🐺 کرونا، ظهور وحشیگری غرب
🔮 پدیده کرونا به عنوان یک ویروس کوچک که به جان مردم دنیا افتاده، قبل از هر چیز غرب و تمدن مدرن آن را که نماد تمام عیار آن آمریکا با تمامی عظمت ادعایی آن است با چالشهای جدی روبهرو کرده است.
📛 لذا مفهوم غرب وحشی در حال احیا شدن در میان کشورهای اروپایی و به ویژه آمریکا است که نشان میدهد دنیای غرب، دیگران غرب بازنمایی شده ی های رسانهای نیست و هستهی مرکزی غرب اساساً در حال بازنمایی چهرهی واقعی و جوامع و دولت های تحت سیطرهی خود است.
✂️ برشی از یادداشت سیدمجید پیشبین
#سیاست
#رسوایی_غرب
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
📉 تأثیرات کرونا بر اقتصاد ایران
〽️ در مورد تاثیرات کرونا بر اقتصاد ایران آمار دقیقی در دست نیست. بر اساس برخی آمارهای اعلام شده، شیوع بیماری کرونا در ایران اختلال هایی در چرخهی تولید کشور ایجاد کرده و بر سطح رفاه مردم اثرگذار بوده است.
💰 بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای اقتصادی مجلس، اقتصاد ایران در حالی با معضل کرونا مواجه شده که متغیرهای اقتصاد کلان وضعیت مناسبی را نشان نمیدادند. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، اقتصادی در ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۸، در حدود منفی ۷,۶ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز تقریباً صفر بوده است؛
⤵️ همچنین نرخ رشد گروه صنایع و معادن در همین دوره برابر با منهای ۱۶,۶ درصد بوده است. مرکز نرخ بیکاری را برابر ۱۰,۶ درصد و نرخ تورم را نیز ۳۲,۲ درصد اعلام کرده است¹.
🗃 منبع: بیانیه حقوق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی، ۱۳۹۹/۲/۷
#اقتصاد
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
🌺🌸 میلاد با سعادت حضرت امام حسن عسکری (عليهالسلام) را خدمت بقیهاللهالاعظم (روحی فداه) و عموم شیعیان تبریک عرض میکنیم.
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
‼️ آمریکا، از دموکراسی فقط ادعایش را دارد!
⚜ آمریکا به عنوان کانون اصلی نظام غارتگر سرمایه داری نئولیبرال نیز طی سالهای اخیر در مقاطع مختلف صحنهی اعتراض مردمی بوده که مهمترین آنها جنبشهای «۹۹درصدی» و «بهار دموکراسی» بوده است.
🔱 در جریان تظاهرات مردم آمریکا به نظام ظالمانهی سرمایه داری در این کشور که از اواخر سال ۲۰۱۱ آغاز شد و تا میانه های سال ۲۰۱۲ ادامه، پلیس آمریکا با انواع و اقسام روشهای زور مدارانه و خشونت گرایانه، با معترضان برخورد کرد؛ از شلیک گلوله و اسپریفلفل به سمت مردم تا ضرب و شتم آنها با شوکر و باتوم.
📝 محسن مومنی
#استکبار_ستیزی
#دموکراتهای_وحشی
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
💠 هدف علوم انسانی چیست؟
❓ دلیل تفاوت در تعاریف مطرح شده از علوم انسانی چیست؟
🔆 با توجه به نوع انتظاری که از علوم انسانی داریم، نوع تعاریف آن متفاوت میشود. به عنوان مثال اگر ما گفتیم انتظار ما از علوم انسانی این است که نسلی الهی تربیت کند و جامعهای بسازد الهی و فرهنگی هم که به نسل بعد منتقل میکند، این گونه باشد، این علوم انسانی با زمانی که ما انتظارمان از آن تربیت فرد و جامعه غیردینی و سکولار باشد، متفاوت است.
🏞 با این توضیح مهمترین فرق علوم انسانی و علوم طبیعی در این است که علوم طبیعی انسان را از امر واقع، یعنی چیزی که در اختیار شما نیست و در بیرون از وجود شما است، مطلع میکند. در فیزیک و شیمی شما از قوانین حاکم بر طبیعت مطلع میشوید و آگاهی شما از این قوانین باعث میشود که شما چیزی را کشف کنید یا اختراع کنید و مورد استفاده خود قرار دهید،... .
🎙قسمتی از گفتوگو با حجتالاسلام نجف لکزایی
#شماره_16
#علوم_انسانی
#تربیت_انسانی_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💠 هدف اصلی علوم انسانی چیست؟
🔘 علوم انسانی میخواهد تربیت نسل کند
📏 ... در علوم انسانی شما با امور فرهنگی و اعتباری روبرو هستید، هرچند که این امور با امر واقع هم در ارتباط هستند. علوم انسانی محفوف به بایدها و نبایدهایی است که خود انسان ها می سازند؛ این میتواند با اشراف وحی باشد یا اشراف وحی در آن نقش داشته باشد که سکولاریستی میشود.
🌐 بر این اساس، علوم انسانی علومی هستند که میخواهند از طریق نهادهای فعال در حوزه تعلیم و تربیت، نسلهایی را تربیت کنند که حامل فرهنگ الهی و اسلامی باشند، به عبارت دیگر عوامل بقای عزتمندانه را به نسلهای جدید بیاموزند و به کمک این فرهنگ، زندگی و بقای توام با عزت را برای جامعه انسانی و اسلامی به ارمغان بیاورند و با مدیریت اسلامی که فرا میگیرند، به تحقق اهداف اسلام کمک کنند.
🎙 قسمتی از گفتوگو با حجتالاسلام نجف لکزایی
#شماره_16
#علوم_انسانی
#تربیت_انسانی_اسلامی
🆔 @farhang_puya
31.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 حدیث پرکاربرد از حضرت امام حسن عسکری (عليهالسلام)
🎙 حضرت آیتالله مجتبی تهرانی (رضوانالله علیه)
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
🌀 توهم منافات مردم سالاری با خداسالاری!
⁉️ آیا «مردم سالاری» با «دین سالاری» و «خدا سالاری» سازگار است؟ مگر ما به حکم دین، فقط خدا را حاکم نمیدانیم؛ پس آیا اعتقاد به مردم سالاری به معنای ضدیت با دین نیست؟
🔘 متأسفانه این ذهنیت خطا از طرف عدهای ترویج میشود که مردم سالاری با دین سالاری قابل جمع نیست و جمعی از نظریهپردازان نیز جمع این دو را مخالف توحيد دانسته و آن را انکار کردهاند.
📡 سابقه حکومتهای استبدادی که خود را به نام دین بر مردم تحمیل کردهاند، نیز عاملی در دست دشمنان بر تبلیغ ناسازگاری دین سالاری و مردم سالاری شده است.
✍ سجاد کریمان مجد
#سیاسی
#مردم_سالاری_دینی
#شماره_2
🆔 @farhang_puya
⚠️ مضرات مدرنیته؛ آبها
🚫 آلودگی آبها از طریق دفن پسامدهای صنعتی که قابل جذب و پسخوراند در طبیعت نیستند، یکی از مشکلات زیستمحیطی مدرنیته است.
☢ بعضی از پسامدهای صنعتی پس از ۲۵ هزار سال هم جذب طبیعت نمیشوند؛ مثل پس ماندههای رادیواکتیو که اگر چنانچه در دل زمین قرار بگیرند، جذب آبهای زیرزمینی میشوند و از طریق آلوده کردن آبهای زیرزمینی و آبهای جاری در سطح زمین، مخاطرات جدی را برای بشر ایجاد میکنند و حتی باعث مسمومیت حیوانات میشوند.
☣ بسیاری دیگر از این مواد رادیواکتیو، از طریق حیوانات دريا به انسان منتقل میشوند و نمیتوان جلوی آسیب آن را در چرخه طبیعت گرفت.
✍ احمد رهدار
#فرهنگ
#مدرنیته
#محیط_زیست
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
💎 آلودگی؛ بهای مدرنیته
📊 با همه پیشرفتهای درخشان دانش در سده واپسین و کیهاننوردیهایی که از انسان این دوران میبینیم، از سوی دیگر، مشتی مشکلات روزافزون و تلّی از دشواریهای بیپایان، نه تنها در برابر دانشمندان امروز پدید آمده، بلکه مردم کوچه و بازار را نیز کلافه کرده است.
🔘 آفات ناشی از تکنولوژی و مخاطرات آلودگی محیطزیست یا جنگ هستهای و شیمیایی و بحرانهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و اخلاقی این قرن را دانشمندان هنوز نتوانسته چاره یا درمان کنند.
🔚 از اینروست که اینها همه را میتوان نادانیهای دوران دانش یا نادانیهای دانشمندانه و ناشی از تحصیلات و معلومات بیثمر و حتی مفسد و مخرب دانست.
✍ احمد رهدار
#فرهنگ
#مدرنیته
#آلودگی
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
🚫 دیدگاههای کلی در دفاع از محیطزیست
📢 در دهه ۱۹۶۰ استدلالهای نومالتوسیها به صورت شعار در آمد و جزء شعارهای جنبش هواداران محیطزیست قرار گرفت. این جنبش آمیزهای از چند جریان فکری است.
🗂 عمدهترین آنها عبارتند از:
_جریانی با گرایش اجتماعی که بر یافتههای دانش بومشناسی تاکید میورزد؛
_جریان طرفداری از فلسفه بازگشت به دامان طبیعت؛
_جریان مخالف با اجبارها و الزامهای تکنولوژیک.
این جریانها دست به دست هم داد و جنبش هواداری از محیطزیست را ایجاد کرد. اما خواسته یا ناخواسته با جنبش
ضد علم تکنولوژی که در دهه ۶۰ دامنهی گستردهای یافت، در یک جبهه قرار گرفت.
◾️ در هر حال، به دنبال بحرانهای خاص زیستمحیطی مدرنیته، گروههای متفاوتی به طرفداری از محیطزیست برخاستند.
✍ احمد رهدار
#فرهنگ
#مدرنیته
#شماره_3
🆔 @farhang_puya