الکافي , ج 1 , ص 23 كِتَابُ اَلْعَقْلِ وَ اَلْجَهْلِ :
جَمَاعَةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:
«مَا كَلَّمَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلْعِبَادَ بِكُنْهِ عَقْلِهِ قَطُّ وَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ إِنَّا مَعَاشِرَ اَلْأَنْبِيَاءِ أُمِرْنَا أَنْ نُكَلِّمَ اَلنَّاسَ عَلَى قَدْرِ عُقُولِهِمْ .»
حضرت صادق عليه السّلام فرمود: هيچ گاه پيغمبر با مردم از عمق عقل خويش سخن نگفت بلكه ميفرمود: ما گروه پيغمبران مأموريم كه با مردم باندازه عقل خودشان سخن گوئيم.
با توجه به مجموع این آیات و روایات و آنچه علما و محققان راجع آن بیان فرمودند نتیجه گرفته می شود که به خاطر مخاطب قرار گرفتن مردم و از آن جهت که فهم معانی معقول برای مردم مشکل است، اصل در آیات و روایاتی که مربوط به امور متافیزیکی از جمله خدا، عقل و ... می باشد، تمثیلی بودن آن است و آیات و روایات در این زمینه به قدر عقل مردم سخن گفته، نه از کنه واقعیت. بنابراین نمی شود هر لازمه ای را از آن استنتاج کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم کامل بیانات صبح امروز حضرت آیتالله خامنهای پس از انداختن رای به صندوق
#ایران_قوی
#انتخابات
#همه_با_هم
،،،_____________________،،،
9.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 قطعاتی کوتاه از حواشی درس خارج یک مرجع تقلید ۹۸ ساله!
حضرت آیت الله نوری همدانی در مهرماه ۱۴۰۰ در دیدار با وزیر ورزش و جوانان:
▫️بنده ۹۶ سال سن دارم و از ۷۰ سال قبل ورزش را ترک نکرده ام و امروز هرچیزی که دارم از استمرار در ورزش است.
🔹بنده به دلیل پایبندی و استمرار بر ورزش هم اکنون از نظر فشارهای قلبی و عروقی، نشاط یک جوان ۴۰ ساله را در خود احساس میکنم و پزشکان نیز اخیرا بر این مسئله صحه گذاشته اند.
ادب توحیدی انبیاء در قرآن. انسان از مرتبه نفس فَعولی تا مرتبه روح ملکوتی. معیار طلبه آرمانی.mp3
3.89M
✅ ادب توحیدی انبیاء در قرآن
✅ انسان از مرتبه نفس فَعولی تا مرتبه روح ملکوتی
✅ معیار طلبه آرمانی
مباحثی مهم درباره جایگاه قواعد فقهیه در منظومه فکری اجتهاد.mp3
11.84M
مباحثی مهم درباره جایگاه قواعد فقهیه در منظومه فکری اجتهاد
تعریف قاعده فقهی
تفاوت قاعده فقهی، مسأله فقهی، قاعده اصولی
مهمترین کتب قواعد فقهی(موجز، متوسط، مبسوط)
روش شناسی استنباط فقه با توجه به جایگاه قواعد فقهی در روایات
معرفی مهمترین کتاب قواعد فقهی که می تواند جایگزین مکاسب شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ تصویری:«اگر مبلغان در برابر نواقص دینی مردم ساکت باشند؛ مسئولند.»
💥بیانات حضرت آیتالله بهجت در باب ضرورت اصلاح انحرافات دینی جامعه توسط اهل علم!
🔹 خدا توفیق بدهد که ایشان(مبلغان) بتوانند، خرابیهای مردم را اصلاح کنند، آباد کنند به نحوی که محذوری نداشته باشد، اشکالی نداشته باشد.
🔸و اگر بخواهند اهل علم از نواقص دینیه مردم چشم پوشی بکنند، گرگها میآیند و به بهترین وجه رفع میکنند نقائص را، [و] با رشوهها و با آن کارهایی که بلدند مردم را بالکلیه منحرف میکنند.
⚠️ آن وقت مسئولیتش برای ما میماند!!
🔻 ما نباید ساکت باشیم؛ در جایی که میتوانستیم ساکت نباشیم، میتوانستیم راه احتیاط را به مردم القاء بکنیم و حال آنکه میدانیم صحبت احتیاط نیست؛ صحبت یقین است...🍂
🛑 و علی هذا اگر ما غافل شدیم و تغافل کردیم از میل مردم به دنیای دانیه فانیهای که هیچ معلوم نیست، آن وقت مسئولیتش برای ما میماند.
📌 ما نباید ساکت باشیم در جایی که میتوانستیم ساکت نباشیم.⚠️
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
✅ حضرت آیتالله بهجت (قدّسسرّه):
🍃 اشخاصی را (به عنوان منتظر واقعی) میخواهند که #تنها برای آن #حضرت باشند.
🌟کسانی منتظر فرج هستند که برای خدا و در راه خدا منتظر آن حضرت باشند، #نه برای برآوردن حاجات #شخصی خود!
🔸 چقدر سخت است، اگر برای ما این امر ملکه نشود که در هر کاری که میخواهیم اقدام کنیم و انجام دهیم، ابتدا رضایت و عدم رضایت امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را در نظر نگیریم و رضایت و خشنودی او را جلب ننماییم!
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨🎙#پادکست: «الان در دنیا معنویت، دین و اخلاق شرعیه، مشتری ندارد»
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🍀 در ادعیه هم، شیعه ملازمتشان عجیب و غریب بوده است. ولو اینکه الان دیگر در دنیا معنویت، دین و اخلاق شرعیه مشتری ندارد، مشتریش کم شده!
🔸 وإلا بنده دیده بودم، آن آقایی را که خودش گفته بود که رفتم [در] ماه رمضان، شنیده بودم هفتاد نفر، خواستم خودم حساب بکنم؛ رفتم شمردم در حرم حضرت امیر علیهالسلام و رواقهایش و نمیدانم ایوان را، همه این حدود را شماره کردم، دیدم پنجاه نفر مشغول نماز وترند(رکعت آخر نماز شب)، و در قنوتش مشغول دعای ابوحمزه ثمالی (از ادعیه سفارش شده در ماه رمضان و با مضامین عالی معرفتی) هستند.
🔸بالاخره، الآن چقدر ضعیف شده است معنویت و دین ...!
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨🎙#پادکست: «توصیههای آیتالله بهجت به اهل منبر و مبلغان دینی»
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸انشاالله تعالی آقایان که توفیق پیدا میکنند برای تبلیغ بروند، انشاالله خودشان را اول مخاطب میدانند در بیاناتی که میکنند، تا نتیجه بگیرند.
🔹اگر نتیجه نگرفتند، مستند به مستمعین و مردم شد خُب آنها مختارند، اجبار که نمیشود به آنها [کرد]، اما به خود گوینده نباید اشکال وارد باشد، که تو چرا اینطور وارد شدی؟ قول لین (زبان نرم) نیاوردی؟ اهم و مهم را رعایت نکردی؟ کاری نکردی که بدانی یقیناً شارع راضی است؟
🔻[با گفتن] سب و طعن و فلان، که چرا شما ها منحرف میشوید [کار درست نمیشود]، با سب و طعن که اینها [هدایت نمیشوند]. از این مجلس که خارج شدند سب و طعن یادشان میرود. و یکی هم [اینکه] برای سب و طعنِ شما ترتیب اثری قائل نمیشوند، در دلشان رد به مثل میکنند.
🔸مقصود این است که باید طوری باشد که طریقهای که به دست ما داده شده است – [یعنی] تشبه به خود انبیا و اوصیا در ابلاغات و نصیحتها- را داشته باشیم. اینها را از دست ندهیم. از یقینیات تجاوز نکنیم و آنها را به یقینیات بعث و تحریض (تشویق و ترغیب) کنیم تا بفهمند که همین یقینیات کافی است. [یقینیات] تولید میکند، غیر یقینیات را هم میفهماند، به همان دلیلی که خودشان یقینیات شدهاند.
🔹بالاخره طوری باشد که غانما [و با دست پر] برگردیم یعنی کاری کرده باشیم.
🎙بیانات در بین جمعی از طلاب حوزه علمیه قم
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir