🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/24
🔹شماره نظریه : 7/1402/30
🔸شماره پرونده : 1402-9/16-30 ح
✍️⚖️استعلام
در پروندهای زوجین با طرح دعوای طلاق، گواهی عدم امکان سازش دریافت کرده و پس از قطعیت آن به جای مراجعه به دفتر رسمی طلاق و ثبت رسمی آن، نزد فردی روحانی صیغه طلاق را جاری کردهاند؛ سپس زوج پس از اتمام مدت عده با طرح دعوا، مدعی رجوع در زمان عده است. با عنایت به اینکه طلاق در دفاتر رسمی به ثبت نرسیده است دادگاه در خصوص این دعوا با چه تکلیفی مواجه است؟
✅پاسخ:
در فرض سؤال که زوجین خواسته طلاق توافقی را در دادگاه خانواده مطرح و گواهی عدم امکان سازش دریافت کردهاند؛ اما به جای مراجعه به دفتر رسمی طلاق، صیغه طلاق را نزد فردی روحانی اجرا کردهاند؛ اما متعاقباً زوج ادعای رجوع در ایام عده دارد و مفروض آن است که زوج دعوایی مبنی بر اثبات وقوع رجوع در این ایام مطرح کرده است، صرف عدم ثبت طلاق در دفتر رسمی طلاق مانع از استماع این دعوا و احراز وقوع رجوع نیست.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/24
🔹شماره نظریه : 7/1402/16
🔸شماره پرونده : 1402-3/1-16 ح
✍️⚖️استعلام
با توجه به اینکه در برخی موارد وثیقه تودیعی دارای رهن مقدم است و مازاد آن به نفع مرجع قضایی توقیف میشود، در صورت عدم اجرای تعهد از سوی وثیقهگذار و صدور دستور ضبط، چنانچه مرتهن اول (بانک مربوطه) موافق فروش ملک و اجرای دستور ضبط نباشد، آیا باید تا زمان فک رهن مقدم اجرای دستور ضبط وثیقه متوقف شود و یا اینکه میتوان با حفظ حقوق مرتهن و کسر مبلغ رهن مقدم از مزایده و واریز آن به حساب اعلامی بانک، دستور ضبط وثیقه را اجرا کرد؟
✅پاسخ:
اولاً، با توجه به این که مطابق بند «خ» ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، وثیقه باید وجه نقد یا ضمانتنامه بانکی یا مال منقول یا غیرمنقول باشد و از آنجا که در مال رهنی، رهن نسبت به عین مال (اصل مال) صورت میپذیرد، بنابراین توقیف ارزش مازاد ملک که مطابق ماده 54 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 تنها ایجاد اولویت نسبت به اصل مال میکند، مشمول هیچ یک از مصادیق وثیقه کیفری نبوده و قابل پذیرش نمیباشد. ثانیاً، در فرض سؤال که دستور ضبط وثیقهای که در رهن بانک بوده است صادر شده است، فروش مال مورد وثیقه منوط به اذن مرتهن، تأمین حق وی و یا تأدیه طلب او میباشد. رأی وحدت رویه شماره 832 مورخ 1402/3/30 هیأت عمومی دیوان عالی کشور که در صورت تأمین یا تأدیه طلب مرتهن، بیع عین مرهونه توسط راهن را منافی حقوق مرتهن ندانسته است، مؤید این دیدگاه است.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/23
🔹شماره نظریه : 7/1402/284
🔸شماره پرونده : 1402-3/1-284 ح
✍️⚖️استعلام
مالک رسمی یک واحد آپارتمان، ملک خود را به عنوان وثیقه جهت آزادی محکومعلیه پرونده اجرایی (محکومیت مالی) به اجرای احکام مدنی معرفی کرده و «قرار قبولی وثیقه» صادر شده است. به سبب ناتوانی وثیقهگذار از معرفی محکومعلیه، دستور ضبط وثیقه (استیفای محکومبه از محل وثیقه) توسط قاضی اجرای احکام مدنی صادر و برای مزایده مال مورد وثیقه تعیین وقت شده است؛ اما شخص ثالثی با ارائه مبایعهنامهای عادی، مدعی مالکیت مال مورد وثیقه بوده و با عنوان «اعتراض ثالث اجرایی»، توقف عملیات اجرایی و رفع توقیف از ملک را درخواست کرده است. با فرض اصالت مبایعهنامه عادی و صحیح بودن ادعای خواهان، خواهشمند است به پرسشهای زیر پاسخ دهید: 1- با توجه به اینکه «اعتراض ثالث اجرایی» برای مواردی است که مالی به عنوان مال متعلق به محکومعلیه به واحد اجرای احکام مدنی معرفی میشود و در فرض سؤال، مال مورد ادعا نه به عنوان مال متعلق به محکومعلیه و به عنوان «وثیقه» به واحد اجرای احکام مدنی معرفی شده است، آیا دعوای «اعتراض ثالث اجرایی» قابل استماع است؟ 2- با توجه به صدور دستور ضبط مال مورد وثیقه، آیا ادعای خواهان در قالب «اعتراض ثالث اجرایی» قابل بررسی است یا آنکه باید «اعلام بطلان قرار قبولی وثیقه» را خواستار شود؟ 3- راهکار پیشنهادی برای احقاق حق خواهان چیست؛ دعوا در چه قالبی باید مطرح شود؟
✅پاسخ:
1، 2 و 3 - در فرض سؤال که در اجرای تبصره یک ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394، قرار قبولی وثیقه صادر و محکومعلیه تا روشن شدن وضعیت اعسار آزاد شده و به سبب رد دعوای اعسار و ناتوانی وثیقهگذار از معرفی محکومعلیه دستور ضبط وثیقه و استیفای محکومبه از محل وثیقه صادرشده و شخص ثالثی به استناد بیعنامه عادی و ادعای مالکیت بر ملک مورد وثیقه، دعوای اعتراض ثالث اجرایی مطرح کرده است؛ اولاً، برخلاف آنچه در فرض استعلام آمده است در اجرای تبصره یک ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394، وثیقه ضبط نمیشود و صرفاً دستور وصول و استیفای محکومبه و هزینههای اجرایی از محل آن صادر میشود. ثانیاً، اعتراض ثالث اجرایی و ادعای مالکیت وی نسبت به مال مورد وثیقه به استناد سند عادی وفق ماده 147 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 قابل استماع است؛ زیرا در هر حال اعتراض ناظر بر توقیف مال و استیفای محکومبه و هزینههای اجرایی از محل وجه حاصل از مزایده است و مشمول عموم ماده یادشده است. ثالثاً، با عنایت به مراتب پیشگفته، در فرض سؤال نیازی به دعوا یا خواسته اعلام بطلان قرار قبولی وثیقه و یا ابـطال آن نیسـت و در صـورت پذیرش دعوای اعتراض ثـالث اجـرایی، عمـلیات و اقـدامات صـورت گرفته اعاده میشود.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
دستورالعمل_احراز_صلاحيت_مديران_عامل_و_اعضاي_هيأت_مديره-هيأت_عامل_.pdf
205.3K
🔰ابلاغ تصویب نامه شماره 75627/ت 61342هـ مورخ 1402/05/02 هیئت محترم وزیران با عنوان: "دستورالعمل احراز صلاحیت مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره-هیأت عامل و همچنین افرادی که به نمایندگی صاحب سهم دولت در شرکت ها به عنوان عضو هیأت مدیره-هیأت عامل معرفی می شوند"
✍️ بدینوسیله دستورالعمل احراز صلاحیت مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره-هیأت عامل و همچنین افرادی که به نمایندگی صاحب سهم دولت در شرکت ها به عنوان عضو هیأت مدیره-هیأت عامل معرفی می شوند جهت استحضار اعضای محترم پیوست ارسال می گردد.
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
⚖️✍️خلاصه پرونده رای وحدت رویه شماره 833( 6صفحه - pdf)⬇
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
2_144189955812719682.pdf
197.1K
🔖خلاصه پرونده رای وحدت رویه شماره 833
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
🇮🇷 عضویت دائم جمهوری اسلامی در بریکس، گروه اقتصادهای نوظهور جهانی مبارک باد
انشاءالله منشأ خیر و برکت برای مسلمین و موجب تضعیف و نابودی جهان خواران باشد.
❇️ #بریکس (BRICS) علامت اختصاری یک گروه ائتلافی از پنج #قدرت_اقتصادی نوظهور جهانی شامل برزیل/روسیه/هند/ چین/آفریقایجنوبی
(Brazil/Rushia/India/China/South Africa )
است.
این گروه رو به رشد اقتصادی با داشتن ۳۹.۷ میلیون متر مربع گستره جغرافیایی و ۲.۸۸ میلیارد نفر جمعیت، با اهداف خاصی از قبیل سرمایهگذاری و توسعه، توسعه زیرساختی و صنعتی، امنیت غذایی و تبادلات فرهنگی و گردشگری و ... در ۱۶ سال پیش (۲۰۰۶) تشکیل شده است.
🔴#اهمیت_بریکس BRICS در این است که میتواند #عامل_تضعیف_دلار و اقتصاد غرب شود و #تحریم_های_آمریکا را #خنثی و بی اثر کند. زیرا کشورهای بریکس در مجموع ٪۴۱ درصد جمعیت جهان، ۲۶٪ درصد مساحت زمین در گستره چهار قاره جهان ، و ۲۵٪ درصد تولید ناخالص جهانی ، و ۲۰٪ درصد تجارت جهانی را شامل می شوند.
ــــــــــــــــــ
#بریکس
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
✍️ چهارمین گردش حقوقی کانون بسیج وکلای دادگستری
🏔 کوهنوردی توچال 🎤با طرح بحث: " مقررات حاکم بر دارایی های(ارز) دیجیتال و دعاوی مرتبط"
👨🏫با حضور جناب وکیل دکتر ناصر نصیری
🕕پنج شنبه 2 شهریور ۱۴۰۲ ساعت۶:۳۰ صبح
🍃🌸برگزار گردید🌸🍃
🔖 گروه ورزشی و طبیعت گردی:
https://eitaa.com/joinchat/3025797505C560aa19b8b
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
🔰پذیرش دانشجو
👈 بدون آزمون؛ ترم مهر ۱۴۰۲
✍️علاقمندان به ادامه تحصیل جهت ثبت نام می توانید به صورت حضوری به نشانی تهران، خ پيروزي خ نبرد شمالي خ شهيد بيدي پلاک یک مراجعه و یا تماس با شماره : ۳۳۰۷۵۳۳۰ ۰۲۱_ ۳۳۰۷۵۳۳۱ ۰۲۱_۰۲۱۳۳۰۷۶۰۳۰اقدام نمایید.
🔮به دوستان خود اطلاع دهید...
شاید‼️ شاید دوستی منتظر این فرصت باشد . . .
🔴 وزارت علوم تحقیقات و فناوری
دانشگاه علمی کاربردی حضرت محمد رسول الله(ص)
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🆔 ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍂🌺
🌺☫﷽☫
🔰برادر گرامی
جناب آقای دکتر یحیی جعفری
با اهدای نیکوترین تحیات
✍️این انتصاب بجا، بحق و شایسته حضرتعالی را که نشان از سوابق و تجارب ارزنده و درخشان در عرصههای مختلف، بالاخص علمی و مدیریتی با روحیه جهادی و انقلابی برخوردار هستید، بعنوان «معاون دادسرای انتظامی در امور نظارت و ارزشیابی قضات کشور» را صمیمانه به حضرتعالی،جامعه سترگ این مجموعه تبریک عرض می نماییم.
امیدواریم در سایه ایزد منان و با استفاده از تجارب و توانمندی خود و دیگر همکاران در اعتلای آرمان هاي نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق و موید باشید.
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
ســــازمان بــسیـــج
حقوقدانان تهران بزرگ
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
ـــــــــــــــــ
#پیام_تبریک
#انتصاب
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/28
🔹شماره نظریه : 7/1402/310
🔸شماره پرونده : 1402-186/2-310 ک
✍️⚖️استعلام
در خصوص بزه ازدواج در زمان عده موضوع ماده 644 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات مصوب 1375) با توجه به قید در زمان زوجیت یا عده دیگری، آیا لفظ عده مطلق بوده و شامل عده وفات نیز میشود و یا اینکه با توجه به قید زوجیت و دیگری و نظر به تفسیر مضیق قوانین کیفری، صرفاً عده طلاق رجعی در زمان حیات زوج را شامل میشود؟
✅پاسخ:
با عنایت به اطلاق واژه «عده» مندرج در ماده 644 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375، ازدواج و تزویج زنی که در عده وفات به سر میبرد نیز جرم و مستوجب مجازات مندرج در ماده یادشده است.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/29
🔹شماره نظریه : 7/1402/137
🔸شماره پرونده : 1402-127-137 ح
✍️⚖️استعلام
آیا مهلت سه ماهه تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری در خصوص اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری (موضوع تبصره 2 ماده 16 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی) در خصوص دعاوی دستگاههای دولتی که وفق رأی وحدت رویه شماره 699 مورخ 1386/3/23 هیأت عمومی دیوان عالی کشور در محاکم دادگستری مطرح میشود نیز حاکم است یا مقررات یاد شده اختصاص به شکایات تقدیمی به دیوان عدالت اداری دارد و در خصوص دعاوی دستگاههای دولتی که نزد محاکم دادگستری اقامه میشود، تابع آیین دادرسی مدنی است و تقدیم دادخواست بدوی مقید به مهلت نمیباشد؟
✅پاسخ:
از آنجا که در اصلاحات اخیر قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی در خصوص صلاحیت آن دیوان در رسیدگی به شکایت سازمانهای دولتی از آراء و تصمیمات قطعی هیأتها و کمیسیونهای موضوع بند 2 ماده 10 این قانون مقررهای پیشبینی نشده است و همچنان مقررات سابق و رأی وحدت رویه شماره 699 مورخ 22/3/1386 هیأت عمومی دیوان عالی کشور لازمالرعایه است و با توجه به اینکه مهلت مقرر در تبصره 2 ماده 16 قانون یادشده برای تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری است و نه تقدیم دادخواست به محاکم قضایی؛ در فرض سؤال دستگاههای دولتی برای طرح دعوا نزد محاکم قضایی مقید به مهلت موضوع تبصره 2 ماده 16 قانون مذکور نمیباشند.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/29
🔹شماره نظریه : 7/1402/1169
🔸شماره پرونده : 1402-128-1169 ح
✍️⚖️استعلام
در خصوص احکام اعلامی؛ از جمله احکام راجع به توقف، ورشکستگی و حجر که انتشار آگهی ضرورت دارد، با توجه به آییننامه نحوه استفاده از سامانههای رایانهای یا مخابراتی مصوب 1395/5/24 رئیس محترم قوه قضاییه؛ بویژه مواد 3 و 4 این آییننامه، آیا انتشار آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار و به نحو غیرالکترونیکی دارای منع قانونی است؟
✅پاسخ:
در فرض سؤال با عنایت به الزامات قانونی انتشار آگهی الکترونیک؛ از جمله مواد 175، 176 و 655 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، ماده 16 و تبصره 2 این ماده از آییننامه نحوه استفاده از سامانههای رایانهای یا مخابراتی مصوب 1395/5/24 رئیس محترم قوه قضاییه و بند «ج» تبصره 7 قانون بودجه کل کشور در سال 1402، در مواضعی که انتشار آگهی الکترونیک امکانپذیر است، آگهی ابلاغ باید به نحو الکترونیک باشد و بر آگهی ابلاغ غیرالکترونیک اثری مترتب نیست.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
ـ☫﷽☫ـ
📸 گزارش تصویری
✍️⚖️ برپایی بیش از یکصد میز خدمت و ارائه مشاوره حقوقی صلواتی مستمر توسط وکلاء و حقوقدانان معزز و جهادی حقوقدانان انقلابی تهران بزرگ منصوب و مستقر در دفاتر حمایت حقوقی از ایثارگران مستقر در مجتمع های قضایی، دادسرا ها، مصلی های نماز جمعه، و سایر اماکن متبرکه و عمومی در هفته اول شهریورماه سال ۱۴۰۲
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#میز_خدمت
#مشاوره_حقوقی_صلواتی
#آگاهی_سازی
#حقوق_یاران
#قرارگاه_جهادی_بسیج_حقوقدان
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
⚖️✍️ثبت نام جذب همکاری داوری و میانجیگری سال 1402- اداره کل توسعه امور میانجیگری و داوری مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه
📌اداره کل توسعه امور میانجیگری و داوری مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با استناد به مقررات بند الف ماده 116 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ناظر به مفاد فصل دوم سند تحول قضایی و دستورالعمل ساماندهی حل و فصل اختلافات از طریق داوری و ایجاد و توسعه نهادهای داوری مصوب 1400/11/12 رئیس محترم قوه قضاییه و شیوه نامه موضوع ماده 9 آن دستورالعمل و آیین نامه میانجیگری در امور کیفری مصوب سال 1395 هیأت وزیران، از متقاضیان واجد شرایط برای دریافت پروانه داوری و پروانه میانجیگری (از طریق بدون آزمون) به شرح اطلاعیه پیوست دعوت به همکاری می نماید.👇
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
2_144189955828034222.docx
16.3K
🔖ثبت نام جذب همکاری داوری و میانجیگری سال 1402- اداره کل توسعه امور میانجیگری و داوری مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
2_144189955828034292.pdf
506.5K
🔖شرایط عمومی و اختصاصی_ امتیازات قانونی
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
2_144189955831544213(2).pdf
608.6K
✍️⚖️ مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضائیه
🔰 باموضوع: «امکان سنجی اعمال ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی در باره زوج بر باقیمانده مهریه در صورت صلح یا بذل 110سکه از مهریه »، جهت بهره برداری به استحضار کلیه اعضای محترم پیوست می باشد.
ــــــــــــــــــــــــــ
#مهریه
#صلح #بذل #هبه
#هبه_غیر_معوض
#هبه_معوض
#ابراء
#قانون_حمایت_خانواده
#قانون_نحوه_اجرای_محکومیتهای_مالی
#نظریه_مشورتی
#وکیل_پایه_یک_دادگستری
#کارآموزان_وکالت
#مرکز_وکلای_قوه_قضائیه
#کانون_وکلای_دادگستری
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
💢 خبر | دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب. ۱۴۰۲/۶/۸
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت با تقدیر و تمجید از عملکرد خوب و قوی دولت در برخی بخشها از جمله «کارهای زیربنایی»، «رشد شاخصهای کلان اقتصادی» و «سیاست خارجی»، گفتند: با وجود کارهای اساسی تحسینبرانگیز دولت، متأسفانه مسائل معیشتی مانند غبار مانع دیدن کارهای اساسی دولت است؛ لازم است تورم نامطلوب دو رقمی، هرچه ممکن است کاهش یابد و عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، ثبات بازار، کاهش تورم ، ثبات نرخ ارز ورشد تولید؛ به عنوان شاخص های مهم در همه تصمیمات و اقدامات دولت از جمله در برنامه هفتم توسعه، مورد توجه کامل قرار داشته باشد.
🔹حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار که در سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر و به مناسبت هفته دولت انجام شد، جلب رضای الهی و کار برای مردم را دو ویژگی اساسی این دو شهید بزرگوار خواندند و گفتند: رجایی و باهنر با جهتگیریهای الهی و انقلابی، کار برای مردم را هم باعث جلب رضای الهی میدانستند...
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
⚖حقوق یاران تهران بزرگ⚖
💢 خبر | دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب. ۱۴۰۲/۶/۸ 🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح ام
🔖مهمترین کار برای مهار تورم، رشد تولید است/ حمایت قانونی از تولید یعنی تولید آسان و با صرفه بشود/ به مردم تفهیم کنیم به سمت محصول داخلی بروند
🔹حضرت آیتالله خامنهای، صبح امروز در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت:
🔹در مورد اقتصاد هم امسال ما شعاری که مطرح کردیم، دو بخش داشت. یکی مهار تورم، یکی رشد تولید.
مهمترین کاری که برای مهار تورم میشود انجام داد این است که ما تولید کشور را بتوانیم بالا ببریم.
چگونه میتوان تولید را رشد داد. دو نکته اینجا وجود دارد.
🔹یکی اینکه ما حمایت کنیم، دوم اینکه موانع سر راه را برداریم. حمایت یعنی چه؟ یعنی حمایت قانونی اولاً، مقررات جوری باشد که تولید آسان بشود، برای تولیدکننده هم آسان بشود، هم باصرفه بشود. بعد حمایتهای مالی، مقداری که حالا بعهدهی دستگاههای دولتی است تأمین منابع ارزی و ریالی در آن حدی که جزو وظائف است و همچنین حمایتهای فرهنگی از تولید داخلی. حمایت فرهنگی از تولید داخلی یعنی اینکه ما تفهمیم کنیم به مردم که آنجایی که محصول داخلی وجود دارد باید مردم به سمت محصول داخلی بروند. ۱۴۰۲/۶/۸
➖➖➖ـ
🇮🇷 #کانال_حقوقدانان_انقلابی
ـ#اطلاعیه
📌 تغییر ساعت کاری کارکنان قوه قضاییه
💢 معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از تغییر ساعت کاری کارکنان قوه قضاییه خبر داد.
✍️ بدینوسیله به اطلاع می رساند، بنابر اعلام معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و با عنایت به تصویب نامه شماره ۲۴۳۱۸۷/ت ۶۱۰۱۱ ه مورخ 1401/12/28 هیئت وزیران، مقرر گردید که ساعت شروع به کار کلیه واحدهای قضایی و اداری تابعه قوه قضاییه در استان تهران از روز شنبه مورخ 1402/06/18 مطابق روال سابق از ساعت 7 صبح و در سایر استان ها از روز شنبه مورخ 1402/07/01 مطابق ساعت مذکور خواهد بود.
♦️ ضمناً بدین وسیله از مجوزهای اصداری سابق درخصوص تعطیلی روزهای پنجشنبه برخی استان ها تابعه، رفع اثر می گردد.
➖➖➖ـ
🇮🇷 #کانال_حقوقدانان_انقلابی
✍️⚖️ دادبان عدالت با همکاری کانون بسیج وکلای دادگستری برگزار می کند:
🔰کارگاه قراردادنویسی
✅ سخنرانان:
۱_دکتر فرهاد بیات
«وکیل پایه یک دادگستری و مدرس حقوق»
۲_دکتر ایمان حسین پور شرفشاد
«وکیل پایه یک دادگستری و مدرس حقوق»
♦زمان: یکشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۲
🔸ساعت: ۱۵:۰۰ الی ۱۷:۰۰
🔹مکان: کانون وکلای دادگستری مرکز
میدان آرژانتین، خ عماد مغنیه(زاگرس)
✔️حضور برای عموم وکلا و حقوقدانان آزاد و رایگان است.
✔️برای متقاضیان گواهی حضور صادر می گردد.
ــــــــــــــــــــ
#بسیج_کانون_وکلای_دادگستری
#نشست_علمی
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
ـ☫﷽☫ـ
✍با استعانت از ذات حضرت حق جلسه ستاد آزادسازی در روز چهارشنبه مورخ 8شهریور1402 با حضور جناب آقای فرهادی «مسئول محترم سازمان» در راستای آزادسازی زندانیان جرایم غیر عمد با محوریت تهیه بسته های معیشتی و تهیه بسته های حمایتی لوازم التحریر جهت فرزندان زندانیان معسر برگزار گردید.
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
2_144189955821548631(1).pdf
372.8K
✍️⚖️ سوال و پاسخ از مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضائیه
🔰 باموضوع: «امكان سنجي رجوع و انصراف از توافق پس از اعلام ختم دادرسي و پيش ازصدور گزارش اصلاحي»، جهت بهره برداری به استحضار کلیه اعضای محترم پیوست می باشد.
ــــــــــــــــــــــــــ
#گزارش_اصلاحی
#توافق #سازش #صلح
#اعسار
#تقسیط_پرداخت_مهریه
#رجوع #عدول #اقاله #فسخ
#نظریه_مشورتی
#وکیل_پایه_یک_دادگستری
#کارآموز_وکالت
#مرکز_وکلای_قوه_قضائیه
#کانون_وکلای_دادگستری
➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/30
🔹شماره نظریه : 7/1401/1291
🔸شماره پرونده : 1401-29/1-1291 ح
✍️⚖️استعلام
زوج به پرداخت مهریه محکوم شده و از آنجا که نامبرده مالک مشاعی سرقفلی یک باب مغازه به عنوان سهمالارث بوده است، زوجه قدرالسهم وی را در زمان تقدیم دادخواست با قرار تأمین خواسته توقیف کرده است؛ در مرحله قطعیت و اجرای حکم مربوط به مطالبه مهریه، مزایده قدرالسهم را درخواست کرده است؛ با توجه به اینکه زوج (محکومعلیه) صرفاً مالک حصه مشاعی از سرقفلی است و ملک در مالکیت مشاعی اشخاص دیگری است، آیا انجام تشریفات مزایده و انتقال سرقفلی مستلزم اخذ اذن است؟
✅پاسخ:
اولاً، مزایده تمام یا قسمت مشاعی از سرقفلی با رعایت حقوق مالک بلامانع است و در مزایده آن باید مقررات مربوط به فروش اموال غیرمنقول و از جمله ماده 51 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 رعایت شود. ثانیاً، در فرض سؤال که محکومعلیه بهعنوان یکی از ورثه، مالک سهم مشاعی از سرقفلی است، وفق ماده 583 قانون مدنی صرف فروش و مزایده سهم مشاعی وی مستلزم موافقت دیگر وراث و صاحبان سهم مشاعی سرقفلی نیست و امر مزایده با رعایت ماده 140 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 و نیز مواد 868 و 871 قانون مدنی صورت میگیرد.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/30
🔹شماره نظریه : 7/1402/353
🔸شماره پرونده : 1402-186/1-353 ک
✍️⚖️استعلام
چنانچه در حال تعقیب و گریز متهمی، مأمورین با رعایت کامل قوانین و مقررات مربوط به استفاده از سلاح سازمانی به طرف فردی که حامل دویست گرم مواد روانگردان بوده است، شلیک کنند و به فوت متهم منجر و شکایت اولیای دم علیه مأمورین به صدور قرار منع تعقیب منتهی شود، آیا اولیای دم میتوانند دیه را از صندوق بیتالمال مطالبه کنند؟ آیا در این فرض ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 قابل اعمال است و دادگاه میتواند حکم به پرداخت دیه از بیتالمال صادر کند؟
✅پاسخ:
در فرض سؤال که تیراندازی مأمور نیروی انتظامی با رعایت مقررات قانون بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری مصوب 1373 با اصلاحات و الحاقات بعدی صورت گرفته و موجب فوت فردی (متهم) شده است؛ هرچند وفق ماده 12 قانون یادشده مأمور هیچگونه مسئولیت جزایی یا مدنی ندارد و به همین لحاظ در خصوص وی قرار منع تعقیب صادر شده است؛ اما با توجه به قاعده حرمت خون افراد که در ماده 473 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به عنوان آخرین اراده قانونگذار بر آن تأکید شده است و با عنایت به اینکه هرچند عدم توجه متهم به فرمان مأمور انتظامی مبنی بر توقف وی تقصیر محسوب میشود؛ اما این امر مجوز عدم پرداخت دیه در فرض مرگ وی نیست و وفق ماده پیشگفته اولیای دم متوفی حق مطالبه دیه از بیت المال را دارند و در این صورت، در اجرای تبصره یک ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری (الحاقی 1394)، به دستور دادستان، پرونده برای صدور حکم مقتضی نزد دادگاه صالح ارسال میشود و دادگاه پس از رسیدگی نسبت به صدور حکم مقتضی اقدام مینماید.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/05/30
🔹شماره نظریه : 7/1402/346
🔸شماره پرونده : 1402-168-346 ک
✍️⚖️استعلام
با توجه به ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 اگر دلیل جدید ادعایی که به استناد آن صدور دستور تجویز تعقیب درخواست شده، شهادت شهود باشد، آیا دادستان میتواند پیش از تجویز تعقیب، تحقیق از گواهان را از بازپرس بخواهد؟ چنانچه خواهان تجویز تعقیب اعلام نماید که شهود جدید از حضور در مرجع قضایی خودداری میکنند، آیا گواهان مورد ادعا را میتوان احضار کرد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، چنانچه گواهان بهرغم صدور احضاریه در مرجع قضایی حضور نیابند، آیا میتوان دستور جلب آنان را صادر کرد؟
✅پاسخ:
اولاً، مصونیت متهم از تعقیب مجدد به عنوان قاعدهای آمره پذیرفته شده است و استثنای آن کشف ادله جدید است؛ اما منع مذکور تنها ناظر به تعقیب متهم است یعنی مراجع قضایی نمیتوانند نسبت به احضار، جلب، بازپرسی، صدور قرار تأمین کیفری، بازداشت و محاکمه و نظایر آن اقدام کنند؛ با وجود این، منع یادشده شامل مواردی نظیر استماع اظهارات شاکی و جمعآوری ادله از جمله استعلام وجود یا فقدان ادلهای بر اثبات وقوع بزه، از مراجع ذیربط نمیشود. در واقع این اقدامات با کشف ادله جدید ملازمه دارد و به معنی تعقیب مجدد متهم نیست؛ بنابراین در فرض سؤال، با لحاظ ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در غیر موارد تعقیب که بیان شد، مقام قضایی ذیربط با ارجاع دادستان، نسبت به جمعآوری ادله اقدام میکند و سپس در صورتی که دادستان ادله جدید را برای تعقیب مجدد متهم کافی دانست، حسب مورد تعقیب را تجویز یا از دادگاه تقاضای تجویز تعقیب مجدد میکند. ثانیاً، مستنبط از ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در صورتی که به علت فقدان یا عدم کفایت دلیل، قرار منع تعقیب صادر و قطعی شده و پس از آن دلیل جدیدی علیه متهم کشف شود، دادستان باید احراز کند: آنچه با نام «دلیل» کشف و ارائه شده است از اعتبار کافی و مؤثر به عنوان «دلیل» برخوردار است و این دلیل در جریان تحقیقات مقدماتی دادسرا که به صدور قرار منع تعقیب منتهی شده است، مورد رسیدگی قرار نگرفته است. با احراز این دو امر، برای یک بار دیگر با نظر دادستان تعقیب آغاز میشود و برابر قسمت اخیر ماده 76 قانون پیشگفته که مؤید امکان ارجاع موردی تحقیق به بازپرس است، دادستان میتواند تحقیق از شهودی را که اظهارات ایشان برای روشن شدن موضوع ضروری است، از بازپرس تقاضا کند. ثالثاً، به موجب ماده 204 قانون آیین دادرسی کیفری بازپرس در صورتی میتواند فرد معرفیشده را احضار و در صورت لزوم با رعایت مقررات جلب کند که تشخیص دهد حضور و تحقیق از وی، برای روشن شدن موضوع ضروری است.
➖➖➖➖ـ
🇮🇷 کانال حقوقدانان انقلابی