اما در عین حال مسیحیت کاتولیک را در معرض خطر درک در سطحی موازی با سایر ادیان قرار میدهند.
🔹اشنایدر که اسقف کمکی قزاقستان است، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «این میتواند تصور یک سوپرمارکت ادیان را ایجاد کند، و این درست نیست، زیرا تنها یک دین واقعی وجود دارد، و آن کلیسای کاتولیک است که توسط خود خدا تأسیس شده است.»
🔹اسقف اشنایدر و یاران محافظهکارش بخشهایی از شورای دوم واتیکان در سالهای 1962-1965 را که خواستار گفتگو با سایر مذاهب بود، مورد انتقاد قرار دادند. از نظر آنها، کاتولیکها باید به طور فعال تبلیغ کنند تا دیگران را به کاتولیک تبدیل کنند و با به چالش کشیدن رويکرد فرانسیس، معتقدند که نوکیشان بالقوه نباید با چیزی جز مسیحیت جذب شوند.
🔹اشنایدر به دیگر کاردینالها و اسقفهای سنتگرا و محافظهکار در انتقاد از پاپ فرانسیس پیوسته است که دیدگاههای او را در مورد موضوعاتی مانند طلاق و ازدواج مجدد، #همجنسگرایی و رویکرد بینالادیانی نادرست میدانند.
🔹اشنایدر همچنین به کاردینال آمریکایی ریموند برک در انتقاد از سند تاریخی «برادری انسانی» که پاپ فرانسیس و احمد الطیب شیخ الازهر در سال 2019 در دبی امضا کرده بودند، پیوسته است. در این سند تأکید شده که همه ادیان «به اراده خدا» هستند. برخی از منتقدان کاتولیک میگویند که این ایده که خدا فعالانه خواستار تعدد ادیان است، میتواند منجر به #نسبیگرایی شود که میپذیرد همه ادیان به یک اندازه راههای معتبر برای رسیدن به خدا هستند، در حالی که واتیکان معتقد است مسیحیت کاتولیک تنها راه واقعی نجات را فراهم میکند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ شی جین پینگ خواستار «چینیسازی اسلام» در این کشور شد 🔹ایندین اکسپرس: شی جین پینگ در جریان سفر چه
⭕️ جدیدترین مسجد پکن از ظاهر اسلامی محروم میشود
🔹رادیو آسیای آزاد: بزرگترین #مسجد در شمال #چین به عنوان بخشی از برنامه دولتی برای #چینیسازی دین (sinicization of religion) در ظاهر معماری خود تغییر خواهد داد.
🔹مسجد دودیان جدیدترین مسجد پکن است و اگرچه تنها در سال 2013 ساخته شده، مقامات تصمیم به بازسازی آن گرفتند. این مسجد مساحتی نزدیک به 15000 متر مربع را پوشش میدهد و میتواند همزمان 1500 نمازگزار را در خود جای دهد.
🔹به عنوان بخشی از پروژه "بازسازی"، مسجد از تمام نشانههای قابل مشاهده متعلق به عناصر معماری عربی پاک خواهد شد. پروژه چینیسازی مسجد پکن تا می 2023 تکمیل خواهد شد.
🔹مقامات بر این باورند که از این طریق دولت چین قادر خواهد بود تمام فرقههای مذهبی را کنترل کند. آنها از چنین روش نمادینی برای نشان دادن این ایده استفاده میکنند که همه وظیفه دارند از حزب پیروی کنند.
@dolatedin
💢 مسلمانان مراکشی در حال احیای میراث یهودی در محله های یهودی نشین سابق هستند
🔹مدیا لاین: مراکشیهایی که اکنون در ملّاحها - لقب محلههای #یهودیان در شهرهای قدیمی #مراکش که هنوز هم بدان خوانده میشوند - زندگی میکنند درباره مردمی که قبل از آنها در آنجا زندگی میکردند چیزی نمیدانند.
🔹این محلهها بعداً به محلههای یهودینشین کوچک و عمدتاً فقیر تبدیل شدند و ارتباطی با یهودیان امروزی نداشتند.
🔹اما یک برنامه جدید درصدد تغییر وضعیت فعلی است. «بازسازی خانههایمان» (Rebuilding Our Homes) یک طرح چندساله آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده است که از سوی «فدراسیون (یهودیان) سفاردی #آمریکا» و «جمعية ميمونة» (سازمان غیرانتفاعی مراکشی که به حفظ میراث و فرهنگ یهودی مراکش اختصاص دارد) حمایت میشود.
👇 ادامه دارد...
@dolatedin
💢 مسلمانان مراکشی در حال احیای میراث یهودی در محله های یهودینشین سابق هستند
🔹مدیا لاین: هدف این طرح احیای زندگی مرفه برای یهودیان در نواحی شهری تاریخی در فاس، الصویره و رباط با آموزش ساکنان فعلی آنها در مورد تاریخ محلی و کمک به تبدیل شدن آنها به بخشی از میراث غنی این مکانها است.
🔹جیسون گوبرمن، مدیر اجرایی فدراسیون سفاردی آمریکا گفت: «ما از ساکنان این محلهها خواستیم تا با ثبت و آپلود عکسهای خانههای قدیمی یهودی در آرشیو ما و یادگیری زبان #عبری، در حفظ این مکان مشارکت کنند.»
🔹گوبرمن یکی از بنیانگذاران این پروژه سه ساله است که هنوز 18 ماه دیگر به پایان آن باقی مانده است.
🔹او توضیح داد: «ما میخواستیم بین جوانان و بزرگسالان در این محلهها و تاریخ خودشان و همچنین با میراث غنی یهودی اطراف آنها ارتباط برقرار کنیم.»
🔹عنوان یکی دیگر از این کارگاهها «یهودیت و هنر سنتی یهودی» است. امروزه بسیاری از ساکنان ملاحها از خلق آثار یهودی و فروش آنها به گردشگران امرار معاش میکنند.
🔹مزوزاها، شمعدانهای شبات و دیگر قطعات سنتی مربوط یهودیان که توسط مسلمانان ساخته شدهاند، مغازهها را در کوچههای باریک پر کردهاند.
🔹السعیدی، یکی از صنعتگران شرکتکننده در این پروژه گفت: «من دورهای را در صنعت سنتی یهودی گذراندم و توانستم آن را با هنر محلی مراکش ترکیب کنم. ما در مورد ابزارهایی که یهودیان برای ایام مقدس خود استفاده میکنند، آنچه در دین مهم است و بسیاری از نکات ظریف دیگر آموختیم.»
🔹این دوره به عنوان بخشی از همکاری جمعيت ميمونه، فدراسیون سفاردی آمریکا، USAID و بنیاد محمد پنجم ارائه شده است.
🔹السعیدی با ابراز خوشحالی از دیدار با گردشگران، ابراز امیدواری کرد که اسرائیلیهای زیادی به مراکش بیایند.
🔹المهدی بودره، رئیس جمعيت ميمونه مستقر در مراکش، گفت: «این آثار به گردشگران یهودی و اسرائیلی فروخته خواهد شد که انتظار داریم از سال آینده تعداد بیشتری از آنها به مراکش سفر کنند.»
🔹انتظار میرود سال آینده حدود 200 هزار گردشگر اسرائیلی از مراکش دیدن کنند. #اسرائیل و مراکش در دسامبر 2020 به عنوان بخشی از توافق ابراهیم برای #عادیسازی روابط به توافق رسیدند
🔹بودره گفت: «قبل از شروع پروژه فقط چهار راهنمای تور عبریزبان در این کشور وجود داشت. اما اکنون 200 نفر هستند و بسیاری دیگر میخواهند عبری را یاد بگیرند. مردم منتظر دیدار یهودیان و تعامل با آنها هستند.»
🔹بودره در مورد ارتباط خود با یهودیت گفت: «من یک مسلمان متعصب هستم. از نظر قومی عرب و آمازیغ (بربرها یا آمازیغها گروهی قومی و بومی در مناطق شمال آفریقا، بهویژه در اقوام مراکش) هستم. اما از نظر فرهنگی من مراکشی هستم. مراکش برای قرنها خانه بزرگترین جامعه یهودی در جهان اسلام بود. یهودیت بخشی جداییناپذیر از فرهنگ ما به عنوان مراکشی است و ما باید به آن افتخار کنیم.»
🔹قبل از مهاجرت گسترده یهودیان مراکشی به اسرائیل در دهه 1960، نزدیک به 250000 یهودی در چندین شهر مختلف در این پادشاهی زندگی میکردند.
🔹بودره گفت: «مادر من از کازابلانکا آمده بود، جایی که یهودیان و مسلمانان در کنار هم زندگی میکردند، بنابراین من همیشه داستانهایی در مورد جامعه یهودی میشنیدم، بدون اینکه شخصا آنها را بشناسم. با این حال، نسل جوانی که در ملاحها زندگی میکنند، تقریباً هیچ چیز درباره میراث غنی یهودی کشور ما نمیدانند.»
🔹بودره گفت که عموم مردم در مورد یهودیانی که در ملاحها زندگی میکردند نظر مثبت دارند.
🔹او گفت: «ما نظر مردم اینجا را در مورد یهودیان قبل از شروع پروژه بررسی کردیم و متوجه شدیم که 85 درصد از مردم نظر مثبتی در مورد آنها دارند. این نرخ حمایت بالایی است که برای شروع برنامه برای ما مهم بود.»
🔹ما همچنین بررسی کردیم که مردم درباره توافقنامه ابراهیم چه فکر میکنند و متوجه شدیم که حدود 93 درصد از مردم عمدتاً به دلایل اقتصادی از (یهودیان) حمایت میکنند. این دلیل خوبی است، اما ما میخواستیم ارتباطی را با یهودیان و اسرائیل تشویق کنیم که عمیقتر از پول باشد. دو ملت پیشتر به هم نزدیک بودند و میتوانند بار دیگر به هم نزدیک شوند.»
🔹انتظار میرود که بازسازی خانهها و دورهها و کارگاهها، تا یک سال و نیم دیگر ادامه یابد.
🔹بودره گفت: «هدف ما این بود که ابزارهایی را در اختیار مردم قرار دهیم تا محلههایشان را توسعه دهند و آنها را برای پذیرایی از گردشگران یهودی آماده کنند، زیرا رونق اقتصادی نباید فقط در استراحتگاهها و هتلهای باکلاس باشد. مردم در حال حاضر شروع به باز کردن رستورانهای مراکشی کردهاند و اشتیاق بیشتری نسبت به یهودیت نشان میدهند. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.»
@dolatedin
⭕️ وال استریت ژورنال: عربستان سعودی نوشیدن الکل را در تفرجگاه سندلة قانونی میکند
🔹عربی21: روز گذشته (17 سپتامبر) وال استریت ژورنال فاش کرد که #عربستان سعودی قصد دارد انواع مختلفی از #الکل و کوکتلهای حاوی الکل را در تفرجگاه سندلة در دریای سرخ، که در شهر #نئوم واقع شده است، سرو کند.
🔹این روزنامه با استناد به افراد نزدیک به پروژه و اسناد طرح، گفت که این پروژه قصد دارد فروشگاههای خردهفروشی محصولات الکلی راهاندازی کند، حتی اگر کلمه الکل در اسناد طرح ذکر نشده باشد.
🔹تصاویر در طرح اصلی جزیره سندلة که به ژوئن گذشته بازمیگردد، پیشخدمتی را نشان میدهد که در مقابل بطریهای مارکهای لوکس ودکا، ویسکی و شراب کوکتل میریزد، در حالی که مشتریان دور یک بطری شامپاین سرد و تکههای کیک نشستهاند.
🔹به گزارش این روزنامه، طرح جزیره همچنین تصاویری از زنان بیکینیپوش و مردان با سینه برهنه را در قایقهای تفریحی و شنا در استخرهای بزرگ نشان میدهند که نشان میدهد چگونه پروژههای نئوم هنجارهای فرهنگی پادشاهی را به چالش میکشند.
🔹سند طرح بیان میکند که جزیره سندلة دریای سرخ را به مقصد جدیدی برای قایقهای تفریحی لوکس تبدیل خواهد کرد و برخی از ثروتمندترین و با نفوذترین افراد جهان را به خود جذب خواهد کرد.
🔹تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که کار ساخت و ساز در جزیره سندلة در حال انجام است، جزیره ای که در چند مایلی تفرجگاه توریستی شرم الشیخ در مصر واقع شده است و انتظار میرود سال آینده افتتاح شود.
🔹این روزنامه گفت که فروش مشروبات الکلی، در صورت مجوز، نقطه عطف خطرناکی برای وضعیت تحول اقتصادی و فرهنگی به رهبری ولیعهد محمد بن سلمان خواهد بود که هدف آن جذب گردشگران خارجی و تشویق بازرگانان خارجی برای زندگی و کار در عربستان سعودی است.
🔹این روزنامه خاطرنشان کرد که اجازه فروش مشروبات الکلی در عربستان سعودی ممکن است به واکنش خشونتآمیز بسیاری از مذهبیهای سعودی منجر شود، اما نظرسنجیها نشان دادند که گردشگران و مهاجران اگر بخواهند در شهر نئوم زندگی کنند، دسترسی به الکل برای سبک زندگی آنها مهم است.
@dolatedin
⭕️ شیخ الازهر یک «زن» را به سمت مشاور خود منصوب کرد
🔹میدل ایست نیوز: #احمد_الطیب، شیخ #الازهر، در اقدامی بیسابقه، یک زن را به مقام مشاور خود تعیین کرد.
🔹این اولین بار در چندین دهه گذشته است که یک زن به مقام مشاور شیخ الازهر تعیین میشود.
🔹خانم نهله الصعیدی که به این مقام منصوب شده، رئیس دانشکده علوم اسلامی و رئیس مرکز افزایش توانمندی دانشجویان خارجی بوده که اکنون به مقام مشاور رئیس دانشگاه الازهر در امور دانشجویان خارجی منصوب شده است.
🔹خانم الصعیدی درباره انتخاب خود به این سمت گفت که این تصمیم نشان میدهد که در بر عهده گرفتن مسئولیتهای مهم تفاوتی میان مردان و #زنان نیست و هر انسانی که در مسئولیت خود موفق عمل کند پیشرفت خواهد کرد. او این اقدام را نشانه بسیار مثبتی دانست.
@dolatedin
⭕️ نفرت توییتر: 86 درصد از محتوای ضد اسلامی از ایالات متحده، انگلستان و هند میآید
🔹تی آر تی: مدیران توییتر به عنوان یک شبکه اجتماعی مهم، بر اساس جدیدترین یافتههای پژوهشی بایستی توجهات خود را در زمینه مقابله با نفرت پراکنی علیه #مسلمانان به طور خاص معطوف به سه کشور کنند. یافتههای جدید نشان میدهند که #آمریکا، #انگلستان و #هند، سه منبع اصلی تولید 86 درصد از محتوای ضداسلامی در تويیتر در یک دوره زمانی سه ساله بودهاند.
🔹بر اساس یافتههای پژوهشیِ نهاد موسوم به "شورای اسلامی ویکتوریا" در استرالیا، تقریبا چهار میلیون پُستِ ضد اسلام و مسلمانان در یک دوره زمانی 24 ماهه در فاصله زمانی میان سالهای 2017 تا 2019 ایجاد شده است.
🔹در مورد کاربران هندیِ توییتر، پژوهشگران تا حد زیادی حزب حاکم این کشور موسوم به "بهاراتیا جاناتا" را به دلیل تشویق و تحریک رویههای اسلامهراسانه تا حد زیادی سرزنش میکنند و آن را مسوول اوجگیری قابل توجه تولیدِ محتوای ضداسلامی و مسلمانان از سوی کاربران توییتر در این کشور ارزیابی میکنند. در این راستا بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که حزب حاکم هند عملا نفرت پراکنی علیه مسلمانان را عادیسازی کرده است. به نحوی که اکنون 55.12 درصد از مجموعِ توئیتهای ضداسلامی در جهان از مبدا هندوستان انجام میشوند.
🔹ترامپ بر اساس برخی یافتههای پژوهشی، سومین فردی در جهان بوده که در تولید محتوای ضداسلامی در جهان به وی اشاره شده است. در واقع، اغلب کاربران توییتر که مواضع اسلامهراسانه و ضداسلامی داشته اند، به سیاستهای ترامپ در مواردی نظیر اِعمال ممنوعیت مهاجرتی از سوی او علیه مسلمانانی که قصد ورود به آمریکا را داشته اند و یا تئوریهای توطئه ای که او در رابطه با مسلمانان به آنها اشاره میکرد(از جمله طرح این ادعای عجیب که دموکراتها با اسلامگرایان در ارتباط هستند تا با همکاری یکدیگر، غرب را در کنترل خود بگیرند)، استناد کردهاند.
🔹در مورد انگلستان نیز پژوهشگران افزایش قابل توجه تولید محتوای ضداسلامی و مسلمانان را به شمار مختلفی از عوامل نسبت داده اند که از جمله آنها میتوان به مواردی نظیر لفاظیهای تهاجمی ترامپ علیه مسلمانان، اوجگیری احساسات ضدمهاجرتی در انگلستان ناشی از بحران پناهجویان در این کشور، گفتمانهای همراه با مساله برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و نژادپرستیهای گاه و بیگاه "بوریس جانسون" نخست وزیر سابق انگلیس که گهگاه توهینهایی را نیز به اعتقادات مسلمانان انجام میداد، اشاره کرد.
🔹با این همه، مساله نگرانکنندهتر این است که تنها 14.83 درصد از توئیتهای ضداسلامی در نهایت حذف میشوند.
@dolatedin
⭕ محقق: خط قرمز ما در تعامل با طالبان رسمیت یافتن مذهب جعفری است
🔹محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم #افغانستان در صفحه فیسبوک خود نوشت: «بعضی خائنین که گفتند در تعامل با #طالبان به رسمیت نشناختن مذهب شیعه مانع نیست از کیسه خلیفه بخشیده اند. مذهب جعفری خط سرخ ما است. کسی با آن بازی نکند که از جرگه ما طرد میشود.»
🔹مذهب جعفری و قانون احوال شخصیه #شیعیان در زمان حکومت کرزی به رسمیت شناخته شد اما پس از رویکارآمدن طالبان تنها فقه #حنفی رسمیت دارد و در محاکم این گروه تطبیق میشود.
🔹شورای علمای شیعه افغانستان بارها از حکومت طالبان خواسته تا مذهب جعفری در افغانستان به رسمیت شناخته شود اما تاکنون طالبان به این خواست پاسخ ندادهاند.
@dolatedin
⭕ یک گزارش: از هر سه مسلمان در آسیای جنوب شرقی یک نفر مذهبیتر از والدین خود است
🔹الجزیره: یک نظرسنجی نشان میدهد که از هر سه مسلمان در آسیای جنوب شرقی، یک نفر خود را مذهبیتر از والدینش در همین سن میداند.
🔹براساس یک تحقیق جدید در میان کشورهای مسلمان در جنوب شرقی آسیا، تنها 21 درصد از 250 میلیون مسلمان منطقه می گویند که کمتر از والدین خود مراقبت مذهبی دارند، در حالی که 45 درصد خود را به همان اندازه مؤمن میدانند.
🔹براساس تحقیق موسسه «واندرمن تامپسون» که در مالزی مستقر است، یک رابطه قوی با خدا برای 91 درصد از مسلمانان آسیای جنوب شرقی مهم ترین چیز در زندگی است که همتراز با سلامتی و بالاتر از خانواده است. تنها 34 درصد ثروت را بسیار مهم می دانند، 28 درصد علایق خود را و 12 درصد شهرت را به عنوان اولویت اصلی خود می دانند. این گزارش در #مالزی و #اندونزی تهیه شده است.
🔹بر اساس این گزارش، برای مصرفکنندگان مسلمان #حلال یا مجاز بودن یک محصول مهم ترین عامل هنگام خرید است، به طوری که 91 درصد از پاسخدهندگان گفتند که این عامل بسیار مهم است و بالاتر از ارزش پول، کیفیت و ملاحظات زیست محیطی است./شفقنا
@dolatedin
⭕️ مسلمان شدن رئیس شورای یهودیان اقلیم کردستان عراق
🔹ناس نیوز: «آرام عزت» رئیس «شورای دیانت یهودی» در اقلیم #کردستان_عراق ضمن اعلام پیوستن به دین مبین #اسلام و به زبان آوردن شهادتین در مقابل دوربینهای خبرنگاران تأکید کرد که هدف به اسلام گرویدن او، جلب رضایت خداوند و محبت رسول اکرم (ص) بوده است.
🔹آرام عزت طی سخنانی در نشست خبری ضمن اعلام این خبر افزود که تصمیم خود را به همکاران و دوستان #یهودی خود اطلاع داده و از آنها خواسته است تا پس از ۶ سال جانشینی برای او تعیین کنند.
🔹وی در ادامه با بیان اینکه تغییر دین او علاوه بر اعتقاد شخصی نتیجه برخی خوابهایی بوده که دیده، افزود: مطلقاً با هیچ تهدید یا فشاری مواجه نبودهام و کسی نیستم که به تهدید تن دهم و همه من را در این خصوص میشناسند.
🔹وی تاکید کرد که ریشه خانوادهاش به خانوادهای یهودی برمیگردد که اصالتاً از شهر کردنشین مهاباد در شمال غرب ایران آمدهاند و آنها برای هزاران سال بخشی از بافت اجتماعی و مذهبی بینالنهرین و مناطق زاگرس بودهاند و هیچ ارتباطی با اسرائیل و سیاستهای آن از دور و نزدیک ندارند.
@dolatedin
⭕️ جمعیت اسرائيل دارد ۱۰ میلیونی میشود
🔹تایمز اسرائیل: اداره مرکزی آمار #رژیم_صهیونیستی (CBS) در ارقامی که روز سهشنبه منتشر کرد گفت #جمعیت #اسرائیل، پیش از سال نو #یهودیان، اندکی بیش از ۹.۵ میلیون سکنه است.
🔹طبق این آمار، ۹.۵۹۳ میلیون نفر در کشور زندگی می کنند. از این تعداد، ۷.۰۶۹ میلیون نفر (۷۴ درصد) یهودی اند، ۲.۰۲۶ میلیون نفر (۲۱٪) عرب، و ۴۹۸۰۰۰ (۵٪) نه یهودی هستند و نه عرب.
🔹سازمان دولتی فوق گفت گمان می رود جمعیت کشور تا پایان ۲۰۲۴ به ۱۰ میلیون نفر، تا ۲۰۴۸ به ۱۵ میلیون، و تا ۲۰۶۵ به ۲۰ میلیون برسد.
🔹در اسرائيل، از میان یهودیان ۲۰ سال به بالا، ۴۵.۳٪ خود را سکولار تعریف میکنند، ۱۹.۲٪ پیرو سنت، ولی نه کاملا مؤمن، ۱۳.۹٪ سنتی مذهبی، ۱۰.۷٪ مذهبی، و ۱۰.۵٪ خود را #حریدی میدانند.
🔹سال گذشته حدود ۵۹۰۰۰ مهاجر تازه به اسرائیل وارد شد، که این رقم در مقایسه با سالهای گذشته جهش داشته و اشغال اوکراین توسط روسیه در افزایش رقم مؤثر بوده است.
@dolatedin
⭕ رژیم صهیونیستی اراضی اشغالی را در زمان "عیدهای یهودی" منطقه بسته نظامی اعلام کرد
🔹العالم: ارتش #رژیم_صهیونیستی شب گذشته اعلام کرد که این رژیم قصد دارد در زمان برگزاری 3 عید یهودی بزرگ – که از اواخر هفته جاری تا اواسط اکتبر ادامه دارد – کرانه باختری و غزه را منطقه بسته نظامی اعلام کند.
🔹در این مدت هیچ فلسطینی حق ندارد از کرانه باختری یا غزه وارد اراضی اشغالی شود.
🔹این سه عید عبارتند از : عید سال نوی یهودی موسوم به "روش هاشنا" – که از 25 تا 27 سپتامبر جاری ادامه دارد- و عید غفران موسوم به "عید کیپور" – که 4 تا 5 اکتبر است- و عید العرش یا "سوکوت" – که از 9 تا 10 اکتبر ادامه دارد -.
🔹در بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی آمده است که در این مدت اجازه رفت و آمد به جز در موارد اضطراری و درمانی و انسانی داده نخواهد شد.
