📆 سالروز درگذشت مرحوم آیت الله محمد حسین غروی اصفهانی؛ (۵ #ذی_الحجة الحرام ۱۳۶۱ق=۲۳ #آذر ۱۳۲۱ ش)
🔹 به تعبیر مرحوم علامه #طباطبایی در المیزان¹ از ثمرات #فطرت پاک "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" میباشد.
بعضی طلبهها بودهاند که از زمان ورودشان به #حوزه، هر آنچه #سرمایه داشتهاند؛ باغ یا ملک یا کارخانهی پدری که به اینها #ارث رسیده بوده، در راه تعظیم #طلبگی، #درس، #کتابخانه ساختن، #مدرسه ساختن، طلبه قبول کردن، #تدریس کردن صرف کردهاند و آخرش میبینی که ورشکسته شدهاند! و هر چه داشتهاند خرج کردهاند، اما از شوقشان کاسته نشده.
شنیدم در شرح حال مرحوم علامه شیخ #محمد_حسین_اصفهانی، صاحب شرح بر #کفایه - و اینکه به ایشان میگویند #کمپانی، لابدّ پدرشان از تجار معتبر #اصفهان بوده و درآمد خوبی داشته- ایشان وقتی وارد #نجف اشرف میشود به قدری سرشار از امور #مالی بوده که یک روز در کوچههای نجف، تسبیح قیمتیای که دستشان بوده پاره میشود و میریزد و ایشان که داشته درس میرفته، زورش میآید که بنشیند و اینها را جمع کند!، حالا زمین گلآلود بوده یا هرچه.
خدا قسمت کند بروید نجف، این سبزیفروشهای نجف که ما هم دیدهایم، یک مشت سبزی و کاهوی پس مانده را میگذارند بیرون که هر که خواست ببرد. ایشان چند سال بعد که این سرمایهها تمام خرج میشود، میآمده از اینها استفاده میکرده! و بعد یکبار در بین راه اینها از دستش ریخته و مشغول جمع شدن میشود!. یک کسی به ایشان میرسد و میگوید: جناب آیت الله! بگذارید من جمع کنم. ایشان میگوید: من حالا داشتم میخندیدم، چون یادم افتاد وقتی آمدم نجف و تسبیحام در کوچه پاره شد، زورم میآمد اینها را جمع کنم، اما الآن این کاهوهای غیر قابل فروش را که ریخته، دلم نمیآید بگذرم و میخواهم جمع کنم.
این همان "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" در راه آن #معشوق_فطری است.
اگر فطرت انسان سالم باشد، حالا خواه #دانشجو، خواه #طلبه، خواه #اداری، خواه #وزیر، خواه #وکیل؛ خودش #کارمند خدا میشود و فعال میگردد و قهرمان خدمت به #اسلام میشود. چرا؟ چون در درونش، فطرت سالم مانده.
پس اینکه ما در #اجتماعی گیر کردهایم که معمولاً با هر کسی روبرو شویم، میبینیم درد #مادیت او را گرفته، باید بفهمیم که فطرتهای سالم را #تربیت های ناسالم #استعماری، دستخورده و #بیمار کرده است؛ ولذا این #دولت #جمهوری_اسلامی باید درک این موضوع درش بشود که ما روبرو هستیم با یک بیماری عمومی و آن این است که فطرتها تغییر کرده!.
اینکه دردهای ظاهریِ ما آمده مسلّط شده بر ما و دردهای #دینی ما را تحتالشعاع قرار داده؛ به خاطر همین است که این فطرت ناسالم است و باید یک #وزارتخانه مخصوص احیای فطرت اسلامی ما داشته باشیم که دانشمندانی بنشینند و سرچشمههای این بیماریها را پیدا کنند و داروهایش را بیابند و در تمام اوضاع و احوال #کشور این مسائل را بگنجانند که هر #قانونی در هر جا اجرا میشود در ضمن، احیای فطرت اسلامی هم درونش باشد. مخصوصاً در وزارت #فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی.
۸۱٫۷٫۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_____
۱) [ #المیزان ج ۱ ص ۴۵]
۲) [ #نهایة_الدرایة_فی_شرح_الکفایة ]
@seyedololama
🔺 نکاتی پیرامون گناهشناسی
🔹 در مسئلهی شناخت #گناهان_کبیره آنهایی که مهمترند را ابتدا باید بیان کرد و این زحمات را طوری انجام دهید که در بین دوستانی که در جلسات و مدرسه میآیند، تکثیر شود.
ابتدا مهمترینشان را بیان کنند، بعد آنهایی را که اهمیتشان کمتر است را هم ذکر کنند؛ خب وقتی بیان شد و انسان آنها را ترک کرد، تقویت بیشتری پیدا میکند، روحیهاش بهتر میشود، راه استفاده از #درخت_نبوت بیشتر میشود. اگر برگهایی که به درخت وصل است، فاصلهی کمتری داشته باشند، بهتر آب میگیرند. هر چه دورتر باشند، کمتر آب میرسد و به خزان نزدیکتر میشود. بادی که میوزد، طوفانی که میآید، خیلی از برگها را میریزاند ولی آن برگهایی که به شاخهها نزدیکتر هستند، چون رابطهشان محکمتر است، ممکن است آسیب نبینند. اینها را هم باید حساب کرد.
از یک طرف نباید زیاد #گناهان را با تعداد بسیار ذکر کرد که #مردم نتوانند همه را ترک کنند. از یک طرف باید آنها را فراموش نکرد تا اینکه #تقوا و #ورع زیادتر بشود و #ترس بیشتر بشود. معروف است که میگویند مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید هم میترسد. اینها ریسمانهای سیاه و سفید اگر هم باشند، باید اینها را حذف نکرد تا وقتیکه آن افرادیکه میخواهند #احتیاط کنند و بیشتر به تقوا میرسند، از آنها بهرهمند بشوند. آن مهمترها هم برای کسانی که ابتدای کارشان است، شغلشان #بازار است، در خیابان است، ممکن است نتوانند همه آنها را ترک کنند، آنها آن مهمترها را بتوانند ترک کنند، ولی آنها را هم بدانند و بهخاطر #خانواده شان و #ترویج میان آنها، و گفتگوی آنها، و زیانهای آنها را فراموش نکنند.
۹۴٫۵٫۲۲=۲۷ #شوال ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🏴 مرحوم استاد #طباطبایی، در ایام #محرم و #صفر، تسبیح از دستش نمیافتاد. مینشستیم پهلوی ایشان، اگر سوالی نداشتی، نیم ساعت، یک ساعت، تا آخر مجلس، همهاش #ذکر میگفت، همهاش مشغول به #لعن و #سلام در #زیارت_عاشورا بود. و میگفت: هر کسی که #معارف_اسلامی، #ذوقی، #معرفتی، #شهودی، به دست آورده، بزرگان ما گفتهاند که زیر قبهی امام #حسین علیهالسلام به دست آورده است.
۸۰٫۱٫۲۳
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
📸 تصاویر مربوط به مراسم روضه، در منزل مرحوم علامه طباطبایی در شهر تبریز میباشد.
@seyedololama
🗓سالروز قمری ولادت بابرکت
🏳عالمکتوم و مهجور ومظلوم
🏳مجتهدمجاهد،فقیهبابصیرت
🏳مدافع حریم ولایتوامامت
🏳مولفکتابوزینعبقاتالانوار
🏳جداعلایحضرتامامخمینی،
🏳علامه میرحامدحسین هندی/۱
💠میرزای شیرازی بزرگ
‼️انصافا میتوان گفت که تاکنون دراسلام در فن کلام، کتابی به اینگونه نافع و تمام، تصنیف نشده، کتاب «عبقات الانوار» از حسنات این دهر است و بر هر مسلم متدین لازم است که در تکمیل عقاید و اصلاح مفاسد خود، به آن کتاب مبارک رجوع نماید و به اعتقاد احقر هرکس به هر نحو تواند در نشر و ترویج آن، باید سعی و کوشش را فرو گذاشت ندارد! میرحامدحسین ص۱۴۲
💠محدثکبیر،شیخعباسقمی
‼️وجود آنجناب از آیات الهیه و حجج شیعه اثنی عشریه بود هر کس کتاب مستطاب عبقات الانوار که از قلم درربار آن بزرگوار بیرون آمده مطالعه کند میداند که در فن کلام و در مبحث امامت از صدر اسلام تاکنون احدی بدان منوال سخن نرانده و بر آن نمط تصنیف نپرداخته و الحق عیان است که این احاطه و اطلاع و سعه نظر نیست جز با اعانت حضرت إله و توجه سلطان عصر روحنا له فداه! فواید الرضویه ۱/۱۶۷
#نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
🗓سالروز قمری ولادت بابرکت
🏳عالمکتوم و مهجور ومظلوم
🏳مجتهدمجاهد،فقیهبابصیرت
🏳مدافع حریم ولایتوامامت
🏳مولفکتابوزینعبقاتالانوار
🏳جداعلایحضرتامامخمینی،
🏳علامه میرحامدحسین هندی/٣
💠امام خمینی
‼️هركس بخواهد اطلاع از چگونگي حديث غدير پيدا كند، بايد رجوع كند به كتاب عبقات الانور سيد بزرگوار ميرحامد حسين هندي، كه ۴جلد بزرگ در حديث غدير تصنيف كرده و چنين كتابی تاكنون نوشته نشده و عبقات الانوار در امامت از قراري كه شنيده شده، ۳۰جلد است و آنچه كه ما ديديم، ۸جلد است و در ايران شايد تا ۱۵جلد از آن پيدا شود و اهلِ سنت درصدد جمع اين كتاب و تضييع آن هستند و ما ملت شيعه در خواب هستيم تا آنوقتكه يك چنين گنج پرقيمت و گوهر گرانبهائي از دست برود! اكنون قريب دو سال است، دو سال قبل از ۱۳۶۳ق، كه به ملت شيعه به تجديد طبع اين كتاب پيشنهاد شده و به خونسرد تلقی شده است. با اين وصف با خواست خدا جلد غدير در تحت طبع است. لكن بر علماء شيعه بالخصوص و ديگر طبقات لازم است كه اين كتاب بزرگ را كه بزرگترين حجت مذهب است نگذارند از بين برود و به طبع آن اقدام كنند! کشف الاسرار ص۱۷۸
#نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
🗓سالروز قمری ولادت بابرکت
🏳عالمکتوم و مهجور ومظلوم
🏳مجتهدمجاهد،فقیهبابصیرت
🏳مدافع حریم ولایتوامامت
🏳مولفکتابوزینعبقاتالانوار
🏳جداعلایحضرتامامخمینی،
🏳علامه میرحامدحسین هندی/۵
💠رهبرانقلاب
‼️حوزه باید زنده و سالم و قوی باشد تا بتواند رشد کند، اشکالی که حوزه ما، دیروز آن را نداشت و امروز دارد، اینستکه حوزه دیروز از زمان خود جلوتر بود. در آن روز علمای ما چقدر محصول علمی و فقهی و کلامی برای مردمِ زمان خودشان داشتند. در هند یک نفر پیدا شد و کتاب «تحفه اثنی عشریه» را که بر ضد تشیع است، نوشت، «سید حامد حسین»، کتاب «عبقاتِ» به آن عظمت را در جوابش نگاشت و شاید حدود ده ردّ دیگر بر کتاب «تحفهی اثنی عشریه» نوشته شده است. اما اما امروز، اینگونه نیست. امروز، حوزه علمیه از زمان خودش خیلی عقب است. حساب یک ذرّه و دو ذرّه نیست. مثل اینستکه دو نفر سوار بر اسب، در یک وادی همراه یکدیگر بروند و یکی اسبش از دیگری تندروتر باشد و آن یکی اسبش کندروتر است. طبیعی است آنکه اسبش تندروتر است، به گرد او هم نمیرسد. الان وضعیت این گونه است! ۷۴/۹/۱۳
#نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
💠این گریه ها زنده نگه داشته مکتب سیدالشهدا را
هر مکتبی هیاهو می خواهد،باید پایش سینه بزنند،هر مکتبی تا پایش سینه زن نباشد، تا پایش گریه کن نباشد، تا پایش توی سر و سینه زدن نباشد، حفظ نمی شود. اینها اشتباه می کنند،بچه اند اینها، نمی دانند که این نقش روحانیت و این نقش اهل منبر چه هست در اسلام، خودتان هم شاید خیلی ندانید. این نقش یک نقشی است که اسلام را همیشه زنده نگه داشته، آن گلی است که هی آب به آن می دهند زنده نگه داشته،این گریه ها زنده نگه داشته مکتب سیدالشهدا را
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
📚صحیفه نور ، جلد ۸ ، صفحه ۷۰
👈بیانات امام خمینی(ره) در جمع وعاظ و روحانیون تهران
🗓مورخ: ۱۳۵۸/۰۴/۱۷
✅ @ejtehad_jame
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
🌴🌺احادیثی از حضرت سیدالشهداء علیه السلام🌸🌴
🌸. الإمامُ الحسینُ علیه السلام :إذا جادتِ الدُّنیا علیکَ فجُد بها علی النّاسِ طُرّاً قبلَ أن تَتَفلَّتِ فلا الجُودُ یُفنیها إذا هِی أقبَلَت و لا البُخلُ یُبقیها إذا ما تَوَلَّتِ
امام حسين علیه السلام ( طى قطعه اى) مى فرمايند: چون دنيا چيزى به تو بخشيد. پيش از آن كه از دستت برود همه آن را به مردم ببخش . زيرا اگر دنيا روى آورد. بذل و بخشش آن را از بين نمى برد. و اگر پشت كند بخل ورزيدن آن را نگه نمى دارد.
🌺. الإمام الحسین علیه السلام :طُولُ التّجارِبِ زِیادَةٌ فی العَقلِ.
امام حسين علیه السلام فرمودند: تجربه هاى زياد بر خرد مى افزايد.
🌸.الإمامُ الحسينُ علیه السلام : مَنْ طَلَبَ رِضَا اللَّهِ بِسَخَطِ النَّاسِ كَفَاهُ اللَّهُ أُمُورَ النَّاسِ، وَ مَنْ طَلَبَ رِضَا النَّاسِ بِسَخَطِ اللَّهِ، وَكَلَهُ اللَّهُ إِلَى النَّاسِ، وَ السَّلَام.
امام حسين علیه السلام : هر كه خشنودي خدا را با ناخشنودي مردم بطلبد، خداوند او را از امور مردم بينياز كند و هركه خشنودي مردم را با ناخشنود كردن خدا بجويد، خداوند او را به مردم واگذارد. والسلام.
🌹. الإمامُ الحسینُ علیه السلام : إلهی تَرَدُّدی فی الآثارِ یُوجِبُ بُعدَ المَزارِ، کَیفَ یُستَدَلُّ عَلَیکَ بِما هُوَ فی وُجودِهِ مُفتَقِرٌ إلَیکَ؟! أیَکونُ لِغَیرِکَ مِنَ الظُّهورِ ما لَیسَ لَکَ حتّی یَکونَ هُوَ المُظهِرَ لَکَ؟! متی غِبتَ حتّی تَحتاجَ إلی دَلیلٍ یَدُلُّ عَلَیکَ؟! ... بِکَ أستَدِلُّ عَلَیکَ فَاهدِنی بِنورِکَ إلَیکَ.
امام حسین علیه السلام در دعا: بار خدایا! سرگرم شدنم به آثار و نشانهها، موجب دوری زیارتگاه (دیدار خدا) میشود. چیزی که خود در هستیاش نیازمند توست، چگونه تواند دلیل و رهنمای بر تو باشد؟ آیا جز تو ظاهر و آشکارند و تو نیستی تا اینکه آنان مظهر و آشکارکنندة تو باشند؟ کی غایب بودهای تا نیاز داشته باشی (دیگران) به جایگاه تو راهنمایی کند؟ ... به واسطة توست که ره به تو میبرم؛ پس، با نور خود مرا به سویت رهنمون شو.
🌺. الإمامُ الحسينُ علیه السلام : َ مَنْ أَحْجَمَ عَنِ الرَّأْيِ وَ عَيِيَتْ بِهِ الْحِيَلُ، كَانَ الرِّفْقُ مِفْتَاحَهُ.
امام حسين علیه السلام : هركه فكرش به جايي نرسد و در چارهيابي درماند نرمي، كليد (گشايش مشكل) او باشد.
🌸. الإمامُ الحسینُ علیه السلام عِندَما قالَ رَجُلٌ: إنَّ المَعروفَ إذا اُسدِیَ إلی غَیرِ أهلِهِ ضاعَ: لَیسَ کذلِکَ، ولکِن تَکونُ الصَّنیعَةُ مِثلَ وابِلِ المَطَرِ تُصیبُ البَرَّ والفاجِرَ.
امام حسین علیه السلام به مردی که گفت: احسان و خوبی اگر به نااهل شود هدر رفته است، فرمود: چنین نیست، بلکه خوبی کردن مانند ریزش باران به نیک و بد میرسد.
🌹. ثواب الأعمال، عَنْ أَبِيعَبْدِاللَّهِ علیه السلام قَالَ اقْرَءُوا سُورَةَ الْفَجْرِ فِي فَرَائِضِكُمْ وَ نَوَافِلِكُمْ فَإِنَّهَا سُورَة الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ علیه السلام
امامصادق علیه السلام فرمود: در نمازهای واجب و مستحب خود سورۀ فجر را بخوانید که سورۀ امام حسین علیه السلام است.
🌴نقل از نرم افزار احادیث معنوی
✏️🌻@avaymarefat
🗓سالروز قمری درگذشت
🏳مجتهدمجاهد،فقیهبصیر
🏳مولفکتابنهجالبلاغه.شریف
🏳محمدشریف مشتهر سیدرضی/۱
💠رهبرانقلاب
‼️شایدازعلمای گذشته شیعه یکی دو نفر را بتوان پیدا کرد که در ذهنشان بوده است که شاید بشود حاکمیت مکتب اهل بیت در عالم خارج تحقق پیدا کند. یکی از آنها سیدرضی و دیگری سیدبنطاووس است که حکومت اسلامی بر مبنای تشیع فرض میکند و اینطور به ذهنشان میرسد که ایشان به این حاکمیت، در زمان خودش، اولی و احق از دیگران است اما بقیه، اصلاً به ذهنشان هم نمیآمد. امام، این رؤیای بیتعبیر را، محقق کرد. یعنی آنها نوشتند تا افراد در زندگی فردیشان مسلمان شوند اما امام کاری کرد تا انسانها در همه ابعاد در محیط اسلامی زندگی کنند، ببینید فرقش چقدر است، آنها استنباط کردند تا یک فرد بتواند خود را مسلمان نگه دارد اما امام استنباط کرد تا یک جامعه بتواند با نظام اسلامی زندگی کند. آنها همت گماشتند که همین اقلیت شیعه را حفظ کنند اما امام همت گماشت که پیام اسلام را به آفاق عالم بگستراند؛ هرچه بعد از این هم بشود، از برکات حرکت امام بزرگوار است! ۷۱/۷/۱۵
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروز قمری درگذشت
🏳مجتهدمجاهد،فقیهبصیر
🏳مولفکتابنهجالبلاغه.شریف
🏳محمدشریف مشتهر سیدرضی/۲
💠رهبرانقلاب
‼️عزیزان با نهجالبلاغه انس پیدا کنید. نهجالبلاغه، خیلی بیدار کننده و هوشیار کننده و خیلی قابل تدبر است! ۷۸/۹/۱
‼️نهجالبلاغه کتاب آئین نامه انقلاب است، ما اگر بخواهیم امروز انقلاب اسلامی را ادامه بدهیم، یعنی آنچه به معنای واقعی کلمه انقلاب اسلامی است بایستی اسلام را همهجانبه مراعات کنیم و نمودارش نهجالبلاغه است و برگردیم به نهجالبلاغه و بازیابی کنیم نهجالبلاغه جنگ، تویش هست، سیاست تویش هست، دیپلماسی تویش هست، ارتباطات خارجی و سیاست خارجی، اخلاق هم تویش هست، عبادت هم تویش هست، زهد هم تویش هست و همه چیز در نهجالبلاغه هست و این نهجالبلاغه چند بعدی نموداری از اسلام چند بعدی است که برای دوام انقلاب اسلامی و ساختن یک انسان چند بعدی ضروری و لازم است.نهجالبلاغه یک کتاب اسلامی ساده نیست، یک کتاب ویژهای است، خصوصیاتی دارد که در هیچ کتاب دیگر نیست. ۵۹/۲/۱۳
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروز قمری درگذشت
🏳مجتهدمجاهد،فقیهبصیر
🏳مولفکتابنهجالبلاغه.شریف
🏳محمدشریف مشتهر سیدرضی/۳
💠رهبرانقلاب
‼️هرکه میخواهد انقلاب فرهنگی کند اما با قرآن کاری ندارد یا با حدیث کاری ندارد یا با کتب مدونهی حدیث، مثل اصول کافی و غیره که یکی هم نهجالبلاغه هست کاری ندارد، او در حقیقت انقلاب فرهنگی نیست او ممکن است یک بدعت فرهنگی باشد. او ممکن است یک ایجاد رویهی جدیدی باشد که متکی به اصول و مکتب نیست و یقینا اگر یک تحول در حد یک دگرگونی متکی به اصول نرسد و نباشد آن را نمیتوان یک انقلاب نامید و آثار و نتایج یک انقلاب را هم از او نمیشود انتظار داشت. ما میخواهیم انقلاب فرهنگی کنیم، پس باید برگردیم به متون اسلام و از جملهی متون اسلام و جزء راقیترین و والاترین و زیباترین و پرمغزترین و همهجانبهترین و خلاصه شگفت آفرین ترین، نهجالبلاغه است. این جملهای که بعضی گفتهاند که دون کلام خدا و بالاتر از همهی کلامهای انسانها واقعا در مورد نهجالبلاغه مبالغه نیست یک واقعیت است. افسوس که مردم ما آشنا نیستند. ۵۹/۲/۱۳
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini