💢مولانا فضل الرحمان: پاکستان باید طالبان را به رسمیت بشناسد.
🔹شفقنا: رهبر حزب «جمعیت علمای اسلام» از مخالفان اصلی دولت #پاکستان خواستار اقدام فوری اسلامآباد برای به رسمیت شناختن دولت موقت #طالبان به دلیل آنچه که وی همکاری برای صلح و تشکیل یک نظام پایدار در افغانستان خواند، شد.
🔹رسانههای پاکستانی روز دوشنبه این اظهارات را به نقل از مولانا «#فضل_الرحمان» عنوان کردند که رهبری جنبش دمکراتیک پاکستان ائتلافی متشکل از احزاب مخالف دولت، را نیز برعهده دارد.
🔹این رهبر حزب اسلام گرا طی گفت وگو با رسانههای محلی در شهر «لاهور» گفت: دولت پاکستان با ابراز همدردی با افغانستان و همبستگی با طالبان باید این گروه را به رسمیت بشناسد.
🔹رهبر حزب جمعیت علمای اسلام به رسمیت شناختن دولت موقت طالبان را به مثابه به رسمیت شناختن افغانستان دانست و گفت: هرگونه همکاری و کمک به طالبان در درجه اول مستلزم به رسمیت شناختن فوری دولت موقت آنان است.
🔹وی مدعی شد که وقتی #چین و #روسیه علاقه مند به برقراری ارتباط با حاکمان جدید افغانستان هستند، اسلامآباد نیز باید روابط خود را با طالبان حفظ کند زیرا پاکستان از روابط تاریخی با مردم افغانستان برخوردار است.
🔹این اظهارات درحالی عنوان میشود که دولت اسلامآباد شرط به رسمیت شناختن دولت موقت طالبان را تعهد این گروه به عمل به وعدههای خود از جمله #حقوق_بشر و تامین #حقوق_زنان، اعلام کرد.
🔹سفیر پاکستان در آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که اگر طالبان به وعدههای خود عمل کند، اسلامآباد آن را به رسمیت خواهد شناخت.
🔹پیشتر وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به تشکیل دولت موقت در افغانستان اعلام کرد که اسلامآباد همچنان تحولات درحال تغییر در این کشور را از نزدیک دنبال میکند و امیدوار است که تمامی اقدامها بر پاسخگویی به نیازهای فوری مردم افغانستان متمرکز شود.
🔹در عین حال، سخنگوی دولت پاکستان گفت که هنوز اعلام موضع و واکنشی به تشکیل دولت موقت توسط طالبان در افغانستان زود بوده و اسلامآباد در حال بررسی تمامی تحولات است.
@dolatedin
💢نشست راهبردی میز عراق و شامات اندیشکده مرصاد
✳️ با عنوان
🔷 پیادهروی اربعین؛ از مناسک مذهبی تا مناسک هویتی (با نگاهی به مناسبات دو بیت شیعی ایران و عراق)
👤 با ارائه دکتر هادی معصومی زارع، مدیر میز عراق و شامات
🗓 شنبه 3 مهر ساعت 17
👈 پخش از کانال تلگرام اندیشکده و صفحه اینستاگرام شعوبا
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
💢 جنجال ارث زنان در مصر و عقبنشینی دارالافتاء
🔹دویچه وله: موضوع #مساوات زن و مرد در ارث و نگاه قانون و شریعت در این باره، بار دیگر در #مصر جنجالآفرین شده است.
🔹#علی_جمعه مفتی سابق مصر در واکنش به ارث گذاشتن پدرها برای دختران در زمان حیات، آن را عملی شرمآور توصیف کرد!
🔹او در مصاحبهای تلویزیونی، تقسیم ارث بر اساس قوانین اسلامی را با تصرف مالک در اموال خود در زمان حیات "متفاوت" شمرده و گفت: «هر کسی که چنین اقدامیکند، جایگاه او "آتش جهنم" خواهد بود»؟!
🔹اظهارات علی جمعه، موجب اعتراض برخی از اشخاص همچون #مبروک_عطیة مبلغ و استاد دانشگاه الازهر در این باره شد.
🔹عطیة در یک گفتگوی تلویزیونی در واکنش به سخنان علی جمعه گفت: «هر شخصی در مصرف پول خود، به ویژه در مسأله ارث، مختار است و در این باره احکام شرعی محدودیتساز نیستند بلکه ضامن منافع مالک میباشند».
🔹موضوع به همین جا ختم نشد و دکتر احمد کریمة، متخصص فقه تطبیقی و شریعت اسلامی، با ورود در بحث، گفتههای عطیة را رد کرده و از همینجا از سازمانهای مدنی مربوط به مسائل زنان استفسار نظرات علماء در بحث ارث را خواستار شد.
🔹سرانجام، #دارالفتاء مصری در صفحه رسمی خود در فیسبوک تاکید کرد که مساوات بین فرزندان (دختر و پسر) در بخشش اموال، #شرعاً #مستحب است.
✍️ ملاحظه: موضعگیری همدلانه دارالافتاء با ارث دادن مساوی به دختران در حالی است که پیش از این در سال 2018، اعلام قانون مربوط به برابری ارث بین زن و مرد در #تونس، جنجال آفرین شد و دارالافتاء آن را مغایر با قوانین اسلامی شمرد.
در آن سال، #سعد_الدین_الهلالی استاد فقه مقارن الازهر با دفاع تمام قد از تصمیم پارلمان تونس در تساوی حقوق زن و مرد در ارث در فتوایی عجیب اعلام کرد که تساوی سهم الارث زن و مرد شرعا صحیح و با کلام الهی متعارض نیست.
سخنان سعد الدین الهلالی، به دلیل انتساب به الازهر مخالفت گستردهای را در پی داشته و هیأت کبار علمای الازهر به همراه برخی شخصیتهای دینی دیگر مصر به صراحت با نظر هلالی به مخالفت برخاستند.
در همین راستا #شوقی_علام مفتی مصر با بیان آنکه تساوی سهم الارث زن و مرد مخالف شریعت و اجماع علما است، خاطر نشان کرد: مسأله سهم الارث از موضوعات قابل اجتهاد نیست بلکه حدود و میزان سهم الارث را خداوند در قرآن به صورت قطعی، ثابت و آشکار بیان کرده است.
مفتی مصر در پایان تصریح کرد: دارالافتاء همواره با صدور فتواهای دقیق و برخاسته از متن اسلام، بر احقاق تمامی حقوق زن چه در عرصه اجتماعی و سیاسی و چه در امور خانواده تاکید داشته است اما در برابر تلاش برخی برای تغییر احکام ثابت اسلام ایستادگی میکند.
@dolatedin
⚫ علامه حسن زاده آملی امروز بر اثر عارضه ریوی پس از قريب به یک قرن مجاهدت علمی به لقاء الله پیوست.
@dolatedin
⭕️ طالبان دیروز مرگ #ابوعمر_خراسانی، رهبر سابق #داعش_خراسان را تأیید کرد.
🔹پس از تصرف پایتخت #افغانستان توسط #طالبان در ۱۵ اوت، گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد ابوعمر خراسانی به همراه صدها عضو دیگر داعش هنگام فرار از زندان بگرام، کشته شدهاند. این گزارشها در مورد روز دقیق کشته شدن خراسانی (۱۵ یا ۱۷ اوت) و چگونگی آن (از سوی طالبان یا پهپادهای آمریکایی) همداستان نبودند.
🔹ابو عمر خراسانی، در اصل مولوی ضیاءالحق نام داشت و اهل ولایت کنر در افغانستان بود. برادر وی، از ۲۰۰۱ در دولت قبلی افغانستان پستهای مهمی برعهده داشت و برادر دیگرش قاضی داعش خراسان بود که توسط دولت افغانستان دستگیر شد.
🔹خراسانی جانشین شیخ #عبدالحسیب_لوگری، دومین امیر داعش شده بود که در آوریل 2017 در حمله نیروهای ویژه آمریکا کشته شد. در دوران رهبری وی، داعش خراسان با شکافهای داخلی قابل توجهی مواجه شد و به همین خاطر پس از حدود یک سال و نیم، رهبری مرکزی داعش او را از مقام خود برکنار کرد، اما وی همچنان وابسته به داعش خراسان بود.
@dolatedin
⭕️استعفا به مثابه تجدید قوا؛ از لیبی تا تونس
✍️ روز گذشته بیش از صد تن از رهبران جنبش «النهضه» #تونس، از جمله معاونان، اعضای سابق مجلس موسسان، اعضای مجلس شورا و مقامات منطقهای، استعفای خود را اعلام کردند.
🔹این 113 عضو ارشد حزب تأکید کردند که دلیل اصلی استعفای جمعی آنها این است که دیگر حزب از درون امکان اصلاح ندارد.
🔹آنها همچنین اذعان کردند این رهبری فعلی حزب، #راشد_الغنوشی، است که مسئولیت کامل انزوای جنبش در عرصه ملی را بر عهده دارد و همچنین «مسئولیت قابل توجهی از شرایط عمومی کشور که منجر به لغو قانون اساسی و نهادهای ناشی از آن شد، بر دوش اوست».
🔹در این بیانیه آمده است که «انتخابهای سیاسی اشتباه رهبری جنبش النهضه» منجر به «انزوای حزب و عدم مشارکت فعالانه آن در هر جبهه مشترکی شد که برای مقاومت در برابر خطر قریبالوقوع اقتدارگرایی که در تصمیمات 22 سپتامبر #قیس_سعید نشان داده شد، لازم بود».
🔹در خبری دیگر روزنامه الشروق روز گذشته اعلام کرد که اعضای مخالف #النهضه در حال آمادهسازی برای ایجاد یک حزب جدید هستند که ممکن است شامل چهرههایی باشد که جایگاه رهبری دینی و اسلامی ندارند.
🔹قیس سعیّد، رئیس جمهور تونس که در سوم مردادماه گذشته با صدور فرمانی فعالیت پارلمان این کشور را به حالت تعلیق درآورده بود، چهارشنبه گذشته فرمان جدیدی را صادر کرد که بر اساس آن عمل کردن به بیشتر فصول قانون اساسی به حالت تعلیق درآمد.
🔹شکاف در حزب النهضه در اعتراض به اقدامات و سیاستگذاریهای رهبری این حزب تازگی ندارد و دست کم از ماهها قبل پدیدار شد. اما این استعفای دستهجمعی بیشک «زلزلهای» در حزب النهضه تونس خواهد بود و اگر آن را به فروپاشی کامل نکشاند، به انشقاق آن خواهد انجامید.
🔹استعفا و تجدید قوا در پوششی تازه رویه جدیدی در احزاب و جریانهای اخوانی نیست؛ در اردیبهشتماه گذشته نیز اخوان #لیبی در پی انحلال برخی شعب آن و استعفای جمعی تعدادی از اعضا و رهبران آن، اعلام کرد که نام خود را از «جماعة الاخوان المسلمین» به «جمعیة الاحیاء و التوحید» تغییر داده است. در همین راستا یکی از اعضای سابق این جماعت گفت که این گروه به انجمنی تبدیل شده است که فقط در داخل کشور فعالیت میکند و دیگر از سازمان جهانی #اخوان المسلمین پیروی نمیکند.
🔹بسیاری از ناظران این اقدام اخوان لیبی را در راستای آمادهسازی خود برای انتخابات دسامبر پیشرو تحلیل کردند، آن هم در شرایطی که اغلب برآوردها از کاهش حمایت مردمی از ایشان حکایت دارد.
🔹در #مراکش نیز پس از شکست سنگین اخوان در انتخابات چندی پیش، حزب عدالت و توسعه خانهتکانی کاملی انجام داد و دبیرکل، سعدالدین عثمانی و تمامی اعضای دبیرخانه عمومی حزب عدالت و توسعه استعفا دادند.
@dolatedin
⭕ تخلیه دارالحدیث حجوری، شیخ سلفی یمن
🔹با پیشرویهای انصارالله به سمت منطقه الجوبه در غرب استان مأرب نیروهای صنعا به توافقی با مقامات محلی این شهرستان برای تخلیه #دارالحدیث_الجوبه دست یافتهاند.
🔹دارالحدیث الجوبه پس از تخلیه دارالحدیث #دماج در سال 2013 توسط انصار الله، به پایگاه تازه شیخ علی الحجوری تبدیل شده بود. پس از سال 2001 و مرگ شیخ مقبل بن هادی الوادعی، حجوری جانشین وی برای اداره دارالحدیث دماج شده بود.
🔹#حجوری مورد تایید #ربیع_المدخلی شیخ مشهور سلفی سعودی نیست و بر همین اساس دیگر شاگردان بارز #وادعی از جمله #محمد_الامام و شیخ #خالد_الوصابی نیز رابطه خوبی با حجوری ندارند. همین اختلافات منجر به تضعیف موقعیت وی و دارالحدیث الجوبه در بین سلفیه یمن شده بود.
🔹تلاشها و سرمایهگذاریهای #اخوان المسلمین یمن با همکاری سعودیها برای تغییر ترکیب جمعیتی - مذهبی استان صعده از طریق تاسیس و حمایت از #دارالحدیث_دماج به همراه اختلافات عقیدتی جدی #زیدیه با #وهابیت موجب حساسیت جدی انصارالله بر فعالیت دارالحدیثهای مروج تفکر سلفیه در شمال یمن شده است. به همین دلیل همواره یکی از اصلیترین اقدامات انصارالله در مناطق تازه فتح شده تعطیلی مراکز آموزشی و تبلیغی #سلفیه بوده است.
@dolatedin
⭕️ دارالحدیث الجوبه که پس از سال 2015 در منطقه الجوبه (تحت کنترل قبیله مراد از قبایل سنی استان مأرب) ساخته شد.
@dolatedin
✍️موسم تغییر؛ مرجعیت بیت حکیم در گذار به نسل جدید
👤 محمدباقر صداقت
🔹طبق سنتی نانوشته در خاندانهای علمی فعال در حوزه علمیه نجف، چهارچوب فکری، مبانی نظری و منش عملی در امور مهم همواره توسط بزرگان آن خاندان تعیین میشده است، به گونهای که نسل جوانتر کمتر در حضور بزرگ خاندان امکان اظهار تفکراتی متفاوت و یا منشهای رفتاری جدید را مییافته است.
🔹این امر به خصوص در عراق به دلیل وجود ساختار عشیرهای در جامعه آن کشور و تاثیر آن بر خاندانهای موجود در نجف اشرف میباشد که موجب ایجاد دشواریهایی در به وجود آمدن نقطه عطفهای نظری و عملی در داخل یک خاندان به خصوص در زمان حیات بزرگان آن شده است. به دلیل وجود چنین شرایطی، رحلت زعیم یک خاندان امکان به وجود آمدن دوره گذار از مسلک قدیم که مورد پذیرش طبقه زعامت بوده است به تفکری جدید که نسل جدید خواهان گرایش به آن میباشد را فراهم میکند. چنین شرایطی، بستری را برای تلاشها جهت تغییر بینش و منش خاندانهای علمی از سوی بازیگران درون و برون دینی فراهم میسازد.
#عراق #مرجعیت #آیت_الله_حکیم
🔗 متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
🔹آیت الله #سید_کاظم_حائری روز شنبه با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن برگزاری نشست مذکور در عراق از مردم آن کشور درخواست کرد که از راه های گوناگون برای بی نتیجه گذاشتن چنین اقداماتی مبارزه کنند.
🔹در همین راستا #سید_مقتدی_صدر نیز ضمن درخواست از حکومت برای برخورد با عاملان برگزاری این نشست از طرفداران خود خواست در صورت عدم برخورد دولت با شخصیت های اصلی این نشست منتظر دستورات وی جهت برخورد خارج از قانون با ترویج دهندگان سازش با اسرائیل در عراق باشند.
🔹گروه های مقاومت و احزاب مختلف سیاسی در عراق نیز هر یک با محکوم کردن این اقدام از دولت مرکزی عراق خواهان برخورد با شرکت کنندگان و برگزارکنندگان این نشست شدند.
🔻لازم به ذکر است تا کنون واکنشی از سوی مراجع #نجف_اشرف در محکومیت برگزاری این نشست در #عراق صورت نگرفته است.
🔸روز جمعه در اربيل مرکز اقلیم کردستان عراق نشستی با عنوان صلح و با حضور سران عشایر عراقی برگزار شد که در بیانیه پایانی آن آمده است شرکت کنندگان در این نشست ضمن محکوم کردن تلاش کشور های خارجی برای بازداری عراق از سازش با #اسرائیل، از مسئولین عراقی درخواست می کنند جهت انضمام عراق به تفاهم نامه آبراهام و ایجاد ارتباط با مردم اسرائیل اقدام کنند.
@dolatedin