🖇 منجی آخرالزمان، با طعم هالیوود و به سود صهیونیسم
🔹 با نزدیک شدن سال ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ و عطش هزارهگرایی در بین فرقههای مختلف مسیحی و یهودی، منجیگرایی
نیز رشد یافت و با سیلی از ظهور قهرمانان قدیمی و جدید در هالیوود روبه رو بودیم. از طرفی با افول کمونیسم، کارخانهداران تسلیحات که غالبا صهیونیست هستند به فکر افتادند که بازاریابی سینمایی خود را باز هم تداوم بخشند.
🔸در دورانی که غربیان به شدت از مدرنیسم و ماشینیسم و مكاتب بشرساخته خسته شدهاند، دشمنی قوی اسلام را با غرب هر چه افزونتر به تصویر میکشند و با نزدیکنمایی دورانی
که شياطين مسلمان (!) بر جهان مسلط شدهاند آخر الزمان خاص خود را خلق کنند، آخرالزمانی که اگر تجهیزات مدرن و تسلیحات فوق پیشرفته آمریکایی نباشد، شیطان بر اوضاع مسلط میشود.
🔹همه این عوامل در کنار پیشرفتهای ایران شیعی و و نفوذ تفکرات ناب اسلامی در جهان، باعث شد که بحث آخرالزمان و مسیحی و حکومت پایان روزگار در سینمای غرب و سرآمد آن یعنی هالیوود، اصالت پیدا کند و در فاصله ده ساله ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ از ۲۲ فیلم پرفروش جهان، ۱۹ مورد به نحوی به این موضوع بپردازند؛ ۱۰ آثار شاخص و تأثیرگذاری چون: ماتریکس، هری پاتر، ارباب حلقهها، پسر جهنمی، ترمیناتور امگاکد ۲ (مگیدو) و...
✍ محمد حسین فرجنژاد
#منجی_گرایی
#صهیونیسم
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #نماهنگ | شکست غیرقابل ترمیم
✏️ رهبر انقلاب: در این قضیّهی پانزدهم مهر به این طرف، رژیم غاصب صهیونیستی، هم از لحاظ نظامی، هم از لحاظ اطّلاعاتی، یک شکست غیر قابل ترمیم خورده؛ شکست را همه گفتند، تأکید من به «غیر قابل ترمیم بودن» است.
#فلسطین
#طوفان_الاقصی
🆔 @farhang_puya
🌷 امام علی علیه السلام: كونا لِلظّالِمِ خَصْما وَ لِلْمَظْلومِ عَوْنا؛
پيوسته دشمن ظالم و ياور مظلوم باشيد.
📚 نهج البلاغه، فرازی از نامه ۴۷
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 تفاوت مجاهدان پرورش یافته در دامن اسلام و کسانی که در مکتب لیبرالیسم پرورش یافتهاند
🔹 یکی از موانع اساسی حمله آمریکا به ایران، مسئله شهادت و شهادتطلبی ایرانیها و فرهنگ مقاومت است و این فرهنگی است که اسلام، سربازان و مجاهدان خود را با آن تربیت میکند. مجاهدی که در مکتب اسلام تربیت میشود، بر سربازی که در مکتب لیبرالیسم با محور فردگرایی و بدون انگیزه تربیت میشود، پیروز است.
🔸 تئوریسینهای نظامی و سیاسی آنها، همواره به دنبال چارهای هستند تا جایی که امکان دارد جنگ با ایران را به تأخیر بیندازند و یا اصلا جنگی پیش نیاید و از برخورد دو نیروی نظامی با یکدیگر – مجاهدان آرمانگرای پرورش یافته در مکتب اسلام و سربازهای پرورش یافته در مکتب لیبرالیسم غربی - خودداری شود؛ چرا که اگر جنگی صورت بگیرد، تلفات منابع انسانی غربیها - بر خلاف مجهز بودن به تکنولوژی روز - بسیار خواهد بود و جامعه سیستمی آمریکا، تلفات نیروی انسانی را
تحمل نخواهد داشت.
🔹 این کابوسی است که در سایه اقتدار و امنیت ملی ایران – حاصل از فرهنگ مقاومت و شهادتطلبی ایرانیان - خواب را برای سران جنگافروز کاخ سفید و میلیتاریستهای سازمان پنتاگون آشفته
میسازد.
✍ زهرا رضاییان
#شماره۱۳
🆔 @farhang_puya
📌 شکست فرهنگ لیبرالیسم مقابل فرهنگ غنی انقلاب اسلامی
🔹 فرهنگ لیبرال دموکراسی، مدعی جهان شمولی است و بر این باور است که این فرهنگ آن قدر جذاب و قابل پذیرش میباشد که در نهایت همه مرزها و فرهنگها را در نوردیده و جهان را زیر پوشش خود خواهد گرفت؛ اما حوادث دهههای اخیر در جهان و نظامیگری کنونی تمدن غرب، حاکی از آن است که غرب در پروژهسازی خود با شکست مواجه شده است. از این رو به تهدید ارعاب و حمله روی آورده است تا دیگران را به پذیرش خود مجبور کند.
🔸 این امر به معنای عدول از ادعای آزادی بشر و فرهنگ تسامح و تساهل و رجوع به باطنی خشن و استکباری است. اگر معادلات علمی غرب در کنترل روانی و فکری جامعه جهانی و در مهندسی وجود انسان بر پایه مبانی خود پاسخگو و قادر بود که اصول لیبرال دموکراسی را جهانی کند، به طور طبیعی نباید به نظامیگری و حمله روی میآورد. وقتی غرب در این مقیاس گسترده به جنگ رو میآورد، در واقع اصول فرهنگی ادعایی خود را بر سر راه پیروزی مقطعی، ذبح میکند.
🔹جنگ تحمیلی علیه ایران، لبنان و غزه و از جان گذشتگی مردمانی که برای حفظ آرمانها، عقاید و ارزشهای مکتبی و ملی خود از همه چیز میگذرند، حکایتگر این است که منطق و قدرت محاسبات دشمن ظرفیت پاسخگویی به حوادثی را که انقلاب اسلامی ایران و در رأس آن واقعه کربلا و قیام حق علیه باطل در مناطق مختلف جهان ایجاد میکند، ندارد و این یعنی شکست فرهنگ لیبرال دموکراسی.
✍ زهرا رضاییان
#مقاومت
#فرهنگ_انقلاب_اسلامی
#شماره۱۳
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ شهید مطهری (ره):
❓اگر پیغمبر اسلام (ص) زنده میبود، امروز چه میکرد؟ درباره چه مسألهای میاندیشید؟
#فلسطین
🆔 @farhang_puya
🖇 سؤالی که سالهای سال است ذهن تحلیلگران غربپرست را به خود مشغول کرده است
🔹 «شما با فرزندان محمد و علی و حسن و حسین و اهل بیت رسول الله و اصحاب رسول الله روبه رو هستید» این کلمات خروشان و سراسر شجاعانه در توفانیترین روزهای جنگ میان اسراییل و لبنان، از سوی سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، به صورت مستقیم و خطاب به صهیونیستها هشدار داده شده است. اگرچه دنیای امروز و به ویژه اسراییل و آمریکا در فهم واژگان و جملات این چنینی عاجزند، اما پرسشی سالهای سال است که ذهن بسیاری از تحلیل گران، کارشناسان و طراحان عرصه سیاست را به خود مشغول ساخته است.
🔹چنین پرسشهایی بارها و بارها این چنینی در طول ۸ سال دفاع مقدس ملت ایران اسلامی با بیش از ۸۰ کشور ناجوانمرد دنیا، ذهن تاریک مادیون و غربپرستان را به خود مشغول کرد. اما به راستی چرا دنیای مادی غرب، نمیداند که با چه کسانی میجنگد؟ چرا تاکنون دنیای مادی غرب در نبرد ٤٠ ساله اخیر خود با خدا و مظاهر دین، همچنان سرافکنده و زبون است؟ در نبرد شیطان با خدا چرا همواره پیروزی از آن مردان دست خالی اما با ایمان است؟
🔹واژه های خروشیده از قلب توفانی سید حسن نصر الله گویای همه حقیقت آشکار و پنهان سرافرازی اهل ایمان است. کلماتی که در زمانه سیطره فولاد و پلاستیک و سیمان بر اجزای زندگی بشر، همه اراده و توان مدیریت غیبی و پنهان مقتدای غایب از نظر را میتوان از حرف حرف آن یافت.
✍ مقداد علوی
#مقاومت
#شماره۱۳
🆔 @farhang_puya
📌 ابوذرها را به جرم اخلالگری تبعید میکنند تا کعبالاحبارها با آسودگی بیشتر به جعلیات بپردازند
🔹 سالها پس از فتح هفت در دیو صفتان جهود، مردی از صحابی غریب و تنهای رسول اعظم به سمت شام تبعید شد. آنان که او را به سوی شام فرستادند آن بودند تا کعب الاحبارهای یهودی بر منبر فتوا و قضاوت تکیه زده بودند، با آسودگی خاطر به جعل حدیث پردازند و اسراییلیات را برای عیاشی و خوشگذرانی حاکمان فاسد دنیای اسلام، به نام اسلام بر مردم عرضه کنند.
🔸 ابوذر به سمت شام رفت و هیچ کس تصور نمیکرد که آن مرد تنها آنچنان تأثیر و نفوذی از خود بر جای بگذارد که تاکنون نیز میوههای شیرین جهاد و تلاش آن به بار بنشیند. ابوذر مردی بود که به فرموده پیامبر خدا (ص) تنها بود و تنها زیست و تنها مرد. او با خواندن فضیلتها و ویژگیهای پیامبر(ص)، عرصه را بر بسیاری از زر اندوزان قدرتپرست تنگ
کرده بود.
🔹 او همان کسی است که با شجاعت در برابر زیادهخواهیهای بنی امیه چنبره زده بر دربار خلیفه سوم ایستاد و استخوان شتر بر سر مفتیان و روحانیان درباری کوبید. خلیفه بر تبعید او به شام دستور داد و او را ماجراجو و اخلالگر نامید. نامی که امروز نیز بر پیروان ابوذر مینهند.
✍ مقداد علوی
#شماره۱۳
🆔 @farhang_puya
💢 حاج قاسم به شهادت رسید اما مرگ هرگز
🇰🇼 ظهور مجدد «حاج قاسم» در خاکریز نبرد بیرون از جغرافیای ایران، طلیعه درخشانی است که حسگرهای پیشرفته و شاخکهای حساس تمدن حیوانی غرب، فرکانسهای هراسناکی را از آن دریافت کرده اند. «حاج قاسم» ممکن است شهید شود و به آرزوی دیرینهاش نائل آید، اما نمیمیرد.
🔸 میماند و تکثیر میشود و این رمز هراس شیطان اکبر از معجزه انقلاب اسلامی یعنی بسیجیان خمینی(ره) است. کسی نمیتواند از چشمان دشمنان خیره شده به «حاج قاسم» غبارهای ابهام را بزداید و غشاء و پرده الهی افتاده بر دیدگان آنها را کنار بزند.
🔹 انسان مادی غرب، خفاش وارونه خفته در غار جاهلیتی است که فهم عناصر آرمانی «حاج قاسم» ها را ندارد و بیخبر از لذت شرب مدام شیعیان شیدای شهادت، نه پروانگی را فهم میکند و نه روحیه بسیجی را. پروانه را هراس نیست ز آتش شمع و چنین است فرق نسل «حاج قاسم» با همه ژنرالهای پرستاره و درجهدار عالم. کسی به وصل تو چون شمع یافت پروانه که زیر تیغ تو هر دم سری دگر دارد.
✍ حسین طاهری
#فلسطین
#نسل_حاج_قاسم
#شماره۲۱
🆔 @farhang_puya
📌 خودسازی قبل از اجرا، پیام آن دیدار دلنشین
🔸 «حاج قاسم» را فقط یک بار از نزدیک
دیدم،
آن
هم ۱۵ سال پیش و برای نیم ساعت؛ سالهای فرماندهیاش بر لشکر ٤١ ثارالله (ع) کرمان. عازم تهران بود که خودروی در حال مأموريت او خراب شده و نیاز به تعمیر پیدا کرد. در دفتر فرماندهی لشکر ۱۷ علی بن ابی طالب(ع) قم در انتظار پایان یافتن جلسه فرماندهی بودم تا امضایی بر پای نامه درخواستیام بگیرم.
🔹 در باز شد و مردی تمام قد با لبخند همیشه شکفته بر لبانش آمد و در اتاق خالی از تشریفات درست نشست کنارم. با ادب تمام و متانتی عجیب و سادگی و صمیمیتی مثال زدنی، سلام و احوالپرسی کرد. گویا که سالهاست آدمی را میشناسد. سپس در سکوتی عمیق فرو رفت و دانه های تسبیحش بود که ذکر زیر لبانش را شماره میکرد.
📍 همان جا اهمیت خودسازی پیش از ورود به عرصههای مدیریت و اجرا، برایم روشنتر شد. بین برگزیده شدن مدیران و مجریان از میان پابرهنگان و بسیجیان حقیقی با کارگزاران سهمخواه جبهههای سیاسی و احزاب و تشکلهای طلبکار چه تفاوتی وجود دارد؟
📍 پاسخش با شما ولى من ديدهام خادمان بسیجی و بچه مسجدیهای هیأتی که در مدیریت و فرماندهی، ادا و اطوار و فیگور اتو کشیده های پاپیونی و یقه سفید را بلد نیستند و به عکس خیلیها، با مردم زیستن و برای مردم ما ماندن را از مرام پوپر و مارکس و مائو و فیدل و لنین نیاموختهاند، بلکه در سیره پیامبرانهترین جنس مردان الهی عصر ما، یعنی خمینی خدا یافتهاند.
✍ حسین طاهری
#حاج_قاسم
#شماره۲۱
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس اسرائیلی:
📍ضربه سختی خوردیم، با کشتن سليمانی فکر میکردیم داستان به پایان رسیده اما جانشینش به ما نشان داد که یک من ماست چقدر کره دارد...
#طوفان_الاقصی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿
تا که پرسیدم ز قلبم #عشق چیست
در جوابم اینچنین گفت و گریست
لیلی و مجنون فقط افسانهاند
عشق در دست #حسین بن علیست🖤
#حاج_مهدی_رسولی
#شب_جمعه
#شب_زیارتی_ارباب
🆔 @farhang_puya
🌷 امام صادق علیه السلام:
🖌 هر که دوست دارد ایمانِ کامل داشته باشد، بگوید : نظرِ من در هر چیز، نظرِ آل محمد است؛ چه آنهایی را که نهان کردهاند و چه آنهایی را که عیان گفتهاند، چه آنهایی که آگاه شدم و چه آنهایی که خبر ندارم.
📗 الکافی کلینی، ج١، ص٣٩١
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 فرهنگ مهدویت، نظم نوین جهانی غرب را به چالش کشیده است
🔸 بشریت امروزه در جهان کنونی در ارتباط با حکومت جهانی واحد، با دو طرز نگرش کاملا متمایز روبه رو هست که یکی انسان را به خودرأیی، خودمحوری و بریدگی از عالم ملکوت و جهان ماورا فرا میخواند و دیگری او را به بندگی حق، خدامحوری، خداپرستی و ولایتپذیری پروردگار عالمیان دعوت میکند.
🔹یکی از این دو دیدگاه حاکمیت را حق انسان شمرده و انسان را آزاد و رها از هر قید و بندی میخواهد و دیگری
حاکمیت را به خداوند و جانشینان او بر روی زمین اختصاص داده و انسان را موظف به پذیرش و التزام نظری و عملی به ولایت الهی و ولایت اولیاء او میداند.
🔹نظریهپردازان اردوگاه غرب در عصر قدرتمداری و یکهتازی غرب، مسحور از هیمنه غرب فرصت را برای پردازش و ترویج اندیشه حکومت جهانی در شکل و ساختار لیبرال ـ دمکراسی و به رهبری و سالاری آمریکا مغتنم دانسته از همه ابزارها و امکانات بهرهبرداری میکنند تا به سایر دولتها، حکومتها و جوامع خرد و کلان بقبولانند که چارهای جز پذیرش حاکمیت و سلطه غرب پیش روی خود ندارند.
🔸 آنان تقریباً همهٔ امکانات و استعدادهای خود را برای القاء و تزریق این منظور و تحقق این مقصود به کار بستهاند تا فضای جهانی را برای سلطه آمریکا و هم پیمانان غربیاش بیش از پیش فراهم سازند. درست در نقطه مقابل این جریان از دیگر سو، جریان اسلام ناب محمدی، با اتکاء بر فرهنگ غنی و متعالی و موضع با ثبات فعال، پیش رونده و مناسب خود، اندیشه نظم نوین جهانی غرب را به چالش جدی کشانده است.
✍ مدیر مسئول
#نظم_نوین_جهانی
#مهدویت
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
⭕️ آیندهنگری به تکامل جامعه بشری، جزء لاینفک فطرت انسانی
🔹 آیندهنگری در ترسیم چشمانداز و روند رشد و تکامل جامعه بشری تأثیر به سزایی بر جای میگذارد. ارزیابی و ارزششناسی این تأثیرگذاری، ما را با بسیاری از حقایق عالم انسانی آشنا می سازد. ما همیشه آرزو می کنیم جزو برترینها باشیم و علاقه داریم در هر زمینهای به عالیترینها دست یابیم. این که این حالت را از کی و کجا به دست آوردهایم، پرسش اساسی انسانشناختی ماست.
🔸آیا این امر از جنبههای اکتسابی و از جمله طرحهای رفتاری تربیتی شخصیت ما به شمار میرود؟ یا اینکه اصولا از ویژگیها و خواستههای فطری و زیستی ما تلقى میگردد؟
علاقه به دریافت پاسخ صحیح، ذهن را به فضایی از گرایشهای فطری میکشاند که اساس انسانیت ما را تشکیل میدهد.
🔹این جا باید از زبان فطرت سخن به میان آورد و به گنجینه های فطری انسان اندیشید؛ گنجینههایی که به هدایت وحی و نبوت و با راهنماییها و راهبریهای انبیاء الهی و جانشینان آن بزرگواران مکشوف و مشهود انسانهای تربیت یافته میشود. وجود این گنجینه ها به ما اصالت و عمق می بخشد و اسباب تعالی و تکامل ما را فراهم میسازد.
✍ مدیر مسئول
#مهدویت
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
📌 بشارت کتب آسمانی به موعود آخرالزمان (بخش اول)
🔹 در زبور داوود (ع) که تحت عنوان مزامیر در لابه لای عهد عتیق آمده است، در حداقل سی و پنج مورد، نمونههایی درباره
ظهور موعود جهانی به چشم میخورد: «زیرا که شریران منقطع خواهند شد و اما منتظران خداوند وارث خواهند شد. هان بعد از اندک زمانی شریر نخواهد بود... اما حليمان وارث زمین خواهند شد... اما صالحان را خداوند تأیید میکند و میراث آنها خواهد بود تا ابدالآباد.»
🔸در مزمور ٤٥، ٩٦ و ۹۷ نیز نمونههایی به صراحت آمده است. در بخشی از مزمور ٩٦ با اشاره به حکومت عادلانه آن حضرت، چنین آمده است: «قومها را به انصاف داوری خواهد کرد... زیرا برای داوری جهان می آید.»
🔸در تورات، در کتاب دانیال نبی آمده است: «در آن زمان سرور میکائیلی، امیر عظیمی که برای پسران قوم تو ایستاده (قائم) است، خواهد برخاست و چنان زمان تنگی خواهد شد که از حینی که امتی به آمده است تا آن روز نبوده ...» در کتاب حیقوق نبی علاوه بر بشارت آمدن، اشاره به حکومت جهانی آن حضرت نیز دارد: «اگرچه تأخیر نماید، برایش منتظر باش؛ زیرا که البته خواهد آمد و درنگ نخواهد نمود، بلکه جمیع امتها را نزد خود جمع میکند و تمامی قومها را برای
خویشتن فراهم میآورد.»
✍ علی الله اکبری
#مهدویت
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
📌 بشارت کتب آسمانی به موعود آخرالزمان (بخش دوم)
🔹 در اناجیل اربعه به این موضوع بیش از سایر کتب آسمانی پرداخته شده است. بنا به نوشته «مستر هاکس» در انجیل و ملحقات آن (عهد جدید) كلمه «پسر انسان» هشتاد بار تکرار شده است که تنها سی مورد آن با حضرت عیسی (ع) قابل تطبیق است و پنجاه مورد دیگر از نجاتدهندهای سخن میگوید که در آخرالزمان ظهور خواهد کرد و حضرت عیسی (ع) نیز با او خواهد آمد تا او را یاری کند.
در ادامه به نمونههایی چند از این اناجیل اشاره میکنیم.
🔸در باب ٢٤ انجیل متی، گفتگویی از حضرت میسح (ع) با شاگردانش ثبت شده است که علاوه بر بشارت به ظهور منجی موعود، به اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی عصر ظهور نیز اشاره مستقیم دارد و نشانههای ظهور را عنوان میکند و درباره زمان ظهور تأکید میکند که جز خداوند هیچ کس از آن اطلاع ندارد:
🔹 « ... آن گاه علامت پسر انسان در آسمان پدید گردد و در آن وقت جميع طوایف سینهزنی کنند و انسان را ببیند که بر ابرهای آسمان با قوّت و جلال عظیم میآید...اما از آن روز و ساعت هیچ کس اطلاع ندارد، حتی ملائکه آسمان جز پدر من و بس.»
🔸 «... شما نیز حاضر باشید؛ زیرا در ساعتی که گمان نمیبرید، پسر انسان میآید. اما چون پسر انسان در جلال خود با ملائکه مقدس خویش آید، آنگاه
بر کرسی جلال خود خواهد نشست و
جميع
امتها در حضور او جمع شوند و
آنها را از همدیگر جدا میکند.»
چنانکه میبینید در این فراز از جمع
شدن
امتها و تشکیل حکومت واحده جهانی سخن به میان آمده است که
پسر انسان بر
کرسی حکومت آن خواهد نشست.
✍ علی الله اکبری
#مهدویت
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نقش انسانها در دوران ظهور
#مهدویت
🆔 @farhang_puya
📌 فایده فرهنگ مهدویت بر تفکر
🔹 عقیده به ظهور حضرت مهدی (ع)، منجی موعود و قیام انقلابی و حکومت جهانی و عدالت گستر او، فکر و اندیشه انسان را وسیع و جهاناندیش میسازد تا به دورترین نقاط جهان بنگرد و عالم را مملکت خدا بداند و خیر و آسایش مردم تمام جهان را بخواهد که عاقبت و پیروزی با پرهیزکاران و شایستگان است.
🔸چنان که خدای متعال در «قرآن» چنین بشارت داده است «وَ لَقَد كَتَبْنا فِى الزَّبُورِ مِنْ بعدِ الذِكرِ انّ الارض يَرتُها عِبادِىَ الصّالِحونَ» (سوره انبیاء، آیه ۱۰۵) بعد از تورات در زبور داوود نوشتیم که البته بندگان نیکوکار من ملک زمین را وارث و متصرف خواهند شد.»
✍ علی الله اکبری
#مهدویت
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
✍ امام علی علیهالسلام:
🔻 هركه از كردار خود خوشش آيد، خردش آسيب بيند.
📚 غررالحكم: ۸۳۸۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 بومیسازی علوم انسانی
🔹 گزارههایی که به نام علوم انسانی شناخته میشود و در اطرافش کتابها نوشته شده، خاستگاهش مغرب زمین است. خواه ناخواه تأثیر فرهنگ و ادبیات غرب در آنها تعبیه شده است. اصطلاحاتش با همان اصطلاحاتی که موافق فرهنگ غربی است، شکل گرفته است و سردمداران و صاحبان نظریههای معروف آن، عمدتاً اهل مغرب زمین هستند.
🔸 کتابهای دانشگاهی ما نیز ترجمه ایست از کتابهایی که در اروپا و آمریکا نوشته شده با اندکی تغییر. یک یا چند مثال اروپایی را برداشتهاند و مثال ایرانی گذاشتهاند و به اصطلاح بومیسازی شده است. این وضع تا آنجا که مربوط به اصطلاحات و ادبیات باشد مشکلی ایجاد نمیشود، بالاخره الفاظ ابراز میشود ولی بحثهای دیگری هست که بر میگردد به بینشها، جهان بینیها.
🔹 یک نظریات زیربنایی در مبانی که عمدتاً با فرهنگ غرب سازگاری دارد و بر آن اساس پایهریزی شده است. مسئله اینجاست که یک اصطلاحی بار فرهنگی دارد. برای بومیسازی و اسلامی کردن علوم باید کتب عوض شود، استاد هم عوض شود. ولی نوشتن کتاب درسی دانشگاهی برای همه رشتههای علوم انسانی وقت میخواهد، نیرو میخواهد و فکر.
✍ سمیه طاهریان
#علوم_انسانی
#شماره۱۶
🆔 @farhang_puya
📌 کمبودهایی که به وسیله اسلامی کردن علوم انسانی تأمین میشوند
🔹 با توجه اینکه در یک شرایط اجتماعی و سیاسی بسیار استثنایی در طول تاریخ قرار گرفتهایم، روح خودباوری و اعتماد به نفس که در جوانان بیدار شده را تقویت نموده و در حرکتی که آغاز شده، قدمهای بلندی بردارند. مسئله دیگر این که ما در اسلام چیزهایی به برکت وحی داریم که خارج از فرمول مطالعات میدانی و آزمون و هم نقد
خطا و روشهای علمی است که در دین وجود دارد.
🔹 اینها یک محصولات آماده غیبی الهی بهشتی است در اختیار ما و ما قدرش را نمیدانیم. مخصوصاً آنجایی که تعارض دارد با دستاوردهای فکری بشری تا امروز، ما موظفیم به عنوان مدافعین اسلام و کسانی که وارث میراث علمی اسلام هستیم، اینها را کشف کنیم، استخراج کنیم و در دسترس دنیا قرار دهیم و اثبات کنیم که این نظریات برتر از نظریات شماست.
🔹 باید حرکتی شروع شود که این دو کمبود را تأمین کند؛ یکی به ما خودباوری بدهد و به خودمان جرئت بدهیم که ما هم اظهار نظر کنیم، نقد کنیم، نقد علمی منطقی، دوم ارتباط با اسلام و اثبات برتری آن برای عالم از راه منطق و استدلال با منطق عقلی و به این وسیله محافل علمی را فتح کنیم.
✍ سمیه طاهریان
#علوم_انسانی
#شماره۱۶
🆔 @farhang_puya
🖇 نگاهی به زن و مرد از دیدگاه قرآن کریم
🔹 فرصت دنیا، آزمون ورودی برای ورود به بینهایت است و فقط ملاک برترینهای در آن، با تقواترین و تلاشگران هستند
و جنسیت در تعیین نفرات برتر هیچ نقشی ندارد. در این نگاه، هستی هدفمند است.
🔸 انسان موفق، در راستای هدف هستی، هم رشد و تعالی خود را رقم زده و هم به نظام احسن خلقت لطمهای وارد نمیکند و حتی در صف حافظان نظم و کارگزاران
مدیر آزمون میکوشد امتیاز منفی در دوره آزمون دنیا فارغ از توجه به جنسیت، کاهش رتبه و درجه را میآورد. با توجه به اینکه معیار ارزشگذاری این آزمون، تقوا، ایمان و عمل صالح میباشد، انسان (زن و مرد) با حقوق مادی و منزلت اجتماعی
ارزشگذاری نمیشود.
🔹 جالب توجه آن است که زنان و مردان از جهت زن بودن و مرد بودن رقیب یکدیگر نیستند؛ بلکه نقش تکمیلی در کنار یکدیگر دارند و با امکانات یکسان و عادلانهای این آزمون را طی میکنند و در اعلام نتیجه آزمون، برای مردان نمره بیشتر به خاطر مرد بودن داده نمیشود. انسانها سرشت یکسانی دارند و در آیات مرتبط با سرشت و فطرت از واژهٔ «ناس»
و «بنی آدم» استفاده شده است.
✍ آرزو نکوئیان_زینب صدیقی
#شماره۱۸
🆔 @farhang_puya
💢 باید برای اسلامی کردن دانشگاهها برنامهریزی کنیم
🎙 علامه مصباح یزدی (ره):
🔹 اگر بخواهیم افقهای دورتری را ببینیم و فکر امروز و فردا نکنیم، فرض ما امروز نمیتوانیم دانشگاه اسلامی داشته باشیم، تا ۲۰ سال دیگر میباید داشته باشیم. پس یک برنامه کوتاه مدت برای نیازهای فوری میباشد که شامل تهیه متون مشخص و فشردهای که چهارچوب مسائل اسلامی را در زمینههایی که برخورد با علوم انسانی دارد روشن کرده است، میباشد.
📎 و همچنین اساتید دانشگاه طی یک دوره، این مطالب فشرده را که میخواهند تدریس کنند، آموزش ببینند، حالا از هر کتابی به هر صورتی، دست کم چهارچوب خودشان مشخص شود که از آن مرزها
تجاوز نکنند.
برای این کار همان طور که به برادران ستاد گفتم به نظر بنده اول فلسفه «انسانشناسی» از نظر اسلام طرح شود، چون علوم انسانی ریشهاش «انسانشناسی» است.
📎 تا انسان و ابعاد و جوانبش شناخته نشود، از سیاست و اخلاق و علوم اجتماعی و اقتصاد نمیتوان صحبت کرد و اینها بحثهایی است که در پیِ مشخص شدن موضع انسان میتواند
طرح شود.
#علوم_انسانی
#شماره۲۴
🆔 @farhang_puya