⭕️ دانمارک پناهجویان اوکراینی را از قانون جنجالی مصادره «جواهرات» استثنا کرد!
🔹ام اس ان: #دانمارک قانون بحثبرانگیز «جواهرات» یا «مصادره اموال مهاجران» را تغییر داد، قانونی که به دولت دانمارک امکان میدهد کنترل پول نقد و اشیاء قیمتی پناهجویان را در دست بگیرد. دولت دانمارک حال یک بند استثنایی برای اوکراینیهایی که کشور جنگزده خود را ترک میکنند، ارائه میکند.
🔹در سال 2016، درست زمانی که دانمارک پذیرای پناهندگانی از #سوریه بود، پارلمان دانمارک قانونی را تصویب کرد که به موجب آن داراییهای بالای 10000 کرون پناهجویان برای دولت مصادره میشد. این قانون خشم بسیاری از مردم را برانگیخت، با این حال، دولت دانمارک از قانون خود با این استدلال دفاع کرد که مشارکت گرفتن از پناهندگان کاملا عادلانه است.
🔹با این حال، راسموس استوکلوند، سخنگوی مهاجرت دولت سوسیال دموکرات دانمارک، اعلام کرد که این قانون برای اوکراینیهایی که برای فرار از جنگ به این کشور شمال اروپا آمدهاند، اعمال نخواهد شد.
🔹استوکلوند گفت که دولت و پارلمان در حال بررسی ایجاد تغییراتی برای پناهندگان اوکراینی هستند «تا آنها از همان ابتدا تحت تأثیر قوانین پناهندگی قرار نگیرند».
🔹استوکلوند با روشن کردن موضع جدید دانمارک در مورد #پناهندگان، گفت استثنایی برای پناهندگان اوکراینی در نظر گرفته میشود، زیرا دانمارک همسایه منطقهای #اوکراین است.
🔹بزرگترین حزب اپوزیسیون کشور نیز اعتراضی به اقدام جدید مبنی بر معافیت اوکراینیها از «قانون جواهرات» نداشته است.
@dolatedin
دین و بینالملل - اسفندماه ۱۴۰۰.pdf
2.79M
📣 شماره اسفندماه 1400 ماهنامه رصدی «دین و بینالملل» منتشر شد.
🔹 این ماهنامه که از سوی «مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه» و با تلاش «میز نهادهای اندیشکده #مرصاد» گرد آمده است، در پی آن است که شکاف عمیق میان فضای رسانهای فارسی با حوزه مطالعات «#نهاد_دین» را اندکی پر کرده و با بازتاب اخبار و تحلیلهای روزآمد از منابع دست اول عربی و انگلیسی، دغدغهمندان این عرصه را از پویاییهای نهادهای گوناگون دینی، به ويژه در گستره جهان اسلام، آگاه سازد.
#دین_و_بینالملل #ماهنامه
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
⭕️ اصلاحات غیرمنتظره در واتیکان به نفع زنان و غیرروحانیان
🔹دویچهوله: پس از سالها بحث، قانون اساسی اصلاح شده #واتیکان بدون اعلام قبلی منتشر شد و مسیر اصلاحات مورد نظر #پاپ را هموارتر کرد. پاپ فرانسیس همواره خواستار اصلاح ساختار کلیسای #کاتولیک بوده و در این راه گامهای مهمی برداشته است.
🔹با وجود بحثهایی که از سالها پیش درباره ضرورت اصلاح و بهروز کردن ساختار اداری و تشکیلاتی کلیسای کاتولیک مطرح بود، انتشار قانون اساسی جدید واتیکان بیسر و صدا و تا حدود زیادی غیرمنتظره انجام شد.
🔹به گزارش "اشپیگل آنلاین"، واتیکان شامگاه شنبه ۱۹ مارس (۲۸ اسفند) با انتشار متن اصلاح شده قانون اساسی کلیسای کاتولیک اعلام کرد، این قانون از پنجم ژوئن سال ۲۰۲۲ اجرایی میشود.
🔹بر این اساس از حدود دو ماه و نیم دیگر قوانین تاکنون حاکم بر کلیسای کاتولیک از اعتبار ساقط میشوند و راه اصلاحات در ساختار اداری و تشکیلاتی بالاترین مرجع اداره امور کاتولیکهای جهان هموارتر از پیش خواهد شد.
🔹"مقر مقدس" کلیسای کاتولیک درباره متن منتشر شده در روز شنبه توضیحی نداده و تشریح جزئیات آن را به یک نشست خبری در روز دوشنبه (۲۱ مارس/ اول فروردین ۱۴۰۱) موکول کرده است.
🔹مهمترین تغییری که در نگاه اول نظرها را به خود جلب کرده فراهم شدن زمینه راهیابی #زنان و غیرروحانیان به پستهای کلیدی و جایگاههای تصمیمگیری است.
🔸زنان در بالاترین جایگاههای اداری واتیکان
🔹با اصلاحاتی که از پنجم ژوئن به اجرا در میآیند، به طور اصولی هر فرد کاتولیک، چه مرد و چه زن، میتواند در سیستم اداری مرکز اداره امور کاتولیکهای جهان بر بالاترین مسندها تکیه زند.
🔹بالاترین جایگاهها در این ساختار اختیاراتی در حد وزیر در کابینه دولتهای متعارف دارد. این جایگاه تا کنون مخصوص روحانیان مرد بوده که به طور معمول شامل کاردینالها و اسقفها میشود.
🔹در مقدمه قانون اساسی جدید واتیکان تاکید شده که پاپ، اسقفها و دیگر کشیشان در موقعیتهای مختلف تنها مسیحیان کلیسای کاتولیک نیستند.
🔹در متن قانون تصریح شده هر زن و مرد باورمند کاتولیک میتواند مدیریت یک حوزه را بر عهده بگیرد، مشروط بر این که پاپ او را واجد شرایط تشخیص دهد و برای این سمت فرابخواند.
🔸سابقه اصلاحات در دوران پاپ فرانسیس
🔹به این ترتیب پاپ فرانسیس قانون اساسی جدید را که "موعظه انجیل" خوانده میشود، جایگزین قانون قبلی میکند که سال ۱۹۸۸ در دوران ژان پل دوم ابلاغ شد و در دوره پاپ بندیک شازندهم در سال ۲۰۱۱ اندکی تغییر کرد.
🔹رهبر کنونی کاتولیکهای جهان از سال ۲۰۱۳ که بر این جایگاه تکیه زد یک شورای مشورتی با حضور شماری از کاردینالها تشکیل داد که ماموریت اصلی آن تحدید سازماندهی واتیکان است.
🔹متن قانون اساسی جدید واتیکان در روزی منتشر شد که پاپ فرانسیس وارد نهمین سال فعالیت خود در این جایگاه شده است. در این سالها زنان زیادی در سمتهای ارشد مدیریتی منصوب شدهاند.
🔹پاپ فرانسیس تابستان ۲۰۲۰ برای نخستین بار شش زن را به عضویت شورای عالی اقتصادی واتیکان منصوب کرد. او پیشتر دو زن را به عنوان رئیس موزهها و ریاست دبیرخانه وزارت خارجه واتیکان منصوب کرده بود.
🔸"تصمیم تاریخی" پاپ
🔹نوامبر سال پیش رهبر کاتولیکهای جهان در اقدامی که اغلب ناظران آن را یک تصمیم تاریخی و نشانه عزم او برای برقراری برابری جنسیتی در کلیسا ارزیابی کردهاند برای نخستین بار یک زن را به عنوان معاون دبیرکل واتیکان منصوب کرد که دومین مقام اجرایی در این دولت به شمار میرود.
🔹به نوشته "اشپیگل آنلاین" یکی از مادههای قانون اساسی جدید واتیکان به مسئله مناقشهبرانگیز سوءاستفاده و آزار جنسی در کلیسای کاتولیک مربوط میشود که در سالها اخیر جنجالهای زیادی به پا کرده است.
🔹پاپ کمیسیون ویژهای تشکیل داده که وظیفه دارد از نهادهای دیگری مانند کنفرانس اسقفها، در مسیر تهیه راهبردهایی برای حفاظت از خردسالان در برابر سوءاستفاده و آزار جنسی پشتیبانی کند.
🔹این کمیسیون وظیفه دارد موارد سوءاستفاده و آزار جنسی در کلیسای کاتولیک را پیگیری و به مراجع کلیسا و نهادهای قضائی مدنی اعلام کند.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 عالم برجسته یهودی در یکی از بزرگترین تجمعات تاریخ اسرائیل به خاک سپرده شد
⭕️ عالم برجسته یهودی در یکی از بزرگترین تجمعات تاریخ اسرائیل به خاک سپرده شد
🔹نیویورک تایمز: صدها هزار اسرائیلی روز یکشنبه در مراسم تشییع جنازه خاخام حایم کانیوفسکی (Chaim Kanievsky)، رهبر معنوی #یهودیت #ارتدوکس #حریدی، در یکی از بزرگترین تجمعات عمومی در تاریخ اسرائیل گرد آمدند. خاخام کانیوفسکی روز جمعه در سن 94 سالگی درگذشت.
🔹برآوردها حاکی از آن بود که 400000 تا 750000 عزادار در مراسم تشییع جنازه شرکت کردند. جمعیت نه تنها «#بنی_براک»، یک شهرک فوق العاده ارتدوکس در حاشیه شرقی تل آویو که خاخام در آن زندگی میکرد، بلکه بخش بزرگی از مرکز #اسرائیل را نیز تعطیل کردند.
🔹جمعیت تخمینی همچنان از 850000 نفری که گفته میشود در مراسم تشییع جنازه خاخام اوادیا یوسف، یکی دیگر از رهبران ارتدوکس که در سال 2013 درگذشت، کمتر بود.
🔹خاخام کانیوفسکی هیچ جایگاه رسمی نداشت، اما به طور گسترده به عنوان رهبر یهودیان لیتوانیایی شناخته میشد، جریانی غیرحسیدی از یهودیان ارتدوکس که ریشه در اروپای شرقی دارد. یهودیان لیتوانیایی تقریباً یک سوم از 1.1 میلیون حریدی در اسرائیل را تشکیل میدهند.
🔹خاخام کانیوفسکی به دلیل دانش دایره المعارفی خود از قوانین و #کتاب_مقدس یهودی مورد احترام بود. خانواده او گفتند که او از دهه 1930 تا کنون 17 ساعت در روز متون مذهبی را میخوانده است.
🔹این مطالعه و تحقیق بیامان، شهرت او را بهعنوان یک عالم برجسته یهودی تثبیت کرد و صدها هزار نفر را بر آن داشت تا برای توصیههای روحانی منظم در مورد چیزهای عمیق و پیش پاافتاده به او مراجعه کنند. هر روز صدها نفر بیرون از خانه خاخام کانیوفسکی صف میکشیدند تا در مورد مسائلی مانند مسائل فوری پزشکی و سیاسی و حتی لوازم خانگی که باید بخرند از او راهنمایی بگیرند.
🔹نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، در بیانیهای پیش از جلسه کابینه روز یکشنبه، به خاخام ادای احترام کرد. بنت گفت: «نام خاخام کانیوفسکی به عنوان بخش مهمی از تاریخ تورات قوم اسرائیل به یادگار خواهد ماند.»
🔹خاخام کانیوفسکی نفوذ قابل توجهی بر یک حزب سیاسی اسرائیلی، دگل هاتوره، که نماینده بخشهایی از جامعه حریدی در پارلمان اسرائیل است و در طول سه دهه گذشته نقش کلیدی در چندین دولت اسرائیل ایفا کرده است، داشت.
🔹در هفتههای اولیه همهگیری ویروس کرونا، وقتی خاخام حتی با افزایش نامتناسب نرخ ابتلا در میان حریدیها به پیروانش دستور داد مدارس خود را تعطیل نکنند، برای بسیاری از اسرائیلیهای سکولار تبدیل به یک شرور شد. این تصمیم به یکی از بزرگترین رویاروییها در تاریخ اسرائیل بین یهودیان سکولار و مذهبی کمک کرد.
🔹اما خاخام کانیوفسکی بعداً موضع خود را تغییر داد و چندین بیانیه صادر کرد و پیروان خود را تشویق کرد که به محدودیتهای کرونا پایبند باشند و واکسینه شوند.
🔹زندگی منزوی و زاهدانه خاخام کانیوفسکی منجر به پرسشهای مکرر اسرائیلیهای سکولار در مورد میزان درک او از دنیایی شد که از آن صحبت میکرد.
🔹خانواده او گفتند که او آنقدر روی مطالعه تلمودی متمرکز بود که نمیدانست چگونه چای دم کند یا نام بنیامین نتانیاهو، باسابقهترین نخستوزیر اسرائیل را بشناسد.
🔹مرگ هر یک از رهبران حریدی معمولاً باعث ایجاد بحث در مورد جانشین وی میشود. اما در مورد خاخام کانیوفسکی، این سوال کمتر ضروری است، زیرا یک روحانی برجسته لیتوانیایی، خاخام گرشون ادلشتاین، 98 ساله، که پیش از این نزد حریدیها دارای وزنی برابر بود، باقی مانده است.
@dolatedin
خلال قرون متمادی، مستضعفترین جامعه در کشمیر، شیعیان بودند. شیعیان کشمیر بارها مورد غارت قرار گرفتهاند که از این وقایع در تاریخ کشمیر تحت عنوان "تاراج" یاد میشود. شیعیان به خاک و خون کشیده شدند و زیارتگاههای مقدس آنها به آتش کشیده شد.
بعدها در دوران حاکمیت یک صد ساله خاندان هندوی دوگرا بر کشمیر (۱۸۴۶-۱۹۴۷) که تمامی مسلمین تحت ظلم و فشار بودند، شیعیان نیز بعنوان اقلیتی در دل مسلمین مورد ظلم و ستم واقع میشدند. در این دوران کشمیریهای هندو نور چشمی بودند. پس از تقسیم شبه قاره نیز این باز شیعیان بودند که محرومترینها به شمار میآمدند.
نقطه عطف تاریخ شیعیان کشمیر انقلاب اسلامی ایران بود که به رهبری امام خمینی در سال ۱۹۷۹ رقم خورد. آنچه انقلاب اسلامی ایران به شیعیان عطا کرد تغییر نوع نگاه و الگوآفرینی و هویت بخشی بود نه سرریز دلارهای نفتی به جیب شیعیان کشمیر؛ کاری که عربستان سعودی با همفکران خویش کرد. شیعیان کشمیر که تا دیروز هیچ هم به شمار نمیآمدند ناگهان هویت پامال شدهی خویش را باز یافتند.
حالا که فیلم جنجالی "پروندههای کشمیر" مسلمانان کشمیر را به شکل عمومی جانیانی نشان میدهد که اقدام به نسل کشی هندوهای کشمیری کردند و بشکل خاص امام خمینی را بعنوان الهام بخش خشونت در کشمیر به تصویر میکشد و مروج مکتب اهل بیت در کشمیر میر شمس الدین عراقی را بدتر از هیتلر خطاب میکند، این باز شیعیان هستند که قربانی پروپاگاندای رسانهای شدند.
شیعیان کمترین نقش را در درگیریهای مسلحانه مبارزین کشمیری علیه دولت هند ایفا کردند و هیچ حس مشترکی با شعارهای حامیان پاکستان در کشمیر نداشتند. شیعیان البته موضع خویش را علیه جنایات هند در کشمیر هم بارها ابراز داشتند اما هیچگاه به هیچ گروه قومی مذهبی حمله نکردهاند چه آنکه خویشتن قربانی حملات افراطگرایان بودهاند.
اینک همان شیعیان، همان محرومترین گروه قومی مذهبی در کشمیر، همان مردم دور از خشونت و سلاح، توسط ماشین رسانهای حزب حاکم بر هند بعنوان تروریستهای بیرحم نشان داده میشوند و چهرههای مورد احترام ایشان مورد هتک و بی حرمتی قرار میگیرد.
واقعیت امروز هند نشان میدهد آنانیکه باور داشتند شیعیان کشمیر میبایست به دهلینو اعتماد کنند تا حقوقشان تامین شود و هویتشان به خطر نیفتد، چه مسیر خطای میپیمودند.
حفاظت از هویت و تاریخ و حقوق شیعیان کشمیر جز با توکل و اعتماد الهی و با قدرت ایمان و باور و البته بدور از درگیریهای مسلحانه ممکن نخواهد بود ان شا الله.
#kashmirfiles
⭕️ عربستان پخش نماز در رسانهها و جمعآوری کمکهای مالی در مساجد را ممنوع کرد
🔹عکاظ: وزارت امور اسلامی، تبلیغ و ارشاد #عربستان سعودی روز چهارشنبه، ۲۳ مارس، دستورالعملهایی برای مساجد در ماه مبارک #رمضان تدوین و اعلام کرد.
🔹این وزارتخانه استفاده از دوربین در مساجد را برای فیلمبرداری از امامان جماعت و نمازگزاران در هنگام نماز ممنوع و پخش زنده نماز از طریق انواع رسانهها را نیز ممنوع کرده است.
🔹این نهاد سعودی همچنین تأکید کرد که نباید نماز در هیچ یک از رسانههای این کشور پخش شود. پس از نمازهای واجب، ائمه مساجد نیز باید «کتابهای مفید» برای نمازگزاران قرائت کنند و به موضوعاتی بپردازند که در راستای عقاید و رفتار است و «همگرایی ملی» را تقویت کند.
🔹این وزارتخانه در ادامه گفت که همه کارکنان مساجد در سراسر این کشور نباید برای مراسم افطار روزهداران، کمک مالی جمع کنند.
🔹این نهاد سعودی در پایان تأکید کرد که نمازگزاران نباید موجب آزار و اذیت دیگران شود یا اینکه کودکان را با خود [به مساجد] بیاورند؛ زیرا ممکن است «حضور کودکان باعث آزار و اذیت نمازگزاران شود».
@dolatedin
✍️ شیعیان عربستان و اعدام دهها زندانی؛ از سکوت تا انفعال
👤 سید هاشم رضوی
🔹 محمد بن سلمان تنها یک هفته پس از آنکه در مصاحبه مفصل خود با مجله آمریکایی آتلانتیک از حذف حکم اعدام در عربستان جز در مورد قصاص نفس سخن گفت، بزرگترین اعدام جمعی تاریخ سعودی را در شنبه هفته گذشته به راه انداخت و ۸۱ زندانی سیاسی و امنیتی و جنایی را در یک روز گردن زد.
🔹 عمده فعالیتهای صورت گرفته در واکنش به این رویداد آن هم از سوی بخشی از معارضان خارج، تلاشهای فردی برای انعکاس اخبار و معرفی بخشی از این ۸۱ نفر به عنوان زندانی سیاسی و تمییز آنان از دیگر اعدام شدگان مرتبط با حوادث تروریستی و اعدامیهای دارای پرونده جنایی بوده است.
این درحالیست که بخش قابل توجهی از معارضان تریبوندار مانند حزب التجمع الوطنی یا اصلا به این رویداد نپرداختند یا اینکه به صورت بسیار گذرا و صرفا برای رفع تکلیف به آن اشاره کرده و از کنار این واقعه هولناک عبور کردند.
🔹 جریان حجازی معارضه به طور مشخص مجددا بر موضوع تخریب محلههای جده تمرکز کرده است. حجازیها پس از آغاز تخریب برخی محلههای جده که با هدف ساختن پروژه های مدنظر بن سلمان انجام میشود، با بسیج نیروهای در خارج و داخل و به راه انداختن کمپینها، نشستها و استفاده از قابلیتهای توییتر و کلاب هاوس، توانستند تخریب محلههای جده را به عنوان مقابله حکومت سعودی با خرده فرهنگهای و آثار تمدنی جامعه عربستان، به مسئله اول معارضه عربستان تبدیل کرده و حتی حکومت سعودی را مجبور به توقف موقت طرح کند.
🔹 تجربه اعتراضات معارضان حجازی و نجدی در رسانههای اجتماعی نشان داده بن سلمان در برابر بوجود آمدن فضای رسانهای به خصوص در رسانههای غربی علیه خود بیمناک است و آن را به مصلحت خود، حداقل تا پیش از رسیدن با تخت پادشاهی و تثبیت قدرت نمیداند و طی این سالها بارها به صورت مسقیم یا غیر مستقیم تن به خواسته معترضان داده است.
🔗متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
#عربستان #شیعیان #اعتراض
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
⭕️ یهودیان میگویند دائمی کردن ساعات تابستانی نماز صبح را تهدید میکند
🔹رلیجن نیوز: #یهودیان آمریکایی میگویند که با تصویب سریع لایحهای در مجلس سنای #آمریکا مبنی بر اینکه ساعت تابستانی در تمام طول سال ثابت بماند، آنها متضرر شده و قصد مبارزه با آن را دارند.
🔹مخالفان یهودی میگویند قانون دائمی شدن ساعات تابستانی، که در 15 مارس به تصویب سنا رسید، تقریباً غیرممکن میکند که یهودیان #نماز صبح را به طور جمعی بخوانند، و در عین حال در ماههای زمستان به موقع به محل کار یا مدرسه بروند.
🔹طبق قوانین یهود، نماز صبح باید بعد از طلوع خورشید برپا شود. ساعت تابستانی که در حال حاضر از دومین یکشنبه ماه مارس آغاز شده و در اولین یکشنبه ماه نوامبر به پایان میرسد، تاریکی را در صبحهای اواخر زمستان افزایش میدهد.
🔹خاخام ابا کوهن، معاون امور دولتی سازمان آگودات (سازمانی آمریکایی که نماینده یهودیان #ارتدوکس #حردیدی است)، گفت: «این بر زندگی مذهبی، زندگی حرفهای و زندگی خانوادگی ما تأثیر خواهد گذاشت. اگر نماز جماعت و فرادی بعد از ساعت 8 صبح شروع شود، مردم چگونه ساعت 9 صبح یا زودتر به محل کار خود میرسند؟»
🔹در یهودیت، مراسم نماز صبح که «شحریت» (سحر) نامیده میشود، معمولاً زمانی که به طور جمعی برگزار شود، 30 تا 40 دقیقه طول میکشد. خواندن تورات و خواندن برخی از دعاها، از جمله دعای کدیش یا نماز عزا، باید در «جماعتی با دست کم 10 بزرگسال» (=منیان) انجام شود.
🔹طبق قوانین یهود، اولین زمان برای خواندن نماز صبحگاهی زمانی است که نور طبیعی کافی وجود داشته باشد؛ «زمانیکه کسی بتواند یک آشنا را در فاصله شش فوتی ببیند». این یک استاندارد فردی است، اما معمولا نماز صبح بعد از طلوع آفتاب و قبل از ظهر انجام میشود.
@dolatedin
⭕️ احمد مسعود پایان جنگ با طالبان را اعلام کرد
🔹بی بی سی: رهبر جبهه مقاومت ملی #افغانستان در پیام سال نو خود اعلام کرد، به تصمیم علمای کشور به جنگ با #طالبان پایان داده است.
🔹#احمد_مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان در پیام سال نو خود طالبان را به خاطر اجازه ندادن به بازگشایی مدارس متوسطه دخترانه سرزنش کرد و گفت طالبان با "دروغ و تزویر" دانشآموزان را با دروازههای بسته مدارس روبرو کرد.
🔹وی افزود: تا وقتی که اراده و انگیزه و امید برای آموختن علم و دانش وجود دارد، هیچ گروه خودکامه و استبدادی توان ایستادن در برابر شما را ندارد.
🔹احمد مسعود در این پیام که شب گذشته آن را از طریق صفحه رسمی فیسبوک خود منشرکرد، سال گذشته را "سال بد" نامید و طالبان را متهم کرد که با گرفتن قدرت از راه زور باعث از بین رفتن صلح شد.
🔹احمد مسعود در بخش دیگری از پیام خود تاکید کرد: به تصمیم علمای کشور جنگ با طالبان را "ختم" کردیم.
@dolatedin
🔻 اردوغان از ترکها و مسلمانان اروپا میخواهد که در راه خدا بسیج شوند و پشت سر یک ملت، یک پرچم، یک دولت جمع شوند
🎞 توضیح تصویر: اردوغان در حال نشان دادن علامت رابعه (نماد اخوان المسلمین در اشاره به تجمع اعتراضی میدان «رابعة العدویة») در حین سخنرانی ماه گذشته خود در دیدار با اتحادیه بینالمللی دموکراتها دیده میشود.
⭕️ اردوغان از ترکها و مسلمانان اروپا میخواهد که در راه خدا بسیج شوند و پشت سر یک ملت، یک پرچم، یک دولت جمع شوند
📌 بخش اول
🔹نوردیک مانیتور: دولت #ترکیه در مخالفتی آشکار با هشدارهای مکرر #اروپا در مورد خطرات تضعیف سیاستهای ادغام و #مهاجرت، تلاش میکند تا #ترکها و #مسلمانان را برای اهداف سیاسی خود بسیج کند.
🔹در اظهاراتی تحریکآمیز و جنجالی که اتباع مسلمان اروپایی به ویژه ترکها را هدف قرار میداد، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، در نشستی با عوامل اجرایی خود از اروپا و سایر قارهها همه را به اتحاد زیر یک ملت و یک پرچم فراخواند.
🔹این نشست با #اتحادیه_بینالمللی_دموکراتها (UID)، که گروه نیابتی دولت اردوغان در خارج از کشور است، در 24 فوریه 2022 برگزار شد. اگرچه UID برای حفظ حضور بینالمللی و با حمایت سیاسی، دیپلماتیک و مالی دولت اردوغان راهاندازی شد، اما تمرکز اصلی آن اروپا است، جایی که حدود 5 میلیون ترک زندگی میکنند و بسیاری از آنها تابعیت کشورهای محل زندگی خود را به دست آوردهاند.
🔹اردوغان در این دیدار گفت: «این را بدانید: ما به یک جامعه [جهانی] تبدیل خواهیم شد که هیچ قدرتی بر آن نخواهد بود... [شعار ما] یک ملت، یک پرچم، یک میهن و یک کشور را به خاطر بسپارید.»
🔹اردوغان با یادآوری میراث امپراتوری عثمانی که در گذشته بر بسیاری از کشورهای اروپای مرکزی و شرقی امروزی حکومت میکرد، گفت: «ستون بعدی پلی که ما از گذشته به آینده ساختیم، باید در مکانهایی بنا شود که ما در اروپا در آنجا زندگی میکنیم.»
🔹او افزود: «هرچه این چتر را به عنوان اتحادیه بینالمللی دموکراتها گسترش دهید، حوزه فعالیت و نفوذ خود را بیشتر کنید، میتوانید مأموریت رساندن این پیامها به شهروندانمان، سازماندهی آنها و آمادهسازی آنها برای آینده را با موفقیت بیشتری انجام دهید.»
🔹واضح است که اردوغان ترکهایی را که در اروپا زندگی میکنند بهعنوان شهروندان خود میبیند تا شهروندان و/یا ساکنان کشورهایی که در آن زندگی میکنند، کار میکنند و بازنشسته میشوند. او از UID میخواهد که ترکها را در سراسر قاره پشت سر دیدگاه اسلامگرایانهاش جمع کند.
🔹رئیسجمهور ترکیه برای رفع نگرانی آنهایی که ممکن است از کار کردن برای دولت ترکیه در حالی که تابعیت یا اقامت کشور دیگری در اروپا را دارند، احساس ناراحتی کنند، سعی کرد به آنها اطمینان دهد و گفت: «فراموش نکنید که ملت قوی 85 میلیون نفری ترکیه پشت شما است، شما میراث بزرگی از تاریخ و تمدن پشت سر خود دارید.»
🔹وی همچنین خاطرنشان کرد که صدها میلیون دوست و برادر مسلمان پشت سر ترکها ایستادهاند و همه آنها متعهد به پیشبرد امر خدا و حقیقت هستند.
🔹اردوغان گفت: «وقتی ما این قدرت را به درستی بسیج کنیم، هیچ سازمانی، هیچ ساختار شیطانیای، هیچ مانع پنهان یا آشکاری نمیتواند بر سر راه ما قرار گیرد... به خاطر داشته باشید که ترکیه دیگر ترکیه قدیمی نیست.»
🔹اردوغان سرپوشیده به رهبران اروپایی هشدار داد که ترکیه با حمایت ترکها و مسلمانان در اروپا، هرگونه طرحی را که توسط دولتهای اروپایی طراحی شود، از مسیر خارج خواهد کرد. وی اعلام کرد: «ما با هم توطئههای کسانی را که سعی در ایجاد تفرقه بین مردم ما دارند، خراب میکنیم و با هم توطئههای آنها را بر سر آنها فرو میبریم.»
🔹اردوغان ادامه داد: «ما همچنین اقدامات لازم را در برابر افزایش خصومت علیه اسلام و ترکهای خارج از کشور انجام میدهیم.»
👇 ادامه دارد...
@dolatedin
⭕️ اردوغان از ترکها و مسلمانان اروپا میخواهد که در راه خدا بسیج شوند و پشت سر یک ملت، یک پرچم، یک دولت جمع شوند
📌 بخش دوم
🔹رئیس جمهور ترکیه در حالی که حامیان خود در اروپا را در پشت دیدگاههای خود متحد میکرد، ترکهایی را نیز مورد هدف قرار داد که از اهداف او حمایت نمیکنند و با او مشترک نیستند. وی گفت: «وقتی به افرادی که در انتخابات اروپا وارد پارلمانهای محلی و ملی شدهاند نگاه میکنیم، میبینیم که اگرچه نام آنها ترک یا مسلمان است، اما متأسفانه اکثر آنها افرادی هستند که روابط نزدیک خود را با ملت ما شکستهاند.»
🔹اظهارات اردوغان به طور خاص سیاستمداران ترک و مسلمان در بسیاری از کشورهای اروپایی را هدف قرار داد که از ایدئولوژی اسلامگرایی سیاسی پیروی نمیکنند و ظاهراً منافع کشورهایی را که به آنها خدمت میکنند بالاتر از منافع ترکیه قرار میدهند.
🔹سخنرانی اردوغان در نشست UID تا به امروز تحریکآمیزترین سخنرانیای است که آشکارا به مداخله سیاسی آشکار ترکیه در امور اروپا و استفاده از ترکها و مسلمانان به عنوان برگ برنده علیه این کشورها تبدیل شده است.
🔹در گذشته چنین مداخلههایی خشم رهبران اروپایی را برانگیخته بود؛ آنها به ترکیه در مورد تضعیف سیاستهای ادغام و مهاجرت خود هشدار داده و تلاشهای آنکارا را به عنوان عامل بیثباتکننده بر ترکها و مسلمانان در اروپا توصیف کردند.
🔹قطعنامه پارلمان اروپا که در 6 ژوئیه 2017 گزارش انتقادی 2016 کمیسیون درباره ترکیه را تأیید کرد که خواستار توقف مذاکرات الحاق [ترکیه به اتحادیه اروپا] بود و فعالیتهای مخفی اردوغان در کشورهای عضو را به تصویر میکشید. این بیانیه تاکید میکرد که «دولت ترکیه باید از تلاشهای سیستماتیک برای بسیج مهاجران ترک در کشورهای عضو برای اهداف خود خودداری کند.»
🔹سازمان UID اغلب به عنوان بازوی رئیس جمهور اردوغان در اروپا برای بسیج مهاجران ترک و مسلمان برای اهداف اسلامگرایان سیاسی در ترکیه توصیف میشود. اردوغان اکتبر گذشته به اعضای UID دستور داد تا تهاجمیتر و فعالتر باشند و به آنها گفت: «دفاع نکنید. حمله کنید، دلایل ما را توضیح دهید!» او همنین وعده داده بود که نهادهای دولتی ترکیه کمکهای بیشتری به آنها ارائه خواهند کرد.
🔹اردوغان از حامیان خود خواست سخت تلاش کنند تا پستهای مهمی را در دولتهای کشورهای میزبان خود به دست آورند و در مقابل به آنها قول حمایت سازمانهای دولتی ترکیه را داد.
🔹اردوغان امیدوار است با کمپین سیستماتیکی که بسیج مهاجران خارجی را هدف قرار میدهد به اهداف متعددی دست یابد: کسب آرا برای حزب خود در انتخابات پیشرو، استفاده از مهاجران خارجی برای فشار به پایتختهای اروپایی و ترساندن مخالفان خود در داخل با دنبال کردن منتقدان خارج از کشور.
@dolatedin
⭕️ «آیا به ما یاد ندادید که کاریکاتور طبیعی است؟» پس از مخالفت فرانسه با کاریکاتور طنز، روسیه کاریکاتورهای «شارلی ابدو» را به یاد فرانسه میاندازد
🔹الجزیره: وزارت امور خارجه #روسیه درباره خشم امانوئل ماکرون رئیس جمهور #فرانسه از کاریکاتور به اشتراک گذاشته شده توسط سفارت روسیه در پاریس اظهار نظر کرد.
🔹روز شنبه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «واقعا؟ آیا روسای جمهور فرانسه و وزارت خارجه آنهایی نیستند که به ما یاد میدادند هر کاریکاتوری طبیعی است، حتی کاریکاتورهای وحشتناکی که #شارلی_ابدو منتشر میکرد؟»
🔹وی افزود: «ما تصمیم گرفتیم به توصیههای آنها عمل کنیم و از طنزی استفاده کنیم که آنها آن را نشانه آزادی بیان میدانستند، اما اکنون هیچ کاریکاتوری را دوست ندارند.»
🔹چند روز پیش، سفارت روسیه در پاریس کاریکاتور طنزی را منتشر کرد که در آن جسد «اروپا» را روی یک میز در حالی نشان میداد که دو مرد به نمایندگی از ایالات متحده و اتحادیه اروپا در حال تزریق سوزنهایی با عناوین «ناتو، روسیههراسی، نئونازیسم، کووید-۱۹، لغو فرهنگ و تحریم» به او بودند.
🔹البته این تصویر اکنون از صفحه توییتر سفارت روسیه حذف شده است. این کاریکاتور بیانگر این بود که قاره اروپا با سیاستهای اتخاذ شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا در حال نابودی است.
🔹مکرون از انتشار این کاریکاتور توسط سفارت روسیه انتقاد کرده و این اقدام را «غیرقابل قبول» برشمرد.
🔹وزارت خارجه فرانسه همچنین الکسی مشکوف سفیر روسیه در پاریس را به دلیل انتشار این کاریکاتور توسط سفارت احضار کرد.
🔹وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیهای اعلام کرد که سفیر مشکوف را به مقر خود احضار کرده است که نشان میدهد آنچه از سوی سفارت روسیه منتشر شده «غیرقابل قبول» است.
🔹«کلمنت بوون» وزیر امور اروپای فرانسه، نیز این تصویر را «مایه شرمساری» دانست.
🔹سفارت روسیه در پاریس این کاریکاتور را همزمان با اجلاس سهجانبه روز پنجشنبه در بروکسل با حضور ناتو، گروه ۷ و اتحادیه اروپا منتشر کرد. این نشست برای بحث درباره چگونگی مقابله با جنگ روسیه در اوکراین انجام شد.
@dolatedin
⭕️ رقیب بالقوه ترامپ قانون «نگو همجنسگرا» در فلوریدا را امضاء کرد
🔹يورو نيوز: رون دوسانتیس، فرماندار ایالت فلوریدا در #آمریکا روز دوشنبه مصوبه ممنوعیت آموزش درباره هویت جنسیتی و گرایش جنسی در #مدارس ابتدایی این ایالت را امضاء کرد.
🔹این طرح که به تصویب مجلس سنای ایالتی فلوریدا رسیده به قانون «نگو همجنسگرا» معروف شده است. مخالفان این مصوبه بر این باور هستند که قانون «نگو همجنسگرا» زمینه تبعیض علیه #همجنسگرایان را فراهم میکند.
🔹بحث بر سر این قانون طی هفتههای گذشته به شکافهای فرهنگی و سیاسی در فلوریدا و دیگر ایالتهای آمریکا دامن زده بود.
🔹جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده این قانون را «نفرتانگیز» خوانده است. منتقدان قانون «نگو همجنسگرا» بر این باور هستند که نحوه نگارش آن به گونهای است که ممنوعیت آموزش و بحث درباره هویت جنسیتی و گرایش جنسی در کلاسهای درس را تنها به مدارس ابتدایی محدود نخواهد کرد.
🔹رون دوسانتیس که از او به عنوان ستاره نوظهور حزب جمهوریخواه ایالات متحده یاد میشود از جمله نامزدهای بالقوه انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ و رقیب احتمالی دونالد ترامپ در رقابت مقدماتی جمهوریخواهان است. او تاکید میکند که وظیفه آموزش درباره هویت جنسیتی و گرایش جنسی به کودکان برعهده والدین است.
🔹فرماندار فلوریدا پیش از امضای قانون «نگو همجنسگرا» گفت: «اطمینان حاصل خواهیم کرد که والدین میتوانند کودکان خود را به مدرسه بفرستند تا آموزش ببینند نه اینکه ارشاد شوند.»
🔹جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان ایالتی فلوریدا اخیرا به طرح دیگری نیز رای دادهاند که آموزش و بحث در کلاسهای ابتدایی درباره موضوعات مرتبط با «نژاد» را محدود میکند. هدف از تصویب این طرح ممنوعیت آموزشهایی مبتنی بر «نظریه انتقادی نژاد» است هرچند در آن به طور مستقیم اشارهای به این نظریه نشده است.
🔹پژوهشگران علوم انسانی در «نظریه انتقادی نژاد» پدیده نژادپرستی را محدود به پیشداوریهای فردی نمیدانند و از نظامی با ساز و کار و مقررات نانوشته سخن میگویند که زمینه ظهور #نژادپرستی را فراهم کرده است.
@dolatedin
⭕️ دادگاه هند مؤسسه ذاکر نایک را به مدت ۵ سال غیر قانونی اعلام کرد
🔹ان دی تی وی: وزارت کشور #هند در اطلاعیهای که روز چهارشنبه ۳۰ مارس صادر کرد، بنیاد «البحوث الإسلامیة» (IRF) را غیرقانونی و فعالیت آن را به مدت پنج سال ممنوع اعلام کرد.
🔹در اطلاعیه وزارت کشور آمده است که سخنان #ذاکر_نایک، بنیانگذار IRF، غیر قابل قبول است، زیرا او تروریستهای شناخته شده را تمجید میکند و همچنین اعلام میکند که هر مسلمان باید تروریست باشد.
🔹در ادامه این اطلاعیه آمده است که مؤسس IRF همچنین به ترویج گرویدن اجباری جوانان به اسلام، توجیه بمبگذاریهای انتحاری، طرح نظرات اعتراضآمیز علیه #هندوها، خدایان هندو و سایر ادیان، که به اهانت به ادیان دیگر است، پرداخته است.
🔹در این اطلاعیه آمده است: «نایک همچنین جوانان مسلمان و تروریستهای هند و خارج از کشور را برای ارتکاب اقدامات تروریستی تشویق میکند».
🔹پیش از برگزاری دادگاه ضد #تروریسم، وکیل کل اظهار داشت که شواهد زیادی در پرونده وجود دارد که نشان میدهد ذاکر نایک با تبلیغ آموزههای خود از طریق ویدیوها و سخنرانیها و سخنرانیهای تحریکآمیز که از طریق کانالهای مختلف رسانههای اجتماعی منتشر میشود، همچنان با پیروان خود در هند ارتباط برقرار میکند.
🔹در اطلاعیه وزارت کشور همچنین آمده است که مطالب ثبتشده در این دادگاه نشان میدهد که متولیان IRF و به ویژه ذاکر نایک به سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس به منظور جمعآوری سرمایه ادامه میدهند و تراستها، سازمانهای غیردولتی و شرکتهایی پوششی را افتتاح کردهاند که همه آنها تنها با هدف رادیکال کردن افراد و بهویژه جوانان مسلمان مورد استفاده قرار میگیرند.
✍️ ذاکر نایک، مبلغ برجسته هندی و البته انگلیسیزبان و متخصص در فضای ادیان تطبیقی است که به جرأت میتوان گفت بیش از هر مسلمان زندۀ دیگری، باعث گرایش غیرمسلمانان به اسلام شده و در شبهقاره هند و جهان اسلام به پدیدهای تبدیل گردیده است.
🔸ظاهر نایک با ریشی بلند و عرقچینی بر سر، در کنار کت و شلوار و کراوات، نشان کاملی از سرّ درون اوست. او از طرفی اصرار دارد که هر آنچه مسلمین میگویند باید طبق قرآن و حدیث صحیح باشد و از طرف دیگر عقل و منطق و همچنین علم را در کنار قرآن و حدیث از منابع معتبر برای رسیدن به حقیقت میشمرد؛ و این یعنی سلفیت در کنار روشنفکری!
🔸ذاکر نایک از سال 2016 به دلیل تحت تعقیب قرار گرفتن از سوی دولت هند، در #مالزی به سر میبرد. او در هند به «پولشویی، نفرتپراکنی و ترویج تروریسم» متهم است. وی همچنین به دلیل اظهارات اخیرش در باره حقوق هندوها در معرض انتقادهای شدید قرار گرفته است.
🔸ذاکر نایک به تازگی با زیر سوال بردن نابرابری میان هندوها و دیگر اقلیتهای ساکن در مالزی گفته بود که حقوق هندوها در این کشور جنوب شرق آسیا «صد برابر بیشتر» از اقلیت مسلمان در هند است.
🔸هند تاکنون چندین بار از مالزی درخواست کرده است که ذاکر نایک را به این کشور تحویل دهد اما این درخواستها از سوی مالزی رد شدهاند. این امر سبب سرد شدن روابط و تنش میان هند و مالزی شده است.
👈 برای آشنایی بیشتر با «شهیرترین چهره اسلامی شبهقاره»، به کتاب اطلس رهبران رجوع کنید.
@dolatedin
⭕️ کارشناس نظامی روس، جهان اسلام را شریک جدید روسیه خواند
🔹اسلام نووستی: ایگور کوروتچنکو کارشناس نظامی روس در برنامه 60 دقیقه شبکه تلویزیونی «روسیه 1» گفت: «در چارچوب یک نظم جهانی در حال تغییر، #روسیه باید مشارکت خود را با کشورهای آسیایی و خاورمیانه تقویت کند.»
🔹وی خاطرنشان کرد که غرب با تحریمهای خود به هدفش برای نابودی اقتصاد روسیه که ثبات خود را نشان داده است، نرسید. تقویت روبل که نرخ ارز آن تنها برای چند روز کاهش یافت، گواه این امر است.
🔹این کارشناس تاکید کرد: «روسیه در آینده نزدیک نمیتواند به تفاهم متقابل با کشورهای غربی دست یابد و تاکید بر توسعه همکاریها باید در روابط با شرق و #جهان_اسلام باشد.»
🔹کوروتچنکو تأکید کرد: «این یک منطقه بسیار مهم برای روسیه است... جهان عرب شرکای جدید ما هستند».
✍️ گفتنی است از میان کشورهای جهان اسلام، هیچ یک با تحریمهای غرب علیه روسیه همراهی نکردند و اغلب حتی موضعی جانبدارنه پیرامون بحران اوکراین نگرفتند.
🔸#رمضان_قدیروف، رئیس جمهور چچن و متحد نزدیک پوتین، با اشاره به همین واقعیت، چند روز پیش (۲۸ مارس) در توییتی نوشت: «برادران و خواهران مسلمانم! به عنوان یک مسلمان، خوشحالم که تمام جهان اسلام از روسیه در مبارزه با شر جهانی حمایت کردند و هیچ کشوری با اکثریت مسلمان به تحریمها علیه روسیه نپیوست. از طرف 30 میلیون مسلمان در روسیه، صمیمانه از شما تشکر میکنم. شما ثابت کردید که #مسلمانان همیشه در کنار حق و عدالت ایستادهاند.»
@dolatedin
⭕️ تلویزیون شیعی تمدن در افغانستان از پخش سریالهای اسلامی منع شد
🔹ایندیپندنت: اداره اطلاعات #طالبان به شبکه تلویزیونی تمدن دستور داد پخش هرگونه فیلم و سریال «حتی با محتوای اسلامی» را متوقف کند.
🔹محمد رحمتی، مدیر مسئول شبکه تلویزیونی تمدن در افغانستان، روز جمعه، ۱۲ فروردین، در توییتی نوشت که از بخش رسانههای اداره اطلاعات طالبان با او تماسی گرفته و دستور دادهاند پخش هرگونه سریال و فیلم از شبکه تمدن را متوقف کند.
🔹او در ادامه افزود: «افزایش روزافزون محدودیتها از سوی طالبان از روزهای سیاهتر در #افغانستان خبر میدهد.»
🔹این دستور طالبان در حالی صادر شد که پیش از این، تنها پخش سریالها و فیلمهایی که زنان در آنها بازی کرده بودند یا محتوایشان خلاف باورهای طالبان بود، ممنوع اعلام شده بود. طالبان در اکتبر ۲۰۲۱، یک دستورالعمل ۱۰ مادهای به رسانهها فرستاد که در آن، همه رسانهها مکلف شده بود محتوای برنامههای خود را مطابق «شریعت اسلامی و سنتهای رایج در جامعه افغانستان» تهیه کنند.
🔹پس از ابلاغ این دستورالعمل، برخی از رسانهها از جمله تمدن که یک شبکه تلویزیونی #شیعی است، به پخش سریال و فیلم ادامه دادند. این شبکه بیشتر فیلمهای تولید ایران را که محتوای مذهبی و دینی دارند، پخش میکرد.
🔹تلویزیون تمدن را آیتالله #محمد_آصف_محسنی در سال ۲۰۰۷ راهاندازی کرد. در سال ۲۰۱۲، اداره امنیت ملی دولت پیشین افغانستان چند رسانه از جمله تلویزیون تمدن را بلندگوی دولت #ایران نامید و گفت که این رسانه با حمایت جمهوری اسلامی ایران علیه منافع دولت افغانستان تبلیغ میکند.
🔹تمدن از زمانی که در سال ۲۰۰۷ راهاندازی شد تاکنون، هرگز موسیقی یا برنامههای هنری بدون رنگ و بوی مذهبی پخش نکرده است. مدیران این رسانه آن را «نخستین رسانه دینی و ارزشی» در افغانستان میدانند و در هر شبانهروز، چند برنامه آموزشی در مورد مسائل دینی پخش میکنند.
🔹با این حال وضع محدودیت بر رسانههای افغانستان و حتی متوقف شدن پخش سریالهای دینی در رسانهها نگرانیها از بدتر شدن اوضاع برای خبرنگاران و افزایش توقف فعالیت رسانهها را افزایش داده است. بر اساس گزارش سازمانهای مدافع رسانههای آزاد، در هفت ماه گذشته و پس از سلطه طالبان بر افغانستان، بیش از ۴۰ درصد رسانههای افغانستان به فعالیت خود پایان دادند و صدها خبرنگار هم این کشور را ترک کردند.
@dolatedin
⭕️ مسیحیت انجیلی و برزیل؛ مذهبی که در تیم ملی گسترش یافته است
📌 بخش اول
🔹بی بی سی: روز دربی در بلو هوریزونته بود، اما برای ژائو لیته، دروازهبان اتلتیکو مینیرو، فرقی نمیکرد زیرا معتقد بود عیسی مسیح مأموریت دیگری به او محول کرده است؛ انتشار کلام خدا در میان بازیکنان #فوتبال.
🔹بعدازظهر آن روز در دسامبر ۱۹۸۲، او به رسم آنچه در سه سال گذشته انجام داده بود، قبل از شروع مسابقه به سمت کارلوس گومز، دروازهبان کروزیرو رفت و گفت: "عیسی تو را دوست دارد و من برای تو هدیهای دارم." و یک نسخه از #کتاب_مقدس را به او تقدیم کرد.
🔹در آن لحظه، همه چیز به نظر گومز کمی عجیب آمد. او حتی اعتراف کرد در ابتدا عصبانی هم شده بود. اما بعداً احساسش تغییر کرد و به جنبش مذهبی لیته، ورزشکاران مسیح پیوست و از پیروان سرسخت آن شد.
🔹این جنبش مذهبی، انجمنی متشکل از ورزشکاران مسیحی انجیلی است که برخی از تأثیرگذارترین افراد فوتبال برزیل در آن عضو هستند.
🔹در اولین جلسه، آنها تنها چهار نفر بودند اما این تعداد اکنون به حدود هفت هزار نفر در شصت کشور جهان رسیده است و فوتبالیستهای مطرحی مانند کاکا، برنده توپ طلای ۲۰۰۷ و لوسیو، مدافع میانی سابق بایرن مونیخ، در میان آنها دیده میشوند.
🔹لیته که سابقه پنج بازی ملی دارد، به بخش ورزش بیبیسی گفت: "همه چیز با الکس دیاس ریبیرو، راننده فرمول یک، شروع شد که با شعار «عیسی نجات دهنده» روی اتومبیلش، مسابقه میداد."
🔹"من هم تصمیم گرفتم همین کار را کنم و این شعار را روی پیراهنم بنویسم. اما فدراسیون فوتبال #برزیل آن را منع و تیمم، اتلتیکو را به کسر امتیاز تهدیدکرد."
🔹"آن زمان بود که شروع به اهدای انجیل به بازیکنان کردم. روزهای سختی بود و پیشداوری بدی نسبت به بازیکنان مسیحی انجیلی وجود داشت. حتی در تیم ملی هم احساس راحتی نداشتم و برایم سخت بود."
🔹در سال ۱۹۸۰، زمانی که لیته مأموریت خود را آغاز کرد، ۸۸/۹ درصد از جمعیت برزیل #کاتولیک بودند و سهم #مسیحیان_انجیلی، جنبشی در آیین #پروتستان، تنها ۶/۶ درصد بود.
🔹این نسبت از آن زمان به طور قابل توجهی تغییر کرده و بنابر تحقیقات یک موسسه نظرسنجی در سال ۲۰۲۱، این ارقام اکنون به ترتیب به ۵۰ و ۳۱ درصد رسیده است.
🔹البته برزیل همچنان بزرگترین کشور کاتولیک جهان است، اما پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۲ کلیساهای انجیلی عبادتکنندگان بیشتری را در این کشور به خود جذب کنند.
🔹سال ۱۹۹۲ که لیته از فوتبال بازنشسته شد، انجمن ورزشکاران مسیحی در حال پیشرفت بود.
🔹این انجمن در آرژانتین برنامه تلویزیونی خود را داشت و مجریاش پائولو سیلاس، هافبک سابق برزیل، بود. این برنامه هفتهای سه بار پخش میشد. آنها حتی تلاش کردند تا دیگو مارادونا را به آیین خود درآورند، اما تلاشهایشان بیهوده بود.
🔹یکی از برجستهترین چهرههای این جمع، بازیکن سابق بایرلورکوزن، بایرن مونیخ و مدافع راست برزیل، جورجینیو است. او هنگامی که کاپیتان بود به بازیکنان حریف انجیل هدیه میداد.
🔹در جام جهانی ۱۹۹۴، او یکی از شش فوتبالیست مسیحی انجیلی برزیل بود که توانستند ایتالیا را در ضربات پنالتی شکست داده و قهرمان شوند. در هنگام ضربات پنالتی، پنج نفر از آنها در مرکز زمین حلقهای تشکیل دادند و پس از ناکامی روبرتو باجو در ضربه پنالتی، خدا را شکر کردند.
🔹نفر ششم، دروازهبان تیم ملی، تافارل بود که در محوطه شش قدم جشن گرفته بود. او پس از مسابقه گفت: "وقتی باجو توپ را برداشت، شک نداشتم که برنده خواهیم شد. هر کس به خدا ایمان داشته باشد، هرگز به کسی که به بودا ایمان دارد، نخواهد باخت."
🔹تصویر تافارل، که اکنون مربی دروازهبانهای لیورپول است، در حال جشن گرفتن با دستهایش رو به آسمان در مقابل باجوی افسرده که پیرو آیین بودا است، به عنوان جلد کتاب "چه کسی عنوان چهارم را کسب کرد؟" استفاده شده است.
🔹در این کتاب برخی از بازیکنان، این پیروزی را ناشی از لطف خداوند میدانند. ادعایی که البته از سوی مربی افسانهای برزیل، ماریو زاگالو، مورد انتقاد قرار گرفت.
🔹جنبش ورزشکاران مسیح دیگر از محبوبیت سابق برخوردار نیست. اما مسیحیت انجیلی به سرعت در برزیل گسترش یافته و در تیم ملی نیز از سال ۱۹۹۴ به بعد نفوذ آن افزایش یافته است.
🔹در حالی که با لیته در دهه ۱۹۸۰ و در تیم ملی برخورد خوبی نمیشد، اما امروز کشیشهای انجیلی اجازه دسترسی ویژه به اردوهای تیم ملی دارند. فدراسیون فوتبال برزیل و بازیکنان با کمکهای مالی خود امکان سفر و اسکان آنها را فراهم میکنند. در برخی موارد حتی این کشیشها تبدیل به همراهان همیشگی بازیکنان شدهاند.
🔹در طول جام جهانی ۲۰۰۲ که برزیل قهرمان شد، لوسیو، کاکا و ادمیلسون مدافع سابق بارسلونا مرتب در مراسم دعا شرکت میکردند.
👇 ادامه دارد...
@dolatedin