#پرسش_پاسخ
⁉️پرسش از شما
یک پسر ۱۳ساله دارم که مدتی هست فیلم مستهجن دیده. با اینکه خیلی مواظب بودیم ولی پسر همسایه براش فیلم ریخته با تلگرام و ما به طور اتفاقی تو تبلتش دیدیم.
از اون وقت به بعد کمتر خونه میاد. بیشتر با با دوستاش بازی می کنه یا دوچرخه سواری یا...
وقتی میاد هم همش یا با تبلتش بازی میکنه یا کامپیوتر. کمتر وقتش رو با خانواده اش میگذرونه.
اگه لطف کنین راهنمایی مون کنین ممنون می شیم.
✅پاسخ از ما
👈در چند محور سعی کنید این مسئله رو مدیریت کنید:
🔸از تهدید به وجود آمده یک فرصت برای گفتگو بسازید. بهتره یک نفر از جنس خودش ترجیحا پدر یا اگر نشد یک فرد مورد اعتماد درباره غریزه جنسی، فعال شدن هورمونها در دوره بلوغ، کارکرد هورمون ها و نیز مراقبت های لازم از جمله کنترل هیجان های جنسی از طریق مراقبت از نگاه و ندیدن فیلم های مستهجن با ایشون صحبت کنه.
🔸ملاک های دوست خوب و بد رو تشریح کنید؛ اگر دوستی من رو به یک کار باحال ولی مضر دعوت بکنه، دوست خوب نیست.
🔸مهارت «نه گفتن» رو بهش آموزش بدید: می تونستی بهش بگی من همچین فیلمهایی رو نمیبینم چون نمی خوام خودم و نگاهم رو آلوده کنم.
🔸متفاوت بودن رو بهش آموزش بدید:
اینکه من سبک زندگی خودم و خانوادگی ام رو دارم. قرار نیست هر چی تو(به عنوان دوست) می بینی، من هم بشینم و نگاهش کنم.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#نگرانی
💫انسان میتواند با آسان گرفتن زندگی به فانی بودن خوشیها و تلخکامیها و توجه بیشتر به پروردگار بسیاری از مشکلات را حل کند.
✅🌺 در کشکول شیخ بهایی داستان زیبایی وجود دارد: « انوشیروان بر وزیر دانشمندش خشم کرد و او را به زندان افکند. چند روز بعد که عصبانیت شاه بر طرف شده بود کسانی را فرستاد تا از وضعیت بزرگمهر برای او خبر آورند.
فرستادگان در زندان بزرگمهر را در آرامش خاطر و روحیه خوب دیدند و تعجب کردند و علت را از او پرسیدند.
پاسخ داد من با 5 دارو معجونی میسازم و از آن استفاده میکنم و این معجون حال مرا خوب نگه میدارد. درخواست کردند که ترکیب معجون را برای آنها بیان کند.
بزرگمهر گفت: داروی اول من توکل به خداست و اینکه همه چیز به دست اوست و داروی دوم اینکه در هر حالی وضعیتی بدتر از آن وجود دارد و داروی سوم اینکه چون در وضعیت بدتر نیستم پس بر این وضعیت باید شکر کنم و داروی چهارم اینکه بیتابی هیچ سودی ندارد و داروی پنجم اینکه از فردا کسی خبر ندارد شاید فردا وضعیت دیگری پیش آید که همه رنج من برطرف شود.
انوشیروان پس از اطلاع یافتن از این موضوع از او دلجویی کرد و با احترام از او دلجویی کرد و به مقام خود باز گرداند.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#مناسبتی
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🖤امام حسن عسکری علیهالسلام: « كسى كه نبخشيدن بجا را بلد نباشد، بخشيدنِ بهنگام را نيز بلد نيست.»
⚫️یکی از راهکارهای عبور از لحظهها و رسیدن به آرامش روانی، واکنشهای منطقی و بهنگام نسبت به رویدادهای عاطفی است.
بخشی از افسردگیها ریشه در ماندن در گذشته دارد و انباشت آنها سبب بدحالی روانی و افت روحی میشود.
✔️به عنوان مثال، زمانی که فرد از رفتار ناپسند همکار خود احساس ناراحتی میکند، لازم است این ناراحتی را گزارش کرده و اعتراض عاطفی خود را اعلام کند.
اگر این واکنش رخ ندهد، ممکن است فرد خشم حاصل از این مشکل را به جای دیگری مانند منزل خود منتقل کرد و بر سر فردی که نقشی در این خشمآفرینی نداشته تخلیه کند.
عدهای هم این واکنشها را در خود جمع کرده و پس از مدتی تبدیل به بمب خشم میشوند که انفجار مهیبی در انتظار آن است.
◼️از نگاه فرهنگ دینی نیز، واکنش باید متناسب با رفتار باشد و اگر شخص یاد بگیرد چنین واکنشهای بجا و هماهنگی از خود بروز دهد، هم آرامش روانی خود را ماندگار کرده و هم طرف مقابل خویش را از وضعیت روحی خویش مطلع مینماید که راهکاری برای تداوم دوستیهای معتدل است.
⚫️همانگونه که امام حسن عسکری علیهالسلام در تعبیری زیبا میفرمایند: « كسى كه نبخشيدن بجا را بلد نباشد، بخشيدنِ بهنگام را نيز بلد نيست.»
🥀شهادت مظلومانه امام حسن عسکری را بر محضر مبارک امام عصر(عج) و همراهان خوب کانال تسلیت باد 🥀
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#نگرانی
3⃣ راهکار سوم برای غلبه بر نگرانی:
✅ تجربهها را فراموش نکنید.
💫هنر بهرهمندی از تجربههای خویش، میتواند در موفقیتهای کنونی و آینده شما نقش داشته باشد.
شما در هر کاری میتوانید با کمی تأمل، از اندوختههای قبلی خود استفاده کنید.
همین که برای چندمین بار در آزمون شرکت میکنید، خود یک تجربه ارزشمند است.
پس تجربههای مثبت پیشین را به یاد آورید.
❇️امام صادق(ع) فرمودند: « هیچ خیری نیست در بندهای که از گرفتاری خود شکایت میکند و حال آنکه در گذشته هزاران نعمت داشته و هزاران راحتی در آینده به او خواهد رسید».
📌امروزه در روانشناسی مثبتگرا نیز از تکنیک «نعمتشماری» به عنوان یک فن درمان بهره میگیرند.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#مناسبتی
#امام_زمان
💐🎊آغاز امامت؛ آغاز بیعت با امام
🌺سالروز آغاز امامت آخرین ذخیره الهی، فرصتی است برای اعلام بیعتی دوباره با حضرت.
در زمان حضور، با رسیدن به خدمت معصوم این بیعت اتفاق میافتد و در زمان غیبت نیز، با پیماننامههایی مانند دعای عهد و پایبندی به تعهداتی که در قبال حجت خداوند بر عهده ما نهاده شده است.
🌼🤝روز امامت حضرت، یادآور آغاز این بیعت تا آخرین روزهای زندگی شیعه است که تا پای جان، در سایه سار وفاداری به امام خود میکوشد و ذرهای در انجام این وظیفه کوتاهی نخواهد کرد.
🌸زیستن با ولایت، زیبایی دوچندانی به زندگی روزمره میبخشد و نتیجه درست زیستن، هجرتی سعادتمندانه به سرای جاودانگی است که برتری سودمندی را با خود خواهد داشت.
💫💐آغاز امامت اباصالح المهدی (عج)بر همه عاشقان مبارک🌷
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
⁉️پرسش از شما
سلام. دختر ۱۳ ساله دارم که کاهل نماز است.
با این که خانواده مذهبی داریم و پدرش طلبه و همه نماز اول وقت میخوانند.
من این بچه رو با وضو شیر دادم و خیلی مقید به حلال و حرام هستیم.
