⭕️ تثبیت روحانیت مهمترین وظیفه آیتالله بروجردی
🔰 ایشان حفظ و صیانت حوزهها را مهمترین وظیفه خود دانسته و معتقد بود: «من پیرم و هفتاد و پنج سال از عمرم میرود و با این ریش سفید نمیتوانم ببینم حوزهای را که رضاخان از بین برد، من هم شاهد از بین رفتن ثانی آن بشوم.»
📉 این تدبیر نشان میدهد که وی در وهله اول بهترین راه مبارزه با رژیم را ساختن حوزهای قوی و منسجم میدانست. در واقع در پی آن بود تا ابتدا روحانیت تثبیت شود و بعد، کارهای دیگر صورت پذیرد.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#آیتالله_بروجردی
#صیانت
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
📊 اقتصاد اعتدالی
⭕️ موضوع اعتدال در مباحث اقتصادی دارای ظرافت خاصی است. پیشینه اعتدال به مباحث اخلاقی ارسطو باز میگردد. در رویکرد فضیلتگرایی، اعتدال را به عنوان حد وسط میان برخی از فضیلتشهای رفتاری مطرح کرد و افراط و تفریط در یک گروه را ناشایست و حد وسط را مثبت دانست.
🔻 این موضوع بعدا توسط ارسطو و دیگران در فضای اقتصاد سیاسی هم مطرح شد اما آن چیزی که در ادبیات اقتصادی مطرح شده متفاوت است. در اقتصاد، اعتدال در قالب عدالت اقتصادی مطرح شده و یکی از بحثهای پردامنه در اقتصاد و اقتصاد سیاسی یا فلسفه سیاسی است.
✍ دکتر محمدجواد توکلی
#اقتصاد
#شماره_25
🆔 @farhang_puya
🔻 اعتدال اقتصادی در نظام سرمایهداری
🖌 دکتر محمدجواد توکلی:
💰 به نظر میرسد که در نظام سرمایهداری بحث اعتدال در رفتار اقتصادی توجیه ندارد. چون بر اساس مبانی فلسفیِ نظام اقتصاد سرمایهداری، این نظام اقتصادی بر مبنای لیبرالیستی فردگرایانه و انسانمحور بنا شده است.
❇️ در این رویکرد سیستم در خدمت فرد است تا رفاه، مطلوبیت و سود او را حداکثر نماید و در مباحث اقتصادی گفته میشود هر فردی به دنبال حداکثر لذت و سود خود میباشد. برای حل مشکل عدالت در این مکتب، فردی مثل آدام اسمیت نظریه دست نامرئی را مطرح میکند.
🔰 وی میگوید اگر هر فردی به دنبال منافع خود باشد، یک دست نامرئی منافع جمعی را تامین میکند.
#اقتصاد
#مکاتب_اقتصادی
#شماره_25
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ببینید | رابطه محبت با ایمان
🔻 قسمت پانزدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت اميرالمؤمنين علی (عليهالسلام):
👈 مَن تَسَلّى بِالكُتُبِ لَم تَفُتهُ سَلَوةٌ
📚 هر كه با كتاب آرام يابد، هيچ آرامشْ بخشى را از دست نداده است.
📙 غررالحكم، ج ۵، ص ٢٣٣
#حدیث
🆔 @farhang_puya
◼️ آیتالله بروجردی؛ عزتبخشی به روحانیت
🚫 آیتالله بروجردی، نسبت به آبروی روحانیت و عزت مسلمانان بسیار حساس بود و از مسائلی که موجب خدشه بر وحدت روحانیت یا وهن حوزه میگردید، به شدت نگران و ناراحت میشد.
🔘 او معتقد بود:«باید روحانی عزیز باشد، هرگز تن به ذلت ندهد و در برابر ارباب زر و زور، سر تعظیم فرود نیاورد.» این حفظ عزت تا آنجایی بود که اجازه ملاقاتها به سران کشور را بر اساس حفظ عزت و منفعت اسلام میسنجيد و هرگاه احساس میکرد ممکن است دربار، از این ملاقاتها سوء استفاده کند ويا عزت حوزه و روحانیت خدشهدار شود، اجازه دیدار نمیداد.