🔹این رژیم هر سال در این زمان، چنین تدابیری را اتخاذ میکند. به تازگی رسانههای محلی اعلام کردهاند که نیروهای امنیتی این رژیم گزارش هایی درباره احتمال وقوع دهها مورد حمله در زمان برگزاری این عیدها را دریافت کرده است.
@dolatedin
⭕️ نظرسنجی: مسلمانان آمریکایی بیشترین تمایل را به خدمت در ارتش دارند
🔹فاکس نیوز: یک نظرسنجی نشان داد که 11 درصد از #مسلمانان #آمریکا به خدمت در ارتش متمایل هستند. در حالی که 10 درصد از پاسخدهندگان کاتولیک و پروتستان و 9 درصد از غیرمذهبیها متمایل به خدمت در ارتش هستند.
🔹بر اساس نتایج نظرسنجی «موسسه سیاست اجتماعی و تفاهم»، مسلمانان سفیدپوست با 17٪ بیشترین تمایل را برای خدمت در ارتش نشان دادند، در حالی که 11٪ از سفیدپوستان غیرمسلمان چنین گرایشی دارند.
🔹تمایل به خدمت در ارتش در میان مسلمانان آمریکا در حالی است که آنها به لحاظ جمعیتی کمتر از دیگر گروهها شهروندی ایالات متحده را دارند؛ حدود 80 درصد از مسلمانان مورد بررسی گفتند که شهروند آمریکا هستند، در حالی که این عدد بین 92 تا 99 درصد در میان پاسخدهندگان دیگر بود.
🔹خانم شکری عبدالرحمن، نامزد سابق جمهوریخواه و یک سرباز مسلمان، گفت: «تعجبی ندارد که مسلمانان بخواهند خدمت کنند و من از شنیدن این نظرسنجی خوشحالم. اغلب اوقات جنایات تروریستهای اسلامی به طور دستهجمعی به گردن مسلمانان میافتد.»
🎞 تصویر راست: ایلهان عمر - چپ: شکری عبدالرحمن
@dolatedin
⭕️ یک مقام طالبان: نورالله منیر به دلیل حمایت از آموزش دختران برکنار شد
🔹افغانستان اینترنشنال: روزنامه تلگراف به نقل از مقامات بلند پایه #طالبان گزارش داد که نورالله منیر، وزیر پیشین معارف این گروه به دلیل حمایت از بازگشایی مکاتب دخترانه برکنار شد.
🔹تلگراف مینویسد که مولوی حبیبالله آغا، وزیر جدید معارف، یک شخص تندرو، محافظهکار و مخالف آموزش دختران است.
🔹مولوی حبیبالله آغا، رئیس سابق شورای ولایتی قندهار و از متحدان نزدیک هبتالله #آخندزاده، رهبر طالبان، است که به تازگی به وزارت معارف این گروه تعیین شده است.
🔹یک مقام بلندپایه طالبان به تلگراف گفته، هبتالله آخندزاده فردی را برای وزارت معارف تعیین کرده است که بخشی از حلقه طالبان است که به شدت مخالف آموزش #زنان و دختران هستند.
🔹به گفته این مقام طالبان، نورالله منیر، وزیر برکنار شده معارف کسی بود که در ماه حمل پیشنهاد بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را مستقیماً به رهبر طالبان ارائه کرد. به گفته این مقام طالبان، آقای منیر «سه روز صبر کرد، اما پیشنهادش رد و باعث شرمساری و ناامیدی شدید او شد.»
🔹با این حال، این مقام ارشد طالبان به تلگراف گفته است که به جز ملا هبتالله آخندزاده، بسیاری از مقامات طالبان از تعلیم و تحصیل دختران حمایت میکنند.
🔹تلگراف مینویسد که مقامهای ارشد طالبان دختران خود را بیسروصدا به مدارس خارج از کشور، در قطر و پاکستان، یا به مدارس مخفی در شهرهای بزرگ افغانستان مانند کابل میفرستند.
🔹این مقام ارشد طالبان که نامی از او برده نشده، به تلگراف افزوده است: «بسیاری از مقامات طالبان میخواهند صدای خود را علیه ممنوعیت آموزش دختران بلند کنند، اما آنقدر شجاع نیستند که این کار را در ملاء عام انجام دهند.»
@dolatedin