🔰مراد از نحل اهل بیت علیهم السّلام است که به آنان وحی می شود.
🌹قال الله الحکیم فی کتابه الکریم:
♦️🔸«وَ أَوْحی رَبُّکَ إِلَی النَّحْلِ»
📜سوره نحل / آیه ۶۷
♦️🔹و پروردگار تو به زنبور عسل وحی کرد.
❤️🌷امام صادق علیه السّلام فرمود:
⭕️نَحْنُ النَّحْلُ الَّذِی أَوْحَی اللَّهُ إِلَیْهِ.
💠ما نحلی هستیم که خداوند به او وحی کرد.
📔بحارالانوار مجلد ۵۰، صفحه ۱۱۰، حدیث ۱
❤️🌷در روایتی دیگر امام صادق علیه السّلام فرمود:
⭕️قَالَ مَا بَلَغَ مِنَ النَّحْلِ أَنْ یُوحَی إِلَیْهَا بَلْ فِینَا نَزَلَتْ فَنَحْنُ النَّحْلُ وَ نَحْنُ الْمُقِیمُونَ لِلَّهِ فِی أَرْضِهِ بِأَمْرِهِ.
💠زنبور چه موقعیتی دارد که به او وحی شود؟!!! این آیه در باره ما اهل بیت نازل شده، ما آن زنبور عسلیم که به وحی شد، ماییم که در زمین به امر خدا اقامت داریم.
📔بحارالانوار مجلد ۵۰، صفحه ۱۱۰، حدیث ۲
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
•┈┈••••✾•🍃🌼🍃•✾•••┈┈• ☂ #نهجالبلاغه ☀️ #حکمتها ┄┅═══✼کلام مولا؏✼═══┅┄ ⭕️یَا بُنَیَّ، إِیَّاکَ وَ
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
☂ #نهجالبلاغه
☀️ #حکمتها
┄┅═══✼کلام مولا؏✼═══┅┄
⭕️لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِضِ.
💠هرگاه کارهای مستحب به واجبات زیان برساند موجب قرب به خدا نمی شود.
📒 #حکمت39
┄═❁❈شرح❈❁═┄
✍در جای دیگر نیز امیرالمومنین علیه السّلام فرموده است: «إذا أضَّرَتِ النَّوافِلُ بِالْفَرائِضِ فَارْفُضُوها؛ هنگامی که نوافل به فرائض ضرر برساند آن را رها و رفض کنید» روشن ترین تفسیری که برای این گفتار حکیمانه امام علیه السلام به نظر میرسد این است که هر گاه کارهای مستحب ضرری به واجبات بزند ارزش آن کاسته میشود و ثواب آن کم میگردد، مثل این که کسی از سر شب تا بعد از نیمه شب مشغول عزاداری باشد ولی خواب بماند و نماز صبح او قضا شود. همه میگویند آن مستحبی که به این فریضه لطمه زد کم ارزش است. یا این که به سراغ کارهای خیر و کمک به مستمندان برود؛ ولی در ادای دیون خود و یا حج واجب کوتاهی کند. دلیل آن هم روشن است فرائض و واجبات مصالحی دارد که اگر ترک شود به انسان لطمه جدّی میزند در حالی که مستحبّات چنین نیست و به این میماند که کسی داروی اصلی درد خود را رها کرده و به داروهای اضافی و غیر ضروری بپردازد. در حدیثی که در غرر الحکم از امیرمؤمنان علیه السلام نقل شده میخوانیم: «یَسْتَدَّلُ عَلی إدْبارِ الدُّوَلِ بِأرْبَعٍ تَضییعِ الْاُصُولِ وَ التَمَسُّکِ بِالْفُرُوعِ وَ تَقْدیمِ الْأراذِلِ وَ تَأخیرِ الْأفاضِلِ؛ چهار چیز است که دلیل بر سقوط دولتها میشود: ضایع ساختن اصول، و چسبیدن به فروع و مقدم داشتن اراذل و مؤخر داشتن افاضل». (. 📚غرر الحکم، ح ۷۸۳۵. ) تفسیر دیگری که برای این گفتار حکیمانه است این که در بعضی از عبادات اگر واجبات را رها کنند و به مستحبات بپردازند مستحب اساساً باطل است؛ مانند کسی که روزه قضای واجب بر اوست اگر روزه مستحب بگیرد از اساس باطل است و یا این که حج واجب را رها کند و به سراغ حج مستحب برود که به عقیده جمعی حج مستحب او باطل است.