💎 او حتی اجازه خدشهدار شدن عزت حوزه و روحانیت از طریق اخذ وجوهات «به هر طريق» را نمیداد و از هرگونه شائبه در برابر قبول وجوهات شرعیه از سوی افراد
خاص، دوری میکرد.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#آیتالله_بروجردی
#صیانت
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
❗️نظام سرمایهداری کشش بحث اعتدال رفتار را ندارد
👤 بلهارد مندوی مثالی از کندوی عسل میزند و میگوید زنبورها هر کدام دنبال منفعت خودشان هستند و این مثل مشهور را بیان میکند که، رذیلتهای فردی، فضیلتهای اجتماعی است.
🔚 مثلاً خودخواه بودن فرد برای او رذیلت است ولی آدمهای خودخواه وقتی کنار هم قرار میگیرند در مجموع منافع جامعه را تامین مینمایند. البته به این استدلال اشکالات متعددی وارد شده است.
🔰 به خصوص در مباحث اخلاق و اقتصاد گفته شده این کندوی عسل خودخواه هیچگاه در آن عسل تولید نمیشود. به نظر میرسد مبانی فلسفی نظام سرمایهداری، کشش بحث اعتدال رفتار را ندارد.
✍ دکتر محمدجواد توکلی
#اقتصاد
#مکاتب_اقتصادی
#شماره_25
🆔 @farhang_puya
🔴 در این سیستم عملاً چیزی به اسم انفاق معنا ندارد!
🖌 دکتر محمدجواد توکلی:
🔻 مبانی فلسفی نظام سرمایهداری کشش بحث اعتدال رفتار را ندارد. زیرا بر اساس مبانی نظام سرمایهداری افراد حداکثر کننده سود خود میدانیم و از طرف دیگر آنها به دنبال حداکثر مطلوبیت و مصرف میباشند.
🔺 یعنی یک مصرفگرایی در ذات این نظام وجود دارد. در این سیستم عملاً چیزی به اسم انفاق و کمک به دیگران معنا ندارد، مگر به زور دولت؛ یعنی دولت از برخی مالیات میگیرد و به برخی دیگر به نام یارانه بدهد.
#اقتصاد
#مکاتب_اقتصادی
#شماره_25
🆔 @farhang_puya
🔳 اعتدال اقتصادی در نظام سوسیالیستی
❎ بحث اعتدال رفتار اقتصادی در نظام سوسیالیستی توسط برخی مثل مالت، به عنوان یک ایدهآل مطرح شد. گفت: هر کسی به اندازه توانش کار کند و به اندازه نیازش مصرف کند.
⚡️ این شعار بسیار جذاب بود و خیلی از چپها و مارکسیستها را جذب کرد، اما عملاً این نتیجه به دلیل ضعف انسانشناسی و به خصوص بیتوجهی به دین، اتفاق نیافتاد.
🔙 زیرا بدون اعتقاد به این اصل نمیشود از افراد انتظار کار زیاد و مصرف کم داشت. اما رفتار اقتصادی اعتدال بر اساس مبانی اقتصاد اسلامی روی مبنای استواری بنا شده است.
✂️ برشی از یادداشت دکتر محمدجواد توکلی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_25
#اقتصاد
#مکاتب_اقتصادی
🆔 @farhang_puya
‼️ زمانی که ستون مبارزه با آمریکا فروریزد، کل انقلاب فرو خواهد ریخت!
📝 محسن نصری با آسیب شناسی رابطه با آمریکا و اشاره به ریشه دار بودن خصومت آمریکا با ملت ایران بر عقیدتی بودن این دشمنی تاکید میکند و از زبان سیاستمدار آمریکایی چنین میگوید:
♨️ «کلید اصلی برای ایجاد تغییر بنیادین در سیاستهای ایران از بین بردن خصوصیات انقلابی رژیم ایران است. طبیعتا سیاست فرسودهسازی این رژیم از لحاظ عقیدتی باید برای ما جذابیت خاصی پیدا کند...».
❌ و در ادامه از زبان کنت تیمرمن محقق آمریکایی نتیجه مرگبار چنین رابطهای را اینگونه بیان میکند و از حقیقت رابطه با آمریکا چنین پرده برمیدارد: برقراری روابط ایران و آمریکا به معنای ختم انقلاب است. زمانی که ستون مبارزه با آمریکا فروریزد، کل انقلاب فرو خواهد ریخت.
#استکبارستیزی
#شماره_25
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ببینید | اشک، پیشکشی به محبوب
🔻 قسمت شانزدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
⏰ سرمایه عمر
💠 حضرت امیرالمومنین علی (عليهالسلام):
👈 اِنّما اَنتَ بَعضُ ایّامِك، فكُلُّ یَومٍ یَمضیِ عَلَیكَ یَمضیِ بِبَعضِكَ
⏳ این را بدان که وجود تو همان شمارش روزهای عمر تو است، هر روزی که بر تو بگذرد قسمتی از وجود تو را به همراه خود میبرد!
📙 شرح غررالحکم، ج ٣، ص ٧٧
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🚫 آیتالله بروجردی؛ حفظ حرمت روحانیت
🔰 یکی دیگر از سیاست ایشان در جهت «صیانت» از حوزهها، حفظ حرمت روحانیون بود. احترام حوزهها بارها و بارها از سوی حکومت رضاخان خدشهدار شده بود و روشنفکران ضددینی مانند کسروی و حکمیزاده نیز در قالب ترویج اندیشههای دینستیزانه خود، حرمت روحانیت را زیر سؤال برده بودند.
📜 سیاست ایشان در این زمینه شامل موارد گوناگون میشد؛ از دفاع از روحانیان و طلاب تا ابراز علنی محبت و احترام نسبت به آنان، از جمله سیاستهای آیتالله بود. او در دفاع از روحانیانی که در معرض اذیت حکومت بودند سنگ تمام میگذاشت.
🔺 از نجات جان آیتالله ابوالقاسم خزعلی که به خاطر سخنرانی انتقادی از رژیم شاه محکوم به اعدام شده بود، تا حمایت از یکی از شاگران خود در برابر ساواک، از سیاست مدافعانه آیتالله از ساحت روحانیان حکایت داشت.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#آیتالله_بروجردی
#صیانت
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
💠 آیتالله بروجردی؛ «کادرسازی» نتیجه «صیانت» از حوزه
☑️ علیرغم نقش محتاطانه و حاشیهای آیتالله در سیاست، وی اما به تربیت نسلی سیاستورز و مجاهد، مبادرت ورزید.
🔏 تربیت نسلی مجاهد و انقلابی در حوزهای که آیتالله بروجردی آن را از نو بنیاد نهاده بود، موجب شد تا بعدها پرورش یافتگان این حوزه و شاگردان مبرز این عالم وارسته، همگام با نهضت امام خمینی به خلق حماسه بپردازند.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#آیتالله_بروجردی
#کادرسازی
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
🔸 آیتالله بروجردی؛ تربیت نسلی موثر در حوزه
🔹 تمام تلاش آیتالله بروجردی بر این مهم تعلق گرفته بود تا نسلی را در حوزه تربیت کند که بتواند بعدها رهبری تحولات کشور را در دست گیرد.
📉 آیتالله پس از سال ۱۳۳۲ با توجه به موقعیت بهدست آمده، بهترین بهرهبرداری را کرد. وی توانست حوزهای نوین بنیاد نهد و روشنفکران نفوذی را از شاکله حوزه خارج و سطح علمی طلاب را بالا برد تا از این راه به ارتقای بینش روحانیان کمک نماید.
🔚 او حوزه ضعیف را ناکارآمد میدانست و معتقد بود حوزه ضعیف توانایی مقابله با ظلم را ندارد و اگر حوزه، قوی و مستحکم گردد، میتوان بر ضد ظلم نعره زد.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#تاریخی
#آیتالله_بروجردی
#کادرسازی
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
⭕️ مشروطه؛ به حاشیه رفتن روحانیت و حاکمیت منورالفکرهای وابسته
🌐 رخدادهای تاریخ مشروطیت، موجب به حاشیه راندن روحانیت و حاکمیت منورالفکرهایی شد که شالودۀ حکومت دیکتاتوری رضاخان را پیریزی کردند، و باعث شدند نه تنها ضربهای به باورها و سنتهای ملی و بومی ایران زمین وارد آید، بلکه استقلال نظامی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی این سرزمین کهن نیز خدشهدار گردد.
⚠️ در متن قرار گرفتن منورالفکرهای وابسته به سفارت انگلیس و به حاشیه رانده شدن روحانیت، پیامد دیگری نیز داشت و آن بروز نوعی سرخوردگی و نومیدی در بین دینمداران، بخصوص قشر روحانی و طلاب جوانی بود که با دنیایی از شور و عشق، منادی تفکر و اندیشه استادان بنام خود بودند؛ استادانی که هر یک استوانهای برای نهضت مشروطیت به شمار میرفتند و مشروطیت به نام و فتوای آنان نضج گرفته و به پیروزی رسیده بود.
✍ حسن ابراهیمزاده
#تاریخی
#مشروطه
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
⭕️ هدف از علمی شدن کشور این نیست که کشور را غربی کنیم
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ببینید | گریهی حیاء
🔻 قسمت هفدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام):
👈 فدارها علی کل حال واحسن الصحبة لها فیصفو عیشک
⚡️ همیشه با همسرت مدارا کن، و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود.
📙 مکارمالاخلاق، ص ٢١٨
#حدیث
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 علمای شیعه را تماما از نزدیک میشناسم، علمای سنی را هم میشناسم؛ سرآمد همه علما، این مرد بزرگ تاریخی است؛ یعنی آیتاللهالعظمی خامنهای
🎙 شهید حاج قاسم سلیمانی (ره)
#نهم_دی
#انقلاب_اسلامی
#سردار_دلها
🆔 @farhang_puya
❓ جنگ چه تغییراتی به وجود میآورد؟
🔸 جنگ به عنوان یک پدیدهی متحول کننده در طول تاریخ، همواره جوامع را دستخوش تغییر و دگرگونی ساخته است. جنگ تاثیرات اساسی بر ساختارهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جوامع میگذارد.
🔹 این تاثیرات صرفا به سطح کلان جوامع محدود نمیشود بلکه در سطح اجتماعی نیز این تاثیرات، قابل ملاحظه و بررسی است. جنگ، ساختارهای یک جامعه را متحول میسازد و ساختارهای جدیدی را به وجود میآورد.
🌐 در سطح کلان اجتماعی، جنگ تاثیرات خاص خود را دارد. نزدیکی افراد جامعه به یکدیگر و به عبارتی دیگر افزایش حس همبستگی اجتماعی از جمله تاثیرات جنگ محسوب میشود.
📝 هادی مجیدی
#جامعه
#همبستگی جامعه
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
‼️ دنیا سراسر رنج نیست، این سیاست استعمارگران است!
💢 امروزه، نبض دیانت دست کسانی است که بهتر از همه بتوانند دربارهی رنج صحبت کنند، الهیات رنجشان فربهتر باشد و گفتمانشان برای تک تک آحاد بشر ملموستر باشد.
❌ امروز مخاطب جهانی بیش از همه برای پاسخ به چرایی کاستیها و نقصانهای محلی و جهانی به سراغ <بودیسم> میرود؛ نرم افزاری مطابق با تمدن غرب و معنویتی برخاسته از قبول رنج در عالم و درمان آن که رسانههای غربی به شدّت مشتری آن هستند و آن را تبلیغ می کنند.
🔱 هر بودایی باید قبول کند که عالم سراسر رنج و بدبختی است. رنج نامه بودایی، نسخه ای است که در آن نامی از خدا یافت نمی شود و به همین دلیل با معنویت سکولار همخوانی بسیار دارد.
📝 سید محمدحسن صالح
#سیاست_بردگی
#سیاست
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
⭕️ آزمایش مسئولیتپذیری
🔔 حکومت کردن بر یک جامعهای، بزرگترین آزمایشی است که خدای تبارک و تعالی از بشر میکند. حکومت کردن اگر حکومت کردن اسمش باشد، باصطلاح حکومت کردن بر یک همچو جامعهای که خون خودش را در راه اسلام و در راه کشور اسلامی دارد میدهد، و جوانان برومندش را دارد فدا میکند؛
✴️ از کارهای بسیار مشکل و امتحانات بسیار مشکل است. ای رؤسا! شماها در معرض امتحان درآمدهاید، و اعمال شما دقیقا تحت نظر خدای تبارک و تعالی است. توجه بکنید به این ملتی که به اینطور همراهی با شما میکند.
📔 صحیفه امام خمینی، جلد۱۳، ص۴۵۹ و ۴۶۰
#امامین_انقلاب
#مسئول_تراز
#شماره_43
🆔 @farhang_puya