#اطلاعیه_پژوهشی
#نشست_علمی
#همایش_ملی_زن_خانواده_امنیت
🔹نودمین نشست علمی
عنوان:
«نقش زنان در امنیت اقتصادی و اشتغال خانواده»
🎤استاد:
خانم زینب برجی نژاد،دانشجوی دکتری
📆چهار شنبه 16 آبان ماه 1403
⏰ساعت 10:00
🏫مکان: قم، مدرسه علمیه تخصصی حضرت آمنه سلام الله علیها
🔗 واحد پژوهش مدرسه علمیه تخصصی حضرت آمنه ( سلام الله علیها)
🔸@familyevent
📝معرفی مقاله علمی
بخش عظیمی از فرهنگ عامه و ادبیات شفاهی در ضربالمثلها، به مثابه چکیده افکار و عقاید متأثر از اوضاع و شرایط اجتماعی بیان شده است. ضرب المثل زمینه مناسبی برای تعمق بر محتواها جهت بررسی معانی و تفاسیری هستند که به موضوعات انسانی و زنان نسبت داده شدهاند. مطالعه تحلیلی و انتقادی شعر فارسی و عربی به عنوان مهمترین دستاوردهای فرهنگی و هنری ادبیات اسلامی، در آشکار کردن شکاف رفتاری مرد مسلمان و آموزههای اسلام مؤثر است. مقایسه این صفات با آیات قرآن، بیانگر بیپایه بودن این انتسابات در آموزههای اسلامی و محدود بودن آن در فرهنگ است: تحلیل جایگاه زن در امثال و حکم فارسی و عربی، ما را به این نتیجه میرساند که در جوامع گذشته ایرانیان و اعراب جز در موارد اندک، زن همواره مورد تحقیر و بیمهری و خوارداشت قرار گرفته است. از منظر اسلام، جنس نمیتواند تعییینکننده نقص و کمال باشد. تحلیل دادهها مؤید آن است که نگاه منفی به زن در امثال، غالباً نشأت گرفته از جوامع مردسالار عربی و ایرانی است و هرگز ریشه در تعالیم اسلام ندارد.
برگرفته از مقاله «مسئله زنان در برخورد میان فرهنگ مردمحور دینی و فرهنگ انسانمحور اسلامی» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
🔸 @familyevent
📚📚📚معرفی کتاب:
✅عنوان: عقده سیندرلا
📝نویسنده: کولت داولینگ
🖨انتشارات: روشنفکران مطالعات زنان
🔹سندرم سیندرلا و تاثیر آن بر ترس زنان از موفقیت (قسمت دوم)
✅برشی از متن:
گرایش به خود کم بینی و دست شستن از تواناییهای طبیعی خود؛ بدین منظور که زندگی فاقد عشق به مخاطره نیفتد، یکی از پیامدهای ترس زنان از موفقیت است؛ و آن سردرگمی جدیدی درباره هویت زنانه است. زمانی که میخواهیم دست به کاری بزنیم، چون در جریان آن احساس زن بودن خود را از دست میدهیم، میکوشیم از ترس اجتناب کنیم و در نتیجه هیچ کاری انجام نمیدهیم.
✅یافتههای کتاب عقده سیندرلا نشان میدهد ترس از موفقیت در زنان شایع تر از مردان است. یکی از عوامل بسیار مهم در این زمینه کلیشههای جنسیتی است. بدین ترتیب که موفقیت زنان نتایج و پیامدهای آزار دهندهای را برای آنها به همراه خواهد داشت. زنان فکر میکنند اگر در مشاغل سطوح اجتماعی موفق شوند محبوبیت شان را به عنوان یک زن از دست خواهند داد زیرا مجبور میشوند خصایص زنانگی را زیر پا بگذارند. و به همین جهت از جامعه طرد میشوند.
✅عدم اعتماد به نفس وعدم باور به قدرت خویشتن تحت تاثیر سندرم سیندرلا به این ترس منجر میشود. بدین معنی که زنان از نتیجه عمل میترسند که این ترس به عنوان مانعی برسر راه رشد و ترقی آنها تلقی شده و باعث میشود انگیزه کمتری برای نشان دادن شایستگیهای خود داشته باشند.
ادامه دارد...
✅به قلم معصومه حسنی، دانشجوی دکتری
‼️معرفی کتاب به معنای تایید و بی نیاز بودن از نقد محتوای آن نیست.
#رویداد_خانواده
#کتاب_عقده_سیندرلا
#بحران_موفقیت
🔸@familyevent
🎥 نقد فیلم:
با وجود باور رایج مبنی بر اینکه مشکلات ناشی از طلاق مختص زنان ایرانی است، پژوهشها نشان میدهند که زنان در بسیاری از جوامع پس از طلاق با کاهش قابل توجه سطح اقتصادی و بهزیستی مواجه میشوند. این پدیده، که به عنوان "فقر زنانه" شناخته میشود، ناشی از عوامل متعددی از جمله نابرابریهای جنسیتی در بازار کار، عدم دسترسی به منابع مالی کافی و مسئولیتهای مراقبتی بیشتر زنان پس از طلاق از فرزندان تحت سرپرستی است.
✅طلاق برای زنان عواقب اقتصادی و اجتماعی بیشتری نسبت به مردان دارد. این نابرابری به دلایل ساختاری و فرهنگی ریشه دارد و در بسیاری از جوامع مشاهده میشود.
✅ طلاق علاوه بر تأثیرات فردی بر زنان، پیامدهایی نیز برای خانواده و جامعه دارد. افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار و فقر کودکان از جمله این پیامدها هستند.
✅به قلم فاطمه آشناد،دانشجوی دکتری
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#عامه_پسند
🔸@familyevent
نشست آسیبشناسی مسائل دختران جوان
مهمان مدعو: سرکار خانم دکتر مدللکار
دبیر نشست: سرکارخانم دکترخراسانی
نوجوانی دورانی جدید در مراحل زیست بشر مدرن است که اقتضائات خاصی را موجب شده است. این مرحله جدید تحت تاثیر تحولات جنسی و جنسیتی اکنون دورانی چالش برانگیز است. این دوران برای دختران ویژه تر است چرا که بر اساس باور شایع از دختران انتظار نمیرود مانند پسران همسن و سال شان دوران نوجوانی پرچالشی را بگذرانند. اما مشاهدات و مطالعات بیانگر آن است که نوجوانی برای دختران با مسائل و مشکلات اختصاصی آنان همراه است. در این نشست، به عنوان نخستین نشست از سلسله بررسی های مطالعات نوجوانی، به بررسی ابعادی از چالشهای دختران نوجوان پرداخته میشود. این رویداد در ادامه به بررسی چالشهای پسران نوجوان نیز خواهد پرداخت.
🔘روش شرکت: حضوری و مجازی
📆تاریخ: دوشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۸
🕰زمان: ساعت ۱۵_۱۷
⌛️مهلت ثبت نام تا ۱۴۰۳/۸/۲۵
💲هزینه ثبت نام درنشست:۵۰هزار تومان
۶۰۳۷۹۹۷۵۶۶۹۶۶۰۵۸فاطمه آشناد 🆔 ثبت نام: @zeinta_rah5960 🔸️@familyevent
#دعوت_رخ
رویداد خانواده(رخ) گردهمایی علمی گروهی مستقل از دانشجویان مطالعات زن و خانواده و متمرکز بر چند هدف اولیه است:
۱.تصحیح و ارتقا عنوان زن و خانواده به جنسیت و خانواده.
۲.گسترش سهم مسائل خانواده به زنان، مردان و فرزندان.
۳.آشکارسازی هویت نهادی، مستقل و موثر خانواده.
۴.آشکار سازی موقعیت خانواده در گذار از سنت و مدرنیته در جامعه ایرانی.
۵.بررسی تحولات خانواده در تاریخ ایران.
۶. ارائه مدلهای زیست خانوادگی متناسب با تحولات جامعه ایرانی و ارزشهای دینی.
❇️ بر این اساس #رویداد_خانواده نشستهای علمی و گردهمایی تخصصی جهت ارائه
🔺حوزه مطالعات متأخر مردانگی و زنانگی؛
🔺جنسیت به عنوان ساختار مستقل؛
🔺خانواده و رویکردهای مطالعاتی نوین؛
🔺مطالعات اسلامی در نسبت با مردانگی، زنانگی و تحولات معتبر از نگاه اندیشه دینی؛
🔺مسائل اساسی در مطالعه سنت و مدرنیته
🔺و بررسی مسائل هویتی نوجوانان و جوانان را،
برگزار خواهد کرد...
❇️ بررسی و مطالعه آنچه آمد از مجرای
🎬نقد فیلم،
📚نقد کتاب،
🔍دعوت از اندیشمندان و صاحب نظران جوان حوزههای مذکور،
📝معرفی دانشجویان و حوزههای پژوهشی مرتبط و دعوت از آنان جهت ارائه رسالههای دکتری و پایان نامههای ارشد خواهد بود.
#مدیر_رویداد_خانواده
#دکتر_سمیه_خراسانی
با ما همراه باشید...
🔸@familyevent
May 11
May 11
📚معرفی کتاب: عقده سیندرلا
📝نویسنده: کولت داونینگ
🖨انتشارات: روشنفکران مطالعات زنان
✅عقده سیندرلا و تاثیر آن بر ترس زنان از موفقیت ( قسمت سوم)
✅برشی از متن:
زنان خود را تشویق، به کار و کسب درآمد دوم میکنند، هنوز برای بسیاری از مردان خانه پناهگاه امنی بهوجود شمار میآيد که میتوانند در آن استراحت کنند و انتظار خدمت از زنان خود را داشته باشند. شوهران معدودی مایلاند بخش اعظم کار در خانه را پذیرا گردند.
✅تحلیل:
حجم سنگین مسؤلیت های خانوادگی از یک طرف و ترس زنان از مورد انتقاد و سرزنش قرار گرفتن به دلیل کوتاهی در انجام وظایف خانگی از طرف دیگر، به عنوان یکی از موانع پیش روی زنان برای دستیابی به موفقیت و تحقق اهداف شخصی و شغلی عمل می کند. در بسیاری از خانوادهها با وجود تمایل همسران به اشتغال زنان با ساعات کار برابر و شغل یکسان، مسولیت های مربوط به خانه و خانواده همچنان بر دوش زنان باقی مانده است. در نتیجه فشار و اضطراب حاصل از ایفای نقشهای مادری، همسری و مسولیت های خانگی موجب کاهش اعتماد به نفس به ویژه بیعلاقگی به پذیرش نقشهای اجتماعی میگردد. زنان شاغل علاوه بر کار کردن در بیرون از منزل ناچارند عمده ترین کارهای داخل منزل را هم انجام دهند. این در حالی است که اکثریت مردان یا مهارتهای مربوط به خانهداری را نیاموخته اند یا همکاری لازم را در این زمینه به همسری که پا به پای آن در بیرون از منزل مشغول به کار است ندارند.
✅به قلم معصومه حسنی، دانشجوی دکتری
‼️معرفی کتاب به معنای تایید و بینیاز بودن از نقد محتوای آن نیست.
#رویداد_خانواده
#کتاب_عقده_سیندرلا
🔸@familyevent
🎬پیشنهاد فیلم آخر هفته
فیلم "به همین سادگی" به کارگردانی رضا میرکریمی، با رویکردی مینیمالیستی به زندگی روزمره یک زن خانهدار میپردازد. روایت طاهره، که درگیر روزمرگیهای تکراری و خستهکننده زندگی است. همسر او مردی است که به دلیل مشغلههای کاری، کمتر در خانه حضور دارد و طاهره اغلب احساس تنهایی میکند. فیلم به صورت دقیق و جزئی به نمایش روزمرگیهای طاهره میپردازد و روایتی خاموش و پر از جزئیات از زندگی زنان در این نقش را به تصویر میکشد.
کارهای روزمره طاهره:
✅پخت و پز: یکی از مهمترین بخشهای روز طاهره، پخت و پز برای خانواده است. او هر روز صبح زود بیدار میشود تا صبحانه آماده کند و در طول روز نیز مشغول تهیه غذایی است که گاه خورده نمی شود گاه باید با سلیقه فرزند کوچک دوباره طبخ شود.
✅نظافت خانه: نظافت خانه از دیگر وظایف روزانه طاهره است. خانه را تمیز می کند، لباسها را می شوید و اتو کند و به طور کلی نظم و ترتیب را در خانه حفظ کند.
✅مراقبت از فرزندان: طاهره مسئولیت مراقبت از فرزندانش را نیز بر عهده دارد. او باید به آنها غذا بدهد، لباسهایشان را عوض کند، با آنها بازی کند، تکالیفشان را بررسی کند، اعتراض شان را تحمل کند و برای آشتی پیشقدم شود.
✅کارهای شخصی: طاهره کمتر به خودش می رسد. نه طلبی از جانب شوهر وجود دارد نه طاهره شور و اشتیاقی برای آن حس میکند. او زنی خانهدار و درگیر کارهای تکراری است که نیاز به آرایش و رسیدگی شخصی ندارد. زمانی هم که صورتش را آرایش میکند، شوهرش علاوه بر سالگرد ازدواج، توجه به چهره متفاوت همسرش را فراموش میکند.
ادامه دارد...👇
#رخ
#نقد_فیلم
@familyevent
پیشنهاد فیلم:
❇️زندگی درونی طاهره:
در زیر لایههای ظاهری زندگی روزمره طاهره، دنیای درونی پیچیدهای وجود دارد. او احساس تنهایی، خستگی و روزمرگی میکند. گاهی اوقات از بیتوجهی همسرش رنج میبرد و آرزو میکند که زمانی برای با هم بودن داشته باشد. علیرغم تمام تلاش او، دخترش با منشی پدرش هماهنگی سفر را انجام میدهد و شوهرش بدون اطلاع او رمز کارت بانکی مشترکشان را تغییر میدهد.
❇️نمادشناسی در فیلم:
آشپزخانه: آشپزخانه به عنوان نمادی از زندگی روزمره زنان خانهدار، در فیلم بسیار پررنگ است. طاهره بیشتر وقت خود را در آشپزخانه میگذراند و این فضا نماد محدودیتها و وظایف او است.
پنجره: پنجره نمادی از امید و آرزوهای طاهره است. او اغلب به بیرون از پنجره نگاه میکند و به آیندهای بهتر فکر میکند.
ساعت: ساعت نمادی از گذر زمان و روزمرگی است. ساعتهای تکراری و یکنواخت، نشاندهنده زندگی تکراری و خستهکننده طاهره است.
‼️معرفی فیلم به جهت آشنایی شما با فیلمهایی است که در نشستهای گذشته رویداد خانواده مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
🔍🔍چه نکات دیگری درباره این فیلم به ذهنتان میرسد؟
❇️با ما در ارتباط باشید.
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#به_همین_سادگی
@familyevent
📝معرفی مقاله علمی
آنچه در چهار دهه گذشته تحت عنوان مسائل و آسیبهای خانواده معرفی شده است، با مسئله تحولات عینی و ذهنی زنان گره خورده و این تصور را ایجاد کرده است که گویی مردان در ثبات نقشیِ خود، تأثیری در ایجاد یا پیچیدهسازی مسائل خانواده نداشتهاند. این نگاه حتی در رویکردهای کلان جامعه به خانواده نیز دیده میشود؛ چنان که در اسناد بالادستی و برنامههای کلان حکومتی نیز، خانواده به زنان کاهش یافته و مسئله خانواده نیز مسئله زنان تلقی شده است. این نگاه افزون بر نقص و نادرستی، باعث شده است که مردان به عنوان جزء دوم خانواده و عامل مؤثر در مسائل آن نادیده بمانند؛ گویی آنان همواره در جایگاه مناسب خود قرار داشته و به شایستگی در حال انجام وظایف خود در قبال خانواده و زنان بودهاند. مطابق این رویکرد، آنچه برای خانواده اتفاق افتاده است، دو دلیل دارد: نخست، خروج زنان از تصویر معیار و هنجار مورد نظر جامعه یا نظریه پشتیبان دولت در حوزه خانواده، و دوم، بیشخواهی آنان در واکنش هیجانی، عاطفی و غیرمنطقی، به فراهم شدن امکان حضور در عرصه عمومی و فراموشی جایگاه حقیقیشان در تعلق داشتن به خانواده در نقش همسری و مادری.
برگرفته از مقاله «چالش مردانگی فرهنگی و خانواده اسلامی» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
🔸 @familyevent
نشست آسیبشناسی مسائل دختران جوان
💫مهمان مدعو: سرکار خانم دکتر مدللکار
مسئول مددکاری ایثارگران سپاه امام علی بن ابی طالب علیه السلام استان قم
💫دبیر نشست: سرکارخانم دکترخراسانی
نوجوانی دورانی جدید در مراحل زیست بشر مدرن است که اقتضائات خاصی را موجب شده است. این مرحله جدید تحت تاثیر تحولات جنسی و جنسیتی اکنون دورانی چالش برانگیز است. این دوران برای دختران ویژه تر است چرا که بر اساس باور شایع از دختران انتظار نمیرود مانند پسران همسن و سال شان دوران نوجوانی پرچالشی را بگذرانند. اما مشاهدات و مطالعات بیانگر آن است که نوجوانی برای دختران با مسائل و مشکلات اختصاصی آنان همراه است. در این نشست، به عنوان نخستین نشست از سلسله بررسی های مطالعات نوجوانی، به بررسی ابعادی از چالشهای دختران نوجوان پرداخته میشود. این رویداد در ادامه به بررسی چالشهای پسران نوجوان نیز خواهد پرداخت.
🔘روش شرکت: حضوری و مجازی
📆تاریخ: دوشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۸
🕰زمان: ساعت ۱۵_۱۷
🌏مکان: قم. بلوار امین. ک ۸. جامعهالمرتضی
⌛️مهلت ثبت نام تا ۱۴۰۳/۸/۲۵
💲هزینه ثبت نام درنشست:۵۰هزار تومان
۶۰۳۷۹۹۷۵۶۶۹۶۶۰۵۸فاطمه آشناد 🆔 ثبت نام: @zeinta_rah5960 🔸️@familyevent
📝معرفی مقاله علمی
امروزه تغییر ساختار و کارکرد خانواده در جامعه ایرانی، بر کسی پوشیده نیست. این تحولات به نوبه خود، مسائل و مشکلاتی را در پی داشته است. یکی از مهمترین مسائل خانواده در ایران، افزایش آمار طلاق در دو دهه اخیر بوده است. طبق بررسی صورت گرفته، نسبت طلاق به هر صد ازدواج در سالهای ۶۵ تا ۷۵،۷۵ تا ۸۵ و ۸۵ تا ۹۵، به ترتیب ۷/۸۹، ۱۲/۰۸ و ۱۶/۳۳ درصد است. این روند، رشد رو به افزایشی را نشان میدهد. در تبیین این پدیده، برخی کارشناسان معتقدند در جامعه ایران، ازدواج دشوار، طلاق آسان را در پی دارد. گر چه عدهای نیز نبود تعادل و توازن در ساختار قدرت خانواده را موجب طلاق در جامعه ایران میدانند. از سویی، باید این پیشبینی را پذیرفت که با اوجگیری طلاق در دو دهه اخیر، شاهد کاهش تمایل به ازدواج در میان جوانان ایرانی در دهه پیش رو خواهیم بود؛ مسئلهای که آسیب آن از طلاق کمتر نیست. در واقع این دگرگونیها، هم بر شکل خانواده و هم بر ثبات آن تأثیر میگذارد.
برگرفته از مقاله «تجربه مادرانه زنان مطلقه از حضانت فرزندان خود» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
🔹 نقد کتاب برفاب
با حضور «خانم دکتر سمیه خراسانی»
مدیر رویداد خانواده
منتظر حضور گرمتون هستیم
🔹 زمان: یکشنبه ۲۰ آبان ساعت ۱۷:۳۰
🔹 مکان: خیابان امام خمینی،کتابخانه مرکزی قم(روبروی پمپ بنزین)
🔸@familyevent
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نشست_آسیب_شناسی_دختران_جوان
🔹در فضای دخترانه شما چه خبر است که به طرف روابط صمیمانه خارج از عرف کشیده می شوند؟
🔹خبر این است که کمبود محبت، نیاز به دیده شدن، منحصر بفرد بودن حداقل برای یک نفر؛ باعث گرایشهایی میشود.
🖋دختران جوان از مسائل عاطفی که درگیر آن هستند میگویند و خبر از واکنشهایی میدهند که بدون دانستن علتش، قابل توجیه و حتی درک نیستند.
برگرفته از مصاحبه با دختران جوان
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
🔸@familyevent
#چالش_تحصیلی_مادران_دانشجو
🔹یکی از مسائل همسر_مادران دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه،برنامه ریزی های نامناسب کلاسی ست.
🔺بعضی اساتید بطور پیش فرض توان و ظرفیت همه دانشجوها را یکسان فرض میکنند.
🔻بطور مثال برای جلسات پایانی ترم که یکباره انبوهی از مطالب تدریس نشده و حجم زیادی از جزوات جدید به کلاس تحمیل میشود، یک مانع جدی برای برنامه ریزی مادران دانشجوست.
🔹آهستگی و پیوستگی در ارائه دروس تئوری و عملی، مناسبت بیشتری با نقش های مادری و همسری دانشجویان دارد.
🔸 @familyevent
55.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تجربه_نگاری
گفتگو با بانو زهرا اُبرادو؛ اهل کشور رومانی، دندانپزشک، ساکن ایران
موضوع گفتگو: معیارهای انتخاب همسر در دوران حاکمیت نظام کمونیستی
#رویداد_خانواده
#خانواده_جنسیت
#رومانی
#کمونیست
🔸@familyevent
📚معرفی کتاب : رازوری زنانه
✍نویسنده : بتی فریدان
🖨انتشارات : معاصر
✅چشم انداز کلی کتاب:
این اثر درباره وضعیت حقوق زنان آمریکایی در نیمه قرن بیستم است که در نهایت به جنبش فیمنیسم ختم شد. زمانی که سن ازدواج زنان زیر بیست سال بود، آنها حق و حقوقی درجامعه نداشتند. شوهرداری، بچهداری، آشپزی، فضیلت یک زن کامل شمرده میشد و ادامه تحصیل و سودای عالم شدن خصوصیات زن سرکش و بد اقبال دانسته میشد. درکتاب فریدان، زنان تحت نظام معنایی آن زمان، زنانگی را به عنوان مهم ترین عامل هویت بخش خود دریافته بودند و با تمام قدرت به ایفای نقشهای خانوادگی می پرداختند. این معنا از زنانگی که کمال زنانه تلقی میشد در سالهای پس از جنگ جهانی دوم درجامعه آمریکایی گسترش پیدا کرد و به مرور با توسعه خود به صورت مشکل بی نام در دهه ۱۹۶۰ میلادی خود را در طبقه مرفه و حومه نشین جامعه آمریکایی نشان داد، احساس زنده نبودن و نارضایتی، ملال و بی هویتی ابعاد همان مشکلی بود که فریدان آن را مشکل بینام خواند. فریدان در این کتاب به بررسی عوامل ایجاد کننده و پیامد های مشکل بی نام میپردازد، سپس راهکارهایی برای مواجه با این مسئله بیان میکند.
✅لذت متن:
«به نظرم زیاد میخوابم، نمیدانم چرا آنقدر خستهام. تمیز کردن این خانه سختتر از تمیز کردن آپارتمانه بدون آب گرم که وقتی شاغل بودم در آن زندگی میکردم نیست. مسئله کار نیست. احساس زنده بودن نمیکنم.»
✅به قلم معصومه حسنی، دانشجوی دکتری
‼️معرفی کتاب به معنای تایید و بی نیاز بودن از نقد محتوای آن نیست.
#رویداد_خانواده
#کتاب_رازوری_زنانه
#مشکل_بی_نام
🔸@familyevent