26.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰نشست علمی
ضرورت و اهمیت علم اصول و جایگاه آن
در علوم اسلامی و اهداف طلاب
ارائه دهنده: استاد محترم حجتالاسلام عابدین تیموری
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
10.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خاموشی ها به مازوت سوزی مرتبط نیست
🔹خضریان عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
✨🌙بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر پرده ڪنار برود و به حقایق
واقف شویم بیش از آنڪه خدا
را برای دعـــــاهایی ڪه اجابت
ڪرده شـــــاڪر باشــــیم برای
دعاهایی ڪه #اجابت نڪرده
شـــــاڪریم!
#الحمدلله🤲
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸 نام روح بخش و دلنواز اين سوره مباركه از آيه سى و پنجم آن برگرفته شده است كه مى فرمايد: اللّه نور السّموات و الأرض
در سورهٔ نور برنامه هاى متنوّعى به منظور زدودن آثار گناه و زشتى در نظر گرفته شده است كه با دقّت و تدبّر، و عمل شايسته و بايسته به آنها، مى تواند زنگارهاى ناپاكى و آلودگيهاى اخلاقى و جنسى را از جامعه پاك، و مردم را به زيور عفاف و مرواريد پاكى و نجابت و گوهر پاكدامنى آراسته سازد و بدين وسيله دلها را نورباران سازد.
این مطالب:
- موظّف ساختن جامعه و حكومت به آسان و هموار ساختن راه ازدواج.
- تحريم چشم چرانى و هرزگى.
- تحريم آفت برهنگى و بى بند و بارى در پوشش.
- هشدار از جلوه گريها.
- تحريم بى عفّتى و آلوده دامنى.
- مقرّرات كيفرى.
- هشدار از سوء ظنّ.
- كيفر دردناك اخروى براى بى عفّتى.
- تحريم اشاعه فحشاء.
تدابيرى است كه اگر به درستى به كار بسته شود عفّت عمومى تضمين و راه فساد مسدود می گردد. 🌸🍃
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۴ سوره #نور
وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ
و كسانى كه نسبت زنا به زنان شوهردار مى دهند سپس چهار گواه نمى آورند هشتاد تازيانه به آنان بزنيد و هيچگاه شهادتى از آنها نپذيريد و اينانند كه خود فاسقند
♦️«رمـى» در اصـل بـه مـعـنـى انـداخـتـن تير يا سنگ و مانند آن است ، بنابراین تهمت، به منزلهٔ پرتاب تیر وهجوم به آبروى مردم است❗️
🔺اثبات #زنا، امرى آسان و سهل نیست، بلكه باید چهار نفر عادل به تحقق آن گواهى دهند و اگر كمتر از چهار نفر در دادگاه حاضر شوند، هر كدام هشتاد ضربه شلاق مىخورند.
🔺اسلام در اين زمينه سختگيرى كرده تا حافظ آبروی مردم باشد❗️
زیرا در ميان تهمت تراشى ها و تهمت پراكنى ها، زشت ترين و سهمگين ترين و ناجوانمردانه ترين #تهمت ها، آن است كه انسان به مرد و يا زن پاكدامن و باعفّتى اتّهام آلودگى و بى عفّتى ببندد؛ چنين سياهكار و سياهرويى افزون بر دوزخ و آتش شعله ور آن، در دنيا نيز به چندين كيفر سخت محكوم مى گردد:
🔻- بايد هشتاد تازيانه بر او نواخته شود.«عقوبت بدنی»
🔻- گفتار و گواهى او از ارزش و اعتبار بيفتد و پذيرفته نشود.«عقوبت اجتماعی»
🔻- و داغ فسق بر پيشانى او زده شود تا ديگر نتواند پاكان را با تهمت تراشى و لجن پراكنى لكّه دار سازد.
♦️ايـن سـخـتـگـيـرى در مـورد حـفـظ حـيثيت مردم پاكدامن ، منحصر به اينجا نيست در بسيارى از تـعـليـمات اسلام منعكس است ، و همگى از ارزش فوق العاده اى كه اسلام براى حيثيت زن و مرد با ايمان و پاكدامن قائل شده است حكايت مى كند.
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#نور
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۱۵ سوره نور
🍃🌸 معناى آيه اين است كه شما بدون اينكه درباره آنچه شنيده ايد تحقيقى كنيد، و علمى به دست آوريد، آن را پذيرفتيد و در آن خوض كرده دهان به دهان گردانيديد و منتشر ساختيد.
شما اين رفتار خود را كارى ساده پنداشتيد و حال آنكه نزد خدا كار بس عظيمى است ، چون #بهتان و #افتراء است!
زیر سؤال بردن آبروى مردم را ساده نگیریم!
#زبان، تنها عضوى است كه در طول عمر انسان، از حرف زدن، نه درد مىگیرد و نه خسته مىشود. شكل و اندازهى آن كوچك، امّا جُرم و گناه آن بزرگ است.
زبان، از یك سو مىتواند با راستگویى، ذكر و دعا و نصیحت دیگران، صفا بیافریند و از سوى دیگر قادر است با نیش زدن ودروغ وبهتان به این و آن، كدورت ایجاد كند.
زبان، كلید عقل و چراغ علم و سادهترین و ارزانترین وسیله انتقال علوم و تجربیات است.🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#نور
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۱۹ سوره #نور(صفحه۳۵۱)
إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
كسانى كه دوست دارند كه زشتكارى در ميان آنان كه ايمان آورده اند شيوع پيدا كند براى آنان در دنيا و آخرت عذابى پر درد خواهد بود و خدا[ست كه] مى داند و شما نمیدانید
🔥از آنجا كه انسان يك موجود اجتماعى است ، جامعه بزرگى كه در آن زندگى مى كند از يك نـظر همچون خانه او است ، و حريم آن همچون حريم خانه او محسوب مى شود، پاكى جامعه به پاكى او كمك مى كند و آلودگى آن به آلودگيش . روى همين اصل در اسلام با هر كارى كه جو #جامعه را مسموم يا آلوده كند شديدا مبارزه شده است و اگـر مـى بـيـنـيم در آيهٔ فوق موضوع اشاعه فحشاء با لحنى بسيار شديد محكوم شده نيز دليلش همين است .
🔥اصـولا گـنـاه همانند آتش است ، هنگامى كه در نقطه اى از جامعه اين آتش روشن شود بايد سعى و تلاش كرد كه آتش خاموش ، يا حداقل محاصره گردد، اما اگر به آتش دامن زنيم و آن را از نقطه اى به نقطه ديگر ببريم ، حريق همه جا را فرا خواهد گرفت و كسى قادر بر كنترل آن نخواهد بود.
🔥از ايـن گـذشـتـه عـظـمـت گـنـاه در نـظـر عامه مردم و حفظ ظاهر جامعه از آلودگيها خود سد بزرگى در برابر #فساد است ، #اشاعهٔ فحشاء و نشر #گناه و تجاهر به #فسق اين سد را مى شكند، گناه را كوچك مى كند، و آلودگى به آن را ساده مى نمايد.
🔥«اشـاعـه فـحـشـاء»اشكال مختلفى دارد:
*-گاه به اين مى شود كه دروغ و تهمتى را دامن بزنند و براى اين و آن بازگو كنند..
*-گاه به اين است كه مراكزى كه موجب فساد و نشر فحشاء است به وجود آورند..
*-گـاه بـه ايـن است كه وسائل معصيت در اختيار مردم بگذارند و يا آنها را به گناه تشويق كـنـنـد..
*-و بالاخره گاه به اين حاصل مى شود كه پرده حيا را بدرند و مرتكب گناه در ملاء عـام شـونـد، همه اينها مصداق اشاعه #فحشاء است چرا كه مفهوم اين كلمه ، وسيع و گسترده مى باشد..
🔥🔥در حدیثی از امام رضا(ع) و به نقل از پیامبر(ص) آمده، 👈🏻هر که بر مؤمن تهمت بزند، و یا چیزی را که در او نیست به وی نسبت دهد، در روز رستاخیز خداوند او را بر تلّی از آتش بر پا نگه دارد تا از عهده آنچه گفته است بیرون آید!
پس وای بر تهمت زنندگان
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#نور
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۲۶ سوره نور(صفحه۳۵۲)
الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ أُولَئِكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا يَقُولُونَ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ
زنان پليد براى مردان پليدند و مردان پليد براى زنان پليد و زنان پاك براى مردان پاكند و مردان پاك براى زنان پاك اينان از آنچه در باره ايشان مى گويند بر كنارند براى آنان آمرزش و روزى نيكو خواهد بود
🌟خبيث»: پليد و ناپاك، كه در آيه شريفه منظور، ناپاكى و پليدى در قلمرو 👈🏻انديشه، عقيده، گفتار و عملكرد است.
🌟«طيّب»: پاك و پاكيزه؛ كه منظور، پاكى در رفتار و گفتار يا پاكى 👈🏻معنوى و اخلاقى است.
🟪 این آیه یك اصل كلّى را مطرح مىكند كه در انتخاب همسر باید دقّت كرد و اصل را بر ایمان و پاكدامنى گذاشت، نه زیبایى و ثروت.
كلمهى «طیّب» به معناى دلپسند و مطلوب است و در قرآن در توصیف مال، ذرّیه، فرزند، كلام، شهر، همسر، غذا و رزق، مسكن، درخت و تحیّت آمده است و در مقابل آن كلمهى «خَبیث» است كه آن هم براى مال، انسان، همسر، سخن، عمل و شجره به عنوان وصف مطرح شده است.
🟣 این آیه را چند نوع مىتوان معنا كرد:
🌟الف: با توجّه به آیات قبل كه دربارهى تهمت به زنان پاكدامن و ماجراى افك بود و با توجّه به جملهى: «مبرّئون ممّا یقولون»، معناى آیه این باشد كه👈🏻 كلمات خبیث، مثل تهمت و افترا، شایسته افراد خبیث و سخنان پاك، شایستهى افراد پاك است و مردم پلید، سخن زشت مىگویند و مردم پاك، سخنان پاك مىگویند.
🌟ب: ممكناست مراد آیه بیان یك 👈🏻حكم شرعىباشد كه ازدواج پاكان با ناپاكان ممنوع است. نظیر آیه اوّل همین سوره كه فرمود: «الزّانى لایَنكح الاّ زانیة» مرد زناكار جز زن زناكار را به همسرى نگیرد، همان گونه كه روایتى از امام باقرعلیه السلام این معنا را تأیید مىكند.
🌟ج: ممكن است مراد آیه همسویى فكرى، عقیدتى، اخلاقى وبه اصطلاح 👈🏻همشأن و همكفو بودن همسر باشد. یعنى هر كس بطور طبیعى به سراغ همفكر خود مىرود. همانند قانون (نوريان مر نوريان را طالبند و ناريان مر ناريان را جاذبند) و ضـرب المـثـل مـعـروف (كـنـد هـمـجنس با همجنس پرواز) و همچنين ضرب المثلى كه در عـربـى معروف است : (السنخية علة الانضمام ) که همه اشاره به يك 👈🏻سنت تكوينى است (ذره ذره موجوداتى را كه در ارض و سما است در بر مى گيريد كه جنس خود را همچو كاه و كهربا جذب مى كنند).
🟣به هر حال معمولاً همنوعان ، سراغ همنوعان مى روند و هر گروه و هر دسته اى با هم سنخان خود گرم و صميمى اند..
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#نور
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
سوره نور آیه ۲۷
🍃🌸 بدون اذن به خانه مردم وارد نشويد
در ايـن آيـه به بـخـشى از آداب #معاشرت و دستورهاى اجتماعى اسلام كه ارتباط نزديكى با مسائل مربوط به حفظ #عفت عمومى دارد اشاره شده و آن سر زده وارد نشدن به خانهٔ دیگران است .
- اُنس به هر چيز و به سوى هر چيز، به معناى الفت گرفتن به آن و آرامش يافتن قلب به آن است ، برخورد مؤمنان با يكديگر، بايد با محبّت همراه باشد پس وارد شونده بايد به ساکنان سلام كند همانطور که در عرف براى داخل شدن به خانه ای مثلاً«يا اللّه » میگویند ، تا صاحب خانه بفهمد كه شخصى مى خواهد وارد شود و خود را براى ورود او آماده كند زیرا چه بسا كه صاحب خانه در حالى قرار دارد كه نمى خواهد كسى او را به آن حال ببيند، و يا از وضعى كه دارد با خبر شود.
معلوم میشود که باز بودن در خانه، دليل جواز ورود و یا حتی نگاه نيست و مالكيّت افراد محترم است.
براي سلام سه معنی شده.
🌟۱- اسم الهيست (۲۳ حشر آيه)يعنی👈🏻 در حفظ الهي باشی.
🌟۲- دعای سلامتی از آفات دنيوی و بليات اخروی.
🌟۳- وعده است که یعنی خيالتان از من راحت باشد، قصد سویی ندارم.
🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#نور
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇵🇸 حرکت جالب شهرداری یکی از شهرهای پرتغال
🔴 چراغ قرمز: اسرائیل را متوقف کنید
🟢 چراغ سبز: غزه را آزاد کنید.
#شهرداری
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir