زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
آدام اسمیت اگر بود در مقابل شما اقتصاددان چپ حساب میشد! آدام اسمیت به عنوان پدر علم اقتصاد کلاسیک و
9.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نمونه دیگر از نسخه های اقتصادی ایران زمین...
__
@ensani_islami
گیرم چکید قطره ای از عشق روی خاک
آن هم برای عالم و آدم زیاد بود
___
@ensani_islami
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
چرا ما منتخب خود را همواره مقدس میکنیم..؟
انتخاب ما برای رسیدن به بیشترین بهره در زندگی فقط در گزینه های انتخاب نیست بلکه در توان و ظرفیت ما در استفاده از منتخب ها نیز هست.
شما چه صد خودرو داشته باشید چه یک خودرو، در یک زمان میتوانید یک خودرو را انتخاب و استفاده کنید.
رسیدن به بالاترین منفعت یگانه ملاک انتخاب در زندگی است. انتخاب همسر، انتخاب استاد، انتخاب رفیق و... بین گزینه های ممکن آنچه بیشترین سود را دارد منتخب ماست.
این محدودیت در انتخاب از جانب انتخاب کننده و همچنین نقص در منتخب باعث میشود ما در گزینه مورد نظر خود سعی کنیم در طول زندگی ثابت نماییم ما بهترین را بین گزینه ها دارا هستیم. اگر در طی فرآیند تجربه دریابیم که مثلا استادی که با او عمری را سپری کردیم بهترین گزینه ممکن نبود ابتدایی ترین واکنش نفس ما انکار نقص ها و ضعف های این گزینه برای فرار از ایرادات منتخب خواهد بود.
چون این تجربه را ما از کودکی غالبا در اثر انتخاب های غلط در یافته ایم که اگر اشتباهی در انتخاب داشته باشیم این فرصت از دست رفته است و قابل بازگشت نیست.
بعد از طی سن بلوغ از آغاز هر انتخاب سعی خواهیم کرد منتخب خود را تا آنجا که میتوانیم به کمال برسانیم.
او را به مرحله ای از عصمت گاه خواهیم رساند که از پذیرش هرگونه اشتباه در منتخب خود فرار کنیم چرا که غیر از این گزینه امکان استفاده همزمان از انتخاب خود برای جبران نقص خود نداریم.
این دروغ بزرگ منجر به تقدس کاذب در زندگی میشود. تقدسی که باعث میشود ما عیب انتخاب های خود را تا زمانی که یک تجربه بسیار تلخ برای مواجهه با واقعیت نداشته باشیم درک نکنیم.
البته گاه به حقیقت پیش می آید که گزینه پذیرش شده واقعا مقدس باشد اما تجربه و زمان در زندگی واقعیت این امر را برای ما و اطرافیانمان روشن خواهد کرد.
یادمان باشد نفس ما برای فرار از عیوب خود منتخب های خود را مقدس میکند.
___
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
تماشای جهان یا مشاهده آن گرچه غیر از سیر در عالم و سفر در معلومات است،مقدمه آن است؛ و برهان، فلسفه و تعالیم و دستورهایی که به علم حصولی از شریعت آموخته میشوند، زمینه وصول به حق الیقین و ورود به صحنه حقیقت را فراهم می آورند.
_____
آیت الله جوادی آملی
___
@ensani_islami
به امام برای کنایه انداختن به معاویه تذکر دادم.
#سید_علی_خامنه_ای
بد نیست من خاطرهای را برای شما نقل کنم؛ هرچند که به خیلی از دوستان هم این را گفتهام. امام یکوقت در اوایل انقلاب در سخنرانیهایشان از معاویه به صورت طعنآمیزی اسم میآورند. شما میدانید که من مدتی را در بلوچستان بودم و با خیلی از علمای آنجا دوست نزدیک هستم. مردم و علمای سنی آن منطقه، معاویه را مقدس میدانند. به امام عرض کردم که در طرف شرق کشورمان، چند صد میلیون نفر معاویه را محترم میشمارند و او را خال المؤمنین میدانند البته بحق یا بهناحق آن، مربوط به جلسهی بحث است یعنی مسلمانان هند، پاکستان، بنگلادش و افغانستان اغلب سنی حنفیاند؛ اینها معاویه را محترم میشمارند. امام گفتند عجب، من نمیدانستم! من بعد از آن در طول این ده، یازده سال یک جملهی طعنآمیز از امام راجع به معاویه نشنیدم. من خودم در نماز جمعه راجع به جنگ صفین و سایر جنگهای امیر المؤمنین صحبت میکنم؛ اما اهانت نمیکنم. تاریخگویی، یک حرف است؛ اهانت، حرف دیگری است...
۱۳۷۰/۱۲/۱۳
____
@ensani_islami
ای خوش آنان که به تاریکی دوران حیات،
جان همواره فروزانِ تو را یافتهاند،
هم «اشارات» تو را راهگشا یافتهاند!
هم ز «قانون» تو همواره «شفا» یافتهاند!
تو طبیب همه علّتهایی
تو همان نادره دانای جهان
بوعلی سینایی!
#فریدون_مشیری
#روزنگار، ١ شهريور، بزرگداشت ابوعلى سينا، روز پزشك
@ensani_islami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انسان هرچه به انسان بودن نزدیک تر میشود
احساس تنهایی در او بیشتر میشود...
#دکتر_شریعتی
___
@ensani_islami
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
ای خوش آنان که به تاریکی دوران حیات، جان همواره فروزانِ تو را یافتهاند، هم «اشارات» تو را راهگشا ی
اینکه بوعلی سینا آثار ارزشمندی توی زمینه پزشکی داره قبول، ولی چرا باید روز بنیان گذار فلسفه اسلامی رو روز پزشک بدونیم؟
___
@ensani_islami
گفتیم از عالم تو سری، نقض ِغرض ش
چون نیست به غیر از تو دگر این چه قیاس است؟
___
@ensani_islami
23.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا فلسفه هگل مهم هست ؟
_
پ.ن؛ متاسفانه امروزه مواجه با جریان های بسیار زیادی از حوزوی ها هستیم که دغدغه زیاد علوم انسانی دارند، بسیار فلسفه میخوانند، بسیار اصول... اما نمیدانند برای چه ؟ چون مواجه ای با متون اصیل و ریشه ای علوم انسانی غربی ندارند.
بله تولید علوم انسانی اسلامی هم از مواجه با علوم انسانی غرب میگذرد، نه برای آن که لزوما مسئله علوم انسانی غرب مسئله ما هست... برای آنکه چه بخواهیم چه نخواهیم مرکب اعتباری این علوم در آن جا شکل گرفته. نمیشود فرهنگ علم را نادیده گرفت و نمیشود بدون فهم مدرنیته آن را انکار کرد.
#علوم_انسانی #فلسفه_غرب #هگل
_
@ensani_islami