🔰#پرسش_های_متداول 3
🔶چه دروسی در دوره عمومی مدرسه مجازی امام حسین علیه السلام، به دانش پژوهان، تدریس خواهد شد؟
🔶سال اول:
ساعت اول: صرف (کتاب دانش صرف حجت الاسلام جزایری)
ساعت دوم: صرف (کتاب دانش صرف حجت الاسلام جزایری)
ساعت سوم: نحو (کتاب سرآغاز نحو حجت الاسلام نقشه چی)
ساعت چهارم: معارف قرآنی (کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی رهبری)
ساعت پنجم: احکام کاربردی (کتاب آموزش احکام حجت الاسلام فلاح زاده)
ساعت ششم: احکام کاربردی (کتاب آموزش احکام حجت الاسلام فلاح زاده)
🔶سال دوم:
ساعت اول: سیره اهل بیت (کتاب انسان 250 ساله)
ساعت دوم: منطق (کتاب درآمدی بر منطق، حجت الاسلام منتظری مقدم)
ساعت سوم: نحو (کتاب سرآغاز نحو حجت الاسلام نقشه چی)
ساعت چهارم: تجزیه ترکیب و لغت
ساعت پنجم: اخلاق (کتاب اخلاق در قرآن آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته)
ساعت ششم: احکام کاربردی (کتاب آموزش احکام حجت الاسلام فلاح زاده)
جهت خرید کتاب های فوق می توانید به نشانی https://nashrehowzeh.ir مراجعه نمایید.
مدرسه مجازی امام حسین علیه السلام
https://eitaa.com/majazi_mfih
🔰#پرسش_های_متداول 1
🔶مدرسه مجازی امام حسین علیه السلام، به چه مجموعه ای وابسته می باشد، و با چه هدفی تاسیس شده است؟
مدرسه مجازی امام حسین علیه السلام، وابسته به مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین علیه السلام، تحت اشراف آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته می باشد.
هدف از تاسیس مدرسه مجازی، بستر سازی جهت آشنایی و آگاهی عموم مردم نسبت به دانش های حووزی، آموزه های دینی و معارف وحیانی است.
همچنین مدرسه با برگزاری دوره های آموزشی گوناگون قصد دارد سوالات دینی جامعه بخصوص قشر جوان و فرهیخته را پاسخ دهد.
🔶جهت آشنایی با مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین علیه السلام دیدن این کلیپ کوتاه را پیشنهاد میکنیم :
https://eitaa.com/mfeh96/1637
مدرسه مجازی امام حسین علیه السلام
https://eitaa.com/majazi_mfih
💠 مژده به علاقمندان #دانشهای_حوزوی
🔶 مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین علیه السلام،
🔰تحت اشراف آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته، برگزار میکند:
"مدرسه مجازی امام حسین علیه السلام"
🔰 دوره عمومی دانش های حوزوی
( ادبیات عرب، منطق، معارف قرآنی، احکام کاربردی)
✍️ افراد متقاضی، جهت ثبت نام لینک زیر را کلیک کنید:
🌐 https://formafzar.com/form/3k43e
🗓 مهلت ثبت نام: تا 20 شهریور ماه.
🔰شروع کلاس ها : هفته اول مهر ماه.
📌جهت کسب اطلاعات بیشتر به #پرسش_های_متداول کانال ایتای مدرسه مجازی
🌐https://eitaa.com/majazi_mfih
مراجعه نمایید.
💠 مدرسه مجازی امام حسین علیه السلام
| ایتــا | بلــه | تلگرام
@MAJAZI_MFIH
🔺 “عسکری” یا “عسگری” !؟
1️⃣ عسگری به معنای عقیم و بیدانه است؛ همانطور که انگور عسگری به جهت بی دانه بودنش به این نام مشهور شده است. لذا دشمنان از این شهرت برای اثبات عقیم بودن امام و عدم وجود امام زمان استفاده میکرده و میکنند!
2️⃣ در حالیکه عسکر محلهای بوده در شهر سامرا که لشکرگاه و محل توقف سپاه خلفای عباسی در آنجا قرار داشت.
3️⃣ خلفای عباسی برای زیر نظر داشتن فعالیتهای فرهنگی، علمی و سیاسی امام هادی(علیه السلام)، آن حضرت را در سال 236 ه.ق از مدینه به سامرا انتقال و در محله عسکر سکونت دادند. چون امام حسن عسکری (علیه السلام) و پدر بزرگوارش امام هادی(علیه السلام) در محله عسکر پادگان نظامی در شهر سامرا زندگی میکردند، به « #عسکری » لقب یافتند و این لقب مشترک بین آن حضرت و پدرشان امام هادی(علیه السلام) است و آنها را عسکریین گفتهاند.
4️⃣ اگر بنا بود این لفظ به (گاف) نوشته یا تلفظ شود، باید امام هادی نیز عقیم میبود و از نعمت فرزند محروم تلقی میشد.
5️⃣ از سوی دیگر عسکر لفظی عربی است و اصولا در زبان عربی حرف گاف وجود ندارد. پس آنچه صحیح است، عسکری (با کاف) است، نه عسگری (با گاف).
6️⃣ در به وجود آمدن شایعه عقیم بودن حضرت، عوامل مختلفی چون خلفای عباسی، جعفر کذاب و فردی به نام زبیری تاثیری بهسزا داشتند.
7️⃣ شایسته است با بازنشر این مطلب در ترویج کلمه صحیح عسکری به جای عسگری کوشش نماییم./
پژوهشکده باقرالعلوم
JQURAN_Volume 56_Issue 1_Pages 35-57.pdf
960.2K
واکاوی سندی و متنی روایت«آخِرُ مَنْ یَدْخُلُ اَلْجَنَّةَ مِنَ اَلنَّبِیِّینَ سلیمان...»
👓 نسل بیصبر و جنگ ندیده!
❗️ این روزها که لبنان روی دور انفجار است و هنوز #خونخواهی هنیه انجام نشده است، همنسلیهای من که پس از سال۶۷ متولد شدهاند بیش از قبل ناراحتند و حس میکنند جانفشانهای سپاه مشمول ترس و محافظهکاری شدهاند و گویا حتی سادهترین معادلات را هم نمیفهمند!...
❌ به نظرم یک دلیل جدی این توقع این است که ما نسلی جنگ ندیده هستیم، برای همین خیلی سطحی و یکخطی تحلیل میکنیم و از بد قصه چون همه چیز را سرچ و جستجو کردیم خیال میکنیم کارشناس مسلط امور استراتژیک و ژیوپلتیک و نظامی و امنیتی نیز هستیم!
🔹 ما جنگی را ندیدیم که در آن در عملیات والفجر مقدماتی رزمندگانمان به خاک و خون کشیده شدند و ضربه اصلی را ۳سال بعد در والفجر۸ به دشمن زدیم!
و چه کسانی این ضربات را زدند؟
همانها که دوستانشان را جلو چشمشان سلاخی کردند!
❗️ ما تصوری از خشم و غضب و غیرت سپاهیانی که زندگیشان را در جنگ گذاشتهاند نداریم، ما نمیفهمیم که اگر از کشته شدن سربازان حزبالله ده درجه ناراحت میشویم، فرماندهان و غیورمردان سپاه با این رزمندگان زندگی کردند و بعضا رفت و آمد خانوادگی دارند و آنها صددرجه ناراحت میشوند.
اگر شما بخاطر انفجار بیروت دوساعت خوابت به هم میریزد و نهایت چایت سرد میشود سپاهی غیور یک سال است خواب به چشمش نرفته و ۱۱ماه است خانوادهاش را جز یکی دوبار ندیده!
✅ نسلی که جنگ ندیده باید کلان نگاه کند، باید ببیند ۱۱ماه است که اسرائیل #امن تر، #قویتر، در جهان #سربلندتر، و از نظر اقتصادی #باثبات تر شده یا روز به روز در همه این جهات ضعیفتر شده؟!!
اگر ضعیفتر شده که طبق اعتراف تمام تحلیلگران داخلی و خارجی و غربی و شرقی ضعیفتر شده، سربازان اسلام کارشان را بلدند👌
تو ببین کجای این پازل ایستادهای👌
🔺به دشمن اصلا نباید اعتماد کرد!
▫️آن روز که رهبری گفتند واکسنهای کرونای آمریکایی وارد نکنید، برخی به سخره و ریشخند، سرنوشت ما را آلت دست کینه های کودکانه شان کردند.
🔹 امروز که میبینیم حتی با یک پیجر ساده هزاران نفر را ترور میکنند به حکمت آن پیر خردمند واقف میشویم، به هیچ چیز این دشمن اعتماد نیست!
🔹امروز نه تنها محتاجِ موشکیم، بلکه تک تک صنایعمان باید بومی باشد، چون اگر نباشد ما را می کشند! /
♨️ ارزش ریال چرا اینقدر سقوط کرده؟
امروز می خوام بهتون بگم چرا ارزش پول ملی ما اینقدر کم شده.
خوب دقت و توجه کنید.
پول توی اقتصاد، سه تا کار انجام میده:
1- برای خرید و فروش استفاده میشه. یعنی شما میخواهید از سوپری سر کوچه خرید کنید، بهش پول میدید. به این کارکرد پول میگن «واسطه مبادله».
2- برای پسانداز استفاده میشه. یعنی شما میخواهید پس انداز کنید، پول ذخیره میکنید. به این کارکرد پول می گن «ذخیره ارزش».
3- برای قیمتگذاری استفاده میشه. یعنی سوپری میخواد به شما یه کیک و کلوچه بفروشه قیمتش رو به ریال اعلام میکنه. به این کارکرد پول میگن «واحد سنجش».
حالا اگر هر چیزی این سه تا کارکرد رو توی اقتصاد پیدا کنه، اسمش میشه پول! برعکس، اگر از پول ملی هر کدوم از این کارکردها رو بگیریم، پول ملی بی ارزش میشه.
حالا می خوام بهتون نشون بدم کارکردهای ریال چحوری ازش گرفته شده و سقوط کرده!
تو اقتصاد ما چه اتفاقی افتاده؟ از سال 1386 کارکرد «قیمتگذاری» یا «واحد سنجش» از ریال گرفته شده. یعنی چی دقیقا؟ یعنی اینکه تمام منابع ملی ما مثل نفت، گاز، فلزات، محصولات پتروشیمی، محصولات پالایشی و... به ریال قیمتگذاری نمیشن.
پس چجوری قیمتگذاری میشن؟ اینجوری:
فرض کنید یه شرکت پتروشیمی میخواد مادهای به اسم «پلی اتیلن ترفتالات» رو به داخل کشور بفروشه که توی انواع صنایع از خودروسازی تا نساجی تا بطری آب معدنی کاربرد داره(دقت کنید: می خود به داخل کشور بفروشه، نه اینکه به خارج صادر کنه!).
شرکت پتروشیمی ایرانی قیمت جهانی این ماده رو در میاره. فرض کنید قیمت جهانی پلی اتیلن ترفتالات هر کیلوگرم یک دلار باشه. این یک دلار میشه قیمت این ماده برای فروش به داخل!
حالا مگه ما توی داخل به دلار معامله می کنیم؟ نه! پس شما که مثلا تولیدکننده بطری آب معدنی هستی، باید معادل ریالی این یه دلار رو به این شرکت پتروشیمی پرداخت کنی تا یه کیلوگرم پلی اتیلن ترفتالات بخری. حالا معادل ریالی یه دلار چقدر میشه؟!!!!
اینجاست که قیمت دلار اهمیت پیدا میکنه. اگر دلار 4200 تومن باشه، یه کیلوگرم پلی اتیلن ترفتالات ایرانی برای تولیدکننده ایرانی میشه 4200 تومن. اگر قیمت دلار 60 هزار تومن باشه، قیمت یه کیلوگرم میشه 60 هزار تومن! دیدید چجوری قیمت یه کیلوگرم از 4200 تومن به 60 هزار تومن افزایش پیدا کرد؟!
تقریبا توی تمامی مواد اولیه ایرانی قصه همینه! قیمتگذاری به دلار انجام میشه.
حالا اگر قیمت جهانی این ماده از یه دلار بشه دو دلار، قیمت توی ایران هم دو برابر میشه! گر قیمت جهانی ثابت باشه، اما قیمت دلار دو برابر یشه، بازهم این ماده توی ایران دو برابر میشه! اگر قیمت جهانی دو برابر بشه، دلار هم 10 برابر باشه، قیمت این ماده ایرانی برای ملت ایران 20 برابر میشه! حالا توی چند سال اخیر دقیقا همین اتفاق افتاده! قیمت نفت تو دنیا 2 برابر شده. قیمت دلار هم توی داخل بیش از 10 برابر شده!
اینجوریه که شرکت های فولادی و پتروشیمی و پالایشی که محصولاتشون رو به داخل کشور به دلار می فروشن، سودهای نجومی به جیب می زنن، گرونی لوازم زندگی از ماشین تا لوازم خانگی که همگی با این مواد اولیه تولید میشن هم میافته روی دوش مردم! بعد میگن علت مشکلات مردم، تحریم آمریکاست باید بریم مذاکره کنیم!
پس معلوم شد یکی از مهمترین کارکردهای پول که قیمتگذاری هست، برای منابع ملی ایرانی که مواد اولیه تولید هست، از پول ملی یعنی ریال گرفته شده. به این پدیده میگن دلاریزه شدن اقتصاد. حالا اینجا منظور از «دلار» فقط خود دلار نیست. منظور یه پول خارجیه. یعنی اگر قیمتگذاری با یورو و یوآن هم انجام بشه، باز هم توی ادبیات علمی بهش میگن «دلاریزه شدن».
اما دلاریزه شدن، فقط با قیمت گذاری دلاری اتفاق نمی افته. اگر هر کدوم از کارکردهای پول ملی (اون سه تا که اول نوشتم) ازش گرفته بشه و به یه پول خارجی داده بشه، میگن اقتصاد دلاریزه شده.
متاسفانه، کارکرد «پس انداز» هم از پول ملی گرفته شده و مردم برای پسانداز هم دلار و یورو و سکه و... ذخیره می کنن. اینو توی یه پست دیگه توضیح میدم. حالا تا پست بعدی رو منتشر کنم، به این جمله دوباره فکر کنید: اگر کارکردهای یه پول ازش گرفته بشه، اون پول سقوط می کنه...
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
📸 عکس قدیمی و جالب از مرحوم حجت الاسلام شیخ صادق شیدائیان، از علمای آران و بیدگل در کتابخانه شخصی شان
توضیح تصویر از زبان معاون پژوهش حوزه علمیه آران و بیدگل (آبان سال گذشته):
▫️ عکسی که از ایشان در حال مطالعه به یادگار مانده است که مربوط به کتابخانة شخصی ایشان و شامل « ۶ هزار جلد» از کتاب های گران سنگ و ارزشمند است.
🔹بر حسب تاریخ شفاهی که از دوستان ایشان نقل می شود، بخاطر عشق وافرش به کتاب و حفاظت و مراقبت از آن ها، تمام کتاب ها را صحّافی می کرد و حتی تابستان، فقط بخاطر اینکه از گرما صدمه ای نبینند، برایشان وسایل خنک کننده روشن می نمود.
▫️در عکس فوق، ایشان تا سقف اتاق خانه اش، کتاب ها را چیده و برای اینکه دسترسی به آنها برایش فراهم شود از «چارپایه» استفاده می کند و حتی شاید چون مطالعه مراجعه ای و رجوعی به مطلبی است و توان بالا و پایین رفتن از آن وسیله، برای ایشان در زمان محاسن سپیدی، دشوار است؛ روی همان چارپایه مطالعه اش را انجام می دهد.
🔹امیرالمؤمنین (ع) می فرمایند "هرکس که با کتابها آرامش یابد، راحتی و آسایش از او سلب نمی گردد"؛ این تصویر نشان می دهد، عشق به خواندن کتاب و علم آموزی، به سختی هایی که این روحانی با درآمد «لحاف دوزی» این کتاب ها را تهیّه کرده بود، حلاوت و شیرینی بیشتری می بخشد.
#علم
🔻 چهارتا کلمه خواندن که دردی در رسیدن به مقامات عالیه، دوا نمیکند! یک برداشت توهمی که دست انسان را به جایی بند نمیکند!
🔸 امیرالمومنین علیه السلام در صفات متقین میفرماید: «هجم بهم العلم» علم به آنها هجوم میآورد.
🔹 آقا این مطالبی که حالا قطره چکانی میخوانید و جمع میکنید، پس «هجم بهم العلم» کجاست؟ کدام صدر و سینهای است که علم به آن هجوم میآورد؟ و آن علمی که هجوم میآورد چه علمی است؟ و آن که ما ميخوانیم چه علمی است؟ این دانشی که برگرفته از کتب و تئوری هست چه نسبتی با حقیقت علم و علیم حقیقی و علم نافع دارد؟ چه نسبتی دارد!؟
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
📸 داده هایی از وضعیت فرهنگی اجتماعی دانشجویان
▫️مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ طرح نظرسنجی وضعیت اجتماعی فرهنگی دانشجویان دانشگاههای دولتی را با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزرات علوم، تحقیقات و فناوری اجرا کرده است.
🔹در این گزارش که دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در اجرای آن مشارکت داشته است، متغیرهای متعددی مورد بررسی قرار گرفته از جمله؛ اوقات فراغت دانشجویان، میزان استفاده دانشجویان از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی، سبک موسیقی مورد علاقه، تماشای فیلم و سریال، منبع پیگیری اخبار و... اعتماد اجتماعی.
🔸در این نظرسنجی با ۲۲۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای دولتی در سراسر کشور مصاحبه حضوری انجام شده است.