✍از شارحین نهج البلاغه ابن ابی الحدید معتزلی گفته است که: هذا الکلام یمکن أن یحمل علی حقیقته و یمکن أن یحمل علی مجازه. این کلام را می توانیم به معنای حقیقی و هم به معنای مجازی بگیریم. معنای حقیقی آن است که فقهاء در فقه گفته اند و معنای مجازی این می شود که: یجب الابتداء بالأهم و تقدیمه علی ما لیس بأهم. که واجب است آنچه را که مهم تر می باشد بر آنچه مهم تر نیست مقدم بداریم و در ابتداء به امور اهم(مهم تر) بپردازیم. ابن ابی الحدید معتقد است باید سخن امیرالمومنین علیه السّلام را بر معنای حقیقی حمل کرد چرا که حضرت اهتمام بیشتر به مسائل و امور دینیه و شرعیه داشتند.
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
امام زمان سلام الله علیه ✨
💠حدیث روز💠 💎عبادت در شب ✍امام حسن عسکری علیه السلام: 🔻اِنَّ الوُصُولَ اِلی اللهِ عَزّوجلَّ سَفَرٌ
💠حدیث روز💠
💎برترین عبادت بعد از شناخت حجت خدا
✍امام موسی کاظم علیه السلام:
🔻أفضَلُ العِبادَةِ بَعدِ المَعرِفَةِ إِنتِظارُ الفَرَجِ؛
❇️بهترین عبادت بعد از معرفت(امام)، انتظار فرج و گشایش است.
📚بحارالانوار (ط- بیروت) ج ۷۵، ص ۳۲۶، ح ۴
امام زمان سلام الله علیه ✨
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄ 🌹 #داستانهایبحارالانوار 💚 #داستانامروز 💌قطیفه بر دوش 🌿هارون پسر عنتره از پدرش ن
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
🌹 #داستانهایبحارالانوار
💚 #داستانامروز
💌بهترین اهل بهشت
🌺مردی به همسرش گفت: برو خدمت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام از او بپرس آیا من از شیعیان شما هستم یا نه؟ آن زن خدمت حضرت زهرا علیهاالسلام رسید و مطلب را پرسید. حضرت فاطمه علیهاالسلام فرمود: به همسرت بگو اگر آنچه را که دستور داده ایم بجا میآوری و از آنچه که نهی نموده ایم دوری میجویی از شیعیان ما هستی وگر نه شیعه ما نیستی.
🌺زن به منزل برگشت و فرمایش حضرت زهرا علیهاالسلام را برای همسرش نقل کرد. مرد با شنیدن جواب حضرت سخت ناراحت شد و فریاد کشید: وای بر من! چگونه ممکن است انسان به گناه و خطا آلوده نباشد؟ بنابراین من همیشه در آتش جهنم خواهم سوخت، زیرا هرکس از شیعیان ایشان نباشد همیشه در جهنم خواهد بود. زن بار دیگر محضر فاطمه علیهاالسلام رسید و ناراحتی و سخنان همسرش را نزد آن حضرت بازگو نمود. حضرت زهرا علیهاالسلام فرمود: به همسرت بگو؛ آن طور که فکر میکنی نیست. چه اینکه شیعیان ما بهترینهای اهل بهشتند ولی هر کس ما را و دوستان ما را دوست بدارد دشمن دشمنان باشد و نیز دل و زبان او تسلیم ما شود، ولی در عمل با اوامر و نواهی ما مخالفت کرده، مرتکب گناه شود، گرچه از شیعیان واقعی ما نیست اما در عین حال او نیز در بهشت خواهد بود، منتهی پس از پاک شدن گناه. آری! به این طریق است که به گرفتاریهای (دنیوی) و یا به شکنجه مشکلات صحنه قیامت و یا سرانجام در طبقه اول دوزخ کیفر دیده، پس از پاک شدن از آلودگیهای گناه به خاطر ما از جهنم نجات یافته، در بهشت و در جوار رحمت ما منزل میگیرد.
📚بحار: ج ۱۸، ص ۱۵۵
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
🔰شفاء در سخنان اهل بیت علیهم السّلام است.
🌺🌻امام رضا علیه السّلام فرمود:
⭕️فِیهِ شِفاءٌ لِلنَّاسِ قَالَ یَعْنِی مَا یَخْرُجُ مِنْ عِلْمِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ علیهما السلام فَهُوَ الشِّفَاءُ.
💠منظور از شفاء در آیه قرآنی «فِیهِ شِفاءٌ لِلنَّاسِ» آنچه که از علم امیر المؤمنین صلوات الله علیه بروز میکند و خارج می شود است، که در آن شفاء برای مردم می باشد. (بنابر روایات دیگر منظور از ناس شیعیان است که برای آنان علم و سخنان اهل بیت شفاء است: وَ الشِّیعَةُ هُمُ النَّاسُ)
📔بحارالانوار، مجلد ۲۴، صفحه ۱۱۳، حدیث ۷
📔بحارالانوار، مجلد ۲۴، صفحه ۱۱۲، حدیث ۵
🆔 @mohadesin_marefat_110
🔰اهل بیت سلام الله علیهم سبع المثانی هستند.
🍁قال الله الحکیم فی کتابه الکریم:
♦️🔸وَلَقَدْ آتَیْنَاکَ سَبْعًا مِّنَ الْمَثَانِی وَالْقُرْآنَ الْعَظِیمَ.
📜سوره حجر / آیه ۸۷
♦️🔹ای پیامبر ما به تو سبع المثانی و قرآن عظیم دادیم!
❤️💐امام باقر سلام الله علیه فرمود:
⭕️نَحْنُ الْمَثَانِی الَّتِی أَعْطَاهَا اللَّهُ نَبِیَّنَا وَ نَحْنُ وَجْهُ اللَّهِ نَتَقَلَّبُ فِی الْأَرْضِ بَیْنَ أَظْهُرِکُمْ.
💠ما اهل بیت مثانی هستیم که خدا به پیامبر عطا نموده و ما وجه اللَّه هستیم که روی زمین بین شما رفت و آمد میکنیم.
📔بحارالانوار، مجلد ۲۴، صفحه ۱۱۴، حدیث ۱
❤️💐امام صادق سلام الله علیه فرمود:
⭕️لِی نَحْنُ وَ اللَّهِ السَّبْعُ الْمَثَانِی وَ نَحْنُ وَجْهُ اللَّهِ نُزُولٌ بَیْنَ أَظْهُرِکُمْ.
💠به خدا قسم ما سبع مثانی هستیم و وجه اللَّه که میان شما قرار داریم.
📔بحارالانوار، مجلد ۲۴، صفحه ۱۱۵، حدیث ۲
❤️💐امام باقر سلام الله علیه فرمود:
⭕️لَقَدْ آتَیْناکَ سَبْعاً مِنَ الْمَثانِی وَ الْقُرْآنَ الْعَظِیمَ قَالَ سَبْعَةَ أَئِمَّةٍ وَ الْقَائِمَ.
💠«وَ لَقَدْ آتَیْناکَ سَبْعاً مِنَ الْمَثانِی وَ الْقُرْآنَ الْعَظِیمَ» مراد از سبع المثانی هفت امام و قائم می باشد.
📔بحارالانوار، مجلد ۲۴، صفحه ۱۱۷، حدیث ۸
❎اشکال نشود که در روایات دیگر گفته شده است منظور از سبع المثانی سوره حمد می باشد، در پاسخ می گوییم: قرآن یک ظاهر دارد و یک باطن دارد که مراد ظاهر آیه سبعا من المثانی سوره حمد است ولی مراد از باطن آن ائمه علیهم السّلام می باشد. چنانکه امام صادق سلام الله علیه فرمود:
⭕️إِنَّ ظَاهِرَهَا الْحَمْدُ وَ بَاطِنَهَا وُلْدُ الْوَلَدِ وَ السَّابِعُ مِنْهَا الْقَائِمُ علیه السلام.
💠ظاهر آیه سبع المثانی سوره حمد است و باطن آن فرزند فرزند است و هفتم از آنها قائم می باشد.
📔بحارالانوار، مجلد ۲۴، صفحه ۱۱۷، حدیث ۶
🌹👌بیان علامه مجلسی رحمة الله علیه در مورد این روایات:
💠مراد از سبعة، هفت نفر از ائمه علیهم السّلام است که اکثر علوم و روایات از آنان منتشر شده است. مراد از مثانی نیز یا ثناء است که خداوند آنان را در کتاب خود مورد ستایش و ثناء قرار می دهد یا تثنیه است بنابر قول شیخ صدوق که اهل بیت با قرآن دو امانت پیامبر اسلام اند. یا شاید به این اعتبار نیز می توان گفت که وقتی هفت تثنیه بسته شود چهارده می شود که مراد از سبع المثانی چهارده معصوم علیهم السّلام است و همچنین می توان گفت: مراد از سبع المثانی همان نظر مشهور مفسرین سوره حمد است چون سوره حمد مشتمل بر مدح ائمه و ذم دشمنان ایشان است، بر این اعتبار معنای روایت این می شود که ما اهل بیتیم مقصود از سبع المثانی.
📔بحارالانوار، مجلد ۲۴، صفحه ۱۱۴، بیان.
🆔 @mohadesin_marefat_110