جنبش مردمی احیای زکات
✍️ زکات فطره از نگاه حِکمی #اختصاصی_جنبش ▪️بخش اول: مقدمه • انسان موحّد معتقد است که خداوند هیچ جن
📸 متن عکس را بخوانید
⭕️ 👆دو سوال مهم در باب زکات فطره
🔻 اگر «زکات» را به رسمیت نمیشناسیم و تعطیلش کردهایم، چرا هر ساله در ماه مبارک رمضان روزه میگیریم و فطریه میپردازیم؟!
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍زکات فطره، از شئونات منصب امامت • قال الله تعالی: «خُذ مِن أَموالِهِم صَدَقَةً تُطَهِّرُهُم وَتُزَ
💠همانطور که «نماز عید فطر»، نماز حکومت است و ائمه جماعات باید اذن ولی فقیه را برای اقامه این نماز داشته باشند؛
🔻«زکات فطره» نیز از شئونات منصب امامت و ولایت محسوب میشود و حاکمیت از طرف خداوند مأمور است تا با گرفتن زکات از اموال مردم، آنها را پاک و تزکیه سازد.
💠 حدیث معتبر فوق الذکر، موید مدعای ماست. نامه ایوب بن نوح و واکنش امام هادی(ع) به حجم پرسشها، نشان میدهد که زکات فطره تا چه حد امری است #سیاسی!
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍️اغنیا، فقرا و حق همگانی «زندگی خوب»| بخش اول: #اختصاصی_جنبش 💠 فقیر کیست؟ 🔹تصور اشتباه: • به چه
🔹 بخشی از بیانات حجتالاسلام فلاحزاده درباره مستحق زکات فطره:
«... فقیر هم به معنای گدا نیست. ممکن است شخص گدا نباشد و فقیر باشد. ممکن است فقیر باشد و گدایی نکند. ممکن هم هست که فقیر باشد و گدایی هم بکند. فقیر کسی است که خرج او بیش از دخلش است؛ یعنی درآمد سالش را ندارد و تأمین نمیشود. به چنین شخصی فقیر میگویند و میشود به او زکات فطره را پرداخت کرد.»
📌 منبع:
🔗 https://farsi.khamenei.ir/audio-content?id=27061
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
#حدیث
📸 متن عکس را بخوانید
🔰توضیح:
• در اسلام، اغنیا در پایانِ ماه مبارک رمضان طبق دستور خداوند میبایست زکات ویژهای بپردازند تا پایانبخش روزههایشان باشد و برای همین این زکات، فطره نام دارد.
• اغنیا با گذراندن ایام روزهداری، تا حدی شرایط طعم سخت زندگی محرومین را میچشند و بدین واسطه، لزوم پرداخت زکات را درک میکنند. در پایان میبایست زکاتی بدهند تا التزام عملیشان را در ادای حق فقرا نشان دهند.
• کسی که زکات فطرهاش را عمداً نپردازد گویا روزهای نگرفته و برای همین روزههایش نزد خداوند قبول نخواهد شد.
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍زکات فطره، از شئونات منصب امامت • قال الله تعالی: «خُذ مِن أَموالِهِم صَدَقَةً تُطَهِّرُهُم وَتُزَ
✍ مقایسهی جایگاه کفاره و فطریه
#اختصاصی_جنبش
▪️مقدمه:
معرفی اجمالی «کفاره» روزه (تأخیر و عمد)
• اگر قضای روزه ماه رمضان بر کسی واجب شد و آن شخص تا رمضان سال بعد بدون عذر شرعی آن را قضا نکند گناه کرده و علاوه بر استغفار و قضای روزه نیز باید «کفاره» بدهد.(میزان «کفاره تأخیر»: دادن یک مُدّ یعنی حدود ۷۵۰ گرم گندم یا جو یا … به فقیر) همچنین اگر کسی عمداً روزه نگیرد یا بدون عذر روزهای را باطل کرده باشد، گناه کرده و علاوه بر استغفار و قضای روزه بر او ادای «کفاره» نیز واجب است. یا باید ۶۰ روز روزه بگیرد که ۳۱ روز آن باید پشت سرهم باشد؛ یا اینکه ۶۰ فقیر را اطعام کند که یعنی حداقل به هر کدام از آنها به اندازه یک مُدّ طعام بدهد.
▪️اصل مطلب:
تفاوتهای اساسی میان «کفاره» و «فطریه»!
♦️ «کفاره» بر فرد گناهکار به دلایل فوقالذکر واجب میشود اما پرداخت «زکات فطره» بر همهی اغنیا به دلیل تمکن مالی آنها واجب است.
♦️ «کفاره» زمانی پرداخت شده که به دست فقیر برسد اما پرداخت «فطریه» لحظهای از گردن ما ساقط میشود که به دست حکومت برسد.(بدهی به حکومت منتقل میشود)
♦️ «کفاره» و «فطریه»، به فقیر میرسد اما «کفاره» را شخص خودش [یا وکیلش] به فقیر میرساند و «زکات» را حاکم شرع موظف است به فقیر برساند.
♦️ واسطه شدن اشخاص و موسسات در رساندن «کفاره» به فقرا فی نفسه اشکالی ندارد اما این امر برای «زکات فطره» دخالت در شئون حکومتی است.
♦️ مهلت پرداخت «فطریه» به حاکم و همچنین رساندن آن به فقرا معین است اما «کفاره» مهلت خاصی ندارد اما بهتر است زودتر پرداخت شود.
♦️ پرداخت قیمت «کفاره» به فقیر کافی نیست مگر آنکه شخص مطمئن شود فقیر با آن غذا میخرد اما پرداخت مبلغ «فطریه» کفایت میکند و حتی بهتر است.
♦️ شخص میتواند قیمت و جنس «کفاره» را خودش معین کند اما در مورد «زکات فطره»، حداقلِ این میزان توسط حاکم شرع تعیین میگردد.
♦️ کسی که «کفاره» را عمداً ادا نکند، به لحاظ اجتماعی بدهکار و مجرم نیست اما کسی که «زکات فطره» را عمداً نپردازد (یا ناقص بپردازد) بدهکار و مجرم است و حکومت باید با او برخورد نموده و او را نسبت به ادای دین مجبور کند؛ چرا که زکات هم حقالله است و هم حقالناس.
📌 پینوشت:
• متأسفانه به دلیل اینکه زکات و جایگاه آن را نمیشناسیم، با آن همانند کفاره برخورد میکنیم.(جایگاه برجسته زکات را هممرتبه جایگاه کفاره فرض کردهایم.) این در حالی است که «زکات فطره» از شئونات حکومتی به شمار میرود اما «کفاره»، تنها یک واجبِ تکلیفیِ فردی است.
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
هدایت شده از جنبش مردمی احیای زکات
بروشور فطریه.pdf
1.32M
🌷طرح بروشور|
موضوع: زکات فطره
🖨 نسخهی قابل چاپ
(سیاه و سفید)
➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
#حدیث
📸 متن عکس را بخوانید
⚠️هشدار:
• اغنیا مواظب باشند؛ زکات فطره هیچ کدام از اهل و عیالشان را فراموش نکنند. که اگر کسی را از قلم بیندازند، خطر مرگ جان او را تهدید میکند!
#ایمان_به_غیب
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍️زکات اصالتاً حکمِ شرعی نیست! • بسیاری گمان میکنند، برای فهم «زکات» بایستی به احکام شرعی مراجعه ن
✍️ چگونه بدهیِ اجتماعیِ «زکات» را برای هر غنی محاسبه کنیم؟
#اختصاصی_جنبش
▪️بخش اول: مقدمه
• انسان موحّد معتقد است که خداوند هیچ جنبدهای را در این دنیا بدون روزی قرار نداده است. به همین جهت میداند پروردگار متعال حتی افرادی که توان برآوردهسازی "حداقل یکی از" نیازهای معیشتی را ندارند، در این دنیا بدون روزی به حال خود رها نکرده یا به بیان واضحتر آنان را از داشتن زندگی خوب و آبرومند محروم ننموده است.
• اراده خداوند چنین بوده که سهم این افراد را در اموال دیگران قرار دهد تا میزان مسئولیتپذیری مردم در نسبت با ضعفا سنجیده شود. این سهم معیّن که نوعی بدهی به شمار میرود، زکات گفته میشود؛ چون همانطور که از نامش پیداست هدف و کارکرد پرداخت این بدهی، انسانسازی (تزکیه نفوس) است. بنابراین داشتن زندگی خوب و آبرومند یک حقّ همگانی به شمار میرود و اگر در عمل کسی از داشتن زندگی خوش و آبرومندانه محروم شد، از دو حال خارج نیست: یا خودش مقصر است(تنبلی) و یا دیگران حق او را خوردهاند.(منع زکات)
• لازم به ذکر است قبلاً بیان کردیم که «زکات» بر این اساس یک مقوله پیشادینی به شمار میرود، برخلاف باور اشتباه و رایجی که آن را بالذّات یک حکم اسلامی تصور میکنند.
▪️بخش دوم: اصل مطلب
• ما "موحدین" میدانیم که سهمی که خداوند برای فقرا در اموال اغنیا قرار داده است [یا همان مقدار کل حق الله زکات] به اندازهای است که فقرا بتوانند به کمک آن زندگی خوب و آبرومندانهای داشته باشند؛ اما نمیدانیم که دقیقاً هر غنی چقدر بدهکار خواهد بود؟ به عبارتی سوال ما اینجاست: چگونه میتوانیم مقدار زکاتی که هر غنی در جامعه باید بیاورد را به طور مشخص و دقیق شناسایی کنیم؟ از همینجا نتیجه میگیریم که برای این امر به یک الگوی دقیق محاسباتی واحد و جامع احتیاج داریم تا میزان زکاتی که بر گردن هر غنی هست را دقیقأ محاسبه کنیم.
• الگوی مورد نظر تنها در صورتی کارآمد است که در بطن خود هر سه ویژگی زیر را دارا باشد:
ویژگی اول: بر اساس نکاتی که عرض کردیم(اعتقاد به رازقیت خداوند؛ رابطه نعمت و تکلیف) هدف این است که فقرا نیز همانند اغنیا از زندگی خوب و آبرومند برخوردار باشند بنابراین سهمی که خداوند برای فقرا در اموال اغنیا قرار داده است [یا همان مقدار کل حق الله زکات]، برای تحقق این مسئله کافی است. طبعاً الگوی محاسباتی باید در تشخیص میزان کل زکات موفق باشد.
ویژگی دوم: همه ما میدانیم، زکات به اموال اغنیا تعلق میگیرد بنابراین الگوی محاسباتی نباید طوری باشد که اشتباهاً زکات را در اموال فقرا شناسایی کند.
ویژگی سوم: هیچ کدام از اغنیا در رابطه با آوردن زکات معاف نیستند یا به عبارتی همه آنها در قبال فقرا به تناسب تمکن مالیشان متعهدند. پس توقع میرود، الگوی محاسباتی بایستی بتواند حق الله زکات را در اموال همهی اغنیا بلااستثناء آن هم به تناسب تمکن مالیشان شناسایی کند.
• بر اساس توضیحات بالا این الگوی محاسباتی در دل خود باید بتواند چند معادلهی پیچیده و چند مجهوله را آن هم در ظرف زمان و مکان حل کند! حال چگونه به این الگوی محاسباتی دست پیدا کنیم؟ تنها دو راه وجود دارد: یا باید خودمان آن را تدوین کنیم یعنی از خرد جمعی برای تدوین آن کمک بگیریم (که البته تدوین الگوی کارآمد اصلاً کار سادهای به نظر نمیرسد) و یا بایستی به تشریع خداوند در این رابطه تکیه کنیم.
• چرا از نظر ما تکیه کردن به تشریع، مناسبترین راه است؟ اولاً به طور قطع کسی که سهم فقرا را در اموال اغنیا قرار داده است، بهتر از دیگران نسبت به اندازه دقیق این بدهی برای هر غنی اطلاع دارد، ثانیاً تنظیم این الگوی محاسباتی واحد و جامع که سه ویژگی مورد نظر را به بهترین شکل داشته باشد، بدون شک تنها از عهده خداوند برمیآید.
• ما بر این باوریم، اسلام به مثابه دین کامل _ یعنی حاوی بهترین برنامه برای تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسانها _ موضوع مهم «زکات» را دربرگرفته است و اصلاً زکات یکی از پایههای اصلی اسلام به حساب میآید.(اشاره به حدیث: کافی(ط-اسلامیه)؛ ج۲، ص۱۸، ح۴) اول از همه اینکه خداوند در قرآن کریم حکم داده که مسلمانان زکات بیاورند، همانگونه که فرمان صادر شده که نماز را بپادارند. در ثانی، شکل انجام این عبادت را همچون نماز با تمام جزئیات و شرایط آن از طریق وحی به پیامبر(ص) بیان(تشریع) نموده است تا ایشان این احکام را برای مردم(مکلّفین) ابلاغ نماید. بخشی از احکام زکات همان الگوی محاسباتی است که شامل چهار بخش متعلقات، نصابها، شرایط کیفی و مقادیر میباشد. (در آینده به معرفی دقیق الگوی محاسباتی اسلام که خداوند(شارع) برای موضوع زکات در اختیار مسلمانان قرار داده است، خواهیم پرداخت و به ابعاد کارآمدی آن اشاره میکنیم.)
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍️ چگونه بدهیِ اجتماعیِ «زکات» را برای هر غنی محاسبه کنیم؟ #اختصاصی_جنبش ▪️بخش اول: مقدمه • انسان
📌پینوشت:
🔻جوامع غیرمسلمان نیاز دارند که برای امر زکات، الگوی محاسباتی تنظیم کنند.
🔻پس از دستیابی به الگوی محاسباتی، زکات عملاً به یک امر حکومتی مبدل میشود و [فرقی نمیکند جامعه مورد نظر مسلمان باشد یا نباشد] در پست بعدی این موضوع را تبیین خواهیم کرد.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
🏴 عرض تسلیت به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
🏴 عرض تسلیت به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی 📡 @e_zakat
💎امام خامنهای:
♦️«اگر راهِ امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدای نکرده عمداً به کنار بگذاریم،
ملّت ایران سیلی خواهد خورد.♦️
(۱۴ خرداد ماه سال ۱۳۹۴)
✊️ما راه امام را ادامه خواهیم داد
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
📌پینوشت: 🔻جوامع غیرمسلمان نیاز دارند که برای امر زکات، الگوی محاسباتی تنظیم کنند. 🔻پس از دستیابی
✍️ چرا «زکات» از شئونات حکومتی است؟
#اختصاصی_جنبش
• در بخش قبلی در آخر ادعا کردیم که بلافاصله بعد از دستیابی به الگوی محاسباتی، زکات عملاً به یک امر حکومتی مبدل میشود. اما چرا؟
• «زکات» یک کمک داوطلبانه شخصی به شمار نمیرود بلکه حقی است متعلق به فقرا در اموال اغنیا. در صورتی که یک کشور واقعاً بخواهد زکات را به رسمیت بشناسد، برای آن به یک الگوی محاسباتی احتیاج دارد. درست از زمانی که این بدهی اجتماعی به واسطهی مبنا قراردادن یک الگو، برای هر غنی قابل محاسبه شد؛ به اقتضای صیانت از حقالله که در این مورد حقالناس هم هست، آوردن زکات به یک الزامِ قانونی مبدل میشود. یعنی قانوناً کسی اجازه ندارد حق ضعفا را بخورد و آنان را از زندگی خوب و آبرومند محروم کند. اما چگونه این حق از اغنیا به فقرا رسانده شود؟ آیا میتوان رساندن زکات به فقرا را همانند کمکهای داوطلبانه به خود مردم سپرد؟
• زکات، حق همه فقرا است لذا این حق، باید به "همهی" آنان برسد. از طرفی هر فقیر به اندازه فقرش از زکات سهم دارد، پس در توزیع زکات باید "حقوق همهی" فقرا لحاظ شود. این امر میسر نیست، مگر اینکه: اولاً همه فقرای جامعه شناسایی گردد؛ ثانیاً میزان فقر هر یک از آنان تشخیص داده شود.
• در بخشهای قبلی گفتیم: «شناسایی فقرا به دلیل تعفّف در اظهار نیازمندی کاری است بسیار دشوار و گاهاً جز با تحقیقهای جدّی، این امر میسر نیست برخلاف تشخیص مساکین که با تحقیق ساده به راحتی قابل انجام میباشد.» به طریق اولی، یافتن فقیرِ مستحق برای تحویل زکات به او مشکلتر خواهد بود چرا که هر فقیر تنها به اندازه فقرش از زکات حق دارد. شناسایی مطلق فقرا، سنجش دقیق فقر هر یک از آنها و همچنین تشخیص اینکه یک فقیر تا چه اندازه قبلاً زکات گرفته، کارهایی نیست که از عهده عموم بربیاید و بتوانند مبتنی بر آن، خودشان مستقیماً زکات را به مستحقش برسانند.
• بر اساس استدلال فوق انتظار میرود «حکومت» به صورت یکپارچه وظیفهی جمعآوری و توزیع زکات را به عهده بگیرد. شیوه عمل بدین صورت است که حکومت ابتدا به ساکن برای یافتن فقرای جامعه(چه کسانی که فقرشان را اظهار میکنند و چه آنهایی در اظهار فقر حیا میکنند) و سنجش میزان فقر هر یک از آنها تمام تلاش خود را به کار میبندد. افرادی که جز آمار فقرای شناسایی شده نیستند، توقع میرود که زکات بیاورند(اغنیا هستند). اگر کسی در این بین زکات نداد، از دو حال خارج نیست یا فقیر است که اگر اثبات شود، میبایست از حکومت زکات دریافت کند و یا غنی است که حکومت باید از او زکات بگیرد.(چنانچه عمداً زکات نداده باشد، به عنوان مجرم با او برخورد میشود.) با این روش، حکومت به خوبی میتواند فقرا و اغنیای جامعه را از یکدیگر تفکیک نموده تا از اغنیا زکات بگیرد و آن را بین فقرا توزیع کند.
📌پینوشت:
🔻«زکات» بر اساس ادلهی عقلی از شئونات حکومتی است و فرقی نمیکند این حکومت، اسلامی باشد یا نباشد!
🔻مقصود از تجهیزِ زکات و رساندن آن به فقرا، اداره جامعه است و مردم نیاز دارند که حکومت از اغنیای آنها زکات بگیرد و به فقرایشان بدهد.
🔻ایفای نقش حکومت در رابطه با «صیانت از حقوق فقرا» بسیار اهمیت دارد. اگر فقیری از داشتن زندگی خوب و آبرومند محروم شد حتماً گروهی از اغنیا از آوردن زکات خودداری کردهاند، یعنی یک الزام اجتماعیِ مهم را زیر پاگذاشتهاند. وای به حال حکومتی که با مانعان زکات برخورد نکند و حق ضعفا را از آنان نگیرد.
🔻حالا میفهمیم چرا احکام اسلامیِ زکات "در مدینه" تشریع شده و چرا خداوند در قران کریم "حاکم اسلامی" را مأمور کرده است که از اموال اغنیا زکات بگیرد و به فقرا بدهد.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍️ چرا «زکات» از شئونات حکومتی است؟ #اختصاصی_جنبش • در بخش قبلی در آخر ادعا کردیم که بلافاصله بعد
بسیار مهم⚠️
پیشنیاز مطالعهی پیام فوق، رجوع و خواندن پیامهای زیر 👇است در غیر این صورت، ممکن است اصل مطلب به درستی فهم نشود و حتی ناقص به نظر برسد.
جنبش مردمی احیای زکات
✍️ چرا «زکات» از شئونات حکومتی است؟ #اختصاصی_جنبش • در بخش قبلی در آخر ادعا کردیم که بلافاصله بعد
🔰چهار وظیفهی اصلی حاکمیت در رابطه با «زکات»
📸 (متن عکس را بخوانید👆)
📌پینوشت:
• بسیاری با خود تصور میکنند "حکومتی بودن و یا نبودن زکات"، اصولاً جزءِ مسائل شرعی است و تنها حکمشناسان (مجتهدین) باید در این مورد اظهار نظر کنند.
• در صورتی که حکومتی بودن زکات همانند اصل مسئلهی زکات، از مقولههای پیشادینی به حساب میآید و به همین خاطر با ادلهی عقلی این مسئله را نیز میشود اثبات نمود.
• علاقهمندان میتوانند جهت آشنایی با ادلهی حکومتی بودن زکات، به پیام Reply شده مراجعه بفرمایند.
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
• گزارشی در صدا و سیما پخش شد مبنی بر اینکه رسانه ملی برای راهاندازی «نهضت احیا و ترویج زکات» عزم خود را جزم کرده است!
• به قول گفتنی "از حرف تا عمل فاصله بسيار است!" ما که چشممان آب نمیخورد. با این حال منتظریم ببینیم که رسانهی تبلیغات بازرگانی که تا دیروز برای زکات ترهای خرُد نمیکرد حالا چطور میخواهد بستری باشد برای پیش بردن نهضت احیا و ترویج زکات؟!
• بر فرض که چندین برنامه هم بسازند؛ با چه محتوایی این برنامهها روی آنتن خواهد رفت؟ در کجا و چه زمانی پخش خواهد شد؟ آیا شبکه استانی فلانجا میخواهد نشان دهد که آقای کشاورز یا آقای چوپان مثلاً زکاتش را داده؟! یا میخواهد راجع به حقوق مالیِ نصفِ بیشتر جمعیت ایران اعتراض کند که توسط قارونهای شکمپرِ زمان تصاحب شده؟
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
#توییت_گرام
«چرا فردی که درآمد کافی برای اداره زندگیاش را دارد بازهم باید از مستأجرِ تحت فشار اجاره بگیرد؟!!
خانهات که خالیست و نیاز نداری، خب بده به این بنده خدا چند وقت
مگر ما مسلمان نیستیم؟!
کی به تعالیم اسلام بازمیگردیم
حرص و طمعِ بیشتر داشتن نابودمان کرده...»
#زکات_مال
#انصاف
👤 امیر گودرزی
➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
✍️ اصل ولایت و رابطه آن با تأمین اجتماعی
#اختصاصی_جنبش
• وقتی مرد، تشکیل خانواده میدهد در واقع متعهّد شده است که به لحاظ مالی یک «زندگی خوش و آبرومند» را برای اهل و عیال خود فراهم آورد. او به این جهت، بر اعضای خانواده خود «ولایت مالی» دارد.(یعنی تأمین هزینهها و امکانات مالی زندگی خود و خانوادهاش وظیفهی اوست)
• عدهای در جامعه هستند که به خاطر ناتوانی در تأمین زندگی خوش و آبرومند نمیتوانند تشکیل خانواده بدهند یا اینکه بعد از ازدواج در این خصوص ناتوان شدهاند.(حتی ممکن است فرد فوت کند و به همین سبب هزینهها و امکانات مالی همسر و فرزندانش تأمین نشود) در این صورت چه کسی عهدهدار «ولایت مالی» آنها و خانوادههایشان در حد و اندازهی ناتوانیشان خواهد بود؟ چه کسی برایشان سرپناه، خوراک، آب آشامیدنی، پوشاک و ... برازنده فراهم میکند؟
• یک حکومت کامل و مقتدر، بر جامعه تحت سلطه خود «ولایت مالی» دارد به این صورت که موظّف است به وضع ضعفای جامعه رسیدگی کند و برای بهرهمندی آنان از زندگی خوش و آبرومند میزان مشخصی بودجه تخصیص دهد. حال اگر این حکومت، زکات را به رسمیت شناخته باشد و همچنین برای زکات الگوی محاسباتی نیز درنظر بگیرد، طبعاً از منبع زکوات گردآوری شده به این منظور هزینه میکند و چنانچه این میزان به هر دلیلی (همانند گناه اغنیا، ضعف در الگوی محاسباتی، ضعف در گردآوری و ... ) کمتر از هزینههای مربوطه بود، حکومت بایستی از سایر منابع مالی برای این امر مهم کمک بگیرد. با این توضیحات، حدّ ضروری «تأمین اجتماعی» و همچنین جایگاه «زکات» در آن کاملاً مشخص میشود.
📌پینوشت:
🔻 با توجه به «ولایت مالی» حکومت بر جامعه، مردم باید حقوق مالی خود و وظایف حکومت در قبال آنها را بهتر بشناسند و اگر این حقوق پایمال شده باید آن را از مسئولین مطالبه کنند.
🔻 از امتیازات اسلام، توجه و تأکید به «ولایت مالی» حکومت بر جامعه است به طوری که اگر حاکم به وظایف این حیطه - که بر بسیاری از اختیارات و تکالیف دیگر وی اولویت دارد - عمل نکند مرتکب گناه شده است و روز قیامت باید به خاطر عدم مسئولیتپذیری در محضر خداوند پاسخگو باشد.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat