امام زمان سلام الله علیه ✨
💠حدیث روز💠 💎عذاب شدید برای زبان ✍رسول اکرم صلی الله علیه و آله: 🔻یُعَذِّبُ اللَّهُ اللِّسَانَ بِع
💠حدیث روز💠
💎دعوت مردم به دین با عمل نه با زبان
✍امام صادق علیه السلام:
🔻کُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ لِیَرَوْا مِنْکُمُ الْوَرَعَ وَ الِاجْتِهَادَ وَ الصَّلَاةَ وَ الْخَیْرَ فَإِنَّ ذَلِکَ دَاعِیَةٌ.
❇️مردم را به غیر از زبان خود، دعوت کنید، تا پرهیزکاری و کوشش در عبادت و نماز و خوبی را از شما ببینند، زیرا اینها خود دعوت کننده است.
📚کافی (ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۷۸، ح ۱۴
امام زمان سلام الله علیه ✨
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 🌹 #داستانهایبحارالانوار 💚 #داستانامروز 💌مناظره امام کاظم علیه السلام با هارون
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🌹 #داستانهایبحارالانوار
💚 #داستانامروز
💌جادوگری که طعمه شیر شد
🌿هارون از جادوگری خواست که در مجلس کاری کند که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام از عهده اش بر نیامده و در میان مردم شرمنده و سرافکنده گردد. جادوگر پذیرفت. هنگامی که سفره انداخته شد، جادوگر حیله ای بکار برد که هر وقت امام موسی بن جعفر علیه السلام میخواست نانی بردارد، نان از جلو حضرت میپرید. هارون بخاطر اینکه خواسته ناپاکش تأمین شده بود سخت خوشحال بوده و به شدت میخندید.
🌿حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام سربرداشت. نگاهی به عکس شیری که در پرده نقش شده بود نمود و فرمود: ای شیر خدا! این دشمن خدا را بگیر. ناگهان همان شکل به شکل شیری بسیار بزرگ درآمده، جست و جادوگر را پاره پاره کرد. هارون و خدمت گزارانش از مشاهده این قضیه مهم، از ترس بیهوش شدند. پس از آنکه به هوش آمدند. هارون به امام علیه السلام گفت: خواهش میکنم از این شیر بخواه که پیکر آن مرد را به صورت اول برگرداند. امام موسی بن جعفر علیه السلام فرمود: اگر عصای موسی آنچه را که از ریسمانها و عصاهای جادوگران بلعیده بود، برمی گرداند، این عکس شیر هم آن مرد را بر میگرداند.
📘بحار: ج ۴۸، ص ۴۱.
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🔰به نتیجه و ثمره عمل دقت کنیم نه به لذت یا سختی کوتاه مدت آن.
🌹🍃حضرت امام صادق (سلام الله علیه) فرمود:
⭕️كم من صبر ساعة قد أورثت فرحا طويلا وكم من لذة ساعة قد أورثت حزنا طويلا.
💠بسا اندك صبرى كه شادى درازى به يادگار گذارد، و بسا اندك لذّتى كه اندوه طولانى ببار آورد.
📔أمالی المفید، المجلس الخامس، صفحه ۳۵، حدیث ۹
🆔 @mohadesin_marefat_110
🔰ائمه علیهم السّلام از خداوند سبحانه و تعالی حدیث می کنند.
⭕️عن جابر قال قلت لأبي جعفر محمد بن علي الباقر ع إذاحدثتني بحديث فأسنده لي فقال حدثني أبي عن جدي عن رسول الله ص عن جبرئيل ع عن الله عز و جل و كل ماأحدثك بهذا الإسناد و قال ياجابر لحديث واحد تأخذه عن صادق خير لك من الدنيا و ما فيها.
💠جابر بن يزيد گويد به حضرت امام باقر (ع) عرض كردم: هر گاه حديثى برايم باز گفتى سندش را نيز بيان فرما. امام (ع) فرمود: پدرم از جدّم از رسول خدا (ص) از جبرئيل (ع) از خدا- عزّ و جلّ- براى من حديث گفته است، و هر حديثى كه برايت گويم با اين سند خواهد بود. و فرمود: ای جابر! همانا اگر يك حديث از شخص راستگو و مورد اطمينان فراگيرى براى تو از دنيا و آنچه كه در آنست بهتر است.
📔أمالی المفید، المجلس الخامس، صفحه ۳۵، حدیث ۱۰
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
⚜ #اسماءامیرالمومنینﷻدرقرآن 🔶نام پنچم: مؤمن صالح العمل 🔺خداوند سبحان می فرماید: 🔸وَبَشِّرِ الَّ
⚜ #اسماءامیرالمومنینﷻدرقرآن
🔶بعوضة
🔺خداوند سبحان می فرماید:
🔸إِنَّ اللَّهَ لا یَسْتَحْیِی أَنْ یَضْرِبَ مَثَلًا ما بَعُوضَةً فَما فَوْقَها.
🔹خدای را از اینکه به پشه ای یا فروتر [یا فراتر] از آن مثل زند، شرم نکند.
🔖سوره بقره، آیه ۲۶
✳️این نام در واقع تشبیه می باشد، چنانکه علامه مجلسی رحمهُ الله فرموده: مراد این است که هر چند اهل بیت و امیرالمومنین علیهم السّلام دارای مقام و منزلت بزرگی باشند باید توجه داشت که در برابر آن عظمت و قدرت بزرگ الهی همچون پشه ای ناچیز و ضعیف می مانند و هدف از این تشبیه بیان عظمت خداوند و متذکر ساختن شیعیان به این نکته که در شأن اهل بیت علیهم السّلام غلو نکنند بدانند که مثل اهل بیت علیهم در برابر مشیت و قدرت خداوند به چه چیز می ماند.
🔹علامه مجلسی در بحارالانوار نقل کرده است که:
⭕️فَقِیلَ لِلْبَاقِرِ علیه السلام فَإِنَّ بَعْضَ مَنْ یَنْتَحِلُ مُوَالاتَکُمْ یَزْعُمُ أَنَّ الْبَعُوضَةَ عَلِیٌ وَ أَنَّ مَا فَوْقَهَا وَ هُوَ الذُّبَابُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فَقَالَ الْبَاقِرُ علیه السلام سَمِعَ هَؤُلَاءِ شَیْئاً لَمْ یَضَعُوهُ عَلَی وَجْهِهِ إِنَّمَا کَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله قَاعِداً ذَاتَ یَوْمٍ وَ عَلِیٌّ إِذْ سَمِعَ قَائِلًا یَقُولُ مَا شَاءَ اللَّهُ وَ شَاءَ مُحَمَّدٌ وَ سَمِعَ آخَرَ یَقُولُ مَا شَاءَ اللَّهُ وَ شَاءَ عَلِیٌّ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله لَا تَقْرِنُوا مُحَمَّداً وَ لَا عَلِیّاً بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَکِنْ قُولُوا مَا شَاءَ اللَّهُ ثُمَّ مَا شَاءَ مُحَمَّدٌ ثُمَّ مَا شَاءَ عَلِیٌّ ثُمَّ مَا شَاءَ مُحَمَّدٌ مَا شَاءَ اللَّهُ ثُمَّ مَا شَاءَ عَلِیٌّ إِنَّ مَشِیَّةَ اللَّهِ هِیَ الْقَاهِرَةُ الَّتِی لَا تُسَاوَی وَ لَا تُکَافَی وَ لَا تُدَانَی وَ مَا مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فِی دِینِ اللَّهِ وَ فِی قُدْرَتِهِ إِلَّا کَذُبَابَةٍ تَطِیرُ فِی هَذِهِ الْمَمَالِکِ الْوَاسِعَةِ وَ مَا عَلِیٌّ فِی دِینِ اللَّهِ وَ فِی قُدْرَتِهِ إِلَّا کَبَعُوضَةٍ فِی جُمْلَةِ هَذِهِ الْمَمَالِکِ مَعَ أَنَّ فَضْلَ اللَّهِ تَعَالَی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ عَلِیٍّ الْفَضْلُ الَّذِی لَا یَفِی بِهِ فَضْلُهُ عَلَی جَمِیعِ خَلْقِهِ مِنْ أَوَّلِ الدَّهْرِ إِلَی آخِرِهِ هَذَا مَا قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فِی ذِکْرِ الذُّبَابِ وَ الْبَعُوضَةِ فِی هَذَا الْمَکَانِ فَلَا یَدْخُلُ فِی قَوْلِهِ إِنَّ اللَّهَ لا یَسْتَحْیِی أَنْ یَضْرِبَ مَثَلًا ما بَعُوضَةً.
💠به امام باقر علیه السّلام عرض کردند: بعضی از کسانی که ادعای دوستی شما را دارند گمان میکنند که منظور از پشه، علی علیه السّلام و منظور از «فَما فَوْقَها» که مگس است، پیامبر اکرم است. حضرت باقر علیه السّلام در جواب او فرمود: اینها حرفی را شنیده اند، ولی آن طور که باید، در جای خود پیاده نکرده اند. روزی پیامبر اکرم با علی علیه السّلام نشسته بود، شنید یک نفر میگوید: «ما شاء اللَّه و شاء محمّد» آنچه خدا و محمّد بخواهند. دیگری میگفت: «ما شاء اللَّه و شاء علی» آنچه خدا و علی بخواهد. حضرت رسول فرمود: محمّد و علی را با خدا قرین و هم طراز قرار ندهید، ولی بگویید آنچه خدا بخواهد، محمّد و علی نیز همان را میخواهند. مشیت و خواست خدا از همه بالاتر است و کسی را قدرت برابری و مقابله و نزدیک شدن به آن نیست. محمّد پیامبر خدا در مقابل دین خدا و قدرتش، مانند مگسی است که در این دنیای وسیع پرواز میکند، و علی نیز در مقابل دین و قدرت خدا چون پشه ای است در مقابل این دنیای وسیع، با اینکه لطف و فضل خدا بر محمّد و علی بیشتر است از فضل و عنایتی که بر تمام مردم از ابتدای پیدایش جهان تاکنون نموده است. این است فرمایش پیامبر اکرم در مورد مگس و پشه در این مورد، پس مربوط به آیه: «إِنَّ اللَّهَ لا یَسْتَحْیِی أَنْ یَضْرِبَ مَثَلًا ما بَعُوضَةً» است.
📒بحارالانوار مجلد ۲۴، صفحه ۳۹۱، حدیث ۱۱۲
📒اللوامع النورانیة فی اسماء علی و اهل بیتة القرآنیة، صفحه ۶۰، حدیث ۲۸ (الاسم السادس: إنّه البعوضة)
🆔 @mohadesin_marefat_110
🏴شهادت ۴۱ تن از شیعیان قطیف به دست ملاعین اهل سنت عمر را به ساحت مقدس حضرت امام العصر (ارواحنا له الفداء) و شیعیان تسلیت عرض می نماییم.
امام زمان سلام الله علیه ✨
💠حدیث روز💠 💎دعوت مردم به دین با عمل نه با زبان ✍امام صادق علیه السلام: 🔻کُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ
💠حدیث روز💠
💎تقوای منافقانه
✍امام علی علیه السلام:
🔻وَرَعُ الْمُنَافِقِ لَا یَظْهَرُ إِلَّا عَلَی لِسَانِه
❇️پرهیزکاری منافق جز در زبانش ظاهر نمی شود.
📚تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص ۴۵۹، ح ۱۰۵۰۹
امام زمان سلام الله علیه ✨
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 🌹 #داستانهایبحارالانوار 💚 #داستانامروز 💌جادوگری که طعمه شیر شد 🌿هارون از جادو
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🌹 #داستانهایبحارالانوار
💚 #داستانامروز
💌هرگز کسی را کوچک نشماریم
💐علی بن یقطین از صحابه امام موسی بن جعفر علیه السلام و وزیر هارون بود. روزی ابراهیم جمال (ساربان) خواست به حضور وی برسد. علی بن یقطین اجازه نداد. در همان سال علی بن یقطین برای زیارت خانه خدا به سوی مکه حرکت کرد و خواست در مدینه خدمت موسی بن جعفر علیه السلام برسد. حضرت روز اول به او اجازه ملاقات نداد. روز دوم محضر امام علیه السلام رسید. عرض کرد: آقا! تقصیر من چیست که اجازه دیدار نمی دهی؟ حضرت فرمود: به تو اجازه ملاقات ندادم، به خاطر اینکه تو برادرت ابراهیم جمال را که به درگاه تو آمده و تو به عنوان اینکه او ساربان و تو وزیر هستی اجازه ملاقات ندادی. خداوند حج تو را قبول نمی کند مگر اینکه ابراهیم را از خود، راضی کنی. می گوید عرض کردم: مولای من! ابراهیم را چگونه ملاقات کنم در حالیکه من در مدینهام و او در کوفه است. امام علیه السلام فرمود: هنگامی که شب فرا رسید، تنها به قبرستان بقیع برو، بدون اینکه کسی از غلامان و اطرافیان بفهمد. در آنجا شتری زین کرده و آماده خواهی دید. سوار بر آن میشوی و تو را به کوفه میرساند.
💐علی بن یقطین به قبرستان بقیع رفت. سوار بر آن شتر شد. طولی نکشید در کوفه مقابل در خانه ابراهیم پیاده شد. درب خانه را کوبیده و گفت: من علی بن یقطین هستم. ابراهیم از درون خانه صدا زد: علی بن یقطین، وزیر هارون، در خانه من چه کار دارد؟ علی گفت: مشکل مهمی دارم. ابراهیم در را باز نمی کرد. او را قسم داد در را باز کند. همین که در باز شد، داخل اتاق شد. به التماس افتاد و گفت: ابراهیم! مولایم امام موسی بن جعفر مرا نمی پذیرد، مگر اینکه تو از تقصیر من بگذری و مرا ببخشی. ابراهیم گفت: خدا تو را ببخشد. وزیر به این رضایت قانع نشد. صورت بر زمین گذاشت. ابراهیم را قسم داد تا قدم روی صورت او بگذارد؛ ولی ابراهیم به این عمل حاضر نشد. مرتبه دوم او را قسم داد. وی قبول نمود، پا به صورت وزیر گذاشت. در آن لحظه ای که ابراهیم پای خود را روی صورت علی بن یقطین گذاشته بود، علی میگفت: (اللهم أشهد). خدایا! شاهد باش. سپس از منزل بیرون آمد. سوار بر شتر شد و در همان شب، شتر را بر در خانه امام در مدینه خواباند و اجازه خواست وارد شود. امام این دفعه اجازه داد و او را پذیرفت.
📘بحار: ج ۴۸، ص ۸۵.
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🔰وعده الهی بر تحقق حکومت علوی/ آیه شریفه مستضعفین
🔸وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ* وَ نُمَکِّنَ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ وَ نُرِیَ فِرْعَوْنَ وَ هامانَ وَ جُنُودَهُما مِنْهُمْ ما کانُوا یَحْذَرُونَ.
📜سوره قصص، آیه ۵ و ۶
🔹و خواستیم بر کسانی که در آن سرزمین فرو دست شده بودند منت نهیم و آنان را پیشوایان مردم گردانیم و ایشان را وارث زمین کنیم و در زمین قدرتشان دهیم و از طرفی به فرعون و هامان و لشکریانشان آنچه را که از جانب آنان بیمناک بودند بنمایانیم.
🌺💐مفضل گفت: از حضرت امام صادق علیه السّلام شنیدم که فرمود:
⭕️إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله نَظَرَ إِلَی عَلِیٍّ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ علیهم السلام فَبَکَی وَ قَالَ أَنْتُمُ الْمُسْتَضْعَفُونَ بَعْدِی قَالَ الْمُفَضَّلُ فَقُلْتُ لَهُ مَا مَعْنَی ذَلِکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ قَالَ مَعْنَاهُ أَنَّکُمُ الْأَئِمَّةُ بَعْدِی إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُولُ وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ فَهَذِهِ الْآیَةُ جَارِیَةٌ فِینَا إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ.
💠پیامبر اکرم صلی اللَّه علیه و آله نگاهی به علی و حسن و حسین علیهم السّلام نموده گریه کرد و فرمود: شما مستضعفین پس از من هستید. عرض کردم یا ابن رسول اللَّه، معنی این فرمایش پیامبر چیست؟ فرمود: معنای آن این است که شما بعد از من پیشوا و امام مردمید. خداوند در این آیه میفرماید: «وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ» این آیه در باره ما اهل بیت جاری است تا روز قیامت.
📚بحارالانوار ج ۲۴، ص ۱۶۸، ح ۱
🌺💐حضرت امیرالمومنین علیه السّلام بعد از قرائت آیه «وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ» فرمود:
⭕️لَتَعْطِفَنَّ هَذِهِ الدُّنْیَا عَلَی أَهْلِ الْبَیْتِ کَمَا تَعْطِفُ الضَّرُوسُ عَلَی وَلَدِهَا.
💠دنیا بما رو میآورد مانند ماده شتری که به فرزند خود روی میآورد.
📚بحارالانوار ج ۲۴، ص ۱۷۰، ح ۵
🌺💐حضرت امام سجاد صلوات الله علیه فرمود:
⭕️قَالَ سَیِّدُ الْعَابِدِینَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ علیهما السلام وَ الَّذِی بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ بَشِیراً وَ نَذِیراً إِنَّ الْأَبْرَارَ مِنَّا أَهْلَ الْبَیْتِ وَ شِیعَتَهُمْ بِمَنْزِلَةِ مُوسَی وَ شِیعَتِهِ وَ إِنَّ عَدُوَّنَا وَ أَشْیَاعَهُمْ بِمَنْزِلَةِ فِرْعَوْنَ وَ أَشْیَاعِهِ.
💠به آن خدایی که محمّد صلی اللَّه علیه و آله را برانگیخت، مژده دهنده و هراسنده، همانا نیکان از ما اهل بیت و شیعیان آنها مانند موسی و پیروان او هستند و دشمنان ما و پیروان آنها، مانند فرعون و هواداران او هستند.
📚تفسیر مجمع البیان، ج ۷، ص ۳۷۶
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
#فقه #کفرمنکرینولایت 💥شیخ الفقهاء یوسف بحرانی رحمة الله علیه گوید: ✍در میان بعضی از متأخرین مشهو
#آداب #تربیتفرزندان
💥علامه محمّد باقر مجلسی رحمهُ الله گوید:
✍بدان که منتهای شیر دادن فرزند دو سال است، و مشهور میان علما آن است که بدون عذر زیاده از دو سال شیر دادن جایز نیست، مگر آن که آزاری داشته باشد و مضطر باشند و از بیست و یک ماه کمتر ندهند، مگر آن که ضرورتی باشد که دایه به هم نرسد یا قادر بر اجرت او
نباشد و مادر شیر نداشته باشد یا آزاری داشته باشد. از امیر المؤمنین علیه السلام منقول است: نافع و مبارک ترین شیرها برای فرزند، شیر مادر است. در حدیث دیگر منقول است: امام جعفر صادق علیه السلام دیدند که مادر اسحاق فرزند خود را شیر میدهد، فرمود: ای مادر اسحاق! از یک پستان شیر مده، از هر دو پستان شیر بده که یکی به عوض طعام است و دیگری به عوض آب. در حدیث صحیح دیگر فرمود: دایه گبر(بی دین) شیر ندهد به فرزند شما، و دایه یهودی و نصرانی میتوان گرفت، امّا فرزند را به ایشان نباید داد که به خانه خود ببرند و منع میباید کرد ایشان را از خوردن شراب و گوشت خوک و سایر چیزهایی که حرام است در دین مسلمانان و ایشان حلال میدانند. حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم نهی فرمود از شیر زن احمق یا زنی که چشمش معیوب باشد زیرا تأثیر میکند در فرزند. از حضرت صادق علیه السلام منقول است: فرزند خود را هفت سال بگذار بازی کند و بعد از آن تا هفت سال دیگر سعی کن در تربیت او، اگر نیک شد، دیگر سعی کن و گرنه، امید خیری از او نیست. در روایت دیگر وارد شده است: پسران که شش ساله شدند، میباید با یکدیگر در یک لحاف نخوابند. در روایت دیگر وارد شده است: پسران و دختران که ده ساله شوند، باید رختخواب ایشان را جدا کنند. و حضرت صادق علیه السلام فرمود: فرزندان خود را زود احادیث به یاد ایشان بدهید که مخالفان، ایشان را گمراه نکنند. در احادیث معتبره وارده شده است: تأدیب کنید فرزندان خود را بر محبت علی بن ابی طالب علیه السلام. اگر قبول نکنند نظر کنید در امر مادرهایشان، یعنی این علامت فرزند زنا است که قبول محبت امیر المؤمنین علیه السلام نمی کند. حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکه محبت ما اهل بیت را در دل خود بیابد، مادرش را بسیار دعا کند که با پدرش خیانت نکرده است.
📚حلیة المتقین، صفحه ۱۴۳
🆔 @mohadesin_marefat_110