در کانال مطلبی بود در مورد این که مدیریت رو داخلی بکنید که خودش احساس تکلیف بکنه و نباید با زور و تذکر بچه رو به نماز فراخواند؛ خب اگر به خودش واگذار کنیم و اصلا عین خیالش نباشه که نمازش قضا بشه چی؟ این حدیث که میگه بچه رو به نماز امرکنید چی؟
و این که میگه رزق و روزی توی خونه کم میشه و برکت از خونه میره اگر کسی نماز صبحش قضا بشه و.....
با شنیدن این احادیث سعی میکنم با تذکر و خواهش و تشویق اونو به نماز فرابخونم ولی خیلی هم موفق نیستم و باز اگر بهش چیزی نگم نمازش قضا میشه، برای نماز صبح اگر بخوام بیدارش کنم با اخم و کج خلقی بلند میشه برای همین اغلب صداش نمیکنم 😞
لطفا راهنماییم کنید.
✅پاسخ از ما
لطفا به چند نکته توجه کنید:
🍂 شما بحمدالله پایه ریزی معنوی خوبی برای دخترتان داشتهاید. این را به عنوان یک موضوع امید بخش نگاه کنید نه مایه تاسف یا دستمایه سرزنش به دخترتان.
🍂 نوجوان دختر بیش از هر آموزش و تکراری از سوی شما، نیاز به یک رابطه عالی و احساسی با شما داره. زمانی مثل شما میشه که شما مهم ترین و جذاب ترین آدم های زندگی اش باشید. حفرههای ارتباطی و اشکالهایی که توی این رابطه هست رو شناسایی و به مرور برطرف کنید.
🍂 از کارهای معنوی دیگر هم بهره بگیرید. مثلا یه وقتایی(محدود) از نوجوان بخواهید برای حل یک مشکل دعا کنه یا اگه خودش نسبت به یک موضوع معنوی خاصی مثل توسل یا انس با یک شهید رغبت داشت، از آن به عنوان یک پل برای تقویت در سایر رفتارهای دینی مثل نماز استفاده کنید.
🍂 برای ارتباط نوجوان با افراد موثر و معنوی در نزدیکان و آشنایان برنامه ریزی کنید.
🍂 انتقادپذیر باشید و با دقت و حوصله به حرف های انتقادی نوجوان تان نسبت به نمازگزاران و متدینان جامعه گوش کنید و سعی کنید پاسخی منطقی و مناسب با درک نوجوان آماده کنید.
🍂 از نوجوان نماز یک بزرگسال رو انتظار نداشته باشید که اول وقت و همراه با همه مقدمات و موخرات استحبابی باشه. همین اندازه که نماز بخشی از زندگی ایشون باشه فعلا کفایت می کند.
🍂 حواس شما به راهزنان معنوی باشد. دوستان ناباب، چتهایی که در فضای مجازی انجام میشه، کتابهایی که مطالعه کرده، شبهاتی که جواب شان را دریافت نکرده یا تسویه حساب احساسی با والدین مذهبی به خاطر اشتباهاتی که دارند، یا وجود افراد بی نماز در فامیل که به ظاهر موفقیتهایی دارند(الگوهای متضاد)، می تونند از این راهزنان باشند.
🍂به همه نیازهای نوجوان تان توجه کنید مثل نیاز به موفقیت، نیاز به تفریح، نیاز به توجه و ... وقتی حواس شما به همه نیازهای نوجوان باشه، نوجوان هم قدردان این خانواده خواهد بود و تلاش خودش رو برای حفظ چنین مجموعه و ارزشهای آن را دو چندان خواهد کرد.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#افسردگی
📌افسردگی یکی از اختلالات شایع در همه گروههای سنی از جمله نوجوانان است.
بر اساس برخی آمارها حدود 25 درصد جمعیت کشور حداقل یکبار دچار افسردگی شدهاند.
🔴افسردگی در نوجوانان میتواند کاملا عملکرد روزمره آنان را تحت تاثیر قرار داده و نوجوانی شاداب و با طراوت را به فردی کسل، خمود و بیانرژی تبدیل کند.
🍃گرچه افسردگی خود به تنهایی یک اختلال قابل درمان است اما در بسیاری اوقات این بیماری ناشی از مشکلات دیگر نوجوان است. بدین ترتیب بهتر است ابتدا به حل ریشه پرداخته شود.
❗️نشانه ها و راهکارهای کلی در پست های بعدی خواهد آمد.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#افسردگی
علاوه بر علائمی که در تصویر آمده، دیگر نشانه های افسردگی بر اساس راهنمای جامع تشخیص آماری انجمن روانشناسی آمریکا (Dsm) عبارتاند از:
🔺دمدمی مزاج بودن
🔺کناره گیری از خانواده و همسالان
🔺آزردگی و زودرنجی
🔺انتقاد از اذیت مکرر دیگران
🔺منِ بدبخت
🔺رنج کشیدن از عزت نفس پایین
🔺تماس چشمی اندک یا به طور کل عدم تماس چشمی
🔺عاطفه غمگین و یکنواخت
🔺افت عملکرد تحصیلی
🔺استفاده از داروهای خیابانی یا الکل برای بالا بردن خلق
❗️قطعا والدین عزیز توجه دارند که وجود هریک از این نشانه ها در وجود نوجوانان مان، دلیلی بر افسرده بودن اختلال گونه آنان نیست و تشخیص این امر صرفا به عهده مشاوران و متخصصان این امر می باشد.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
با سلام و احترام خدمت شما همراهان همیشگی!
🌼ضمن عرض خیر مقدم به اعضای جدید کانال، همانطور که صبح یادآور شدیم فردا، هشتم آبان ماه، مصادف با سالروز شهادت نوجوان بزرگمرد روزهای جنگ و جبهه، شهید محمدحسین فهمیده، روز نوجوان نامگذاری شده است.
💐 از این رو بر ما پدران و مادرانِ دوستدار فرزندان بانشاط و سالم، لازم است که با ارج نهادن و برجسته کردن این روز، عشق و محبت خالصانه و صمیمانه خود به نوجوانان مان را به هر طریق ممکن ابراز کرده و آن را جشن بگیریم.🎊🎉
@eakhavi
🌸هشتم آبان، سالروز شهادت نوجوان نمونه شهید فهمیده، روز نوجوان و به پایان رسیدن دومین سال کانال همراهان نوجوان را گرامی داشته و از همراهی شما بسیار متشکرم. امیدوارم با نظرات سازنده خود، در بهتر شدن این مجموعه و نیز اقدامهای شایسته بعدی، سهیم باشید.🌸
ابراهیم اخوی
@eakhavi
#مناسبتی
#روز_نوجوان
💫مسیر بزرگ شدن ما دارای چند مرحله است که با عبور موفق از هر یک میتوانیم روزهای بهتری را به انتظار بنشینیم.
🌼زمانی که از مراحل قبلی به خوبی استفاده کرده باشیم و برای ورود به مرحله جدید آمادگی لازم را کسب نماییم، میتوانیم نمره خوبی به خودمان بدهیم.
🌸نوجوان امروز، اکنون شما در میانه راه هستید که مانند پلی میان کودکی و بزرگسالی است.
🌺 دوره نوجوانی، زمان سرمایهگذاری برای رسیدن به دنیای موفقیت است.
با ارتقایی که از سوی خداوند در سیستم روحی و بدنی شما ایجاد شده است، سخت افزار کافی برای ریختن یک برنامه بسیار مهم را در اختیار دارید.
🌷هنر شما برنامه ریزی موفق و افزودن نرم افزار موفقیت و خوشبختی است تا عبور موفقیت آمیزی را برای رسیدن به سکوی قهرمانی و شادابی داشته باشید.
💖💖نوجوانم روزتان مبارک و شیرینی آن گواراااااای وجود💗💗
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#سخنی_با_مربیان #سخنی_با_والدین #افسردگی علاوه بر علائمی که در تصویر آمده، دیگر نشانه های افسردگی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#افسردگی
📌رهایی نوجوان از افسردگی
به منظور رهایی نوجوان از بند افسردگی در دو محور شخص و خانواده به بیان نکاتی میپردازیم که رعایت آن توسط خانواده، مربیان و همراهان نوجوان سبب میشود تا فرد زودتر از بند افسردگی رها شده و به فعالیت عادی خود ادامه دهد.
👈نکات شخص محور:
🍁 نوجوان را در کارها و فعالیت های عادی درگیر کنید.
🍁خواب نوجوان را منظم کنید. (با ریلکس، آموزش بهداشت خواب و ...)
🍁 شیوه زندگی نوجوان را در جهت کاهش استرس تغییر دهید.
🍁نوجوان را به انجام تمرینات ورزشی تشویق کنید.
🍁 نوجوان را به مبارزه با افکار منفی ترغیب کنید.
🍁 به نوجوان کمک کنید از نوشیدنیهایی که روی خلق تاثیر می گذارند (مثل قهوه پر شکر)، خودداری کند.
🍁 مراقب باشید از دخانیات، الکل و مواد مخدر استفاده نکند.
🍁نوجوان را به فعالیت های سالم و لذت بخش تشویق کنید.
🍁 به نوجوان به مرور امیدواری تدریجی بدهید.
🍁مراقب رفتارها و نشانههای مربوط به خودکشی باشید.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
#دوستی
⁉️پرسش از شما
سلام. دوستی دو نوجوان در چه صورت گناه حساب میشه؟ غیر از مسائل جنسی و ارتباط در این زمینه آیا ممکنه دوستی به گناه منجر بشه؟
پاسخ دقیق رو ممنون میشم بفرمایید.
❗️پاسخ از ما
✅دوستی در دنیای نوجوان یک نیازه مثل نیازی که هر روز به آینه دارید.
فقط لازمه چند مسئله را مدیریت کنید:
🔸 برای دوستی خودتون هدف و برنامه داشته باشید. دوستی خودتون رو فقط به سرگرم شدن نگذرونید.
🔸تنها روی یک دوست سرمایه گذاری نکنید. دوستان خوب متعدد می تونن تجربههای کامل تری به شما بدن. تنها شرطش اینه که دوستان خوب و هم جهت با زندگی تون و خانواده تون انتخاب کنید.
🔸 دوستی با همجنس تون به خودی خود گناه نیست. زمانی گناه می شه که دوست شما ازتون کارهایی رو بخواد که گناهه. یا احساس کنید از رفاقت با او داره به ایمان شما لطمه وارد می شه یا به خاطر دوست تون مقابل والدین تون ایستادید و دل شون رو شکستید.
🔸 همیشه نگاه تون به رفاقت این باشه که من باید بر خودم مسلط باشم و اهدافم رو دنبال کنم. اگر به هر دلیلی این رفاقت ادامه پیدا نکرد، باید بتونم اهدافم رو دنبال کنم و متوقف نشم.
🔸 دلبستگی یعنی دوست داشتن به اندازه دیگران و وابستگی یعنی فقط دوست داشتن یک نفر تا حدی که بدون اون احساس کنید حال بدی دارید. دلبستگی خوبه ولی وابستگی خودش می تونه یک مشکل روحی روانی به حساب بیاد. سعی کنید دلبسته باشید نه وابسته.
موفق باشید.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#اضطراب
📌نشانه های عمومی نوجوان نگران
🔺 همه چیز را جدی می گیرند.
🔺 در مورد همه چیز نگران هستند.
🔺 از همه چیز شکایت می کنند.
🔺 در هر کاری به دنبال بهترین وجه آن هستند.
🔺 سعی می کنند به تلفنها و پیامها سریع پاسخ بدهند.
🔺تلاش می کنند اتاق بسیار مرتبی داشته باشند.
🔺 مایلند همیشه انتظارات اطرافیان را برآورده کنند.
🔺 دیگران برای نوجوانان همیشه مهم هستند.
🔺 دیگران را از محبت های اضافی خود نگران و خسته می کنند.
🔺 مرتب نظرات دیگران را درباره خودشان می پرسند.
🔺 نگران و منتظر وقوع اتفاقهای بد هستند.
🔺 همیشه نگران سلامتی خود هستند.
👈با اینکه بی پایه بودن نگرانیهای خود را می دانند، ولی نمی توانند از شرّ آنها خلاص شوند.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi